سلام
امکانش هست یه راهنمای خرید در مورد گوشی هایی با بهترین لنز و سنسور ماکرو در بازه های قیمتی مختلف تهیه کنید؟
با تشکر
Redmi Note 10 Pro با ارزش خرید بسیار بالای خودش اومده تا قاعده بازی گوشیهای میانرده رو به کل عوض کنه. قطعا این گوشی میتونه یکی از جذابترین انتخابها برای هر کسی باشه. این گوشی از خیلی از جهات حس کارکردن با یه گوشی پرچمدار رو به شما القا میکنه حتی تو برخی از موارد، مشخصات یکسانی با پرچمدارها داره. ردمی نوت 10 پرو شیائومی در حال حاضر توی بازار ایران بین 6 میلیون 800 هزار تومان تا 8 میلیون تومان معامله میشه.
نمایشگر بزرگ و باکیفیت، پردازنده ساخت کوالکام، اسپیکرهای استریو، دوربین چهارتایی و عملکرد مناسب باتری از بارزترین ویژگیهای مثبت این گوشی محسوب میشه. علاوه بر این نرخ تازه سازی 120 هرتزی نمایشگر، همون مقداریه که تو اکثر پرچمداران بازار شاهدش هستیم. با این حال Redmi Note 10 Pro هنوز یه گوشی اقتصادی و میانردست و بعضی امکانات مثل پشتیبانی از شبکه 5G تو این گوشی دیده نمیشه. با بررسی تخصصی شیائومی ردمی نوت 10 پرو همراه موبونیوز باشید.
به نظر ما Redmi Note 10 Pro بهترین طراحی موجود تو این بازه قیمتی رو داره. این گوشی ترکیبی از ویژگیهای گوشیهای بالارده و پایینرده رو تو خودش جا داده؛ نتیجه کار هم بشدت جذاب شده. به عنوان مثال این گوشی مثل گوشیهای ارزون قیمت جک 3.5 میلیمتری صدا داره از طرفی هم مثل گوشیهای بالارده قاب پشتی شیشهای داره.قاب پشتی توسط گوریلا گلس 5 پوشیده شده که برای یه گوشی تو این بازه قیمتی واقعا مناسبه. لبههای این قاب انحنای خیلی ظریفی داره که باعث خوش دست شدن اون میشه. دوربین چهارتایی تو بالا سمت چپ این قاب قرار گرفته که بیرون زدگی تقریبا زیادی داره. لق زدن اون روی یه سطح صاف میتونه خیلی اذیت کننده باشه. بدنه پشتی ساختاری تقریبا مات داره اما همچنان مستعد به جذب اثرانگشته. این گوشی تو سه رنگ خاکستری، آبی و برنز به بازار عرضه شده که اگه قصد دارید از قاب محافظ استفاده نکنید بهتره سراغ رنگ آبی و برنز برید چون اثرانگشت کمتری رو به خودشون جذب میکنن.فریم دور پلاستیکیه و ساختار یکدست و جذابی داره. تو لبه پایینی درگاه شارژ Type-C به همراه اسپیکر اصلی و میکروفون مکالمه به چشم میخوره. دکمههای تنظیم صدا و پاور تو لبه سمت راست حضور دارن. دکمه پاور علاوه بر باز کردن گوشی وظیفه تشخیص اثرانگشت رو هم برعهده داره. لبه سمت چپ فقط و فقط یه خشاب سیم کارت دیده میشه. این خشاب سه تا اسلات داره که امکان استفاده همزمان از دو سیم کارت و یه کارت حافظه جانبی رو برای کاربر فراهم میکنه. لبه بالایی حسابی شلوغه و اسپیکر دوم، جک 3.5 میلیمتری صدا و سنسور مادون قرمز رو تو خودش جا داده.تو پنل جلویی هم یه نمایشگر کاملا تخت دیده میشه. دوربین سلفی تو یه حفره خیلی ریز قرار گرفته و تو بالاترین قسمت هم اسپیکر مکالمه به چشم میخوره. این گوشی با توجه به ابعاد مناسب و وزن 193 گرمی نه خیلی سنگینه و نه خیلی بزرگ. علاوه بر این داشتن گواهی IP53 باعث میشه تا این گوشی در برابر گرد و خاک و پاچش آب مقاومت داشته باشه. به طور کلی طراحی ردمی نوت 10 پرو عالیه و کیفیت ساخت بالا، اون رو همرده بهترینها تو این بازه قیمتی قرار میده.
شیائومی به اهمیت بالای نمایشگر پی برده و برای نمایشگر این گوشی سنگ تموم گذاشته! Redmi Note 10 Pro یه نمایشگر AMOLED نسبتا بزرگ 6.67 اینچی داره که از رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل و تراکم 395 پیکسل بر اینچی پشتیبانی میکنه.نمایشگر وضوح عالی و کنتراست خیلی خوبی داره. به لطف AMOLED بودن پنل، عمق رنگ مشکی به طرز خارقالعادهای زیاده و دقت نمایش رنگها بشدت بالاست. این پنل تو نمایش رنگ سفید هم عالی عمل میکنه و رنگ سفید نه به آبی و نه به زرد میل پیدا میکنه. روشنایی نمایشگر هم رکورد 1200 نیتی رو ثبت کرده که واقعا عدد قابل توجهیه و شما حتی زیر نور مستقیم خورشید هم هیچ مشکلی نخواهید داشت.نرخ تازه سازی 120 هرتزی برگه برنده این نمایشگره. نرخ تازه سازی 120 هرتزی به این معنیه که این گوشی نسبت به نمایشگرهای معمولی با دو برابر سرعت بیشتری تازه میشه. همین سرعت دوبرابری باعث میشه تا کار کردن با گوشی خیلی روانتر صورت بگیره. با توجه به بازه قیمتی این گوشی، نمایشگر اون یه شاهکاره!
Redmi Note 10 Pro یه باتری نسبتا حجیم 5020 میلی آمپر ساعتی داره که برای یه گوشی با این ضخامت و قیمت، یه باتری کاملا مناسب محسوب میشه. تو استفادههای معمولی میتونید یه روز کامل رو روی باتری این گوشی حساب باز کنید. اما اگه استفاده سنگین داشته باشید، زیاد با گوشی بازی کنید، ساعات زیادی رو تو کلاسهای آنلاین حضور داشته باشید و زیاد با دوربین کار کنید دیگه نزدیکای غروب نیازمنده شارژر میشید.شیائومی برای شارژ ردمی نوت 10 پرو یه آداپتور شارژ سریع 33W رو تو جعبه قرار داده. تو تستهای ما این آداپتور تونست در عرض 30 دقیقه شارژ گوشی رو به 55 درصد برسونه. شارژ کامل هم حدودا 80 دقیقه طول میکشه. خبری از شارژ بی سیم نیست و این یه مورد کاملا معمولیه که تو همه گوشیهای این بازه قیمتی وجود داره.
نمایشگرهای AMOLED این امکان رو به کمپانیها میدن تا از سنسور اثرانگشت زیر نمایشگر تو گوشیهاشون استفاده کنن. علی رغم مجهز شدن Redmi Note 10 Pro به نمایشگر AMOLED شیائومی همچنان از سنسور اثرانگشت خازنی استفاده میکنه که با دکمه پاور ادغام شده. این سنسور نسبت به سنسورهای زیرنمایشگر سرعت به شدت بیشتری داره و در کمترین زمان ممکن با امنیت کامل میتونه گوشی رو باز کنه.سیستم تشخیص چهره این گوشی هم سرعت بسیار بالایی داره. از اونجایی خبری از سنسور اختصاصی نیست و دوربین سلفی برای این منظور استفاده میشه، خیلی نباید روی امنیت سیستم تشخیص چهره حساب باز کرد.
وقتی به پشت گوشی نگاه میکنید چهارتا دوربین با چینشی جذاب، چشمها رو خیره خودشون میکنن. شیائومی حالا پای اعداد و ارقام فضایی رو به میانردههای خودش باز کرده و لنز اصلی یه سنسور 108 مگاپیکسلی داره. در کنار این لنز یه سنسور 8 مگاپیکسلی اولتراواید، 5 مگاپیکسلی ماکرو و 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق هم به چشم میخورن.
لنز اصلی به سنسور 108 مگاپیکسلی HM2 ساخت سامسونگ مجهز شده که گشودگی دیافراگم 1.9 داره. عکسهای 108 مگاپیکسلی حجم بسیار بالایی دارن، این لنز برای حل این مشکل از تکنولوژی Nano-Bayer استفاده میکنه. این تکنولوژی امکان ادغام نهتایی پیکسل ها رو برای لنز فراهم میکنه و نتیجه کار باعث میشه تا عکسها کیفیت بیشتر و حجم کمتری داشته باشن.
ایراد خاصی نمیشه به این لنز گرفت. عکسهایی که توسط لنز اصلی ثبت میشن گسترده داینامیکی خیلی بالایی دارن و تعادل نوری به خوبی تو نقاط تیره و روشن برقراره. جزئیات یه خوبی نمایش داده میشن و نویز خیلی کمی تو عکسها دیده میشه. رنگها خیلی به طبیعت نزدیکن اما گاهی اوقات غلظت رنگها مقداری بالا میره. اما اگه شرایط نوری فراهم نباشه اونوقت نویز تو عکسها زیاد میشه. گاهی اوقات هم شارپنس عکسها به صورت مصنوعی بالا میره که میتونه تو ذوق کاربر بزنه. اما در مجموع میشه گفت این لنز به خوبی وظیفه خودش رو انجام میده.
سنسور 8 مگاپیکسلی IMX355 سونی برای گرفتن عکسهای اولتراواید به کمک این گوشی میاد. این سنسور زاویه دید 118 درجهای رو پوشش میده که در مقایسه با رقبای خودش مقدار کمتریه. تصاویر اولتراواید اختلاف چندانی با تصاویر لنز اصلی ندارن. شارپنس و جزئیات مقداری کاهش پیدا می کنن اما هنوز تو سطح خیلی خوبی قرار میگیرن. دقت نمایش رنگها بشدت بالاست و خبری از بهم ریختگی لبههای عکس نیست. اگه طرفدار گرفتن عکسهای اولتراواید باشید این لنز تا حد زیادی نیازتون رو برطرف میکنه.
این لنز نسبت به لنزهای ماکروی معمولی پیشرفت داشته و به سنسور تلهماکرو مجهز شده. این یعنی امکان زوم دوبرابری تو حالت ماکرو برای شما فعاله! خوشبختانه این سنسور فوکوس خودکار هم داره و شما میتونید از سوژههایی با فاصله 3 تا 10 سانتی متری، عکسهای ماکرو بگیرید. کیفیت تصاویر ماکرو فوقالعادست. این لنز به خوبی تونسته تا تمامی دوربینهای ماکروی گوشیهای هوشمند رو به چالش بکشه. معمولا تو عکسهای ماکرو شاهد بهم ریختن رنگها بودیم، این مشکل تا حد زیادی رفع شده و رنگها تا حد زیادی به طبیعت نزدیکن. جزئیات عکسها شما رو شگفت زده میکنه. خوشبختانه دوربینهای ماکرو دارن تکامل پیدا میکنن و از اون حالت فانتزی خودشون خارج میشن.
این سنسور 2 مگاپیکسلی به تنهایی قادر به انجام کار خاصی نیست و تو گرفتن عکسهای پرتره 12 مگاپیکسلی به کمک لنز اصلی میاد. این سنسور با دقت خیلی خیلی زیادی میتونه سوژه رو از پسزمینه جدا کنه. علاوه بر این پسزمینه هم به خوبی تار میشه البته بعضی وقت ها اون تار کردن پسزمینه مصنوعی میشه. در مجموع همکاری این سنسور با لنز اصلی عکسهای پرتره خیلی خوبی رو رقم میزنه.
Redmi Note 10 Pro با استفاده از لنز اصلی خودش میتونه ویدیوهایی باکیفیت 4K با 30 فریم بر ثانیه و 1080 با 30/60 فریم بر ثانیه ضبط کنه. فیلمبرداری با لنزهای اولتراواید و ماکرو هم به کیفیت 1080 و 30 فریم بر ثانیه محدود شده. اغراق رنگی زیادی تو ویدیوهای 4K دیده میشه. شارپنس هم به طور غیر معمولی افزایش پیدا میکنه و متاسفانه خبری از لرزشگیر نیست. اما تو کیفیت 1080 ورق برمیگرده، لرزشگیر دیجیتالی فعال میشه و عملکرد خیلی خوبی هم داره. جزئیات به خوبی نمایش داده میشن و بقیه عوامل مثل کنتراست، دقت رنگ و شارپنس عملکرد خیلی خوبی دارن. ما تو تجربه کاربری خودمون به یه مورد خیلی عجیب و غریب برخوردیم! اون هم صداییه که موقع تغییر فوکوس به گوش میرسه. این صدا تقریبا زیاده و به راحتی تو ویدیوها هم شنیده میشه.
یه سنسور 16 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم 2.5 برای ردمی نوت 10 پرو در نظر گرفته شده. عکسهای سلفی فقط و فقط تو شرایط نوری مساعد میتونن کیفیت خوبی داشته باشن در غیر این صورت؛ نویز تصاویر بشدت بالا میره و شارپنس بهم میریزه. این لنز یه عملکرد خیلی معمولی داره و اگه خیلی سختگیر نباشید میتونه رضایتتون رو جلب کنه. عکس پرتره سلفی هم تعریف چندانی ندارن چون معمولا تو شناسایی سوژه از پسزمینه به مشکل میخورن. در کل رقبای این گوشی دوربین سلفی بهتری دارن.
