بررسی گوشی Xiaomi 15

اواسط آبان 1403، کمپانی شیائومی از آخرین پرچمدار سال 2024 رونمایی کرد؛ خانواده شیائومی 15. نسخه‌ی پایه، یعنی Xiaomi 15 نسخه‌ای ارتقاء یافته از نسل قبلی محسوب میشه که با تغییر در سخت‌افزار و عملکردهای نرم‌افزاری، نظر خیلی از طرفدارهای این برند رو به خودش جلب کرد. حالا شیائومی از تراشه سه نانومتری کوالکام Snapdragon 8 Elite برای این گوشی استفاده کرده که یکی از قدرتمندترین پردازنده‌های دنیاست، ظرفیت باتری گوشی رو بیشتر کرده و از نظر ظاهری، رنگ‌های متفاوتی برای گوشی نسل جدید در نظر گرفته. اما این تغییرات واقعاً ارزششو داره که شیائومی 15 بخرید؟! در ادامه با بررسی گوشی Xiaomi 15 همراه موبونیوز باشید تا به این سوال پاسخ بدیم.

 

بررسی طراحی ظاهری Xiaomi 15

شباهت گوشی‌های جدید شیائومی، به آیفون روز به روز بیشتر میشه. اگه چیدمان دوربین‌ها رو در نظر نگیریم، جزیره مربعی شکل مخصوص دوربین‌ها، بدنه تخت و لبه‌های با انحنای خیلی کم، کاملاً شما رو یاد گوشی‌های آیفون میندازه. طراحی این گوشی واقعاً استاندارد و بر اساس ترندهای روزه. کسایی که گوشی میخرن، این روزها، بیشتر دنبال مدل‌هایی هستن که بدنه تخت و لبه‌های با کمترین انحنا رو داشته باشه. شیائومی این موضوع رو فهمیده. چیدمان کلیدها، پورت‌ها و سایر قطعات سخت‌افزاری روی بدنه و فریم این گوشی به زیبایی انجام شده.

بررسی طراحی ظاهری Xiaomi 15

رنگ‌ها تغییراتی نسبت به نسل قبلی داشته. شیائومی 15 برخلاف نسل قبلی که با رنگ‌های تند تولید شده بود، این‌بار رنگ‌های ملایم رو انتخاب کرده. یه نسخه ویژه با رنگ نقره‌ای مواج هم در نسخه‌های مختلف شیائومی 15 دیده میشه که رنگ منحصر به فردیه و حالت موج دریا رو تداعی می‌کنه. این رنگ رو در شیائومی 15 پرو هم دیده بودیم. به طور کلی، رنگ‌های این گوشی عبارتند از:

  • مشکی
  • سفید
  • نقره‌ای مواج
  • سبز روشن
  • آبی روشن

بنابراین، میشه گفت این گوشی از نظر طراحی ظاهری، واقعاً در نهایت استاندارد ساخته شده و همه‌چیز طبق اون چیزی که کاربرها میخوان، در نظر گرفته شده تا بیشترین جاذبه رو برای عموم مردم داشته باشه.

کیفیت بدنه

بررسی طراحی ظاهری Xiaomi 15

بدنه این گوشی از شیشه ساخته شده و همین موضوع روی جذابیت بصری و البته مقاومت بالاترش تاثیرگذاره. وزن گوشی نسبت به نسل قبلی کاهش داشته و از 193 گرم به 189 گرم کاهش پیدا کرده. اما از نظر طول و عرض، همون گوشی نسل قبل رو داریم می‌بینیم با این تفاوت که ضخامت گوشی به 8.1 میلی‌متر رسیده که اندکی کمتر از شیائومی 14 هستش. به طور کلی، کیفیت بدنه شیائومی 15 در سطح قابل قبولیه و وقتی دستت‌تون رو روی بدنه‌ش می‌کشید متوجه این کیفیت بالا میشید.

بررسی فریم

برای فریم این گوشی از آلومینیوم مقاوم نسبت به ضربه و خط و خش استفاده شده. فریم این گوشی از نوع مات انتخاب شده و همین موضوع، جذابیت بصری گوشی رو بالاتر برده. سمت راست گوشی می‌تونید کلیدهای ولوم و پاور رو ببینید. سمت چپ چیزی وجود نداره. پایین گوشی پورت شارژ USB Type-C 3.2، اسپیکر، میکروفن و شیار سیم کارت دیده میشه و در بالای گوشی اسپیکر دوم قرار داده شده.

پنل جلو

بررسی گوشی Xiaomi 15

اگه حاشیه‌های اطراف نمایشگر براتون مهمه باید بگیم که پنل جلوی شیائومی 15 حاشیه‌های خیلی کمتری نسبت به نسل قبلی داره. نسبت نمایشگر به بدنه این گوشی 90 درصده و این یعنی حاشیه‌های خیلی کمی در اطراف نمایشگر وجود داره. به طور کلی، شیائومی در زمینه کاهش حاشیه‌های اطراف نمایشگر گوشی‌هاش همیشه از برندهای دیگه جلوتر بوده و این رو در گوشی‌های پرچمدارش بیشتر نشون میده. بالای پنل جلو، دوربین سلفی رو می‌بینید که در ناچ هول قرار داده شده و فضای زیادی رو هم اشغال نکرده.

چیدمان دوربین‌ها

سه دوربین این گوشی در جزیره مربعی چیده شدن ولی وقتی به این جزیره نگاه می‌کنید، چهار حفره می‌بینید. یکی از حفره‌ها خالیه و لنزی داخلش وجود نداره. در حفره بالا سمت چپ، لنز تله فوتو، در حفره پایین سمت چپ، لنز اصلی و در حفره پایین سمت راست، لنز اولترا واید قرار داده شده. همینطور که می‌بینید فلاش، خارج از جزیره تعبیه شده و هنوز نتونستیم بفهمیم اون حفره خالی دقیقاً وظیفه‌ش چیه؟

استانداردهای مخافظتی

شیائومی تونسته برای این گوشی، گواهینامه IP68 رو دریافت کنه. بعد از تست‌هایی که روی این گوشی انجام شد، ضدآب بودن گوشی اثبات شده و حالا تا عمق 1.5 متری به مدت نیم ساعت هم دوام میاره. می‌تونید ازش در محیط‌هایی که گرد و غبار خیلی ریز (محیط‌های کارگاهی) هم استفاده کنید و نگران نفوذ این ذرات به داخل بدنه گوشی نباشید. از سوی دیگه باید اشاره کنیم که روی صفحه نمایش این گوشی، محافظ Shatterproof glass کشیده شده که از شکستگی و ضربه خوردن نمایشگر جلوگیری می‌کنه.

بررسی صفحه نمایش گوشی Xiaomi 15

نمایشگر بزرگ شیائومی 15 از نوع LTPO OLED انتخاب شده و 6.36 اینچیه. این نمایشگر حاشیه‌های خیلی کمی داره و از قابلیت‌های مختلف HDR10+ و Dolby Vision پشتیبانی می‌کنه. از طرفی، این نمایشگر می‌تونه محتواها رو با رفرش ریت 120 هرتزی نمایش بده که این خبر خوبی برای کساییه که با گوشی بازی می‌کنن. بنابراین دیگه خبری از تاخیر و لگ تصاویر برای اجرای بازی‌های سنگین نیست.

