گوشی شیائومی بلک شارک 5 پرو نسبت به نسخه معمولی فقط طراحی گیمینگ تری داره و از یه پردازنده جدید و قوی تر اسنپدراگون استفاده میکنه و به خاطر همین قدرت پردازشی خیلی بیشتری داره و در آینده هم میتونه این قدرت رو حفظ کنه. البته به خاطر موجودی کمترش و پردازنده جدیدترش قیمتش حدود 15 میلیون تومان بیشتر از نسخه معمولیه. Xiaomi Black Shark 5 Pro در حال حاضر (آذر 1401) ارزون ترین گوشی گیمینگ پرچمدار و پرقدرت بازار به حساب میاد و گزینه های گیمینگ دیگه که از شرکت های Asus و ZTE هستند تقریبا قدرت یکسان اما باتری و ظاهر گیمینگ بهتری دارن ولی حدود 15 تا 20 میلیون تومان گرونترن.
توی طراحی بلک شارک 5 پرو خیلی از چراغ های RGB متنوع و LCD مثل گوشی های ROG Phone خبری نیست و طراحی نسبتا ساده تری داره اما هنوز ژن گیمینگ رو میشه توش دید و طراحی ساده اش ظاهر خوبی به این گوشی داده. گوشی های گیمینگ اکثر وزن بالا و قطر زیادی دارن اما گوشی بلک شارک 5 پرو تونسته در کنار قدرت مناسب گوشی خوش دستی رو بسازه که استفاده ازش اذیت کننده نباشه و زود خستتون نکنه. دکمه های فیزیکی استفاده شده خیلی تجربه شما توی بازی ها رو بهبود میدن و می تونید کنترل بیشتری توی بازی داشته باشید. موتور ویبره استفاده شده قدرت خوبی داره و موقع استفاده از دکمه ها و لرزش های بازی بازخورد لمسی خیلی خوبی بهتون میده و کاملا شما رو توی محیط بازی غرق میکنه. درگاه سیم کارت هم فقط دو سیم کارت رو پشتیبانی میکنه و خبری از محل قرارگیری کارت حافظه جانبی نیست.
صفحه نمایش 6.67 اینچی اولد جزئیات و کیفیت خوبی داره و به خاطر امکان نمایش 1 میلیارد رنگ، وضوح و دقت رنگ خیلی بالا و خوبی داره و توی بازی هیچ جزئیاتی رو از دست نمیدید. نرخ به روز رسانی 144 هرتزی در کنار تاچ سمپلینگ 720 هرتزی باعث شده یه تجربه روون از بازی رو داشته باشید و سرعت واکنشتون توی بازی ها زیاد باشه و دیگه سر دیر عمل کردن تاچ گوشی کیل های الکی به رقیب هاتون ندید.
باتری 4650 میلی آمپر ساعتی باعث شده در کنار قدرت زیاد گوشی، باعث شده black shrk 5 pro خیلی شارژدهی خوبی نداشته باشه و در بهترین حالت و استفاده معمولی از گوشی کمتر از یک روز بهتون شارژ بده. یک ساعت بازی کالاف حدود 15 درصد از شارژ گوشی رو کم میکنه که اگه به صورت مداوم با گوشی بازی کنید حدود 4 تا 5 ساعت بهتون شارژ میده. شارژدهی کم گوشی شاید کمی اذیت کننده به نظر برسه اما با استفاده از آداپتور 120 واتی قرار گرفته توی جعبه توی کمتر از 20 دقیقه می تونید کاملا شارژش کنید و با یه استراحت کوتاه بین بازی می تونید بدون دغدغه به ادامه بازیتون برسید. البته امکان بایپس شارژ هم توی گوشی وجود داره که به شما اجازه میده موقع بازی بدون شارژ کردن گوشی رو به آداپتور متصل کنید و فقط درصد شارژ ثابت بمونه و هم به باتری آسیبی وارد نشه و هم باعث داغ شدن و افت عملکرد گوشی نشه.
دوربین گوشی شیائومی Black Shark 5 Pro با اینکه از یه لنز 108 مگاپیکسلی استفاده میکنه اما خیلی خبر خاصی توش نیفتاده و می تونید توی نور خوب عکس های قابل قبولی بگیرید و انتظار زیادی نباید ازش داشته باشید.
تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 از لحاظ قدرت پردازشی ثابت شده است و همه بازی های سنگین گرافیکی مثل کالاف و Apex و Genshin Impact رو با بیشترین جزییات و 60 فریم اجرا میکنه و هیچ لگ و کندی توش دیده نمیشه. این پردازنده در گوشی Poco F4 GT گوشی اقتصادی گیمینگ دیگه شیائومی هم استفاده شده اما توی اون گوشی به خاطر مدیریت ضعیف دما و فن ضعیف بعد از مدت کوتاهی بازی سنگین به شدت قدرت پردازشی گوشی افت میکنه و تجربه بدی رو بهتون میده، اما اینجا به خاطر فن های قوی و مدیریت خوب دما دیگه این مشکل رو نمی بینیم و حتی در استفاده طولانی مدت هم افت قدرت پردازشی دیده نمیشه، اما گوشی هنوز داغ میشه و اگه از فن های خنک کننده جدا هم برای گوشی استفاده کنید علاوه بر اینکه دیگه شاهد بالا رفتن زیاد دما نیستید، طول عمر گوشی رو هم بیشتر میکنید. نسخه 256 گیگ از ترکیب 128 گیگ حافظه UFS 3.1 و 128 گیگ حافظه NVme استفاده میکنه که باعث کاهش سرعت لود و اجرای سریع تر بازی ها میشه.
همونطور که توی نسخه معمولی گفتیم رابط کاربری JoyUI در کنار Shark Space تجربه کاربری خیلی خوب و منحصر به فرد در کنار امکانات شخصی سازی زیادی بهتون میدن و شما می تونید از قدرت پردازشی تا نحوه عملکرد دکمه های فیزیکی و نقاط حساس رو صفحه نمایش رو تنظیم کنید و حتی یه سری عملکرد رو با تنظیم ماکرو براشون به صورت خودکار و با زدن یه دکمه انجام بدید.
بخش صدا هم عملکرد کاملا قابل قبول و خوبی داره و قرار گرفتن 4 میکروفن روی گوشی به شما اجازه چت صوتی بدون تاخیر و با کمترین نویز رو میده، متاسفانه از جک 3.5 میلیمتری خبری نیست و باید از تبدیل یا هندزفری بلوتوثی برای این گوشی استفاده کنید.
روایت دوم ارزش خرید Black Shark 5 Pro
گوشی بلک شارک ۵ پرو با قیمت حدودی ۳۴ میلیون تومان یکی از بهترین گوشی های پرچمدار گیمینگ بازاره که با قیمت اقتصادی ترش، تجربه نزدیک به گوشی های گیمینگ گرون تر مثل rog Phone 6 و Nubia Red Magic 7 رو بهتون میده.
گوشی Black Shark 5 Pro تا جای ممکنه سعی کرده ظاهر جذاب و خاص یه گوشی گیمینگ رو داشته باشه ولی در عین حال خیلی ظاهرش شلوغ و عجیب غریب نباشه. قسمت پشتی از گلس مات با یه سری طرح های خاص استفاده میکنه و یه LED RGB هم این قسمت رو مزین کرده که میتونه برای نشون دادن اعلان ها هم به کار بره. قطر و وزن گوشی کمی زیاده و ممکنه موقع استفاده معمولی از گوشی کمی اذیت بشید. روی لبه سمت راست گوشی هم دو دکمه مکانیکی مخصوص بازی قرار گرفته. حسگر اثر انگشت هم روی دکمه پاور قرار گرفته و دقت و سرعت مناسبی داره.
صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی بلک شارک 5 پرو برای یه گوشی گیمینگ حاشیه نسبتا مناسبی داره. پنل اولد که امکان نمایش ۱ میلیارد رنگ رو داره هم جزئيات و وضوح و غلظت رنگ بسیار خوبی داره و از بازی کردن و تماشای ویدیو باهاش لذت میبرید. استفاده از رفرش ریت ۱۴۴ هرتزی و تاچ سمپلینگ ۷۲۰ هرتزی برای این گوشی باعث شده موقع بازی یه تجربه خیلی سریع و روون رو داشته باشید.
باتری دوگانه ۴۶۵۰ میلی آمپر ساعتی black shark 5 pro خیلی شارژدهی بالایی نداره و با استفاده معمولی حدود یک روز بهتون شارژ میده. با بازی سنگین هم حدود ۴ تا ۵ ساعت بهتون شارژ میده. سرعت شارژدهی اما خیلی بالاست و با استفاده از شارژر ۱۲۰ واتی توی حدودا ۲۰ دقیقه گوشی کاملا شارژ میشه. امکان بایپس شارژ هم بهتون اجازه میده بدون نگرانی بابت داغ شدن گوشی و کاهش عملکردش موقع بازی گوشی رو به برق بزنید و فقط درصد شارژ رو ثابت نگه دارید و گوشی رو شارژ نکنه.
بخش دوربین گوشی بلک شارک ۵ پرو شامل سنسور 108 مگاپیکسلی برای لنز اصلی، یه سنسور 13 مگاپیکسلی اولترا واید، یه سنسور 5 مگاپیکسلی ماکرو به همراه یه فلش LED و سنسور سلفی ۱۶ مگاپیکسلی میشه. با توجه به قیمت گوشی، خیلی عملکرد این بخش قابل توجه نیست و می تونید توی نور خوب عکس های با جزئیات و شارپنس خوبی بگیرید اما کمی دستکاری نرم افزاری توی عکس ها دیده میشه. البته از گوشی گیمینگ انتظار عملکرد درخشان تو بخش دوربین رو نمیشه داشت.
پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۱ گوشی Black Shark 5 pro به خوبی از پس بازی های جدید و با گرافیک بالا بر میاد و تا چندین سال آینده هم مشکلی توی اجرای بازی های جدید نداره. با کمک سیستم خنک کننده مناسب این گوشی، با استفاده طولانی مدت از گوشی خیلی گوشی داغ نمیکنه و شاهد افت کیفیت و فریم توی گوشی نیستیم. حافظه ذخیره سازی هم از ترکیب حافظه های UFS 3.1 و NVMe SSD ساخته شده که باعث میشه سرعت اجرای برنامه و بازی ها خیلی بیشتر از گوشی ها هم رده خودش باشه. از وای فای نسخه 6e هم برای تجربه بهتر و با تاخیر کمتر توی بازی های آنلاین استفاده شده.
رابط کاربری Joy UI 13 و اندروید ۱۲ در کنار فضای مخصوص بازی شارک اسپیس باعث شده محیط این گوشی برای تجربه بهتر بازی بهینه بشه و بتونید با توجه به نیاز و علاقه خودتون بازی ها و گوشی رو شخصی سازی کنید. دکمه های فیزیکی رو هم می تونید با توجه به نیازتون کاملا سفارشی سازی کنید. اسپیکرهای استریو بلک شارک 5 پرو هم کیفیت و بلندی صدای خیلی خوبی دارند و به خوبی موقع بازی شما رو توی محیط بازی غرق میکنن. از جک ۳.۵ میلیمتری صدا هم خبری نیست و باید از هندزفری های بلوتوثی استفاده کنید که به خاطر استفاده از بلوتوث نسخه ۵.۲ ارتباط پایدار و با تاخیر کمی رو می تونید داشته باشید.
/ 5.
سلام مهدی جان باتوجه به اینکه از این گوشی استفاده میکنم میگم بهتر بود بخش طراحی و ۹ میدادی و بخش باطری و ۸.۵ چون یک ساعت بازی با نهایت و حداکثر توان همه قسمت ها جز سی پی یو ساعتی ۲۰_۲۲ درصد خالی میکنه البته با فن به عدد ۱۸_۱۹ میرسه