Redmi Note 10 Pro دقیقا به همون سختافزاری مجهز شده که انتظارشو داشتیم. پردازنده 8 نانومتری Snapdragon 732G در کنار 6/8 گیگابایت رم و 64/128 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 2.2. این پردازنده 2 هسته با فرکانس 2.3 برای انجام کارهای سنگین نظیر بازی و 6 هسته با فرکانس 1.8 برای انجام کارها سبکتر داره.این سخت افزار به خوبی از عهده اجرای کارهای سنگین بر میاد. البته نباید ازش انتظار عملکردی مثل پرچمدارها رو داشت. نکته مثبت اینه که گوشی افزایش دمای کمی رو تجربه میکنه. به لطف مقدار رم مناسب رابط کاربری هم خیلی روانه و اجرای همزمان چند برنامه و جابجایی بین اونها بدون ایرادی شکل میگیره.ما این پردازنده رو قبلا تو Poco X3 NFC هم دیده بودیم. متاسفانه Poco X3 NFC بعد از مدتی استفاده، تو بخش پردازنده به مشکل برمیخورد و گوشی دچار هنگ، لگ و باگ زیادی میشد. این احتمال هست که این اتفاق برای ردمی نوت 10 پرو هم بیوفته؛ البته فقط در حد احتمال!
Redmi Note 10 Pro یکی از اولین گوشیهای شیائومی محسوب میشه که به طور پیشفرض به اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12.0 مجهز شده. شیائومی تونسته تا هماهنگی خوب رو بین سختافزار و نرمافزار این گوشی ایجاد کنه. MIUI 12.0 ویژگیهای جذابی و جدید داره که هر کاربری رو به وجد میاره.به لطف استفاده از پنل AMOLED، این گوشی از صفحه نمایش همیشه روشن پشتیبانی میکنه. حالا کاربر این امکان رو داره تا تمهای مختلفی رو برای صفحه نمایش همیشه روشن انتخاب کنه یا اون رو بر اساس سلیقه خودش بچینه.MIUI 12.0 میتونه اپلیکیشنهای مختلف رو دسته بندی و مرتب کنه و تو یه پوشه جا بده. این دسته بندیها شامل شبکه های اجتماعی، ابزار، خبرها، تصویربرداری و… میشن. البته امکان حذف یا ایجاد دسته بندی به صورت دلخواه هم وجود داره. اینها فقط چندتا از امکاناتی بودن که رابط کاربری شیائومی در اختیار کاربر میذاره. برای آشنایی بیشتر با رابط کاربری اختصاصی شیائومی MIUI توصیه میکنیم حتما مطلب مربوط به اون رو که لینکش رو در پایین براتون قرار دادیم مطالعه کنید.تنظیمات و ترفند های MIUI 12.5 گوشی های شیائومی
این گوشی اسپیکر استریو داره اونم چه استریویی! دو اسپیکر لبه بالایی و پایینی وظیفه پخش صدا رو برعهده دارن. اندازه یکسان دو اسپیکر باعث شده تا صدای استریوی کاملا متعادلی رو شاهد باشیم. از نظر بلندی صدا واقعا میشه نمره خیلی خوبی با این گوشی داد. کیفیت صدا هم واقعا خوبه و به راحتی میتونه صداها رو از هم تفکیک کنه. اما وقتی بلندی صدا رو روی بالاترین حد خودش میذاریم، کیفیت مقداری افت میکنه و یه نویزی هم به گوش میخوره که این مورد معمولا اتفاق میوفته.
شیائومی موفق به ساخت یه گوشی بشدت جذاب و اقتصادی شده. طراحی زیبا و دلنشین، نمایشگر فوقالعاده 120 هرتزی اون هم از نوع AMOLED، سرعت شارژ بالا و عملکرد عالی دوربین در نور روز از جمله مواردی هستن که این گوشی رو به یه گوشی همه فن حریف تبدیل میکنه. اما اگه خیلی با گوشیتون بازی میکنید، به عکاسی تو محیطهای کمنور علاقه دارید و یا عکسهای سلفی زیادی میگیرید رقبای این گوشی میتونن گزینهها مناسبتری برای شما باشن.
از جمله مزایای ردمی نوت 10 پرو شیائومی صفحه نمایش با کیفیت 120 هرتزی، عملکرد خوب دوربین، طراحی زیبا و شارژدهی مناسب باتری هستش که باعث میشه این گوشی در مجموع ارزش خرید بالایی داشته باشه.
گوشی Redmi Note 10 Pro شیائومی دوربین سلفی خوب نداره و اگر اولویت شما برای خرید گوشی سخت افزار باشه در این بازه ی قیمتی انتخاب های بهتری هم از وجود داره.
بله، خشاب این گوشی سه تا اسلات داره که امکان استفاده همزمان از دو سیم کارت و یک کارت حافظه جانبی رو برای کاربر فراهم میکنه.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.