آموزش ریست فکتوری ناتینگ فون

ریست فکتوری کردن گوشی یکی از قابلیت‌های مهم تو گوشی‌های هوشمند که همه کاربران باید روش انجامش رو بلد باشن. با ریست فکتوری کردن گوشی همه فایل‌ها، اطلاعات و اکانت‌ها از تو گوشی پاک میشه و با این کار میشه مشکلاتی مثل لگ، کندی و باگ گوشی رو برطرف کرد. گوشی‌های ناتینگ فون تقریبا جزو تازه واردهای بازار هستن و تو این مدت کم به خاطر طراحی جذاب و منحصر به فردشون تونستن محبوبیت زیادی پیدا کنن. بدون شک گوشی‌های این برند هم به مرور زمان با مشکلاتی مثل کندی، باگ و لگ روبرو میشن؛ پس بهتره که کاربران این گوشی‌ها با روش ریست فکتوری کردنش آشنایی داشته باشن. اگر از کاربران ناتینگ هستین با آموزش ریست فکتوری ناتینگ فون تو موبونیوز همراه باشین تا ببینیم چجوری میشه تنظیمات این تازه وارد بازار رو به تنظیمات کارخانه برگردوند.

 

فکتوری ریست (Factory Reset) چیست و چه مزیتی دارد؟

یکی از قابلیت‌های مهمی که روی همه گوشی‌های هوشمند وجود داره، قابلیت ریست فکتوری کردن گوشیه که برای پاک کردن همه اطلاعات، فایل و برنامه‌های گوشی استفاده میشه و تنظیماتش رو به حالت اولیه، یعنی زمانی که برای اولین بار پس از خرید گوشی رو روشن میکنیم، برمیگردونه. اما سوالی که ممکنه تو ذهن خیلی‌ها به وجود بیاد اینکه چرا باید قابلیتی وجود داشته باشه که بشه باهاش همه اطلاعات گوشی رو پاک کرد؟

گوشی‌های هوشمند به مرور زمان ممکنه مشکلاتی مثل هنگ کردن، کند شدن سرعت، ویروسی شدن، باگ و لگ رو تجربه کنن. تو این شرایط شما میتونین با ریست فکتوری کردن گوشی، تنظیماتش رو به زمان برگردونین که گوشی رو برای اولین بار روشن کردین؛ یعنی گوشی رو به یک گوشی خام تبدیل میکنه که هیچ برنامه و فایل و تنظیمات شخصی‌سازی شده‌ای نداره. با این کار میشه درصد زیادی از این مشکلات رو برطرف کرد.

مزایای ریست فکتوری ناتینگ فون

یکی دیگر از مزیت‌های ریست فکتوری کردن گوشی برای وقتیه که قصد دارین گوشی خودتون رو بفروشین. بدون شک هیچ کسی قصد نداره که گوشیش رو با همه اطلاعات و فایل‌هایی که داخلش هست به یک نفر دیگه بفروشه. از ریست فکتوری کردن میشه تو این مواقع استفاده کرد و به راحتی همه اطلاعات، فایل‌ها و تنظیمات شخصی‌سازی شده رو پاک کرد و یک گوشی خام به خریدار تحویل داد.

نکته مهم در مورد ریست فکتوری کردن گوشی‌های اندروید اینه که وقتی این کار رو انجام میدین، نسخه سیستم عامل اندروید روی گوشی داون‌گرید نمیشه. یعنی وقتی که شما گوشی رو ریست فکتوری میکنین، پس از راه‌اندازی دوباره از آخرین نسخه نصب شده از سیستم عامل استفاده میکنین.

 

چه زمانی باید گوشی ناتینگ فون را ریست فکتوری کرد؟

تو این قسمت از آموزش ریست فکتوری ناتینگ فون باید گفت که یکی از سوالات متداول کاربران اینکه از کجا بفهمیم که چه زمانی باید گوشی ناتینگ فون رو ریست فکتوری کنیم؟ بهترین جواب برای این سوال اینکه که اگر موقع کار کردن با گوشی یکی از مشکلات زیر رو مشاهده کردین، یکی از بهترین راه‌ها برای برطرف کردنش، ریست فکتوری کردن گوشیه:

  • کند شدن سرعت گوشی و زیاد هنگ کردن
  • فریز شدن گوشی موقع کار کردن
  • هک شدن یا ویروسی شدن گوشی
  • زمان فروش و واگذاری گوشی

 

چه روش‌هایی برای ریست فکتوری کردن ناتینگ فون وجود دارد؟

تو این بخش از آموزش ریست فکتوری ناتینگ فون باید گفت که با توجه به وجود این قابلیت تو گوشی‌های ناتینگ، به راحتی و با استفاده از تنظیمات گوشی و با انجام چند مرحله ساده میشه گوشی رو ریست فکتوری کرد. اما نکته مهم در مورد ریست فکتوری کردن گوشی ناتینگ که باید مورد توجه قرار بگیره اینه که با انجام این کار همه اطلاعات، فایل‌ها، اکانت‌ها و تنظیمات گوشی پاک شده و به حالت اولیه برمیگرده. به همین دلیل اگر روی گوشی اطلاعات و فایل‌هایی دارین که براتون مهمه، باید قبل از ریست فکتوری کردن گوشی از اطلاعاتش بکاپ بگیرین.

روش‌های ریست فکتوری ناتینگ فون

برای بکاپ گرفتن از اطلاعات گوشی ناتینگ فون، مراحل زیر رو انجام بدین:

  • وارد بخش تنظیمات یا Settings دستگاه بشین
  • گزینه Google رو پیدا کرده و روش ضربه بزنین
  • بعد از ورود به این بخش گزینه Backup رو انتخاب کنین
  • از وصل بودن گوشی به اینترنت مطمئن شده و روی گزینه Backup Now ضربه بزنین

با انجام این کار فرایند بکاپ‌گیری از اطلاعات گوشی شروع و میشه از این اطلاعات روی فضای ابری گوگل یک نسخه پشتیبان تهیه میشه. با این کار شما به راحتی و هر موقع که به این اطلاعات نیاز داشتن وارد اکانت گوگل میشین و اطلاعات رو برمیگردونین.

 

ریست فکتوری ناتینگ فون از طریق تنظیمات

پس از اینکه از اطلاعات مهم گوشی بکاپ گرفتین، برای ریست فکتوری کردن گوشی ناتینگ فون میتونین از تنظیمات گوشی استفاده کنین. این روش خیلی ساده و راحته و شما میتونین با انجام چند مرحله گوشی رو ریست فکتوری کنین. برای این کار کافیه که مراحل زیر رو به دقت انجام بدین:

تنظیمات ریست فکتوری ناتینگ فون

  • بخش تنظیمات یا Settings گوشی رو اجرا کنین
  • به سمت پایین صفحه اسکرول کنین و روی گزینهSystem ضربه بزنین
  • تو این بخش گزینه‌ای به نام Reset Option وجود داره که باید انتخابش کنین
  • تو این مرحله روی گزینه Erase all data (Factory Reset) ضربه بزنین
  • رمز عبور، پین یا پترن گوشی یا رمز اکانت گوگل خود رو وارد کنین

پس از اینکه مراحل بالا رو انجام بدین، گوشی ناتینگ فون وارد فرایند ریست فکتوری میشه. بسته به حجم فایل‌ها، اطلاعات و برنامه‌هایی که روی گوشی وجود داره، ممکنه که این فرایند چند دقیقه طول بکشه. پس از اینکه ریست فکتوری تمام بشه، گوشی به صورت خودکار ری‌استارت میشه و شما با یه گوشی خام که هیچ برنامه و اطلاعاتی داخلش وجود نداره روبرو میشن که باید مثل زمانی که تازه خریده بودینش، مراحل راه‌اندازی و تنظیمات مختلف رو براش انجام بدین. اگر هم که قصد فروش گوشی رو دارین، بعد از ریست فکتوری کردن تحویل خریدار بدین.

 

ریست فکتوری ناتینگ فون با منوی ریکاوری

این روش موقعی به کارتون میاد که به هر دلیل گوشی خاموش شده و روشن نمیشه یا اینکه رمز ورود یا پترن برای باز کردن قفل گوشی رو فراموش کردین. اگر چنین شرایطی رو تجربه کردین برای ریست فکتوری کردن گوشی به روش زیر عمل کنین:

هارد ریست ناتینگ فون

  • دکمه پاور و دکمه ولوم بالا روی گوشی رو چند ثانیه همزمان فشار بدین
  • این کار رو تا زمان نمایش لوگوی Nothing ادامه بدین و پس از دیدن لوگو کلیدها رو رها کنین
  • پس از چند ثانیه منوی ریکاوری گوشی نمایش داده میشه. تو این حالت قابلیت لمسی گوشی غیر فعال میشه و برای حرکت بین گزینه و انتخابشون باید از کلیدهای ولوم و پاور استفاده کنین
  • با استفاده از دکمه روی گزینه Wipe data/Factory reset برین
  • دکمه پاور رو فشار داده و این گزینه رو انتخاب کنین
  • با استفاده از دکمه پاور، گزینه Factory Reset Data رو انتخاب و تأیید کنین تا ریست فکتوری گوشی شروع بشه
  • پس از اینکه ریست فکتوری کردن گوشی تمام شد، با کمک دکمه‌های ولوم و پاور گزینه Reboot system Now رو انتخاب کنین تا گوشی ری‌استارت بشه.

 

جمع‌بندی

با اینکه گوشی‌های ناتینگ فون جزو گوشی‌های جدید تو بازار هستن و مدت زمان زیادی از عرضه مدل‌های این برند نگذشته،‌ اما این احتمال وجود داره که این گوشی‌ها هم به مرور زمان مشکلاتی مثل باگ، هنگ کردن،‌ کند شدن سرعت و حتی ویروسی شدن رو تجربه کنن؛ یا اینکه کاربر پس از مدتی تصمیم به فروش یا واگذاری گوشی داشته باشه. تو این شرایط با استفاده از آموزش ریست فکتوری ناتینگ فون میشه به راحتی و در عرض چند دقیقه همه اطلاعات، فایل‌ها و تنظیمات گوشی رو به حالت اولیه یعنی زمان خرید گوشی و روشن کردنش برای اولین بار، برگردوند و از شر این مشکلات خلاص شد.

به نظرتون ریست فکتوری کردن ناتینگ فون روش خوبی برای حل کردن این مشکلاته؟ آیا شما این روش رو روی گوشی خودتون تست کردین؟

نویسنده : نیکان دیاله آبادی
تاریخ انتشار 2 ماه پیش
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید