
بررسی گوشی Z Flip 7 سامسونگ
امروز با یکی از اون گوشیهایی طرفیم که هر سال کلی سر و صدا به پا میکنه. آره، درست حدس زدید، نسل جدید گوشی تاشوی صدفی سامسونگ، یعنی گلکسی Z Flip7 اینجاست! هر سال سامسونگ یه نسخه جدید از این دلبر تاشو رو معرفی میکنه و ما هم با کلی هیجان منتظریم ببینیم این دفعه چی تو چنته داره. امسال اما داستان یه کم فرق میکنه. از همون نگاه اول سه تا تغییر بزرگ چشمک میزنن: اول، نمایشگر بیرونی که بالاخره کل قاب جلویی رو گرفته و دیگه اون حالت پوشهای عجیب و غریب رو نداره. دوم، بدنه به طرز محسوسی نازکتر و سبکتر شده. و سوم، یه باتری حجیمتر زیر این بدنه ظریف جا خوش کرده.
حالا سوال اصلی اینه: آیا سامسونگ با این تغییرات فقط یه سری ایراد قدیمی رو رفع و رجوع کرده یا واقعا یه انقلاب تو دنیای فلیپفونها به پا کرده؟ قراره با هم زیر و بم این گوشی رو بکشیم بیرون و ببینیم تهش ارزش داره اون پول بیزبون رو براش خرج کنیم یا نه. پس با بررسی گوشی Z Flip 7 سامسونگ موبونیوز همراه باشید.
بررسی طراحی Z Flip7 سامسونگ
اولین باری که Z Flip7 رو دستتون میگیرید، یه کلمه تو ذهنتون میاد: ظرافت. سامسونگ این گوشی رو با ضخامت فقط 13.7 میلی متر در حالت بسته و وزن 188 گرم ساخته که رسما لقب نازکترین و سبکترین فلیپ تاریخ سامسونگ رو بهش میده. اگه یادتون باشه، نسل قبل یعنی فلیپ 6 ضخامت 14.9 میلی متری داشت. شاید بگید این 1.2 میلی متری تفاوت زیادی نیست، ولی وقتی گوشی رو تو جیب شلوارتون میذارید یا برای مدت طولانی تو دستتون نگه میدارید، دقیقا متوجه این تفاوت مهندسیشده میشید. این کاهش ضخامت و وزن، گوشی رو به شدت خوشدستتر کرده.
این یک موازنه مهندسی پیچیده است که سامسونگ به خوبی از پسش براومده. برای اینکه گوشی نازکتر بشه، نیاز به یک لولای جدید و فشردهتر بود. معمولا این کار به قیمت کاهش ظرفیت باتری تموم میشه. اما سامسونگ نه تنها باتری رو کم نکرده، بلکه ظرفیتش رو از 4000 میلی آمپر ساعت به 4300 میلی آمپر ساعت افزایش داده. این یعنی مهندسهای سامسونگ فضای داخلی گوشی رو حسابی بهینه کردن و نشون میده که طراحی گوشیهای تاشو دیگه به اون بلوغی رسیده که لازم نیست بین زیبایی و کارایی یکی رو انتخاب کنیم.
سامسونگ تو بخش کیفیت ساخت کم نذاشته. فریم گوشی از آلومینیوم مقاوم یا همون Armor Aluminum ساخته شده و پنل پشتی هم با گوریلا گلس ویکتوس 2 محافظت میشه. این ترکیب، همون حس پریمیوم و گرونقیمتی رو بهتون میده که از یه پرچمدار انتظار دارید. گوشی تو رنگهای جدید و جذابی مثل آبی تیره (Blue Shadow)، مشکی (Jetblack) و مرجانی (Coral-red) عرضه شده و یه رنگ سبز نعنایی (Mint) هم هست که فقط از طریق سایت خود سامسونگ قابل خریده. با همه این حرفها، یادتون نره که این گوشی شیشهای و ظریفه، پس حتما یه گلس و قاب خوب براش تهیه کنید تا خیالتون راحت باشه.
یکی از مهمترین بخشهای هر گوشی تاشو، لولای اونه. سامسونگ امسال از یه لولای جدید به اسم Armor FlexHinge استفاده کرده که ادعا میکنه هم مقاومتره و هم طراحی مجدد شده تا فضای کمتری بگیره و به نازکتر شدن گوشی کمک کنه. اما سوال اصلی اینه: بالاخره اون چین و چروک وسط صفحه نمایش از بین رفته؟ بررسی ها نشون میده این چروک به طرز شگفتانگیزی کمتر شده و تقریبا نامرئیه. اگه این موضوع تو استفاده طولانی مدت هم صدق کنه، سامسونگ یکی از بزرگترین ایرادات گوشیهای تاشو رو برطرف کرده.
اینجا قضیه خیلی جالب میشه. سامسونگ بالاخره از اون طراحی عجیب و غریب پوشه-شکل (folder tab) که تو نسلهای 5 و 6 دیده بودیم دست کشیده و یه نمایشگر تمامصفحه روی قاب جلویی کار گذاشته که دوربینها مثل دو تا جزیره از وسطش بیرون زدن. این طراحی شما رو یاد چی میندازه؟ دقیقا، موتورولا ریزر! این حرکت نشون میده بازار گوشیهای تاشو اونقدر رقابتی شده که حتی سامسونگ به عنوان رهبر این بازار هم حاضره از طراحیهای موفق رقباش الهام بگیره. این دیگه یه بازار تکقطبی نیست و این رقابت برای ما به عنوان مصرفکننده خبر خیلی خوبیه.
گلکسی Z Flip7 گواهی IP48 داره. این یعنی چی؟ یعنی در برابر نفوذ آب مقاومه و میتونه تا عمق 1.5 متری به مدت 30 دقیقه دوام بیاره. عدد 4 در این گواهی به مقاومت در برابر اجسام بزرگتر از 1 میلی متر اشاره داره و به معنی ضد گرد و غبار بودن کامل نیست، پس بهتره خیلی باهاش لب ساحل بازی نکنید. با این حال، همین مقاومت در برابر آب برای یه گوشی با قطعات متحرک، یه نقطه قوت بزرگ محسوب میشه.
بررسی صفحه نمایش Z Flip7 سامسونگ
وقتی گوشی رو باز میکنید، با یه نمایشگر فوقالعاده 6.9 اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X روبرو میشید که کمی از نمایشگر 6.7 اینچی نسل قبل بزرگتره. رزولوشن این صفحه نمایش 1080 در 2520 پیکسله که تراکم پیکسلی حدود 397 ppi رو بهتون میده و همه چیز رو شارپ و واضح نشون میده. اما چیزی که واقعا شگفتزدهتون میکنه، روشنایی 2600 نیتی اونه. این یعنی حتی زیر نور مستقیم آفتاب تابستون هم میتونید به راحتی با گوشی کار کنید. رفرش ریت تطبیقی 1 تا 120 هرتز هم باعث میشه همهچیز از اسکرول کردن تو اینستاگرام تا بازی کردن، فوقالعاده نرم و روان باشه و در عین حال مصرف باتری هم بهینه بمونه.
و اما میرسیم به ستاره اصلی نمایش امسال: نمایشگر کاور! سامسونگ یه پنل 4.1 اینچی Super AMOLED روی این گوشی گذاشته که نه تنها از نسل قبل خیلی بزرگتره، بلکه دو تا ویژگی انقلابی داره: رزولوشن بالا و مهمتر از همه، رفرش ریت 120 هرتزی! بله درست شنیدید، 120 هرتز! این یعنی کار کردن با نمایشگر بیرونی دقیقا همون حس نرم و روانی رو داره که از نمایشگر اصلی میگیرید. این یه جهش فوقالعاده نسبت به نمایشگر 60 هرتزی نسل قبل و حتی مدل FE امساله.
این نمایشگر بزرگ و سریع، فلسفه استفاده از گوشی فلیپ رو کاملا تغییر میده. دیگه لازم نیست برای هر کاری گوشی رو باز کنید. با ویجتهای جدیدی مثل Now Bar و Now Brief و ادغام عمیق هوش مصنوعی Gemini Live، میتونید بدون باز کردن گوشی کلی کار انجام بدید. از جواب دادن کامل به پیامها و کنترل موزیک گرفته تا استفاده از دستیار صوتی گوگل و گرفتن سلفیهای باکیفیت با دوربین اصلی. این نمایشگر بیرونی، Z Flip7 رو از یه گوشی تاشوی ساده به یه گجت هوشمند و به شدت کاربردی تبدیل کرده.
برای اینکه بهتر متوجه این جهش بزرگ بشید، یه نگاه به جدول زیر بندازید:
مشخصه | Galaxy Z Flip7 | Galaxy Z Flip6 | Motorola Razr Ultra (2025) | Galaxy Z Flip7 FE |
---|---|---|---|---|
اندازه نمایشگر اصلی | 6.9 اینچ | 6.7 اینچ | 7.0 اینچ | 6.7 اینچ |
اندازه نمایشگر کاور | 4.1 اینچ | 3.4 اینچ | 4.0 اینچ | 3.4 اینچ |
رفرش ریت نمایشگر کاور | 120 Hz | 60 Hz | 120 Hz | 60 Hz |
حداکثر روشنایی | 2600 نیت | 2600 نیت | نامشخص | نامشخص |
بررسی باتری و شارژدهی Samsung Z Flip7
یکی از بزرگترین ایراداتی که همیشه به سری فلیپ وارد بود، باتری ضعیفش بود. خوشبختانه سامسونگ امسال به این انتقادها گوش داده و یه باتری 4300 میلیآمپر ساعتی رو توی این بدنه نازک جا داده که بزرگترین باتری در تاریخ سری فلیپه. این 300 میلیآمپر ساعت از نسل قبل بیشتره و سامسونگ ادعا میکنه باهاش میتونید تا 31 ساعت ویدیو ببینید. این افزایش ظرفیت فقط یه آپدیت ساده نیست؛ یه ضرورت مطلق بود. چرا؟ چون نمایشگر کاور جدید هم بزرگتر شده و هم رفرش ریتش دو برابر شده و هر دوی اینها مصرف باتری رو به شدت بالا میبرن. بدون این باتری بزرگتر، اون نمایشگر بیرونی جذاب عملا به خاطر شارژدهی ضعیف، بلااستفاده میموند. حالا باید دید این 300 میلی آمپر اضافه در عمل چقدر میتونه دوام بیاره و آیا بالاخره میتونیم با یه بار شارژ، یه روز کامل رو با خیال راحت سر کنیم یا نه.
و اما میرسیم به بخشی که سامسونگ انگار قصد نداره توش پیشرفت کنه: سرعت شارژ! Z Flip7 همچنان از شارژ سریع (البته اگه بشه بهش گفت سریع) 25 واتی پشتیبانی میکنه. این در حالیه که رقبای چینی و حتی موتورولا با شارژ 68 واتی دارن جولان میدن. شارژ کامل این گوشی احتمالا حدود 80 تا 90 دقیقه زمان میبره که برای یه پرچمدار 2025 اصلا قابل قبول نیست. البته شارژ بیسیم سریع و شارژ معکوس بیسیم برای شارژ کردن گجتهای دیگه هم وجود داره که خوبه.
و مثل همیشه، باید این نکته منفی رو هم بگیم که داخل جعبه خبری از شارژر نیست و باید یه هزینه جدا برای خرید آداپتور 25 واتی سامسونگ بپردازید.
بررسی دوربین Galaxy Z Flip7 سامسونگ
اینجا بخشیه که شاید طرفدارای عکاسی رو کمی ناامید کنه. سامسونگ تصمیم گرفته به ترکیب برنده دست نزنه و دقیقا از همون سختافزار دوربین نسل قبل استفاده کرده: یه سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال (OIS)، یه دوربین اولتراواید 12 مگاپیکسلی و یه دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی که داخل نمایشگر اصلی قرار گرفته. این یعنی از نظر سختافزاری، هیچ پیشرفت خاصی نسبت به Z Flip6 نمیبینیم.
پس سامسونگ روی چی حساب کرده؟ تمام امید سامسونگ به دو چیزه: موتور پردازش تصویر جدیدش به اسم ProVisual Engine و پردازنده قدرتمند Exynos 2500. این یعنی عملکرد دوربین حالا یه تست مستقیم برای سنجش قدرت پردازنده اگزینوسه. از اونجایی که سنسورها همون سنسورهای قبلی هستن، هر بهبود قابل توجهی که تو کیفیت عکسها ببینیم (مثل رنگهای بهتر، نویز کمتر در شب، یا داینامیک رنج وسیعتر) مستقیما به لطف پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) داخل تراشه اگزینوس 2500 خواهد بود. در نور روز عکسهای شارپ با رنگهای زنده و جذاب میبینیم. در شب هم با قابلیت Enhanced Nightography، سامسونگ زد فلیپ 7 عکسهای روشنتر و با نویز کمتر رو میگیره.
یکی از باحالترین ویژگیهای گوشیهای فلیپ، حالت FlexCam هست. میتونید گوشی رو مثل یه لپتاپ روی میز بذارید و بدون نیاز به سهپایه، از خودتون یا دوستاتون عکس و فیلم بگیرید. اما برگ برنده اصلی، امکان گرفتن سلفی با دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با استفاده از نمایشگر کاوره. کیفیت این سلفیها اصلا با دوربین سلفی معمولی قابل مقایسه نیست و یه مزیت فوقالعاده به حساب میاد.
این گوشی میتونه ویدیوهای 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه ضبط کنه و از استاندارد HDR10+ هم پشتیبانی میکنه که باعث میشه رنگها تو ویدیوها خیلی زنده و واقعی باشن. عملکرد لرزشگیر اپتیکال (OIS) هم کمک میکنه که ویدیوهای نرم و بدون لرزشی داشته باشید.
بررسی سخت افزار و نرم افزار گوشی زد فلیپ 7 سامسونگ
امسال سامسونگ یه تصمیم بزرگ و ریسکی گرفته: برای اولین بار، گلکسی Z Flip7 در تمام دنیا، حتی آمریکا، فقط با تراشه اگزینوس عرضه میشه. این یعنی خبری از نسخه اسنپدراگون نیست. قلب تپنده این گوشی، تراشه 3 نانومتری و 10 هستهای Exynos 2500 هست که از یه هسته فوق قدرتمند Cortex-X5 و پردازنده گرافیکی Xclipse 950 استفاده میکنه. این یه قمار بزرگه! سامسونگ با این کار داره میگه به قدری به تراشه خودش اطمینان داره که میتونه با بهترینهای کوالکام رقابت کنه. حالا کل تجربه کاربری، از سرعت باز شدن اپها و فریمریت بازیها گرفته تا مصرف باتری و کیفیت عکسها، روی دوش همین تراشه اگزینوسه. باید تو تستهای سنگین ببینیم این پردازنده چطور گرما رو مدیریت میکنه و آیا میتونه عملکرد پایداری از خودش نشون بده یا نه.
خوشبختانه سامسونگ تو بخش رم و حافظه کم نذاشته. این گوشی با 12 گیگابایت رم عرضه میشه که برای هر کاری کافیه و حتی زیادم هست. حافظه داخلی هم در دو نسخه 256 یا 512 گیگابایتی از نوع فوق سریع UFS 4.0 موجوده. مثل همیشه هم خبری از پشتیبانی از کارت حافظه جانبی نیست.
Z Flip7 با جدیدترین نسخه اندروید یعنی اندروید 16 و رابط کاربری One UI 8 از جعبه بیرون میاد. و اما خبر فوقالعاده: سامسونگ قول 7 سال آپدیت نرمافزاری و امنیتی رو برای این گوشی داده! این یعنی تا چند سال خیالتون از بابت جدید بودن گوشی راحته. تمرکز اصلی نرمافزار روی قابلیتهای هوش مصنوعی Galaxy AI و ادغام عمیق دستیار گوگل یعنی Gemini هست که حالا روی نمایشگر کاور هم به شدت کاربردی شده و میتونید کلی کار رو به صورت صوتی و بدون باز کردن گوشی انجام بدید.
اضافه شدن قابلیتهای جدید نشون میده که فلیپ دیگه یه گوشی فانتزی نیست و داره به یه گوشی قدرتمند و جمعوجور تبدیل میشه. برای اولین بار، قابلیت Samsung DeX به سری فلیپ اومده! این یعنی میتونید گوشی رو به یه مانیتور وصل کنید و یه تجربه شبیه به کامپیوترهای دسکتاپ داشته باشید. یه قابلیت مهم دیگه، پشتیبانی از ارتباط ماهوارهای برای مواقع اضطراریه که میتونه جونتون رو نجات بده. اینها ویژگیهای جدی و کاربردی هستن که Z Flip7 رو از یه گوشی صرفا خوشگل، به یه ابزار کارآمد تبدیل میکنن. پشتیبانی از Wi-Fi 7 و بلوتوث 5.4 هم از دیگه پیشرفتهای این گوشی به حساب میاد.
بررسی اسپیکر گوشی Samsung زد فلیپ 7
سامسونگ معمولا تو بخش اسپیکر عملکرد خوبی داره و Z Flip7 هم از این قاعده مستثنی نیست. اسپیکرهای استریوی این گوشی صدای بلند، واضح و با تفکیک خوبی تولید میکنن. چه در حال تماشای فیلم باشید، چه بازی کنید یا به موسیقی گوش بدید، این اسپیکرها شما رو راضی میکنن. پشتیبانی از صدای 32-bit/384kHz و Dolby Atmos هم باعث میشه تجربه شنیداری کامل و فراگیری داشته باشید.
گوشی Z Flip7 سامسونگ ارزش خرید داره؟
خب، رسیدیم به آخر بررسی z flip 7 سامسونگ. وقتشه که یه جمعبندی کلی کنیم و ببینیم این گوشی با این قیمت بالا، ارزش خرید داره یا نه.
نقاط قوت:
- نمایشگر کاور فوقالعاده بزرگ، روشن و 120 هرتزی
- طراحی به شدت نازک، سبک و خوشدست
- باتری بهبود یافته و شارژدهی بهتر نسبت به نسلهای قبل
- سختافزار قدرتمند با 12 گیگابایت رم و حافظه سریع
- پشتیبانی نرمافزاری بینظیر 7 ساله و قابلیتهای هوش مصنوعی کاربردی
- اضافه شدن قابلیتهای پرچمدار مثل DeX و ارتباط ماهوارهای
نقاط ضعف:
- سرعت شارژ 25 واتی که از رقبا خیلی عقبتره
- عدم تغییر و پیشرفت در سختافزار دوربین
- قیمت بالا که در بازار ایران بالاتر هم میره
- عملکرد پردازنده اگزینوس که باید در درازمدت امتحانش رو پس بده
برای اینکه تصمیمگیری براتون راحتتر بشه، یه جدول مقایسه بین Z Flip7 و مهمترین رقباش یعنی نسخه اقتصادی خودش (Flip7 FE) و موتورولا ریزر اولترا آماده کردیم:
قابلیت کلیدی | Galaxy Z Flip7 | Galaxy Z Flip7 FE | Motorola Razr Ultra (2025) |
---|---|---|---|
قیمت جهانی پایه | 1099 | 899 | 1299 |
پردازنده | Exynos 2500 | Exynos 2400 | Snapdragon 8 Elite |
نمایشگر کاور | 4.1 اینچ، 120 هرتز | 3.4 اینچ، 60 هرتز | 4.0 اینچ، 120 هرتز |
باتری و سرعت شارژ | 4300 میلی آمپر ساعت و 25 وات | 4300 میلی آمپر ساعت و 25 وات | 4700 میلی آمپر ساعت و 68 وات |
دوربین | 50MP اصلی (بدون تغییر) | 50MP اصلی (مشابه Flip6) | 50MP اصلی + 50MP اولتراواید |
نرمافزار و پشتیبانی | 7 سال آپدیت (عالی) | 7 سال آپدیت (عالی) | 3 سال آپدیت (ضعیف) |
حکم نهایی | بهترین تعادل و نرمافزار | گزینه اقتصادیتر سامسونگ | قهرمان سرعت شارژ و سختافزار |
گلکسی Z Flip7 با قیمت جهانی 1099 دلاری برای نسخه پایه، وقتی وارد بازار ایران بشه قطعا یه کالای لوکس و گرونقیمت خواهد بود.
این گوشی برای اون دسته از کاربرانیه که:
- عاشق تکنولوژی هستن و دوست دارن همیشه جدیدترین گجتها رو داشته باشن.
- یه گوشی خیلی جمع و جور و شیک میخوان که در عین حال از نظر قدرت و امکانات چیزی کم نداشته باشه.
- طراحی و استایل براشون خیلی مهمه و حاضرن براش هزینه کنن.
- از قابلیتهای منحصر به فرد گوشیهای تاشو مثل FlexCam و حالا DeX استفاده میکنن.
اگه شما جزو این دستهها هستید، بهتره سراغ گزینههای دیگه برید:
- بودجه محدودتری دارید. در این صورت مدل Z Flip7 FE یا حتی پرچمدارهای معمولی مثل S24 FE گزینههای منطقیتری هستن.
- سرعت شارژ فوق سریع براتون حیاتیه. اینجا باید مستقیم برید سراغ برندهای چینی که تو این زمینه حرف اول رو میزنن.
- دنبال بهترین دوربین ممکن در دنیای موبایل هستید. پرچمدارهای سری اولترای سامسونگ یا برندهای دیگه انتخابهای بهتری برای شما هستن.
گلکسی Z Flip7 سامسونگ یه آپدیت بزرگ و خیلی معنیداره. سامسونگ به خوبی به انتقادهای ما تو نسلهای قبل گوش داده و یه گوشی تاشو ساخته که به بلوغ کامل رسیده و تقریبا بینقصه. اگه با قیمت بالاش و سرعت شارژ متوسطش مشکلی نداشته باشید، Z Flip7 یکی از جذابترین، کاملترین و خاصترین گوشیهای حال حاضر بازاره که تجربهای رو بهتون میده که هیچ گوشی دیگهای نمیتونه. ارزش خریدش بالاست، اما به شرطی که دقیقا بدونید برای چی دارید این همه پول میدید.
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.