
بررسی گوشی Honor X9c Smart
امروز اومدیم سراغ آنر X9c اسمارت که نسخه اقتصادی تر میان رده مقاوم آنره. آنر چند وقتیه که داره با گوشیهای خوش قیمت و باکیفیت، سعی میکنه جای پای خودش رو تو بازار محکمتر کنه. اما یه نکته مهم همین اول کار؛ این گوشی یه مدل دیگه هم به اسم آنر X9c (بدون پسوند اسمارت) داره که مشخصاتش با این مدلی که ما بررسی میکنیم، زمین تا آسمون فرق داره. اون یکی با پردازنده اسنپدراگون ۶ نسل ۱، باتری ۶۶۰۰ میلیآمپرساعتی، شارژر ۶۶ واتی و صفحه نمایش AMOLED عرضه شده. در حالی که این X9c اسمارت که دست ماست، از پردازنده مدیاتک دایمنسیتی ۷۰۲۵ اولترا، باتری ۵۸۰۰ میلیآمپرساعتی، شارژر ۳۵ واتی و صفحه نمایش TFT LCD استفاده میکنه. تو این بررسی میخوایم ببینیم این نسخه اسمارت با این مشخصات، چند مرده حلاجه و آیا تمرکز آنر روی مقاومت و باتری، باعث شده تو بخشهای دیگه کمکاری کنه یا نه. با بررسی گوشی Honor X9c Smart همراه موبونیوز باشید.
- فهرست مطالب
- بررسی طراحی گوشی Honor X9c Smart
- بررسی صفحه نمایش گوشی آنر X9c Smart
- عملکرد باتری و شارژدهی آنر X9c Smart
- عملکرد دوربین گوشی آنر X9c Smart
- عملکرد سختافزار گوشی آنر X9c اسمارت
- نرمافزار و رابط کاربری گوشی آنر X9c Smart
- عملکرد اسپیکر و کیفیت صدا Honor X9c Smart
- گوشی آنر ایکس 9 سی اسمارت رو بخریم یا نه؟
بررسی طراحی گوشی Honor X9c Smart
اول از همه بریم سراغ ظاهر و طراحی که وقتی گوشی رو دست میگیریم حس میکنیم. از نظر قیافه، X9c اسمارت یه گوشی معمولیه؛ نه اونقدر دلبره که چشمها رو خیره کنه، نه اونقدر زشت که ازش بدتون بیاد. یه طراحی ساده و کار راهانداز داره. قاب پشتی از پلیکربنات ساخته شده که شاید با توجه به ادعای مقاومتش، انتخاب منطقیتری نسبت به شیشه باشه؛ چون پلاستیک معمولا ضربهپذیری بهتری داره و به این راحتیها نمیشکنه. فریم دور گوشی هم طبق گفتهها آلومینیومی هست که حس خوبی موقع دست گرفتن میده. این گوشی تو رنگهای متنوعی مثل آبی اقیانوسی، سفید مهتابی و مشکی عرضه شده.
چیزی که تو نگاه اول جلب توجه میکنه، ماژول دوربین دایرهای شکل و نسبتا بزرگیه که دقیقا وسط قاب پشتی جا خوش کرده. این سبک طراحی ماژول دوربین، آدم رو یه کم یاد گوشیهای گرونتر و خاصتر میندازه، ولی خب کاملا سلیقهایه. بعضیا ممکنه این طراحی رو دوست داشته باشن و بگن خاصه، بعضیای دیگه هم ممکنه بگن شبیه صفحه گازه و خیلی جذاب نیست.
آنر X9c اسمارت ابعادی برابر با ۱۶۶ در ۷۵.۸ در ۷.۹ میلیمتر و وزنی حدود ۱۹۳ گرم داره. با توجه به اینکه یه نمایشگر ۶.۸ اینچی و یه باتری گنده رو تو خودش جا داده، وزنش کاملا قابل قبوله و خیلی سنگین به نظر نمیرسه. ضخامت حدودا ۷.۹ میلیمتری هم باعث شده گوشی نسبتا خوشدست باشه و خیلی زمخت نباشه.
اما تو دست چطوره؟ لبههای گوشی یه مقدار خمیدگی داره که به بهتر جا گرفتن گوشی تو دست کمک میکنه. با این حال، قاب پشتی کاملا صاف و صیقلیه و ممکنه یه کم لیز باشه. البته با توجه به اینکه آنر خیلی روی مقاومت این گوشی مانور داده، شاید خیلی نگران سر خوردن و افتادنش نباشین!
چیدمان دکمهها و پورتها استاندارده. دکمه پاور و دکمههای کم و زیاد کردن صدا در سمت راست گوشی قرار گرفتن. پایین گوشی هم پورت تایپ سی، اسپیکر و خشاب سیمکارت رو میبینیم. یه نکته منفی اینجا اینه که خبری از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون نیست. حسگر اثر انگشت این گوشی کنار بدنه و روی دکمه پاور قرار گرفته. سرعت و دقتش هم خوبه و تو اکثر مواقع به سرعت و بدون مشکل قفل گوشی رو باز میکنه.
اینجا جاییه که آنر X9c اسمارت میخواد خودی نشون بده. آنر خیلی روی مقاومت این گوشی مانور داده و به نظر میاد تمرکز اصلیش روی همین بخش بوده. این گوشی گواهی ۵ ستاره SGS سوئیس رو برای مقاومت در برابر سقوط دریافت کرده که نشون میده تو آزمایشهای استاندارد، مقاومت خوبی از خودش نشون داده.
علاوه بر این، X9c اسمارت در برابر پاشش آب هم مقاومه. آنر حتی ادعا کرده که میتونید گوشی رو زیر آب بشورید و با دست خیس هم باهاش کار کنید. البته آنر به طور دقیق نگفته که این گوشی چه گواهی IP رسمیای داره (مثلا IP67 یا IP68). این تمرکز روی مقاومت در دنیای واقعی به جای یه گواهی IP خاص، میتونه یه استراتژی بازاریابی از طرف آنر باشه تا بدون پرداخت هزینههای بالای دریافت گواهیهای IP سطح بالا، حس مقاومت رو به کاربر القا کنه.
با این حال، یه نکتهای که در مورد طراحی وجود داره، همون ماژول دوربین بزرگ و برجستهشه. این برجستگی باعث میشه وقتی گوشی رو روی سطح صاف میذارین، کامل صاف نمونه و یه کم لق بزنه. همچنین، با اینکه خود بدنه مقاومه، لنز دوربین همیشه یه نقطه حساسه و این برجستگی ممکنه بیشتر در معرض خط و خش قرارش بده، مگه اینکه از قاب محافظ استفاده کنین.
بررسی صفحه نمایش گوشی آنر X9c Smart
خب، بریم سراغ صفحه نمایش این گوشی. آنر برای X9c اسمارت یه نمایشگر بزرگ ۶.۸ اینچی از نوع TFT LCD با رزولوشن 1080×2412 پیکسل (FHD+) در نظر گرفته. این رزولوشن روی این ابعاد، تراکم پیکسلی حدود ۳۸۹ پیکسل در هر اینچ (ppi) رو به ما میده که برای یه گوشی میانرده، کیفیت و وضوح تصویر خوب و قابل قبولی رو ارائه میده و جزئیات رو به خوبی نشون میده. یکی از نقاط قوت این نمایشگر، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزیشه. این یعنی تصاویر با سرعت بیشتری بهروز میشن و در نتیجه، کار کردن با گوشی، وبگردی، اسکرول کردن تو شبکههای اجتماعی و حتی بازی کردن خیلی روونتر و لذتبخشتر به نظر میرسه.
روشنایی صفحهنمایش هم در حالت بیشینه به ۸۵۰ نیت میرسه. این میزان روشنایی برای استفاده زیر نور مستقیم خورشید مناسبه، یعنی میتونین محتوای صفحه رو ببینین، ولی خب نباید انتظار معجزهای مثل پنلهای خیلی روشنتر پرچمدارها رو ازش داشت. برای گوشیای که با شعار مقاومت و استفاده در شرایط مختلف عرضه میشه، این میزان روشنایی شاید در محیطهای خیلی پرنور، یه کم چالشبرانگیز باشه، مخصوصا در مقایسه با رقبایی که روشنایی ۱۰۰۰ نیت یا بیشتر دارن.
حالا ببینیم این مشخصات روی کاغذ، تو دنیای واقعی چطور عمل میکنن. برای فیلم دیدن و وبگردی، با توجه به ابعاد بزرگ و نرخ نوسازی بالا، تجربه کار با X9c اسمارت خوب و روونه. رنگها تو این پنل TFT LCD قابل قبولن و کار رو راه میندازن، ولی خب همونطور که انتظار میره، به پای کیفیت پنلهای AMOLED، مخصوصا از نظر عمق رنگ مشکی، کنتراست بالا و شادابی رنگها، نمیرسن. این یه نکته مهمه که باید در نظر داشته باشین، مخصوصا اگه قبلا از گوشی با نمایشگر AMOLED استفاده میکردین و به اون کیفیت عادت دارین. انتخاب پنل TFT LCD به جای AMOLED، به وضوح یه تصمیم برای کاهش هزینهها بوده و مستقیما روی کیفیت بصری تأثیر گذاشته، چیزی که تو بازه قیمتی حدود ۲۵ میلیون تومان که خیلی از رقبا مثل بعضی مدلهای ردمی نوت شیائومی یا سری A سامسونگ پنل AMOLED دارن، یه نقطه ضعف محسوب میشه. نمیشه گفت این تصمیم به خاطر مقاومت بیشتر گوشی بوده، چون توی نسخه X9c نمایشگر امولد مقاومی استفاده شده.
زوایای دید این نمایشگر معمولیه؛ یعنی اگه خیلی از کنار بهش نگاه کنین، ممکنه یه کم افت کیفیت و تغییر رنگ تو تصاویر ببینین. حاشیههای دور نمایشگر هم خیلی باریک نیستن، ولی اونقدر هم ضخیم نیستن که اذیتکننده باشن و برای یه گوشی تو این رده قیمتی، طبیعی به نظر میرسن.
یه نکته فنی دیگه هم در مورد نمایشگرهای LCD با نرخ نوسازی بالا مثل این، اینه که گاهی اوقات به خاطر زمان پاسخدهی کندتر پیکسلها نسبت به پنلهای AMOLED، ممکنه تو محتوای سریع یا بازیها، یه مقدار تاری حرکت (motion blur) یا شبح تصویر (ghosting) بیشتری دیده بشه. این موضوع شاید برای همه محسوس نباشه، ولی یه تفاوت فنیه که میتونه روی تجربه بصری تأثیر بذاره.
عملکرد باتری و شارژدهی آنر X9c Smart
خب، حالا میرسیم به یکی از بزرگترین و مهمترین نقاط قوت آنر X9c اسمارت، یعنی باتری و شارژدهی! آنر برای این گوشی یه باتری غولپیکر لیتیوم پلیمری با ظرفیت فوقالعاده ۵۸۰۰ میلیآمپرساعت در نظر گرفته. این ظرفیت برای یه گوشی میانرده واقعا عالی و کمنظیره و از همون اول نوید شارژدهی خیلی خوبی رو میده. این حجم از باتری، در کنار پردازنده ۶ نانومتری دایمنسیتی ۷۰۲۵ اولترا که مصرف انرژی بهینهای داره، و همچنین استفاده از پنل TFT LCD که در برخی سناریوها میتونه نسبت به پنلهای AMOLED پرنور مصرف کمتری داشته باشه، ترکیبی رو ایجاد کرده که نتیجهاش شارژدهی فوقالعادهاس.
اما این باتری گنده تو دنیای واقعی چطور عمل میکنه؟ طبق بررسیهای انجام شده، آنر X9c اسمارت میتونه با استفاده معمولی و ترکیبی، راحت ۲ روز کامل رو دووم بیاره و نیازی به شارژ مجدد نداشته باشه. یکی از بررسیکنندهها حتی گفته که با استفاده معمولی شامل وبگردی، شبکههای اجتماعی، پخش موسیقی و ویدیو و کمی بازی، گوشی تونسته یک روز و نصفی شارژ نگه داره و حتی کاربران پرمصرف هم میتونن با خیال راحت یک روز کامل رو باهاش سر کنن. تست استاندارد PCMark هم نشون داده که این گوشی میتونه حدود ۱۲ ساعت و ۴۱ دقیقه به طور مداوم با صفحه روشن کار کنه.
حالا که از شارژدهی عالیش گفتیم، ببینیم سرعت شارژ شدنش چطوره. آنر X9c اسمارت از شارژ سریع سیمی ۳۵ واتی پشتیبانی میکنه. برای شارژ کامل این باتری ۵۸۰۰ میلیآمپرساعتی از صفر تا صد درصد، حدود ۸۰ دقیقه (یعنی یک ساعت و ۲۰ دقیقه) زمان نیازه. این سرعت شارژ برای باتری به این بزرگی، قابل قبوله. شاید به سرعت شارژرهای ۶۷ واتی یا ۱۲۰ واتی بعضی از رقبای شیائومی نرسه، ولی اونقدر هم کند نیست که اذیت بشین. مخصوصا با توجه به اینکه این گوشی شارژدهی خیلی خوبی داره و لازم نیست هر روز شارژش کنین، سرعت شارژ ۳۵ واتی خیلی هم به چشم نمیاد. یه شارژ کوتاه ۳۰ دقیقهای هم میتونه انرژی قابل توجهی به گوشی بده.
خبر خوب دیگه اینه که شارژر ۳۵ واتی داخل جعبه گوشی موجوده و نیازی نیست برای خریدش هزینه جداگانهای پرداخت کنین. این روزا که خیلی از شرکتها، حتی تو گوشیهای میانرده، شارژر رو از جعبه حذف میکنن، این حرکت آنر قابل تقدیره و به ارزش خرید گوشی اضافه میکنه. یه قابلیت جالب دیگه هم که این گوشی داره، شارژ معکوس سیمی ۵ واته. این یعنی میتونین از X9c اسمارت به عنوان یه پاوربانک کوچیک استفاده کنین و گجتهای دیگهتون مثل هدفون بلوتوثی یا ساعت هوشمند رو باهاش شارژ کنین.
عملکرد دوربین گوشی آنر X9c Smart
آنر X9c اسمارت در قاب پشتی خودش یه مجموعه دوربین دوگانه داره:
- لنز اصلی (واید): یه سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی با دیافراگم باز f/1.75 و قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF).
- لنز اولتراواید (فوق عریض): یه سنسور ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2.
برای دوربین سلفی هم یه سنسور ۱۶ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.45 در جلوی گوشی تعبیه شده. دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، روی کاغذ خیلی خوب به نظر میرسه. اما تو عمل چطوره؟ تو شرایط نوری خوب و نور روز، دوربین اصلی X9c اسمارت عکسهای باکیفیت، با جزئیات خوب و رنگهای طبیعی و زنده ثبت میکنه. هوش مصنوعی هم به صورت خودکار صحنهها رو تشخیص میده و تنظیمات رنگ و نور رو برای بهتر شدن عکس بهینه میکنه. البته، تا حدودی پردازش هوش مصنوعی ممکنه گاهی اوقات باعث بشه رنگها یه کم اشباعتر از واقعیت به نظر برسن و بافتها هم یه مقدار نرمتر بشن. این سبک پردازش شاید برای اشتراکگذاری سریع تو شبکههای اجتماعی خوب باشه، ولی اگه دنبال عکسهای کاملا طبیعی هستین، ممکنه خیلی به مذاقتون خوش نیاد.
عملکرد دوربین اصلی تو نور کم و شب، قابل قبول و مناسبه. این یعنی عکسها قابل استفاده هستن، ولی نباید انتظار معجزه ازش داشت. نویز تو تصاویر دیده میشه، اما نه اونقدر زیاد که عکس رو خراب کنه. حالت Night Mode هم به روشنتر شدن عکسهای شب و بهتر دیده شدن جزئیات کمک میکنه، بدون اینکه عکسها رو خیلی مصنوعی و غیرطبیعی جلوه بده. دوربین گاهی اوقات تو تشخیص دقیق سوژه از پسزمینه تو عکس های پرتره مشکل داره و ممکنه لبههای سوژه به خوبی جدا نشن. با این حال، اگه شرایط نوری خوب باشه و سوژه هم خیلی پیچیده نباشه، میتونین پرترههای قابل قبولی باهاش ثبت کنین.
علاوه بر بهینهسازی صحنه، یه قابلیت جالب دیگه به اسم AI Erase هم تو بخش دوربین وجود داره که بهتون اجازه میده اشیا یا افراد اضافی رو از عکسهاتون حذف کنین. عملکرد این قابلیت برای یه گوشی میانرده، خوب و کاربردیه. قابلیت Motion Sensing Capture هم برای عکاسی از سوژههای متحرک مثل بچهها یا حیوانات خانگی میتونه مفید باشه و به ثبت عکسهای واضحتر کمک کنه.
خب، بریم سراغ لنز دوم یعنی دوربین اولتراواید ۵ مگاپیکسلی. راستش رو بخواین، از یه سنسور ۵ مگاپیکسلی اولتراواید، اونم تو این دوره زمونه، خیلی نمیشه انتظار زیادی داشت. این لنز بیشتر به درد این میخوره که یه منظره خیلی وسیع یا یه جمع بزرگ رو تو یه قاب جا بدین. اما از نظر کیفیت، جزئیات عکسها کمه، رنگها شاید خیلی دقیق نباشن و گوشههای تصویر هم معمولا با اعوجاج و افت کیفیت همراهن. این یه مشکل رایج تو سنسورهای اولتراواید با مگاپیکسل پایینه و X9c اسمارت هم از این قاعده مستثنی نیست. پس اگه کیفیت عکسهای اولتراواید براتون مهمه، این گوشی شاید ناامیدتون کنه.
دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی این گوشی برای گرفتن عکسهای سلفی و برقراری تماسهای ویدیویی، کیفیت مناسب و قابل قبولی ارائه میده. تو شرایط نوری خوب، جزئیات صورت و رنگ پوست رو به خوبی ثبت میکنه و برای اشتراکگذاری تو شبکههای اجتماعی کافیه.
اما میرسیم به بخش فیلمبرداری که متاسفانه یکی از نقاط ضعف اصلی دوربین X9c اسمارت به حساب میاد. هم دوربین اصلی و هم دوربین سلفی، حداکثر میتونن با کیفیت 1080p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنن. این یعنی خبری از فیلمبرداری 4K یا حتی 1080p با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه نیست. این محدودیت برای گوشیای که سنسور اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی داره، یه کم ناامیدکنندهس، مخصوصا وقتی بعضی از رقبای همقیمتش قابلیت فیلمبرداری 4K رو ارائه میدن.
مشکل بعدی، نبود لرزشگیر اپتیکال (OIS) یا حتی یه لرزشگیر دیجیتال (EIS) قوی و کارآمده. این یعنی اگه موقع فیلمبرداری دستتون بلرزه یا در حال حرکت باشین، ویدیوها به احتمال زیاد لرزش زیادی خواهند داشت و کیفیت نهایی خیلی خوب از آب درنمیاد. پس اگه زیاد اهل فیلمبرداری با گوشی هستین، یا باید از گیمبال استفاده کنین یا خیلی سعی کنین گوشی رو ثابت نگه دارین. این ترکیب از محدودیت رزولوشن و نبود لرزشگیر مناسب، باعث میشه X9c اسمارت تو بخش فیلمبرداری حرف زیادی برای گفتن نداشته باشه و از خیلی از رقباش عقب بمونه.
عملکرد سختافزار گوشی آنر X9c اسمارت
حالا بریم سراغ قلب تپنده گوشی و ببینیم از نظر قدرت پردازشی چی تو چنته داره. آنر برای این گوشی از تراشه ۶ نانومتری مدیاتک دایمنسیتی 7025 اولترا استفاده کرده. این تراشه یه پردازنده هشت هستهای داره که شامل دو هسته قویتر Cortex-A78 با فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز برای کارهای سنگینتر، و شش هسته کممصرفتر Cortex-A55 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز برای کارهای سبکتر و بهینهسازی مصرف باتریه. پردازنده گرافیکیش هم IMG BXM-8-256 هست. این تراشه برای یه گوشی میانرده، انتخاب معقول و استانداردیه. نباید ازش انتظار عملکردی در حد و اندازههای گوشیهای پرچمدار رو داشت، ولی برای انجام کارهای روزمره، اجرای روان برنامهها و حتی بازیهای نیمه سنگین، باید بتونه از پس کارها بربیاد.
آنر X9c اسمارت با کانفیگهای مختلفی از رم و حافظه داخلی عرضه میشه. نسخهای که بیشتر تو بازار ایران پیدا میشه، ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی با ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم داره. یه نکته منفی اینجا اینه که این گوشی از کارت حافظه جانبی microSD پشتیبانی نمیکنه. پس موقع خرید حتما باید به میزان حافظه مورد نیازتون دقت کنین و نسخهای رو انتخاب کنین که براتون کافی باشه. این موضوع مخصوصا با توجه به دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی که عکسهای با حجم بالا تولید میکنه و اینکه گوشیهای مقاوم معمولا برای استفاده طولانیمدت خریداری میشن، میتونه برای بعضی کاربرا که عادت به ذخیره حجم زیادی از اطلاعات روی گوشی دارن، یه محدودیت باشه.
اما تو کارهای روزمره، X9c اسمارت چطور عمل میکنه؟ برای کارهای عادی مثل وبگردی، چک کردن شبکههای اجتماعی، پیامرسانی، پخش ویدیو و موزیک، و اجرای همزمان چندتا از این برنامهها، این گوشی عملکرد روون و بدون لگ قابل توجهی داره. رابط کاربری MagicOS 8.0 هم بهینه به نظر میرسه و به این روونی کمک میکنه. پس اگه کاربر معمولی هستین، از نظر سرعت و روونی تو کارهای روزانه، مشکلی با این گوشی نخواهید داشت.
خب، حالا بریم سراغ بخش جذاب بازی! آیا X9c اسمارت میتونه گیمرها رو راضی کنه؟ راستش رو بخواین، اینجا دیگه نباید توقع خیلی بالایی ازش داشت. بازیهای سبک و کژوال مثل Mobile Legends یا عناوین مشابه رو با تنظیمات گرافیکی بالا و به صورت روان اجرا میکنه. حتی بازیهایی مثل Need For Speed: No Limits هم با گرافیک بالا روش خوب اجرا میشن. اما وقتی سراغ بازیهای سنگینتر و گرافیکیتر مثل گنشین ایمپکت یا Zenless Zone Zero میریم، قضیه فرق میکنه. برای اینکه بتونین این بازیها رو با فریم ریت قابل قبول و بدون لگ و کندی زیاد بازی کنین، مجبورین تنظیمات گرافیکی رو روی متوسط یا حتی پایین بیارین. این نشون میده که پردازنده گرافیکی برای اجرای بازیهای خیلی سنگین با جزئیات بالا، یه کم ضعیفه. این موضوع برای گوشیای که صفحه نمایش بزرگ و باتری حجیمی داره و شاید بعضیا رو برای بازی طولانیمدت وسوسه کنه، یه نقطه ضعف محسوب میشه.
در کل، اگه گیمر حرفهای هستین و دنبال بالاترین کیفیت گرافیکی و فریم ریت تو بازیهای سنگین روز هستین، آنر X9c اسمارت انتخاب ایدهآلی براتون نیست. ولی اگه گهگاهی بازیهای تفننی انجام میدین یا حتی بازیهای یه کم سنگینتر رو با تنظیمات گرافیکی پایینتر اجرا میکنین، این گوشی کارتون رو راه میندازه.
نرمافزار و رابط کاربری گوشی آنر X9c Smart
بخش نرمافزار یکی از مهمترین قسمتهای تجربه کار با هر گوشیه. ببینیم آنر X9c اسمارت تو این بخش چی برای گفتن داره. آنر X9c اسمارت با نسخه اندروید ۱۴ و رابط کاربری اختصاصی خود گوشی آنر به اسم MagicOS 8.0 عرضه میشه. رابط کاربری MagicOS 8.0 ظاهر ساده، تمیز و روونی داره. آنر سعی کرده تجربهای نزدیک به اندروید خام رو ارائه بده، اما با یه سری امکانات و شخصیسازیهای خاص خودش که میتونه کاربردی باشه. انیمیشنها روان اجرا میشن و جابجایی بین منوها و برنامهها سریع و بدون مشکل انجام میشه.
یکی از نکات مثبتی که در مورد MagicOS 8.0 روی این گوشی دیده شده، اینه که موقع راهاندازی اولیه، برنامه اضافی یا همون Bloatware خاصی روش نصب نبوده، یا حداقل تعدادشون خیلی کمه. این یعنی با یه رابط کاربری نسبتا خلوت طرفیم. البته، آنر یه سری اپلیکیشنهای اختصاصی خودش رو (مثل گالری یا مرورگر) روی گوشی نصب کرده که عملکرد مشابهی با اپلیکیشنهای گوگل دارن و ممکنه برای کسایی که به اکوسیستم گوگل عادت دارن، یه کم اضافی به نظر برسن. اما در کل، به نظر نمیرسه این موضوع خیلی آزاردهنده باشه.
MagicOS 8.0 یه سری قابلیتهای جالب و کاربردی داره که میتونه تجربه کار با گوشی رو بهتر کنه:
- Magic Capsule: این قابلیت یه چیزی شبیه به Dynamic Island آیفونه که بالای صفحه، اطراف دوربین سلفی، اطلاعات مفیدی مثل تماسهای ورودی، تایمر، یا کنترل موزیک رو به صورت پویا نمایش میده. هم جالبه و هم میتونه کاربردی باشه.
- Magic Portal: این یکی از بهترین قابلیتهای MagicOS هست. بهتون اجازه میده متن، عکس، یا حتی فایل رو به راحتی از یه برنامه بکشید و تو یه برنامه دیگه رها کنید (Drag & Drop). مثلا فرض کنین یه آدرس رو از توی پیامرسان کپی کردین؛ میتونین مستقیم اون رو بکشید و بندازین توی گوگل مپ تا مسیر رو بهتون نشون بده. این قابلیت برای مولتیتسکینگ و انجام سریع کارها خیلی مفیده.
- Parallel Space: با این ویژگی میتونین از یه برنامه دو نسخه همزمان و مستقل داشته باشین. مثلا دوتا اکانت واتساپ یا اینستاگرام رو روی یه گوشی مدیریت کنین؛ یکی برای کار، یکی برای زندگی شخصی.
- Magic Text: این قابلیت که تو گالری گوشی پیدا میشه، بهتون اجازه میده متنهای داخل عکسها رو استخراج کنین و ازشون استفاده کنین.
- HONOR Share: اگه دستگاههای دیگهای از برند آنر (مثل لپتاپ یا تبلت) داشته باشین، با این قابلیت میتونین فایلهاتون رو خیلی سریع بینشون جابجا کنین.
علاوه بر اینها، امکانات استانداردی مثل Always-On Display با قابلیت شخصیسازی محدود، ویجتهای متنوع و کاربردی (که آنر بهشون میگه Cards)، و قابلیتهای مربوط به مدیریت هوشمند باتری هم تو MagicOS 8.0 وجود دارن. هوش مصنوعی هم تو این رابط کاربری بیشتر روی قابلیتهای کاربردی مثل همین Magic Portal یا Magic Text و یا قابلیتهای مرتبط با دوربین مثل AI Erase تمرکز داره و نباید انتظار قابلیتهای پیچیده هوش مصنوعی مولد یا دستیارهای خیلی پیشرفته رو ازش داشت، که البته برای یه گوشی میانرده کاملا طبیعیه.
یه تغییر دیگه نسبت به بعضی رابطهای کاربری دیگه، جدا بودن کنترل سنتر و پنل نوتیفیکیشنهاست؛ یعنی اگه از سمت راست بالای صفحه به پایین بکشید، کنترل سنتر باز میشه و اگه از سمت چپ بکشید، نوتیفیکیشنها نمایش داده میشن. این سبک طراحی ممکنه برای کسایی که به رابط کاربریهای دیگه مثل MIUI شیائومی یا One UI سامسونگ عادت دارن، اولش یه کم گیجکننده باشه و نیاز به عادت کردن داشته باشه. در مجموع، MagicOS 8.0 یه رابط کاربری روان، نسبتا سبک و با امکانات کاربردیه که تجربه خوبی رو ارائه میده، اما ممکنه بعضی از طراحیها و کمبودهای جزئیش برای همه کاربران ایدهآل نباشه.
عملکرد اسپیکر و کیفیت صدا Honor X9c Smart
میرسیم به بخش اسپیکر که متاسفانه آنر X9c اسمارت تو این قسمت خیلی حرفی برای گفتن نداره. آنر X9c اسمارت فقط یه اسپیکر مونو (تک کاناله) داره که در لبه پایینی گوشی قرار گرفته. این یعنی خبری از اسپیکرهای استریو که صدای فراگیرتر و جذابتری تولید میکنن، نیست. اما کیفیت و بلندی صدای همین اسپیکر تکی چطوره؟ کیفیت صدای این اسپیکر مونو، قابل قبول” و معمولیه. این یعنی برای شنیدن صدای زنگ گوشی، گوش دادن به پادکست یا دیدن ویدیوهای کوتاه تو یه محیط آروم کافیه. اما اگه دنبال گوش دادن به موسیقی با کیفیت بالا و جزئیات زیاد هستین، یا میخواین موقع فیلم دیدن و بازی کردن صدای فراگیر و هیجانانگیزی داشته باشین، این اسپیکر اصلا نمیتونه راضیتون کنه.
صداش خیلی تفکیک خوبی نداره و جزئیات موسیقی تو هم گم میشن. تو ولومهای بالا هم ممکنه صدا تیز و بههمریخته بشه و کیفیتش افت کنه. یه مشکل دیگه هم اینه که موقع بازی کردن تو حالت افقی (Landscape)، دستتون خیلی راحت روی دریچه اسپیکر رو میپوشونه و باعث میشه صداش خفه بشه.
گوشی آنر ایکس 9 سی اسمارت رو بخریم یا نه؟
خب، رسیدیم به انتهای بررسی گوشی Honor X9c Smart و بخش شیرین و البته تعیینکننده ارزش خرید! ببینیم آنر X9c اسمارت با توجه به امکانات و قیمتش، چقدر میتونه گزینه جذابی باشه. موقعی که ما داریم این بررسی رو مینویسیم (یعنی اردیبهشت 1404)، قیمت گوشی آنر X9c اسمارت با کانفیگ ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی، تو بازار ایران حدود ۲۵ میلیون تومانه. تو این بازه قیمتی، یعنی حدود ۲۵ میلیون تومان، رقابت خیلی سنگینه و آنر X9c اسمارت رقبای سرسختی داره. مثلا از برند شیائومی، میتونیم به گوشیهایی از سری ردمی نوت (مثل ردمی نوت ۱۴ پرو نسخه 4G) یا گوشیهای سری پوکو (مثل پوکو X7) اشاره کنیم. از برند سامسونگ هم مدلهایی مثل گلکسی A35 قرار میگیرن.
حالا سوال اصلی اینه که آنر X9c اسمارت با این قیمت، در مقابل این رقبا چیزی برای گفتن داره و آیا ارزش خرید داره یا نه؟ بدون هیچ شکی، باتری فوقالعاده حجیم و بادوام و بدنه بسیار مقاوم، دوتا برگ برنده اصلی این گوشی در مقابل رقبا هستن. اگه اولویت اول و آخر شما این دو مورده، یعنی یه گوشی میخواین که به این راحتیها نشکنه و از طرفی هم مجبور نباشین هر روز شارژش کنین، X9c اسمارت میتونه انتخاب خیلی خوبی براتون باشه. نمایشگر بزرگ ۶.۸ اینچی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز هم برای وبگردی و دیدن محتوای ویدیویی تجربه روونی رو ارائه میده. همونطور که گفتیم، این گوشی از پنل TFT LCD استفاده میکنه. نمایشگر X9c اسمارت، هرچند ۱۲۰ هرتزه، ولی از نظر کیفیت بصری و جذابیت رنگها، یه پله پایینتر از پنلهای AMOLED قرار میگیره.
تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۷۰۲۵ اولترا برای انجام کارهای روزمره و بازیهای سبک خوبه. اما بعضی از رقبا، مخصوصا گوشیهای پوکو، ممکنه تو این بازه قیمتی تراشههای یه کم قویتری داشته باشن که تو اجرای بازیهای سنگین و کارهای پردازشی سنگینتر، عملکرد بهتری از خودشون نشون بدن. با اینکه سنسور اصلی دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلیه، ولی محدودیت فیلمبرداری به کیفیت 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و نبود لرزشگیر اپتیکال (OIS) یا حتی یه لرزشگیر دیجیتال قوی، باعث میشه این گوشی تو بخش دوربین از بعضی رقباش که قابلیت فیلمبرداری 4K یا لرزشگیر بهتری دارن، عقب بمونه. این گوشی فقط یه اسپیکر مونو داره، در حالی که خیلی از گوشیهای این رده قیمتی دیگه به اسپیکرهای استریو مجهز شدن که تجربه صوتی بهتری رو ارائه میدن.
پس انتخاب بین آنر X9c اسمارت و رقباش، خیلی به اولویتهای شما بستگی داره. اگه یه گوشی جونسخت با باتری بینظیر میخواین که نمایشگر روون و بزرگی هم داشته باشه و خیلی اهل بازیهای سنگین یا فیلمبرداری حرفهای با گوشی نیستین، X9c اسمارت میتونه گزینه جذابی براتون باشه. اما اگه کیفیت بالای نمایشگر، عملکرد پردازشی قویتر برای گیمینگ، یا دوربین همهفنحریفتر با قابلیتهای فیلمبرداری بهتر براتون اهمیت بیشتری داره، شاید بهتر باشه گزینههای دیگه رو هم تو این بازه قیمتی به دقت بررسی کنین.
اگه بخوایم یه تشبیه براش به کار ببریم، این گوشی یه جورایی شبیه یه ورزشکار دومیدانیه که تو دوی استقامت (باتری) و پرش از مانع (مقاومت) قهرمانه و مدال طلا میگیره، ولی تو دوی سرعت (عملکرد پردازشی سنگین) یا پرتاب وزنه (کیفیت دوربین فیلمبرداری) شاید حرف زیادی برای گفتن نداشته باشه و از رقبا عقب بمونه! آنر X9c اسمارت با قیمت حدود ۲۵ میلیون تومان، یه گوشی خاص با نقاط قوت خیلی مشخص و البته نقاط ضعف قابل توجهیه.
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.