من از سری پیکسل۵ به اینور همراه بودم نمیدونستم گوگل همچین مسیری رو طی کرده
نقد و بررسی مشخصات گوشی Pixel 4 XL گوگل
بررسی گوشی پیکسل 4XL گوگل
هرساله گوشیهای پیکسل یه مشکلی داشتن. اولین گوشی کیفیت ساخت پایینی داشت، نسل بعدی دچار ایراداتی تو صفحه نمایش شد و سومین نسل هم از باتری ضعیف رنج میبرد. هر سال هم ما منتظریم تا گوگل با برطرف کردن این مشکلات یه گوشی بی نقص رو وارد بازار کنه. در حالیکه Pixel 4 XL گوشی خوبیه و نوید روزهای روشن رو میده اما هنوز یه سری از انتظارات کاربران رو برطرف نمیکنه. نه تنها این به این معنی نیست که Pixel 4 XL گوشی بدیه، بلکه این گوشی تو چندین بخش عملکرد خارقالعادهای داره. با بررسی تخصصی گوشی Pixel 4 XL همراه موبونیوز باشید.
[toc]
طراحی و کیفیت ساخت Pixel 4 XL
طراحی
گوگل هیچ وقت نتونسته تا یه طراحی خفن رو ارائه بده. پارسال شاهد بزرگترین ناچ ممکن تو Pixel 3 XL بودیم. اما انگار گوگل هیچ اعتقادی به کم کردن حاشیه نداره و حالا اون ناچ حذف شده اما حاشیه لبه بالایی به طرز چشمگیری افزایش داشته. طراحی که باعث میشه تا شما حس داشتن یه گوشی پرچمدار رو نداشته باشید. اما کیفیت ساخت بالا نکته مثبت درباره طراحیه این گوشیه. یه ترکیب جذاب از آلومینیوم و شیشه. فریم میانی آلومینیومیه و بافت نرم و خاصی داره. قاب پشتی هم از جنس شیشه ماته و با گوریلا گلس 5 محافظت میشه. مات بودن این قاب باعث میشه تا اثر انگشت روی گوشی نمونه؛ مخصوصا تو رنگ سفیدی که ما در اختیار داشتیم. اما برای اولین باره که ما شاهد حضور دوربین دوتایی تو یکی از گوشیهای ساخت گوگل هستیم. این دوربینها تو یه قاب مربعی و به زیبایی تو پنل پشتی قرار گرفتن.خب برگردیم به فریم آلومینیومی جذاب. این فریم تو لبه پایینی خوش میزبان درگاه شارژ Type C و دو حفره دیگهست. حفره سمت چپ میکروفون و حفره سمت راست اسپیکر اصلی رو تو خودش قرار داده. تو لبه سمت راست دکمههای پاور و تنظیم صدا دیده میشه. رنگ خاص دکمه پاور در کنار قرار گرفتنش بالای دکمههای تنظیم صدا از کارهای عجیب و جالبیه که گوگل انجام داده. خشاب سیم کارت تو لبه سمت چپ و میکروفون ثانویه هم تو لبه بالایی دیده میشه.شاهد حضور یه نمایشگر تخت تو پنل جلویی هستیم. همونطور که گفتیم خبری از ناچ نیست و حاشیه لبه بالایی خیلی زیاده. البته این حاشیه زیاد، بی دلیل هم نیست و حالا دوربین سلفی، اسپیکر مکالمه، سنسور تشخیص چهره و حسگر تشخیص حرکات دست رو تو خودش جا داده.Pixel 4 XL 8.2 میلیمتر ضخامت و 193 گرم وزن داره. همین باعث شده تا گوشی به شدت خوش دست باشه. در کنار همه ویژگیهای مثبت باید گواهینامه IP68 رو هم اضافه کنیم. مجموعا درباره طراحی این گوشی باید گفت که جنس بدنه عالیه و کیفیت ساخت بالایی رو میشه توش دید. مات بودن طراحی هم زیبایی گوشی رو دوچندان کرده. شاید تنها ایرادی که بشه به این گوشی گرفت حاشیه زیاد لبه بالایی گوشی باشه که میتونه برای یه پرچمدار تو سال 2019 نقطه ضعف محسوب بشه.
