
مقایسه A55 و A56 سامسونگ
گوشی A55 سامسونگ یکی از پرفروشترین و پرطرفدارترین میانردههای این شرکت کرهای در ایران محسوب میشه. حتی همین حالا، خیلی از کسایی که میخوان با بودجهای حدود 28 تا 35 میلیون، گوشی سامسونگ بخرن، اولین پیشنهاد خیلی از فروشندهها بهشون، A55 هست. اما اسفند 1403 بود که سامسونگ از نسل جدید این گوشی، یعنی A56 رونمایی کرد. این گوشی حداقل 7-8 میلیون، گرونتره، طراحی دوربینها تغییر کرده و زیباتر شده و از سختافزار دیگهای براش استفاده شده. با این وجود، سوالی که مطرح میشه اینه که کدوم گوشی رو بخریم؟ A55 یا A56؟ با مقایسه A55 و A56 سامسونگ همراه موبونیوز باشید تا به این سوال پاسخ بدیم.
- فهرست مطالب
- مقایسه طراحی A55 و A56 سامسونگ
- کیفیت بدنه
- بررسی فریم
- پنل جلو
- چیدمان دوربین
- استانداردهای محافظتی
- مقایسه صفحه نمایش A55 و A56 سامسونگ
- مقایسه باتری A55 و A56 سامسونگ
- مقایسه دوربین A55 و A56 سامسونگ
- دوربین اصلی
- دوربین اولترا واید
- دوربین ماکرو
- دوربین سلفی
- مقایسه سختافزار A55 و A56 سامسونگ
- سیستم عامل و رابط کاربری
- اسپیکر
- کدامیک ارزش خرید بیشتری داره؟
مقایسه طراحی A55 و A56 سامسونگ
گوشیهای A36 و A56 سامسونگ، هر دو در اسفند 1403 معرفی شدن تا جا پای نسل قبلیشون بذارن. هر دو گوشی از نظر ظاهری تغییراتی نسبت به نسلی قبلی داشتن که مهمترین تفاوت اونها، تغییر الگوی طراحی دوربینها و استفاده از جزیره بیضی شکل برای سه لنز گوشیه. A56 بخاطر تغییر ظاهری، حس و حال جدیدی به کاربر میده و بعد از سالها که سامسونگ فقط از یه الگوی خشک و تکراری برای طراحی دوربینها استفاده میکرده، حالا در A56 دست به تغییر زده و این واقعاً خوشاینده.
از نظر طراحی باید گفت که A56 به شدت بهینه طراحی شده. این گوشی ضخامت خیلی کمتری داره و حتی وزنش هم نسبت به A55 کاهش داده شده که همه اینها امتیاز محسوب میشه. گوشی A55 در چهار رنگ مشکی، آبی روشن، بنفش نیلی روشن و زرد لیمویی تولید و روانه بازار شده اما A56 در رنگهای متفاوت صورتی، سبز زیتونی، خاکستری گرافیتی و خاکستری روشن تولید شده.
کیفیت بدنه
بدنه هر دو گوشی از شیشه مقاوم در برابر ضربه و خط و خش ساخته شده. البته یک لایه محافظ گوریلا گلس، روی قاب پشتی هر دو گوشی کشیده شده که جلوی شکستگی رو بگیره. از نظر طول و عرض، گوشی A56 کمی بزرگتره که دلیل اصلیش انتخاب صفحه نمایش بزرگتر براشه. اما دو مورد عجیبی که شاید نظر شما برای خرید این گوشیها تغییر بده اینه که A56 به طرز شگقتانگیزی هم از نظر ضخامت و هم از نظر وزن، بهینه شده. در حالی که A55 ضخامتی حدود 8.2mm داره، ضخامت A56 به 7.4mm رسیده و در حالی که وزن A55 به 213 گرم میرسه، سامسونگ وزن A56 رو به 198 گرم کاهش داده که واقعاً بهینهسازی جذابیه.
بررسی فریم
برخلاف سری A35 و A36 که با فریم پلاستیکی تولید شدن، شرکت سامسونگ A55 و A56 رو با فریمهای آلومینیومی تولید کرده تا در برابر خط و خش و شکستگی مقاومت بالاتری داشته باشن. طراحی و جنس فریمهای هر دو گوشی واقعاً زیباست و نمیشه از این نظر هیچکدومو برتر دونست. اما ترکیب فریم فلزی و طراحی جزیرهای A56 جذابیت این گوشی رو بیشتر کرده.
سمت راست هر دو گوشی، کلیدهای ولوم و پاور رو میبینید که در برآمدگی عضلانی قرار داده شده، سمت چپ چیزی دیده نمیشه. پایین گوشی A55 پورت شارژ، میکروفن و اسپیکر قرار داره در حالی که برای A56 علاوه بر اینها، شیار سیم کارت هم در فریم پایینی قرار داده شده. در فریم بالایی A56 فقط میکروفن و اسپیکر دوم دیده میشه در حالی که برای A56، شیار سیم کارت در بالای گوشی تعبیه شده.
پنل جلو
همانطور که گفتیم، صفحه نمایش A56 بزرگتر از A55 در نظر گرفته شده ولی نکته جذابتر اینه که حاشیههای اطراف نمایشگر هم کمتر شده. نسبت صفحه نمایش به بدنه در A55 به 85.8 درصد میرسه، در حالی که همین پارامتر برای A56 به عدد 87.7 درصد رسیده که عدد واقعاً خوبیه. البته سامسونگ هنوزم راه داره تا حاشیههای اطراف نمایشگر گوشیهاشو کمتر کنه اما همین میزان بهبود هم قابل قبوله. بنابراین حاشیههای A56 کمتر از A55 هست.
چیدمان دوربین
به بخش جداب و متفاوت مقایسه A55 و A56 سامسونگ رسیدیم؛ جایی که سامسونگ ولخرجی کرده و بعد از حدود 3-4 سال، خلاصه طراحی کسلکننده دوربینهای گوشی رو تغییر داده. A56 با طراحی جدید دوربینها تولید شده و همینطور که در عکسهاش میبینید، از یه جزیره زیبای بیضی شکل و فلزی برای احاطه کردن سه لنز اصلی گوشی استفاده شده و جلوه زیبایی بهش داده. در طرف مقابل اما A55 قرار داره که چیدمان دوربینهاش مثل همه گوشیهای چند سال قبل سامسونگه و هیچ جذابیتی نداره.
استانداردهای محافظتی
هر دو گوشی تونستن استاندارد IP67 رو دریافت کنن. گوشیهای سامسونگ به طور کلی از نظر مقاومت و استحکام در برابر ضربه و آب، واقعاً گوشیهای مقاومی هستن. این شاید یکی از مهمترین برتریهای گوشیهای میانرده سامسونگ با برندهای دیگه باشه. هر دو گوشی تا عمق 1 متری آب و تا 30 دقیقه میتونن تحمل کنن و آسیبی بهشون وارد نمیشه. پس روزهای بارونی هم میتونید گوشیتونو دستتون بگیرید و نگران خراب شدنش نشید.
برای اطلاعات بیشتر و مشاهده ویدئو بررسی میتونید به بررسی گوشی a55 سامسونگ و بررسی گوشی a56 سامسونگ در سایت موبونیوز سر بزنید.
مقایسه صفحه نمایش A55 و A56 سامسونگ
سامسونگ A55 با نمایشگر 6.6 اینچی و A56 با نمایشگر 6.7 اینچی از نوع Super AMOLED روانه بازار شدن. از نظر اندازه، همونطور که میبینید A56 دست بالاتر رو داره. هر دو نمایشگر از رفرش ریت 120 هرتزی و پخش محتوای HDR10+ پشتیبانی میکنن. بنابراین هر دو برای تماشای فیلمهای سینمایی باکیفیت بالا و اجرای بازیهای سنگین عالی هستن و هیچ نقصی در این باره مشاهده نمیکنید.
از نظر رزولوشن هم باید گفت که نمایشگر هر دو گوشی میتونن تصاویر رو با وضوح 1080 در 2340 پیکسلی نشون بدن و تراکم پیکسلی اونها هم تقریباً در یک محدودهست. بعد از اندازه، شاید مهمترین تفاوت این دو نمایشگر رو باید در حداکثر روشنایی اونها دونست. اگرچه خیلی با چشم نمیتونید این موضوع رو متوجه بشید اما طبق آزمایشهایی که انجام شده، روشنایی صفحه نمایش A56 کمی بیشتر از A55 هست. (1211 نیت در برابر 1001 نیت)
مقایسه باتری A55 و A56 سامسونگ
طبق معمول، برای هر دو گوشی میانرده سامسونگ از باتری 5000 میلیآمپر ساعتی استفاده شده. با توجه به اینکه پردازنده و سیستم عامل این دو گوشی متفاوته، میزان ماندگاری شارژ هم در اونها فرق میکنه. شاید براتون جالب باشه اگه بدونید، A55 در زمینه ماندگاری شارژ عملکرد بهتری داره. نتیجه تستهاش رو میتونید در زیر ببینید:
ماندگاری باتری برای وبگردی:
- گوشی A55 سامسونگ: 10 ساعت و 24 دقیقه (بهتر)
- گوشی A56 سامسونگ: 9 ساعت و 40 دقیقه
ماندگاری باتری برای تماشای فیلم:
- گوشی A55 سامسونگ: 17 ساعت و 52 دقیقه (بهتر)
- گوشی A56 سامسونگ: 14 ساعت و 19 دقیقه
ماندگاری باتری برای بازی:
- گوشی A55 سامسونگ: 5 ساعت و 16 دقیقه (بهتر)
- گوشی A56 سامسونگ: 4 ساعت و 57 دقیقه
ماندگاری باتری در حالت استندبای:
- گوشی A55 سامسونگ: 125 ساعت (بهتر)
- گوشی A56 سامسونگ: 118 ساعت
همینطور که میبینید، ماندگاری باتری گوشی A55 بیشتره. اما A56 بخاطر پشتیبانی از شارژر 45 واتی، سرعت شارژ بالاتری داره. A55 از شارژر 25 واتی پشتیبانی میکنه و به همین خاطر در عرض 30 دقیقه نهایتاً میتونه به شارژ 55 درصدی برسه در حالی که A56 در همین مدت، تا 65 درصد از باتریش شارژ میشه. اما نکته عجیب اینه که برای شارژ کامل، A55 سرعت بالاتری داره. این گوشی در عرض 63 دقیقه فول شارژ میشه در حالی که A56 به 73 دقیقه زمان نیاز داره.
به طور کلی، به نظر میرسه که باتری گوشی A55 هم از نظر ماندگاری و هم از نظر سرعت شارژ کامل، عملکرد بهتری داره. بنابراین اگه سرعت شارژ و ماندگاری بیشتر باتری گوشی براتون مهمه، احتمالاً باید A55 رو انتخاب کنید.
مقایسه دوربین A55 و A56 سامسونگ
کپی، پیست! دقیقاً همون لنزهای سهگانهای که روی A55 وجود داشت، حالا روی A56 هم قرار داده شده. به لنز واید 50 مگاپیکسلی، یه لنز اولترا واید 12 مگاپیکسلی و یه لنز ماکروی 5 مگاپیکسلی رو میتونید روی هر دو گوشی ببینید. تنها تفاوتی که وجود داره اینه که دوربین سلفی این گوشیها با هم فرق میکنه. در ادامه هر دوربین رو مجزا بررسی میکنیم.
دوربین اصلی
دوربین اصلی هر دو گوشی لنز 50 مگاپیکسلی Sony IMX906 هست که در حالت عادی، عکسهایی با کیفیت 12.5 مگاپیکسل ثبت میکنه. این لنز در هر دو گوشی A55 و A56 از حالت فوکوس خودکار روی سوژه (PDAF) و حالت استبلایزر برای عکاسی در حالت حرکت (OIS) پشتیبانی میکنه. عکسهایی که در روشنایی روز با این دوربین در هر دو گوشی ثبت میکنید، از نظر روشنایی و رنگ، واقعاً خوبن، شارپنس معمولیای دارن و از داینامیک رنج خوبی پشتیبانی میکنن.
هر دو گوشی، از عکاسی حالت پرتره پشتیبانی میکنن که میتونه عکسهای پرتره با میزان بوکه مناسبی ثبت کنه. میزان وضوح سوژه اصلی در عکسهای پرتره در حد قابل قبولیه و میزان تار شدن پس زمینه اصلاً مصنوعی نیست. برای عکاسی در شب، هر دو گوشی عکسهای متوسط رو به بالایی میگیرن ولی خب باید یادتون باشه که A55 و A56 هر دو جزو گوشیهای میانرده سامسونگ محسوب میشن و نباید توقع خیلی بالایی ازشون داشته باشید.
در حالت فیلمبرداری، هر دو گوشی از کیفیت 4K پشتیبانی میکنن ولی نهایتاً میتونن با نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلم رو ضبط کنن. هر دو گوشی حالت فیلمبرداری اسلوموشن 720p با نرخ 240 فریم بر ثانیه رو پشتیبانی میکنن و میتونید فیلمهای صحنه آهسته باکیفیتی باهاشون ضبط کنید. به طور کلی، در مورد دوربین اصلی، این دو گوشی کیفیت کاملاً یکسانی دارن.
دوربین اولترا واید
از لنز 12 مگاپیکسلی مدل Sony IMX258 برای عکاسی فوق عریض در هر دو گوشی A55 و A56 استفاده شده. عکسهایی با کیفیت رنگ نسبتاً خوب، شارپنس معمولی و داینامیک رنج متوسط میتونید با این لنز ثبت کنید. از نظر عکسهای اولترا واید، این دو گوشی تفاوت چندانی با هم ندارن و میتونید ازشون برای عکاسی در محیطهای کوچیک یا عکاسی از منظره استفاده کنید.
دوربین ماکرو
خبری از دوربین تله فوتو در هیچکدوم از گوشیهای A55 یا A56 نیست. این در حالیه که در یکی دو سال گذشته، گوشیهای برندهای دیگه، با این رنج قیمت، سعی کردن دوربین ماکرو رو حذف کرده و به جاش از دوربین کاربردیتر تله فوتو استفاده کنن. با این حال، باید گفت که هر دو گوشی، لنز ماکروی 5 مگاپیکسلی دارن که واقعاً معلوم نیست چند درصد از کاربرها ازش استفاده میکنن. کیفیت عکسهایی که ثب میکنه، خوبه و میتونید برای عکاسی از غذا یا سوژههای خیلی کوچیک روی این دوربین حساب کنید.
دوربین سلفی
مهمترین تفاوت دوربینهای A55 و A56 در لنز سلفی اونهاست. در حالی که برای A55 از لنز 32 مگاپیکسلی استفاده شده، سامسونگ در اقدامی عجیب، لنز 12 مگاپیکسلی برای گوشی A56 انتخاب کرده. گرچه عکسهایی که با دوربین سلفی این دو گوشی میگیرید، تفاوت خیلی زیادی با هم نداره اما در ثبت دقیق رنگها و جزئیات، A55 کمی بهتر از A56 عمل میکنه. کیفیت فیلمبرداری هر دو دوربین 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه میرسه و هر دو لنز، استبلایزر برای جلوگیری از لرزش دارن.
مقایسه سختافزار A55 و A56 سامسونگ
سامسونگ از تراشه نسل جدیدش در A56 استفاده کرده و در حالی که تراشه 4 نانومتری Exynos 1480 برای A55 انتخاب شده بود، تراشه 4 نانومتری Exynos 1580 رو برای A56 انتخاب کرده. هر دو پردازنده برای اجرای برنامهها و بازیهای سنگین طراحی شدن و به راحتی میتونید هر نوع بازیای که دوست دارید رو روی هر دو گوشی اجرا کنید.
اما اگه بخواید خیلی دقیق به پردازندهها نگاه کنید باید گفت که تقریباً در همه تستها، پردازنده A56 امتیاز بالاتری بدست آورده. در تستهای بنچمارک تکهستهای و چند هستهای Geekbench 6 یا در تست AnTuTu Benchmark 10 پردازنده گوشی A56 بین 11 تا 30 درصد عملکرد بهتری نسبت به پردازنده A55 داره.
هر دو گوشی با رمهای 6 و 8 و 12 گیگابایتی و حافظههای داخلی 128 و 256 گیگابایتی تولید شدن. با این تفاوت که گوشی A55 قابلیت ارتقاء حافظه داره و میتونید یکی از شیارهای سیم کارتش رو برای قرار دادن کارت حافظه استفاده کرده و تا 1 ترابایت، حافظهش رو افزایش بدید. این قابلیت در A56 وجود نداره.
سیستم عامل و رابط کاربری
گوشی A56 جدیدتره و به همین خاطر با سیستم عامل اندروید 15 و رابط کاربری One UI 7 روانه بازار شده. A55 اندروید 14 و رابط کاربری One UI 6.1 داره که البته میتونید به نسخههای جدیدتر آپدیت کنید. اما نکته مهم اینه که سامسونگ قول داده که برای A56 تا 6 سال آپدیت نرمافزاری و سیستم عاملی ارائه بده و این در حالیه که A55 نهایتاً تا 4 سال آپدیت نرمافزاری دریافت میکنه. اگه قصد دارید از این گوشیها برای طولانی مدت استفاده کنید، طبیعیه که A56 انتخاب بهتریه.
اسپیکر
هر دو گوشی به دو اسپیکر مجهز شدن که میتونه صدا رو به صورت استریو تولید کنه. حجم صدای اسپیکرهای هر دو گوشی واقعاً خوبه و به حدود 91 دسی بل میرسه. کیفیت صدا در ولومهای معمولی بینقصه ولی هرچقدر که ولوم رو افزایش بدید، کیفیت افت کرده و صداهای بم کمتر از صداهای زیر به گوش میرسن.
کدامیک ارزش خرید بیشتری داره؟
گوشی محبوب و پرفروش A55 سامسونگ یا گوشی جدید و خوش بر و روی A56؟ کدوم رو بخریم؟ گوشی A55 الان در بازار ایران با قیمتی بین 27 تا 35 میلیون تومان به فروش میرسه و گوشی A56 قیمتی بین 35 تا 45 میلیون تومان داره. از نظر ظاهری باید گفت که A56 گوشی جذابتر، سبکتر، ظریفتر و ضخامت کمتریه. این گوشی نمایشگر بزرگتری داره، روشنایی صفحهش بیشتره، پردازندهش جدیدتره و تا 6 سال آپدیت نرمافزاری براش ارائه میشه. اما A55 محبوب ایرانیها، ارزونتره و از نظر باتری، عملکرد بهتری ارائه میده. پس گوشی a56 به جز باتری تقریبا تو همه بخش ها یا بهتره یا برابر و در کل گوشی بهتریه اما این برتری شاید به اندازه اختلاف قیمت فعلی ارزشمند نباشه!
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.