مقایسه A14 سامسونگ و Poco M5s شیائومی

تقریبا بیشتر مردم برای خرید گوشی های میان رده و اقتصادی به سراغ برندهای شناخته شده تر مثل سامسونگ و شیائومی میرن و زیاد اهل ریسک کردن نیستند؛ روی این حساب هر ساله گوشی های زیادی از این دو برند در مدل های میان رده و اقتصادی به بازار عرضه میشه که فارغ از قیمت پایین امکانات مناسب و درخور توجه ای هم دارند. شیائومی Poco M5s و گلکسی A14 سامسونگ دو تا از اقتصادی های پر فروش بازار هستند که ارزش یه مقایسه رو دارن. پس اگه قصد خرید یه گوشی ارزون قیمت و با امکانات مناسب از بین برندهای شیائومی و سامسونگ رو دارین؛ با موبونیوز تا انتهای مقاله مقایسه A14 سامسونگ و Poco M5s شیائومی همراه باشین.

 

مقایسه طراحی A14 سامسونگ با Poco M5s

بازار پر شده از گوشی های میان رده و اقتصادی مختلف که هر کدوم شکل و ظاهر جالبی دارن و میشه گفت، برای هر سلیقه ای یه گوشی بالاخره پیدا میشه؛ پس بی معطلی اول به سراغ طراحی و کیفیت ساخت هر دو تا اقتصادی محبوب شیائومی و سامسونگ میریم. بدنه و فریم شیائومی Poco M5s از جنس پلاستیک براق با کیفیت ساخته شده و نمایشگر گوشی هم شیشه ای هست؛ به عنوان یک گوشی اقتصادی واقعا طراحی خوبی داره و وقتی توی دستتون نگهش میدارین اصلا حس ارزون بودن رو بهتون منتقل نمیکنه. در مقابل، توی طراحی و ساخت فریم و بدنه گوشی گلکسی A14 سامسونگ پلاستیک براق معمولی بکار رفته و نمایشگر هم شیشه کار شده که فرمول تکراری تمامی گوشی های میان رده و اقتصادی به همین شکل هست.
گوشی اقتصادی A14 سامسونگ از نظر ظاهری شباهت بالایی به پرچمدارهای سری S23 و S23 پلاس سامسونگ داره که این موضوع رو میتونیم توی چیدمان دوربین های پشتی مشاهده کنیم. دوربین های پشتی میان رده جذاب سامسونگ به طور عمودی و با ساختار بدون جزیره قرار گرفتن که دور هر لنز رو یک روکش فلزی پوشونده و از این نظر نسبت به مدل های سال قبل طراحی جذاب تری داره؛ در مقابل شیائومی Poco M5s بدون دستکاری خاصی دوربین های چهارتایی توی یه جزیره کوچیک بالای قاب پشتی قرار دارن که لوگوی POCO هم در کنارشون دیده میشه.

طراحی گلکسی A14 سامسونگ
توی بخش سمت راست فریم شیائومی Poco M5s کلید های پاور و تنظیم صدا قرار گرفتن که سنسور اثر انگشت هم با کلید پاور ادغام شده و از این نظر بیشتر گوشی های میان رده و اقتصادی به همین شکل ساخته میشن؛ در سمت چپ فریم گوشی خشاب سیم کارت دیده میشه که قابلیت پشتیبانی همزمان از دو تا سیم کارت سایز نانو و کارت حافظه مجزا رو داره. در مقابل، A14 سامسونگ در بخش سمت راست فریم میزبان کلیدهای تنظیم صدا و پاور هست که این کلید سنسور اثر انگشت رو در خودش جای داده؛ در سمت چپ فریم گوشی هم جای خشاب سیم کارت تعبیه شده که امکان استفاده همزمان از دو تا سیم کارت و کارت حافظه رو داره.
توی گوشی شیائومی Poco M5s از سنسور مادون قرمز (IR Blaster) استفاده شده که در قسمت بالای فریم گوشی قرار داره و میشه گفت تقریبا توی اکثر مدل های ردمی و پوکو هنوزم این قابلیت دیده میشه؛ اما در مقابل توی گلکسی A14 سامسونگ این قابلیت وجود نداره که یه جورایی به سیاست های این شرکت برمیگرده که تنها سنسورهای مورد نیاز وجود داره و تمایلی به ارائه آپشن های اضافه ندارن. هر دو تا مدل هنوزم جک ۳/۵ میلیمتری صدا رو در اختیار شما میزارن که در بخش پایینی فریم گوشی کنار پورت شارژ قرار داره؛ به این ترتیب میتونین بدون دردسر از هندزفری های سیمی برای آهنگ گوش دادن و تماس گرفتن استفاده کنین.

طراحی شیائومی Poco M5s
حسگر اثر انگشت در هر دو تا نماینده شیائومی و سامسونگ روی کلید پاور تعبیه شده که سرعت و عملکرد مناسبی رو در اختیارتون میذاره؛ در واقع درصد زیادی از گوشی های میان رده و اقتصادی بازار هنوز هم حسگر اثر انگشت رو روی کلید پاور میذارن که به غیر از کثیف شدن دائمی کلید پاور واقعا نمیشه ایراد زیادی بهش گرفت. توی گلکسی A14 سامسونگ نوار ضخیمی از حاشیه مشکی دور تا دور نمایشگر وجود داره که برای یه گوشی نیمه اقتصادی واقعا ناجوره؛ از اون طرف، پوکو M5s حاشیه نمایشگر بسیار کمتر و جزئی نسبت به رقیب کره ای داره و به نظرم توی این بخش امتیاز به نفع پوکو هست. میان رده شیائومی از لایه محافظ گوریلا گلس ۳ استفاده کرده که مقاومت مناسبی در مقابل خط و خش و ضربه داره، اما همونطور که انتظار داشتیم سامسونگ غیر از شیشه حرارت دیده هیچ محافظ صفحه ای برای گوشی Galaxy A14 در نظر نگرفته و به همین دلیل اگه سمت این گوشی رفتین حتما یه گلس خوب و مقاوم براش بخرین.
نماینده پوکو گواهی محافظت در برابر نفوذ گرد و خاک و پاشش مایعات IP53 رو داره که برای یه گوشی میان رده بدک نیست، اما اون طرف ضد آب نیست و اگه اتفاقی از دستتون بیفته توی آب واقعا داغون میشه. گوشی Galaxy A14 هم به همین وضعیت دچاره و هیچ گواهی محافظتی در برابر نفوذ و یا برخورد با آب نداره و در صورت که توی آب افتاد روانه تعمیرگاه میشه که با توجه به قیمت بالای تعمیر گوشی کمتر کسی این هزینه رو به جون میخره! گزینه سامسونگی وزن بالای ۲۰۱ گرمی رو داره که به نظرم یه کم زیاده، از اون طرف نماینده پوکو وزن ۱۷۸ گرمی داره که با اختلاف ۲۵ گرم از سامسونگ سبک تره و ارگونومی مناسبی هم داره و مقداری در استفاده طولانی مدت راحتتره، و میتونین هر مدل رو که راحت تر بودین استفاده کنین. در کل از نظر طراحی میان رده کره ای ها با ظاهر شبیه به پرچمدار های امسال طراحی بروز تر و جدیدتری در مقایسه با میان رده پوکو داره و به نظرم امتیاز این بخش به گلکسی A14 سامسونگ میرسه.

 

مقایسه صفحه نمایش A14 سامسونگ با Poco M5s

گوشی شیائومی Poco M5s دارای یه پنل ۶.۴۳ اینچی از نوع OLED با نرخ بروز رسانی ۶۰ هرتزی هست که رزولوشن تصویر ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل رو براتون نمایش میده. در مقایسه با گوشی های میان رده و اقتصادی که حداقل نمایشگر ۹۰ هرتزی رو دارن این گوشی شانس زیادی توی سال ۲۰۲۴ و بعد از اون نداره و فک نکنم دو سه ساله دیگه کسی سراغ گوشی های ۶۰ هرتزی بره. این اقتصادی جذاب متاسفانه از استاندارد ویدیو های HDR پشتیبانی نمیکنه که به نظرم حتی در مدل های پرفروشی مدل ردمی نوت ۱۲ هم نباید انتظار همچنین قابلیتی رو داشته باشیم و زیاد توی انتخاب نهایی تاثیری نداره.

نمایشگر شیائومی Poco M5s
پوکو M5s شیائومی روشنایی صفحه متغیر بین ۴۵۰ نیت در حالت معمولی و ۷۰۰ نیت در حالت خودکار رو داره. به گفته سازندگان این گوشی در حالت حداکثری توانایی تولید روشنایی بالای ۱۱۰۰ نیتی رو داره که به نظرم برای یه گوشی میان رده ارزون قیمت یه امتیاز حساب میشه، به این ترتیب میتونین از پوکو توی محیط های باز و زیر نور خورشید استفاده کنین چون نمایشگر پرنوری داره و محتوای متنی و تصویری بدون هیچ سایه و یا افت کیفیت نمایش داده میشن.
سامسونگ برای نماینده اقتصادی خودش از یه نمایشگر ۶/۶ اینچی از نوع PLS LCD استفاده کرده که نرخ بروز رسانی ۶۰ هرتزی داره و رزولوشن تصویر ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل رو نمایش میده؛ به عنوان یه گوشی نسبتا ارزون قیمت در سال ۲۰۲۴ انتظار استفاده از نرخ بروز رسانی ۹۰ هرتزی رو داشتیم که متاسفانه ناامید شدم و به نظرم این گوشی توی حداقل شرایط ممکن ساخته شده و خب همینه که هست! توی این گوشی هم مثل نماینده پوکو استاندارد اجرای ویدیو های HDR تعریف نشده و اینم میشه به لیست معایب گوشی A14 سامسونگ اضافه کرد.

نمایشگر گلکسی A14 سامسونگ
نمایشگر گوشی در بالاترین حالت ممکن توانایی تولید روشنایی ۴۵۰ نیت رو داره و خبری از روشنایی حداکثری توی این مدل وجود نداره؛ از این نظر میشه گفت به خاطر نوع نمایشگر استفاده شده در گلکسی A14 سامسونگ زاویه دید محدود و روشنایی پایین داره و گزینه مناسبی برای استفاده توی محیط های باز و زیر نور خورشید نیست.
در حالت کلی اگه بخوایم دو تا مدل رو با هم مقایسه کنیم، شاید سامسونگ توی نظر اول نمایشگر بزرگتری داشته باشه اما هر دو تا مدل نرخ بروز رسانی ۶۰ هرتزی دارن. از اون طرف نماینده شیائومی نمایشگر با کیفیت تر و نوردهی بیشتری رو داره و اگر گیمر باشین قطعا پوکو انتخاب بهتری براتون هست و به نظرم امتیاز مقایسه نمایشگر با اختلاف زیاد به گوشی شیائومی Poco M5s میرسه چون واقعا شایستگی بیشتری رو داره.

 

مقایسه قدرت پردازشی A14 سامسونگ با Poco M5s

پوکو M5s شیائومی به عنوان یکی از گوشی های قدیمی بازار از تراشه مدیاتک Helio G95 استفاده میکنه که در حد یک گوشی میان رده کارایی و عملکرد مناسبی رو در اختیارتون میذاره؛ این تراشه معماری ۱۲ نانومتری داره که از ۸ هسته پردازشی شامل دو هسته اصلی ۲/۰۵ گیگاهرتزی Cortex-A76 و شش هسته پشتیبان ۲/۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 هست که در کنار پردازنده گرافیکی قدرتمند Mali-G76 MC4 بخش پردازشی این گوشی رو تشکیل میدن.
در مقابل، نماینده سامسونگ در دو مدل مختلف برای خاورمیانه/ اروپا و آفریقا/ آمریکا تولید شده که تراشه مدیاتک Helio G80 با معماری ۱۲ نانومتری در نسخه اروپا و خاورمیانه و تراشه Exynos 850 با معماری ۸ نانومتری برای نسخه آفریقا و آمریکا ساخته شده که اتفاقا هر دو مدل در بازار ایران وجود دارن. تراشه مدیاتک Helio G80 از ۸ هسته شامل ۸ هسته ۲/۰ گیگاهرتزی Cortex-A75 و ۶ هسته ۱.۸ گیگاهرتزی Cortex-A55 تشکیل شده؛ در مقابل تراشه Exynos 850 از 8 هسته شامل ۴ هسته ۲/۰ گیگاهرتزی Cortex-A75 و ۴ هسته ۲/۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 استفاده میکنه و توی بخش پردازشی هر دو تا تراشه از پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 استفاده میکنن که کارایی و عملکرد مناسبی رو داره.

تست بازی گوشی گلکسی A14 سامسونگ
بر اساس نتایج تست های مختلف از بنچمارک های معتبر خارجی تراشه تراشه مدیاتک Helio G95 در بخش تک هسته ای تا ۵۳ درصد و در بخش چند هسته ای تا ۲۹ درصد عملکرد بالاتری نسبت به تراشه مدیاتک Helio G80 داره؛ از اون طرف در مقایسه با تراشه Exynos 850 به عدد بالای ۱۸۵ درصد در بخش تک هسته و ۱۰۲ درصد در بخش چند هسته ای میرسه که به نظرم گلکسی A14 سامسونگ همه جوره رقابت رو به پوکو باخته و چیزی برای گفتن نداره. توی بخش اجرای برنامه های سنگین و نیمه سنگین سخت افزار شیائومی Poco M5s عملکرد مناسبی داره و میتونین بازی های روز دنیا مثل پابجی و کالاف موبایل رو با کیفیت متوسط و فریم بالا تجربه کنین؛ اما در مقایسه با حریف اقتصادی سامسونگ وضعیت زیاد جالبی نداره و حتی در حالتی که گرافیکی بازی رو تا حد امکان پایین بیاریم بازم داغ شدن و هنگ کردن زیادی رو داره و بیشتر به شکنجه شباهت داره تا اینکه بخواین از بازی با این گوشی لذت ببرین. پس به نظرم اگه دوست دارین بازی کنین حداقل سمت پوکو برین که وضعیت بهتری داره.
گلکسی A14 سامسونگ توی دو ظرفیت حافظه داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت با ظرفیت رم ۴ و ۶ گیگابایت تو بازار ایران وجود داره؛ در مقابل شیائومی Poco M5s در ظرفیت حافظه های ۶۴ تا ۲۵۶ گیگابایت و ظرفیت رم ۴ تا ۸ گیگابایت در بازار موجوده که میتونین هر مدلی رو که در بودجه شماست و بهش نیاز دارید رو بخرین. اگر احساس کردین که فضای بیشتری لازم دارین، نگران نباشین چون هر دو تا مدل امکان اضافه کردن کارت حافظه جانبی تا ظرفیت ۱ ترابایت رو هم دارن.
هر دو تا نماینده سامسونگ و شیائومی توی استفاده های روزانه و معمولی عملکرد مناسبی رو دارن؛ ولی اگه یه گوشی برای بازی کردن میخاین بهتره به سراغ گوشی Poco M5s برین که با وجود تفاوت قیمت جزئی پردازنده قوی تر و داغی کمتری داره و از همه مهمتر، حافظه داخلی بیشتری رو نسبت به سامسونگ در اختیارتون میذاره که از هر جهت ارزش خرید پوکو رو بالاتر میبره. پس به نظرم امتیاز بخش سخت افزار با اختلاف زیاد به پوکو M5s شیائومی میرسه.

 

مقایسه باتری Poco M5s و A14 سامسونگ

در بخش باتری هر دو نماینده شیائومی و سامسونگ یه باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری دارند که در کنار ظرفیت بالای باتری نسبت به مدل های قبلی شارژدهی مناسبی توی استفاده های روزانه و ترکیبی داره. باتری استفاده شده در گوشی Poco M5s شیائومی تا ۱۳۲ ساعت در حالت استندبای بهتون جواب میده که میتونین برای 36 ساعت تماس گرفتن، ۱۶ ساعت وب گردی و ۱۷ ساعت تماشا ویدیو روش حساب باز کنین. از اون طرف، باتری گلکسی A14 سامسونگ شارژدهی مناسب ۳۱ ساعت برای تماس تلفنی، ۱۹ ساعت برای گشت و گذار در اینترنت و تا ۱۶ ساعت برای تماشای ویدیو بهتون جواب میده که از این نظر دو تا گوشی تفاوت زیادی با همدیگه ندارن.
باتری شیائومی با آداپتور ۳۳ واتی درون جعبه گوشی توی کمتر از نیم ساعت تا ۵۳ درصد شارژ میشه و برای شارژ کامل باتری ۱ ساعت ۲۴ دقیقه زمان نیاز داره. در مقابل باتری گلکسی A14 سامسونگ با آداپتور ۱۵ واتی در مدت نیم ساعت تا ۲۷ درصد شارژ میشه و برای فول شارژ شدن باتری به ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارین که در مقایسه با پوکو واقعا عدد وحشتناکیه!

باتری گلکسی A14 سامسونگ
سامسونگ در راستای حذف آداپتور از توی جعبه گوشی های خودش برای Galaxy A14 هم همین کار رو تکرار کرده و اگه خواستین یه موقعی به سراغ خرید این گوشی برید باید 300 تا 400 هزار تومان برای خرید آداپتور شارژر هزینه کنین که قیمت تمام شده گوشی رو نسبتا بالا میبره. در مقابل شیائومی Poco M5s هنوزم آداپتور ۳۳ واتی خودشو داره و دیگه لازم نیست برای تهیه شارژر نگرانی داشته باشین. در حالت کلی نماینده شیائومی هم در سرعت شارژ و هم شارژدهی عملکرد بسیار مناسبی رو نسبت به گلکسی A14 سامسونگ داره؛ این در حالیه که گوشی سامسونگ به دلیل نداشتن آداپتور توی جعبه گوشی و سرعت شارژ پایین توی این بخش واقعا ضعیف عمل میکنه و به نظرم پوکو با وجود داشتن نکات مثبت زیاد امتیاز بخش باتری رو دریافت میکنه.

 

مقایسه عملکرد دوربین A14 سامسونگ با Poco M5s

شیائومی برای گوشی پوکو M5s از ترکیب ۴ تایی دوربین های پشتی شامل یه دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی واید، یه دوربین ۸ مگاپیکسلی اولترا واید، یه دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و یه دوربین عمق سنج ۲ مگاپیکسلی استفاده کرده که همگی به همراه فلش LED توی یه چیدمان جزیره ای قرار گرفتن. دوربین اصلی شیائومی Poco M5s قابلیت فیلم برداری با وضوح تصویر 4K و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه رو در اختیارتون میذاره که توی کمتر گوشی اقتصادی میشه پیدا کرد.

دوربین شیائومی Poco M5s
در مقابل، گلکسی A14 سامسونگ از ترکیب دوربین های سه تایی شامل یه دوربین ۵۰ مگاپیکسلی واید به عنوان دوربین اصلی، دوربین اولترا واید ۵ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی استفاده کرده که در کنار فلش LED با چیدمان بدون جزیره و عمودی در قاب پشتی گوشی قرار دارن. دوربین اصلی این گوشی قابلیت فیلم برداری با کیفیت 1080P و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه رو در اختیارتون میذاره که در مقایسه با قیمت پایین گوشی نمیشه انتظار زیادی ازش داشته باشین.
عکس های گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی A14 سامسونگ کیفیت و نور دهی مناسبی رو داره که در حد قیمت گوشی خوبه؛ اما توی محیط های باز و زیر نور خورشید شرایط فرق میکنه و گاهی اوقات جزئیات به طور کامل ثبت نمیشن و معمولا کمی نویز هم روی عکساتون میندازه که یه کم اذیت کنندست. در مقابل، نماینده میان رده شیائومی Poco M5s کیفیت عکس برداری بهتری و نور دهی بالایی رو نسبت به رقیب کره ای خودش داره و میشه گفت تصاویر حتی توی محیط های باز و پر نور هم جزئیات مناسبی رو داره.

دوربین گلکسی A14 سامسونگ
برای دوربین سلفی شیائومی Poco M5s از یه لنز ۱۳ مگاپیکسلی استفاده شده که قابلیت فیلم برداری با وضوح 1080p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه رو بهتون میده. توی تصاویر گرفته شده با دوربین سلفی گوشی کیفیت و نوردهی مناسبی داره و رنگ ها به طور طبیعی ثبت میشن و کنتراست و محدوده داینامیک هم رعایت میشه. از اون طرف، نماینده میان رده سامسونگ هم یه دوربین ۱۳ مگاپیکسلی داره که در مقایسه با مدل A13 کیفیت بالاتری داره؛ این دوربین قابلیت فیلمبرداری با وضوح 1080p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه رو در اختیارتون میذاره که به نسبت به قیمت خوبه و نمیشه انتظار شاهکار ازش داشته باشیم.
دوربین ها پشتی گوشی شیائومی برای عکاسی و فیلمبرداری توی شب کاملا مناسب هستن و کیفیت بالاتری در مقایسه با گلکسی A14 سامسونگ دارن، اما توی دوربین سلفی هر دو تا گوشی به یه شکل عمل میکنن و کیفیت عکس برداری و فیلم برداری مناسبی ندارن و معمولا نویز و تاری شدید روی عکساتون میندازن. اگه بخوایم دو تا گوشی رو در کنار هم قرار بدیم، میان رده شیائومی Poco M5s به دلیل داشتن قابلیت فیلم برداری 4K و کیفیت تصویر مناسب ارزش خرید بالاتری داره و امتیاز این بخش به پوکو میرسه.

 

مقایسه عملکرد نرم افزاری A14 سامسونگ با Poco M5s

A14 سامسونگ با اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI Core 5.0 عرضه شده که رابط کاربری با امکانات شخصی سازی مناسب و عملکرد نسبتا روانی داره. اخیرا برخی از کاربران یه سری مشکلات در زمینه کند شدن و یا هنگی این گوشی داشتن که به تراشه ضعیف گوشی مربوط میشه و میتونین نسخه با رم ۶ گیگابایت رو تهیه کنید که عملکرد بهتری داره و کمتر اذیتتون میکنه.
در مقابل، میان رده شیائومی Poco M5s با اندروید ۱۲ و رابط کاربری اختصاصی poco به بازار عرضه شده که در کل عملکرد مناسبی رو داره و برای استفاده از پتانسیل کامل نرم افزاری این دستگاه بهتره نسخه های با رم ۸ گیگابایت رو خریداری کنین. در حالت کلی رابط کاربری پوکو توی این چند سال روون تر شده و خبری از باگ های ناجور توی نسخه های قبل نداریم. در حالت کلی دو تا رابط کاربری تفاوت زیادی با هم ندارن و میتونین به میل خودتون یکی از دو تا گوشی رو انتخاب و خریداری کنین.

نرم افزار گلکسی A14 سامسونگ
سامسونگ وعده آپدیت نرم افزاری ۲ تا ۴ ساله و آپدیت امنیتی ۶ ساله رو برای گوشی های تولید ۲۰۲۳ و سال های بعد داده که با این اوصاف، گلکسی A14 سامسونگ در بهترین حالت ممکن تا سال ۲۰۲۷ تا اندروید ۱۷ رو دریافت کنه و در بدترین سناریو ممکنه حداقل تا اندروید 15 براش عرضه بشه که به نظرم در کل خیلی عالیه. اما از اون طرف، شیائومی هنوز تصمیم خاصی برای بروز رسانی پوکو M5s نداره و حتی در صورت آپدیت نرم افزاری این گوشی در سال جدید میلادی اندروید ۱۳ رو دریافت میکنه که هنوزم یه پله عقب تر از سامسونگ و بیشتر گوشی های اقتصادی و میان رده بازار وایمیسته.
در کل اگه بخوایم حساب کنیم، سامسونگ حداقل تا ۲ سال پشتیبانی نرم افزاری و امنیتی داره و از طرف دیگه رابط کاربری مناسب و بدون لگ خیلی بزرگ و خاص گوشی قطعا توجه شما رو به خودش جلب میکنه. به نظرم اگه توی بحث آپدیت منظم نرم افزاری و امنیتی خیلی حساس هستین به سراغ گوشی A14 سامسونگ برین؛ اما اگه زیاد این مسئله برای شما اهمیت نداره و فقط براتون مهمه گوشی بدون هنگی خاصی کار کنه به نظرم شیائومی Poco M5s رو بخرین که در کنار قیمت مناسب در مقایسه با نماینده سامسونگی، حافظه داخلی بیشتری رو در اختیارتون میذاره.

 

مقایسه عملکرد اسپیکر A14 سامسونگ با Poco M5s

نماینده سامسونگ توی بخش اسپیکر تنها از یه بلندگو استفاده میکنه که در بخش پایین فریم گوشی کنار پورت شارژ قرار داره؛ در مقابل شیائومی Poco M5s به دو تا اسپیکر استریو مجهز شده که در بالا و پایین فریم گوشی قرار دارن و صدای خروجی بهتر و با کیفیتی رو در مقابل رقیب بهتون میده. توی هر دو تا گوشی هنوزم از جک ۳/۵ میلیمتری صدا استفاده شده که امکان استفاده از هندزفری و هدفون های با سیم قدیمی رو بهتون میده.

اسپیکر گلکسی A14 سامسونگ
در کل اگه بخوایم حساب کنیم هر دو تا گوشی عملکرد مناسبی رو توی بخش اسپیکر دارن ولی گوشی پوکو به دلیل داشتن یه اسپیکر اضافه صدای رسا و با کیفیتی رو براتون پخش میکنه. پس اگه به دنبال یه گوشی با بلندگوهای مناسب میگردین شیائومی Poco M5s رو بخرین که با وجود امکانات بیشتر تفاوت قیمت زیادی با گلکسی A14 سامسونگ نداره.

 

کدوم گوشی ارزش خرید بیشتری داره؟

گوشی های شیائومی Poco M5s و A14 سامسونگ توی نسخه با ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیره سازی و رم 4 گیگابایتی اختلاف قیمت ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی با هم دارن و اینجا باید یه مقداری کم و زیاد کنیم ببینیم کدوم گوشی ارزش خرید بالاتری داره؟ گوشی شیائومی Poco M5s توی بخش سخت افزاری (تراشه قوی تر برای اجرای بازی ها و برنامه ها سنگین و نیمه سنگین)، دوربین (فیلمبرداری 4K و کیفیت بالای عکاسی دوربین های پشتی)، سرعت شارژ بالاتر و شارژدهی بیشتر، نمایشگر با کیفیت تر و داشتن حافظه داخلی بالا تا ۲۵۶ گیگابایت و استفاده از دو تا بلندگوی قوی برتری بسیار بیشتری در مقایسه با نماینده سامسونگ داره.
در مقابل، گلکسی A14 سامسونگ توی بخش طراحی ساخت و کیفیت بدنه و پشتیبانی نرم افزاری و امنیتی طولانی یه کم اوضاعش از پوکو بهتره و واقعا توی هیچ کدوم از بخش های دیگه با استانداردهای گوشی های میان رده اقتصادی همخونی نداره. گوشی A14 سامسونگ با داشتن قیمت بالاتر آنچنان عملکرد بهتر و مناسب تری نداره و اینجا تقریبا هیچی به نفع نماینده سامسونگ نیست!
توی حالت کلی اگه به دنبال یه گوشی هستین که دوربین با کیفیت، پردازنده قوی برای گیمینگ، حافظه ذخیره سازی بالاتر، سرعت شارژ بیشتر و بلندگوهای قوی داشته باشه، بهتره وقت تلف نکنین و به سراغ شیائومی Poco M5s برین که در کنار قیمت و امکانات مناسب آداپتور گوشی رو هم به همراهش داره. اما اگه فقط دلتون رو خوش کردین که حالا یه گوشی سامسونگ بخریم که آپدیت بشه و ظاهرش هم قشنگ باشه حالا شارژم نداشت مشکلی نیست، پس در خریدن گلکسی A14 سامسونگ شک نکنین و علاوه بر اختلاف قیمت بیشتر، ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان هم برای خرید شارژر بدین و در عمل قابلیت و امکانات بیشتری هم به دست نیارید! بنظرتون کدوم یکی از گوشی های شیائومی Poco M5s و گلکسی A14 سامسونگ ارزش خرید بیشتری دارن؟

مقایسه مشخصات samsung a14 با poco m5s

thumb مقایسه A14 سامسونگ و Poco M5s شیائومی
Samsung Galaxy A14
thumb مقایسه A14 سامسونگ و Poco M5s شیائومی
Xiaomi Poco M5s
تاریخ عرضه

Announced2023, February 28

StatusComing soon. Exp. release 2023, March

Announced2022, September 05

StatusAvailable. Released 2022, September 06

مشخصات بدنه

رنگ بندیBlack, Dark Red, Silver, Green

SIMSingle SIM (Nano-SIM) or Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)

BuildGlass front, plastic back, plastic frame

Weight201 g (7.09 oz)

Dimensions167.7 x 78 x 9.1 mm (6.60 x 3.07 x 0.36 in)

رنگ بندیGray, Blue, White

SIMIP53, dust and splash resistant

Build

Weight178.8 g (6.31 oz)

Dimensions160.5 x 74.5 x 8.3 mm (6.32 x 2.93 x 0.33 in)

مشخصات صفحه نمایش

Protection

Resolution1080 x 2408 pixels, 20:9 ratio (~400 ppi density)

Size6.6 inches, 104.9 cm2 (~80.2% screen-to-body ratio)

نوعPLS LCD

ProtectionCorning Gorilla Glass 3

Resolution1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~409 ppi density)

Size6.43 inches, 99.8 cm2 (~83.5% screen-to-body ratio)

نوع

مشخصات باتری

Charging15W wired

Music play

زمان مکالمه

استندبای

نوعLi-Po 5000 mAh, non-removable

ChargingFast charging 33W, 64% in 30 min (advertised)

Music play

زمان مکالمه

استندبای

نوعLi-Po 5000 mAh, non-removable

مشخصات دوربین اصلی

نوع دوربینTriple : 50 MP, f/1.8, (wide), PDAF 5 MP, f/2.2, (ultrawide) 2 MP, f/2.4, (macro)

ویدئو1080p@30fps

ویژگیLED flash, panorama, HDR

نوع دوربینQuad : 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.97", 0.7m, PDAF 8 MP, f/2.2, 118 (ultrawide), 1/4.0", 1.12m 2 MP, f/2.4, (macro) 2 MP, f/2.4, (depth)

ویدئو

ویژگیHDR

مشخصات دوربین سلفی

ویژگی ها

نوع دوربینSingle : 13 MP, f/2.0, (wide)

ویدئو1080p@30fps

ویژگی ها

نوع دوربینSingle : 13 MP, f/2.4, (wide), 1/3.06", 1.12m

ویدئو1080p@30fps

مشخصات پردازنده و سخت افزار

Internal64GB 4GB RAM, 128GB 6GB RAM

Card slotmicroSDXC (dedicated slot)

ChipsetMediatek MT6769 Helio G80 (12 nm)

CPUOcta-core (2x2.0 GHz Cortex-A75 & 6x1.8 GHz Cortex-A55)

GPUMali-G52 MC2

InternalUFS 2.2

Card slotmicroSDXC (dedicated slot)

ChipsetMediatek Helio G95 (12 nm)

CPUOcta-core (2x2.05 GHz Cortex-A76 & 6x2.0 GHz Cortex-A55)

GPUMali-G76 MC4

مشخصات نرم افزاری

OSAndroid 13, One UI Core 5

OSAndroid 12, MIUI 13

ویژگی ها

SensorsFingerprint (side-mounted), accelerometer, proximity, compass

SensorsVirtual proximity sensing

مشخصات صدا

3.5mm jack Yes

پورت هندزفری 3.5 میلیمتر

بلندگوYes

3.5mm jack Yes

پورت هندزفری 3.5 میلیمتر

بلندگو -25.4 LUFS (Very good)

مشخصات شبکه های ارتباطی

5G bands

EDGE

GPRS

3G bandsHSDPA 850 / 900 / 2100

TechnologyGSM / HSPA / LTE

2G bandsGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2 (dual sim model only)

4G bands1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41

SpeedHSPA, LTE

5G bands

EDGE

GPRS

3G bandsHSDPA 850 / 900 / 1700(AWS) / 1900 / 2100

TechnologyGSM / HSPA / LTE

2G bandsGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2

4G bands1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41

SpeedHSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A

سایر مشخصات

PositioningGPS, GALILEO, GLONASS, BDS, QZSS

Infrared port

Bluetooth5.1, A2DP, LE

موقعیت نما ( GPS )

NFCYes

RadioUnspecified

USBUSB Type-C 2.0

WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct

Positioning

Infrared portYes

Bluetooth5.0, A2DP, LE

موقعیت نما ( GPS )Yes, with A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS

NFCYes

RadioFM radio

USBUSB Type-C 2.0

WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot

تست ها

بلندگو

کیفیت صدا

عمر باتری

Camera

Display

Performance

بلندگو

کیفیت صدا

عمر باتری Endurance rating 132h

Camera Photo / Video

Display Contrast ratio: Infinite (nominal)

Performance

سایر

SAR

رنگ بندی

Price$140.00

SAR EU0.46 W/kg (head) 1.37 W/kg (body)

ModelsSM-A145F, SM-A145F/DSN

SAR

رنگ بندی

Price$244.00

SAR EU

Models

نویسنده : امیر بهمن پور
تاریخ انتشار 8 ماه پیش
تعداد نظرات : 11
5/ 4.8

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید
tahamousavi

حقیقتا گوشی پوکو از همه جهات بهتر بود. واقعا جایی برای مقایسه نبود. برتری مطلق از آن پوکو بود…

۲۴ بهمن ۱۴۰۲
Vahid1358

عالی بود

۱۱ بهمن ۱۴۰۲
Amir ali namaei

واقعا a14 قیمتش خیلی زیاده و پوکو یکم تو قیمت با ویژگی های برتری خودشو ثبت کرده

۲۸ دی ۱۴۰۲
Mhch8877

سامسونگ

۲۸ دی ۱۴۰۲
ImanMoradi

به نظر پوکو در مجموع بهتره ولی طراحی سامسونگ کمی بهتره

۲۸ دی ۱۴۰۲
SinaRe8596

سامسونگ

۲۷ دی ۱۴۰۲
ali.sh2004

به نظرم پوکو بهتره توی این زنج قیمتی

۲۷ دی ۱۴۰۲
Nurse

قطعا پوکو
نیازی به مقایسه نبود

۲۷ دی ۱۴۰۲
!Just trust me

سامسونگ با این طراحی و حاشیه داره از چش میفته

۲۷ دی ۱۴۰۲
Limb0onTop

من تو این رنج فقط سمت شیایومی میرم

۲۷ دی ۱۴۰۲
Mahayd24

برای مقایسه برید سایت نانو ریویو دیگه

۲۷ دی ۱۴۰۲