خوب بود.
نقد و بررسی مشخصات گوشی GT Master ریلمی
نقد و بررسی گوشی جی تی مستر ریلمی
REALME یکی از برند های تازه نفس توی دنیا و بازار ایران هستش! برندی که احتمالا قراره بعد ها بیشتر ازش بشنویم و باید منتظر باشیم تا شاید مثل شیائومی به یکی از پرفروش ترین برند های دنیا تبدیل بشه! ریلمی با تولید قاتل های پرچمدار قصد داره با کمپانی های بزرگ رقابت کنه. REALME GT Master یکی از همین قاتل های پرچمدار ریلمی محسوب میشه! ریلمی جی تی مستر توی بازه قیمتی 11 تا 13 میلیون تومن توی بازار ایران وارد شده و احتمالا بعد از یه مدت قیمت پایین تر هم میاد! توی این مطلب قراره ریلمی جی تی مستر به طور کامل بررسی کنیم و با رقبای هم قیمت خودش مقایسه کنیم. حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید!
طراحی و کیفیت ساخت GT Master
به جرات میتونیم بگیم GT Master یکی از بهترین گوشی های دنیا از نظر طراحی و کیفیت ساخت توی هر بازه قیمتی محسوب میشه! طراحی به شدت منسجم و جذاب باعث میشه با یه گوشی به شدت خوش دست طرف باشیم. ریلمی این گوشی رو توی دو نسخه طراحی کرده! نسخه چرمی و نسخه پلاستیکی! توی این مطلب قراره نسخه چرمی رو مورد بررسی قرار بدیم.قاب پشتی از چرم گیاهی طوسی رنگ ساخته شده. این چرم گیاهی زیبایی و جذابیت GT Master رو چند برابر کرده! این قاب پشتی رو یه طراح ژاپنی طراحی کرده و امضای خودش رو هم توی قاب پشتی قرار داده. فریم دوربین ها به صورت مستطیل کشیده اون بالا سمت چپ قاب پشتی دیده میشه. بیرون زدگی فریم دوربین خیلی کمه و اگر بدون قاب از این گوشی استفاده کنید، اصلا شما رو اذیت نمیکنه! روی قاب پشتی برآمدگی های وجود داره که ریلمی جی تی مستر رو خوش دست تر میکنه. لوگو ریلمی به صورت براق روبرو فریم دوربین ها دیده میشه و امضا طراحی این قاب پشتی هم زیر این لوگو براق ریلمی دیده میشه و قاب پشتی رو شیک تر کرده!فریم میانی از پلاستیک براق ساخته شده که تضاد به شدت جذابی با چرمی بودن قاب پشتی داره. زیر گوشی در گاه شارژ Type-C، اسپیکر، جک هندزفری و میکروفون مکالمه قرار گرفته. بالای گوشی هم به جز میکروفون دوم مکالمه خبری از چیز خاصی نیست. سمت چپ فریم میانی دکمه های کنترل کننده صدا و خشاب سیم کارت دیده میشه. خشاب سیم کارتی که قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت به صورت همزمان رو داره در ضمن توی این گوشی خبری از حافظه جانبی نیست و شما نمیتونید از حافظه جانبی استفاده کنید. سمت راست فریم میانی هم دکمه پاور قرار گرفته.پنل جلویی به صورت کاملا تخت طراحی شده که حاشیه های قابل قبولی داره. تقریبا 85 درصد از پنل جلویی به نمایشگر اختصاص پیدا کرده. حاشیه پایینی نمایشگر نسبت به حاشیه های کناری و بالایی بیشتره که زیاد اذیت کننده نیست! دوربین سلفی هم توی پانچ هول نسبتا بزرگ بالا سمت چپ پنل جلویی دیده میشه. اسپیکر مکالمه هم به صورت کاملا جمع و جور دقیقا وسط حاشیه بالایی پنل جلوی قرار گرفته.کیفیت ساخت و طراحی GT Master واقعا شما رو به وجد میاره. ریلمی نشون داده میتونید یه گوشی میان رده یا قاتل پرچمدار تولید کرد اما با کیفیت ساخت و طراحی به شدت جذاب! وزن 180 گرمی این گوشی، موقع کار کردن به شما حس به شدت خوبی میده و اصلا اذیت کننده نیست. تنها نقطه ضعفی که میشه به طراحی این گوشی گرفت، پشتیبانی نکردن و نداشتن گواهی IP هستش که رقبای هم قیمتش هم این گواهی رو اکثرا ندارن!
کیفیت نمایشگر GT Master
ریلمی از نمایشگر سوپر امولد برای GT Master استفاده کرده که رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل داره. همچنین این نمایشگر نرخ تازه سازی تصویر 120 هرتزی رو هم پشتیبانی میکنه! نسبت تصویر نمایشگر با توجه به رزولوشنی که این نمایشگر در اختیار کاربر قرار میده، 20:9 هستش. در مورد کیفیت نمایشگر باید بگیم واقعا خوبه! عمق رنگ مشکی و کنتراست رنگ ها به بهترین شکل ممکن به کاربر نمایش داده میشه و شما از نگاه کردن به این نمایشگر خسته نمیشید! روشنایی 1000 نیتی باعث میشه حتی زیر نور مستقیم هم با این نمایشگر به مشکل خاصی بر نخورید و به راحتی بتونید جزئیات تصویر رو زیر نور مستقیم ببینید. میتونیم بگیم جی تی مستر توی بخش نمایشگر هم از رقبای هم قیمت خودش چیزی کم نداره و به راحتی میتونه با تمام رقبای خودش توی این بخش رقابت کنه!
باتری و شارژدهی ریلمی GT Master
باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4300 میلی آمپر ساعت وظیفه تامین برق و انرژی این گوشی رو بر عهده داره. از نظر ظرفیت باتری از رقیب سامسونگ ظرفیت بیشتری داره اما از رقیب شیائومی خودش ظرفیت کمتری داره همین باعث میشه توی این بخش عملکرد کاملا معمولی داشته باشه. توی استفاده های معمولی رو به زیاد میتونید تا یک روز یا یک روز و نیم روی باتری این گوشی حساب باز کنید.نکته جذابی در مورد بخش باتری، پشتیبانی از شارژ سریع 65 واتی این گوشیه! سرعت شارژ 65 واتی باعث شده توی این بازه قیمتی تمام رقبای خودش رو پشت سر بزاره و بهترین عملکرد رو توی این بخش از خودش نشون بده. اگر گوشی خاموش باشه تقریبا 40 دقیقه طول میکشه تا باتری به صورت کامل شارژ بشه و اگر گوشی روشن باشه تقریبا 45 دقیقه باید منتظر باشید تا باتری گوشی صد در صد بشه. این سرعت شارژ بالا واقعا توی این بازه قیمتی عالیه!
امنیت ریلمی جی تی مستر
ریلمی با توجه به سوپر امولد بودن نمایشگر GT Master از حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر استفاده کرده. اگر تفاوت های انواع حسگر اثر انگشت رو نمیدونید حتما به مطلب همه چیز در مورد حسگر های اثر انگشت سر بزنید! حسگر های اپتیکال نسبت به حسگر های خازنی و اولتراسونیک سرعت کمتری دارن و همین موضوع باعث میشه سرعت حسگر اثر انگشت این گوشی زیاد بالا نباشه اما اذیت کننده هم نیست. کافیه تقریبا یک ثانیه انگشتتون رو نگه دارید تا باز بشه!علاوه بر حسگر اثر انگشت، این گوشی از سیستم تشخیص چهره دو بعدی هم استفاده میکنه که این سیستم تشخیص چهره دو بعدی هم سرعت و امنیت قابل قبولی داره و میتونید به عنوان یه روش امن برای باز کردن گوشی ازش استفاده کنید. اگر به طور مستقیم به دوربین سلفی نگاه نکنید گوشی باز نمیشه و همین باعث میشه امنیت این سیستم تشخیص چهره دو بعدی بالاتر بره!
عملکرد دوربین GT Master
GT Master از سه تا سنسور برای پکیج دوربین استفاده میکنه. سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی، سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی و سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی خانواده دوربین های جی تی مستر رو تشکیل میدن!
- سنسور اصلی:
عکس های ثبت شده با سنسور اصلی به صورت پیشفرض با کیفیت 16 مگاپیکسل ثبت میشن. کیفیت عکس های ثبت شده با سنسور اصلی کیفیت واقعا خوبی دارن. شارپنس و جزئیات به خوبی توی عکس های سنسور اصلی ثبت میشه. در ضمن روشنایی و داینامیک رنج عکس ها هم کاملا قابل قبوله! البته وایت بالانس و رنگ های ثبت شده توی عکس های سنسور اصلی بعضا دچار مشکل میشه. نکته ای که در مورد کیفیت عکس های سنسور اصلی وجود داره اینه که عکس ها وابستگی زیادی به شرایط نوری مناسب دارن و اگر شرایط نوری مناسب رو بتونید فراهم کنید میتونید عکس های به شدت با کیفیت رو با این سنسور 64 مگاپیکسلی ثبت کنید!
با توجه به اینکه خبری از سنسور تشخیص عمق میدان توی پکیج دوربین های این گوشی نیست، GT Master قابلیت عکاسی پرتره رو هم پشتیبانی میکنه. عکس های پرتره کیفیت زیاد بالایی ندارن! سوژه به خوبی از بک گراند جدا نمیشه و بک گراند تصویر کاملا مصنوعی تار میشه. جزئیات سوژه اصلی هم زیاد تعریفی نیست! البته نسبت به رقبا توی این بازه قیمتی عملکرد فاجعه و خیلی بدی هم نداره!
سنسور اولترا واید:
سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید نسبت به سنسور اصلی افت کیفیت زیادی پیدا میکنه و اصلا نمیتونید روی عکس های اولترا واید GT Master حساب باز کنید! شارپنس و جزئیات عکس ها به کلی از دست میره و روشنایی و وایت بالانس بیشتر عکس های اولترا واید مشکل دارن! سنسور اولترا واید پاشنه آشیل بخش دوربین این گوشی محسوب میشه!
-
سنسور ماکرو:
سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی مثل اکثر سنسور های ماکرو، جنبه فانتزی داره! قابلیت فوکوس اتوماتیک توی سنسور ماکرو وجود نداره و شما نمیتونید به سوژه اصلی زیاد نزدیک بشید! اگر شرایط نوری به شدت خوب باشه میتونید یه عکس ماکرو کاملا معمولی با این سنسور ثبت کنید.
-
فیلم برداری:
ریلمی جی تی مستر قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K@30fps, 1080p@30/60fps همراه خودش داره! کیفیت ویدئو ها ضبط شده با گوشی قابل قبوله. عملکرد لرزشگیر خوبه اما سرعت تغییر فوکوس زیاد تعریفی نیست! در کل میتونیم بگیم فوکوس کردن با دوربین این گوشی یکم اذیت کنندس و باید چند بار تلاش کنید تا بتونید روی سوژه اصلیتون فوکوس خوبی داشته باشید! تو بخش فیلمبرداری از رقبای خودش چیزی کم نداره و میتونه حرفی برای گفتن داشته باشه!
-
دوربین سلفی:
بر خلاف سنسور اولترا واید و سنسور ماکرو، سنسور سلفی 32 مگاپیکسلی عکس های به شدت با کیفیتی رو ثبت میکنه! شارپنس و جزئیات سوژه اصلی به خوبی ثبت میشه و شما میتونید عکس های سلفی تقریبا بدون نقصی رو با این گوشی ثبت کنید. البته سنسور سلفی و کیفیت عکس های سلفی هم به نور و شرایط نوری مناسب وابستگی داره که کاملا طبیعیه!
در نهایت میتونیم بگیم پکیج دوربین جی تی مستر عملکرد قابل قبولی داره و اگر اهل عکاسی با گوشی هستید میتونید روی سنسور اصلی این گوشی حساب باز کنید. همچنین عملکرد واقعا خوب سنسور سلفی به شما این اجازه رو میده که عکس های سلفی واقعا خوبی رو با این گوشی ثبت کنید! نقطه ضعف اساسی دوربین جی تی مستر، کیفیت عکس های سنسور اولترا واید هستش که نسبت به رقبای هم قیمت، عملکرد به مراتب ضعیف تری رو از خودش نشون میده!
سخت افزار و پردازنده GT Master
ریلمی برای بخش پردازنده رفته سراغ پردازنده اسنپدراگون 778G 5G که این تراشه پردازنده گرافیکی آدرنو 642L رو همراه خودش داره. در مورد تراشه این گوشی باید بگیم برای این بازه قیمتی تراشه مناسبی انتخاب شده! البته ریلمی GT Master رو توی دو نسخه سخت افزاری روونه بازار کرده. نسخه 128 گیگابایتی به همراه 6 و 8 گیگابایت حافظه رم و نسخه 256 گیگابایتی به همراه 8 گیگابایت حافظه رم که نسخه 256 گیگابایتی توی این مطلب مورد بررسی قرار گرفته.
در مورد عملکرد پردازشی باید بگیم کاملا قابل قبوله و شما میتونید بازی های سنگین گرافیکی مثل کالاف دیوتی موبایل رو با کیفیت معمولی به خوبی و بدون لگ و باگ بازی کنید. البته پایداری عملکرد این پردازنده توی این گوشی زیاد جالب نیست و تقریبا بعد از یک ساعت بازی کردن با افت فریم و افت سرعت روبرو میشید! دمای گوشی زیاد بالا نمیره و همین نکته میتونه نقطه قوت پردازنده این گوشی به حساب بیاد.
نرم افزار و رابط کاربری GT Master
ریلمی جی تی مستر از اندروید 11 به عنوان سیستم عامل استفاده کرده و این سیستم عامل رو با رابط کاربری اختصاصی خودش یعنی Realme UI 2.0 بهینه سازی کرده. در آینده بیشتر در مورد رابط کاربری اختصاصی ریلمی صحبت میکنیم. این رابط کاربری طراحی به شدت نزدیک به اندروید خام داره و در عین سادگی طراحی، حس و تجربه کاربری خوبی رو میتونید از کار کردن با این رابط کاربری به دست بیارید. امکانات شخصی سازی قابل قبولی برای این رابط کاربری در نظر گرفته شده تا کاربر متناسب با نیاز و سلیقه ای که داره فضای محیط کاربری رو شخصی سازی کنه. در مجموع ترکیب سخت افزار و نرم افزار باعث شده کاربر با محیط کاملا روون و کمترین لگ و باگی روبرو باشه!
عملکرد اسپیکر GT Master
توی بخش اسپیکر GT Master حرف زیادی برای گفتن نداره! ریلمی تصمیم گرفته این گوشی رو سیستم صوتی مونو مجهز کنه و تمام صدا از اسپیکر زیر گوشی خارج میشه. کیفیت و تفکیک صدای کاملا قابل قبوله اما بلندی صدا زیاد تعریفی نیست. توی این بازه قیمتی شیائومی تمام گوشی های خودش رو با سیستم پخش صدای استریو روونه بازار کرده که بلندی صدای بیشتری نسبت به جی تی مستر دارن. در کل عملکرد اسپیکر کاملا معمولیه!
جمع بندی
با توجه به اینکه برند ریلمی به تازگی وارد بازار ایران شده، طبیعتا کاربران کمتری به خرید این گوشی تمایل دارن. GT Master جز گوشی های قاتل پرچمدار دسته بندی میشه! اگر بخوایم به نقاط قوت این گوشی اشاره کنیم باید به طراحی به شدت جذاب و کیفیت ساخت بالا، نمایشگر بدون نقص و با کیفیت و سرعت شارژ 65 واتی اشاره کنیم! عملکرد ضعیف سنسور اولترا واید، نداشتن گواهی IP و بلندی صدای اسپیکر از نقاط ضعف این گوشی به حساب میاد. در نهایت باید بگیم جی تی مستر با توجه به مشخصات و قابلیت هایی که در اختیار کاربر قرار میده، ارزش خرید نسبتا بالایی توی بازار ایران داره! حالا اگر شما باشید میرید سراغ برند های معروف یا به برند تازه وارد ریلمی اعتماد میکنید؟! ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید!
طراحی خاص و خوش دستی، فست شارژ 65 واتی و دوربین سلفی با کیفیت نقاط قوتی هستن که گوشی Realme GT Master رو تبدیل یکی از انتخابهای خوب در این بازه قیمتی میکنن.
ایراد در فوکوس دوربین و اسپیکر مونو نقاط ضعف گوشی ریلمی جی تی مستر در این بازه قیمتی نسبت به رقبای هم قیمتش هستن.
خیر، درگاه سیم کارت Realme GT Master از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکنه ولی میتونین از دو سیم کارت به صورت همزمان استفاده کنین.
آخرین مقالات
گزینه اقتصادی شیائومی تو رنج 5 میلیون!
منطقا بازنده در برابر رقبا ولی زیبا!
این Apple Intelligence که میگن چی هست؟
گزینه های مناسب آموزش مجازی
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.