نمایشگر Pixel 4 XL
نمایشگر
در حالی که بقیه کمپانیها روز به روز دارن اندازه صفحه نمایش رو افزایش میدن اما گوگل همچنان اندازه 6.3 اینچی Pixel 4 XL 3 رو حفظ کرده با این تفاوت که صفحه نمایش Pixel 4 XL بخاطر نسبت تصویر 19:9 مقداری بلندتره. گوگل برای Pixel 4 XL یه نمایشگر تخت از نوع P-OLED، با رزولوشن 1440 در 3040 در نظر گرفته که تقریبا 81 درصد پنل جلویی رو به خودش اختصاص داده. گوریلا گلس 5 از این نمایشگر محافظت میکنه اما باز هم دلیل نمیشه که از گلس محافظ استفاده نکنید.اما ویژگی جذاب و فوقالعادهای که گوگل به پرچمدار خودش اضافه کرده نرخ تازه سازی 90 هرتزی نمایشگره. این باعث میشه تا جابجایی بین منوهای مختلف و نمایش انیمیشنها خیلی سریع اتفاق بیافته و حس سرعت بالایی رو به کاربر القا کنه.با توجه به نوع نمایشگر، کیفیت نمایش تصاویر و غلظت رنگها تو Pixel 4 XL فوق العاده و عمق رنگ مشکی خیلی زیاده. گوگل پرچمدار خودش رو به تکنولوژی Ambient EQ مجهز کرده که باعث میشه تم رنگی نمایشگر با توجه به محیط اطراف شما تنظیم بشه. در ضمن این ویژگی به طور پیشفرض فعاله. Pixel 4 XL یکی از بهترین نمایشگرها بین گوشیهای اندرویدی رو داره. با توجه به OLED بودن پنل و نرخ تازه سازی 90 هرتزی نمیشه هیچ ایرادی به نمایشگر این گوشی گرفت. میشه گفت گوگل تو بخش نمایشگر یه شاهکار خلق کرده.
باتری و شارژدهی Pixel 4 XL
باتری
Pixel 4 XL یه باتری با ظرفیت 3700 میلی آمپر ساعت داره. درسته که این باتری نسبت به نسل قبلی خودش افزایش 270 میلی آمپر ساعتی داره اما هنوز هم نسبت به سایر رقبای خودش ظرفیت کمتری داره. همین مورد باعث میشه تا باتری تبدیل به یکی از نقاط ضعف Pixel 4 XL بشه. با تنظیم نمایشگر روی ترخ تازه سازی 90 هرتزی و اتصال مداوم به شبکه وای فای، Pixel 4 XL حدودا 9 ساعت شارژدهی داشت. تستهای ما شامل وبگردی، مرور شبکههای اجتماعی، بازی و… میشد. وقتی که نرخ تازه سازی رو روی 60 هرتز قرار بدیم، تقریبا دو ساعت بیشتر میتونید روی باتری حساب باز کنید.گوگل مثل پرچمدار سال قبل خودش، Pixel 4 XL رو هم همراه با یه آداپتور شارژ سریع 18 واتی وارد بازار کرده. این آداپتور میتونه 45 درصد باتری رو تو 30 دقیقه شارژ کنه. شارژ 0 تا 100 هم حدودا 1 ساعت و 20 دقیقه طول میکشه که نه خیلی خوبه و نه خیلی بد. از نکات مثبت دیگه این گوشی تو بخش باتری میشه به پشتیبانی از تکنولوژی PD 2.0 و شارژ بی سیم اشاره کرد.
