بررسی ساعت گلکسی واچ اولترا سامسونگ
از لحظهای که شرکت سامسونگ توی رویداد گلکسی آنپکد 2024 (پاریس) از ساعت هوشمند گلکسی واچ اولترا رونمایی کرد، همه این جمله رو به زبون آوردن: «این که همون اپل واچ اولتراعه!» آره ولی نه! سامسونگ برای اولین بار از Cushion Design برای ساعت هوشمندش استفاده کرده و در حالی که صفحه نمایش Galaxy watch Ultra هنوزم دایرهایه ولی قاب مربعی با لبههای گرد برای این ساعت در نظر گرفته تا شبیه ساعتهای اپل بشه. ساعت سامسونگ گلکسی واچ اولترا به پردازنده 3 نانومتری، بدنه ضدآب تیتانیومی، نمایشگر Super AMOLED و مجموعهای از نرمافزارهای سنجش سلامت و حرکات متنوع ورزشی مجهز شده. با بررسی ساعت گلکسی واچ اولترا سامسونگ همراه ما باشید تا ببینیم گرون ترین ساعت سامسونگ، چقدر ارزش خرید داره؟
- فهرست مطالب
- بررسی طراحی
- کیفیت و جنس بدنه
- استانداردهای محافظتی
- رنگبندی و بندها
- طراحی دکمهها
- بررسی باتری و شارژدهی
- بررسی صفحه نمایش
- واچ فیسها
- قابلیتهای نرمافزاری
- قابلیتهای سنجش سلامت
- حالتهای ورزشی
- قابلیت تماس و مکالمه
- آزیر اضطراری (Siren)
- بررسی عملکرد سختافزار
- آیا ساعت Galaxy watch Ultra ارزش خرید داره؟
بررسی طراحی
سامسونگ با طراحی Galaxy watch Ultra خواسته با یه تیر، دو نشون بزنه. این ساعت هوشمند از نظر طراحی در واقع ادامه دهنده سریهای قبلی این شرکته و صفحه نمایش دایرهای داره ولی سامسونگ این صفحه نمایش دایرهای رو روی یه قاب مربعی قرار داده تا وقتی از دور به ساعت نگاه میکنید حس کنید مربعیه. این طراحی زیرکانه برای طرفدارای سامسونگ که بدشون هم نمیاد ساعتی مثل اپل واچ داشته باشن، جذابه.
اما اگه از نقدهای سطحی و غر زدنهای کاربرهای دوآتیشه سامسونگ بگذریم باید بگیم که طراحی ساعت جدید سامسونگ اتفاقاً خیلیم جذابه و برای کسایی که دنبال یه ساعت با ابعاد بزرگ هستن که طراحی مدرنی داشته باشه خوبه. البته اگه مچ و ساعد دستتون خیلی باریکه ممکنه خیلی از این ساعت استقبال نکنید اما همیشه مدلهای اولترا (Ultra) با اندازههای بزرگتر و بدنه مقاومتر طراحی میشن و نمیشه که اسمشون اولترا باشه ولی ظریف طراحی بشه!
به طور کلی، طراحی بدنه، دکمهها و فریم و بندهای ساعت هوشمند گلکسی واچ اولترا با توجه به آخرین ترندهای بازار انجام شده و هرچیزی که مردم توی یکی دو سه گذشته از ساعت هوشمند توقع دارنو میتونید توی طراحی این ساعت ببینید.
کیفیت و جنس بدنه
ساعت گلکسی واچ اولترا با نمایشگر 1.5 اینچی دایرهای روی قاب مربعی 47.4 در 47.4 میلیمتری قرار گرفته و قطر بدنه این ساعت 12.1 میلیمتره که از نظر قطر بدنه، حدود 2 میلیمتر از اپل واچ اولترا 2 کوچیکتره و همین موضوع باعث شده وزنش هم کمتر بشه و به عدد 60.5 گرم برسه. برای ساخت فریم این ساعت از تیتانیوم درجه 4 استفاده شده که در برابر خط و خش و شکستگی مقاومت فوقالعادهای داره. قاب زیر ساعت از سرامیک مقاوم ساخته شده و سنسورها رو میتونید در زیر ساعت مشاهده کنید.
استانداردهای محافظتی
شرکت سامسونگ تونسته برای این ساعت هوشمند گواهینامه IP68 و 10ATM رو دریافت کنه که یعنی برای غواصها و کسایی که تا عمق 100 متری آب میرن هم قابل استفادهست (البته فقط تا 10 دقیقه) اما از اونجایی که این ساعت تونسته گواهینامه MIL-STD 810H رو هم دریافت کنه، گلکسی واچ اولترا در برابر ضربه، افتادن، قرار گرفتن توی محیطهای کارگاهی پر از گرد و خاک و شرایط سخت نظامی میتونه دوام بیاره. حتی کوهنوردهای حرفهای هم میتونن از این ساعت استفاده کنن چون تا ارتفاع 9000 متری از سطح دریا هم مثه ساعت کار میکنه!
رنگبندی و بندها
لحظه اولی که ساعت گلکسی واچ اولترا سامسونگ معرفی شد، همه با دیدن شکل بدنه و رنگ بندهاش (نارنجی) یاد لحظه رونمایی از اپل واچ اولترا 2 افتادن چون دقیقاً با همین بند رونمایی شده بود. به هرحال باید گفت که این ساعت در سه رنگ تولید و روانه بازار شده:
- خاکستری
- نقرهای
- سفید
باید اشاره کنیم که بدنه این ساعت، تکرنگ نیست و مثلاً نسخه خاکستری رو که با دقت نگاه کنید میبینید که روی قاب زیری ساعت، رنگ نقرهای دید میشه و دکمههای ساعت رنگ نارنجی دارن یا علامت و نشونههایی که دور تا دور نمایشگر ساعت دیده میشه، رنگی هستن.
برای این ساعت، بندهای مختلفی عرضه شده اما معروفترین بند، نارنجی رنگه که سوراخهایی روی اون دیده میشه. علاوه بر بند نارنجی، بندهای سفید و خاکستری هم برای این ساعت وجود داره که میتونید هرکدوم رو که دوست داشتید براش تهیه کنید. همینجا به این نکته هم اشاره کنیم که تعویض بندهای این ساعت خیلی راحت انجام میشه و گیره اتصال دهنده بند به بدنه، خیلی نرم طراحی شده.
طراحی دکمهها
روی بدنه و سمت راست ساعت Galaxy watch Ultra سه دکمه دیده میشه که نسبت به ساعتهای قبلی سامسونگ، یه دکمه اضافیتر داره. به جز دکمه Back و دکمه Home که در بالا و پایین قرار داده شدن، یه دکمه در مرکز دیده میشه که سامسونگ اسمشو گذاشته Quick Button. این دکمه دسترسیهای سریعی به بخشهای مختلف ساعت در اختیار شما قرار میده و به نوعی مثل Action Button در اپل واچ عمل میکنه و قابل برنامهریزیه.
بررسی باتری و شارژدهی
برای این ساعت از باتری لیتیوم یونی 590 میلیآمپر ساعتی استفاده شده که کمی بیشتر از باتری اپل واچ اولترا 2 ظرفیت داره. اما موضوعی که توی باتری ساعتهای هوشمند مهمه اینه که ماندگاریشون توی شرایط مختلف به چه شکله. شرکت سامسونگ مدعی شده که این ساعت در حالت Power Saving میتونه تا 100 ساعت بهتون شارژدهی کنه ولی وقتی از GPS و حالتهای ورزشی مختلفش استفاده کنید این ماندگاری به 48 ساعت میرسه.
اما این عدد و رقمها در حالت ایدهآل بدست اومده و وقتی ما این ساعتو بررسی کردیم دیدیم که حدود 2 تا 2.5 روز میتونه شارژدهی داشته باشه. اگه 3 ساعت و نیم با این ساعت پیادهروی کنید چیزی حدود 22 درصد از باتریش مصرف میشه و این درحالیه که همین میزان پیادهروی با اپل واچ اولترا 2 حدود 34 درصد از شارژ باتری رو مصرف میکرد.
اینکه Galaxy Watch Ultra نمیتونه شارژ بیسیم معکوس رو از یه گوشی سامسونگ دیگه قبول کنه، جای تاسف داره و کاش این قابلیت رو پشتیبانی میکرد. وقتی از شارژر مغناطیسی ساعت استفاده میکنید، حدود 2 ساعت زمان نیازه تا به طور کامل شارژ بشه که زمان کمی نیست. خوبه همینجا یادآوری کنیم که اپل واچ اولترا 2 در عرض 60 دقیقه 0 تا 80 درصد باتری ساعتو شارژ میکنه. بنابراین خیلی روی سرعت شارژ ساعت هوشمند سامسونگ حساب نکنید اما ظرفیت و ماندگاری باتریش خوبه.
