من فقط تعمیرکار تخصصی گوشی سامسونگ از سالها قبل هستم اما چند سالی بود که زودتر از دیگران به گوشی شیاومی علاقه مند شدم و چند مدلش را در سالهای گذشته داشتم و همزمان حداقل دو تا سه گوشی دارم مدلهای قبلی نسبتا خوب بودند اما این گوشی مدل F5 واقعا افتضاح و دردسر در اومده حالا شانسی ممکنه موقت مال کسی فعلا کار کنه اما شک نکنید گوشی F5 توی کمتر از یکسال حتما خرابی هاش شروع میشه ، اینو خود تعمیرکار نمایندگی گوشی شیاومی و پوکو ، توی پاساژ چارسو خیابان جمهوری به من گفت ،
تا بحال اینهمه گوشی سامسونگ اپل شیاومی و پوکو داشتم هیچکدام مثل این گوشی F5 خرابی نداشت ، حالا هرکی خودش دوست داره گوشی F5 کارکرده اش رو مفت حدود ۶ میلیون بخرند میتونه بره ۱۵ میلیون بده این گوشی پر دردسر رو بخره .این بلایی که سر خودم اومد گوشی F5 حدود ۱۸ ت خریدم و مجبور شدم ۶ ت بفروشم .
بله گوشی پوکو F4 GT رو هم از قبل داشتم خیلی ازش راضی هستم و هیچ ایرادی نداره . اومدم این گوشی F5 کوفتی را بعنوان گوشی مثلا جدید امتحان کنم که اینطوری پشیمونم کرد و زیان ۱۲ میلیون تومانی در یکماه به من زد .

مقایسه گوشی Poco F5 و Poco F4 شیائومی
بعد از عرضه گوشی پوکو F5 و کاهش قیمت نسبی اون، این گوشی میان رده با توجه به امکانات و قابلیت هایی که داره تبدیل به یکی از بهترین گوشی های موجود در بازار شده، مخصوصا که دنبال یه گوشی با قدرت پردازشی و نمایشگر نزدیک به گوشی های پرچمدار باشید. حالا با توجه به اینکه گوشی F4 هنوز تا حدودی توی بازار موجوده آیا ارزش داره که یه مقداری هزینه کمتری کنید و سراغ گوشی قدیمی تر برید. یا توی هزینه ها صرفه جویی نکنید و سراغ گوشی جدید و به روز برید؟ اگه گوشی پوکو F4 دارید ارزش داره که به نسل جدید ارتقا بدید گوشیتون رو یا امکانات و قابلیت های اضافه شده ارزش این هزینه اضافی رو نداره؟ با بررسی و مقایسه گوشی شیائومی Poco F5 و Poco F4 همراه موبونیوز باشید تا جواب این سوالات رو پیدا کنید.
مقایسه طراحی پوکو F5 با پوکو F4
از لحاظ نوع طراحی بدنه تفاوت خیلی زیادی بین دو گوشی دیده نمیشه. هر دو از یه طراحی تخت با ابعاد مناسب و قطر کم استفاده میکنند که باعث میشه گوشیهای خوش دست و راحتی باشند. البته گوشی F5 یه مقداری در لبه ها خمیده ساخت شده تا بهتر توی دست قرار بگیره و خیلی راحت سر نخوره. هر دو گوشی کیفیت ساخت خوبی دارند و موقع استفاده حس خوبی به شما منتقل میکنن. البته گوشی F4 از متریال بهتری توی ساخت گوشی استفاده کرده و برای پنل پشتی از جنس شیشه استفاده شده که به نسبت پنل پشتی گوشی F5 که از پلاستیک براق شبیه به گلس یه مقداری حس لاکچری و گرون قیمت تر بودن به گوشی میده. استفاده از این نوع متریال باعث شده گوشی F4 یه مقداری وزن بیشتری پیدا کنه و با داشتن وزن ۱۹۵ گرمی، حدود ۱۴ گرم از نسل جدید خودش سنگین تره که شاید در استفاده طولانی مدت یه مقداری احساس بشه. فریم هر دو گوشی از پلاستیک مات و کاملا تخت ساخته شده و با اینکه هر دو گوشی خوش دست و راحتی به حساب میان ممکنه این تیز بودن لبه ها در استفاده بدون قاب از گوشی در طولانی مدت کمی اذیت کننده باشه.
یه بخشی که باعث تفاوت دو گوشی میشه حذف جزیره دوربین از گوشی F5 و به جای جزیره دوربین مستطیلی نسل قبل که سه تا سنسور رو توی یه دایره در خودش جا داده از سنسورهای مجزا که به صورت دایره ای با بدنه ترکیب شدن استفاده کرده و باعث شده گوشی یه ظاهر و طراحی جدید و به روز داشته باشه و جذاب تر به نظر برسه. هر دو گوشی از حسگر اثرانگشت روی دکمه پاور استفاده میکنن که به نسبت سرعت و دقت مناسبی داره و محل قرارگیری اونها هم مناسبه.
هر دو گوشی یه صفحه نمایش با حاشیه خیلی کم و جذاب دارند که میتونه نظر هر کسی که به گوشی نگاه میکنه رو جلب کنه، البته گوشی F5 از یه طراحی متقارن تر استفاده میکنه که باعث شده نه از بالا و پایین و نه از لبه ها خیلی حاشیه مشخصی داشته باشه اما گوشی F4 یه مقداری از پایین حاشیه تو چشم تری داره. دوربین سلفی هم توی یه پانچ هول سلفی وسط نمایشگر قرار گرفته. روی صفحه نمایش هر دو گوشی گوریلا گلس ۵ قرار گرفته و گواهی IP53 هم توی ساخت جفت گوشی ها رعایت شده که تا حدودی میتونه در مقابل پاشیدن قطرات آب ازشون محافظت کنه.
در مجموع هر دو گوشی کیفیت ساخت و طراحی خوبی دارند اما گوشی F5 یه مقداری مدرن تر و جذاب تر ساخته شده ولی گوشی F4 کیفیت ساخت بهتر و حس لاکچری تری داره و انتخاب بین دو گوشی تا حدودی میتونه سلیقه ای باشه و اینجا یه رقابت نزدیک و پایاپایی رو داریم.
مشاهده بررسی کامل گوشی Xiaomi Poco F5
مشاهده بررسی کامل گوشی Xiaomi Poco F4
مقایسه صفحه نمایش پوکو F5 با پوکو F4
توی این بخش هم تفاوت بین دو گوشی خیلی کم و ناچیزه، هر دو از یه نمایشگر ۶.۶۷ اینچی با پنل امولد و رزولوشن ۱۰۸۰ استفاده میکنن که جزئیات و ترکیب رنگ خوبی داره اما گوشی F5 امکان نمایش ۶۸ میلیارد رنگ رو داره و میتونه یه مقداری ترکیب رنگ زنده تری رو به نمایش بزاره. هر دو از +HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکنن. رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی برای هر دو گوشی استفاده شده که به صورت هوشمند میتونه بین ۱۲۰ و ۶۰ هرتز سوییچ کنه. در مورد تاچ سمپلینگ یه مقداری تفاوت بین دو گوشی وجود داره، F4 از نرخ ۳۶۰ هرتزی استفاده میکنه که این عدد برای گوشی F5 حدود ۲۴۰ هرتزه و یه مقداری میتونه موقع بازی یا کار با گوشی حس بهتری رو به شما بده.
روشنایی بیشینه گوشی F4 میتونه تا حدود ۱۳۰۰ نیت افزایش پیدا کنه (البته در موارد خاص) ولی گوشی F5 روشنایی بیشینه ۱۰۰۰ نیتی رو پشتیبانی میکنه ولی در استفاده معمولی ممکنه خیلی متوجه این تفاوت نشید و در کل توی محیط روشن بدون مشکل خاصی میتونید از هر دو گوشی استفاده کنید. در کل خیلی تفاوت زیادی بین دو گوشی وجود نداره اما نمایشگر پوکو F5 به خاطر حاشیه نسبتا کمتر، ترکیب رنگ مناسب میتونه جذابیت بیشتری برای اکثر افراد داشته باشه.
مقایسه باتری گوشی Poco F4 با پوکو F5
در این بخش در بخش شارژدهی دو گوشی با همدیگه تفاوت های قابل توجهی دارند. گوشی F4 از یه باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده میکنه که در استفاده معمولی و سبک میتونه حدود یک روز به شما شارژ بده اما اگه استفاده نسبتا سنگین تری از گوشی داشته باشید باید وسطای روز مجددا گوشی رو به شارژ بزنید. گوشی F5 با اینکه ابعاد و قطر تقریبا یکسانی با نسل قبلی داره و وزن کمتری هم داره اما از یه باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده میکنه که میتونه در استفاده معمولی رو به سنگین حدود یک روز کامل به شما شارژ بده که این شارژدهی به خاطر حجم بالاتر باتری و مصرف بهینه تر و بهتر پردازنده است و به طور کل گوشی F5 حدود ۲۵ درصد شارژدهی بهتر و بیشتری داره.
از یه شارژر یکسان ۶۷ واتی برای هر دو گوشی استفاده شده سرعت شارژ بسیار خوبی دارند، البته گوشی F4 به خاطر ظرفیت کمتر باتری در حدود ۴۰ دقیقه کاملا شارژ میشه ولی شارژ کامل گوشی F5 حدود ۵۰ دقیقه زمان میبره. توی باکس هر دو گوشی این آداپتور ۶۷ واتی قرار گرفته و نیازی به هزینه مجزا نیست. در کل گوشی F5 با اقتدار در این بخش برنده میشه و یه شارژدهی بسیار خوب رو حتی به نسبت گوشی های دیگه این بازه به شما میده و با انتخاب این گوشی دیگه خیالتون بابت شارژدهی و سرعت شارژ بالا راحت میشه.
مقایسه دوربین گوشی Poco F5 با Poco F4
شیائومی از یه دوربین سه گانه با سنسور 64 مگاپیکسلی اصلی، 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 2 مگاپیکسلی ماکرو برای گوشی پوکو F4 استفاده کرده. دوربین اصلی در نور خوب عکس های با دیتیل بالا و بالانس رنگی مناسبی میگیره و کنتراست و ترکیب رنگ ها خوب و نزدیک به واقعیته اما بعضی وقت ها خودش میاد رنگ ها رو تغییر میده تا عکس رو خوش رنگ و لعاب تر کنه. عکس های پرتره اکسپوژر خوبی دارن و رنگ ها دقیق در میان اما جداسازی سوژه به خاطر نداشتن یه سنسور جدا خیلی خوب انجام نمیشه. دوربین اولترا واید هم عکس های با شارپنس تقریبا مناسبی میگیره و عملکرد تقریبا خوبی داره. دوربین ماکرو تعریف خاصی نداره، عکس ها نسبت به واقعیت تیره ترن و به خاطر نداشتن قابلیت اتوفوکوس خیلی نمی تونید روش حساب باز کنید. کیفیت عکس های دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی هم مناسبه، دیتیل و شارپنس خوبی دارن و ترکیب رنگی مناسبی میتونه بهتون بده. در حالت شب هم همیشه نایت مود فعاله و تقریبا عکس های با روشنایی خوب و نویز کم بهتون میده. فیلمبرداری با کیفیت 4K و 60 فریم در دوربین اصلی انجام میشه که لرزشگیر اپتیکال هم داره و 1080 با 30 فریم در دوربین سلفی امکان پذیره و تقریبا کیفیت فیلم ها خوبه و تجربه ای نزدیک به بخش عکاسی بهتون میده.
گوشی پوکو F5 از سه تا لنز 64 مگاپیکسلی اصلی، 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 2 مگاپیکسلی ماکرو استفاده میکنه و تقریبا هیچ تفاوتی از لحاظ تعداد و نوع سنسورها با گوشی F4 نداره. عکس های لنز اصلی جزئیات، شارپنس و دینامیک رنج خوب و بالایی دارند و رنگ ها خیلی اغراق شده نیستند و نویز حتی در محیطهای کم نور هم مناسبه. توی نور کم عکس های مناسبی میگیره و نویز خیلی زیادی نداره. لنز اولترا واید به نسبت کیفیت مناسبی داره و در نور مناسب میتونه عکس های قابل قبولی بگیره. لنز ماکرو هم بیشتر جنبه فانتزی داره. دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی عملکرد بدی نداره، جزئیات و شارپنس عکس ها بد نیست اما کیفیت رنگ خوبی نداره و یه مقداری عکس ها دون دون مانند میشن. با کیفیت 4k و ۳۰ فریم هم میتونه فیلمبرداری کنید و قابلیت لرزشگیر اپیتکال باعث میشه با لرزش دست خیلی کیفیت فیلم ها به هم نریزه.
عکاسی توی نور کم گوشی F5 تا حدودی بهتره اما در شرایط نوری مناسب گوشی F4 میتونه عکس های جذاب و زنده تری به شما بده. توی عکس های لنز های فرعی تفاوت خیلی زیادی بین دو گوشی وجود نداره اما عملکرد کلی دوربین سلفی گوشی F5 بهتره و میتونه عکس هایی با جزئيات مناسب، دینامیک رنج بالا و ترکیب رنگ جذاب تر و زنده تری به شما بده. از قابلیت 4k با ۶۰ فریم همه توی گوشی F5 خبری نیست و تمامی این موارد باعث میشه در این بخش عملکرد گوشی F4 بهتره باشه و تبدیل به برنده این بخش بشه.
مقایسه قدرت پردازشی و رابط کاربری شیائومی پوکو F4 با پوکو F5
گوشی Poco F4 از تراشه قدیمی تر اسنپدراگون 870 به همراه 6/8/12 گیگ رم LPDDR5 و 128/256 گیگابایت حافظه ذخیره سازی از نوع USF 3.1 استفاده میکنه و توی استفاده روزمره و معمولی خیلی روون و بدون مشکلی میتونید با گوشی کار کنید و یه تجربه خوب و تقریبا نزدیک به گوشی رقیب داشته باشید. به خاطر تکنولوژی ساخت ۷ نانومتری این گوشی مصرف باتری بیشتری به نسبت گوشی F5 داره. توی رابط کاربری همه چی روون و عالی اجرا میشه. در اجرای بازی های به روز و با گرافیک بالا هیچ مشکلی نداره و میتونه به خوبی گرافیک مناسب و فریم ریت قابل قبولی رو به شما بده. با اینکه گوشی نسبتا داغ میکنه و دماش بالا میره اما خیلی افت قدرت پردازشی بالایی نداره و میتونه یه عملکرد مناسب در استفاده طولانی مدت به شما بده.
گوشی پوکو F5 از تراشه میان رده و قدرتمند اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ استفاده میکنه که به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ شباهت داره و با تکنولوژی ۴ نانومتری ساخته شده که مصرف انرژی خوب و بهینه ای داره و از لحاظ قدرت پردازشی خالص به نسبت قیمت عالی عمل میکنه و میتونه یه تجربه بسیار عالی و با کیفیت توی استفاده معمولی و استفاده های سنگین و یا بازی به شما بده. البته مدیریت دما به خوبی نسل قبل نیست و در استفاده طولانی مدت به نسبت بیشتر داغ میکنه و افت قدرت پردازشی بیشتری داره. این گوشی توی دو نسخه با ۸/۱۲ گیگ رم و ۲۵۶ گیگ حافظه ذخیره سازی عرضه میشه. امکان اضافه کردن رم میکرو اس دی هم برای هر دو گوشی وجود نداره.
گوشی پوکو F5 از یه پردازنده قویتر، جدیدتر و بهینه تر استفاده میکنه که از پس همه کارهای روزمره و بازی به خوبی برمیاد و توی اکثر بنچمارک ها یه عملکرد خیلی بهتری رو به شما نمایش میده و به احتمال زیاد این عملکرد مناسب رو در طول زمان هم به خوبی حذف میکنه. البته این قدرت بیشتر خیلی توی کار با گوشی ها مشخص نیست اما مصرف بهینه تر انرژی و قدرت پردازشی زیاد در کنار هم باعث میشه گوشی Poco F5 در این گزینه بهتر با عملکرد مناسب تری باشه.
گوشی Poco F4 از رابط کاربری MIUI 13 و اندروید ۱۲ به صورت پیش فرض استفاده میکنه که امکان ارتقا به اندروید ۱۳ و MIUI 14 رو داره ولی گوشی F5 به صورت پیش فرض از اندروید ۱۳ و MIUI 14 استفاده میکنه. هر دو گوشی به خاطر استفاده از رابط کاربری MIUI یه تجربه کاربری به روز رو به شما میدن و از لحاظ امکانات شخصی سازی و تجربه رابط کاربری تفاوتی بین این دو گوشی نیست و هر از بهبودهای نسخه جدید MIUI مثل مصرف بهینه تر رم و یا امکان حذف برنامه های پیش فرض بیشتر بهره میبرند. هر دو گوشی ۲ سال آپدیت های اندروید و ۳ سال آپدیت های امنیتی رو دریافت میکنن ولی گوشی F5 به خاطر جدیدتر بودن میتونه عمر مفید نرم افزاری بیشتری داشته باشه و در این بخش امتیاز برتری رو دریافت میکنه.
مقایسه اسپیکر Xiaomi Poco F5 با Xiaomi Poco F4
از اسپیکر استریو با بلندی صدای خوب و کیفیت مناسب برای هر دو گوشی استفاده شده. البته صدای پخش شده از گوشی F5 خیلی بالانس نیست و خیلی بیس جذابی نداره. گوشی F5 از بلوتوث نسخه ۵.۳ استفاده میکنه و جک ۳.۵ میلیمتری هم برعکس نسخه قبلی مجدد اینجا استفاده شده و میتونید هندزفری ها و یا هدست های باسیم خودتون رو بدون مشکل خاصی استفاده کنید.
کدوم گوشی ارزش خرید داره؟
گوشی F5 به نسبت طراحی جدیدتر و جذاب تری داره ولی گوشی F4 کیفیت ساخت نسبتا بهتری داره ولی هر دو گوشی های خوش دستی به حساب میان ولی یه مقداری گوشی F5 به خاطر طراحی جدید و جذاب و وزن نسبتا کمتر، میتونه جذاب تر باشه. نمایشگر هر دو گوشی بسیار خوب و تقریبا نزدیکه اما به خاطر حاشیه کمتر و ترکیب رنگ مناسب تر گوشی F5 این گوشی میتونه انتخاب بهتری باشه. در بخش باتری و قدرت پردازشی خالص برتری کاملا با گوشی F5 شیائومیه که هم شارژدهی بهتری به لطف باتری حجیم تر و پردازنده بهینه تر به شما میده و هم میتونه در طولانی مدت عملکرد پردازشی بهتری به خاطر پردازنده جدیدتر داشته باشه. گوشی F4 توی عملکرد دوربین برتری رو به دست میاره و از لحاظ کیفیت دوربین اصلی و سلفی میتونه گزینه بهتری باشه.
در حال حاضر فقط نسخه ۱۲/۲۵۶ گوشی F5 با حدود قیمتی ۱۸.۲ میلیون تومان توی بازار موجوده ولی گوشی F4 نسخه مشابه نداره اما نسخه با رم و حافظه 6/128 این گوشی در حدود 13.5 میلیون تومان قیمت داره و اگه نسخه 8/256 گیر بیاد حدودا 16 میلیون قیمت داره. هر دو گوشی موجودی کمی توی بازار دارند و مثل باقی گوشی های پر فروش به راحتی پیدا نمیشن اما این اختلاف قیمت دو گوشی با توجه به برتری گوشی F5 در اکثر بخش ها و داشتن رم بیشتر خیلی منطقی نیست و گوشی F5 با این قیمت ارزش خرید بیشتری داره (تو نسخه 256). اگر گوشی F4 دارید و عملکرد دوربین براتون مهمه یا نمیخواین خیلی هزینه کنین و قصد خرید نسخه 128 گیگ رو دارید، بیخیال نسل جدید بشید و پول اضافه ندید. اگه هم شارژدهی گوشی براتون خیلی مهمه و دوست دارید پردازنده به روز داشته باشید گوشی F5 میتونه خرید مناسب و قابل قبولی برای شما باشه.
نظر خود را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.