واقعا براشون زشت نیست که فست شارژ رو طراحی نکردن براش؟
نقد و بررسی مشخصات گوشی آنر 9A
بررسی گوشی آنر 9A
نیاز خرید به گوشی همیشه هست و نیاز به خرید گوشی اقتصادی با این وضعیت بازار همیشه بیشتر هست. بازاری که خیلی از برند ها از ارزون ترین حالت ممکن تا پرچمدار، صد ها مدل گوشی عرضه کردن تا دست انواع سلایقو واسه خرید باز بذارن. یکی از برند هایی که همیشه سعی کرده گوشی های اقتصادی خوبی داشته باشه آنره. امروز با هم به بررسی آنر 9A میپردازیم، تا اخر مطلب همراه ما باشید.
طراحی آنر 9A
تو بررسی آنر 9A طبق انتظار و با توجه به قیمت گوشی بدنه کاملا پلاستیکی تو این گوشی دیده میشه، پشت قاب سه تا دوربین با فلش تو قاب مستطیل شکل دیده میشه که شباهت خیلی زیادی به گوشی های سامسونگ داره. وسط قاب حسگر اثر انگشته و پایین یه لوگو آنر بزرگ دیده میشه. زیر گوشی درگاه microUSB دیده میشه و خبری از Type C نیست، جک 3.5 میلی متری و اسپیکر و میکروفون هم پایین گوشی قرار گرفته. لبه سمت راست گوشی دکمه پاور و کم زیاد کردن صداست، بالای گوشی یه میکروفون دیگه و لبه سمت چپ گوشی خشاب سیم کارت به چشم میخوره. تو پنل جلویی یه نمایشگر تخته که 81.3% پنلو به خودش اختصاص داده. دوربین سلفی تو ناچ قطره ای قرار گرفته و بالاش اسپیکر مکالمه هم هست. درمورد طراحی این گوشی میشه گفت کم وزن ترین گوشی تو این بازه قیمتیه و گوش خوش دستیه و پلاستیکی بودنش به چشم نمیاد، کیفیت ساخت خیلی مطلوبی داره، نسبت به رقباش از نظر طراحی نمره بالاتری میگیره. معمولا تو گوشی های اقتصادی تو این بازه قیمتی طراحی های آنچنان جذابی نمیبینیم اما آنر 9 ای میشه گفت در حد خودش طراحی خوبی داره و چشم نوازه.
نمایشگر آنر 9A
تو بررسی آنر 9A و بخش نمایشگر یه پنل IPS با رزولیشن 720 در 1600 پیکسل داره و 6.3 اینچ اندازشه. از نظر اندازه با رقباش برابره اما از نظر رزولیشن قوی تره و وضوحیت تصویر بالاتری داره. تو این بازه قیمتی به اندازه خودش تصاویر قابل قبولی رو ارائه میده و نباید خیلی انتظار داشت که تصاویر فوق العاده ای نشونمون بده و میتونیم بگیم که رضایت بخشه. تنها نکته ای که باید درمورد نمایشگر بهش اشاره کرد اینه که روشناییش تو نور زیاد مثل نور مستقیم آفتاب شاید یه مقداری اذیت کنه و اگر بخوایم سخت گیرانه نظر بدیم زاویه دیدش تو زوایای مختلف یه مقداری تیرگی داره که البته نباید با این قیمت اونقدر به این نمایشگر سخت گیری کنیم. در مجموع صفحه نمایش آنر 9ای در حد و اندازه خودش نمره قبولی میگیره و میشه گفت نسبت به رقباش یه مقداری بهتر عمل کرده، اگر از گوشی استفاده های معمولی میکنید نمایشگر این گوشی قابل قبوله.
باتری آنر 9A
تو این بخش از بررسی آنر 9A یعنی بخش باتری جاییه که عدد 5000 میلی آمپر ساعت به چشم میخوره و با استفاده های روزانه سنگین مثل بازی کردن و وب گردی و… یه روز کامل شارژدهی داره و با استفاده های سبک شاید تا یک روز و نیم جواب بده. این شارژ دهی واسه یه گوشی با این قیمت خیلی فوق العادس و در نگاه اول شاید خیلی جالب و جذاب باشه، اما مشکلی که باید بهش اشاره کرد شارژره! مشکل بزرگ قضیه جاییه که شارژر میکرو یو اس بی (micro usb) این گوشی فست شارژ نیست و همین باعث شده تا فول شارژ شدن این گوشی چیزی حدود دو ساعت طول بکشه که این واقعا خوب نیست. تو مقایسه با رقبا عملکرد باتری این گوشی تقریبا باهاشون برابره. در مجموع اگه بخوایم باتری گوشیو نقد منصفانه کنیم، تو این بازه قیمتی و در حد خودش عملکرد قابل قبولی داره و نمیشه ازش انتظار یه چیز فوق العاده داشت و یه روز کامل شارژ دهی واسه این گوشی تایم خوبیه.
امنیت آنر 9A
بخش امنیت آنر 9A جاییه که یه حسگر اثر انگشت پشت گوشی قرار داده شده. سرعت شناسایی اثر انگشت خوبه، خیلی خفن نیست اما در حد خودش قابل قبوله. تو این بازه قیمتی اگه حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر باشه ممکنه عملکرد ضعیفی داشته باشه که تو این گوشی عملکرد حسگرش قابل قبوله. آنر 9A سنسور تشخیص چهره هم داره و با استفاده از صورت قفل گوشیو باز میکنه، سرعتش خوبه اما تو نور کم ممکنه یه مقداری بد عمل کنه اما خب همینکه تو این بازه قیمتی سنسور تشخیض چهره هست خودش جای شکر داره. در مجموع هم حسگر اثر انگشت این گوشی هم سنسور تشخیص چهره تو این بازه قیمتی عملکرد قابل قبولی دارن و نمیتونیم عیب و ایراد خاصی بهشون بگیریم.
دوربین آنر 9A
دوربین آنر 9A از سه تا سنسور تشکیل شده که به ترتیب:
- 13 مگاپیکسل (لنز واید، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، f/1.8)
- 5 مگاپیکسل (لنز فوقعریض، f/2.2)
- 2 مگاپیکسل (سنسور تشخیص عمق تصویر، f.2,4)
کیفیت عکس ها با دوربین اصلی تو این بازه قیمتی واقعا فوق العادست!
عکس ها با لنز اصلی واقعا شارپنس خوبی دارن، دیتیل و جزئیات رو به خوبی نشون میدن، داینامیک رنج قابل قبولی داره اما نکته ای که باید بهش اشاره کرد این بود که عکس ها تو حالت اصلی یه مقداری اغراق میشد و خیلی فانتزی نمایش داده میشدن. در مجموع همه چی خیلی شارپ و خوب بود که تو این بازه قیمتی آنر 9 ای دوربینش یه نمره خیلی خوب میگیره. عکسا تو حالت پرتره یه مقداری عیب و ایراد داشت که باز هم باید گفت تو این بازه قیمتی خوبه و نسبت به رقبای خودش چیزی کم نداره. تو حالت اولترا واید (Ultra wide) شارپنس و جزئیاتش افت میکنه ولی همچنان اون اغراق رنگی توش هست. تو تنظیمات دوربین این گوشی حالت شب یا (night mod) وجود نداره و نمیتونید تو شب و با نور کم عکس بگیرید. اگه بخوایم دوربین این گوشیو با رقبا مقایسه کنیم این گوشی با اختلاف خیلی کمی از رقباش جلوتره.
فیلمبرداری آنر 9A
آنر 9A قابلیت فیلمبرداری با کیفیت فول اچ دی ( Full HD 30 Fps) با 30 فریم بر ثانیه داره که تو این بازه قیمتی یه چیز طبیعیه عملکرد استابلایزرش خیلی خوب نیست و اگر خیلی فیلم میگیرید قاعدتا باید واسه دوربین بودجه بیشتری در نظر بگیرید چون دوربین این گوشی خیلی نمیتونه ویدیو های خفنی ثبت کنه و تو تشخیص نور و رنگ خیلی خوب عمل نمیکنه اما ویدیو هایی که میگیره واسه بازه قیمتی خودش قابل قبوله. در مجموع نمیشه از یه گوشی تو این بازه قیمتی انتظار داشته باشیم که هم عکس برداری خوبی داشته باشه هم فیلمبرداری و این گوشی رو اگه بخوایم در حد خودش قضاوت کنیم تو بخش دوربین نمره قابل قبولی میگیره.
دوربین سلفی آنر 9A
دوربین سلفی آنر 9 ای 8 مگاپیکسله و تو یه ناچ قطره ای قرار گرفته و عکسای سلفی هم کیفیت خوبی دارن و تو این بازه قیمتی بهترین عکسای سلفی با این گوشی گرفته شدن و کیفیت فوق العادست و جزئیات رو به خوبی نشون میده، داینامیک رنج معمولی داره و این دوربین سلفی مطمئنا از رقبای خودش خیلی بهتره. درکل اگه بخوایم دوربین رو جمع بندی کنیم آنر 9A خیلی خوب عملکرده و عکس هایی که با سنسور اصلی گرفته میشن کیفیت فوق العاده ای دارن، تو بخش فیلمبرداری قابل قبول عمل کرده و تو بخش دوربین سلفی هم که عکسایی که گرفته میشه فوق العادست و بهترین دوربین سلفی تو این بازه قیمتیه و کاملا رقبا رو محو کرده.
سخت افزار آنر 9A
سخت افزار آنر 9A جاییه که یه پردازنده Mediatek MT6762R Helio P22 تو دل این گوشی قرار گرفته و عملکرد پردازشیش با رم 3 گیگبایتیش اونقدر که باید خوب نیست. خوب نیست اول به دلیل اینکه تو محیط کار کردن با خود گوشی با لگ و کندی مواجه میشید، بازیا رو تو حالت low خیلی سخت اجرا میکرد و میتونیم بگیم عملکرد سخت افزاریش زیاد چنگی به دل نمیزنه. تو مقایسه با رقبا هم میشه گفت اوناهم عملکرد مشابهی دارن و تو این بازه قیمتی قدرت پردازنده ها یکیه. اگر میخواید بازی کنید یا پردازش های سنگین انجام بدید این گوشی اونقدر که باید خوب عمل نمیکنه اما کارتون رو راه میندازه و اگر استفاده های سبک میکنید اونقدرا هم به مشکل برنمیخورید.
رابط کاربری آنر 9A
رابط کاربری
پاشنه آشیل آنر 9A بخش رابط کاربریه، آنر 9A از سرویس های گوگل پشتیبانی نمیکنه و این یه مشکل بزرگه! این گوشی از اندروید 10 و Magic UI 3.1 استفاده میکنه و احتمال اینکه اندروید 11 رو بگیره هست. نبود سرویس های گوگل باعث شده تا به جای پلی استور از اپ گالری استفاده بشه و اگر قبلا گوشی داشتید که پلی استور داشته ممکنه اوایل کار کردنتون با این گوشی یه مقدار اذیت شید چون باید اپلیکیشن هاتونو از منابع مختلف دانلود کنید. عیب و ایراد و سختی تو کار کردن باهاش هست اما باید از اون طرف به این فکر کنید که اپ گالری هم جای رشد کردن داره و در اینده ممکنه تمامی اپلیکیشن ها بهش اضافه شن. اگر بازی ها و برنامه های مختلفون به گوگل وصلن نمیتونید اونا رو روی این گوشی داشته باشید و فقط از طریق فیس بوک و سایر شبکه های اجتماعی میتونید بازی ها و اپلیکیشن هاتونو منتقل کنید. مجموعا درمورد رابط کاربری این گوشی میشه گفت امکانات شخصی سازی خوبی داره ولی نبود گوگل واقعا اذیت میکنه و اینکه بخواید بهش عادت کنید اذیت کننده تره، نبودن گوگل واقعا پاشنه آشیل این گوشیه و میشه ازش به عنوان بزرگترین نقطه ضعف این گوشی یاد کرد.
اسپیکر آنر 9A
اسپیکر
تو آنر 9A صدا فقط از اسپیکر پایین میاد و کیفیت صدا واقعا پایینه، بلندیش خوبه اما کیفیت مطلوبی نداره.
جمع بندی
اگه بخوایم بررسی آنر 9A رو جمع بندی کنیم، اولین نقطه قوت این گوشی طراحی زیباشه و بیرون زدگی دوربینش احساس نمیشه، جنس، متریال و کیفیت ساخت خوبی داره. نقطه قوت دوم صفحه نمایشه که جلوی رقبا چیزی کم نداره. باتریش شارژ دهی خوبی داره و تو این بازه قیمتی عملکرد خوبی داره ولی اینکه از فست شارژ پشتیبانی نمیکنه نقطه ضعف بزرگیه. دوربینش واقعا خوبه و میشه گفت بزرگترین نقطه قوت این گوشی دوربینشه. اما اگر بخوایم نقطه ضعف هاشو نام ببریم اولش پشتیبانی نکردن از فست شارژه، دومین نقطه ضعف پردازنده ضعیف و معمولیه که روون بودن و سرعت عمل تو کار ها رو میگیره، نقطه ضعف بعدی نبودن سرویس گوگله و نقطه ضعف اخر کیفیت پایین صداست. اگر بخوایم کلی نظر بدیم این گوشی تو بخش دوربین و باتری و نمایشگر خوب عمل کرده و ضعف هاش اگه استفاده معمولی میکنید جلوی نقاط قوتش زیاد به چشم نمیاد.
آخرین مقالات
گزینه های مناسب آموزش مجازی
کدوم برنامه با ساعت هایلو سازگارتره؟
از کجا بفهمیم گوشی خریداری شده، سرقتی نیست؟
وقتی نمی خوای هندزفری، سری سیلیکونی داشته باشه!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.