بهترین برنامه های کنترل والدین برای اندروید و آیفون


نگرانی‌های والدین تمامی ندارند! با توجه به برگزاری کلاس‌های مدرسه به صورت آنلاین و لزوم داشتن گوشی یا تبلت برای کودکان و نوجوانان، خیلی از خانواده‌ها نگران این موضوع هستن که نکنه بچه‌شون استفاده نادرستی از گوشی یا تبلت انجام بده. نصب برنامه‌ها یا بازی‌های نامناسب، تماس یا پیام دادن به افراد ناشناس، مشاهده سایت‌ها یا صفحاتی که مناسب سن بچه‌ها نیست و هزار و یک مشکلی که می‌تونه با دسترسی به گوشی و اینترنت به وجود بیاد، ممکنه شما رو هم به عنوان والدین نگران کرده باشه. راهکارهایی وجود داره که می‌تونید فعالیت‌های فرزندتون رو کنترل کنید. می‌تونید از اپ‌ها مخصوص استفاده کنید. در ادامه شما رو با بهترین برنامه های کنترل والدین برای اندروید و آیفون آشنا می‌کنیم. همراه موبونیوز باشید

 

با برنامه‌های کنترل والدین چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

اپلیکیشن‌های کنترل والدین که در واقع به منظور کنترل رفتار فرزندان تعبیه شدن، امکانات مختلفی در اختیار پدر و مادر قرار میدن. با توجه به نوع اپلیکیشن و رایگان یا پولی بودنش، امکانات این اپ‌ها با هم متفاوته. اما در ادامه چند مورد از کارهایی که می‌تونید با این اپ‌ها برای کنترل بیشتر فرزندان‌تون انجام بدید رو بیان می‌کنیم:

مدیریت زمان استفاده از دستگاه

اولین کاربردی که برنامه‌های کنترل والدین دارن اینه که می‌تونن مدت زمان استفاده کودک از تبلت یا گوشی رو محدود کنن. می‌تونید این برنامه‌ها رو روی گوشی فرزندتون نصب کنید و هر زمان بیشتر از اون مدت زمانی که تعیین کردید ازش استفاده کرد، آلارمش فعال بشه. حتی می‌تونید این برنامه‌ها رو طوری تنظیم کنید که فقط در تایم‌های بخصوصی از روز به فرزندتون اجازه استفاده بده. مثلاً وقتی شب‌ها از گوشی استفاده کنه، بهش هشدار بده یا پیامی برای شما ارسال بشه.

نظارت بر فعالیت‌های آنلاین

با نصب این برنامه‌ها روی گوشی فرزندتون می‌تونید فعالیت‌های آنلاینش رو نظارت کنید. بعضی از قابلیت‌هایی که در اختیار شما قرار می‌گیره شامل موارد زیر میشه:

  • دیدن تاریچه مرورگر و وب‌سایت‌هایی که دیده شدن
  • نظارت بر شبکه‌های اجتماعی و افرادی که فرزندتون باهاشون در ارتباط بوده
  • بررسی ایمیل یا پیام‌های متنی
  • فیلتر کردن محتواها و سایت‌های نامناسب برای کودک شما

کنترل برنامه‌های نصب شده

می‌تونید بعضی از برنامه‌هایی که هنوز مناسب سن کودک شما نیست رو قفل کنید. اگه کودک‌تون از گوشی شما برای کارهای مدرسه‌ش استفاده می‌کنه، با نصب این برنامه‌های کنترل والدین می‌تونید دسترسیش به بعضی از برنامه‌هایی که مناسب سنش نیست رو محدود کنید. همچنین می‌تونید متوجه بشید فرزندتون چند دقیقه در چه برنامه‌ای حضور داشته و حتی برای نصب برنامه‌های جدید، نیاز به اجازه شما داشته باشه.

ردیابی موقعیت مکانی کودکان

بعضی از برنامه‌های کنترل والدین به ردیاب هم مجهز هستن. این برنامه‌ها مخصوص خانواده‌هایی هستن که می‌خوان وضعیت رفت و آمد فرزندتون رو هم تحت کنترل داشته باشه. نمونه‌های ایرانی اپلیکیشن‌های کنترل والدین روی این قابلیت ردیاب موقعیت مکانی خیلی مانور دادن ولی به هیچ وجه موفق نبودن و باگ‌های زیادی دارن.

مدیریت تماس‌ها و پیامک‌ها

می‌تونید با استفاده از اپ کنترل والدین، لیست تماس‌ها و پیام‌هایی که بین کودک شما و دیگران رد و بدل شده رو هم مشاهده کنید. حتی می‌تونید بعضی از مخاطب‌ها رو در لیست سیاه قرار بدید تا نتونن با فرزند شما تماس بگیرن یا بهش پیام بدن.

گزارش‌دهی و آمار

بعضی از اپ‌های کنترل والدین گزارش‌های آماری به صورت دوره‌ای برای پدر یا مادر ارسال می‌کنن. در واقع به صورت نموداری و درصدی به شما میگن که فرزند شما تا چه اندازه به قوانین و محدودیت‌هایی که گذاشتید، پایبند بوده.

بهترین برنامه های کنترل والدین برای اندروید و آیفون

اپلیکیشن‌های ایرانی موفقی در زمینه کنترل والدین وجود نداره و اپلیکیشن‌های خارجی اکثراً پولی هستن که می‌تونید با استفاده از روش‌هایی، اشتراک این اپ‌ها رو خریداری کنید. ما سعی کردیم بدون در نظر گرفتن این موضوع، صرفاً بهترین اپ‌های دنیا در زمینه کنترل والدین رو بهتون معرفی کنیم.

یکی از معروف‌ترین برنامه‌های کنترل والدین، برنامه‌ایه که شرکت گوگل توسعه داده. Google Family Link کاملاً به صورت رایگان ارائه شده و می‌تونه تمام اعضای خانواده رو به هم متصل کرده و فعالیت‌های اونها در گوشی رو کنترل کنه.

برنامه Google Family Link

با استفاده از این برنامه می‌تونید برای بچه‌های زیر 13 سال، حساب کاربری گوگل ایجاد کرده و از این طریق، گوشی‌شونو با ایمیل خاص خودشون فعال کنید. همون لحظه اول که وارد برنامه میشید، ازتون میخواد که برای بچه‌تون حساب کاربری ایجاد کنید. بعدش باید وارد تنظیمات گوشی کودک بشید و حالت Parental Controls‌ رو فعال کنید تا قابلیت‌های Google Family Link فعال بشن. بعضی از امکانات این برنامه عبارته از:

  • تعیین محدودیت‌های زمانی برای استفاده از گوشی
  • مسدود یا محدود کردن استفاده از برنامه‌ها
  • دیدن موقعیت مکانی آنلاین کودک
  • تائید یا رد دانلود و نصب برنامه‌های جدید از گوگل پلی
  • ارائه گزارش آماری زمان استفاده از هر برنامه

 

2. برنامه Kaspersky Safe Kids

Kaspersky رو بیشتر بخاطر تولید آنتی‌ویروس‌های قدرتمندش می‌شناسن. اما این شرکت، اپلیکیشن مخصوصی برای کنترل والدین توسعه داده که امکانات خوبی در اختیار شما قرار میده. برای استفاده از این اپ باید اون رو روی گوشی خودتون و فرزندتون نصب کرده و این دو رو به هم متصل کنید. برنامه Kaspersky Safe Kids برای اندروید و آیفون توسعه داده شده و نسخه یک کاربره‌ش سالی 22 دلار و نسخه خانوادگی (5 کاربره‌ش) حدود 72 دلار قیمت داره که برای استفاده از امکاناتش، اشتراک سالانه‌ش رو بخرید.

با این برنامه می‌تونید موقعیت مکانی فرزندتون رو ببینید، وضعیت باتری گوشی یا تبلتش رو متوجه بشید که نکنه شارژش تموم بشه و اتفاقی براش بیوفته، برای نصب یا فعال کردن برنامه‌ها شما بهش مجوز بدید، میزان استفاده از هر برنامه رو با توجه به ساعت براش مشخص و محدود کنید و اگه از اون محدودیت‌های تخطی کرد بهتون هشدار داده میشه. یکی از قابلیت‌های حاب برنامه Kaspersky Safe Kids اینه که حتی می‌تونید سرچ‌هایی که در سایت‌های اشتراک ویدیو مثل یوتیوب انجام میشه رو هم تحت نظر داشته باشید و  از محتواهایی که فرزندتون می‌بینه مطلع بشید.

3. برنامه Safe Lagoon Parental Control

یکی از برنامه‌هایی که با کمک هوش مصنوعی کنترل والدین روی رفتارهای دیجیتال کودکان رو راحت‌تر کرده، برنامه Safe Lagoon Parental Control هست. این برنامه با استفاده از AI دائما نمایشگر گوشی فرزند شما رو نظارت می‌کنه تا اگه رفتار مشکوک یا خطرناکی ازش سر زد، به شما اطلاع داده بشه. با قابلیت Screen Time Management می‌تونید زمان دسترسی و استفاده از برنامه‌ها یا بازی‌های مختلف رو مدیریت کرده و با قابلیت Content Filtering & Web Safety می‌تونید محتواهایی که فرزندتون می‌بینه رو محدود کنید.

برنامه Safe Lagoon Parental Control قابلیت ردیابی موقعیت مکانی داره و می‌تونه شما رو از مکان لحظه‌ای فرزندتون مطلع کنه. یه بخش داشبورد مخصوص برای والدین در این برنامه در نظر گرفته شده که آمارها رو به صورت خلاصه بهتون نشون میده؛ مثلاً میگه اسکرین تایم فرزندتون در اون روز چقدر بوده، چندتا چت داشته، چندبار یا چند صفحه وب رو باز کرده و اطلاعاتی از این دست رو خیلی سریع در اختیار شما قرار میده.

4. برنامه Qustodio

اگه دنبال اپلیکیشنی هستید که در دنیا معروف باشه و خیلیا ازش استفاده کنن، برنامه Qustodio بهترین انتخابه. این برنامه امکانات بی‌نظیری در اختیار شما قرار میده که می‌تونید فعالیت‌های فرزندتون رو به راحتی زیر نظر داشته باشید و مدیریت کنید. می‌تونید با استفاده از این اپ، زمان استفاده از برنامه‌های مختلف گوشی یا تبلت فرزندتون رو محدود کنید. حتی میشه روزهای هفته رو هم در این برنامه انتخاب کرد و مثلاً برای روزهای تعطیل، محدوده زمان استفاده رو تغییر داد.

برنامه کنترل والدین Qustodio

در Qustodio می‌تونید برنامه‌های مختلف رو در دسته‌بندی‌های مختلف مثل بازی، درس، مطالعه، وبگردی و … قرار بدید تا این برنامه گزارش روزانه‌ای درباره زمان هرکدوم از این اپ‌ها بهتون بده. با این آمار شما می‌تونید عادات دیجیتال فرزندتون رو متوجه بشید و با مدیریت درست، عادت‌های بهتر رو جایگزین کنید. همچنین با این برنامه می‌تونید پیام‌ها و تماس‌های گوشی فرزندتون رو هم ببینید و مطلع بشید که با چه افرادی در ارتباطه، با استفاده از قابلیت مکان‌یابی آنلاین، می‌تونید ببینید کجاها میره. البته این برنامه هم پولیه و بین 55 تا 100 دلار در سال باید برای نسخه‌های تک کاربره یا چند کاربره‌ش هزینه کنید.

5. برنامه Net Nanny

یکی دیگه از شرکت‌هایی که به طور اختصاصی در زمینه تولید برنامه‌های کنترل والدین فعالیت می‌کنه، Net Nanny هست. اپلیکیشن Net Nanny که برای اندروید و آیفون و حتی کامپیوتر هم توسعه داده شده به طور تخصصی وضعیت استفاده کودک شما از تبلت یا گوشی رو بررسی می‌کنه. تمام قابلیت‌هایی که اپ‌های دیگه دارن در این برنامه هم وجود داره؛ محدودیت دسترسی به سایت‌ها و محتواهای نامناسب، تعیین زمان برای استفاده از گوشی یا اپ‌های خاص و اطلاع از موقعیت آنلاین کودک، برخی از ویژگی‌های این برنامه به حساب میاد.

نکته جالب درباره Net Nanny اینه که حتی می‌تونه روی 20 دستگاه مختلف هم نصب بشه و برای کسایی که می‌خوان روی گوشی، تبلت و حتی کامپیوتر خونه ازش استفاده کنن، کاربرد داره. همچنین به نسبت اپلیکیشن‌های قبلی به نسبت قیمت ارزون‌تری داره و برای استفاده از امکاناتش باید هزینه اشتراک سالانه‌شو پرداخت کنید.

6. برنامه OurPact

اگه فرزند شما زمان زیادی روی با گوشی یا تبلتش می‌گذرونه می‌تونید برنامه OurPact رو نصب کنید. این برنامه طوری توسعه داده شده که میشه برای هر برنامه یا بازی، زمان استفاده‌ای در نظر گرفت. بعد از پایان اون زمان، دیگه اون بازی یا برنامه قابل استفاده نیست و مسدود میشه تا روز بعد. در واقع از این شیوه میشه برای تغییر عادت‌های بد بچه‌ها که ساعت‌های زیادی رو پای گوشی سپری می‌کنن استفاده کرد.

برنامه OurPact قابلیت‌های دیگه‌ای مثل نمایش آنلاین موقعیت مکانی، قابلیت فیلتر کردن بعضی از سایت‌ها و مسدود کردن بعضی از پیام‌رسان‌ها، مسدود کردن قابلیت پیام یا تماس با افراد یا شماره‌های خاص و محدود کردن زمان روشن بودن صفحه نمایش تبلت یا گوشی رو داره. طبیعتاً این برنامه هم پولیه و برای استفاده از قابلیت‌هاش باید اشتراک سالانه خریداری کنید.

7. برنامه کنترل والدین Grogo

برنامه کنترل والدین Grogo

نگاه کردن مداوم بچه‌ها به صفحه نمایش گوشی واقعاً نگران کننده‌ست و می‌تونه آسیب‌های جدی‌ای به چشم اونها وارد کنه. برنامه Grogo: Parental Control App یکی از جذاب‌ترین برنامه‌هاییه که در دسته اپ‌های کنترل والدین قرار می‌گیره ولی به طور اختصاصی روی مدیریت تماشای صفحه نمایش گوشی تمرکز کرده. این برنامه با استفاده از ترفندهایی مثل پرسیدن سوال‌های تستی یا انجام بازی‌های ساده ریاضی، باعث میشه بچه‌ها استراحتی به چشم‌شون بدن و از این طریق کمک می‌کنه که کمی از گوشی دور باشن.

8. برنامه MMGuardian

برای کنترل دسترسی‌های کودکان به برنامه‌هایی که مناسب سنشون نیست می‌تونید از برنامه MMGuardian استفاده کنید. این اپ که برای اندروید و آیفون عرضه شده محدودیت‌هایی برای روشن بودن صفحه نمایش تبلت یا گوشی فرزند شما به وجود میاره و اجازه دسترسی به برنامه‌های خاص مثل یوتیوب یا برخی از پیام‌رسان‌ها رو بهش نمیده. همچنین می‌تونید موقعیت مکانی فرزندتون رو به لحظه روی گوشی خودتون ببینید، گزارش استفاده گوشی توسط فرزندتون هر روز برای شما ارسال میشه و حتی می‌تونید از راه دور، بعضی از قابلیت‌های گوشی فرزندتون رو کنترل کنید.

9. برنامه ESET Parental Control

برنامه ESET Parental Control

آنتی ویروس ESET که یادتونه؟ این شرکت، اپلیکیشن کنترل والدین مخصوصی توسعه داده که باعث میشه بچه‌ها با امنیت بیشتری از گوشی یا تبلت‌شون استفاده کنن و پدر و مادر هم کاملاً فعالیت اونها رو تحت نظر داشته باشن. برنامه ESET Parental Control یه نسخه رایگان محدود 30 روزه هم داره اما برای استفاده از تمام امکاناتش باید اشتراک سالانه‌شو خریداری کنید. در نسخه پرمیویم این برنامه قابلیت‌هایی مثل بلاک کردن بعضی از سایت‌ها برای کودکان، ارائه گزارش روزانه از فعالیت کودک برای والدین، بررسی موقعیت مکانی به صورت آنلاین و کنترل پیام‌ها و تماس‌ها وجود داره.

10. برنامه Norton Family

برنامه Norton Family

آخرین اپلیکیشنی که بهتون معرفی می‌کنیم برنامه Norton Family هست. Norton هم بیشتر بخاطر بسته‌های امنیتی و آنتی‌ویروس‌هاش شناخته میشه اما برنامه Norton Family همونطور که از اسمش پیداست برای کنترل والدین روی فرزندان توسعه داده شده. وقتی این برنامه رو روی گوشی فرزندتون نصب می‌کنید، حتی کلماتی که در مرورگر گوشیش سرچ می‌کنه رو هم محدود کرده و اجازه نمیده به محتواهای نامناسب دسترسی داشته باشه. این برنامه هم موقعیت مکانی کودک شما رو به صورت لحظه‌ای در اختیارتون قرار میده و این برنامه هم برای استفاده، به خرید اشتراک سالانه نیاز داره.

سخن پایانی

برنامه‌های کنترل والدین در ایران هنوز جا نیفتادن. فقدان اپلیکیشن ایرانی کنترل والدین مناسب که باگ نداشته باشه و کاربرها ازش راضی باشن و پولی بودن اپ‌های خارجی باعث شده خانواده‌ها خیلی پیگیر این نوع برنامه‌ها نباشن. اما اگه روش‌های خرید اکانت‌های خارجی روی بدونید، به راحتی می‌تونید اشتراک سالانه بهترین برنامه های کنترل والدین دنیا رو خریده و از امکانات بی‌نظیری که دارن استفاده کنید. این اپ‌ها خیالتونو از بابت استفاده امن فرزندتون از گوشی و اینترنت راحت می‌کنه و واقعاً برای تغییر عادات آزاردهنده‌ای مثل تایم‌های زیاد استفاده از گوشی مفیده. شما هم می‌تونید اپلیکیشن‌هایی که استفاده می‌کنید رو در بخش دیدگاه‌ها برای ما بنویسید تا این فهرست کامل‌تر بشه.

 


نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 2 هفته پیش
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید