عزیزان یک سال آپدیت اندروید و امنیت رو کم گفتید مگه میشه سری 13T pro چهار سال آپدیت اندروید و امنیتی بگیره ولی سری 14T pro کمتر آپدیت بگیره
بررسی گوشی Xiaomi 14T Pro
به جرات میشه گفت، یکی از بهترین گوشیهای هر ساله شیائومی، گوشیهای سری T این شرکته. حالا وقتی پسوند Pro هم بهش اضافه بشه، دیگه محشره. گوشی 14T Pro جدیدترین گوشی سری T شیائومیه که 26 سپتامبر یعنی 5 مهر امسال، رونمایی شد. استفاده از پردازنده 4 نانومتری، صفحه نمایش AMOLED، دوربین تله فوتوی 50 مگاپیکسلی، پشتیبانی از وای فای 7 و باتری 5000mAh که در عرض 20 دقیقه شارژ میشه، لحظه به لحظه آدمو وسوسه میکنه که بیشتر درموردش بدونیم. اما این گوشی نقطه ضعفی نداره؟ در ادامه بعد از بررسی گوشی Xiaomi 14T Pro متوجه میشید که این گوشی ارزش خرید داره یا نه؟
- فهرست مطالب
- بررسی طراحی گوشی Xiaomi 14T Pro
- کیفیت بدنه
- بررسی فریم
- پنل جلو
- چیدمان دوربینها
- استاندارهای مقاومتی
- بررسی صفحه نمایش گوشی Xiaomi 14T Pro
- بررسی باتری گوشی Xiaomi 14T Pro
- بررسی دوربینهای گوشی Xiaomi 14T Pro
- دوربین اصلی
- دوربین تله فوتو
- دوربین اولترا واید
- دوربین سلفی
- بررسی سختافزاری گوشی Xiaomi 14T Pro
- سیستم عامل و رابط کاربری
- اسپیکر
- آیا گوشی Xiaomi 14T Pro ارزش خرید داره؟
بررسی طراحی گوشی Xiaomi 14T Pro
گوشی 14T Pro شیائومی از نظر طراحی ظاهری، نسبتاً خوب عمل کرده. برای کسایی که عاشق گوشیهای با طراحی کلاسیک هستن، این گوشی شیائومی بهترین انتخابه. همهچیز به شکل درست و حسابی سر جای خودش قرار گرفته، صفحه نمایش کاملاً تخته، لبههای گوشی گردی خیلی کمی داره و قاب پشتی گوشی یه انحنای خیلی کوچیک داره که باعث میشه بتونید راحتتر گوشی رو توی دست بگیرید.
این گوشی در سه رنگ خیلی رسمی و جدی تولید شده که عبارته از:
- خاکستری (Titan Gray)
- آبی (Titan Blue)
- مشکی (Titan Black)
به طور کلی، انتخاب رنگها و طراحی ظاهری این گوشی به گونهای انجام شده که حس لاکچری به آدم میده. از رنگهای جیغ یا جلف براش استفاده نشده یا دوربینها به شکل عجیب و غریبی روی قاب نیستن و همهچیز استانداره. بنابراین، از نظر خاص بودن، میشه گفت این گوشی، طراحی خاصی نداره ولی قطعاً اکثر آدما از این مدل طراحی خوششون میاد.
کیفیت بدنه
بدنه یا قاب پشتی این گوشی از شیشه ساخته شده و یه لایه محافظ که شیائومی اسمشو محافظ Panda X کذاشته، روی این بدنه کشیده شده تا در اثر برخورد با زمین، آسیبی نبینه. با اینکه کیفیت بدنه گوشی بالاست اما نقطه ضعفش اینه که اثر انگشت، روی بدنه میمونه و شاید بهتر باشه قابی طلقی که داخل جعبه گوشی هست رو همون اول به گوشی بزنید تا این لکههای روی بدنه خیلی به چشم نیاد.
بخاطر نمایشگر نسبتاً بزرگی که برای این گوشی انتخاب شده، ابعادش هم 160 در 75 میلیمتره اما شاید بشه ضخامت 8.4 میلیمتری رو یکی دیگه از نقاط ضعفش به حساب آورد. وزن گوشی بخاطر، استفاده از شیشه در بدنه و آلومینیوم در فریم، بالای 200 گرم شده و به 209 گرم رسیده. با این حال، وقتی گوشی رو به دست میگیرید، خیلی حس سنگینی زیادی نمیکنید.
بررسی فریم
همونطور که گفتیم، این گوشی با فریم آلومینیومی ساخته شده. این فریم حالت مات داره و خیلی تخت نیست. گوشههای فریم، انحنای زیادی داره و کاملاً نسبت به گوشیهایی که جدیداً تولید میشن و لبههاشون حالت تخت داره، متفاوته.
سمت راست گوشی میتونید کلید ولوم و پاور رو ببینید. دکمه پاور، بافت و برجستگیهای خاصی داره که وقتی لمسش میکنید حس خوبی بهتون میده. سمت چپ گوشی چیزی نیست و فقط دو تا خط آنتن دیده میشه. پایین گوشی پورت شارژ، میکروفن، اسپیکر و شیار سیم کارت رو میتونید ببینید. این گوشی دو سیمکارتهست. و در نهایت بالای گوشی سنسور مادون قرمز به همراه اسپیکر دوم دیده میشه.