بررسی صفحه نمایش گوشی Xiaomi 15

این صفحه نمایش رزولوشن 1200 در 2670 پیکسلی داره و تراکمش به 460ppi می‌رسه که برای پخش فیلم و سریال‌های باکیفیت خیلی بالا مناسبه. وقتی تراکم پیکسلی نمایشگر زیاده یعنی برای تولید یه تصویر، از پیکسل‌های رنگی بیشتری استفاده می‌کنه که این روی کیفیت نهایی تاثیرگذاره. در آخر باید اشاره کنیم که این نمایشگر روشنایی نسبتاً خوبی داره و بالایی 1000 نیت رو می‌تونه تولید کنه. بنابراین برای استفاده ازش زیر نور مستقیم خورشید قطعاً مشکلی نخواهید داشت.

بررسی باتری گوشی شیائومی 15

باتری این گوشی نسبت به نسل قبلی پیشرفت خیلی خوبی داشته؛ در حالی که شیائومی 14 به باتری لیتیوم پلیمری 4610 میلی‌آمپر ساعتی مجهز شده، شیائومی 15 رو با باتری سیلیکون کربنی 5400 میلی‌آمپر ساعتی تولید کردن. این باتری از قابلیت شارژ‌ 90 واتی پشتیبانی می‌کنه و مثل نسل قبلی سرعت شارژ بالایی داره. این گوشی از قابلیت شارژ بی‌سیم 50 واتی و قابلیت شارژ معکوس 10 واتی هم پشتیبانی می‌کنه.

با یه بار شارژ کردن باتری شیائومی 15 می‌تونید حداقل یه روز به طور کامل و تا دو روز در حالت کم‌مصرف ازش استفاده کنید. برای شارژ کامل باتری این گوشی، به زمانی زیر 40 دقیقه نیاز دارید. این مدت زمان نسبت به نسل قبلی یه کم بیشتره اما با توجه به اینکه ظرفیت باتری هم افزایش داشته، طبیعیه. این رو هم در نظر بگیرید که گوشی‌های پرچمدار مشابه برندهای دیگه مثل سامسونگ یا آیفون برای شارژ کامل باتری‌هاشون به بیشتر از یک‌ساعت زمان نیاز دارن.

بررسی دوربین گوشی Xiaomi 15

همون پکیج دوربین شیائومی 14 روی شیائومی 15 هم قرار داده شده با این تفاوت که لنز تله فوتو، به جای زوم 3.2x اپتیکال، افت کرده و زوم 3x تحویل شما میده. دوربین اصلی، تله فوتو و اولترا واید همگی 50 مگاپیکسلی هستن و برای دوربین سلفی از لنز 32 مگاپیکسلی استفاده شده. در ادامه هرکدوم از لنزها رو به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

دوربین اصلی

دوربین اصلی این گوشی در حفره پایین، سمت چپ قرار داده شده و مدل Light Fusion 900‌ از برند OmniVision هست. این لنز 50 مگاپیکسلی قبلاً در شیائومی 14s امتحانش رو پس داده و جزو دوربین‌های باکیفیت محسوب میشه. عکس‌هایی که با این دوربین ثبت می‌کنید، شارپنس خیلی خوبی دارن، نویزهای خیلی کمی روی عکس‌ها دیده میشن، تصاویر به سمت گرمی تمایل دارن و شفافیت اونها واقعاً خوبه. به نظر میاد بخاطر وجود پردازنده قدرتمند کوالکام، پردازش تصاویر لنزها بهتر شده.

بررسی دوربین گوشی Xiaomi 15

عکس‌هایی که در تاریکی شب با این دوربین می‌گیرید، تفاوت چشمگیری با نسل قبلی داره؛ روشنایی عکس‌ها خیلی بیشتر شده، نویزها کاهش پیدا کرده و حالا می‌تونید با خیال راحت حتی توی محیط‌های با نور کم، عکاسی کنید. البته هنوز در مقایسه با دوربین واید گوشی‌های پرچمداری مثل سری آیفون 16، خیلی حرف زیادی برای گفتن نداره ولی خب در حد خودش خوبه.

بررسی دوربین گوشی Xiaomi 15

در عکس‌های پرتره، دقیقاً مثل حالت عکاسی در شب، هوش مصنوعی پردازنده به کمک دوربین میاد و عکس‌های بهتری ثبت می‌کنه. این موضوع رو میشه در تفکیک موهای سوژه‌ها از پس‌زمینه در عکس‌های پرتره‌ای که با دوربین اصلی شیائومی 15 می‌گیرید به وضوح ببینید. موی سوژه‌ها حالت شارپ و تیزی خودشو داره و نرم یا مات نشده.

با این دوربین 50 مگاپیکسلی واید، می‌تونید فیلم‌های 8K با نرخ 24 و 30 فریم بر ثانیه ضبط کنید که خب خیلی به کارتون نمیاد اما حالت 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه، جزو بهترین حالت‌هاشه. این دوربین می‌تونه فیلم‌های اسلوموشن با کیفیت 1080p@960fps یا 720p@1920fps رو هم ضبط کنه و از حالت فیلمبرداری تایم لپس هم پشتیبانی می‌کنه.

دوربین اولترا واید

دوربین اولترا واید این گوشی از نوع Samsung S5KJN1 بوده و 580 مگاپیکسلیه. این دوربین بخاطر دریچه دیافراگم f/2.2 می‌تونه توی محیط‌های با نور کم، عکس‌های عریض خوبی ثبت کنه. کیفیت عکس‌های فوق عریض در حد عکس‌های دوربین اصلی نیست. اما خیلی هم نمیشه بهش ایراد خاصی گرفت. از این دوربین برای عکس‌های دورهمی توی محیط‌های بسته یا عکاسی از طبیعت هم می‌تونید استفاده کنید و کنتراست و شفافیت نسبتاً‌ خوبی داره.

دوربین تله فوتو

از لنز 50 مگاپیکسلی Samsung S5KJN5 به عنوان دوربین تله فوتوی شیائومی 15 استفاده شده. این لنز می‌تونه زوم 3 برابری اپتیکال بدون کاهش کیفیت عکس در اختیارتون قرار بده. کیفیت عکس‌هایی که با این دوربین ثبت می‌کنید در حد قابل قبولیه و بخاطر پشتیبانی از قابلیت OIS، وقتی که روی یه سوژه دور، زوم میدید، با لرزش دست، عکس تار نشده و کیفیتش حفظ میشه.

دوربین سلفی

دوربین 32 مگاپیکسلی سلفی شیائومی 15 برای عکاسی پرتره واقعاً خوبه. این دوربین میزان بوکه خوبی روی عکس‌های پرتره اعمال می‌کنه و تصویری کاملاً طبیعی و بدون اغراق براتون ثبت می‌کنه. عکس‌های سلفی کنتراست رنگ خوبی دارن، نویزهای خیلی کمی روی عکس‌ها دیده میشه و داینامیک رنج عکس‌ها هم در حد معمولیه. اما برای فیلمبرداری می‌تونید روی کیفیت 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه‌ این دوربین حساب ویژه‌ای باز کنید. مخصوصاً که از قابلیت ضدلرزش پشتیبانی می‌کنه و خوره ولاگرهاست.

بررسی سخت افزار گوشی Xiaomi 15

قلب تپنده شیائومی 15 با تراشه 3 نانومتری کوالکام Snapdragon 8 Elite می‌تپه. این پردازنده قدرتمند، با معماری خاص هشت هسته‌ای، برای اجرای بازی و برنامه‌های سنگین آخ نمیگه. نتایج تست‌های بنچمارک این تراشه نشون میده که یه سر و گردن از پردازنده شیائومی 14 بالاتره؛ اگه دقیق‌تر بخواید بدونید باید بگیم که پردازنده شیائومی 15 از نظر عملکرد تک هسته‌ای تا 44 درصد، عملکرد چند هسته‌ای تا 37 درصد و از نظر امتیاز AnTuTu تا 53 درصد، بهتر از پردازنده گوشی شیائومی 14 عمل می‌کنه.

با این اوصاف، اگه پردازنده گوشی براتون مهمه، قطعاً شیائومی 15 رو انتخاب می‌کنید. در کنار این پردازنده، دو نسخه رم 12 و 16 گیگابایتی هم قرار داده شده. حافظه داخلی‌های شیائومی 15 از 256 گیگابایت تا 1 ترابایت رو شامل میشه که می‌تونید با توجه به بودجه‌ای که دارید، این مدل‌ها رو انتخاب کنید. تا از بحث سخت‌افزار خارج نشدیم بگیم که این گوشی از وای فای 7 پشتیبانی می‌کنه و بلوتوث نسخه 5.4 براش انتخاب شده تا سریع‌تر و پایدارتر بتونه با هندزفری‌های بلوتوث ارتباط بگیره.

سیستم عامل و رابط کاربری

بررسی سخت افزار گوشی Xiaomi 15

آخرین نسخه از همه‌چیز! آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید و رابط کاربری مخصوص شیائومی (تا این لحظه) برای گوشی شیائومی 15 انتخاب شده. می‌تونید اندروید 15 رو با پوسته زیبای HyperOS 2 روی این گوشی تجربه کنید. معجونی از نرم‌افزارهای جدید و قابلیت‌های ویژه هوش مصنوعی برای این رابط کاربری شیائومی در نظر گرفته شده. می‌تونید از نرم‌افزارهای ادیت فیلم و عکسش که بر پایه هوش مصنوعی هستن، استفاده کنید یا ایموجی‌ها مخصوص بسازید یا چیدمان آیکون‌ها و ویجت‌ها رو به دلخواه خودتون تغییر بدید.

اسپیکر

دو اسپیکر برای شیائومی 15 انتخاب شده تا صدایی که به گوشی شما می‌رسه استریو باشه. این صداها با قابلیت Snapdragon Sound شرکت کوالکام و کمک پردازنده‌ش، تقویت شده و تفکیک اونها به خوبی انجام میشه. حجم صدای اسپیکرها بالای 92 دسی بل ارزیابی شده و این یعنی با یه گوشی با اسپیکرهای قدرتمند طرفیم که می‌تونید آهنگ‌ها رو با صدای بلند پخش کنید. این گوشی ورودی جک 3.5 میلی‌متری نداره پس به فکر خرید یه هندزفری بی‌سیم هم باشید.

آیا گوشی Xiaomi 15 ارزش خرید داره؟

گوشی شیائومی 15 همین الان در بازار ایران با قیمت بین 52 تا 62 میلیون تومان فروخته میشه. نسل قبلی، یعنی شیائومی 14 حدواً 5-6 میلیون ارزون‌تره. با توجه به قیمتی که شیائومی 15 داره و امکاناتش، باید به این سوال پاسخ داد که واقعاً ارزش خرید داره؟ اگه طرفدار برند شیائومی هستید و پولتون به نسخه‌های Pro از شیائومی 15 نمی‌رسه باید بگیم که این گوشی، بخاطر پردازنده قدرتمند، سیستم عامل جدید، نمایشگر باکیفیت، دوربین‌ها خوب و باتری با ماندگاری بالایی که داره، واقعاً ارزش خریدش خیلی بیشتر از شیائومی 14 یا مدل‌های دیگه شیائومیه.

اما اگه دنبال مقایسه هستید و بودجه‌ای در همین حد دارید، بد نیست گوشی‌های دیگه‌ای مثل S24 Ultra سامسونگ، آیفون 16 و حتی گوشی هواوی Pura 70‌ رو هم بررسی کنید. شاید به اون برندها و امکاناتی که گوشی‌هاشون دارن، علاقه‌مند بشید. اما به طور کلی، شیائومی 15، همه اون‌چیزی که از یه گوشی انتظار دارید رو برآورده می‌کنه و در هیچ زمینه‌ای خیلی ضعیف نیست.

نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 11 ساعت پیش
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید