بررسی ساعت Galaxy Watch FE سامسونگ

ساعت هوشمند Galaxy Watch FE سامسونگ چند روز زودتر از گلکسی واچ 7 و گلکسی واچ واترا معرفی شد. این ساعت نسخه Fan Edition که قیمت ارزون‌تری نسبت به ساعت‌های پرچمدار سامسونگ داره به نظر میاد که پاسخی به Apple Watch SE (2022) باشه. شباهت زیاد گلکسی واچ FE به گلکسی واچ 4 سامسونگ هم باعث شده خیلیا این ساعت جدید رو به اسم Galaxy Watch 4 (2024) معرفی کنند. به هر حال، ساعت گلکسی واچ SE سامسونگ با نمایشگر دایره‌ای 1.2 اینچی از نوع Super AMOLED، روشنایی فوق‌العاده‌ای که داره، ضدآب بودن بدنه، حافظه 16 گیگابایتی و باتری با ماندگاری نسبتاً‌ بالا، می‌تونه انتخاب مناسبی برای طرفداران نه چندان پولدار سامسونگ باشه. با بررسی ساعت Galaxy Watch FE سامسونگ همراه ما باشید تا ببینیم چقدر ارزش خرید داره؟‌

 

بررسی طراحی

همانطور که گفته شد، از زبان طراحی گلکسی واچ 4 برای طراحی واچ FE‌ استفاده شده. وقتی این دو ساعت رو کنار هم قرار میدید، فقط تفاوت اندازه نمایشگرها و حاشیه‌هایی که روی نمایشگر وجود داره، می‌تونه اونا رو از هم متمایز کنه. با این حال، به لطف تغییر در جنس و رنگ بدنه و ارائه بندهای متنوع، این ساعت هوشمند جدید سامسونگ، متفاوت‌تر به نظر می‌رسه. همچنین در طراحی این ساعت جدید، از سیستم One Click استفاده شده که در سه مدل قبلی گلکسی واچ هم وجود داشت و باز و بسته کردن بند به بدنه رو راحت‌تر می‌کنه.

بررسی ساعت Galaxy Watch FE سامسونگ از نظر طراحی

وقتی جعبه سفید رنگ این ساعتو باز می‌کنید، دفترچه راهنما، کابل شارژ‌ مغناطیسی که سوکت USB Type-A داره و خود ساعت رو می‌بینید. شارژ‌ با سوکت USB-A نشون میده که خبری از شارژ‌ سریع نیست و باید حداقل یک ساعتی برای شارژ‌ شدن ساعت وقت بذارید. فقط یه نسخه 40 میلی‌متری از این ساعت تولید شده و شاید اگه دست‌های بزرگی دارید، ناامید بشید اگه بدونید نسخه 44 میلی‌متری از این ساعت تولید نشده.

به طور کلی، طراحی ساعت گلکسی واچ FE با اینکه از گلکسی واچ 4 الهام گرفته شده اما هنوز هم می‌تونه برای خیلیا جذاب باشه. البته در نگاه اول یه کم کودکانه و فانتزی به نظر میاد اما اگه واچ فیس مناسبی براش انتخاب کنید، خیلی رسمی و کلاسیک میشه.

رنگ‌بندی و بندها

رنگ های ساعت گلکسی واچ FE

این ساعت در سه رنگ مشکی، نقره‌ای و صورتی طلایی (Pink Gold) تولید شده. البته اون‌چیزی که مهم‌تره، رنگ بندهای این ساعته. برای مدل مشکی رنگ از بند مشکی (خاکستری) استفاده شده، به بدنه مدل نقره‌ای، بند آبی رنگ بسته شده و مدل صورتی هم بند صورتی داره. سامسونگ از رنگ‌های آیکونیک خودش، یعنی نارنجی و آبی روی هر سه مدل بند این ساعت استفاده کرده و می‌تونید این رنگ‌ها رو به شکل نخ‌های نایلونی، کنار بندها ببینید.

کیفیت و جنس بدنه و بندها

بررسی ساعت Galaxy Watch FE سامسونگ از نظر بند

جنس بندهای گلکسی واچ FE از سیلیکونه و می‌تونید رنگ بند رو روی گیره فلزی اون هم ببینید که جذابیت ظاهریشو بیشتر کرده. سامسونگ برای کاهش هزینه‌ها و ارزون‌تر کردن این ساعت، بدنه‌ش رو از آلومینیوم ساخته. حتماً می‌دونید که در ساعت‌های پرچمدار، بیشتر از فلز تیتانیوم استفاده میشه که هم وزن کم‌تری داره و هم از نظر مقاومت و ماندگاری بهتره. این ساعت 26.6 گرم وزن داره که در مقایسه با گلکسی واچ 4 سبک‌تر شده.

دکمه‌ها

دو دکمه سمت راست بدنه این ساعت دیده میشه. دکمه بالایی که خود سامسونگ اسمشو گذاشته دکمه Power یا Home و دکمه پایینی که به اسم Back شناخته میشه. هر دو دکمه قابل برنامه‌ریزی هستن و هم از طریق تنظیمات خود ساعت و هم از تنظیمات اپلیکیشن موبایلی می‌تونید حالت‌های مختلفی براشون در نظر بگیرید. مثلاً با دو بار فشار دادن دکمه Home می‌تونید یه برنامه خاص رو باز کنید یا با فشار دادن و نگه داشتن دکمه Home می‌تونید به دستیار صوتی گوگل متصل بشید.

استانداردهای محافظتی

ساعت هوشمند گلکسی واچ FE سامسونگ تونسته گواهینامه IP68 رو دریافت کنه. علاوه بر این، ثابت کرده که توی عمق 50 متری آب و در فشار 5 اتمسفر هیچ آسیبی بهش نمی‌رسه و می‌تونه توی اون شرایط سخت تا 10 دقیقه دوام بیاره. بنابراین باید گفت که این ساعت، یه گجت ضدآبه که به لطف گواهینامه IP68 می‌تونه تا 30 دقیقه در عمق 1.5 متری آب دوام بیاره و اگه غواص باشید و به اعماق دریا برید، تا 50 متری رو تحمل می‌کنه (البته فقط به مدت 10 دقیقه).

فارغ از این جملات تبلیغاتی که بیشتر برای جلب توجه مشتری‌هاست، باید گفت که ضدآب و ضد گرد و غبار بودن گلکسی واچ FE به شما اجازه میده که باهاش ورزش کنید، عرق کنید و بعد از ورزش با همون ساعت برید زیر دوش آب و هیچ مشکلی هم برای ساعت به وجود نمیاد.

بررسی باتری و شارژدهی

برای این ساعت هوشمند از باتری 247 میلی آمپر ساعتی استفاده شده که خب خیلی ظرفیت کمی داره. حتی میشه گفت ظرفیت باتری این ساعت از خیلی از ساعت‌های هوشمند دیگه کمتره. به عنوان مثال نسخه 40 میلی‌متری گلکسی واچ 6 که پارسال معرفی شده بود، باتری 300 میلی آمپر ساعتی داره. پر واضحه که سامسونگ برای ارزون‌تر کردن این ساعت، از باتریش زده.

باتری ساعت هوشمند گلکسی واچ FE

اگه از شارژر مغناطیسی ساعت برای شارژ کردنش استفاده کنید بین 1 تا 1.5 ساعت زمان نیاز داره تا کاملاً شارژ بشه. ماندگاری باتری به عوامل مختلفی مثل فعال بودن نمایشگر همیشه روشن، فعال بودن اعلان‌ها یا ردیاب‌های ضربان قلب یا GPS ارتباط داره. اما طبق تست‌هایی که انجام شده میشه گفت که با یه بار شارژ کامل ساعت می‌تونید حدود 1 روز کامل ازش استفاده کنید. اما اگه سنسورها و نمایشگر همیشه روشن رو غیرفعال کنید، شاید بتونه تا 2 روز هم بهتون شارژ بده.

بنابراین باید گفت یکی از بزرگ‌ترین نقطه ضعف‌های گلکسی واچ FE همین باتری و شارژدهیشه. البته اگه خیلی سخت‌گیر نباشید و زیاد بهش فشار نیارید، به هیچ وجه اذیتتون نمی‌کنه. اما اگه دائما می‌خواید ورزش کنید و وضعیت جسمیتونو ببینید، شاید بهتر باشه برید سراغ ساعت‌های پرچمدار سامسونگ.

صفحه نمایش

از یه نمایشگر Super AMOLED با اندازه 1.2 اینچ برای این ساعت استفاده شده. این یعنی، نمایشگر گلکسی واچ FE حتی کوچیکتر از گلکسی واچ 4 در نظر گرفته شده. کوچیک بودن نمایشگر از یه طرف و حاشیه‌های زیادی که اطراف نمایشگر دیده میشه از طرف دیگه ممکنه یه کم تو ذوق بزنه. اما کیفیت و روشنایی بالایی که صفحه نمایش این ساعت داره همه دلخوری‌ها رو میشوره می‌بره. حداکثر روشنایی این ساعت حتی از Apple watch SE هم بیشتره و می‌تونه رزولوشن 396 در 396 پیکسل با تراکم 330ppi تولید کنه که واقعاً خوبه.

صفحه نمایش گلکسی واچ FE

روی نمایشگر این ساعت، لایه محافظ Sapphire crystal glass کشیده شده که جلوی شکستن و خط و خش برداشتن نمایشگرو می‌گیره. باید اشاره کنیم که سامسونگ از این جهت پیشرفت داشته چون در گلکسی واچ 4 از محافظ گوریلا گلس استفاده کرده بود که چند درجه، آسیب‌پذیرتر از این لایه محافظ جدیده. قبلاً هم گفتیم که نمایشگر این ساعت قابلیت همیشه روشن بودن داره ولی خب خیلی باتری رو مصرف می‌کنه.

بنابراین اگه کوچیک و پرحاشیه بودن نمایشگر رو چشم‌پوشی کنیم، میشه گفت که صفحه نمایش گلکسی واچ FE با توجه به قیمتی که داره، کیفیت مناسبی ارائه میده و در حد و اندازه‌های برند سامسونگ ظاهر شده.

قابلیت‌های نرم‌افزاری Galaxy Watch FE سامسونگ

سامسونگ برای گجت‌هایی که در سال 2024 معرفی کرده، مجموعه‌ای از قابلیت‌های نرم‌افزاری جذاب و جدید در نظر گرفته که ساعت‌های هوشمند از این نظر پیشرو هستن. در زیر مهم‌ترین قابلیت‌های نرم‌افزاری گلکسی واچ FE رو بهتون میگیم. یه سری از قابلیت‌ها مثل NFC یا دستیار صوتی که برای این ساعت در نظر گرفته شده، توی ایران کاربرد نداره ولی قابلیت‌های دیگه رو همه‌جا میشه استفاده کرد.

حسگر جدید BioActive

زیر بدنه این ساعت هوشمند، حسگرهای جدید BioActive سامسونگ قرار داده شده که برای بررسی بهتر وضعیت بدن استفاده میشه. این حسگرها مجموعه‌ای از داده‌های مربوط به سلامتی کاربرها رو رصد می‌کنه و به نرم‌افزار Samsung Health ارسال می‌کنه تا از طریق جدول‌‌ها و نمودارهایی که در این برنامه وجود داره، کاربرها دید بهتری نسبت به خودشون داشته باشن.

سنجش پارامترهای مربوط به سلامت جسمی

سنجش پارامترهای مربوط به سلامت جسمی

به لطف وجود حسگرهای BioActive در زیر بدنه گلکسی واچ FE وضعیت سلامت جسمی کاربرها مشخص میشه. این ساعت می‌تونه ضربان قلب 24 ساعته شما رو رصد کنه تا در صورت بالا یا پایین رفتن بیش از حد ضربان قلب هشدار بده یا به صورت خودکار به اورژانس زنگ بزنه. علاوه بر این می‌تونه سطح اکسیژن خون spO2 رو رصد کنه. تمام اطلاعات مربوط به این پارامترها به برنامه Samsung Health داده میشه تا بعد از آنالیز داده، رژیم‌های غذایی مناسب و ورزش‌هایی رو براتون در نظر بگیره.

بررسی کیفیت خواب با هوش مصنوعی

بررسی کیفیت خواب با هوش مصنوعی

اگه حوصله‌شو داشته باشید و در طول شب، گلکسی واچ FE رو به دستتون ببندید، این ساعت می‌تونه اطلاعات جالبی درباره کیفیت خواب‌تون بهتون بده. سیکل‌های مختلف خواب شما رو بررسی می‌کنه و با استفاده از هوش مصنوعی، بهتون میگه که چه ساعتی و چه میزان بخوابید، براتون بهتره. این قابلیت حتی می‌تونه خروپف کاربرها رو هم پیش‌بینی کنه و بگه که در کدوم ساعت از شبانه‌روز و به چه دلیلی خروپف داشتید.

پشتیبانی از ورزشی مختلف

بررسی ساعت Galaxy Watch FE سامسونگ

می‌تونید از بین ورزش‌های مختلفی که در گلکسی واچ FE قرار داده شده، میزان کالری‌سوزی و برنامه‌ریزی تمرینی خودتونو رصد کنید. ورزش‌های مختلفی از فوتبال و بسکتبال گرفته تا گلف و دویدن و دوچرخه‌سواری و کوهنوری توی این ساعت تعریف شده که با انتخاب هرکدوم از اونها، تمرین‌ها و برنامه‌های مخصوص به اون ورزش‌ها براتون فعال میشه. اگه از اپلیکیشن موبایلی Samsung Health‌ استفاده کنی حتی می‌تونی ویدیوهای آموزشی و ورزشی رو هم ببینی و به همراه یه مربی حرفه‌ای ورزش کنی. (که خب البته پولیه!)

قابلیت تماس و پیام دادن

تماس با ساعت هوشمند گلکسی واچ FE

وقتی این ساعت رو به گوشی‌تون متصل کردید حالا می‌تونید بی‌واسطه باهاش پیام بدید یا به تماس‌های گوشی‌تون جواب بدید. خوشبختانه این ساعت به میکروفون و اسپیکر قدرتمندی مجهز شده که حتی در حین دویدن یا دوچرخه‌سواری و زمان‌هایی که دوست ندارید گوشی رو از جیب‌تون در بیارید، می‌تونید با خود ساعت به تماس‌ها پاسخ بدید. گلکسی واچ FE از ایموجی‌های مختلف هم پشتیبانی می‌کنه و می‌تونید باهاش پیام فارسی هم بنویسید.

بررسی عملکرد سخت‌افزار و رابط کاربری

از چیپست دو هسته‌ای Exynos W920 که لیتوگرافی 5 نانومتری داره برای گلکسی واچ FE استفاده شده. این چیپست قدیمی که سال 2021 معرفی شده به دو هسته ARM Cortex A55 مجهزه که می‌تونه کلاک 1.18 گیگاهرتزی رو در اختیار شما قرار بده. همه این عدد و رقم‌های علمی و تخصصی رو که بذاریم کنار باید بگیم که یه پردازنده ارزون‌قیمت، قدیمی و معمولی برای گلکسی واچ FE در نظر گرفته شده که توی گلکسی واچ 4، 5 و 5 پرو هم وجود داشت.

بررسی ساعت Galaxy Watch FE سامسونگ

یکی دیگه از نقاط ضعف‌های سخت‌افزاری این ساعت، بلوتوث نسخه 5.0 هست که توی ساعت‌های پرچمدار از بلوتوث نسخه 5.3 استفاده شده که قدرت و کیفیت اتصال بهتری داره. سامسونگ برای کم کردن هزینه‌های ساخت، حتی نسخه بلوتوث رو هم کاهش داده. باید اشاره کنیم که این ساعت 16 گیگابایت هم حافظه داخلی داره که برای ذخیره کردن آهنگ و برنامه می‌تونید روش حساب کنید.

وقتی انگشت‌تونو روی صفحه نمایش گلکسی واچ FE به طرفین می‌کشید، سرعت انتقال صفحه، سرعت قابل قبولیه و خیلی کند نیست. این ساعت به رابط کاربری One UI Watch 5 مجهز شده که بر روی سیستم عامل Android Wear OS 4 سوار شده. خوبه بدونید که رابط کاربری One UI Watch 5 اکتبر 2022 معرفی شده و عجیبه که سامسونگ این رابط کاربری رو برای ساعت 2024 خودش در نظر گرفته. با این حال، امکانات نرم‌افزاری خوبی داره و می‌تونید از طریق Gesture هایی که برای این ساعت در نظر گرفته شده، کارهایی مثل پاسخ دادن به تماس رو فقط با حرکت دادن دست انجام بدید.

به طور کلی، با اینکه سرعت اجرای برنامه‌های گلکسی واچ FE خوب و قابل قبوله اما بخاطر ارزون‌تر در آوردن این ساعت، از پردازنده و رابط کاربری قدیمی استفاده کردن.

آیا ساعت هوشمند Galaxy Watch FE سامسونگ ارزش خرید داره؟

ساعت هوشمند گلکسی واچ FE سامسونگ فقط در یه مدل 40 میلی‌متری تولید شده و در بازار ایران با قیمت حدود 10 میلیون تومان به فروش می‌رسه. سوالی که پیش میاد اینه که اگه قرار باشه 10 میلیون برای گلکسی واچ FE بدیم، چرا اپل واچ SE 2022 رو نخریم؟ یا چرا ساعت پرچمدار سال گذشته سامسونگ، یعنی گلکسی واچ 6 که از نظر امکانات یه سر و گردن بالاتر از این ساعته رو نخریم؟ خودتون می‌دونید! اما اگه دنبال یه ساعت هوشمند 2024 و نسبتاً ارزون هستید که از فناوری‌های هوش مصنوعی برخوردار باشه، بدنه ضدآب داشته باشه و سنسورهاش، قابلیت سنجش سلامت، رصد کیفیت خواب و کالری‌شماری داشته باشن، می‌تونید روی گلکسی واچ FE سامسونگ حساب کنید.

 

نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 1 ماه پیش
برچسب ها
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید