یکی از بهترین گوشی های است کی میتوان در این رنج قیمتی خرید تازه در بازیه گنشن را به راحتی اجرا میکنه در کل پکیجه کاملیه
بررسی گوشی شیائومی 13T
برای بررسی گوشی شیائومی 13T که همزمان با Xiaomi 13T Pro در مهر 1402 رونمایی شد، لازم است که عملکرد این گوشی چینی رو در بخشهای مختلفی مثل پردازنده و صفحه نمایش بسنجیم. بررسی 13T نشان میده که این گوشی موبایل در بیشتر بخشها و حتی از لحاظ ظاهری و بدنه با نسخه پرو تقریبا یکسان است، ولی با تمام امکاناتی که داره، حدود 200 دلار از آن گوشی ارزانتر است. صفحه نمایش آمولد (AMOLED)، استفاده از پردازنده قدرتمند دایمن سیتی 8200 اولترا و یه طراحی زیبا، فقط بخشی از امکاناتی هستند که برای این گوشی در نظر گرفته شدن. با بررسی گوشی Xiaomi 13T موبونیوز همراه باشید تا شما رو با عملکرد این گوشی در بخشهای مختلف آشنا کنیم.
- فهرست مطالب
- بررسی شیائومی 13T از نظر طراحی و کیفیت ساخت
- پنل پشتی گوشی شیائومی 13T
- پنل جلویی گوشی شیائومی 13T
- بررسی ابعاد گوشی شیائومی 13 تی
- طراحی دوربینهای گوشی
- طراحی اطراف بدنه Xiaomi 13T
- بررسی استاندارد محافظتی شیائومی 13T
- بررسی Xiaomi 13T از نظر صفحه نمایش
- نقد و بررسی باتری و شارژدهی Xiaomi 13T
- بررسی عملکرد دوربین شیائومی 13T
- قابلیتهای دوربین گوشی Xiaomi 13T
- بررسی سختافزاری و نرمافزاری Xiaomi 13T
- حافظه و رم گوشی شیائومی 13 تی
- بررسی رابط کاربری و پشتیبانی نرمافزاری شیائومی 13T
- بررسی شیائومی 13T در بخش اسپیکر
- آیا گوشی شیائومی 13T ارزش خرید داره؟
بررسی شیائومی 13T از نظر طراحی و کیفیت ساخت
طراحی گوشی Xiaomi 13T نسبت به نسل قبلی دچار تغییرات خوب و مناسبی شده و بیشتر حس یه گوشی پرچمدار رو منتقل میکنه. شیپ و متریال استفاده شده در بدنه تا حدودی به انتقال بهتر این حس کمک میکنند. پنل پشتی نسبتا تختتر شده ولی در لبهها که متصل به فریم میشه، به صورت خمیده و با مقداری کرو طراحی شده تا بهتر توی دست قرار بگیره.فریم از حالت گرد بودن خارج شده و یه طراحی تخت و جالبی پیدا کرده. رنگبندی این گوشی 3 رنگ رو شامل میشه که عبارتند از:
- Alpine Blue (آبی)
- Meadow Green (سبز چمنی)
- Black (مشکی)
طراحی پنل پشتی این گوشی در رنگ آبی با دو رنگ دیگه فرق داره.
پنل پشتی گوشی شیائومی 13T
جنس پنل پشتی این گوشی از شیشه ساخته شده و طراحی براقی داره که خیلی راحت کثیف میشه و اثر انگشت و لکه روی آن باقی میمونه و اگه خیلی آدم حساسی هستید، همیشه باید یه پارچه دستتون باشه! البته میتونید از قاب ژلهای شفاف قرار گرفته داخل جعبه هم استفاده کنید تا هم گوشی خیلی کثیف نشه و هم بتونید از ظاهر گوشی لذت ببرید.
در نسخه آبی رنگ، پنل پشتی از جنس چرم مصنوعی ساخته شده که هم به راحتی کثیف نمیشه و هم بهتر توی دست قرار میگیره و لیز نمیخوره.
پنل جلویی گوشی شیائومی 13T
برخلاف گوشیهای پرچمدار شیائومی، صفحه نمایش به صورت کاملا تخت ساخته شده ولی حاشیه مناسب و کمی داره و حدود 87.5 درصد از پنلی جلویی رو نمایشگر تشکیل میده. دوربین سلفی هم توی یه پانچ هول نسبتا کوچیک وسط نمایشگر قرار داره.
