آموزش رجیستری آیفون
حالا که دولت، مصوبه رجیستری گوشیهای آیفون رو به گمرک ابلاغ کرده، میتونید آیفونها رو به دو رویه تجاری یا مسافری وارد کنید. برای کسایی که کارت بازرگانی دارن، رویه تجاری به صرفهتره و میتونن با تعرفه 15 درصد، هزینه واردات آیفون رو پرداخت کنن. اما کسایی که به صورت مسافری، آیفون وارد کشو میکنن باید همون لحظه ورود به کشور، گوشی رو در سامانه گمرک ثبت کنن وگرنه عملاً گوشی بلااستفاده میشه. شاید یه کم موضوع پیچیده به نظر برسه اما ما میخوایم سادهش کنیم. با آموزش رجیستری آیفون و همه نکاتی که در این باره باید بدونید، همراه موبونیوز باشید.
- فهرست مطالب
- رجیستری گوشی آیفون و انواع آن
- نوع اول: رجیستری آیفون مسافری
- نوع دوم: رجیستری آیفون تجاری
- آموزش رجیستری گوشی آیفون به صورت گام به گام
- الف) رجیستری آیفون به صورت حضوری
- ب) مراجعه به سایت و رجیستری اینترنتی آیفون
- هزینه رجیستری آیفون چقدر است؟
- مهلت رجیستری آیفون چقدر است؟
- سوالات متداول درباره رجیستری آیفون
- سخن پایانی
رجیستری گوشی آیفون و انواع آن
اگه هنوز نمیدونید داستان چیه، خوبه این بخش رو به دقت بخونید. وقتی یه گوشی هوشمند رو از کشور دیگهای وارد ایران میکنید، برای استفاده از خدمات مخابراتی و اینترنتی، باید حتماً ثبت قانونی بشه و مشخص باشه که چه کسی این گوشی رو وارد کشور کرده.
دولت ایران از سال 1397 طرح رجیستری گوشی رو شروع کرد که هدف اصلیش مبارزه با قاچاق گوشی و البته موضوعات امنیتی بود. از اون تاریخ، هرکس گوشی جدیدی میخره یا وارد ایران میکنه، باید کد ملی خودش و مشخصات گوشی رو در سامانه ثبت کنه تا همهچیز رنگ قانونی به خودش بگیره. چند سالی بود که ایران، گوشیهای آیفون رو رجیستر نمیکرد و کسایی که آیفون 14 و 15 خریده بودن، عملاً داشتن به صورت غیرقانونی ازش استفاده میکردن و بهشون خدمات مخابراتی هم داده نمیشد.
اما به تازگی موضوع رجیستر کردن آیفون حل شد و حالا همه کسایی که «به تازگی» آیفون بخرن یا وارد ایران کنن، میتونن گوشیشونو توی سامانه گمرک ثبت کرده، مبلغشو پرداخت کنن و بعدشم توی سامانه همتا، رجیسترش کنن تا فعال بشه. بنابراین اگه به فکر خرید آیفون 16 هستید، خوبه بدونید که این گوشی رجیستر میشه اما بازم باید خیلی دقت کنید! دو نوع رجیستری گوشی آیفون وجود داره که خوبه در گام اول، این دو نوع رو بشناسید: مسافری و تجاری
نوع اول: رجیستری آیفون مسافری
فرضاً رفتید ترکیه، دبی، باکو یا هر کشور دیگهای و از اونجا یه آیفون 16 پرو مکس خریدید. این گوشی تا زمانی که در سامانه گمرک ثبت نشه و هزینههای مربوط به تعرفهش واریز نشه، توی ایران قابل استفاده نیست. بنابراین اینکه خیلیا میپرسن: «رجیستری گوشی مسافری چیه؟» منظور دقیقاً همینه. وقتی به صورت مسافر، یه گوشی وارد ایران میکنید، باید حتماً مراحل پرداخت مالیات و گمرکیش رو پرداخت کنید.
نوع دوم: رجیستری آیفون تجاری
نوع دیگهای از رجیستری گوشی آیفون وجود داره که بهش میگیم رجیستری تجاری. فروشگاهها و واردکنندههای بزرگ تلفن همراه که عضو صنف واردکنندگان باشن و کارت بازرگانی داشته باشن، میتونن به تعداد مشخصی، گوشی آیفون به صورت قانونی وارد ایران کنن. مثلاً میتونن از دبی، این آیفونها رو خریداری کنن و بعد از ورود گوشیها به کشور، حتماً بحث مربوط به ثبت گمرکی اونها رو پیگیری کنن.
آموزش رجیستری گوشی آیفون به صورت گام به گام
فر اصلی رو روی این قرار میدیم که شما به صورت مسافری، یه آیفون دارید وارد ایران میکنید و میخواید همه مراحل رو به شکل قانونی انجام بدید تا گوشی توی ایران آنتن داشته باشه. برای فعال کردن این گوشی میتونید از دو روش استفاده کنید: روش حضوری (با مراجعه به گمرک) و مراجعه به سایت
الف) رجیستری آیفون به صورت حضوری
سادهترین راه برای کسایی که به اینترنت دسترسی ندارن اینه که حضوری، هزینه گمرکی گوشی رو پرداخت کنن. با توجه به نوع سفرتون (زمینی، دریایی یا هوایی) وقتی وارد پایانه ورودی کشور میشید (فرودگاه یا ترمینال) مراکزی از طرف گمرگ ایران رو میبینید که به منظور رسیدگی به همین جور کارها تعبیه شدن.قبل از خارج شدن از فرودگاه یا ترمینال، باید گوشیتونو به این مراکز ببرید و ازشون بخواید که کارهای مربوط به رجیستری گوشی رو انجام بدن.
چیزی که خیلی مهمه اینه که گمرک روی این موضوع خیلی حساسه حتی توی سامانه مربوط به ثبت گوشی تاکید کرده که حتماً در لحظه ورود به ایران و قبل از خروج از فرودگاه باید حتماً اطلاعات اولیه گوشی رو به گمرک بدید. متنی که سازمان گمرک نوشته اینه:
«متقاضی گرامی، صرفاً مسافرانی که در لحظه ورود به کشور اقدام به ثبت اطلاعات اولیه صحیح خود در گمرک ورودی کرده اند، میتوانند طی مهلت زمانی یک ماهه عوارض را پرداخت کرده و پس از آن توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت کد فعال سازی برای آنها پیامک و یا کد فعالسازی در سامانه همتا قرار داده خواهد شد»
همینطور که میبینید، گمرک روی این موضوع خیلی حساسه که همون اول، کارهای مربوط به ورود قانونی گوشی رو انجام بدید. برای فعالسازی گوشی در مراکز گمرک به اطلاعاتی مثل IMEI گوشی، مدارک هویتی خودتون مثل کارت ملی، پاسپورت یا شناسنامه و یه سیم کارت که به اسم خودتون باشه نیازه. بعد از پرداخت کردن هزینه گمرکی، کد فعالسازی رجیستری آیفون براتون صادر میشه.
بعد از پرداخت هزینههای مربوط به گمرک، یه کد فعالسازی بهتون داده میشه که باید همیشه همراه گوشی داشته باشید؛ حتی وقتی خواستید گوشی رو بفروشید باید این کد فعالسازی رو به نفر بعدی بدید. اگه هنوزم به اینترنت دسترسی ندارید، کافیه گوشیتونو روشن کنید و در حالی که سیم کارت خودتون داخل گوشیه و کد فعالسازی هم دارید، مراحل زیر رو انجام بدید:
- کد دستوری #7777* رو در بخش تماسهای گوشی وارد کرده و دکمه تماس رو بزنید.
- پیامی روی صفحه گوشی ظاهر میشه. عدد 2 (انگلیسی) که مربوط به «فعالسازی» هست رو تایپ کنید و ارسال رو بزنید.
- شناسه 15 رقمی IMEI گوشی که روی جعبه گوشی حک شده رو در این قسمت تایپ کنید و ارسال رو بزنید.
- شماره سیم کارتی که داخل گوشی قرار دادید رو در مرحله بعد وارد کنید.
- نوبت به «کد فعالسازی» میرسه. اینجا باید اون کدی که گمرک بهتون داده رو وارد کنید.
- در نهایت عدد 1 را بزنید.
- منتظر باشید تا پیام فعالسازی روی صفحه گوشیتون ظاهر بشه.
ب) مراجعه به سایت و رجیستری اینترنتی آیفون
اونهایی که دست به گوشی هستن این سوالو مطرح میکنن که «سایت رجیستری گوشی مسافری چیست؟» اگه به اینترنت دسترسی دارید و میتونید آیفونتون رو خودتون توی سامانه گمرک و سامانه همتا ثبت کنید، این روش مناسب شماست. قبل از اینکه مراحل کار رو بگیم، باید اشاره کنیم که میتونید این روش رو با لپتاپ یا یه گوشی دیگه هم انجامش بدید و حتماً نیازی نیست همون آیفونی که خریدید این کارها رو انجام بده. پس قبل از خروج از فرودگاه، مراحل زیر رو انجام بدید تا خیالتون کاملاً راحت بشه:
مرحله 1: مراجعه به سایت گمرک برای رجیستر کردن آیفون
اولین کاری که باید بکنید اینه که وارد سایت گمرک بشید، از بخش خدمات، ثب اطلاعات گوشی تلفن همراه رو بزنید و هزینهها رو همونجا به صورت آنلاین پرداخت کنید. حواستون باشه که همه پرداختها به صورت آنلاینه. یه کارت بانکی که رمز دوم پویاش فعال باشه باید داشته باشید تا اینجا به مشکل بر نخورید. اگه همهچیزو آماده کردید مراحل زیر رو به دقت انجام بدید:
- وارد سایت گمرک ایران بشید (آدرسش: irica.ir)
- در نوار ابزار بالای سایت، دنبال بخش «خدمات» بگردید و روش اشاره یا کلیک کنید.
- بخش «ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه» رو پیدا کنید و واردش بشید.
- در صفحه جدیدی که باز شده باید اطلاعات خودتون و گوشی رو وارد کنید.
- به مرحله بعد که رفتید، هزینههای مربوط به فعالسازی گوشی بهتون نشون داده میشه و درگاههای بانکی رو هم میبینید.
- خیلی راحت میتونید وارد درگاه بانکی بشید و اون مبلغ رو پرداخت کنید.
- بعد از هزینه گمرکی، «کد فعالسازی» براتون ارسال میشه که باید مثل چشمتون ازش محافظت کنید و همیشه همراه گوشی داشته باشید.
- بخش اول کار تموم شد. نوبت رجیستر کردن گوشیه.
مرحله 2: مراجعه به سامانه همتا برای رجیستری آنلاین آیفون
در این مرحله، باید گوشی رو در سامانه همتا ثبت کنید تا بتونید از امکانات مخابراتی ایران استفاده کنید. تا قبل از این مرحله، هنوز گوشیتون قابل استفاده نیست و نهایتاً تا یکماه آنتن داره و بعدش غیرفعال میشه. بنابراین نکاتی که در ادامه گفته میشه رو به دقت بخونید:
- وارد سایت سامانه همتا بشید (آدرسش: hamta.ntsw.ir)
- با کد ملی یا شماره تلفن همراه وارد این سامانه بشید.
- در نوار ابزار سمت راست، گزینه «فعالسازی دستگاه سیمکارتخور» رو بزنید.
- در این بخش کافیه همه اطلاعات مربوط به گوشی رو وارد کنید و کد فعالسازیای که گمرک داده بود رو هم بزنید.
- گوشیتون خیلی سریع، رجیستر میشه.
هزینه رجیستری آیفون چقدر است؟
هزینه رجیستری ایفون برای رویه مسافری 30 درصد و برای رویه تجاری 15 درصد در نظر گرفته شده. شاید خیلیا متوجه این درصدها نشن و به اعداد دقیقتر و سادهتری نیاز داشته باشن. بنابراین سعی کردیم در ادامه، هزینه حدودی رجیستری سری آیفون 16 رو بیاریم. آیفونهای قبلتر از آیفون 15 طبعاً هزینه رجیستری کمتری دارن. توجه داشته باشید که این اعداد، تابع قیمت دلار هستن و با تغییرات قیمت ارز، هزینه رجیستری این گوشیها هم تغییر میکنه.
- هزینه رجیستری آیفون 16 (از 128 تا 512 گیگابایت): بین 14.5 تا 20 میلیون تومان
- هزینه رجیستری آیفون 16 پلاس (از 128 تا 512 گیگابایت): بین 16 تا 21.5 میلیون تومان
- هزینه رجیستری آیفون 16 پرو (از 128GB تا 1TB): بین 18 تا 26.5 میلیون تومان
- هزینه رجیستری آیفون 16 پرو مکس (از 256GB تا 1TB): بین 21.5 تا 28.5 میلیون تومان
با توجه به نکاتی که گفته شد، برای محاسبه دقیق هزینه رجیستری ایفون، باید قیمت روز دلار و هزینههای مربوط به مالیات بر ارزش افزوده و هزینههای جانبی گمرک را در نظر گرفت. ممکن است این هزینهها برای گوشیای مانند آیفون 16 پرو مکس به 40 میلیون تومان هم برسد. بنابراین قبل از خرید و وارد کردن این گوشی به کشور، از هزینه رجیستری آن مطمئن شوید.
مهلت رجیستری آیفون چقدر است؟
همونطور که گفتیم، از لحظهای که پاتونو وارد خاک ایران گذاشتید و اطلاعات اولیه گوشی رو داخل سامانه گمرک وارد کردید، نهایتاً 30 روز وقت دارید تا هزینههای گمرکی رو پرداخت کنید و کدفعالسازی گوشیتونو بگیرید. در این مدت 30 روزه، میتونید هزینههای گمرکی (همون هزینههای رجیستری) گوشی رو به صورت حضوری یا آنلاین پرداخت کنید و بعدش وارد سامانه همتا بشید و تا گوشی به نام شما رجیستر بشه. اگه از این مهلت 30 روزه بگذره، سیستم قضایی کشور، گوشی شما رو جزو کالای قاچاق به حساب میاره و ممکنه اعلام جرم بشه.
سوالات متداول درباره رجیستری آیفون
آیا میتوان آیفون را بدون رجیستری استفاده کرد؟
بله میتونید از قابلیتهای دیگه گوشی مثل عکاسی استفاده کنید ولی از اینترنت و خدمات مخابرات و تماس گوشی محروم میشید و گوشی شما به عنوان کالا قاچاق محسوب میشه که ممکنه براتون خطراتی داشته باشه.
کد IMEI برای رجیستری آیفون چیست و چگونه آن را پیدا کنیم؟
کد IMEI یه شناسه 15 رقمیه که میتونید روی جعبه گوشی، پشت باتری (در مدلهای قابل تعویض)، یا با شماره گیری #06* پیداش کنید. این کد رو در فرایند رجیستر کردن گوشی باید در سامانه وارد کنید.
آیفونهای قدیمی رجیستر میشوند؟
اگه آیفونهای قدیمی رو به صورت قانون وارد ایران کنید و هزینه گمرکش رو بپردازید، بله میتونید در ایران رجیسترش کنید اما آیفونهایی که از قبل وارد ایران شده و چند سالی از حضورش توی ایران میگذره هنوز رویهای برای رجیستر کردن اونها تعریف نشده و گفته شده که به زودی قانونش مصوب میشه.
چه زمانی باید آیفون را رجیستر کنیم؟
بعد از ورود به کشور، باید اطلاعات اولیه گوشی، اطلاعات سفر و اطلاعات شخصیتونو در سایت گمرک یا مراکز گمرک در فرودگاهها یا ترمینالها وارد کنید و بعد از اون یک ماه فرصت دارید که از طریق سایت همتا یا کد دستوری #7777* فرایند رجیستری گوشیتونو انجام بدید.
سخن پایانی
با توجه به هزینهای که رجیستری گوشی آیفون به صورت مسافری داره و زحماتی که باید براش متقبل بشید، خیلی وقتها اصلاً به صرفه نیست که آیفون رو از کشور دیگهای بخرید و بعد مبلغ بالایی برای هزینه گمرکی گوشی کنید. در اینجور مواقع خرید آیفون از شرکتهای واردکننده، ارزونتر و راحتتره و حتی شاید بتونید خدمات مربوط به گارانتی رو هم دریافت کنید. در این مقاله سعی کردیم نحوه رجیستری آیفون به روشهای مختلف رو معرفی کنیم و سوالاتی که ممکنه براتون به وجود اومده باشه رو پاسخ بدیم. میتونید سوالات و نظراتتون رو در بخش دیدگاهها برامون بنویسید تا بهش جواب بدیم.
آخرین مقالات
مراحل رجیستر آیفون های جدید
بهترین بازی های که ذهن رو درگیر میکنند!
بررسی ارزش خرید تمام گوشی های آیفون موجود در بازار!
راه حل مشکل هنگ کردن گوشی سامسونگ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.