نویسنده اشتباه نوشتن که توی سرعت شارژ هواوی p50 از شیائومی 12 عقبتره. هواوی 50 وات وایرلس و اون هم همینطور. مساوی هم هستن و از طرفی هواوی وزن کمتر و عمر باتری بیشتری داره
بررسی مشخصات گوشی P50 هواوی
هواوی قدرت واقعی خودش رو در حوزه تکنولوژی و تولید گوشی های موبایل با کامبک جذابش بعد از تحریم های گوگل نشون داد. خانواده گوشی های پرچمدار P50 ترکیبی جذاب از سیستم عامل اختصاصی هواوی و لنز های دوربین لایکا رو تو سال 2021 ارائه میدن. برادر بزرگه یعنی Huawei P50 Pro رو قبلا بررسی کردیم و قراره تو این مقاله با مشخصات گوشی هواوی P50 آشنا بشیم و ببینیم به عنوان یکی از پرچمدارهای سال 2021 هواوی چی توی چنته داره و آیا هنوز ارزش خرید داره یا نه. با بررسی هواوی پی 50 همراه موبونیوز باشید.
طراحی و صفحه نمایش هواوی P50
همونطور که انتظار داریم، هواوی P50 در قالب یه گوشی پرچمدار با طراحی و کیفیت ساخت خیلی خوب و خوش دست ظاهر شده. قاب پشتی این گوشی از جنس شیشه اس و براقه. قاب پشتی تو رنگ طلایی و سفید حس یه بدنه فلزی خیلی جذاب رو بهتون القا می کنه و رنگ مشکی هم یه جلوه کلاسیک و خاص داره که دیدنش حس بسیاری خوبی خواهد داشت. یه خبر خوب دیگه اینجاست که قاب پشتی تو رنگ طلایی و سفید اثر انگشت رو به خودش جذب نمیکنه، مگر اینکه دستتون چرب باشه. یکی از باحال ترین بخش ها تو طراحی این گوشی، قاب دوربین هاست، جایی که یه بیرون زدگی تقریبا بیضی شکل رو میبینیم که دو تا قاب دایره ای با فریم طلایی و یه فلش رو تو خودش جای داده و حسی شبیه به یه جزیره رو بهتون القا میکنه. تو قاب دایره ای بالایی دو تا دوربین و یه سنسور تشخیص عمق و تو قاب پایینی یه دوربین دیگه و فلش قرار گرفته. لوگوی Leica و Huawei هم در راستای قاب دوربین تو قاب پشتی دیده میشه.
لبه قاب پشتی کمی خمیدگی داره که به خوش دست شدن این گوشی کمک میکنه. دور تا دور گوشی رو یه فریم آلومینیومی براق جذاب در بر گرفته. سمت راست گوشی دکمه پاور و دکمه کم و زیاد کردن صدا قرار گرفته. زیر گوشی اسپیکر، درگاه تایپ سی، میکروفون و خشاب سیم کارت دیده میشه. خشاب سیم کارت از دو سیم کارت به طور همزمان یا یه سیم کارت و حافظه نانو مموری که اختصاصی توسط هواوی طراحی شده پشتیبانی میکنه. البته نانو مموری ها تو بازار ایران خیلی محدود هستن و قیمت نسبتا بالایی هم دارن که باعث میشه بیشتر کاربران دورش رو خط بکشن. برسیم به سمت چپ گوشی که خالیه و خبری توش نیست و بالای گوشی هم اسپیکر دوم، میکروفون و حسگر مادون قرمز قرار گرفته.
پنل جلویی مثل نسخه Pro حاشیه خمیده نداره و تخته. قاب جلویی Huawei P50 از یه نمایشگر 6.5 اینچی OLED با رزولوشن 1224 در 2700 و رفرش ریت 90 هرتزی میزبانی میکنه. این نمایشگر از 1 میلیارد رنگ پشتیبانی میکنه و کیفیت خیلی خوبی داره. ولی در کل تو بخش نمایشگر یکم از رقباش ضعیف تره. دوربین سلفی تو یه پانچ هول بالای نمایشگر قرار گرفته و اسپیکر مکالمه هم چسبیده به فریم بالایی تو پنل جلویی دیده میشه. هواوی برای این گوشی هم مثل برادرش تصمیم گرفته از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده کنه. حسگر اثر انگشت این گوشی عملکرد و سرعت خیلی خوبی داره و تقریبا جای مناسبی هم قرار گرفته و به راحتی میشه رو قاب جلویی پیداش کرد.
هواوی تو بخش طراحی مثل نسل های قبلی پرچمدار ها تمامش رو گذاشته و با یه گوشی خوش ساخت و خوش دست طرفیم که فقط 180 گرم وزنشه و گواهی IP68 هم داره تا خیال کاربران رو بابت مقاومت در برابر آب و گرد و غبار راحت کنه.
نمایشگر P50 هم کیفیت خوبی داره و تجربه خوبی از تماشای ویدئو و یا بازی کردن با این گوشی خواهید داشت ولی شاید از نظر صفحه نمایش به پای رقباش نرسه.
عملکرد باتری Huawei P50
تو بخش طراحی در مورد وزن کم P50 صحبت کردیم که البته این سبک بودن همچین هم بی دلیل نبوده و یه بخش بزرگیش بخاطر باتری این گوشیه. جایی که میشه به عنوان یکی از نقطه ضعف های این گوشی به عنوان یه گوشی پرچمدار در نظر گرفت. هواوی P50 به یه باتری با ظرفیت 4100 میلی آمپر ساعت مجهز شده که عملکرد قابل قبولی داره و تو استفاده معمولی رو به کم میتونه یک روز کامل همراهی کنه، ولی اگه یکم بیشتر ازش کار بکشین شاید نزدیک عصر نیاز به شارژر پیدا کنین. Huawei P50 از فست شارژ 66 واتی پشتیبانی میکنه و فول شارژ شدن باتری با آداپتور 66 واتی داخل جعبه تقریبا 40 دقیقه زمان می بره که با توجه به ظرفیت باتری میشه گفت عملکرد خوبی داره و ظرفیت کم باتری رو تا حدودی جبران میکنه.
عملکرد دوربین هواوی P50
هواوی از زمان آغاز همکاری با لایکا یه تجربه جدید و فوق العاده رو تو بخش دوربین روی گوشی های پرچمدار خودش برای کاربران رقم زد و باعث شد حتی بعد از محدود شدن محبوبیت هواوی بخاطر نبودن سرویس های گوگل، بسیاری از علاقه مندان به عکاسی با موبایل یا موبایگرافی ترغیب بشن تا یکی از پرچمدارهای هواوی رو تو دست بگیرن. همکاری هواوی با لایکا تو سری P50 به پایان میرسه و این گوشی ها آخرین نسل گوشی های هواوی هستن که با لنز های Leica وارد بازار میشن.
هواوی برای این گوشی سه تا دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی، 12 مگاپیکسلی تله فوتو و 13 مگاپیکسلی اولترا واید – ماکرو در نظر گرفته. عملکرد دوربین اصلی واقعا خوبه و عکس هایی که با دوربین اصلی ثبت میشه جزئیات و روشنایی خیلی خوبی داره و عکاسی در نور کم هم نتیجه خوبی داره. سنسور تله فوتو 12 مگاپیکسلی قابلیت زوم اپتیکال 5 برابری داره، وقتی موقع عکاسی زوم میکنین یه افت کیفیت محسوسی اتفاق میفته که خب کاملا طبیعیه ولی همچنان عکس ها جزئیات خوبی دارن و میشه برای ثبت یه سری جزئیات خاص از فاصله دور ازشون استفاده کرد. مثلا جزئیات بعضی از تابلوهایی که تو فاصله دورتر قرار دارن رو دید و تشخیص داد. سنسور 13 مگاپیکسلی اولترا واید در قد و قواره یه پرچمدار، عملکرد قابل قبولی داره. افت کیفیت کاملا طبیعی نسبت به سنسور اصلی تو دوربین اولترا واید دیده میشه و عکس های خیلی خوبی رو میشه باهاش ثبت کرد. دوربین اولترا واید قابلیت عکاسی ماکرو هم داره و اگه براش زمان بذارین عکس های خیلی خوبی رو تحویل میده. قابلیت فیلمبرداری 4K با 30/60 فریم بر ثانیه با همه دوربین ها وجود داره و لرزش گیر اپتیکال هم کارش رو به خوبی انجام میده. اگه طرفدار فیلمبرداری اسلوموشن باشین، قابلیت فیلمبرداری 1080 با 960 فریم بر ثانیه روی دوربین اصلی قطعا نظرتون رو جلب می کنه.
دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی هم در کنار قابلیت فیلمبرداری 4k با 30 فریم بر ثانیه و قابلیت ثبت عکس های اولترا واید با همون تک دوربین سلفی بدون افت کیفیت، کارش رو به خوبی انجام میده و عکس ها و ویدئو هایی که با دوربین سلفی ثبت میشه، کیفیت خوبی دارن ولی بازم رقبایی وجود دارن که بهتر عمل میکنن.
هواوی P50 تو بخش دوربین در حد یه پرچمدار عملکرد خیلی خوبی داره و به راحتی پا به پای رقباش تو این بازه قیمتی پیش میره.
عملکرد پردازشی Huawei P50
وظیفه مدیریت بخش پردازشی هواوی P50 به عهده پردازنده Snapdragon 888 4G گذاشته شده و خبری از پشتیبانی شبکه 5G روی این گوشی نیست. این گوشی تو دو نسخه با 8 گیگ رم و 128/256 گیگ حافظه داخلی وارد بازار شده. عملکرد پردازشی هواوی P50 خیلی خوبه و از پس اجرای بازی های سنگین به راحتی بر میاد. تو بخش نرم افزار، Huawei P50 با سیستم عامل اختصاصی هواوی یعنی Harmony OS 2.0 وارد بازار شده که یه جورایی بر پایه اندرویده و خبری از سرویس های گوگل روش نیست. ولی این رابط کاربری به خوبی توسعه داده شده و خیلی از برنامه هایی که بهشون نیاز دارین رو میتونین به راحتی در App Gallery یا سایت خود برنامه ها پیدا کنین. برنامه های گوگل رو هم میتونین با استفاده از G-Space روی این سیستم عامل داشته باشین و استفاده کنین. خلاصه که ترکیب سخت افزار و نرم افزار کار راه اندازه و یه تجربه کاربری خوب رو براتون رقم میزنه. ولی اگه کار کردن با سرویس های گوگل براتون اولویت داره، رقبای این گوشی میتونه انتخاب بهتری براتون باشه.
عملکرد اسپیکر هواوی P50
به یه نقطه ای رسیدیم که از همه گوشی های پرچمدار توقع داریم اسپیکر استریو با کیفیت داشته باشن. خب این اتفاق در مورد Huawei P50 افتاده و این گوشی به اسپیکر استریو مجهز شده که کیفیت خوب و بلندی صدای قابل قبولی داره. البته مثل بقیه پرچمدار ها خبری از جک 3.5 میلی متری صدا روی این گوشی نیست ولی به راحتی میتونین از هندزفری هایی که اتصال تایپ سی دارن یا تبدیل Type-C به جک 3.5 میلی متری استفاده کنین.
جمع بندی
هواوی P50 سال 2021 معرفی شده و در حال حاضر تو بازه قیمتی 17 تا 20 میلیون قرار داره. این گوشی تو بخش طراحی و دوربین حرف برای گفتن داره. ولی اگه باتری براتون اولویت داره، این گوشی با توجه به ظرفیت باتری کمش نمیتونه بهترین انتخاب باشه. تو بخش پردازشی هواوی P50 کارش رو به خوبی انجام میده ولی رقبا بهترن. عملکرد دوربین هم رقابت خیلی نزدیکی با رقباش داره و تو رقابت کم نمیاره. نمایشگر این گوشی هم کیفیت خیلی خوبی داره ولی رفرش ریت 90 هرتزی و روشنایی کمترش نسبت به رقبا باعث میشه از رقابت کمی عقب بیفته. اگه از طرفداران هواوی هستین و طراحی و عملکرد دوربین جزو اولویت های شماست و قصد ندارین برای نسخه پرو هزینه کنین و وجود سرویس های گوگل خیلی براتون مهم نیست، Huawei P50 یه انتخاب خوب به حساب میاد.
مقایسه هواوی P50 و Huawei P50 Pro
هر دو گوشی طراحی مشابهی دارن. نسخه پرو دوربین بهتری داره و امکانات بیشتری رو تو بخش دوربین در اختیارتون قرار میده. هواوی P50 Pro ظرفیت باتری بیشتری داره و از شارژ وایرلس 50 واتی هم پشتیبانی میکنه ولی از نظر شارژدهی هر دو گوشی عملکرد شبیه به هم دارن. P50 فقط دو نسخه با 8 گیگ رم و 128/256 گیگ حافظه داخلی داره و P50 Pro تو چهار نسخه با 8/12 گیگ رم و 128/256/512 گیگ حافظه داخلی وارد بازار شده. اگه قابلیت شارژ وایرلس و حافظه داخلی و رم بیشتر براتون اولویت داره، P50 Pro میتونه انتخاب بهتری باشه و اگه قصد ندارین خیلی هزینه کنین، Huawei P50 انتخاب مقرون به صرفه تریه و میتونه تجربه ای خیلی نزدیک به نسخه پرو رو براتون داشته باشه.
مقایسه Huawei P50 و Xiaomi 12
شیائومی 12 چند ماه بعد از P50 با نسخه جدیدتری از پردازنده اسنپدراگون معرفی شد. Xiaomi 12 ظرفیت باتری بیشتری داره ولی از نظر شارژدهی عملکرد پایاپای با هواوی P50 داره. تو بخش شارژ شدن هم Xiaomi 12 برنده اس چرا که شارژ بیسیم 50 واتی و شارژ معکوس پشتیبانی میکنه. تو بخش نمایشگر، P50 رزولوشن بالاتری داره و شیائومی 12 رفرش ریت 120 هرتزی و روشنایی بهتری داره. عملکرد پردازشی Xiaomi 12 با توجه به پردازنده به روزتر، بهتره. اگه عملکرد پردازشی و صفحه نمایش براتون اولویت داره، شیائومی 12 میتونه انتخاب بهتری باشه و اگه عملکرد دوربین براتون اولویت داره، میتونین Huawei P50 رو انتخاب کنین.
در ادامه ببینید:
آخرین مقالات
مقایسه بالارده های شیائومی!
حالا که گوشیهای آیفون رجیستر میشن خیلیا به این فکر افتادن که آیفونهای قدیمیتر رو بفروشن و برن سراغ خرید گوشی آیفون جدیدتر. قبل از هر...
پرچمداری در حد نام شیائومی!
بین 10 تا 15 میلیون گوشی چی بخریم؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.