5 کاری که باید بعد از آب رفتن گوشی انجام بدهیم

خیس شدن گوشی اتفاقی ناخوشایند و البته استرس‌زاست که حداقل یک بار برایمان پیش آمده است. با اینکه این روزها خیلی از گوشی‌ها به استانداردهای مقاومت در برابر آب مجهز می‌شوند، اما فقط مدل‌های پرچمدار هستند که از استانداردهای ضدآب حرفه‌ای برخوردار شده‌اند. به همین دلیل اگر مدل میانرده دارید یا فکر می‌کنید گوشی‌تان بیش از اندازه خیس شده و در حال آسیب دیدن است، باید اقداماتی را برای نجاتش انجام دهید. معمولا اگر بلافاصله پس از خیس شدن گوشی را خشک کنید، احتمال خراب شدن و سوختن بخش‌های داخلی کمتر می شود. پس در وهله اول لازم است خونسردی خود را حفظ کرده و به جای هول شدن، سریعا دست به کار شوید. در ادامه 5 کاری که باید بعد از آب رفتن گوشی انجام بدهیم را در قالب چند مرحله توضیح میدهیم.

 

5 کاری که باید بعد از آب رفتن گوشی انجام بدهیم

اگر پس از افتادن گوشی در آب عکس‌العمل سریعی داشته باشید و اقدامات لازم را انجام دهید، شانس بیشتری برای سالم نگه داشتن گوشی خواهید داشت. در واقع تا زمانی که رطوبت به بخش‌های داخلی و حساس گوشی برسد و آسیب‌های جدی به آن‌ها وارد کند، وقت دارید تا جلوی خسارت را بگیرید. در ادامه راهکارهایی را به شما معرفی می‌کنیم که امکان سوختن گوشی پس از خیس شدن را کاهش می‌دهد.

 

1. بلافاصله گوشی را خاموش کنید

مهم‌ترین اقدامی که باید در رابطه با گوشی آب خورده انجام دهید، خاموش کردن آن است. خیلی‌ها پس از برداشتن گوشی از آب، با زدن کلیدها و روشن و خاموش کردن صفحه بررسی می‌کنند که آیا گوشی کار می‌کند یا خیر. از انجام این کار خودداری کنید و وقت را برای خاموش کردن گوشی هدر ندهید. اگر گوشی را بلافاصله خاموش کنید، احتمال آسیب به قطعات داخلی کمتر می‌شود. اگر گوشی شما در برابر خاموش شدن مقاومت می‌کند یا صفحه نمایشش کار نمی‌کند، از Force Shutdown استفاده کنید. نحوه فورس شات داون ممکن است در گوشی‌های مختلف متفاوت باشد، اما معمولا با نگه داشتن دکمه پاور و ولوم پایین انجام می‌شود.

 

2. قاب و کارت‌های داخلی را خارج کنید

ابتدا قاب گوشی را در بیاورید تا اگر به هر دلیلی در آن آب جمع‌شده باشد، به داخل گوشی نفوذ نکند. سپس سیم کارت‌ها را خارج کنید و اگر از کارت حافظه استفاده می‌کنید آن را هم در بیاورید. باتری بیشتر گوشی‌های امروزی غیر قابل تعویض است، اما اگر به باتری گوشی‌تان دسترسی دارید حتما آن را خارج کنید. در صورتی که گوشی شما دارای قطعات دیگری همچون قلم نوری است، آنها را نیز از گوشی جدا کنید. پس از جدا کردن همه لوازم نام‌برده، تا جای ممکن گوشی را پارچه‌ای نرم خشک کنید. به هیچ عنوان پارچه یا دستمال را درون درگاه شارژ یا شیار سیم‌کارت وارد نکنید تا رطوبت به داخل دستگاه نفوذ نکند. به طور کلی سعی کنید تا جای ممکن با وارد کردن ضربات آرام، گوشی را خشک کنید. 

 

3. گوشی را به آرامی تکان دهید

پورت شارژ را به طرف پایین بگیرید و آرام گوشی را تکان دهید تا آب اضافی از آن خارج شود. از تکان دادن شدید گوشی خودداری کنید؛ چرا که ممکن است آب بیشتر در داخل گوشی پخش شود و اوضاع را بدتر کند. همچنین می‌توانید از فاصله‌ای مناسب با جاروبرقی آب اضافی را از شیار، پورت شارژ یا جک هدفون بیرون بکشید. 

خشک کردن گوشی آب خورده

دوباره آب اضافی را با دستمال یا پارچه‌ای نرم بگیرید و به هیچ عنوان از سشوار یا هرگونه لوازم حرارتی مثل ماکروویو یا گاز برای خشک کردن گوشی استفاده نکنید. خیلی از افراد در این شرایط هول می‌کنند و برای سریع‌تر خشک کردن گوشی از لوازم گرمایی استفاده می‌کنند. در حالی که این کار کاملا اشتباه است و احتمال ذوب شدن و وارد کردن آسیب جبران‌ناپذیر به قطعات داخلی را افزایش می‌دهد.

 

4. گوشی را در مجاورت رطوبت‌گیر قرار دهید

سیلیکاژل، یکی از بهترین رطوبت‌گیرهایی است که می‌توانید هنگام افتادن گوشی در آب از آن استفاده کنید. بسته‌های کوچک رطوبت‌گیر که معمولا در جعبه‌های کیف و کفش یا لوازم الکترونیکی دیده می‌شوند، حاوی سیلیکاژل هستند. این مواد رطوبت محیط افراد خود را جذب کرده و سبب خشک ماندن لباس‌ها و لوازم می‌شوند. به این منظور، برای نجات گوشی آب خورده آن را به همراه بسته‌های حاوی سیلیکاژل در ظرفی دربسته یا کیسه زیپ‌دار قرار دهید.

استفاده از سیکاژل برای گرفتن رطوبت گوشی آب دیده

اگر به این ماده دسترسی ندارید، می‌توانید به سراغ رطوبت‌گیرهای دیگری همچون برنج، جو دوسر یا خاک گربه بروید و موبایل آب خورده را در آنها فرو ببرید تا کامل سطح آن را بپوشانند. پس از چند ساعت به سراغ گوشی بروید و وضعیت آن را بررسی کنید.

در این روش معمولا تمام آب گوشی پس از چند ساعت کشیده می‌شود و اگر زود اقدام کرده باشید هیچ مشکلی برایتان پیش نمی‌آید.

 

5. حداقل 48 ساعت صبر کنید

سخت‌ترین کار در مواجهه با گوشی آب خورده صبر کردن و منتظر ماندن است. طبق توصیه متخصصان شما نباید برای 48 ساعت به گوشی دست بزنید یا از آن استفاده کنید! حتی اگر وسوسه شدید سالم بودن نمایشگر و تاچ را بررسی کنید، بهتر است دست نگه داشته و گوشی را به حال خودش رها کنید. در ساعت‌های اولیه شاید در ظاهر به نظر برسد که گوشی خشک شده است، اما داخل گوشی همچنان خیس است و در صورت روشن کردن به سرعت آسیب می‌بیند. پس صبور باشید و حداقل دو روز اجازه دهید گوشی در مجاورت رطوبت‌گیر باقی بماند و خشک شود. پس از گذشت این زمان گوشی را روشن کنید و منتظر روبه‌رو شدن با واقعیت باشید.

  • اگر سعی کردید گوشی را روشن کنید اما روشن نشد، شاید باتری خالی کرده باشد و لازم باشد آن را به شارژ بزنید.
  • اگر شارژش کردید و همچنان عکس‌العملی از آن ندیدید ممکن است باتری یا نمایشگر گوشی را از دست داده باشید.
  • در صورتی که گوشی شد اما عملکرد لمسی یا کلیدهایش مشکل داشت، به احتمال زیاد خطر بزرگ را با کمی خسارت از سر گذرانده‌اید.

در هر کدام از شرایط بالا بهتر است با شرکت بیمه گوشی خود تماس بگیرید و شرایط آب رفتن گوشی را توضیح دهید و از مزایای بیمه برای هزینه تعمیرات استفاده کنید.

 

هزینه تعمیر گوشی آب خورده چقدر است؟

هزینه تعمیر گوشی آب خورده را نمی‌توان به طور دقیق اعلام کرد؛ چرا که ممکن است فقط به یک تعمیر ساده نیاز داشته باشد یا شاید لازم شود قطعات را به کل تعویض کنید. اگر نیاز به تعمیر باشد، تنها هزینه اجرت کار گرفته می‌شود که بسته به قطعه موردنظر رقم‌های متفاوتی وجود دارد. مثلا تعمیر تاچ گوشی معمولا گران‌تر از تعمیر قطعاتی مثل بلندگو است. اما اگر قطعات گوشی از کار افتاده باشند و نیاز به تعویض قطعه داشته باشید، باید هزینه قطعه جدید را نیز در کتار اجرت بپردازید. قطعاتی مانند تاچ و باتری معمولا بسیار گران هستند و هزینه‌های سنگینی روی دست‌تان می‌گذارند.

از طرفی، برند و مدل گوشی شما هم می‌تواند تأثیر مستقیم روی هزینه نهایی تعمیر داشته باشد. به طور معمول عوامل مؤثر در قیمت تعمیر موبایل آب خورده عبارت‌اند از:

  • برند گوشی
  • نوع قطعه آسیب‌دیده
  • موجودی بازار
  • اورجینال بودن قطعه
  • نرخ تعمیرکار

برای تعمیر گوشی خود، حتما به مرکز تعمیرات معتبر مراجعه کنید تا هم از کیفیت کار و هم از اصالت قطعه به‌کاررفته، مطمئن باشید.

 

اهمیت بیمه کردن گوشی آب خورده

همانطور که گفتیم اگر گوشی خود را از قبل بیمه کرده‌اید، می‌توانید در صورت روشن نشدن گوشی یا درست کار نکردن آن سراغ شرکت بیمه بروید و برای تعمیر گوشی آب خورده خسارت دریافت کنید. از آنجایی که گارانتی گوشی مدت محدودی دارد و همه خرابی‌ها را تحت پوشش قرار نمی‌دهد، بیمه کردن گوشی آن هم برای مواردی که گارانتی از آن‌ها پشتیبانی نکرده بسیار کارآمد است. چند تا از محبوب‌ترین شرایط بیمه گوشی در ایران که توسط شرکت‌های متفاوت عرضه می‌شوند از قرار زیر است:

  • بیمه آب خوردگی
  • بیمه ضربه و شکستن تاچ و نمایشگر
  • بیمه سرقت
  • بیمه آتش سوزی

بنابراین اگر می‌خواهید در مواجهه با خطراتی همچون آب خوردگی یا خسارت‌های دیگر خیالتان راحت‌تر باشد، بیمه گوشی می‌تواند اطمینان‌خاطری برای شما باشد. فقط یادتان باشد که بیمه گوشی هم شرایط و قوانین خاصی دارد که در صورت نقض کردن آن‌ها، جزو پوشش بیمه قرار نمی‌گیرید. بنابراین اگر آسیبی متوجه گوشی شد، قبل از آنکه آن‌ را به تعمیرکار بدهید یا بازش کنید، برای معاینه بیمه ببرید.

 

جمع‌بندی

گوشی‌های جدید معمولا به استانداردهای مقاومت در برابر آب مجهز هستند. اما این استانداردها در رنج میان رده و اقتصادی آنقدر قوی نیستند که جلوی سوختن و آسیب دیدن بخش‌های مهم گوشی را بگیرند. از طرفی تعمیر یا تعویض تاچ ال سی دی و باتری گوشی، می‌تواند هزینه‌های زیادی روی دست‌تان بگذارد که با در نظر گرفتن نرخ تورم، گاها به اندازه نصف قیمت گوشی برایتان تمام می‌شود! بنابراین اگر گوشی‌تان داخل آب افتاده، بدون فوت وقت و با روش‌های بالا رطوبتش را خارج کنید و از روشن کردنش برای چندین ساعت بپرهیزید. بیمه گوشی هم یکی از روش‌های جایگزین برای اطمینان از بازگشت هزینه‌های ناشی از خسارت‌های این چنینی است که بهتر است از حالا و قبل از هر حادثه‌ای به فکرش باشید.

نویسنده : سارا رمضانی
تاریخ انتشار 7 ماه پیش
تعداد نظرات : 10
5/ 4.8

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید
nhz414

گوشی من کمی داخلش اب رفت درسته بلافاصله گوشی رو خاموش کردم پنج شش ساعت روشنش نکردم اما از اون موقع به بعد اتصال نت مشکل پیدا کرده و از 4g به h+ تغییر پیدا کرده تنطیمات کارخانه هم زدم بازم رفع نشد .
راهکار شما چیه ؟

۱۲ شهریور ۱۴۰۳
نیکان احمدی

عالی

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
Mobin.sn

کاربردی بود❤️❤️

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
arsalansh

این مشکل کم کم داره خاطره میشه

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
Ali6678

خوب

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
ali.sh2004

خیلیییی پست کارامدی بود.
مرسی

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
shahab-021

این پست به درد خیلیا میخوره

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
Alioxv

مقاله خوبی بود

۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
Nurse

۳پاس 🙏

۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
mahdi1333

ممنون از مطلب خوب شما.

۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