بررسی صفحه نمایش
شاید یکی از جذابترین ویژگیهای ساعت جدید سامسونگ رو بشه صفحه نمایشش دونست. شرکت سامسونگ برای این ساعت از صفحه نمایش فوقالعاده Super AMOLED با اندازه 1.5 اینج استفاده کرده که گرچه از نمایشگر اپل واچ اولترا 2 کوچیکتره اما به اندازه ساعت اپل، روشنایی و کیفیت و رزولوشن تحویلتون میده. این صفحه نمایش دایرهای رزولوشن 480 در 480 پیکسل با تراکم 327ppi در اختیار شما قرار میده و کیفیت پردازش لمسش خیلی خوب و سریعه.
این صفحه نمایش میتونه حداکثر 3000 نیت روشنایی تولید کنه که برای نگاه کردن به عقربهها یا آیکونهای ساعت زیر نور مستقیم خورشید، روشنایی خوبیه. یه سری امکانات مخصوص برای روشنایی نمایشگر در شب هم در نظر گرفته شده که برای جلوگیری از آسیب دیدن چشم، نورهای مضر ساعت توی تاریکی شب، حذف میشه. البته ساعت به نمایشگر همیشه روشن (AoD) مجهزه و برای دیدن عقربهها نیازی نیست اونو به سمت خودتون بچرخونید.
نکته آخر درباره صفحه نمایش 1.5 اینچی گلکسی واچ اولترا، محافظ قدرتمندشه. روی این نمایشگر گلس Sapphire crystal کشیده شده تا خط خطی نشه و در اثر تماس با اجسام تیز، آسیب نبینه. به طور کلی باید گفت که نمایشگر این ساعت یکی از نقاط قوتهاش محسوب میشه که سامسونگ میتونه حسابی روی این نمایشگر، تبلیغات کنه.
واچ فیسها
سامسونگ با رونمایی از گلسی واچ اولترا و گلسی واچ 7، واچفیسهای جدیدی رو هم معرفی کرد. واچ فیسهای مدل اولترا تنوع زیادی دارن و میتونن به ساعت شما حال و هوای کلاسیک و ساعتهای آنالوگ بدن. در عین حال، یه سری واچفیس برای این ساعت طراحی شده که کاملاً دیجیتاله و مدلهای سفید رنگ گلسی واچ اولترا رو خیلی جاب میکنه. به لطف سیستم عامل One UI 6 Watch واچفیسهایی که برای گلکسی واچ اولترا طراحی شده رو حتی میتونید برای ساعتهای مدل قدیمیتر گلکسی هم استفاده کنید.
قابلیتهای نرمافزاری
سامسونگ با بهبود حسگرهایی که زیر بدنه ساعت هوشمند گلکسی واچ اولترا قرار داده، قابلیتهای سنجش سلامت و فعالیتهای ورزشی این گجت رو نسبت به نسلهای قبل ارتقاء داده. 4 سنسور زیر بدنه این ساعت قرار داده شده که به گفته مهندسهای سامسونگ تا 30 درصد دقت ارزیابیهای ساعت رو بهتر کرده. در ادامه چند نمونه از قابلیتهای نرمافزاری این ساعت رو معرفی میکنیم.
قابلیتهای سنجش سلامت
سامسونگ از طریق حسگرهایی که روی گلکسی واچ اولترا قرار داده شده، اطلاعاتی درباره وضعیت سلامت شما دریافت کرده و اونها رو ارزیابی میکنه. سنسور BioActive جدید و شاخص AGEs که به تازگی توی ساعتهای جدید سامسونگ قرار داده شده، به شما میگن که از نظر متابولیسم توی چه وضعیتی هستید و باید چه کارهایی انجام بدید. مثلاً میگه باید غذاهای سالم بخورید، ورزش کنید یا خواب بیشتری داشته باشید.
قابلیتهای سنجش سلامت این ساعت عبارته از:
- سنجش ضربان قلب
- سنجش سطح اکسیژن خون
- بررسی میزان استرس
- ارزیابی عادت ماهانه
- سنجش دمای بدن
- تشخیص وقفه تنفسی در خواب (آپنه خواب)
توجه داشته باشید که بعضی از این قابلیتها با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربرها فعال میشه و توی ایران بعضیاشون اصلاً کار نمیکنن. بعضی از قابلیتها مثل تشخیص وقفه تنفسی در خواب، نیاز به یه گوشی سامسونگ داره و حتماً باید کنار ساعت، از گوشی هوشمند سامسونگ هم استفاده کنید. ولی به طور کلی، قابلیتهای سنجش سلامت توی ساعت جدید سامسونگ پیشرفت خوبی داشته و دقیقتر شده.
حالتهای ورزشی
ورزشکارهای حرفهای مثل کوهنوردها، دوندهها، شناگرها و دوچرخهسوارها میتونن از حالتهای مختلف ورزشی این ساعت استفاده کنند. نکته جالب وجود حالت ورزشهای سهگانه یا triathletes توی این ساعته که برای ورزشکارهایی که سهگانه (شنا، دوچرخهسوازی و دویدن) انجام میدن کاربرد داره. به لطف سنسورهایی که زیر بدنه ساعت قرار داده شده، ساعت میتونه وضعیت کالریای که سوزوندید رو ببینید و طبق توصیههایی که ساعت داره، تغذیه، استراحت و تحرک مناسب خودتونو داشته باشید. با اتصال به برنامه سلامت سامسونگ، میتونید به امکانات بیشتری هم دست پیدا کنید.
قابلیت تماس و مکالمه
با سامسونگ گلکسی واچ اولترا میتونید به تماسهای موبایل هم پاسخ بدید. یه میکروفن و اسپیکر به همین منظور روی بدنه این ساعت قرار داده شده. کافیه ساعت رو به گوشی هوشمندتون متصل کنید. این قابلیت برای پاسخ دادن به تماس در حین ورزش، دوچرخهسواری یا حتی خیابونهای شلوغی که دوست ندارید گوشیتون رو بیرون بیارید، کاربرد داره. کیفیت میکروفنش هم خوبه و کار راه اندازه.
آزیر اضطراری (Siren)
با فشردن همزمان دکمههای Back و Home این ساعت، میتونید به قابلیت Siren یا همون آژیر اضطراری دست پیدا کنید. این آژیر که صدایی با حجم 85 دسی بل تولید میکنه برای موقعیتهایی که به دردسر افتادید یا حالتون بد شده، کاربرد داره. صداش خیلی بلند و رو اعصابه اما خب کارش همینه که با صدایی که تولید میکنه، به بقیه بگه که بیان نزدیک شما. این قابلیت توی اپل واچ هم وجود داره ولی حجم صداش کمتره و در حدود 80 دسی بله.
بررسی عملکرد سختافزار
پردازنده اختصصاصی سامسونگ روی گلکسی واچ اولترا قرار گرفته. چیپست 5 هستهای Exynos W1000 کیفیت و سرعت پردازش خیلی خوبی داره و نمیشه ایرادی بهش گرفت. این چیپست با فناوری 3 نانومتری ساخته شده و ابعاد خیلی کوچیکتری نسبت به پردازندههای اپل واچ داره. در کنار این پردازنده یه رم 2GB و یه حافظه 32GB هم در نظر گرفته شده که میتونید روی حافظه ساعت موزیک بریزید و هندفریتونو مستقیم به این ساعت متصل کنید. وجود بلوتوث نسخه 5.3 و وای فای 802.11 قدرت اتصال این ساعت به اینترنت و دستگاههای دیگه رو بیشتر کرده.
آیا ساعت Galaxy watch Ultra ارزش خرید داره؟
بعد از بررسی ساعت گلکسی واچ اولترا سامسونگ باید بگیم که این گجت توی بازار ایران با قیمتی بین 34 تا 38 میلیون تومان فروخته میشه. رقیب اصلی این ساعت، اپل واچ اولترا 2 هست که قیمتش از 40 میلیون تومان شروع میشه. نقاط قوت گلکسی واچ اولترا اینه که پردازنده جدیدتری داره، وزن و ضخامتش کمتره، صفحه نمایش Super AMOLED، رم 2 گیگابایتی و باتری با ماندگاری بیشتر داره. اما این ساعت فقط یه ساز داره و اگه صادق باشیم باید بگیم که طراحیش بیشتر مردونهست! حتی آقایونی که مچهای کوچیکی دارن احتمالاً خیلی با این ساعت ارتباط نمیگیرن. با این حال اگه طرفدار دو آتیشه اپل نباشید و دنبال یه ساعت هوشمند بجز اپل واچ بگردید، باید گفت که گلکسی واچ اولترا امکانات و کیفیت خوبی داره که قطعاً راضیتون میکنه.
آخرین مقالات
گزینه اقتصادی شیائومی تو رنج 5 میلیون!
منطقا بازنده در برابر رقبا ولی زیبا!
این Apple Intelligence که میگن چی هست؟
گزینه های مناسب آموزش مجازی
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.