بهترین کنسول های شبیه ساز پرتابل
تو دنیای شلوغ امروزی که همه ساعت ها در اتوبوس یا مترو در حال جابجایی برای رفتن به محل کار با برگشت به خونه هستیم و توی روز ممکنه حدود 2 الی 3 ساعت تایم خالی داشته باشیم که برای گذشت راحت تر زمان باید به یک طوری این زمان خالی رو پر کنیم. اکثر ما با گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی این زمان رو پر میکنیم و یا به گوش دادن موسیقی یا پادکست با گوشی مشغول میشیم. اگه میخواید این زمان رو با یه فعالیتی که بیشتر شما رو درگیر کنه و نوستالژی سال های خوب و راحت تر قدیم رو براتون زنده کنه، تهیه یک کنسول شبیه ساز پرتابل که در یکی دو سال اخیر خیلی بازارش داغ شده، میتونه گزینه مناسب و بامزه ای باشه. پس اگه گیمر درونتون کمی قلقلک شده و دوست دارید دوباره توی حس حال بچگی هاتون برید، حتما تا انتهای مقاله بهترین کنسول های شبیه ساز پرتابل موجود در بازار ایران همراه موبونیوز باشید.
بهترین کنسول های شبیه ساز پرتابل
کنسول های دستی از دهه 90 میلادی با عرضه کنسول هایی مثل Game Boy و Game Boy Color تونستن جای خودشون رو در کنار کنسول های خانگی اون زمان مثل سگا و Snes یا همون میکرو خودمون، البته با گرافیک و گیم پلی ساده تر بگیرن. البته توی ایران بیشتر نسخه غیر رسمی این کنسول با نام آتاری دستی مد بود و اگه گیمر قدیمی باشید با بازی تتریس یا خونه سازی این کنسول خاطره دارید. کنسول های دستی PSP و نینتندو DS جزو آخرین نمونه های موفق کنسول های دستی بود که با ارائه تجربه گرافیکی نزدیک به کنسول خانگی سونی در PSP و یا صفحه نمایش دوتایی با قابلیت لمسی، قبل از اینکه صفحه نمایشگر لمسی در گوشی ها استفاده و مد بشه تجربه جذابی رو برای گیمرها به ارمغان آوردن.
با اومدن گوشی های هوشمند با قدرت بیشتر و کلی امکانات در کنار بازی کردن، کم کم این کنسول های دستی جایگاه خودشون رو از دست دادن و نسل های بعدی این کنسول ها با فروش بسیار کمی مواجه شدن و تب و تاب این بازار هم کم کم خوابید. با عرضه کنسول نینتندو سوییچ که سومین کنسول پرفروش تاریخ هست، مجدد کنسول های دستی مورد علاقه کاربران قرار گرفتن و شرکت های مختلف شروع به تولید انواع و اقسام کنسول های قدرتمند با قدرت پردازشی بالا مثل استیم دک و راگ Ally کردن.
در کنار این کنسول های پرقدرت کمپانی های کوچک شروع به ساخت کنسول های دستی با قیمت پایین و فقط برای شبیه ساز کنسول های قدیمی تولید کردن که به محبوبیت زیادی هم رسید. با اینکه خیلی راحت با دانلود کردن شبیه ساز و فایل بازی ها که حجم چندانی هم ندارند میتونید اکثر بازی های قدیمی رو روی اکثر گوشی های میان رده و حتی اقتصادی بدون هیچ هزینه اضافه ای اجرا کنید، اما اون حس بازی کردن با یک کنسول دستی خیلی کوچیک با دکمه های اختصاصی و خوش ساخت که بتونه حس یک کنسول دستی رو به شما انتقال بده، باعث شده این کنسول ها علی رقم قدرت پردازشی نه چندان بالایی که دارن، تونستن نظر کاربران مختلف رو جلب کنن. در ادامه کنسول های شبیه ساز دستی موجود در بازار رو بررسی میکنیم تا ببینیم کدوم نمونه های موجود ارزش خرید دارن و باید چه انتظاری از هر کنسول داشته باشید. در پایان هم بهترین انتخاب ممکن برای شبیه سازی کنسول های مدرن تر رو هم به شما معرفی میکنیم.
کنسول بازی پرتابل Green Lion GP Pro Plus
شروع تب و تاب کنسول های شبیه ساز دستی با تولید و عرضه کنسول Miyo Mini شروع شد که یک کنسول کوچیک، قابل حمل و با کلی از بازی های قدیمی با عملکرد و پرفورمنس خوب بود. این کنسول دستی استقبال بسیار خوبی پیدا کرد ولی خیلی از افراد موفق به خرید این کنسول دستی نشدن. به همین خاطر شرکت های دیگه دست به تولید نمونه مشابهی زدند. کنسول Green Lion GP Pro Plus یکی از همین نمونه هاست. این کنسول دستی ارزانترین نمونه موجود در بازار با قیمت حدودی 4 میلیون تومان هست و میشه گفت نسبت به قیمت و امکاناتی که در اختیار شما قرار میده، بهترین گزینه ممکن موجود در بازار محسوب میشه.
از مهم ترین ویژگی های این کنسول بازی پرتابل میشه به طراحی کوچیک سبک و جذابش اشاره کرد که دقیقا مشابه کنسول Game Boy Color قدیمی ساخته شده و با توجه به اندازه ای که داره خیلی راحت میتونید با خودتون حمل و جابجاش کنید. صفحه نمایش IPS LCD 3.5 اینچی با رزولوشن 640 در 480 یکی دیگه از نقاط قوت این دستگاه هست که جزئیات تصویر مناسب و خوبی رو با رنگ های روشن و روشنایی مناسب برای محیط های پرنور در اختیار شما میزاره. نسبت تصویر یا Aspect Ratio مربعی دستگاه برای شبیه سازی مناسب اکثر کنسول های قدیمی مناسبه و خیلی مشکل ساز نمیشه. شارژدهی خوبی داره و چیزی حدود 7 ساعت با یک بار شارژ میتونه همراه شما باشه و به راحتی با یک شارژ تایپ سی شارژ میشه.
با توجه به سخت افزار استفاده شده که شامل یک CPU ARM Cortex-A۵۳ چهار هسته ای با سرعت 1.5 گیگاهرتزی و یک گیگ رم DDR3 این کنسول امکان شبیه سازی کنسول های خانگی و دستی رو تا برخی عنوان های سبک تر PSP داره و نباید انتظار اجرای بازی های کنسول های جدیدتر رو داشته باشید و این کنسول بیشتر برای کنسول هایی مثل PS1، میکرو (NES) و سگا Genesis بهینه شده. رابط کاربری استفاده شده تمامی پیش نیازها و تنظیمات مورد نیاز برای اجرای بهینه بازی ها رو در خودش داره و شما فقط کافیه بازی مورد نظرتون رو انتخاب و اجرا کنید. کلی بازی از کنسول های مختلف روی رم 64 گیگ پیش فرض دستگاه ریخته شده و دیگه نیازی به پیدا کردن، دانلود و انتقال فایل بازی به رم دستگاه نیست. اما اگر 1 درصد بازی مورد نظرتون رو روی کنسول پیدا نکردید، خیلی راحت با خارج کردن رم دستگاه میتونید رام بازی مورد نظرتون رو که دانلود کردید روی رم منتقل کنید و به بازی کردن مشغول بشید. علاوه بر اسلاتی که رم اصلی با نرم افزام و رام ها توش قرار داره، یک اسلات میکرو SD با قابلیت پشتیبانی از رم تا 512 گیگ هم برای اضافه کردن رام بازی های مختلف برای دستگاه استفاده شده.
4 دکمه در پشت دستگاه استفاده شده و با اینکه مقداری در اوایل استفاده ممکنه کار باهاشون سخت باشه ولی بعد از مدتی بهشون عادت میکنید. دکمه های اصلی دستگاه نرم هستند و حس خوبی موقع بازی کردن به شما میدن. البته از آنالوگ خبری نیست و ممکنه در بازی هایی که به آنالوگ نیاز باشه کمی کار سخت بشه، البته با فشار دادن دکمه پاور در بازی میتونید کارکرد دکمه های جهت رو تبدیل به آنالوگ کنید، که خیلی کاربردی نیست.
قیمت کنسول بازی دستی Green Lion GP Pro Plus
کنسول بازی پرتابل Green Lion GP Pro Fold
کنسول بعدی این لیست Green Lion GP Pro Fold هست که تقریبا از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری همون نسخه قبلی لیس ما هست با همون امکانات ولی به جای الهام گرفتن از کنسول Game Boy Color معمولی از GBA SP الهام گرفته و یک فرم فاکتور تاشو و جذاب داره. این طراحی داشته باعث میشه قابلیت حمل و جابجایی این کنسول خیلی بیشتر بشه و میشه گفت کنسول دستی ترین محصول لیست هست. این طراحی تاشو باعث میشه هم صفحه نمایش در امان باشه و هم اینکه خیلی راحت توی جیب شلوار قرار بگیره.
برای آشنایی با امکانات سخت افزاری و نرم افزاری این کنسول دستی میتونید به توضیحات گزینه قبلی مراجعه کنید، چون تقریبا تفاوت خاصی بین این دو محصول وجود نداره. ساختار و نوع دکمه ها تغییر پیدا کرده و از حالت نرم کنسول قبلی با یک حالت کلیکی و سفت تر تعویض شده که بتونه بیشتر حس و حال کنسول GBA SP رو منتقل کنه. باتری مقداری بهبود پیدا کرده و حدود 8 ساعتی میتونید با این کنسول دستی بازی کنید. قابلیت اتصال به وای فای هم برای این کنسول در نظر گرفته شده. کنسول پرتابل GP Pro Fold قیمت حدودی 6.5 میلیون تومانی داره و به تازگی هم به بازار ایران راه پیدا کرده و اگه با این نوع طراحی و فرم فاکتور خاطره دارید، بهترین گزینه ممکن برای خرید یک کنسول دستی برای شبیه سازی خاطرات قدیمی شما به حساب میاد.
قیمت کنسول بازی دستی Green Lion GP Pro Fold
کنسول بازی پرتابل Anbernic RG35XX-H
کنسول بازی RG35xx-H پیشنهاد دیگه لیست ماست که توسط شرکت Anbernic ساخته شده که در زمینه کنسول های پرتابل شبیه سازی فعالیت میکنه و کنسول های مختلفی رو در سال های اخیر تولید کرده. این کنسول دستی قیمت حدودی 5.5 میلیون تومانی داره و از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری مجددا همون کنسول های دستی قبلی هست فقط نوع رم از DDR3 به LPDDR4 تغییر پیدا کرده که باعث میشه مقداری سرعت اجرا و لود بازی ها به صورت اندکی بهبود پیدا کنه. مهم ترین ویژگی و قابلیت این کنسول که باعث تمایز اون میشه و ارزش خریدش رو بالا میبره، نوع طراحی هست که به جای طراحی عمودی کنسول های قبلی از یک طراحی افقی مثل PSP استفاده کرده. در کنار دکمه های اصلی و جهت دو آنالوگ کوچک برای کنترل راحت تر در بازی هایی که نیاز به آنالوگ استفاده شده. دکمه های R و L بالای کنسول قرار داره که به خاطر نوع طراحی کوچیک خیلی به هم نزدیک هستن و ممکنه استفاده از دکمه های R2 و L2 کمی سخت باشه و اشتباهی دکمه های کناری اونها رو بزنید.
شارژدهی این کنسول در حدود 6 ساعته. یکی دیگه از ویژگی های مهم دیگه این محصول اسپیکرهای استریو اون هست که میتونه صدای بلند و با کیفیت خوبی رو پخش کنه. از لحاظ ابعاد هنوز کوچیک و جمع و جور هست و در مقام مقایسه قابل حمل بودن با محصول قبلی رقابت نزدیکی داره. نمایشگر دارای همون ابعاد، اندازه، نسبت تصویر و رزولوشن نمونه های قبلی هست و جزئیات خوب با رنگ های روشنی رو میتونید داشته باشید، البته نسبت تصویر مربعی نمایشگر در شبیه سازی کنسول هایی مثل PSP که نمایشگر مستطیلی شکلی دارند، مقداری باعث خروجی نه چندان مناسب میشه. در مجموع کنسول RG35xx-H بهترین و جمع و جور ترین گزینه برای شبیه سازی تمامی کنسول های قدیمی و به خصوص PS1 هست.
قیمت کنسول بازی دستی Anbernic RG35XX-H
کنسول بازی پرتابل Porodo PDX623
کنسول بدی لیست ما از برند پرودو هست که محصولات گیمینگ اقتصادی متنوع و با کیفیت ساخت خوبی رو داره. از لحاظ سخت افزاری و صفحه نمایش این محصول با گرین لاین GP Pro Plus خیلی تفاوت خاصی نداره و از همون کنسول ها و بازی ها پشتیبانی میکنه. اما مهم ترین تغییرات اضافه شدن دو آنالوگ با کیفیت مناسب هست که کنترل در بازی ها، مخصوصا بازی های PSP، دریم کست و PS1 رو بهبود میبخشه. تفاوت دیگه رابط کاربری استفاده شده است. رابط کاربری ArkOS برای این محصول استفاده شده که عملکرد بهینه و خوبی در اکثر کنسول ها داره و از رابط کاربری پیش فرض کنسول های قبلی ظاهر تر و تمیزتر و زیباتری داره و تمامی بازی ها و کنسول های قابل شبیه سازی رو به طرز زیبایی به نمایش میزاره. رابط کاربری روی یک رم 16 گیگ و بازی ها بر روی یک رم 128 گیگ قرار گرفته که امکان ارتقا تا 512 گیگ رو هم داره. باتری 3500 میلی آمپر ساعتی چیزی در حدود 8 ساعت میتونه شما رو همراهی کنه.
قیمت کنسول بازی دستی Porodo PDX623
کنسول بازی پرتابل Porodo PDX633
کنسول بازی PDX633 از برند پرودو با داشتن یک نمایشگر بزرگ و دو آنالوگ مناسب ترین گزینه برای شبیه سازی کنسول های PSP و PS1 هست. از لحاظ سخت افزاری تفاوت خیلی خاصی با نمونه های قبلی وجود نداره ولی یک سری بهبودها و ویژگی ها برای این کنسول استفاده شده که باعث کاربردی تر شدنش میشه. طراحی تا حدودی شبیه کنسول بازی PSP ساخته شده و دکمه های پشتی R و L جایگاه مجزا دارند و خیلی راحت تر و بدون مشکل خاصی میتونید از دکمه های L2 و R2 استفاده کنید. صفحه نمایش بزرگ 5 اینچی IPS رزولوشن تصویر 1080 در 720 داره که میتونه تصاویر با کیفیت و جزئیات خوبی به نمایش بزاره. مثل محصول قبلی یک رم 16 و یک رم 128 گیگ برای سیستم عامل و رام بازی ها قرار گرفته که میتونید با خارج کردن رم 128 گیگ به راحتی بازی هایی که دوست دارید رو انجام بدید.
یکی دیگه از ویژگی های این کنسول داشتن بلوتوث، خروجی HDMI، وای فای و جک 3.5 میلی متری هست. میتونید با وای فای به اینترنت متصل کنید و کاور و عکس بازی ها رو به جای اینکه به صورت دستی به رم منتقل کنید خیلی راحت دانلود کنید و یک ظاهر تمیز و مرتب و با اطلاعات کامل بازی هاتون داشته باشید. به وسیله بلوتوث میتونید انواع دسته های مختلف رو به این کنسول دستی متصل کنید و با انتقال تصویر به تلویزیون به بازی کردن روی نمایشگر بزرگتر مشغول بشید. باتری 4000 میلی آمپر ساعتی حدود 6 ساعت شارژدهی میکنه که با توجه به ابعاد و رزولوشن نمایشگر عدد مناسبی هست.
قیمت کنسول بازی دستی Porodo PDX633
کنسول بازی پرتابل SteamDeck Oled؛ بهترین کنسول دستی همه کاره!
در نهایت اگر به دنبال یک کنسول دستی با قدرت پردازشی بالا هستید که حتی بتونه کنسول های جدیدتری مثل PS2، گیم کیوب، نینتندو سوییچ، Wii، WiiU و حتی برخی از بازی های کنسول های PS3 رو شبیه سازی کنه، کنسول دستی SteamDeck OLED گزینه بسیار مناسبی هست. البته باید هزینه نسبتا بالایی رو (در حدود 40 میلیون تومان!) برای خرید این کنسول هزینه کنید. البته در کنار این قابلیت شبیه سازی میتونید بازی های PC رو به راحتی بازی کنید و فقط محدود به شبیه سازی کنسول های قدیمی تر نیستید. اما با توجه به برنامه های مختلف شبیه ساز روی این کنسول مثل Emudeck که تمامی نرم افزارهای اجرا شبیه ساز کنسول ها رو با تنظیمات بهینه برای استیم دک در اختیار شما میزاره و میتونید به تمامی بازی ها در یک بخش به صورت راحت دسترسی داشته باشید، پرفورمنس خوبی هم در اختیار شما قرار میگیره و با امکانات شخصی سازی نرم افزاری مختلفی میتونید با توجه به کنسول منابع مورد نیاز مثل مقدار رم، سرعت هسته های CPU و GPU رو تغییر بدید.
صفحه نمایش OLED با رزولوشن 1080 در 720 با رفرش ریت 90 هرتزی 7.4 اینچی، APU مرکزی 6 نانومتری در کنار 16 گیگ رم و حافظه های 512 گیگی و 1 ترابایتی جزو ویژگی های سخت افزاری این محصول هست و میتونه قدرتی در حد یک کنسول PS4 رو در دستان شما قرار بده.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم کنسول های شبیه ساز پرتابل رو که به تازگی در بازار ایران هم ترند و محبوب شدن بررسی کنیم و ببینیم هر کدوم چه ویژگی های داره و هر مدل به درد چه دسته از افرادی میخوره. شاید برای شما هم سوال شده باشه که این کنسول ها چه کاربردی دارند و ارزش خرید دارند یا نه؟ اگه شما هم به خاطر نوستالژی بازی و تجدید خاطرات و سرگرم کردن خودتون تو مترو یا در مسیر رفت و آمد دنبال یک کنسول پرتابل جمع و جور با کلی بازی قدیمی هستید، محصولات معرفی شده میتونن یک گزینه جذاب باشن که به خوبی راه اندازی و بهینه شدن و آماده بازی کردن هستن و نیازی به ور رفتن با تنظیمات و دانلود بازی و اجرا ندارن. ولی اگه خیلی اهل نوستالژی و خاطره بازی نیستید و گرافیک و جزئیات براتون خیلی مهمه، شاید محصولات این لیست خیلی مناسب شما نباشن. اگه شما هم تجربه کار و بازی با کنسول های شبیه سازی بالا رو دارید، حتما توی کامنت ها با ما به اشتراک بزارید.
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.