صفر تا صد باتری چقدر طول میکشه تا پر بشه؟
بررسی گوشی Poco C75 شیائومی
جدیدترین گوشی اقتصادی پوکو یعنی Poco C75 به تازگی معرفی شد و بخاطر قیمت ارزون و امکانات و کیفیت خوبی که داره، خیلی زود در بازار ایران هم موجود شد. گوشیهای سری C شرکت پوکو، در دسته ارزونقیمتها قرار میگیرن. نسل قبلی این گوشی، یعنی Poco C65، پاییز پارسال معرفی شده بود و هنوزم توی بازار با قیمت حدود 7 میلیون تومان، فروش خوبی داره. اما پوکو C75 حدود یک میلیونی گرونتره. شرکت پوکو، طراحی این گوشی رو تغییر داده و از نظر ظاهری و حتی سختافزاری خیلی شبیه گوشی Redmi 14C ساخته شده. نمایشگر بزرگ، باتری ب ظرفیتی بالا، دوربین 50 مگاپیکسلی و بدنه با طراحی زیبا همگی از جذابیتهای این گوشی محسوب میشه. با بررسی گوشی Poco C75 شیائومی همراه ما باشید.
- فهرست مطالب
- طراحی گوشی Poco C75 شیائومی
- کیفیت و جنس بدنه
- بررسی فریم
- پنل جلو
- چیدمان دوربینها
- بررسی صفحه نمایش گوشی Poco C75
- بررسی باتری و شارژدهی Poco C75
- بررسی دوربینهای گوشی Poco C75
- دوربین اصلی
- دوربین سلفی
- بررسی سختافزاری گوشی پوکو C75 شیائومی
- سیستم عامل و رابط کاربری
- اسپیکر
- آیا گوشی Poco C75 ارزش خرید داره؟
طراحی گوشی Poco C75 شیائومی
زبان طراحی این گوشی نسبت به نسل قبلی به طور کامل تغییر کرده. در C65 دوربینها به صورت مستطیلی روی قاب پشتی چیده شده بود ولی در C75 از ساختار دایرهای برای این کار استفاده شده که بیشتر توی گوشیهای برند Redmi متداوله. از نظر طراحی میشه گفت شرکت پوکو گوشی زیبایی طراحی کرده و گرچه حفرههای لنز متعددی که روی قاب پشت قرار داده، عملاً فیک هستن و فقط یکیشون لنز دوربین اصلیه ولی همین طراحی، به گوشی شخصیت بالاتری داده.
پوکو C75 در سه رنگ تولید شده:
- مشکی
- طلایی
- سبز
نسخه مشکی این گوشی، خیلی ساده طراحی شده ولی نسخه طلایی و سبز، بافت مخصوصی روی قاب پشتی دارن که شبیه صخره و موج دریاست. یه نکتهای هم همینجا بگیم، نسخه طلایی که پوکو خیلی تاکید میکنه روی اون، در واقع بیشتر نقرهای به نظر میاد و هرچقدر با دقت بیشتری بهش نگاه کردیم، خیلی رنگ طلایی خاصی توش ندیدیم!
به طور کلی، طراحی بدنه Poco C75 واقعاً خوب انجام شده و با یه گوشی زیبا و تخت که طبق ترندهای روز دنیا ساخته شده طرف هستیم که رنگها و بافت متفاوتی رو انتخاب کرده و خاصتر شده. اگرچه زیبایی یه گوشی به سلیقه افراد ارتباط داره اما از نظر ما، این گوشی در دسته گوشیهای با طراحی خوب قرار میگیره.
کیفیت و جنس بدنه
گوشیهای ارزون قیمت با بدنه و فریم پلاستیکی ساخته میشن تا هم خیلی گرون در نیاد و هم وزن کمتری داشته باشن. اما در سایتهای مختلف اشاره شده که قاب پشت این گوشی از شیشه ساخته شده که طبق بررسیها ما، بعیده. قاب پشت از جنس پلاستیکه و این موضوع رو با دست کشیدن روی بدنه گوشی هم میشه متوجه شد. وزن Poco C75 به 204 گرم رسیده؛ خیلی سبک نیست و خیلیم سنگین نیست. اما از نظر ابعاد، بخاطر نمایشگر 6.88 اینچی که داره، گوشی بزرگیه ولی ضخامتشو تونسته 8.2 میلیمتر نگه داره که خیلی خوبه.
بررسی فریم
فریم این گوشی از پلاستیک ساخته شده و میشد حدس هم زد. فریم کاملاً تخت طراحی شده و شباهت زیادی به گوشیهای پرچمدار و آیفونهای چندسال اخیر داره. این مدل طراحی فریم خیلی پرطرفدار شده و با اینکه گوشی بخاطر لبههای نسبتاً تخت، به سختی توی دست قرار میگیره، ولی خب حتی آیفون هم از همین طرح استفاده میکنه. روی فریم سمت راست، کلیدهای ولوم و پاور رو میبینید که سنسور اثر انگشت روی دکمه پاور قرار داره، سمت چپ شیار سیم کارت وجود داره (میتونه از دو سیم کارت همزمان پشتیبانی کنه)، پایین گوشی پورت شارژ، میکروفن و اسپیکر دیده میشه و بالای گوشی ورودی جک 3.5 میلیمتری برای اتصال هندزفری قرار داره.
پنل جلو
یه صفحه نمایش 6.88 اینچی در پنل جلوی Poco C75 قرار داده شده که خب باعث شده این پنل خیلی بزرگتر از گوشیهای معمولی باشه. اما نکته مهم حاشیههای اطراف نمایشگره. شرکت پوکو تمام تلاششو کرده که حاشیههای اطراف نمایشگر رو کم کنه ولی خب خیلی موفق نبوده و 84 درصد از پنل جلو، با نمایشگر پر شده و باقیش حاشیهست. البته بخاطر بزرگ بودن نمایشگر، این حاشیهها خیلی به چشم نمیاد. دوربین سلفی هم توی ناچ قطرهای بالای پنل دیده میشه و فضای زیادی اشغال نکرده.
چیدمان دوربینها
همونطور که گفتیم، شرکت پوکو از چیدمان دایرهای برای دوربینهاش استفاده کرده. این مدل طراحی رو بیشتر در گوشیهای Redmi میبینیم و زبان طراحی گوشی پوکو نیست. اگه یه کم دقیق بشید متوجه میشید که شاسی و طراحی Poco C75 شباهت زیادی به Redmi 14C داره؛ فقط اون گوشی رنگبندی متفاوتی داشت. با این حال، باید گفت که پوکو C75 یه دوربین بیشتر نداره و برای همون یک دوربین، 4 تا حفره روی قاب پشتی طراحی کرده و با لوگو و فلاش و یه لنز تشخیص عمق فضاهای خالی رو پر کرده.
بررسی صفحه نمایش گوشی Poco C75
شاید یکی از مهمترین نقاط قوت گوشی Poco C75 و به همزمان مهمترین نقاط ضعفش رو باید صفحه نمایش این گوشی دونست. شرکت پوکو از نمایشگر بزرگ 6.88 اینچی از نوع IPS LCD برای این گوشی استفاده کرده که خب خیلی عالیه و کمتر پیش میاد یه گوشی توی این محدوده قیمت، نمایشگر به این بزرگی داشته باشه. این صفحه نمایش از رفرش ریت 120 هرتزی هم پشتیبانی میکنه! چیزی که کمتر در گوشیهای اقتصادی دیدیم. بنابراین برای اجرای بازیهای مختلف، مشکلی نداره.
اما به طور واضح، از نظر کیفیت و روشنایی تصویر، ضعف داره. این نمایشگر میتونه تصاویر رو با کیفیت 720 در 1640 پیکسلی تولید کنه که برای نمایشگر با این ابعاد اصلاً کیفیت خوبی نیست. از سوی دیگه، تراکم پیکسلی نمایشگر 260ppi هست که بازم خیلی بالا نیست و پیکسلهای کمی برای تولید یه تصویر استفاده میشه. اما نکته مهمتر، روشنایی صفحهست. نمایشگر Poco C75 حداکثر میتونه 600 نیت روشنایی تولید کنه که در حالت طبیعی به زیر 400 نیت میرسه. این میزان روشنایی باعث میشه آیکونهای گوشی زیر نور مستقیم خورشید خیلی دیده نشه.
بنابراین، با اینکه نمایشگر بزرگی برای این گوشی اقتصادی در نظر گرفته شده و از رفرش ریت 120 هرتزی پشتیبانی میکنه ولی رزولوشن پایین و روشنایی کم صفحه نمایش ممکنه آزاردهنده باشه.
بررسی باتری و شارژدهی Poco C75
ظرفیت باتری این گوشی 5160 میلیآمپر ساعته که از نسل قبلی، بیشتر شده. این میزان باتری برای کارهای روزمره مناسبه. میتونید با یه بار شارژ کامل، یک تا دو روز از گوشی استفاده کنید. توی جعبه این گوشی شارژر 18 واتی یا 33 واتی قرار داده میشه که از قابلیت شارژ سریع هم پشتیبانی میکنه. ماندگاری باتری گوشی در حد متوسطه. اگه باهاش بازی کنید، ماندگاریش به زیر 8 ساعت میرسه ولی در حالت کلی، بالای 10 ساعت میتونه بهتون شارژدهی داشته باشه.
بررسی دوربینهای گوشی Poco C75
همینطور که قبلاً گفتیم، گوشی Poco C75 در واقع یه دوربین 50 مگاپیکسلی بیشتر نداره. دوربین دومی که در کنارش قرار داده شده، حالت تزئینی داره و برای بهبود کیفیت عکسها ازش استفاده میشه. بنابراین یه لنز 50 مگاپیکسلی در قاب پشتی و یه لنز 13 مگاپیکسلی در پنل جلوی این گوشی وجود داره که باید بررسی بشه.
دوربین اصلی
پوکو به طور ویژه روی این موضوع مانور داده که عکسهایی که با دوربین 50 مگاپیکسلی پوکو C75 میگیرید، با استفاده از قابلیتهای هوش مصنوعی، بهبود پیدا میکنن و عکسهای بینقصی تحویلتون داده میشه. کلیدواژه AI چند سالی هست که ترند شده و هرکس به هر روشی ازش برای تبلیغ محصولش استفاده میکنه. با توجه به پردازنده معمولی این گوشی، خیلی نمیشه به بهبودهای هوش مصنوعی روی عکسها اتکا کرد ولی به طور کلی، عکسهای باکیفیتی میتونید باهاش بگیرید.
این دوربین دریچه دیافراگم f/1.8 داره و به قابلیت PDAF مجهز شده که به طور خودکار روی سوژه فوکوس رو انجام میده. عکسهایی که در روشنایی روز با این دوربین میگیرید، کیفیت خیلی خوبی دارن، رنگها شفاف و زنده هستن و کنتراست مناسبی دارن. دستکاریهای AI روی تصاویر رو هم بیشتر زمانی میبینید که در نور کم با این دوربین عکاسی کنید و هوش مصنوعی تلاش میکنه نویزها و نورها و سایههای اضافی رو متعادل کنه.
این دوربین نهایتاً میتونه فیلمهای با کیفیت 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه تحویلتون بده. تنها ویژگی مثبتی که در این بخش میشه دید، فیلترهای رنگی متعددیه که برای فیلمبرداری در نظر گرفته شده. خبری از فیلمبرداری اسلوموشن یا تایم لپس در این گوشی نیست.
نقطه قوت این دوریین، کیفیت نسبتاً خوب عکسهاش توی روشنایی روزه و اینکه از حالتهای مختلف عکاسی مثل عکاسی در شب پشتیبانی میکنه. ولی کیفیت فیلمبرداریش خوب نیست و لرزش زیادی توی فیلم وجود داره. با این حال، برای کسایی که خیلی از دوربین استفاده نمیکنن و فقط در موقعیتهای خاص به عکاسی باهاش نیاز دارن، گوشی خوبی محسوب میشه.
