ماهیتش که بیشتر به مقتول پرچمدار میخورد تا به به قاتل پرچمدار
نقد و بررسی مشخصات گوشی P30 Lite هواوی
بررسی گوشی هواوی P30 لایت
توی تمام کمپانی های اندرویدی وقتی یه پرچمدار معرفی میشه، در کنارش مدل هایی برگرفته از اسم و مشخصات کلی اون پرچم دار هم تولید میشه. این کار در وهله اول یه بازی روانیه، چرا که مدل گوشی ای که میخرید با اسم پرچمدار کمپانی شروع میشه، حالا در ادامه اش هم lite/mini/fe یا هر پسوند دیگه ای که بیاد، چون کنار اسم بزرگی اومده چندان به چشم نمیاد. در وهله دوم هم باعث میشه کسایی که عاشق پرچمدار ها هستن و پول کافی برای خریدش رو ندارن، دست خالی از بازار نرن! سری P()LITE هواوی ماموریتش فروش بین همین دسته هستش و انصافا هم اکثرا خوب ظاهر شده و برای هواوی آبروداری کرده. سری LITE پرچمدارهای هواوی همیشه محبوب و پرفروش بودن و قاتل پرچم دار اسم برازنده ای برای این دسته هشت. هواوی P30 Lite گوشی خوش قیمتیه که با ویژگی های خوبش میتونه بازار میان رده ها رو جذاب کنه. در ادامه بررسی مفصل و تجربه کاربری چند روزه ما با با نسخه رم 6 این گوشی رو در موبو استودیو دنبال کنید.
[toc]
طراحی و کیفیت ساخت P30 Lite
طراحی
بررسی گوشی با طراحیش شروع میشه، جایی که با یه گوشی کاملا پلاستیکی مواجهیم. اما نه پلاستیک بی کیفیت، با دست گرفتن این گوشی اصلا حس بی کیفیتی پلاستیک بهتون القا نمیشه. پشت گوشی سه تا لنز و یه فلش، زیر هم قرار گرفته و حسگر اثرانگشت هم وسط قاب دیده میشه. رنگی که دست ما بود یه گرادینت آبی و بنفش جذابه که نگاه کردن بهش لذت بخشه؛ البته رنگ سفید و مشکی این گوشی هم عرضه شده.
لبه پایینی گوشی درگاه شارژ، تایپ سی (Type-C)، جک 3.5 میلیمتری صدا، میکروفون و اسپیکر قرار داره. لبه راست دکمه پاور و کم و زیاد کردن صداست. بالای گوشی هم خشاب سیم کارت و حافظه جانبی قرار داره و لبه سمت چپ هم خالیه. روی پنل جلویی یه نمایشگر فلت سوار شده که 84 درصد از پنل رو به خودش اختصاص داده. بالای نمایشگر دوربین سلفی توی یه ناچ قطره ای و اسپیکر مکالمه بالای اون دیده میشه.
در مجموع طراحی و ساخت این گوشی قابل قبوله و کاملا با رقبا رقابت میکنه. از جمله ایرادات گوشی میشه به جذب اثر انگشت توسط بدنه و بیرون زدگی لنز دوربین اشاره کرد که هر دوی این ها با یه قاب قابل حله.
نمایشگر P30 Lite
نمایشگر
پنل نمایشگر P30 Lite از نوع IPS LCD هست با اندازه 6.15 اینچ. این پنل همون چیزیه که قبلا توی HONOR 9 X و NOTE 8 PRO شیائومی دیده بودیم. رزولوشن این نمایشگر 1080 در 2312 هست که باعث تراکم پیکسلی 415 پیکسل بر اینچ میشه. کیفیت تصاویر بالاست و رنگ ها به خوبی نمایش داده میشن اما کمی از صفحات امولد سامسونگ روشنایی کمتری داره. نمایشگر این گوشی توی نوع خودش عالیه و کاملا راضی تون میکنه، توی این بازه قیمتی سایر رقبا اختلاف کمی باهم دارن و P30 Lite هم پابه پای اون ها توی بخش نمایشگر رقابت میکنه.
باتری و شارژدهی P30 Lite
باتری
ظرفیت باتری، یکی از نقاط ضعف این گوشی. یه باتری با ظرفیت 3340 میلی آمپر ساعت توی این گوشی قرار داده شده که واقعا ضعیفه. با استفاده ترکیبی مثل بازی کردن، وبگردی، گوش دادن به موسیقی و … به سختی تا آخر روز میتونه دووم بیاره که در مقایسه با رقبای خودش عملکرد ضعیف تری داره. فول شارژ شدن با آداپتور 18W فست شارژش هم چیزی حدود یک ساعت و پنجاه دقیقه طول میکشه که اصلا ماهیت فست شارژ بودن رو زیر سوال برده! در مجموع اگر اولویتتون باتریه، این گوشی ناامیدتون میکنه.
امنیت P30 Lite
امنیت
به رسم اکثر میان رده های هواوی، حسگر اثر انگشت P30 Lite توی قاب پشتی قرار داره. بسیار سریع عمل میکنه و هیچ کندی توش مشاهده نمیشه. وقتی هنوز حسگرهای زیر نمایشگر به سرعت و بلوغ خودشون نرسیدن، چنین حسگرهایی واقعا میتونه حالا حالا ها محبوب کاربرا باشه. این گوشی از سیستم تشخیص چهره هم استفاده میکنه که از نظر ایمنی نمیشه خیلی روش حساب کرد. از طرفی هم برعکس حسگر اثر انگشتش سرعت خیلی خفنی نداره.
دوربین P30 Lite
دوربین
خب تا اینجا مشخصات گوشی توی نسخه رم 4 و رم 6 یکی بود ولی ازینجا به بعد یکم قضیه فرق میکنه. P30 Lite رم 6 سه تا دوربین داره که لنز اصلیش 48 مگاپیکسلیه. این لنز توی نسخه رم 4 گوشی 24 مگاپیکسل بود. یه لنز 8 مگاپیکسلی اولترا واید و یه لنز 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق هم این پکیج رو تکمیل میکنن.
-
سنسور اصلی:
لنز اصلی 48 مگاپیکسلیه با گشودگی دیافراگم F1.8. عکس هایی که این لنز میگیره به وضوح از نسخه رم 4 خودش بهتره، عکس ها وضوح و شفافیت مطلوبی دارن و شارپنس و وایت بالانس شون قابل قبوله. عکس ها توی حالت شب، معمولی رو به خوبه و میشه توی نور شب روی این گوشی تا حدودی حساب کرد. عکس های پرتره اما کیفیت خوبی ندارن و لبه های سوژه گاها خوب از بکگراند جدا نمیشه.
-
سنسور اولترا واید:
سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید این گوشی میتونه عکس های مطلوبی ثبت کنه. نباید توقع زیادی ازش داشت ولی تو رنج خودش قابل قبوله. تنها نکته منفیش به هم ریختگی تصاویر توی لبه هاست که اون قدر آزاردهنده نیست ولی خب جزو ایراداتشه.
-
فیلم برداری:
P30 Lite قابلیت فیلمبرداری 1080 30 فریم بر ثانیه رو داره که کیفیت تصویر و عملکردش قابل قبوله. فوکوس کشی به خوبی انجام میشه و لرزش گیر عملکردش رضایت بخشه.
-
دوربین سلفی:
یه لنز 24 مگاپیکسلی برای P30 Lite در نظر گرفته شده که واقعا جذابه. کیفیت سلفی ها توی این گوشی عالیه و تصاویر روشنایی و وضوح رضایت بخشی دارن. توی بخش سلفی P30 Lite تمام رقبا رو کنار میزنه و بهترین سلفی ها رو توی رنج قیمت خودش، ثبت میکنه.
پردازنده و سخت افزار P30 Lite
سخت افزار
سخت افزار این گوشی تشکیل شده از پردازنده اختصاصی هواوی Hisilicon Kirin 710 به همراه 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی. این پکیج رو پردازنده گرافیکی Mali-G51 همراهی میکنه که جزو چیپ های میان رده به حساب میاد. برای تست این گوشی بازی پابجی رو نصب کردیم و بعد از چند ساعت بازی، لگ و باگ خاصی درش دیده نشد. عملکرد پردازشی توی اجرای چند برنامه به طور همزمان، به لطف 6 گیگابایت رم این گوشی به خوبی انجام میشه و جابه جایی توی منوها هم روون و سریعه. در مجموع عملکرد سخت افزار این گوشی کاملا پایاپای و حتی با ارفاق بهتر از رقبای خودش عمل میکنه.
نرم افزار و رابط کاربری P30 Lite
رابط کاربری
گوشی P30 Lite به صورت پیش فرض از اندروید 9 استفاده میکنه که زمان معرفی، آخرین نسخه اندروید بوده. رابط کاربری اختصاصی هواوی EMUI 9.1 روی این گوشی سوار شده که امکانات و شخصی سازی های زیادی رو برای کاربر فراهم میکنه. رابط کاربری یه چیز کاملا سلیقه ایه و اینو بارها گفتیم که نمیشه برتری کلی توی رابط کاربری برای گوشی ها به حساب آورد.
اسپیکر P30 Lite
اسپیکر
همه ی صدای گوشی از اسپیکر پایین به صورت مونو پخش میشه. بلندی صدا مطلوب و قابل قبوله اما خیلی بالا نیست. کیفیتش هم کاملا معمولیه و نباید ازش انتظار زیادی داشته باشیم. توی این رنج قیمت رقبا اسپیکر بهتری دارن و P30 Lite خیلی حرفی برای گفتن نمیتونه داشته باشه.
جمع بندی
گوشی های هواوی همیشه توی میان رده ها جذاب بودن. فروش بالای سری Y گواه این مدعاست. اما وقتی یه گوشی توی مدلش از اسم پرچم دارها استفاده میکنه توقعمون رو از یه میان رده معمولی فراتر میبره. ورژن لایت پرچمدار سال 2019 هواوی در مجموع گوشی خوبیه و ارزش خرید داره اما نقاط ضعف زیادی هم داره که باید قبل از خرید اون ها رو در نظر بگیرید. باتری ضعیف، دوربین معمولی و اسپیکر ناامید کننده از نقاط ضعف این گوشی هستن. از طرفی نمایشگر خوب، کیفیت ساخت مطلوب و سخت افزار عالی( در صورت خرید نسخه رم 6) از نکات مثبتشن. در مجموع توی این بازه قیمتی انتخاب های زیادی وجود داره که میتونید قبل از خرید بررسی کنید و P30 Lite هم میتونه توی بخش نمایشگر، سخت افزار و طراحی جزو اولویت هاتون باشه.
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.