آقا من از آینده هستم الان تو شهریور 1403 با ده تومن
یه گوشی آدمیزادی به زور گیر میاد
نقد و بررسی مشخصات گوشی M51 سامسونگ
- فهرست مطالب
- بررسی گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ
- طراحی و کیفیت ساخت Galaxy M51
- نمایشگر Galaxy M51
- باتری و شارژدهی Galaxy M51
- امنیت Galaxy M51
- دوربین Galaxy M51
- سنسور اصلی:
- سنسور اولترا واید:
- سنسور ماکرو :
- سنسور تشخیص عمق میدان:
- فیلم برداری :
- سنسور سلفی:
- سخت افزار و پردازنده Galaxy M51
- نرم افزار و رابط کاربری Galaxy M51
- اسپیکر Galaxy M51
- جمع بندی
بررسی گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ
فرض کنیم بودجه مون برای خرید یه گوشی هوشمند، 10 میلیون تومنه، مطمئناً با این مقدار پول انتظارات بالایی از یه گوشی هوشمند داریم ولی نباید توقعات آنچنانی هم داشته باشیم. Galaxy M51 سامسونگ از همین رنج گوشی هاییه که همزمان هم انتظارات رو از خودش بالا میبره و هم به پای گوشیهای پرچمدار نمیرسه و اینبار با بررسی گلکسی M51 با ما همراه باشید.
طراحی و کیفیت ساخت Galaxy M51
به نظر شما یه کمپانی میتونه هم از متریال تماماً پلاستیکی استفاده کنه و هم طراحی جالبی ارائه بده؟ بریم که جوابش رو تو بخش طراحی بررسی گلکسی M51 پیدا کنیم. این گوشی تو رنگهای سفید، مشکی و آبی تیره عرضه شده و با ابعاد 164 در 76 و ضخامت 9.5 میلیمتر، تقریباً 230 گرم وزن داره؛ و جزو دسته ی گوشیهای سنگین به حساب میاد.پشت قاب و حاشیه ی تماماً پلاستیکی، 4 تا لنز و 1 فلش تو قاب مستطیلیِ بالا سمت چپ قرار گرفتند. جای اثر انگشت روی قاب میفته اما به اون صورت دیده نمیشه. جنس پنل جلویی گوریلا گلس 3+ هست. زیر گوشی درگاه تایپ C، جک 3.5 میلیمتری صدا، اسپیکر و میکروفون وجود داره و یک میکروفون دیگه هم بالای گوشی به چشم میاد. تو لبه ی سمت راست کلیدهای ولوم صدا و دکمه ی پاور ادغام شده با حسگر اثر انگشت و تو حاشیه ی سمت چپ هم خشاب سیم کارت و رم خودنمایی میکنن.صفحه نمایش تخت M51 هم تقریباً 85% پنل جلویو اشغال کرده و دوربین سلفی اون بالا تو پانچ هول و بالاش هم اسپیکر مکالمه قرار گرفته. میشه گفت قاب کلاً پلاستیکی این گوشیِ حدوداً 10 میلیون تومنی، ذوق هر خریداریو کور میکنه و در برابر همترازهای خودش واقعاً کم میاره. تو این رنج قیمت، Mi Note 10 lite شیائومی با قاب شیشه ای و فریم آلومینیومیش سلطان طراحی به حساب میاد و M51 جلوش کم میاره.در مجموع، این گوشی نسبتاً سنگین با طراحی معمولی، از ظرافت و زیبایی خاصی بهره نمیبره و بیشتر به درد اونایی که طراحی رو جدی نمیگیرن و ظرافت براشون معنای خاصی نداره، میخوره.
نمایشگر Galaxy M51
تو بررسی گلکسی M51 به بخشی رسیدیم که طبق معمول کمپانی سامسونگ و نمایشگرهای مورد انتظار و واقعاً خوبش، سامسونگ Galaxy M51 هم از نعمت داشتن یک صفحه نمایش عالی برخورداره. پنل جلویی از نوع پنل سوپر امولد پلاس (Super AMOLED Plus) با اندازه ی 6.7 اینچیه و نمایشگر نسبتاً بزرگی به حساب میاد. رزولوشن 1080*2400 چشم هر بیننده ای رو مجذوب خودش میکنه. میشه گفت Galaxy M51 سامسونگ از نظر نمایشگر روشنایی و عملکرد خوبی داره، تو این صفحه نمایش کمی اغراق رنگی طبیعیه و رنگها رو به خوبی نمایش میده؛ در ضمن کنتراست واقعا معرکه ای داره و عمق رنگ مشکی تو M51 واقعا بی نظیره و اشباع رنگی معرکه ای داره. با این احوال، بررسی گلکسیM51 تو این بخش امتیاز بالایی رو کسب میکنه و در مقایسه با رقیب هم برند خودش یعنی A71 سامسونگ رقابت پایاپایی داره. رقیب شیائومیش هم با اینکه رزولوشن پایین تری داره اما از قابلیت HDR 10 پشتیبانی میکنه و چیزی از رقبا کم نداره. در مجموع، تو این بازه ی قیمتی، همترازها رقابت خیلی سختی رو پیش رو دارن و تنها تفاوتشون ابعاد بزرگتر صفحه نمایش M51 و A71 سامسونگه که برتری محسوب میشه.
باتری و شارژدهی Galaxy M51
اجازه بدید همین اول بررسی گلکسی M51 سامسونگ تو بخش باتری ، براتون خلاصه کنیم که باتری این گوشی، قدرتمندترین و پر ظرفیت ترین باتری تو این بازه قیمتیه. یعنی با قاطعیت میشه گفت که اگر باتری برای شما اولویت داره، فعلاً رو دست M51 هیچ گوشیه ی دیگه ای نیومده و با قلدری تمام جلوی حریف هاش ایستاده.این باتری غیر قابل تعویض با ظرفیت 7000 میلی آمپر ساعت، دست کم 2 روز شارژدهی داره. راندمان و عملکردش خارق العاده ست. به طوری که حتی تو اجرای برنامه ها و بازی های سنگین هم 2 روز رو بدون شارژر خدمت میکنه. سامسونگ تو جعبه ی این گوشی یه آداپتور 25 واتی فست شارژ هم قرار داده که حدودا 2 ساعت فول شارژش میکنه. شاید با خودتون بگید 2 ساعت زمان زیادیه اما این مقدار شارژدهی واقعا ارزششو داره. میشه گفت با خرید گلکسیM51 آخرتِ ظرفیتِ باتری رو تجربه میکنیم.با این اوصاف، باطری M51 از رقیب هم برند خودش جلو میزنه و با اختلاف نسبتاً زیاد از باتری Mi Note 10 lite پیشی میگیره. ساده بگم: همه ی رقبا سر تعظیم به این غول پرظرفیت سامسونگ فرود آوردن.
امنیت Galaxy M51
حسگر اثر انگشت تو M51 با دکمه ی پاور حاشیه ی گوشی ادغام شده و سرعتش خیلی بالاست. برای استفاده به تمام انگشت نیازی نیست و میشه باهاش روی نوتیفیکیشن بار و امثالش تو گوشی شخصی سازی اعمال کرد که این ویژگی خیلی جالبه و کارایی زیادی برامون به ارمغان میاره.سیستم تشخیص چهره ی دوبعدی هم طرف دیگه امنیت M51 هست که سرعت اون هم بالاست. در مورد حسگرهای دیگه ی این گوشی هم میشه از شتاب سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت و قطب نما نام برد. در مجموع، گلکسی M51 از رقیب شیائومی و هم برند خودش تو این بخش سرعت و برتری بیشتری داره و اگه امنیت گوشی براتون مهمه، این گوشی کاملا نیاز شما رو برطرف میکنه.
دوربین Galaxy M51
بالاخره به این بخش از بررسی گلکسیM51 و تصمیم گیری خرید گوشی بر اساس توقعات ضد و نقیض رسیدیم. لنزهای اِم51 جزو همون انتظارات بالایی هستن که همزمان نباید خیلی روشون حساب باز کرد.سنسور های M51 عبارت اند از:
- سنسور 64 مگاپیکسلی برای لنز اصلی
- سنسور 12 مگاپیکسلی اولترا واید
- سنسور 5 مگاپیکسلی ماکرو
- سنسور 5 مگاپیکسلی عمق میدان
- سنسور 32 مگاپیکسلی سلفی
-
سنسور اصلی:
سنسور لنز اصلی این گوشی 64 مگاپیکسله و دقیقا مثل A71 دیافراگم 1.9 داره؛ و تفاوتش با رقیب شیائومیش اینه که دیافراگمِ می نوت 10 لایت 1.8 هستش و همین باعث به وجود اومدن یه سری اختلاف جزئی سر دوربینشون میشه. اگر میخواین اطلاعات کاملتری از این لنز داشته باشین، یه سر به بررسی Galaxy A71 سامسونگ هم بزنید.با این لنز M51 میشه عکسهای فوق العاده ای ثبت کرد؛ کیفیت تصویر برداری عالیه؛ روشنایی و داینامیک رنج قابل قبولی داره و شارپنس هم خوبه. رنگها از چشم این لنز به واقعیت خیلی نزدیکن و مثل اکثر دوربینها کمی اغراق رنگی هم توش وجود داره. گرچه به نسبت گوشیهای پرچمدار تو عکسها کمی نویز وجود داره اما تو این رنج قیمت با دوربین فوق العاده ای طرفیم.
-
سنسور اولترا واید:
دیافراگم این سنسور 2.2 و با اینکه می نوت 10 لایت شیائومی، لنز اصلی با کیفیت تری داره اما لنز اولترا واید M51 از هم تراز شیائومی خودش بهتر عمل میکنه. در نتیجه اگر سر و کار بیشتری با لنز اولترا واید دارید، M51 شارپنس بهتری رو در اختیارتون میذاره و با داشتن 123 درجه زاویه عکسهای عریض تری رو میتونید ثبت کنید.
-
سنسور ماکرو :
با اینکه تو این لنز خبری از اتو فوکوس یا فوکوس خودکار نیست اما اگر شرایط نوری خوب باشه، لنز ماکرو M51 عکسهای پر جزئیات و واقعا خوبی رو ثبت میکنه. و اگر لنز ماکرو براتون اهمیت داره، این رو بگم که این لنز اسباب بازی نیست و با داشتن دیافراگم 2.4 واقعا به کارتون میاد.
-
سنسور تشخیص عمق میدان:
اجازه بدین خیالتونو راحت کنم، عکسهای پرترهای که M51 میندازه، واقعا معرکه و عالی هستن. پس زمینه ی عکسهای گرفته شده به خوبی تار میشن و تو 80% مواقع سوژه ی اصلی به خوبی و درستی تشخیص داده میشه. در نتیجه تو این قسمت، این سنسور واقعا فوق العاده عمل میکنه و باهاش میتونین عکسهای پرتره ی خوبی ثبت کنین.
در مجموع بررسی لنزهای گلکسی M51، باید بگم که تمام رقبا تو این رنج قیمت واقعا معرکه و فوق العادهاند و رقیبهای سرسختی برای هم هستن. به اون صورت نمیشه از هیچ کدومشون ایراد بزرگی گرفت و اما اگه بخوایم خیلی خیلی دقیق بشیم، محصول کمپانی شیائومی یعنی Mi note 10 lite برتری بیشتر و جزئی تری داره.
-
فیلم برداری :
M51 مثل رقبا از قابلیت فیلم برداری 4k و 30 فریم بر ثانیه بهره میبره. اما وقتی که با رزولوشن 1080p فیلم برداری کنیم، از عهده ی 60 فریم بر ثانیه بر نمیاد و این یک ضعف در برابر بقیه به شمار میاد. سرعت تغییر فوکوس و استبلایزر معمولیه و تو حین حرکت، کیفیت افت پیدا میکنه ولی در حالت ایستا واقعا خوب و با کیفیت بالا از پس فیلمبرداری 4K برمیاد. در نتیجه اگر ولاگر هستید، این گوشی میتونه راضیتون کنه اما باز هم رقیب شیائومی تو این بخش کمی بهتر عمل میکنه.
-
سنسور سلفی:
این سنسور 32 مگاپیلسلیِ جا گرفته تو پنل جلویی، کارش رو به بهترین شیوه ی ممکن انجام میده. جزئیات عالی و روشنایی معرکه داره اما نقطه ضعف کوچیکی که میشه بهش گرفت اینه که برای عکسبرداری جمعی و یا با فاصله ی دور احتمالا مونوپاد لازم بشین. کراپ بودن سنسور سلفی یه ایراد براش محسوب میشه. اما با این حال، M51 از نظر دوربین سلفی از رقبا سرتره.
سخت افزار و پردازنده Galaxy M51
یکی دیگه از بخشهای پررقابت گوشیهای این رنج قیمت، سخت افزار محسوب میشه.تو پردازنده گلکسی M51، اسنپدراگون 8 نانومتری 730GQualcomm SDM730 Snapdragon) 730G) داریم که دقیقاً همون پردازنده رقیب شیائومیشه. کار کردن با این گوشی با رم 8 گیگابایتی خیلی روون و لذت بخشه، لگ و باگ خیلی کم به چشم میاد. البته شاید بعد از یه ساعت استفاده سنگین شاهد افت فریم باشیم. تحت فشار اپلیکیشن های سنگین داغ میکنه اما نه خیلی زیاد. در کل تمام رقبا تو این رنج قیمت، نیاز گیمرها و اونایی که از اپ های سنگین استفاده میکنند رو برآورده میکنه.
نرم افزار و رابط کاربری Galaxy M51
M51 از اندروید 10 قابل ارتقا به 11 و one UI 3.1 پشتیبانی میکنه. در مجموع، بخش نرم افزار این گوشی هم نمره ی خوبی میگیره. البته تمام رقبا خوبن اما شاید A71 یکم از بقیه ضعیف تر عمل کنه. در مجموع سیستم عامل این گوشی و رابط کاربریش تقریبا روونه و لگ و باگ خاصی توش نمیبینید.
اسپیکر Galaxy M51
تو بخش بررسی صدای گلکسیM51، صدا فقط از اسپیکر پایینی به گوش میرسه. درجه ی بلندی صدای 28.5 داره و از نظر کیفیت و تفکیک صدا فوق العاده عمل میکنه ولی بلندی صدا شاید میتونست عملکرد بهتری داشته باشه.
جمع بندی
از نظر دوربین، سخت افزار و نمایشگر تمام رقبای همتراز رقابت پایاپایی دارن و تصمیم برای خرید گوشی رو واقعا سخت میکنن.
اگر طراحی و ظرافت یک گوشی براتون اولویت داره،M51 با بدنه پلاستیکی و وزن زیاد به دلیل باتری پر ظرفیتش شاید نتونه راضیتون کنه؛ اگه به اسمارت فون های ظریف تر علاقه دارین، رقیب های شیائومی هستن که از این گوشی خیلی ظریف تر و خوش دست تر و سبک ترن. اگر هم رو بحث شارژدهی تاکید دارین، حسن بزرگ M51 دقیقا همین جاست و از تمام رقبا پیشی گرفته و در آخر اینم بگم که سری M سامسونگ در ایران کمیاب تره و پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری ضعیف تری داره و اگر خدایی نکرده خراب بشه، تعمیر نرم افزاری و سخت افزاریش سخت میشه و شاید سر این موضوع یکم دردسر داشته باشین.
آخرین مقالات
تجربه استفاده 6 ماهه!
تو هر بازه قیمتی کدوم گوشی ارزش خرید بیشتری داره؟
آنالوگ دسته ات خود به خود حرکت میکنه؟
راه حل مشکل هنگ کردن آیفون
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.