روی صفحه نمایش از گوریلا گلس 5 استفاده شده که خیلی خفن نیست و شیائومی یه مقداری در این بخش خساست به خرج داده و سراغ نسخههای جدید ویکتوس (Victus) نرفته، ولی تا حدودی میتونه از خط و خش افتادن روی نمایشگر جلوگیری کنه. حسگر اثر انگشت هم زیر نمایشگر قرار داره و از دقت و سرعت خوبی برخوردار است.
بررسی ابعاد گوشی شیائومی 13 تی
این گوشی ابعاد خیلی بزرگی نداره ولی برای استفاده یه دستی هنوز مناسب نیست و با داشتن قطر 8.5 میلیمتری گوشی نسبتا بزرگی به حساب میاد. وزن حدود 193 گرمی داره، البته نسخه ساخته شده با چرم مصنوعی حدود 4 گرم سنگینتر است. در کل با توجه به امکانات و متریال به کار رفته خیلی گوشی سنگینی نیست، اما نباید انتظار یه گوشی خوش دست و سبک رو داشته باشید. البته این گوشی به نسبت گوشیهای پرچمداری مثل سامسونگ S23 Ultra و آیفون 15 پرو مکس گوشی سبکتر و خوشدستتری به حساب میاد.
طراحی دوربینهای گوشی
جزیره دوربین طراحی جدیدی داره و به گوشیهای شیائومی 13 شباهت پیدا کرده؛ یعنی دوربینها به صورت یه مربع بزرگ در قسمت پشتی قرار گرفتند. یک لول برآمدگی داره و لبهها به صورت تخت و اوریب ساخته شدن. دو تا سنسور اصلی و تله فوتو به صورت بزرگ در سمت چپ این جزیره قرار دارند. سنسور اولترا واید و فلش LED سمت راست به صورت خیلی ریزی قرار گرفتند.
نوشتههای Leica و 50 مگاپیکسل دوربین اصلی هم در پایین این بخش قرار دارند. لوگو Xiaomi و گواهیهای استاندارد و در سطل زباله نندازید هم در پایین پنل پشتی قرار دارند.
طراحی اطراف بدنه Xiaomi 13T
فریم گوشی از پلاستیک ساخته شده که برای یه گوشی شبه پرچمدار تا حدودی طبیعی است ولی کیفیت ساخت و حس خوبی داره. طراحی تخت این بخش هم باعث جذابتر شدن گوشی میشه و ظاهر مدرنتری بهش میده. سمت راست گوشی دکمههای پاور و کم و زیاد کردن صدا دیده میشه که یه مقداری برجسته، برآمده و تختتر شدن و دسترسی به این دکمهها هم مقداری راحتتر شده. بالای گوشی اسپیکر دوم، میکروفون و فرستنده مادون قرمز قرار داره.
لبه پایینی اسپیکر اصلی، میکروفون، پورت تایپ سی و درگاه سیم کارت قرار گرفته. درگاه سیم کارت فقط از دو سیم کارت به صورت همزمان پشتیبانی میکنه و مثل باقی گوشیهای پرچمدار و شبه پرچمدار خبری از اضافه کردن کارت حافظه جانبی نیست. سمت چپ هم کویر است و هیچ چیز به خصوصی روش وجود نداره!
بررسی استاندارد محافظتی شیائومی 13T
یه نکته مثبتی که مثل نسخه پرو به این گوشی هم اضافه شده، استفاده از گواهی IP68 که نکته خوبی در این گوشی به حساب میاد و باعث میشه در این بخش دیگه خیلی ضعفی در مقابل گوشیهای پرچمدار و حتی میان رده سامسونگی نداشته باشه. به گفته شیائومی، گوشی 13 تی میتونه تا ارتفاع 1.5 متری و به مدت 30 دقیقه در مقابل نفوذ آب مقاومت میکنه؛ اما به خاطر هزینههای بالا خرید گوشی، بهتره این مورد رو تا جای امکان تست نکنید.
شیائومی برای گوشی 13T چیزی کم نذاشته و دقیقا مثل نسخه پرو با این گوشی رفتار کرده و یه محصول در حد اندازه گوشیهای پرچمدار با قیمت دو برابری تحویل مخاطبین داده که نقطه ضعف و باگ خاصی نداره. یکی از نقطه ضعفهای بزرگ نسل قبلی، یعنی گواهی IP رو هم بهبود داده و دیگه میتونید با خیال راحت از این گوشی در همه جا استفاده کنید.
بررسی Xiaomi 13T از نظر صفحه نمایش
شیائومی در این بخش هیچ تفاوتی بین این گوشی و نسخه پرو قائل نشده و تمامی امکاناتی که روی نسخه پرو هم دیده بودیم اینجا هم استفاده شده و میتونید یه کیفیت بسیار عالی و در حد گوشیهای پرچمدار رو با قیمت مناسب در اختیار داشته باشید. اندازه صفحه نمایش بزرگ و به اندازه 6.67 اینچ بوده و با پنل امولد CrystalRes که از قابلیت دالبی ویژن و +HDR10 پشتیبانی میکنه، همراه شده.
رزولوشن صفحه نمایش چیزی مابین +FHD و +QHD و تراکم پیکسلی در حدود 446ppi داره. جزئیاتی که موقع تماشای فیلم، بازی و یا چرخیدن توی شبکههای اجتماعی به شما میده عالی و لذت بخشه. پنل 12Bit داره و میتونه حدود 68 میلیارد رنگ رو به نمایش بزاره که به این گوشی اجازه میده رنگهای واقعی و زندهای رو به نمایش بزاره.
رفرش ریت 144 هرتزی و تاچ سمپلینگ 480 هرتزی داره که باعث میشه موقع کار با گوشی، وب گردی و مخصوصا بازی کردن تجربه خیلی روان، سریع و با پاسخدهی خوبی رو داشته باشید. پنل با اینکه LTPO نیست تا حدودی قابلیت تغییر رفرش ریت هوشمند رو داره و در حالت دینامیک میتونه بین 30 تا 144 هرتز بسته به استفادهای که از گوشی میکنید، نرخ بهروزرسانی رو تغییر بده. یه حالت نرخ ثابت هم داره که فقط امکان انتخاب بین 60 هرتزی و 144 هرتزی رو دارید. البته 144 هرتزی بیشتر یه عدد است و همه برنامهها و حتی بازیها این نرخ پشتیبانی نمیکنند.
روشنایی صفحه نمایش میتونه در حالت خودکار تا حدود 1200 نیت افزایش پیدا کنه و در برخی شرایط خاص میتونه تا نهایتا روشنایی 2600 نیتی بره که عملکرد بسیار خوبی در این مورد داره و چیزی از گوشیهای پرچمدار سامسونگی و شیائومی نداره. این روشنایی بالا باعث میشه بتونید به راحتی از گوشی حتی در محیطهای روشن و پرنور هم استفاده کنید. از 2880Hz PWM dimming برای این نسل استفاده شده که فلیکر یا سوسو زدن صفحه نمایش رو، مخصوصا در روشناییهای پایین به صورت محسوسی کاهش میده.
همانطور که در ابتدای این بخش گفتیم، شیائومی از یه صفحه نمایش عالی برای این گوشی استفاده کرده که به جز نداشتن قابلیت LTPO و کاهش نرخ بهروزرسانی تا 1 هرتز، چیزی از گوشیهای پرچمدار کم نداره و میتونه مثل نسخه پرو یکی از نقاط جذاب و خفن این گوشی به حساب بیاد.
نقد و بررسی باتری و شارژدهی Xiaomi 13T
شیائومی 13 تی از باتری 5000 میلی آمپر ساعتی مثل اکثر گوشیهای هوشمند که توی یکی دو سال اخیر عرضه شدن استفاده میکنه و با اینکه از پردازنده ساخت شرکت مدیاتک (Mediatek) با مصرف انرژی مناسبی بهره میبره، شارژدهی خیلی خفنی نداره و اگه از گوشی استفاده سنگینی داشته باشید، اواخر روز باید گوشی رو به شارژ بزنید. البته با استفاده ترکیبی رو به سبک میتونید انتظار یک روز شارژدهی رو داشته باشید.
در بحث سرعت شارژ، شیائومی از یه آداپتور 67 واتی برای گوشی استفاده کرده که 50 درصد گوشی رو توی حدود 17 تا 19 دقیقه شارژ میکنه. شارژ کامل گوشی هم در حدود 45 دقیق طول میکشه و دیگه نیازی نیست که شب قبل گوشی رو به شارژ بزنید.
یعنی شما میتونید صبح که بیدار شدید، گوشی رو بزنید به شارژ و تا صبحانه رو بخورید و کارهای دیگهتون رو انجام بدید، حداقل 50 60 درصد شارژ دارید و میتونید بدون معطلی خاصی از گوشی در طول روز استفاده کنید. نیازی به هزینه اضافه هم نیست و این آداپتور 67 واتی برخلاف گوشیهای پرچمدار و حتی گوشیهای برند سامسونگ توی جعبه قرار داره.
برای جمعبندی بررسی باتری این گوشی میشه گفت:
- شارژدهی شیائومی 13 تی به نسبت گوشیهای پرچمدار و حتی قاتل پرچمدار دیگه شیائومی مثل Poco F5 Pro خیلی خفن و جذاب نیست،
- اما سرعت شارژ خوبی داره که باعث میشه برآیند این بخش قابل قبول باشه.
یه نکته دیگه هم اینکه به خاطر بهبود سیستم خنککننده، دمای گوشی هم موقع شارژ خیلی بالا نمیره. از شارژ بیسیم هم خبری نیست.
بررسی عملکرد دوربین شیائومی 13T
شیائومی در این بخش از چینش و ماژولهای یکسانی برای این گوشی و نسخه پرو استفاده کرده و همان دوربین سه گانه پشتی و سلفی شامل:
- دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی
- دوربین تله فوتو 50 مگاپیکسلی با زوم دو برابری
- دوربین 12 مگاپیکسلی اولترا واید
- دوربین 20 مگاپیکسلی سلفی
رو برای این گوشی استفاده کرده. در ادامه بررسی گوشی شیائومی 13T، عملکرد دوربین این گوشی رو کنکاش میکنیم.
قابلیتهای دوربین گوشی Xiaomi 13T
هر دو گوشی عملکرد بسیار خوبی رو در لنز اصلی و تله فوتو از خودشون نشان میدن و میتونید در نور مناسب عکسهای خوبی رو با این گوشی ثبت کنید. لنز اولترا واید خیلی خفن نیست و به نسبت لنز اصلی افت کیفیت نسبتا زیادی داره. عکسهای لنز سلفی یا همان دوربین جلو هم جزئیات و دیتیل زیادی ندارند و تا حدودی آبرنگی میشن. تنها تفاوت با نسخه پرو در بخش ویدیو و فیلمبرداری دیده میشه.
نسخه پرو میتونه کیفیت 8K با 24 فریم و 4K با 60 فریم بگیره که روی این گوشی خبری از این امکانات نیست، البته در مورد فیلمبرداری 8K چیزی خاصی رو هم از دست نمیدید! در کل عملکرد این بخش مثل نسخه پرو به نسبت قیمت خیلی خوبه و اگه داشتن یه دوربین خوب در گوشی براتون اهمیت داره، گوشی شیائومی 13T شما رو ناامید نمیکنه.
بررسی سختافزاری و نرمافزاری Xiaomi 13T
شیائومی از تراشه Mediatek Dimensity 8200 Ultra استفاده کرده که ساختار 4 نانومتری داره و عملکردی شبیه به اسنپدراگون 8 نسل 1 به شما میده. این پردازنده خیلی خفن و قدرتمند نیست و یکی از بخشهایی هست که با نسخه پرو تفاوتهای زیادی داره و باعث اختلاف قیمت دو گوشی شده. در مجموع:
- در استفاده روزمره و عادی همه چی خوب و روان اجرا میشه و هیچ لگ و باگ خاصی وجود نداره.
- در بازی کردن میتونه بازیهای روز و سنگین رو اجرا کنه ولی بعضی وقتها یه افت فریمی رو مشاهده میکنیم و در بازیهای خیلی سنگین نمیتونید همیشه فریم ریت در حدود 60 داشته باشیم.
البته مشکل افت قدرت و داغ شدن بیش از حد در استفاده طولانی مدت رو نداره و بعد از حدود یک ساعت بازی کردن، دمای پشت گوشی یه مقداری بالا میره که خیلی اذیت کننده نیست.
حافظه و رم گوشی شیائومی 13 تی
در زمینه نوع و مقدار رم و حافظه ذخیرهسازی هم به خفنی نسخه پرو نیست، از 8 یا 12 گیگ رم LPDDR5 استفاده میکنه که در دو نسخه و فقط با حافظه ذخیرهسازی 256 گیگابایتی از نوع UFS 3.1 عرضه میشه.
این مقدار حافظه یه مقداری برای سال 2023 کم است و چون از حافظه ذخیرهسازی جانبی هم پشتیبانی نمیکنه، باید با این مقدار فضای ذخیرهسازی کنار بیاید. از WiFi 6 استفاده میکنه و میتونه عملکرد مناسبی رو توی بازیهای آنلاین به شما بده ولی مثل نسخه پرو که از نسخه 7 استفاده میکنه، خفن و بهروز نیست.
بررسی رابط کاربری و پشتیبانی نرمافزاری شیائومی 13T
اندروید 13 و MIUI 14 برای گوشی استفاده شده که امکانات شخصیسازی مناسب و نسبتا کاملی رو در اختیار داره؛ اما مثل باقی گوشیهای این شرکت، برنامههای اضافه زیادی رو گوشی نصب است که میتونید اکثرشون رو پاک کنید و باز جای شکرش باقی است! یکی از نقاط مثبتی که در این نسل میشه دید، پشتیبانی 4 ساله نرمافزاری و 5 ساله امنیتی هست که شیائومی قولش رو داده و دیگه بعد از دو سال نیازی نیست گوشی 30 میلیون تومانی رو به خاطر دریافت نکردن آپدیت عوض کنید!
بررسی شیائومی 13T در بخش اسپیکر
اسپیکر استریو استفاده شده صدای نسبتا بالانسی رو پخش میکنه ولی بلندی صدا خیلی خفن نیست و کیفیت و تفکیک معمولی هم داره. یه مقداری در صداهای بالا هم نویز داره. از جک 3.5 میلیمتری صدا هم خبری نیست و باید از تبدیل تایپ سی و یا هندزفری بلوتوثی استفاده کنید که به لطف بلوتوث ورژن 5.4 میتونید عملکرد با تاخیر کم و مصرف انرژی پایینی داشته باشید.
آیا گوشی شیائومی 13T ارزش خرید داره؟
بررسی گوشی شیائومی 13T نشان میده که این گوشی موبایل از یه طراحی زیبا و مدرن استفاده کرده، گواهی IP68 داره و کلا در این بخش هیچ ضعف و مشکل خاصی نداره. صفحه نمایش تقریبا همان نمایشگر گوشی شیائومی 13 است و با داشتن رفرش ریت 144 هرتزی و روشنایی بیشینه 2600 نیتی هیچ چیزی از گوشیهای با قیمت دو برابری کم نداره. دوربین خفن گوشی که در پردازش رنگی با برند Leica همکاری شده و میتونه ترکیب رنگ واقعی شبیه به گوشیهای اپل و اغراق شده و جذاب مثل گوشیهای سامسونگی رو همزمان به شما بده و هیچ تفاوتی با گوشی گروهتر 13T Pro نداره.
در بخش سختافزار هم با اینکه پردازنده خفنی مثل نسخه پرو نداره، اما عملکرد خوب تراشه دایمنسیتی 8200 اولترا میتونه شما رو شگفتزده کنه! پشتیبانی بلند مدت 4 ساله نرمافزاری هم گل سر سبد این بخش به حساب میاد. در نهایت بررسی گوشی Xiaomi 13T نشان میده که تنها ضعف این گوشی شارژدهی نسبتا ضعیف آن است؛ البته به نسبت باقی گوشیهای امسال و سرعت شارژ مناسب گوشی، این ضعف تا حدودی قابل چشمپوشی است.
با توجه به قیمت 590 دلاری گوشی 13T که حدود 200 دلار از نسخه پرو ارزانتر است و تفاوتهای خیلی زیادی به جز پردازنده نسبتا ضعیفتر و سرعت شارژ کمتر نداره، خرید گوشی Xiaomi 13T به نسبت Xiaomi 13T Pro میتونه انتخاب منطقیتری برای داشتن یه گوشی شبه پرچمدار از لیست انواع گوشی شیائومی باشه؛ البته اگه مقدار حافظه ذخیرهسازی بالاتر براتون مهمه، انتخابی به جز نسخه پرو ندارید. حالا که به آخر بررسی شیائومی 13 تی رسیدیم، بگید نظر شما در مورد این گوشی چیه؟ آیا ارزش داره که 200 دلار بیشتر هزینه کنید و سراغ نسخه پرو برید؟
آخرین مقالات
آیا اپل واقعا درخشید؟
پخته ترین گوشی گوگل!
تو هر بازه قیمتی کدوم گوشی ارزش خرید بیشتری داره؟
چجوری ویبره سفارشی تو گوشی آیفون بسازیم!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.