
بررسی گوشی Redmi A5 شیائومی
گوشی ردمی A5 جدیدترین اقتصادی شیائومیه که به تازگی به بازار عرضه شده. قیمت این گوشی همونطور که از یه مدل اقتصادی انتظار میره، خیلی پایینه. الان که داریم این بررسی رو مینویسیم، قیمت ردمی A5 تو بازار ایران حدود ۸ میلیون تومانه. این گوشی تو برخی بازارها به نام Poco C71 هم عرضه شده. اولین چیزایی که تو لیست مشخصات ردمی A5 چشمک میزنن و آدمو وسوسه میکنن، صفحه نمایش با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و یه باتری غولپیکر ۵۲۰۰ میلیآمپرساعتی هستن. این ترکیب، مخصوصا تو یه گوشی اقتصادی، خیلی جذابه. اما سوال اصلی اینجاست که آیا اینا فقط یه سری عدد و رقم قشنگ روی کاغذ هستن یا تو دنیای واقعی و استفاده روزمره هم میتونن خودشونو ثابت کنن و حرفی برای گفتن داشته باشن؟ درسته که صفحه ۱۲۰ هرتزی برای بازی خوبه، اما باید دید پردازنده Unisoc T7250 و رزولوشن +HD چقدر میتونن از پس بازیهای درست و حسابی بربیان. بریم ببینیم این گوشی اقتصادی جدید شیائومی چه عملکردی داره و با توجه به قیمتش ارزش خرید داره یا نه. با بررسی گوشی Redmi A5 شیائومی همراه موبونیوز باشید.
بررسی طراحی گوشی Redmi A5 شیائومی
اول از همه باید بگیم که ردمی A5، مثل اکثر گوشیهای اقتصادی، از یه بدنه کاملا پلاستیکی ساخته شده. یعنی هم قاب پشتی و هم فریمش پلاستیکیه. البته تو این رنج قیمتی، انتظار دیگهای هم نمیشه داشت و این یه چیز کاملا طبیعیه. با اینکه بدنه پلاستیکیه، طراحیش خوبه و حتی گرانتر از چیزی که هست به نظر میرسه. جزیره دوربینش هم، طراحیش بد نیست و سعی شده با ترندهای روز هماهنگ باشه. ردمی A5 تو چهار رنگ مشکی، بژ، آبی و سبز عرضه میشه.
از نظر ابعاد، ردمی A5 با قطر ۸.۳ میلیمتر و وزن ۱۹۳ گرم ، یه گوشی نسبتا بزرگ و یه کم سنگین به حساب میاد. طراحیش نسبتا ارگونومیکه و با وجود ابعاد بزرگش، به طور کلی راحت تو دست جا میگیره و حس بدی منتقل نمیکنه.
بریم سراغ دکمهها و پورتها. حسگر اثر انگشت ردمی A5 روی دکمه پاور که در کنار گوشی قرار گرفته، تعبیه شده. این جای خوب و دردسترسیه و معمولا سرعت و دقت قابل قبولی هم داره. خبر خوب برای طرفدارای هدفونهای سیمی اینه که جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هم سر جاشه و حذف نشده. این یعنی لازم نیست دنبال دانگل و تبدیل باشین و راحت میتونین هدفونتون رو وصل کنین.
ردمی A5 گواهی IP53 برای مقاومت در برابر پاشش آب و گرد و غبار داره. این یعنی چی؟ یعنی اگه چند قطره آب روش بپاشه، مثلا زیر بارون نمنم، یا تو محیط یکم گرد و خاکی باشه، به احتمال زیاد مشکلی براش پیش نمیاد. اما یادتون باشه که این گواهی به معنی ضدآب بودن کامل گوشی نیست و نباید زیر شیر آب بگیرینش! در مجموع تو بخش طراحی با یه گوشی با کیفیت ساخت مناسب و با طراحی به روز طرفیم.
بررسی صفحه نمایش گوشی Xiaomi Redmi A5
خب، میرسیم به یکی از بخشهای جذاب و البته بحثبرانگیز ردمی A5، یعنی صفحه نمایشش. ردمی A5 یه صفحه نمایش بزرگ ۶.۸۸ اینچی از نوع IPS LCD داره. رزولوشن این صفحه نمایش HD+ یا همون ۷۲۰x۱۶۴۰ پیکسله. اگه خیلی دقیق بشین و چشماتون تیز باشه، ممکنه بتونین پیکسلها رو تشخیص بدین یا حس کنین که متون و آیکونها اونقدر که باید، شارپ و واضح نیستن. با این حال، برای کارهای روزمره مثل چرخیدن تو شبکههای اجتماعی، دیدن ویدیو تو یوتیوب و وبگردی، کیفیت تصویر کار راه اندازه.
اما سورپرایز اصلی این بخش، همونطور که گفتیم، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی صفحه نمایشه! و دیدنش تو یه گوشی اقتصادی مثل ردمی A5 جالبه. اما سوال مهم اینجاست؛ این ۱۲۰ هرتز با پردازنده نه چندان قوی Unisoc T7250 و رزولوشن +HD چقدر میتونه خودشو نشون بده و تجربه کاربری رو بهتر کنه؟ درسته که تو رابط کاربری و اسکرول کردن روونتره، اما تو بازیهای سنگین، این پردازنده نمیتونه فریم ریت بالایی تولید کنه که از ۱۲۰ هرتز بودن صفحه استفاده کامل بشه.
روشنایی معمولیش حدود ۴۵۰ نیته، که برای یه گوشی اقتصادی معمولیه و ممکنه زیر نور مستقیم خورشید یه کم اذیت کنه. در کل باید بگیم که روشنایی معمولیه و نباید انتظار زیادی ازش داشت. کیفیت رنگها برای یه پنل IPS LCD تو این رده قیمتی قابل قبوله. نباید انتظار رنگهای خیلی زنده و اشباع مثل پنلهای AMOLED رو داشته باشین، اما برای استفاده روزمره و دیدن محتوا، رنگها طبیعی و مناسب به نظر میرسن. زاویه دید هم مثل بقیه پنلهای IPS LCD خوبه و از زوایای مختلف، تصویر کیفیت خودشو تا حد زیادی حفظ میکنه.
حاشیههای اطراف نمایشگر خیلی کم نیستن و حتی میشه گفت زیادن، ولی برای یه گوشی اقتصادی قابل قبوله و خیلی تو ذوق نمیزنه. ناچ دوربین سلفی هم به صورت قطرهای در مرکز بالای صفحه قرار داره. در کل صفحه نمایش برای یه گوشی اقتصادی خوبه و رفرش ریت 120 هرتزی تا حدودی جذابش میکنه ولی انتظار بالایی از این گوشی نداشته باشید.
عملکرد باتری و شارژدهی گوشی شیائومی ردمی A5
یکی از نقاط قوت اصلی و قابل توجه ردمی A5، باتری حجیم و غولپیکر ۵۲۰۰ میلیآمپر ساعتیشه. این ظرفیت بالا، وقتی کنار صفحه نمایش با رزولوشن +HD و پردازنده کممصرف Unisoc T7250 قرار میگیره، نوید شارژدهی خیلی خوبی رو بهمون میده.
با استفاده معمولی و روزمره، مثل وبگردی، چرخیدن تو شبکههای اجتماعی، تماشای ویدیو و گوش دادن به موسیقی، ردمی A5 راحت یک روز کامل دووم میاره و حتی آخر شب هم مقداری شارژ براش باقی میمونه. با استفاده سبکتر، می تونید تا یک روز و نیم هم روی شارژدهی این گوشی حساب کنین. این شارژدهی خوب، تا حدی میتونه کمبودهای گوشی تو بخشهای دیگه مثل عملکرد پردازشی رو جبران کنه، چون حداقل خیالتون راحته که گوشیتون همیشه روشنه و آماده به کاره. ردمی A5 از فناوری شارژ سریع ۱۸ واتی پشتیبانی میکنه. اما نکته مهم اینجاست که شیائومی برای کاهش هزینهها، یه شارژر ۱۵ واتی توی جعبه گوشی قرار داده. پس اگه میخواین از حداکثر سرعت شارژ ۱۸ واتی استفاده کنین، شاید مجبور بشین یه آداپتور ۱۸ واتی جداگونه تهیه کنین.
با همون شارژر ۱۵ واتی که داخل جعبه هست، برای شارژ کامل باتری بزرگ ۵۲۰۰ میلیآمپری ردمی A5، باید حدود ۲ ساعت و نیم صبر کنین. تو ۳۰ دقیقه، حدود ۲۳ درصد از باتری شارژ میشه. خب، باید قبول کرد که این سرعت شارژ با استانداردهای امروزی، خیلی کنده و ناامیدکنندهست. اما با توجه به قیمت خیلی پایین گوشی و از طرف دیگه، شارژدهی فوقالعاده خوبش که باعث میشه کمتر به شارژر نیاز پیدا کنین، شاید بشه با این سرعت شارژ پایین کنار اومد.
عملکرد دوربین گوشی Xiaomi Redmi A5
دوربین اصلی که در پشت گوشی قرار گرفته، یه سنسور ۳۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 داره. کنار این لنز اصلی، یه لنز کمکی هم دیده میشه. این لنز کمکی یه سنسور عمقسنج خیلی ساده و با رزولوشن پایینه که بیشتر برای کمک به ایجاد افکت بوکه (محو کردن پسزمینه) تو عکسهای پرتره به کار میره و کارایی خاص دیگهای نداره. عدد ۳۲ مگاپیکسل شاید روی کاغذ خوب به نظر برسه، اما کیفیت نهایی عکس بیشتر به اندازه سنسور، کیفیت خود لنز و پردازش تصویر توسط چیپست گوشی بستگی داره. با توجه به اینکه چیپستهای Unisoc معمولا تو پردازش تصویر به پای چیپستهای کوالکام یا مدیاتک نمیرسن و خود شیائومی هم سرمایهگذاری زیادی روی دوربین گوشیهای سری A خودش نمیکنه، نباید انتظار خارقالعادهای از این ۳۲ مگاپیکسل داشته باشیم. دوربین سلفی هم یه سنسور ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 داره که برای گرفتن سلفیهای معمولی و تماسهای تصویری استفاده میشه.
تو شرایط نوری خوب و روشنایی روز، دوربین اصلی ردمی A5 عکسهای قابل قبولی ثبت میکنه. جزئیات تو این عکسها بد نیستن و رنگها هم نسبتا دقیق و طبیعی به نظر میرسن. کنتراست و وضوح تصاویر هم در حد و اندازههای یه گوشی اقتصادی، مناسبه و کارتون رو راه میندازه. اما بازم تاکید میکنیم که انتظار معجزه نداشته باشین.
این دوربین بیشتر برای ثبت لحظهها و گرفتن عکسهای دمدستی و سریع خوبه، نه برای عکاسی حرفهای یا هنری. در واقع دوربینش فقط برای اینکه بدونی گوشی دوربین داره و بتونی یه عکسی بگیری. دوربین سلفی هم تو نور خوب عملکرد بدی نداره و برای تماس تصویری یا یه سلفی معمولی که بخواین تو شبکههای اجتماعی به اشتراک بذارین، کار راه اندازه و کیفیتش قابل قبوله.
متاسفانه، مثل تقریبا همه گوشیهای اقتصادی و حتی خیلی از میانردهها، عملکرد دوربین ردمی A5 تو شرایط نور کم و شب، چنگی به دل نمیزنه و افت کیفیت محسوسی داره. تو این شرایط، نویز تصاویر به طور قابل توجهی زیاد میشه، جزئیات زیادی از دست میرن و عکسها ممکنه سافت، آبرنگی و بدون وضوح به نظر برسن. این یه مشکل رایج و تقریبا همیشگی تو این بازه قیمتیه و ردمی A5 هم از این قاعده مستثنی نیست.
هم دوربین اصلی پشت و هم دوربین سلفی ردمی A5 میتونن با حداکثر کیفیت 1080p (Full HD) و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنن. کیفیت فیلمها، حتی تو نور خوب، خیلی عالی نیست و نباید انتظار ویدیوهای خیلی باکیفیت و سینمایی رو داشته باشین. یکی از نقاط ضعف اصلی تو بخش فیلمبرداری، نبود لرزشگیر اپتیکال (OIS) یا حتی یه لرزشگیر دیجیتال (EIS) کارآمده. این یعنی اگه موقع فیلمبرداری دستتون بلرزه یا در حال حرکت باشین، فیلمهاتون هم به شدت بیکیفیت میشن و دیدنشون سخت میشه. پس برای گرفتن ویدیوهای بدون لرزش، باید سعی کنین دستتون رو خیلی ثابت نگه دارین یا از سهپایه استفاده کنین.
عملکرد سخت افزار گوشی شیائومی Redmi A5
قلب تپنده ردمی A5، تراشه Unisoc T7250 هست. این تراشه با فرآیند ساخت ۱۲ نانومتری تولید شده و یه پردازنده هشت هستهای داره که شامل دو هسته قویتر Cortex-A75 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز و شش هسته کممصرفتر Cortex-A55 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتزه. از نظر قدرت پردازشی، تقریبا در حد و اندازههای تراشههایی مثل مدیاتک Helio G88 یا G91 قرار میگیره. این یعنی چی؟ یعنی برای کارهای روزمره و سبک مثل وبگردی، چرخیدن تو شبکههای اجتماعی، چک کردن ایمیل، و اجرای برنامههای معمولی و پیامرسانها، مشکل خاصی نداره و کارتون رو راه میندازه. اما وقتی صحبت از مولتی تسکینگ یا باز کردن چندتا برنامه سنگین به طور همزمان میشه، مخصوصا تو نسخههایی که رم پایینتری دارن، باید انتظاراتتون رو بیارین پایین. ممکنه با کندی، لگ و یا حتی بسته شدن خودکار برنامهها تو پسزمینه مواجه بشین.
ردمی A5 با ترکیبهای مختلفی از رم و حافظه داخلی عرضه میشه تا کاربرا بتونن بر اساس نیاز و بودجهشون انتخاب کنن. نسخههای موجود شامل ۳ گیگابایت رم با ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی، ۴ گیگابایت رم با ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی، و ۶ گیگابایت رم با ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی هستن. ردمی A5 از کارت حافظه microSDXC هم پشتیبانی میکنه و اسلاتش هم اختصاصیه. این یعنی لازم نیست بین استفاده از سیمکارت دوم و کارت حافظه یکی رو انتخاب کنین و میتونین همزمان از هر دوتاشون استفاده کنین.
خب، میرسیم به بحث شیرین بازی که برای خیلیها مهمه! با اینکه ردمی A5 یه صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی داره که آدمو برای بازی وسوسه میکنه، اما باید واقعبین باشیم. پردازنده Unisoc T7250 و گرافیک Mali-G57 MP1 برای اجرای بازیهای سنگین و گرافیکی روز ساخته نشدن. همونطور که قبلا هم اشاره شد، ۱۲۰ هرتز بودن نمایشگر بیشتر یه جنبه تبلیغاتی داره و پردازنده این گوشی نمیتونه تو اکثر بازیهای سنگین، فریم ریت بالایی رو ارائه بده که از این نرخ نوسازی بالا استفاده کامل بشه.
بازیهای سبک و کژوال مثل Subway Surfers، Temple Run، Candy Crush یا Clash of Clans رو به راحتی و بدون مشکل خاصی اجرا میکنه و میتونین ازشون لذت ببرین. اما اگه از اون دسته گیمرهایی هستین که سراغ بازیهای سنگین و پرگرافیکی مثل PUBG Mobile، Call of Duty Mobile، Genshin Impact یا Fortnite میرین، باید بگم که ردمی A5 قطعا ناامیدتون میکنه. تو این بازیها با افت فریم شدید، لگ و هنگ کردنهای گاه و بیگاه و داغ شدن گوشی مواجه میشین. که خب این موارد توی یه گوشی اقتصادی خیلی عجیب هم نیست.
رابط کاربری گوشی ردمی ای 5 شیائومی
ردمی A5 با سیستم عامل اندروید ۱۵، اونم نسخه Go Edition، عرضه میشه. اندروید Go یه نسخه سبکشده و بهینهسازی شده از اندرویده که گوگل مخصوصا برای گوشیهای با سختافزار ضعیفتر و رم کمتر طراحی کرده.
اما خب، نسخه Go یه سری محدودیتها هم نسبت به نسخه کامل اندروید داره. مثلا، بعضی از قابلیتهای پیشرفتهتر اندروید مثل پنجرههای شناور برای مولتیتسکینگ، یا برخی امکانات شخصیسازی، تو نسخه Go وجود ندارن یا محدودتر هستن. با اینکه توی برخی سایت ها اشاره شده که گوشی از هایپر OS استفاده میکنه اما رابط کاربری گوشی خیلی ساده است و امکانات شخصی سازی و قابلیت های رابط کاربری گوشی شیائومی رو نداره. شاید تو برخی منطقه ها این گوشی با رابط کاربری ساده تر هایپر OS عرضه بشه. در کل با یه رابط کاربری ساده، سبک و سرراست طرفیم که برای انجام کارهای اصلی و اساسی بهینه شده.
اما یه خبر خوب تو بخش نرمافزار اینه که شیائومی قول داده تا ۲ سال آپدیت اصلی اندروید رو برای ردمی A5 منتشر کنه. این برای یه گوشی تو این رده قیمتی، تعهد خیلی خوبیه و نشون میده که حداقل تا اندروید ۱۷ رو باید دریافت کنه. این یعنی گوشیتون تا چند سال از نظر نرمافزاری بهروز میمونه و از قابلیتهای جدید و پچهای امنیتی بهرهمند میشه، که به ارزش خرید گوشی اضافه میکنه.
اسپیکر و کیفیت صدا
ردمی A5، مثل اکثر گوشیهای اقتصادی، فقط یه اسپیکر تکی (مونو) داره. این یعنی خبری از صدای استریو و فراگیر نیست. انتظار کیفیت صدای فوقالعاده، بیس عمیق و تفکیک صدای عالی رو از این اسپیکر نداشته باشین. صداش بیشتر برای زنگ خوردن گوشی، شنیدن صدای نوتیفیکیشنها، دیدن ویدیوهای کوتاه تو شبکههای اجتماعی یا انجام مکالمه روی حالت اسپیکر، کار راه اندازه و قابل قبوله. بلندی صداش هم در حد متوسطه و برای یه اتاق کوچیک کافیه، ولی اگه بخواین تو محیط شلوغ ازش استفاده کنین، شاید یه کم ضعیف باشه.
گوشی redmi a5 شیائومی رو بخریم یا نه؟
خب رفقا، به آخر بررسی ردمی A5 رسیدیم. وقتشه که یه جمعبندی کلی داشته باشیم و ببینیم با توجه به همه چیزایی که گفتیم، این گوشی اقتصادی جدید شیائومی ارزش خرید داره یا نه و اصلا به درد کی میخوره. گوشی ردمی A5 تو حدود قیمتی 8 میلیون تومنه (اردیبهشت 1404) یه گوشی اقتصادیه که شیائومی سعی کرده با قرار دادن چندتا ویژگی جذاب مثل صفحه نمایش با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و باتری خیلی بزرگ، خودشو از بقیه گوشیهای همرده متمایز کنه. اگه انتظاراتتون رو در حد و اندازههای یه گوشی اقتصادی نگه دارین، یعنی دنبال انجام کارهای سنگین و بازیهای گرافیکی باهاش نباشین و بیشتر برای کارهای روزمره و باتری خوب بخواینش، ردمی A5 میتونه گزینه قابل قبولی باشه. در مقام مقایسه به نسبت گوشی های دیگه از برند شیائومی مثل redmi 14c تقریبا عملکرد نزدیکی داره و بیشتر تو بخش رابط کاربری و کیفیت ساخت مقداری ضعف داره. در مقایسه با گوشی A06 سامسونگ هم که تقریبا با این گوشی هم قیمته، صفحه نمایش بهتر و روون تری داره و گوشی به روزتری هم هست.
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.