چرا اسپیکر خش خش میکند؟

خش خش کردن اسپیکر و افتادن نویز روی صدای خروجی ممکنه حتی برای اسپیکرهای برند و با کیفیت هم پیش بیاد. این اتفاق ممکنه شما رو در مورد کیفیت ساخت و اصل و فیک بودن اسپیکر به سوال بندازه. البته نیازی به نگرانی خاصی نیست چون این اتفاق به دلایل مختلفی میتونه پیش بیاد و فقط مربوط به خراب شدن اسپیکر و یا کیفیت ساخت این قطعه نداره. اگه این مشکل و اتفاق برای شما هم پیش اومده و میخواید بدونید دلیل این صداهای ناهنجار چیه و باید چه کارهایی برای رفع این مشکل انجام بدید، حتما تا پایان این مقاله همراه موبونیوز باشید.

 

دلیل خش خش اسپیکر چیه ؟

اسپیکر های بلوتوثی و رومیزی به علت های مختلفی میتونن خش خش یا ایجاد نویز آزاردهنده ای کنن. اسپیکرها مثل هر محصول الکترونیکی نیاز به مراقبت داره و ممکنه بر اثر مواردی خواسته و یا ناخواسته دچار مشکلاتی بشن که باعث ایجاد صدای خش خش در اسپیکر میشه. در ادامه علت بروز این مشکل و ایجاد صدای خش خش رو بیشتر بررسی میکنیم.

 

مشکل اتصال

اتصال ضعیف و ناپایدار اسپیکر به دستگاه های مختلف میتونه باعث ایجاد صدای خش خش و نویز در اسپیکر بشه. در اسپیکرهای رومیزی و سیمی خراب شدن کابل اتصال صدا و یا اتصال نامناسب باعث میشه صدای خش خش و نویز در هنگام فعالیت پخش بشه. البته مشکل اتصال فقط مربوط به اسپیکرهای باسیم نیست و در اسپیکرهای بلوتوثی هم با دورشدن منبع پخش و یا ناهماهنگ بودن نسخه بلوتوث میتونه باعث ایجاد صدای نویز بشه.

 

تداخل با فرکانس رادیویی

رایج ترین علت ایجاد صدای خش خش در اسپیکرها، تداخل اسپیکر با دستگاه های الکترونیکی دیگه مثل گوشی های همراه هست که باعث ایجاد این صدای خش خش میشه. البته در گوشی های همراه جدید این مشکل و اختلال کاهش پیدا کرده و دیگه موقع زنگ خوردن صدای خش خش در اسپیکر ایجاد نمیشه.

 

تداخل با امواج امواج الکترومغناطیسی

دستگاه های برقی که در خانه ازشون استفاده میکنیم مثل مخلوط کن، قهوه ساز و یا چای ساز به علت تولید امواج الکترومغناطیسی ممکنه در صدای پخش شده توسط اسپیکر نویز و تداخلی ایجاد کنن. برای اینکه این مشکل و صدا از بین بره بهتره برق اسپیکر به صورت جداگانه گرفته بشه و یا دستگاه های مربوطه از پریز برق کنده بشه.

 

صدای ولوم بالای اسپیکر

افزایش ولوم به بیشترین حد ممکن میتونه باعث ایجاد نویز در صدای پخش شده بشه و یکی از دلایل رایج ایجاد نویز در اسپیکرها افزایش بیش از حد ولوم اسپیکره. البته این مشکل بیشتر در اسپیکرهای ارزان قیمت مشاهده میشه و توی اسپیکرهای برندهای مطرح مثل سونی، JBL و هارمن کاردن این مشکل خیلی دیده نمیشه.

 

ورود ذرات آب و گرد و غبار

با اینکه اکثر اسپیکرهای بلوتوثی برندهای معتبر از گواهی IP برای جلوگیری از نفوذ ذرات آب و گرد و غبار به اسپیکر استفاده میکنن اما این به معنی ضد آب بودن کاملا اسپیکر نیست و اگر مدت زمان زیادی اسپیکر در معرض آب و گرد و غبار قرار بگیره امکان آسیب دیدن قطعات داخلی و بلندگوها وجود داره که ممکنه باعث ایجاد صدای خش خش و نویز بشه.

 

خراب شدن اسپیکر

در نهایت آخرین دلیل ایجاد صدای خش خش و نویز در اسپیکر ممکنه مربوط به خراب شدن و ایجاد مشکل در بلندگوها باشه. به خاطر کارکردن بیش از حد، نوسانات برق و یا هر دلیل دیگه ای اسپیکرها نیز مثل هر محصول دیگه ای ممکنه بعد از مدتی خراب و معیوب بشن و در هنگام پخش موزیک صدای خش خش از خودشون ایجاد کنن. برخی از اسپیکرهای گرون قیمت تر امکان تعمیر پذیری بیشتر و بهتری دارند ولی اسپیکرهای ارزون قیمت تر امکان تعمیر کردنشون سخت تره و حتی ممکنه با هزینه بیشتر از قیمت خود اسپیکر انجام بشه.

 

روش های حل مشکل خش خش کردن اسپیکر

برای برطرف شدن مشکل خش خش صدای اسپیکر روش های مختلفی وجود داره که با انجام دادن این موارد میتونید این مشکل اذیت کننده رو برطرف کنید. البته اگر تمامی موارد رو انجام دادید و مشکل خش خش اسپیکر برطرف نشد، به احتمال زیاد مشکل از اسپیکر شماست و بهتره اسپیکر رو پیش یک متخصص فنی ببرید.

چک کردن اتصال: اولین کاری که در صورت بروز صدای خش خش در اسپیکر باید انجام بدید، چک کردن اتصال های صداست. در اسپیکرهای رومیزی سیمی حتما از اتصال صحیح کابل صدا و سالم بودن کابل و نداشتن قطعی در طول کابل مطمئن بشید. برای اسپیکرهای بلوتوثی مطئمن بشید که اسپیکر در فاصله کمتر و در حدود 10 متری از دستگاهی که به اون متصل میشه قرار گرفته باشه.

فاصله داشتن از لوازم الکترونیکی: از فاصله داشتن لوازم الکترونیکی دیگه مثل گوشی همراه که ممکنه اختلالی در دریافت امواج در اسپیکر ایجاد کنن مطمئن بشید.

جلوگیری از نفوذ آب و گرد و خاک: بهتره تا جای ممکن اسپیکر در معرض نفوذ مایعات قرار نداشته باشه اما در صورت که اسپیکر خیس شده باشه، نباید با دستگاه هایی مثل سشوار و بخاری برقی دستگاه رو خشک کنید و فقط کافیه اسپیکر در یک محل خشک در حالت خاموش قرار بگیره. در صورت ورود گرد و غبار تمیز کردن اسپیکر مقداری سخت تر هست و ممکنه باعث ایجاد آسیب دائمی به اسپیکر بشه.

تنظیم ولوم صدا: بسته به نوع موزیکی که در حال پخش هست مقدار ولوم رو تنظیم کنید. موزیک هایی که صدای بالای بلندی دارند ممکنه باعث ایجاد نویز و خش خش در ولوم های بالا بشن و بهتره با توجه به هر موسیقی ولوم صدا رو تنظیم کنید.

 

جمع بندی

همونطور که بررسی کردیم صدای خش خش و نویز در اسپیکر به دلایل مختلفی میتونه پیش بیاد که اکثر این موارد با کمی تلاش قابل حل کردن هستند. استفاده از کابل های اتصال صدا با کیفیت در کاهش به سزای نویز در اسپیکرهای باسیم کمک به سزایی میکنه. در صورتی که با تست کردن روش های گفته شده مشکل خش خش کردن صدای اسپیکر شما برطرف نشد، بهتره اسپیکر رو به یک متخصص فنی نشون بدید تا در صورت امکان و با هزینه معقول مشکل نویز داشتن اسپیکر برطرف بشه.

نویسنده : صابر گلشاهی
تاریخ انتشار 3 هفته پیش
برچسب ها
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید