مقایسه گوشی 14T با 14T Pro شیائومی

اوایل پاییز امسال، کمپانی شیائومی (Xiaomi) از دو گوشی بالارده 14T و 14T Pro رونمایی کرد. این دو گوشی، نسخه‌های ارزون شده از گوشی سری 14 شیائومی هستن که پاییز سال گذشته معرفی شده بود. اختلاف قیمت حدود 9 میلیونی بین این دو گوشی وجود داره و تفاوت در سخت‌افزار، جنس بدنه و باتری‌ و رنگ باعث شده که این اختلاف قیمت وجود داشته باشه. با این حال، هر دو گوشی به نمایشگر بزرگ، باتری 5000mAh، پردازنده مدیاتک و دوربین‌های یکسانی مجهز هستن که انتخاب بین‌شون رو سخت می‌کنه. در ادامه با مقایسه گوشی 14T با 14T Pro شیائومی همراه ما باشید که ببینیم کدومشون ارزش خرید بیشتری داره؟‌

 

مقایسه طراحی 14T با 14T Pro شیائومی

یه سری از کاربران وقتی جعبه هر دو گوشی رو باز کردن، در کمال تعجب دیدن که هیچکدوم، شارژر ندارن! شیائومی برخلاف سامسونگ و آیفون، ادعا می‌کرد که هیچوقت شارژر رو از جعبه گوشی‌هاش حذف نمی‌کنه ولی این‌بار تو بعضی پارت ها این کارو کرده. البته در بعضی نسخه ها و در کارتن گوشی هایی که موبو رسید، آداپتور تو پک وجود داشت و نیازی به هزینه جداگانه برای خرید شارژر ندارید. طراحی ظاهری هر دو گوشی شباهت زیادی به هم دارن. این موضوع رو می‌تونید از چیدمان دوربین و جزیره مربعی روی قاب پشت اونها متوجه بشید. بدنه تخت و نمایشگرها و طول و عرض یک‌اندازه از ویژگی‌های دیگه این دو گوشیه. با این حال میشه تفاوت‌هایی هم بین‌شون پیدا کرد.

رنگ‌ها

مقایسه طراحی 14T با 14T Pro شیائومی

هر دو گوشی با رنگ‌های خاکستری، آبی و مشکی تولید شدن با این تفاوت که شیائومی 14T یه نسخه سبز رنگ هم داره که قاب پشت با روکش چرم مصنوعی و بافت نرم پوشونده شده. با اینکه سه رنگ اصلی هر دو گوشی یکسانه اما براق و مات بودن رنگ‌ها، تفاوت ایجاد کرده. شیائومی برای بدنه 14T از رنگ‌ها به شکل مات استفاده کرده ولی همون رنگ‌ها روی قاب پشت 14T Pro شکل براق دارن.

کیفیت و جنس بدنه

هر دو گوشی با بدنه شیشه‌ای ساخته شدن که روکش مخصوص Panda X برای محافظت از بدنه، روی اونها کشیده شده. از نظر طول و عرض، هر دو گوشی یک اندازه هستن اما نکته عجیب، ضخامت خیلی زیاد یکی از گوشی‌هاست. ضخامت گوشی 14T به 7.8 میلی‌متر می‌رسه و 14T Pro‌ با اینکه قیمت بالاتری داره و باید از نظر ضخامت، بهینه‌تر باشه، ولی 8.4 میلی‌متر ضخامت داره که خب عجیبه. وزن این گوشی هم بیشتره و به 209 گرم می‌رسه در حالی که 14T نهایتا 195 گرم وزن داره.

بنابراین اگه وزن و ضخامت گوشی براتون مهمه، 14T انتخاب بهتریه. البته ضخامت و وزن 14T Pro هم خیلی در حد افتضاحی نیست و فقط چون در مقایسه با 14T داریم بحث می‌کنیم، میشه گفت سنگین‌تر و ضخیم‌تره.

کیفیت فریم

مقایسه طراحی 14T با 14T Pro شیائومی

برای گوشی 14T از فریم پلاستیکی و برای 14T Pro از فریم آلومینیومی با کیفیت و مقاومت بالا استفاده شده. یکی از مهم‌ترین دلایلی که این گوشی سنگین‌تر شده، همین فریم آلومینیومیه اونه. سمت راست هر دو گوشی، کلیدهای ولوم و پاور رو می‌بینید که کلید پاور برجستگی‌هایی داره تا راحت‌تر لمس بشه. سمت چپ گوشی‌ها چیزی نیست. پایین گوشی‌ها پورت شارژ، میکروفن، شیار سیم‌کارت (هر دو گوشی دو سیم‌کارته هستن) و اسپیکر رو می‌بینید. بالای گوشی‌ها هم اسپیکر دوم و سنسور مادون قرمز دیده میشه.

بنابراین از نظر چیدمان کلید و پورت‌ها این دو گوشی تفاوت چندانی با هم ندارن اما جنس فریم اونها کاملاً با هم فرق می‌کنه و اگه دنبال گوشی با فریم قوی‌تر هستید، قطعاً 14T Pro انتخاب بهتریه.

پنل جلو

پنل جلوی گوشی‌ها کاملاً یکسانه. اندازه پنل هر دو گوشی شبیه به هم انتخاب شده و حاشیه‌های اطراف نمایشگر هم به یک اندازه‌ست. نسبت نمایشگر به بدنه هر دو گوشی 89.1 درصده که حاشیه‌های کمی محسوب میشه. دوربین سلفی هر دو گوشی در ناچ هول بالای نمایشگر قرار گرفته و جای زیادی هم اشغال نکرده.

چیدمان دوربین‌ها

با اینکه نوع لنزهای به کار رفته در دو گوشی با هم متفاوته، اما شکل چیدمان اونها یکسانه. شیائومی از یه جزیره مربعی شکل برای چیدمان لنزها استفاده کرده و سه دوربین گوشی رو به همراه فلاش، به صورت کاملاً متقارن روی این جزیره قرار داده. طراحی و چیدمان دوربین‌ها جذابیت بصری خاصی نداره و یه طراحی معمولی و کسل‌کننده‌ست. هیچ عنصر جذابی در این طراحی به کار نرفته که بشه بهش اشاره کرد. وسط این جزیره مربعی کلمه LEICA رو می‌بینید که به همکاری شیائومی با این شرکت در زمینه تولید لنز و بهبود کیفیت عکاسی اشاره داره.

استانداردهای محافظتی

شیائومی تونسته برای هر دو گوشی گواهینامه IP68 رو دریافت کنه. این گواهینامه میگه که هر دو گوشی ضدآب و ضد گرد و غبار هستن. به زبان ساده‌تر، هر دو گوشی تا 30 دقیقه توی عمق 2 متری آب هم سالم می‌مونن. بجز این موضوع، محافظ Gorilla Glass 5 هم روی نمایشگر این دو گوشی کشیده شده تا جلوی شکستگی و خط و خش رو بگیره. بنابراین هیچ تفاوتی در این زمینه نمیشه بین این گوشی‌ها قائل شد.

مقایسه صفحه نمایش 14T با 14T Pro شیائومی

صفحه نمایش هر دو گوشی از نسل‌های قبلی‌شون، یعنی 13T و 13T Pro کپی‌برداری شده و دقیقاً همون نمایشگرها رو حالا روی 14T و 14T Pro می‌بینید. هر دو نمایشگر اندازه 6.67 اینچی از نوع AMOLED دارن و از قابلیت‌های Dolby Vision و HDR10+ و رفرش ریت 144 هرتزی پشتیبانی می‌کنن. بنابراین برای تماشای فیلم و سریال‌ها یا اجرای بازی‌های سنگین، نمایشگر کوچک‌ترین مشکلی ندارن.

مقایسه صفحه نمایش 14T با 14T Pro شیائومی

وضوح نمایشگر هر دو گوشی 1220 در 2712 پیکسل و تراکم پیکسلی هر دو 446ppi هست. قبلاً اشاره کردیم که نسبت نمایشگر به بدنه هر دو گوشی 89.1 درصده که تا اینجای کار همه‌چیز کاملاً برابره. شیائومی ادعا کرده بود که روشنایی صفحه هر دو گوشی در حالت طبیعی به 1600 نیت می‌رسه. تست‌هایی که انجام شده اعداد دیگه‌ای رو نشون میده.

نمایشگر 14T در حالت تنظیم دستی، به روشنایی 846 نیت و در حالت خودکار به 1355 نیت می‌رسه و این در حالیه که نمایشگر 14T Pro در حالت تنظیم دستی به روشنایی 752 نیت و در حالت خودکار به 1228 نیت می‌رسه. همینطور که می‌بینید، روشنایی 14T‌ کمی بیشتر از 14T Pro هست.

اگه خیلی حساس نباشید باید بگیم که این تفاوت در روشنایی نمایشگر دو گوشی اصلاً اونقدری نیست که به چشم بیاد. هر دو گوشی زیر نور مستقیم خورشید به راحتی قابل مشاهده هستن و میشه ازشون استفاده کرد. در سایر پارامترها هم که یکسان هستن. بنابراین میشه گفت این دو گوشی نمایشگرهای باکیفیت و تقریباً برابری دارن.

مقایسه باتری و شارژدهی 14T با 14T Pro شیائومی

هر دو گوشی با باتری 5 هزار میلی‌آمپر ساعتی تولید شدن ولی چیزی که باعث ایجاد تفاوت میشه، پردازنده‌های اونهاست. گوشی‌ای که پردازنده بهتری داشته باشه، مصرف باتری کمتری داره و همین موضوع ارزشش رو بالاتر می‌بره. در زیر تست‌هایی که روی ماندگاری باتری این دو تا گوشی انجام شده رو می‌بینید:

ماندگاری باتری به طور کلی: 

  • گوشی 14T‌ شیائومی: 13 ساعت و 37 دقیقه
  • گوشی 14T Pro شیائومی: 14 ساعت و 24 دقیقه (بهتر)

ماندگاری باتری برای تماس: 

  • گوشی 14T‌ شیائومی: 25 ساعت و 16 دقیقه (بهتر)
  • گوشی 14T Pro شیائومی: 24 ساعت و 46 دقیقه

ماندگاری باتری برای وب‌گردی: 

  • گوشی 14T‌ شیائومی: 11 ساعت و 3 دقیقه
  • گوشی 14T Pro شیائومی: 11 ساعت و 53 دقیقه (بهتر)

ماندگاری باتری برای تماشای فیلم: 

  • گوشی 14T‌ شیائومی: 13 ساعت و 1 دقیقه
  • گوشی 14T Pro شیائومی: 13 ساعت و 50 دقیقه (بهتر)

ماندگاری باتری برای بازی: 

  • گوشی 14T‌ شیائومی: 7 ساعت
  • گوشی 14T Pro شیائومی: 8 ساعت و 5 دقیقه (بهتر)

همینطور که می‌بینید، تقریباً در همه پارامترها، ماندگاری باتری گوشی 14T Pro بهتره. بخاطر شارژرهای متفاوتی که این گوشی‌ها ازش ساپورت می‌کنن، سرعت شارژ باتری‌ها متفاوته و بازم کفه ترازو به سمت 14T Pro‌ سنگینی می‌کنه. این گوشی در عرض 15 دقیقه تا 74 درصد و در عرض 24 دقیقه به طور کامل (0 تا 100 درصد) شارژ‌ میشه که عدد فوق‌العاده خوبیه. باتری گوشی 14T در عرضض 15 دقیقه 42 درصد شارژ میشه و برای شارژ کامل به 49 دقیقه زمان نیاز داره که گرچه از 14T Pro بیشتره اما از خیلی گوشی‌های دیگه موجود توی بازار سریع‌تر شارژ میشه.

به طور کلی، هر دو گوشی از نظر ماندگاری باتری و سرعت شارژ،‌ وضعیت خوبی دارن. البته باتری 14T Pro‌ یه سر و گردن بالاتر از 14T عمل می‌کنه و برای کسایی که روی این موضوع حساس هستن، قطعاً خرید این گوشی به صرفه‌تره.

مقایسه دوربین 14T با 14T Pro شیائومی

این دو گوشی شیائومی با پکیج دوربین سه‌گانه معرفی شدن؛ هر دو گوشی یه لنز 50 مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی، یه لنز 50 مگاپیکسلی برای دوربین تله فوتو و یه لنز 13 مگاپیکسلی اولترا واید دارن. دوربین جلوی این گوشی‌ها، لنز 32 مگاپیکسلیه. در ادامه هرکدوم از دوربین‌ها رو به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

دوربین اصلی

شیائومی از لنز واید Sony IMX 906 با دریچه دیافراگم f/1.7 برای گوشی 14T و از لنز واید Omnivision OV50H با دریچه دیافراگم f/1.6 برای گوشی 14T Pro‌ استفاده کرده. هر دو لنز 50 مگاپیکسلی هستن و در حالت پیش‌فرض عکس‌های 12.5 مگاپیکسلی ثبت می‌کنن.

مقایسه دوربین 14T با 14T Pro شیائومی

وقتی عکس‌هایی که با این دو دوربین گرفته شده رو کنار هم قرار بدید، متوجه میشید که عکس‌هایی که در روشنایی روز می‌گیرید، با گوشی 14T Pro شفاف‌تر، باکیفیت‌تر و واقعی‌تره. دمای عکس‌های این گوشی گرم‌تره و برخلاف دوربین اصلی 14T که عکس‌های سرد و بی‌روح می‌گیره، دوربین این گوشی وضعیت بهتری داره.

مقایسه دوربین 14T با 14T Pro شیائومی

هر دو گوشی از قابلیت‌های OIS و PDAF‌ پشتیبانی می‌کنن و این یعنی برای فیلمبرداری و عکاسی در حال حرکت، مشکلی نخواهید داشت. شاید مهم‌ترین تفاوت دوربین اصلی 14T یا 14T Pro در کیفیت فیلمبرداری اون باشه. 14T Pro کیفیت 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه هم در اختیارتون قرار میده که البته خیلیم به دردتون نمی‌خوره چون دستگاه‌های پخش فیلم 8K عملاً وجود ندارن.

به طور کلی،‌ با اینکه هر دو گوشی دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی دارن، ولی احتمالا زیاد عکس‌هایی که با 14T Pro می‌گیرید، بیشتر خوشتون بیاد. چون رنگ‌هاش جذاب‌تر، براق‌تر و واقعی‌تر هستن و گرمای خاصی دارن.

دوربین تله فوتو 

هر دو گوشی از لنز تله فوتوی سامسونگ با کیفیت 50 مگاپیکسل استفاده کردن با این تفاوت که 14T فقط تا 2x زوم میده ولی 14T Pro می‌تونه زوم 2.6x هم در اختیارتون قرار بده. کیفیت دوربین تله فوتوی هر دو گوشی واقعاً خوبه اما خب توی زوم‌های بالاتر، 14T Pro خودشو بهتر نشون میده. این دوربین می‌تونه توی زوم 5x هم عکس‌های باکیفیتی در اختیارتون قرار بده. نمونه‌ش رو می‌تونید در تصویر زیر ببینید.

مقایسه دوربین 14T با 14T Pro شیائومی

دوربین اولترا واید

این گوشی‌ها هر دو، لنز 12 مگاپیکسلی اولترا واید با دریچه دیافراگم f/2.2 دارن. نوع لنز فوق عریض به کار رفته در هر دو گوشی یکسانه و کیفیت عکس‌هایی که با این دوربین‌ها می‌گیرید هم کاملاً شبیه به همه. بنابراین در این زمینه نمیشه هیچ تفاوتی بین گوشی‌ها قائل شد.

مقایسه دوربین 14T با 14T Pro شیائومی

دوربین سلفی

لنز واید 32 مگاپیکسلی به عنوان دوربین سلفی هر دو گوشی استفاده شده. عکس‌هایی که با این دوربین‌ها می‌گیرید، از نظر کیفیت، وضوح، کنتراست و دمای رنگ، شباهت زیادی دارن. به نظر میرسه عکس‌های سلفی 14T کنتراست و داینامیک رنج بهتری داشته باشه. ولی این موضوع خیلی محسوس نیست و میشه گفت کیفیت دوربین‌های سلفی هر دو گوشی یکسانه. هر دو گوشی می‌تونن با دوربین سلفی فیلم‌های 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرن.

مقایسه دوربین 14T با 14T Pro شیائومی

مقایسه سخت‌افزار و قدرت پردازشی 14T با 14T Pro شیائومی

یکی از چیزهایی که گوشی 14T‌ Pro رو از 14T متمایز و برتر می‌کنه، پردازنده‌ست! این گوشی با پردازنده هشت هسته‌ای مدیاتک Dimensity 9300 Plus تولید شده در حالی که 14T تراشه هشت هسته‌ای مدیاتک Dimensity 8300 Ultra رو داره. هر دو تراشه 4 نانومتری هستن و جزو پردازنده‌های میارد محسوب میشن اما وضعیت پردازنده 14T Pro خیلی بهتره. اگه نگاهی به نتایج تست‌های بنچمارک بندازید، متوجه این تفاوت میشید.

تست Geekbench 6 (تک هسته‌ای): 

  • گوشی 14T‌ شیائومی: 1404
  • گوشی 14T Pro شیائومی: 2155 (بهتر)

تست Geekbench 6 (چند هسته‌ای): 

  • گوشی 14T‌ شیائومی: 4410
  • گوشی 14T Pro شیائومی: 7116 (بهتر)

تست AnTuTu Benchmark 10: 

  • گوشی 14T‌ شیائومی: 1329584
  • گوشی 14T Pro شیائومی: 2088345 (بهتر)

تفاوت عملکرد این دو پردازنده خیلی زیاده و همه‌چیز نشون میده که پردازنده‌ای که برای 14T Pro انتخاب شده، عملکرد خیلی بهتری داره. یکی از دلایلی که این گوشی حدود 10 میلیون تومان گرون‌تر از 14T هست، همین پردازنده‌شه. در کنار این پردازنده از رم‌های 12 و 16 گیگابایتی با حافظه‌های 256 و 512 گیگابایتی هم استفاده شده. البته 14T Pro یه نسخه 1 ترابایتی هم داره.

مقایسه سخت‌افزار و قدرت پردازشی 14T با 14T Pro شیائومی

به طور کلی، از نظر سخت‌افزار باید گفت که 14T Pro دست بالاتر رو داره و برای اجرای بازی‌های سنگین، به هیچ وجه داغ نمی‌کنه و به راحتی هر نوع بازی‌ای که دوست دارید رو می‌تونید باهاش اجرا کنید.

رابط کاربری و سیستم عامل

مقایسه سخت‌افزار و قدرت پردازشی 14T با 14T Pro شیائومی

هر دو گوشی با اندروید 14 و رابط کاربری اختصاصی شیائومی، یعنی HyperOS روانه بازار شدن. بعد از خرید این گوشی‌ها می‌تونید اندروید و رابط کاربری اونها رو آپدیت کنید. هر دو گوشی محیط کاربری یکسانی دارن و نمیشه گفت یکی بهتر از اون یکیه. شیائومی قول داده که برای هر دو گوشی تا 4 سال آپدیت نرم‌افزاری و تا 5 سال آپدیت امنیتی ارائه بده.

اسپیکر

این گوشی‌ها به دو اسپیکر مجهز شدن و به همین خاطر می‌تونن صدای استریو تولید کنن. هر دو می‌تونن صداهای با حجم و کیفیت بالا تولید کنن. در تست‌هایی که انجام شده، اسپیکر گوشی 14T Pro تونسته به عدد 92 دسی بل صدا برسه که واقعاً حجم صدای خوبیه. این تست درباره اسپیکر گوشی 14T هم چیزی بالای 90 دسی بل ارزیابی شده. البته وقتی ولوم صدای گوشی‌ها رو بالا می‌برید، تفکیک زیر و بمی سخت میشه و بیشتر صدای زیر می‌شنوید که خب این موضوع توی اکثر گوشی‌ها هست.

کدامیک ارزش خرید داره؟ 14T یا 14T Pro؟

کدومو بخریم؟ گوشی شیائومی 14T با رم و حافظه‌های مختلف قیمتی بین 29 تا 32 میلیون تومان داره. شیائومی 14T Pro با رم و حافظه‌های مختلف، بین 38 تا 42 میلیون تومان فروخته میشه (آذر 1403). همینطور که می‌بینید یه اختلاف حدود 10 میلیونی بین این گوشی‌ها وجود داره. این اختلاف بخاطر پردازنده قدرتمند‌تر، فریم آلومینیومی و باتری با ماندگاری و سرعت شارژ بهتر 14T Pro به وجود اومده. اما اگه این چیزا خیلی براتون مهم نیست و بیشتر به دوربین‌های جذاب این گوشی‌ها فکر می‌کنید، باید بگیم که با خرید 14T هم عکس‌های باکیفیتی می‌تونید بگیرید و تازه نمایشگرش روشنایی بیشتری از 14T Pro داره. پس اگه گیمر هستید برید سراغ نسخه پرو و اگه استفاده زیادی از سخت افزار ندارید، نسخه پایه هم براتون راضی کننده خواهد بود.

اما اگه به چیزی غیر از این گوشی‌های می‌خواید فکر کنید، با بودجه‌ای بین 30 تا 40 میلیون تومان می‌شه یه نیم نگاهی به گوشی‌ S24 Fe سامسونگ هم داشته باشید که توی همین محدوده قیمت هستن و رقابت پایاپای و بعضا برتری تو عملکرد بخش های مختلف داره.

نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 2 هفته پیش
تعداد نظرات : 2
5/ 2

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید
Alireza15965

در مورد شارژر اشتباه نوشتید. داخل جعبه یک شارژر 120واتی و یه قاب موجوده

۰۴ آذر ۱۴۰۳
Dana

شوخیت گرفته ؟! 14t pro با قیمت پرچمدار قاتل پرچم داره؟! هرچقدرم خوب باشه قیمته که قاتل پرچمدار را معرفی می‌کنه چون قاتل پرچمدار یعنی بچه پایین شهر بتونه کمی از امکانات پرچم دار رو در موبایل خوش قیمت امتحان کنه
آیفون SE4 تنها انتخاب قشر متوسط جامعه برای یه پرچمدار ارزان قیمت میشه با تعرفه 5 درصد به 30 میلیون نمی‌رسه و s24fe سامسونگ و 14t pro شیایومی با کله زمین میخورن و از الآنم شکست خوردن چون در قیمتی هستن که افراد متمول میتونن خرید کنن و اونام پرچم دار میخرن ، واقعا چه کسی میاد 40 تا 50 میلیون بده قاتل پرچمدار بخره!!!!!!!!

۰۱ آذر ۱۴۰۳