امنیت Pixel 4 XL
امنیت
خب برگردیم به حاشیه قطور بالای نمایشگر. همونطور که گفتیم سنسور تشخیص چهره تو این قسمت قرار گرفته. وقتی همون اول شروع به استفاده از گوشی میکنید گوشی ازتون میخواد تا برای امنیت چهره خودتون رو ثبت کنید. باید بدونید گوگل رویه اپل رو پیش گرفته و حسگر اثر انگشت رو از پرچمدار خودش حذف کرده و حالا برای تامین امنیت فقط سنسور تشخیص چهره رو در اختیار دارید.تو تجربه کاربری ما تشخیص چهره خیلی دقیق و سریع انجام میشه و حتی از گوشیهای آیفون هم سرعت بالاتری داره . با توجه به ویژگی Motion Sense، شما وقتی گوشی رو دست میگیرید سنسور تشخیص چهره فعال میشه و به سرعت صورت شما رو شناسایی میکنه. به لطف سه بعدی بودن سیستم تشخیص چهره، شما از هر زاویهای موفق به باز کردن گوشی میشید.اما این سنسور یه مشکل خیلی جدی هم داره. متاسفانه این سنسور حتی با چشم بسته هم گوشی رو باز میکنه! این یه مشکل امنیتیه که گوگل باید هر چی سریعتر برطرفش کنه. احتمالا تو آپدیتهای نرم افزاری این مشکل هم حل بشه.
دوربین Pixel 4 XL
دوربین
تا قبل از معرفی Pixel 4 XL ، گوگل یکی از کمپانیهایی بود که همواره به استفاده از یه لنز اصلی پافشاری می کرد و باور داشت که برای گرفتن عکسهای خیلی خوب و پرتره فقط به یه لنز خیلی خوب نیازه. اما با معرفی Pixel 4 XL ، گوگل هم وارد سیستم های دوربین چندتایی شد.تو این گوشی نه خبری از لنز اولترا وایده، نه سنسور تشخیص عمق و نه ماکرو. یه لنز 12 مگاپیکسلی اصلی و 16 مگاپیکسلی تله فوتو، لنزهای این گوشی رو تشکیل میدن. شاید لنز اولترا واید میتونست انتخاب بهتری برای دوربین دوم باشه. اما گوگل معتقده که اکثر کاربران بیشتر از بزرگنمایی استفاده میکنن، تا زاویه دید وسیع.
-
سنسور اصلی:
یه لنز 12.2 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم 1.7 وظیفه ثبت عکسها تو حالت اصلی رو بر عهده داره. خوشبختانه تو بخش عکاسی، پرچمدار گوگل تونسته تا از نسل قبلی خودش بهتر عمل کنه و حالا خبری از اون نویزهایی که تو تصاویر Pixel 3 وجود داشت، نیست. به لطف گشودگی بالای دیافراگم روشنایی عکسها خیلی خوبه. ویژگی HDR باعث میشه تا رنگها تا درصد زیادی به واقعیت نزدیک باشن. در نهایت عکسها شارپنس بسیار خوبی دارن و جزئیات به خوبی توشون به نمایش گذاشته میشه.اتفاق جذابی که تو دوربین افتاده اینه که حالا کاربر میتونه به طور دستی و وقتی که داره عکس میگیره، کنتراست و روشنایی رو خیلی ساده و سریع تنظیم کنه. این ویژگی از اونجایی جدید حساب میشه که بدونیم گوگل دست کاربر رو تو تنظیمات دستی خیلی باز نمیذاره.عکسها تو حالت پرتره هم خیلی خوبن. علی رغم نبود سنسور تشخیص عمق میدان، شناسایی و جداسازی سوژه از پس زمینه با ظرافت و دقت خاصی انجام میشه؛ طوری که به ندرت بشه ازش ایرادی گرفت. اما تو قسمت مات کردن پس زمینه یکم عملکردش ضعیفه. نکته جالب این بود که وقتی دوربین میره رو حالت پرتره به طور خودکار یه زوم تقریبا 2 برابری اتفاق میوفته که معلوم نیست چرا!معمولا عکسهایی که تو نور کم گرفته میشن، جزئیات کم و نویز زیادی دارن و وقتی روشون زوم میکنیم کیفیت به طور چشمگیری کاهش پیدا میکنه. به لطف ویژگی Night Sight، جزئیات تو عکسها بهتر ثبت میشن و نویز کاهش پیدا میکنه. اگه بتونید از یه پایه برای ثابت نگه داشتن گوشی استفاده کنید، اون وقت میتونید عکسهای شب خیلی خوبی رو باهاش ثبت کنید.
-
سنسور تله فوتو:
برای اضافه شدن قابلیت زوم بدون افت کیفیت Pixel 4 XL از یه لنز تله فوتوی 16 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم 2.4 استفاده میکنه. این لنز قابلیت زوم اپتیکال 2 برابری بدون افت کیفیت رو در اختیار کاربر میذاره! البته این مقدار در مقایسه با رقبا واقعا کمه!با توجه به تفاوتهایی که بین دو لنز دیده میشه انتظار میره تا عکسهاشون هم با هم تفاوت داشته باشن. اما خب لنز تله فوتو هم مثل لنز اصلی عکسهایی با خروجی 12.2 مگاپیکسل ثبت میکنه. کیفیت تصاویر خیلی شبیه به کیفیت تصاویر لنز اصلیه با این تفاوت که تو این عکسها نویز بیشتری دیده میشه. شاید عکسبرداری تو نور کم تنها جایی باشه که تفاوت این دو لنز به چشم میاد، اونم بخاطر دیافراگم لنز تلهفوتوست که نور کمتری رو جذب میکنه.
-
فیلم برداری:
Pixel 4 XL میتونه تا ویدیوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنه. دسترسی به نرخ 60 فریم بر ثانیه فقط تو کیفیت 1080 امکان پذیره. ضبط ویدیو با هر دو لنز اصلی و تله فوتو انجام میشه.جزئیات تو ویدیوهای 4K که با این گوشی ضبط میشن به خوبی نمایش داده میشن و دقت نمایش رنگها هم بالاست. ویدیوهای 1080 هم جزئیات خوب و نویز کمی دارن، البته تو نرخ 60 فریم بر ثانیه یه مقدار نویز زیاد میشه. عملکرد لرزشگیر دوربین هم خیلی خوبه و میتونه راضی نگهتون داره.
-
دوربین سلفی:
تقریبا میشه گفت که شاهد حضور دوربین دوتایی برای گرفتن عکسهای سلفی هم هستیم. لنز 8 مگاپیکسلی همراه با یه سنسور تشخیص عمیق میدان وظیفه گرفتن عکسهای سلفی رو بر عهده دارن. نکته مثبت این لنز، داشتن زاویه دید 90 درجهایه که باعث میشه بتونید سوژههای بیشتری رو تو عکسهاتون جا بدید.عکسهای سلفی سطح نمایش جزئیات خیلی بالایی دارن. علاوه بر این شارپنس و روشنایی هم تو بهترین حالت خودشه. رنگها هم خیلی دقیق ثبت میشن و به لطف گسترده دینامیکی وسیع، تو سایهها میشه جزئیات خوبی رو دید. میتونیم بگیم از سلفی گرفتن با این گوشی واقعا لذت میبرید.
پردازنده و سخت افزار Pixel 4 XL
سخت افزار
پردازنده 7 نانومتری Snapdragon 855 قلب تپنده این گوشیه. این پردازنده 1 هسته با فرکانس 2.84 گیگاهرتزی برای کارهای سنگین، 3 هسته با فرکانس 2.42 برای کارهای نیمه سنگین و 4 هسته با فرکانس 1.78 برای انجام کارهای سبک داره. این گوشی دو نسخه 64/128 گیگابایتی داره که هر دو به 6 گیگابایت رم مجهز شدن. گوشی های پیکسل همیشه از مقدار پایین رم رنج میبردن. نکته مثبت Pixel 4 XL نسبت به نسل قبلی خودش، افزایش مقدار رم به 6 گیگابایته. اما هنوز هم در مقایسه با رقبای چینی با 8 یا 12 گیگابایت رم زیاد به نظر نمیرسه.برای تست قدرت پردازشی مثل همیشه سنگینترین بازیهای ممکن رو، روی این گوشی اجرا کردیم. همونطور که انتظار میرفت گوشی عملکردی پایدار و بی نقصی رو داره. نکته مثبت اینه که حتی تو فشارهای خیلی سنگین هم گوشی اونقدر زیاد داغ نمیکنه.در مجموع میشه گفت هماهنگی و سازگاری بسیار زیاد سخت افزار و نرمافزار این گوشی باعث شده عملکرد Pixel 4 XL به طور چشمگیری روان باشه. این گوشی از نظر پردازشی هیچی کم نداره و اصلا نباید نگران لگ، باگ یا افت کیفیت باشید.
