علت هنگ گوشی سامسونگ + راه حل
گوشی سامسونگ دارید و دائم به بهانههای مختلف هنگ میکنه؟ یهو خاموش میشه یا مثلاً چندین ثانیه صفحهش روی یه تصویر ثابت میمونه و شما هیچ کاری نمیتونید باهاش بکنید؟ دلایل مختلفی میتونه باعث بروز این مشکل بشه که بعضی از این دلایل قابل بررسی و حل شدن و بعضی دیگه غیرقابل حله. در ادامه قصد داریم اول از همه علت هنگ گوشی سامسونگ رو بگیم و بعد راه حلهای مختلف رو مورد بررسی قرار بدیم. همراه موبونیوز باشید.
- فهرست مطالب
- دلایل هنگ گوشی سامسونگ
- خراب شدن باتری
- وجود بدافزار یا ویروس
- نقص قطعات سختافزاری
- پر شدن حافظه گوشی
- آپدیت نبودن سیستم عامل
- نگهداری نامناسب
- نصب برنامههای سنگین
- پایان عمر گوشی
- راه حل مشکل هنگ کردن گوشی سامسونگ
- خاموش و روشن کردن گوشی
- اجرای گوشی روی حالت Safe Mode
- استفاده از نرمافزارهای مخصوص
- گرفتن بکاپ و ریست فکتوری
- آپدیت سیستم عامل
- بررسی میزان سلامت باتری
- سپردن به یک متخصص
- جمعبندی
دلایل هنگ گوشی سامسونگ
علت هنگ گوشی سامسونگ میتونه به چند دسته تقسیم میشه؛ دلایل سختافزاری، نرمافزاری و موضوعات مربوط به نگهداری درست. در ادامه هرکدوم از این علتها رو جزئیتر معرفی میکنیم.
خراب شدن باتری
باتری یه سختافزاری مصرفیه. این تصور که باتری گوشی مثل نمایشگر یا رم باید همیشه کار کنه، تصور غلطیه. با توجه به مدل گوشی سامسونگ، باتریش بعد از چند سال، عمرش تموم میشه و باید به فکر خرید یه باتری جدید برای گوشیتون باشید. این موضوع به خصوص توی گوشیهای اقتصادی و میانرده سامسونگ به وفور دیده شده که بعد از 2-3 سال، عمر باتری تموم شده و همین امر باعث هنگ کردن گوشی شده.
فارغ از اینکه عمر باتری ممکنه تموم شده باشه، بحث دیگهای هم وجود داره و اون، میزان سلامت باتریه. ممکنه گیمر حرفهای باشید یا استفاده خیلی زیادی از گوشی کرده باشید که در عرض 6 ماه، باتری عمرشو کرده. لازمه اینو بگیم که هر باتری یه سیکل شارژ داره و این یعنی مثلاً تا 50 هزار بار میتونید شارژش کنید؛ حالا تصور کنید شما در عرض 6 ماه به این عدد رسیدید و بعضیا در عرض 5 سال هم بهش نمیرسن.
وجود بدافزار یا ویروس
احتمال آلوده شدن گوشیهای اندرویدی به بدافزار و فایلهای ویروسی بیشتره. کاربرهای این گوشیها به راحتی میتونن با یه کابل، گوشیشونو بدون واسطه به کامپیوتر متصل کنن و هر لحظه ممکنه ویروس یا بدافزاری وارد گوشیشون بشه. یکی از نشونههای وجود ویروس توی گوشی سامسونگ اینه که میبینید دائم گوشی داغ میکنه یا باتریش زود تموم میشه یا اجرای برنامهها خیلی کنده یا در بعضی مواقع، دیتای اینترنت شما برای برنامه بخصوصی بیشتر از حد مصرف شما، استفاده شده.
میتونید از اپلیکیشنهای خاصی که برای پیدا کردن ویروسها هستن استفاده کنید. این برنامهها از ورود فایلهای آلوده به گوشی جلوگیری میکنن. البته بهتره تا حد امکان گوشی رو به کامپیوترهایی که نمیشناسید متصل نکنید.
نقص قطعات سختافزاری
ممکنه به دلیل ضربه یا حتی در حالت طبیعی، یکی از قطعات سختافزاری گوشی دچار نقص فنی بشه. تصور کنید گوشیتون از دستتون افتاده روی زمین و از نظر ظاهری حسابی چک کردید و دیدید هیچ خط و خشی برنداشته. کلی هم لذت میبرید که گوشی ضدضربه و مقاوم دارید. اما خبر ندارید که یکی از قطعات سختافزاری گوشی در اثر همین ضربه آسیب دیده. بعد از چند روز با مشکل هنگ کردن مواجه میشید و دنبال دلیلش میگردید.
نکته مهمی که باید بدونید اینه که هروقت گوشیتون هنگ کرد، چند روز قبل رو یادآوری کنید و ببینید آیا گوشی ضربه خورده یا نه؟ اگه ضربه خورده باشه احتمال اینکه یکی از قطعات سختافزاری معیوب شده باشه، وجود داره. پس بهتره به هیچ وجه به نرمافزارهای گوشی دست نزنید و هرچه سریعتر گوشی رو به یه مرکز تعمیر گوشی ببرید و موضوع رو بگید تا سریعتر مشکلو حل کنه.
پر شدن حافظه گوشی
خیلی وقتا حواستون نیست ولی حافظه گوشیتون پر شده تا نفسهای آخرو داره میکشه و شما بازم در حال فیلم و عکس و آهنگ دانلود کردن هستید. یه وقتایی که حافظه گوشی پره، حتی گشت و گذار توی اینستاگرام هم، به گوشی فشار میاره چون بعضی از دادههای اینستاگرام رو در حافظه ذخیره میکنه و همین موضوع باعث میشه گوشی هنگ کنه.
در بعضی از مواقع، حافظه گوشی از نظر شما پر نیست و حتی وقتی وارد تنظیمات میشید میبینید که مثلاً هنوز 5 گیگابایت فضای خالی دارید اما بازم گوشی هنگ میکنه. باید توجه داشته باشید که خیلی از اپلکیشنهایی که روی گوشی نصب میکنید، ویجتها و حتی برنامههای خود گوشی، حتی وقتی ازشون استفاده نمیکنید، ممکنه از فضای خالی حافظه استفاده کنن. بنابراین، وقتی گوشی هنگ کرد، یکی از جاهایی که باید نگاه کنید، بخش حافظه گوشیه.
آپدیت نبودن سیستم عامل
گوشیهای اقتصادی سامسونگ که خب تکلیفشون روشنه! اکثراً کسایی این گوشیها رو میخرن که توجهی به آپدیت کردن سیستم عامل یا رابط کاربری ندارن ولی گوشیهای میانرده و پرچمدار حتماً باید به صورت مداوم آپدیت بشن. سیستم عامل این گوشیها به مرور زمان با باگها یا خطاهایی مواجه میشه که خود شرکت سامسونگ اینو میفهمه و نسخه آپدیت برای گوشی عرضه میکنه اما کاربری که گوشی رو داره بهش توجه نمیکنه.
موضوع آپدیت نبودن سیستم عامل، در مورد رابط کاربری گوشی و خیلی از اپلیکیشنهای کاربردی هم صدق میکنه. مثلاً وقتی اینستاگرام یا واتساپ روی گوشی شما نصبه و خود شرکت فیسبوک داره بهتون میگه که اینو اپلیکیشن رو آپدیت کنید، حتماً یه دلیلی داره. خیلی وقتا آپدیت کردن این اپلکیشنها فقط برای جلوگیری از هنگ کردن گوشیه و هیچ ارتباطی به قابلیتهای جدید نداره.
نگهداری نامناسب
این مبحث نگهداری نامناسب خودش میتونه یه مطلب جداگانه باشه چون خیلی خیلی مهمه و علاوه بر مشکلات مربوط به هنگ کردن، میتونه باتری رو نابود کنه، نمایشگر رو بسوزونه و کلاً گوشی رو از کار بندازه. در زیر فقط تیترهای اصلی این بخش رو میگیم تا متوجه بشید منظورمون از نگهداری نامناسب گوشی سامسونگ چیه:
- قرار دادن گوشی در محیطهای مرطوب، خیلی گرم یا خیلی سرد
- استفاده از شارژر و کابلهای تقلبی که باعث خرابی باتری میشه
- استفاده از گوشی در محیطهای پر از گرد و غبار
- نصب برنامههای زیاد و بلااستفاده روی گوشی و عدم مدیریت آنها
- فعال بودن برنامههای متعدد در پس زمینه
- استفاده از قاب یا کاورهای غیراستاندارد که باعث داغ شدن گوشی میشه
- قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید (روی داشبورد خودرو یا …)
نصب برنامههای سنگین
هرکسی را بهر کاری ساختهاند! نمیشه یه گوشی ارزون قیمت سامسونگ با رم 4GB و حافظه 128GB بخرید و روی این گوشی بازی Call Of Duty نصب کنید و توقع داشته باشید هنگ نکنه! نصب برنامه یا بازیهای سنگین روی گوشیهایی که توان سختافزاریشو ندارن، یکی دیگه از دلایلیه که باعث هنگ کردن گوشی میشه.
پایان عمر گوشی
شاید باید به این گزاره فکر کنید که: «عمر گوشی من دیگه تموم شده!» وقتی بیشتر از 5 سال از یه گوشی استفاده میکنید و میبینید که دائم هنگ میکنه و هیچ آپدیتی هم برای گوشی شما دیگه نمیاد، بهتره به جای غصه خوردن و تلاش بیثمر، به فکر تعویض گوشی باشید. نه؟
راه حل مشکل هنگ کردن گوشی سامسونگ
در بخش علت هنگ گوشی سامسونگ، تمام عللی که ممکنه باعث به وجود اومده این مشکل بشه رو بررسی کردیم. حالا میخوایم چندتا راهحل ساده هم بهتون بگیم تا بلکه به کار آید.
خاموش و روشن کردن گوشی
سادهترین کاری که وقتی گوشی هنگ میکنه میتونید انجام بدید اینه که گوشی رو ریست یا خاموش روشن کنید. این کار، مشکل هنگ کردن گوشی رو حل نمیکنه و فقط صورت مسئله رو پاک میکنه. در واقع با این کار میتونید از شر صفحه ثابت گوشی خلاص بشید و دوباره گوشی رو راهاندازی کنید که بعدش ببینید مشکل از کجا بود که گوشی هنگ کرد. برای ریست کردن گوشی سامسونگ باید دکمه پاور و کلید ولوم پایین (یا بالا) رو چند ثانیهای نگه دارید تا گوشی خاموش و روشن بشه.
اجرای گوشی روی حالت Safe Mode
یکی از روشهایی که میتونید بررسی بهتری روی دلیل هنگ کردن گوشی سامسونگ داشته باشید اینه که گوشی رو روی حالت Safe Mode بالا بیارید. در این حالت، اپلیکیشنهای جانبی گوشی فعال نمیشن و فقط برنامههای سیستمی رو میتونید ببینید و وارد تنظیمات گوشی بشید و دنبال راهحلی برای هنگ کردن گوشی بگردید. برای رفتن به حالت Safe Mode باید گوشی رو ریست کنید و بعد از بوت شدن (روشن شدن گوشی و دیدن لوگوی سامسونگ) دکمه ولوم پایین گوشی رو فشار بدید تا گزینه Safe Mode رو ببینید.
استفاده از نرمافزارهای مخصوص
سامسونگ به طور اختصاصی یه سری برنامه برای حل کردن مشکلات گوشی داره که میتونید با اجرای اون برنامهها، خیلی از مشکلات مربوط به هنگ کردن رو هم برطرف کنید. اما اگه این برنامه مشکل شما رو حل نکرد میتونید اپلیکیشنهای مربوط به تعمیر نرمافزاری گوشی رو از گوگل پلی دانلود کنید. این برنامههای شخص ثالث بدون در نظر گرفتن ملاحظات برند، تمام مشکلات گوشی رو پیدا میکنن و خودشون هم میتونن بخشی از این مشکلات رو حل کنن.
اگه دائم با مشکل هنگ کردن گوشی مواجه میشید و البته کار شما طوریه که باید گوشی رو به کامپیوترهای مختلف متصل کنید، بد نیست روی گوشیتون نرمافزار جلوگیری از ورود بدافزار یا همون آنتی ویروس نصب کنید. میزان اثرگذاری این اپلیکیشنها خیلی مشخص نیست اما میتونید جستجو کنید و آنتیویروسی که روی گوشیهای دیگه خوب بوده رو روی گوشی خودتونم نصب و استفاده کنید.
گرفتن بکاپ و ریست فکتوری
یکی از سادهترین روشها برای برطرف کردن مشکل هنگ گوشی سامسونگ اینه که تمام تنظیماتشو به روز اول برگردونید. تصمیم سختیه اما شاید باورتون نشه که خیلی از مشکلات هنگ کردن با همین کار، برطرف میشه. وقتی با تنظیمات گوشی خیلی سر و کله میزنید و همهچیزشو تغییر میدید و بعد از یه مدت میبینید که گوشی دائم هنگ میکنه، تنها کاری که بهتره انجام بدید اینه که برش گردونید به تنظیمات کارخانه.
اما قبل از این کار، بد نیست از اطلاعاتتون بکاپ بگیرید. روش های مختلفی برای بکاپ گرفتن از گوشی سامسونگ وجود داره که میتونید هرکدوم از این روشها رو انتخاب کنید. توجه داشته باشید که بعد از گرفتن بکاپ و ریست فکتوری کردن گوشی سامسونگ، باید اطلاعاتی که بکاپ گرفتید رو به گوشی برگردونید (Restore کنید). اما اگه قبل از ریستور کردن، دیدید گوشی داره مثل ساعت کار میکنه و بعد از ریستور کردن دوباره هنگ میکنه، باید بیخیال ریستور بشید و فقط گوشی رو ریست فکتوری کنید.
آپدیت سیستم عامل
قبلاً هم به این نکته اشاره کردیم که با آپدیت سیستم عامل گوشی، خیلی از باگها و مشکلات مربوط به هنگ کردن از بین میره. هر سال، اندروید یا سامسونگ، آپدیتهای مختلفی برای سیستم عامل و رابط کاربری عرضه میکنن. حتی ممکنه توی یک ماه، چندتا آپدیت عرضه کنن که فقط برای برطرف کردن این مشکلات نرمافزاری باشه. کسایی که گوشیهای سامسونگ پرچمدار یا میانرده دارن، باید دقت بیشتری به این آپدیتها داشته باشن.
بررسی میزان سلامت باتری
برای بررسی میزان سلامت باتری، میتونید در بخش تنظیمات گوشی سامسونگ، وارد قسمت باتری بشید و وضعیت سلامت باتری رو ببینید. حتی میتونید اپلیکیشنهایی برای بررسی این موضوع دانلود کنید. به طور کلی، یکی از مهمترین دلایل هنگ کردن گوشیهای سامسونگ، همین مشکل باتریه. پس با بررسی مداوم و منظم این بخش، میتونید خیلی از مشکلات مربوط به هنگ کردن رو به طور کامل برطرف کنید.
سپردن به یک متخصص
شاید بهتره کار رو به کاردان بسپرید! از این توهم که خودم بلدم گوشیمو درست کنم دست بردارید و دلتونو راضی کنید که گوشی رو ببرید تعمیرگاه! حتی ممکنه خیلی از راهحلهایی که تا اینجا گفتیم رو هم تست کرده باشید و هنوز مشکل هنگ کردن گوشی برطرف نشده باشه. بنابراین یه وقتایی، باید دست از سرچ توی اینترنت و نگاه کردن ویدیوهایی یوتیوب دست برداریم و گوشیمونو ببریم به نزدیکترین مرکز تعمیرات گوشی که مشکلو در عرض چند دقیقه به طور کامل برطرف کنه؛ البته جایی ببرید که معتبر باشه!
جمعبندی
همینطور که دیدید، هنگ کردن گوشی سامسونگ میتونه دلایل مختلفی از خراب شدن قطعات سختافزاری یا پایان عمر باتری یا نگهداری نامناسب داشته باشه. شیوه مواجهه با این مشکل، خیلی مهمه. در مقاله علت هنگ گوشی سامسونگ چند راهحل برای برطرف کردن مشکل هنگ سامسونگ رو مطرح کردیم. خیلی از این روشها رو میتونید خودتون انجام بدید و مشکلی هم پیش نمیاد اما بعضی از روشها ممکنه به یه شخص خبرهتر نیاز داشته باشه. اگه نگرانید که گوشیتون خرابتر بشه، حتماً به یه متخصص گوشیتونو نشون بدید.
آخرین مقالات
0 تا 100 توضیحات خرید قسطی گوشی!
با چی PDF رو تبدیل به متن کنیم؟
فوتبال فقط فیفا نیست!
تا 25 میلیون گوشی چی بخریم؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.