
نقد و بررسی مشخصات گوشی POCO X3 شیائومی
بررسی گوشی POCO X3 شیائومی
گوشی POCO X3 شیائومی یکی از جدیدترین میانرده های شیائومیه که علیرغم حضور کوتاه مدتش در بازار تونسته فروش خوبیو تجربه کنه ، و این بخاطر ویژگی های متفاوت و خاصیه که این گوشیو حتی از سایر محصولات شیائومی تو رنج قیمتی مشابه، متفاوت کرده. پس تا انتها با مقاله بررسی مشخصات پوکو ایکس سه همراه ما باشید تا تکتک نقاط ضعف و قوت این گوشیو بررسی کنیم.
طراحی و کیفیت ساخت پوکو X3
تو بررسی POCO X3 اول سراغ طراحی و ساخت میریم. تو نگاه اول، گوشی عظیمالجثهای رو میبینیم که کمی اصول طراحی شیائومی تو میانرده ها رو بهم ریخته، یه ماژول دوربین زمخت و نهچندان چشم نواز، یک نوار هاشور خورده و نوشته بزرگ poco رو میبینیم که داره داد میزنه آقا من پوکو اَم ولی همه میدونیم که هنوز هم پوکو بیربط به شیاومی نیست! جنس قاب پشتی از پلاستیکه که شاید نسبت به سایر مدل های شیائومی تو رنج قیمتی مشابه پسرفت به حساب بیاد اما فریم دور گوشی از جنس آلومینیومه که این نکتهی خوبیه درکل باید گفت که اصلا با گوشی بیکیفیتی روبرو نیستیم و دست گرفتن پوکو X3 حس خوبیو منتقل میکنه.
جلوی گوشی یک نمایشگر کاملا فلت 6.67 اینچی قرار داره که دوربین سلفی هم به صورت پانچ هول اون بالا وسط گوشی قرار گرفته. نکته مثبت، کوچیکتر شدن این پانچ هول نسبت به سایر محصولات هم قیمته شیائومیه. به واسطه باتری پرظرفیت این گوشی شاهد ضخامت 9.4 میلیمتری و وزن 215 گرمی هستیم که تو دنیای این روز گوشی های هوشمند اعداد کمی به حساب نمیاد، ولی باز هم نکته مثبت وجود استاندارد IP53 تویِ این میانرده اس که البته این گوشیو تنها در برابر پاشش آب مقاوم کرده و به عبارتی ضدآب نیست اما باز هم برای یه میانرده 175 دلاری (حدود 6 میلیون و خورده ای) قابل تحسینه. چراغ اعلان هم به بهانه کاهش حاشیه نمایشگر حذف نشده و شیائومی در یک اقدام جالب، خیلی ریز لابهلایِ اسپیکر مکالمه چراغ نوتیفیکیشنو جا داده.
بررسی صفحه نمایش POCO X3
یادتونه اول بررسی POCO X3 گفتیم این گوشی ویژگی های خاصی داره که باعث فروش خوبش شده؟ حالا رسیدیم به یکی از اون ویژگی های مثبت که کمتر تو دستگاه های میان رده شاهدش هستیم. قطعاً یکی از نکات مورد توجه تو بررسی پوکو ایکس سه، صفحه نمایششه اما نه بخاطر نوع پنلش که از تکنولوژی IPS استفاده کرده ،نه بخاطر سایز نمایشگر که 6.6 اینچه و نه بخاطر رزولوشن Full HD بلکه بخاطر نرخ نوسازی (Refresh rate) صد و بیست هرتز و البته تاچ سمپلینگ (touch sampling rate) دویست و چهل هرتزی که این گوشیو به انتخابی جذاب برای همه تبدیل میکنه. همونطور که اشاره شد POCO X3 از یک نمایشگر LCD با فناوری IPS استفاده میکنه ،طبق انتظار اطراف پانچ هول و حاشیه پایینی دستگاه کمی هاله مشکی میبینیم که البته مسئله آزاردهنده ای نیست. همچنین نباید انتظار روشنایی در حد صفحات امولد یا مشکی عمیق را داشته باشید ولی باز هم پوکو در حد و اندازه یک صفحه LCD، خوب ظاهر شده و رنگ ها دارای غلظت مناسبی هستن و این گوشی از استاندارد HDR10+ هم پشتیبانی میکنه که در کنار حداکثر روشنایی 620 نیت (تویِ حالت خودکار) خیالتونو از صفحه نمایش راحت میکنه.
مشخصات باتری و شارژدهی POCO X3
تو این بخش از بررسی POCO X3 ابتدا نیازه که اشاره کنیم این گوشی دو نسخه معمولی و NFC داره که تفاوتشون علاوه بر NFC تو بخش باتریه (نسخه معمولی 6000 میلی آمپر و نسخه انافسی 5160 میلی آمپر). نسخه مورد بررسی ما نسخه NFC این دستگاهه و طبیعتاً آمار و ارقام ارائه شده بر اساس همین نسخه است. وجود باتری پر ظرفیت 5160 میلیآمپری و پشتیبانی از شارژ سریع 33 وات که کمتر از یک ساعت باتری عظیم این گوشیو فول شارژ میکنه شاید شما فک کنید که پوکو X3 دو یا چند روز شارژدهی داره ولی با توجه به صفحه نمایش 120 هرتزی و پردازنده اورکلاک شده پوکو نباید انتظار شارژدهی بیشتر از یک روز ازش داشته باشید. پیشنهاد میشه اگر باتری براتون خیلی مهمه صفحه نمایشو رو حالت 60 هرتز قرار بدید چون حالت 120 هرتزی بطور محسوسی مصرف باتریو افزایش میده.
امنیت پوکو ایکس 3
یادش بخیر وقتی که سونی، Z5 رو با اثر انگشت ادغام شده رویِ کلید پاور معرفی کرد، چقدر اقدام جالبی بنظر میرسید. با گذشت این همه سال شاید هنوز هم بهترین جا برای قرارگیری سنسورای اثر انگشت خازنی همون دکمه پاور دستگاه باشه. نظر شما چیه؟ شیائومی POCO X3 هم سنسور اثر انگشتو با کلید پاور یکی کرده و باعث دسترسی آسونتر کاربر به اون شده. بطور کلی سنسورِ خوب، دقیق و سریعیه ولی به لطف انیمیشن های MiUI کمی فرآیند تشخیص و روشن شدن صفحه نمایش طول میکشه اما هنوز هم نسبت به اثرانگشت های اپتیکال یا اولتراسونیک زیر نمایشگر عملکرد سریع تری داره. این گوشی هم مثل بقیه رقبا به قابلیت تشخیص چهره هم مجهز شده که عملکرد خوب و قابل قبولی هم داره اما با توجه به انجام عملیات توسط دوربین سلفی و دو بعدی بودن اون ، نباید انتظار امنیت یا دقت بالایی داشته باشید.
مشخصات دوربین POCO X3
پشت قاب پلاستیکی POCO X3 اولین چیزی که خودنمایی میکنه ماژول چهارگانه دوربینه ،البته در نگاه اول دوربین پنجگانه بنظر میرسه اما یکیش فلشه. دوربین اصلی اون بالا سمت راست قرار گرفته و پشت لنز اون یک سنسور 64 مگاپیکسلی IMX682 ساخت شرکت سونی با گشودگی دیافراگم f/1.9 قرار گرفته. همچنین یک اولترا واید 12 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و دو تا سنسور ریزه میزه 2 مگاپیکسلی که یکیش برای ماکرو و دیگری عمق سنجه قرار داره.
-
سنسور اصلی
عکس های دوربین اصلی تو نور روز کاملا قابل قبوله و کیفیت، روشنایی و داینامیک رنج خوبی داره اما شارپنس عالی نیست و ممکنه با زوم کردن شاهد دیتیل زیادی نباشید. به لطف عمق سنج دو مگاپیکسلی فرآیند تشخیص سوژه از پسزمینه به خوبی صورت میگیره و عکس هایی با تشخیص درست و بلر (Blur) شدن کافی در اختیار کاربر میذاره. با کم شدن نور ، شیائومی POCO X3 هم مثل سایر میان رده ها با چالش های جدی روبرو میشه و داینامیک رنج محدود میشه و جزئیات کاهش پیدا میکنه. در تاریکی شب نباید انتظار عکاسی بهخوبی روز رو از دوربین این گوشی داشته باشید ، با تاریک شدن هوا و کم شدن نور جزییات از دست میرند و حالت شب هم نمیتونه کمک زیادی به افزایش اکسپوژر (Exposure) بکنه. گاهی اوقات هم به دلیل الگوریتم های موجود برای کاهش نویز در شب جزئیات آبرنگی میشن.
-
سنسور اولترا واید
اما دوربین اولترا واید این گوشی فقط اومده که باشه و قرار نیست انتظار خاصی ازش داشته باشید یا عکس هایی با داینامیک رنج وسیع یا جزییات مطلوب تحویلتون بده و برای گرفتن عکس هایی با زاویه دید بیشتر باید قید سایر پارامترها را بزنید.

-
سنسور ماکرو
دوربین ماکرو هم رویه ای مشابه اولترا واید در پیش گرفته و نمیشه عکس های جذابی رو باهاش ثبت کرد.

اون پایین رابط کاربری دوربین هم یک علامت دو برابری زوم دیده میشه که بر خلاف تصور اولیه فقط زوم معمولی دیجیتالیه که خب خیلی توصیه نمیشه از زوم دیجیتال استفاده کنید.
-
فیلمبرداری
تو بخش فیلمبرداری با اعداد و ارقام قابل قبولی برای یه میان رده روبرو هستیم ، مثلا فیلمبرداری با کیفیت 4K با 30 فریم بر ثانیه یا فیلمبرداری 720p با 960 فریم بر ثانیه. اگه انتظار فیلمبرداری در حد یه پرچمدار گرون قیمتو ندارید، پوکو تو قد و قامت یه میانرده میتونه انتخاب مناسبی برای شما باشه. عملکرد فیلمبرداری شیائومی POCO X3 واقعاً خوبه و کیفیت قابل قبولی از خودش ارائه میده. به لطف برخورداری از لرزشگیر دیجیتال(EIS)، پوکو این قابلیتو داره که لرزش های فیلمو تا حد زیادی کاهش بده هر چند که نباید انتظار خودتونو در حد یک پرچمدار مجهز به لرزشگیر اپتیکال افزایش بدید.
-
سنسور سلفی
برسیم به بخشی که برای بعضی از کاربرا حتی بیشتر از دوربین اصلی اهمیت داره، یعنی دوربین سلفی. عکس های گرفته شده با سنسور 20 مگاپیکسلی POCO X3 داینامیک رنج ،روشنایی و شارپنس قابل قبولی دارن و جزییات عکس هم در «نگاه اول» کافی بنظر میرسه اما اگه فقط به همون نگاه اول اکتفا کنید و سراغ زوم کردن روی تصاویرتون نرید! با زوم کردن روی تصاویر سلفی نویز ها به چشم میاد و جزئیات به سرعت از دست میرند. تصاویر پرتره دوربین سلفی پوکو ایکس 3 هم به دلیل نبودِ سنسور عمق سنج و انجام فرآیند تشخیص سوژه به صورت کاملا نرم افزاری، خیلی دقیق نیست.
مشخصات پردازنده و سخت افزار POCO X3
قطعاً یکی از جذابترین و البته مهمترین بخش ها برای کاربرا همین بخش پردازنده و سخت افزاری دستگاهه و اینجا یکی دیگه از جاهاییه که شیائومی POCO X3 رو جذاب کرده. شیائومی برای میانرده جدید خودش از یک پردازنده جدید هم استفاده کرده ، یعنی اسنپدراگون 732G که در حقیقت همون نسخه اورکلاک (Overclock) شده 730G ساخت شرکت کوالکامه. این ارتقاء و افزایش فرکانس به طور محسوسی موثر بوده و 732G رو به یکی از بهترین انتخاب ها برای گوشی های میانرده تبدیل کرده. البته که بهرهگیری از حافظه پرسرعت UFS2.1 در کنار 6 گیگابایت رم سرعت POCO X3 رو تضمین میکنه.
بطور کلی پوکو در رابط کاربری و کارهای معمولی مثل وبگردی عملکرد روون و کم نقصی داره و در بخش گیم و بازی کردن هم سربلند بیرون میاد به طوری که کالآف دیوتی (Call of duty) رو با کیفیت بالا و بدون لگ و افت فریم اجرا میکنه. اما تو بازی های سنگین و طولانی (بیش از یک ساعت) با وجود استفاده از خنک کننده مایع ،گوشی داغ میکنه و دمای بدنه به بیش از 40 درجه میرسه.
نرم افزار و رابط کاربری POCO X3
شیائومی POCO X3 با اندروید 10 و MIUI 12 به بازار عرضه شده که اندروید 11 و MIUI 13 هم میگیره. یکی از تفاوت های سری پوکو با بقیه محصولات شیائومی وجود لانچری متفاوت به نام پوکو لانچره (POCO Launcher) که سعی داره تجربه متفاوتی از سایر محصولات شیائومی ارائه بده و البته که ناخودآگاه ما رو یاد اندروید خام هم میندازه. با این وجود هنوز هم پوکو لانچر یادآور MIUI شیائومیه ،اما قابلیت هایِ متفاوت و جالبی مثل استفاده پیشفرض از App drawer و یا دسته بندی خودکار اپلیکیشن ها رو در اختیارتون میذاره.
عملکرد اسپیکر POCO X3
بدون هیچ شک و شبهه ای اسپیکر POCO X3 یکی از نقاط قوت اون به حساب میاد، جایی که یه اسپیکر استریو میبینیم که الحق والانصاف توی این بازه قیمتی رقیب نداره. البته شاید یکی از نقاط ضعف این گوشی تو این بخش لرزش زیاد اون باشه، وقتی که صدا رو از 70% بیشتر میکنیم. که خب با توجه به حجم صدای زیادی که پوکو تولید میکنه تا حدی طبیعیه.
جمع بندی
شیائومی بعد از وقفه ای طولانی که تویِ سری پوکو به وجود آورد (بعد از POCO F1) واقعا یک شروع طوفانی داشت و داره سعی میکنه که محصولات اقتصادی و با ارزشی رو با این سری به بازار عرضه کنه، گوشی POCO X3 با قیمتی حدود 6 میلیون 500 هزارتومان از این قاعده مستثنی نیست و تونسته جای خودشو تو کمترین زمان ممکن تو بازار باز کنه. اما همونطور که مشخصه اقتصادی بودن یه محصول یعنی نداشتن یه سری ویژگی ها یا یک سری نقاط ضعف در کنار نقاط قوت؛ مثلا شیائومی پوکو ایکس 3 هم یه باتری پر ظرفیت داره که خیالتونو راحت میکنه و هم یه صفحه 120 هرتز پرمصرف یا یه پردازنده خوب و قدرتمند داره در کنار داغ کردن زیاد و یا داشتنِ کیفیت ساخت خوب اما سنگینو خوش دست نبودن که اگه دست های کوچیکو حساسی داشته باشید ممکنه آزار دهنده باشه.
مشخصات XIAOMI Poco X3
تاریخ رونمایی 2020, September 22
وضعیت موجودی Available. Released 2020, September 29
ابعاد 165.3 x 76.8 x 10.1 mm (6.51 x 3.02 x 0.40 in)
وزن 225 g (7.94 oz)
جنس بدنه Glass front (Gorilla Glass 5), plastic frame, plastic back
سیم کارت IP53, dust and splash resistant
نوع IPS LCD, 120Hz, HDR10, 450 nits (typ)
اندازه 6.67 inches, 107.4 cm2 (~84.6% screen-to-body ratio)
رزولوشن 1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~395 ppi density)
محافظ Corning Gorilla Glass 5
شارژ کردن Fast charging 33W
نوع Li-Po 6000 mAh, non-removable
چهارگانه 64 MP, f/1.9, (wide), 1/1.73", 0.8m, PDAF 13 MP, f/2.2, 119 (ultrawide), 1.0m 2 MP, f/2.4, (macro) 2 MP, f/2.4, (depth)
ویژگی Dual-LED flash, HDR, panorama
ویدئو 4K@30fps, 1080p@30/120fps, 720p@960fps; gyro-EIS
ویژگی ها HDR, panorama
تکی 20 MP, f/2.2, (wide), 1/3.4", 0.8m
ویدئو 1080p@30fps
اسلات کارت حافظه microSDXC (uses shared SIM slot)
داخلی UFS 2.1
سیستم عامل و رابط کاربری Android 10, MIUI 12
چیپست Qualcomm SM7150-AC Snapdragon 732G (8 nm)
پردازنده Octa-core (2x2.3 GHz Kryo 470 Gold & 6x1.8 GHz Kryo 470 Silver)
پردازنده گرافیکی Adreno 618
سنسورها Fingerprint (side-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass
Sound 24-bit/192kHz audio
بلندگو Yes, with stereo speakers
2G bands GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2
تکنولوژی GSM / HSPA / LTE
3G bands HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
4G bands 1, 3, 5, 8, 40, 41
سرعت HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A
اینفرارد Yes
بلوتوث 5.1, A2DP, LE
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS
NFC No
رادیو FM radio, recording
خودش USB Type-C 2.0, USB On-The-Go
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
قیمت 256.00 / Rp3,399,000
سار 0.75 W/kg (head) 0.61 W/kg (body)
رنگ بندی Cobalt Blue, Shadow Gray
مدل ها MZB07Z0IN, MZB07Z1IN, MZB07Z2IN, MZB07Z3IN, MZB07Z4IN, MZB9965IN, M2007J20CI
نظر خود را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
/ 5.