نرم افزار و رابط کاربری Pixel 4 XL
رابط کاربری
اما جذابترین ویژگی گوشیهای گوگل و چیزی که اون رو خاص میکنه داشتن اندروید خامه. این گوشی به طور پیشفرض با اندروید 10 به بازار عرضه شده و باید تا سالها خیالتون بابت دریافت آپدیتهای نرمافزاری راحت باشه.اندروید 10 که تو این گوشی دیده میشه محیط بشدت جذاب و قابلیت های زیادی داره. همه چی تو این رابط کاربری برای راحتی بیشتر شما طراحی شده و خبری از فایلهای سنگین و اضافه تو این گوشی نیست.گوگل سعی کرده تا اکثر بخش ها رو هوشمند تر کنه. از جمله این هوشمندیها میشه به سیستم جدید تشخیص چهره، شناسایی حرکات دست و ظاهر جدید دستیار گوگل اشاره کرد.حرف از شناسایی حرکات دست شد. در کنار سنسور تشخیص چهره یه سنسور مادون قرمز وجود داره که میتونه حرکات دست شما رو شناسایی کنه. شما می تونید از این امکان برای دیدن صفحه قفل، جابجایی بین عکسها، عقب و جلو کردن آهنگ و… استفاده کنید. اما خب در مجموع ویژگی خیلی جدید و فوقالعادهای نیست که بتونه کاربر رو به وجد بیاره. ضمن اینکه این قابلیت برای کاربران ایرانی در دسترس نیست.حالت شب هم پیشرفت چشمگیری داشته و حالا با فعال کردن اون همه قسمت ها از جمله منوها به طور یکپارچه تیره میشن. در کل کار کردن با اندروید خام، تجربه شگفت انگیزیه که هر کاربری باید حداقل یک بار اون رو تجربه کنه.
اسپیکر Pixel 4 XL
اسپیکر
Pixel 4 XL از دو اسپیکر برای پخش موسیقی استفاده میکنه و همین باعث تا ما تو این گوشی صدای استریو داشته باشیم. وظیفه پخش صدای استریو بر عهده اسپیکر اصلی تو لبه پایینی، و اسپیکر مکالمه گذاشته شده.کیفیت و حجم صدا نسبت به نسل قبل افزایش داشته و حالا هم حجم صدای خروجی تو سطح قابل قبولی قرار داره و هم تو بالاترین حجم صدا، افت کیفیت خیلی کمی رو شاهد هستیم. در کل میشه گفت عملکرد اسپیکرهای Pixel 4 XL شما رو راضی نگه میداره.
جمع بندی
نمایشگر باکیفیت از نوع OLED و رزولوشن قوقالعاده بالا، کیفیت ساخت درجه یک و سیستم تشخیص چهره سریع و قابل اعتماد از ویژگیهای مثبت این گوشیه. اما در مقابل عمر پایین باتری، سنسور تشخیص حرکت ناکارآمد و نبود حسگر اثرانگشت میتونه تا کاربر رو نسبت به خرید این گوشی دلسرد کنه.از طرفی با توجه به محدودیت عرضه به بازار، قیمت گوشیهای Pixel 4 XL بیشتر از بقیه پرچمدارها ست. اما این تفاوت قیمت اصلا به معنی برتری کامل Pixel 4 XL نسبت به رقباش نیست. متاسفانه این گوشی ارزش خریدی بالایی نداره و شما با همین بودجه میتونید گوشیهای خیلی بهتری رو تهیه کنید. مگه اینکه طرفدار سرسخت گوگل و اندروید خام اون باشید. ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید.
آخرین مقالات
آیا اپل واقعا درخشید؟
پخته ترین گوشی گوگل!
تو هر بازه قیمتی کدوم گوشی ارزش خرید بیشتری داره؟
چجوری ویبره سفارشی تو گوشی آیفون بسازیم!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.