دوربین سلفی
دوربین 13 مگاپیکسلی در پنل جلوی این گوشی قرار داده شده. این دوربین دریچه دیافراگم f/2.0 داره و میتونه عکسهای HDR براتون بگیره. ولی خب به صورت خودکار روی سوژه فوکوس نمیکنه و خیلی نمیتونید از قابلیتهای بوکه کردن پسزمینهش استفاده کنید. کیفیت فیلمبرداریش دقیقاً مثل دوربین اصلیه و قابلیت ضدلرزش هم که طبعاً نداره. ولی برای فیلمهای معمولی میتونید روش حساب کنید.
بررسی سختافزاری گوشی پوکو C75 شیائومی
از تراشه هشت هستهای مدیاتک Helio G81 ultra به عنوان پردازنده این گوشی استفاده شده. این تراشه با لیتوگرافی 12 نانومتری ساخته شده و در دسته پردازندههای میانرده و اقتصادی قرار میگیره. ویژگی خاصش اینه که از بعضی قابلیتهای AI پشتیبانی میکنه و برای اجرای بازیهای سنگین، خیلی لگ و باگ وحشتناکی نداره و داغ نمیکنه. در کنار این پردازنده از رمهای 6 و 8 گیگابایتی استفاده شده و حافظه داخلی هم 128 و 256 گیگابایته. البته میتونید با خرید کارت حافظه جانبی، حافظه گوشی رو ارتقاء بدید.
این گوشی سختافزارهای خوبی هم داره؛ مثلاً به بلوتوث 5.4 مجهز شده، از NFC پشتیبانی میکنه و قابلیت تشخیص چهره با دوربین جلو رو هم داره. به طور کلی، با اینکه پردازنده Poco C75 خیلی رده بالا نیست، ولی کارو در میاره و میتونید باهاش برنامهها و بازیهای مختلف رو اجرا کنید. فقط زیاد بهش فشار نیارید!
سیستم عامل و رابط کاربری
اندروید 14 با رابط کاربری Xiaomi HyperOS برای این گوشی انتخاب شده. این رابط کاربری یکی از جذابترین چیزاییه که شیائومی چند سال اخیر معرفی کرده و روز به روز داره با قابلیتهای هوش مصنوعی جدیدتری آپدیت میشه. کار کردن با برنامهها و تنظیمات پوکو C75 کار سختی نیست و محیط ساده و روانی داره.
اسپیکر
یه اسپیکر زیر بدنه این گوشی تعبیه شده تا صداها رو به صورت مونو تولید کنه. حجم صدای گوشی در حد قابل قبولیه ولی با زیاد کردن ولوم، فرکانسهای بالا و پایین (زیر و بم) با هم ترکیب میشن و کیفیت افت میکنه. خبر خوب درباره این گوشی، وجود ورودی جک 3.5 میلیمتری روی بدنهشه. بنابراین به راحتی میتونید هندزفریهای ارزونقیمت سیمی رو به گوشی متصل کنید و باهاشون آهنگ بشوید.
آیا گوشی Poco C75 ارزش خرید داره؟
نسخه 8GB رم با حافظه داخلی 256GB گوشی poco c75 توی بازار ایران با قیمت حدودی 8 میلیون فروخته میشه (آبان 1403). قیمت خوبی که برای یه گوشی اقتصادیه و کاملاً وسوسه کنندهست. رقبای سرسختی برای پوکو C75 وجود داره. سامسونگ A15 نزدیکترین رقیب این گوشیه که خب طرفدارهای زیادی داره که برای سال 2023 هست، نمایشگرش کوچیکتره، باتریش ظرفیت کمتری داره و پردازندهش قدیمیتره. رقیب دوم، گوشی Poco M6 هست که دوربین 108 مگاپیکسلی، پردازنده قدرتمندتر و نمایشگر بهتری داره اما ممکنه ظاهرش به دلتون نشینه. با این حال، اگه دنبال یه گوشی با طراحی زیبا، قیمت ارزون و نمایشگر بزرگ هستید، Poco C75 هم میتونه جز گزینه های خریدتون باشه البته اگه کمی کاهش قیمت داشته باشه.
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.