پنل جلو
در قسمت پنل جلوی گوشی Xiaomi 14T Pro یه صفحه نمایش با حاشیههای خیلی کم میبینید. نسبت نمایشگر به بدنه این گوشی 89 درده و این یعنی برای بازی کردن یا فیلم دیدن، حاشیههای اطراف نمایشگر کمتر اذیتتون میکنه. دوربین سلفی هم در ناچ هول بالای نمایشگر قرار گرفته و فضای خیلی کمی رو اشغال کرده. همینجا باید اشاره کنیم که حسگر اثر انگشت روی پنل جلوی گوشی قرار داده شده و سنسور اپتیکال داره و سرعت باز کردن قفل گوشی با این سنسور واقعاً خوبه.
چیدمان دوربینها
دوربینهای سهگانه 14T Pro به همراه فلاش، داخل چهارتا حفره دایرهای شکل و داخل یه مربع برجسته قرار گرفتن. بجز برجستگی جزیره مربعی، خود لنزها هم بیرونزدگی دارن و شاید به همین خاطره که ضخامت گوشی به 8.4 میلیمتر رسیده. با اینکه دوربینها به همراه فلاش کاملاً متقارن نسبت به هم چیده شدن، اما جزیره مربعی به سمت چپ بدنه گوشی تمایل داره و طبق الگوی نانوشتهای که در خیلی از گوشیهای این سالها دیده شده، دوربینها وسط قرار ندارن.
استاندارهای مقاومتی
شرکت شیائومی تونسته برای گوشی 14T Pro استاندارد IP68 رو دریافت کنه که یکی از بالاترین استانداردهای مقاومتی محسوب میشه. این یعنی گوشی ضدآبه و تا 30 دقیقه در عمق 2 متری آب هم سالم میمونه. ازسوی دیگه، این گوشی در برابر ذرات خیلی ریز گرد و غبار مقاومت بالایی داره و برای محیطهای کارگاهی و پر از گرد و خاک هم مناسبه.
بررسی صفحه نمایش گوشی Xiaomi 14T Pro
جایی که گوشی شیائومی میدرخشه اینجاست. یه نمایشگر 6.67 اینچی از نوع AMOLED برای گوشی 14T Pro انتخاب شده که ته امکاناته! 68 میلیارد رنگ رو نشون میده، از Dolby Vision و HDR10+ و رفرش ریت 144 هرتز پشتیبانی میکنه که معرکهست. حیلی از گوشیهای توی همین محدوده قیمت حداکثر میتونن رفرش ریت 120 هرتزی تحویلتون بدن. مثلاً سامسونگ S24 FE یه نمونهست که تازه حاشیههای اطراف نمایشگرش هم بیشتر از 14T Pro شیائومیه.
این صفحه نمایش میتونه رزولوشن 1220 در 2712 پیکسل با تراکم 446ppi تولید کنه که واقعاً خوبه و یعنی جزئیترین نکات موجود توی تصویر رو میتونید با این تراکم پیکسلی بالا به راحتی ببینید. حداکثر روشنایی این صفحه نمایش در حالت تنظیم دستی به 752 نیت و در حالت تنظیم خودکار به 1228 نیت میرسه که روشنایی خوبیه و نسبت به نسل قبلی یعنی 13T Pro رشد خیلی خوبی داشته. بنابراین به راحتی زیر نور مستقیم خورشید میتونید آیکنهای صفحه نمایش رو ببینید و از این نظر مشکلی نداره.
به طور کلی، صفحه نمایش 14T Pro شیائومی رو باید یکی از نقطه قوتهاش به حساب بیاریم و واقعاً هیچ ایراد جدیای نمیشه بهش گرفت. وضوح و روشنایی خوبی داره و از رفرش ریت بالایی پشتیبانی میکنه که میشه باهاش همه مدل بازی رو اجرا کرد.
بررسی باتری گوشی Xiaomi 14T Pro
یه باتری 5 هزار میلیآمپر ساعتی برای 14T Pro انتخاب شده که خب مثل اکثر گوشیهاست. اما چیزی که مهمه ماندگاری باتری و سرعت شارژ اونه. ماندگاری باتری بخاطر پردازنده جدیدی که برای این گوشی انتخاب شده، نسبت به نسل قبل پیشرفته داشته و در حالی که ماندگاری استاندارد 13T Pro چیزی حدود 13 ساعت بود، حالا این ماندگاری در 14T Pro به 14 ساعتو 24 دقیقه رسیده. این ماندگاری باتری نسبت به سامسونگ S24 FE کمی بیشتره اما در یه نگاه کلی، باتریهای این دو گوشی، تقریباً عملکرد مشابه دارن.
برخلاف سامسونگ، شیائومی توی جعبه گوشی 14T Pro شارژر 120 واتی قرار میده که همین شما رو حدود یکی دو میلیون تومان جلو میندازه. با این شارژر شما میتونید در کمتر از 20 دقیقه 0 تا 100 باتری رو شارژ کنید و این معرکهست! شیائومی نقطه ضعفهای مربوط به ماندگاری کم باتریش رو با این شارژر 120 واتی و قابلیت فست شارژ جبران کرده.
به طور کلی، باتری 14T Pro با اینکه ماندگاری خیلی زیادی نداره اما بخاطر اینکه شارژر 120 واتی داخل جعبه هست و باهاش میتونید در عرض 20 دقیقه گوشی رو شارژ کنید، یه گوشی فوقالعاده به حساب میاد که به راحتی پشت رقبایی مثل S24 FE رو به خاک میماله.
بررسی دوربینهای گوشی Xiaomi 14T Pro
روی قاب پشت گوشی 14T Pro شیائومی 3 تا لنز به همراه یه فلاش دیده میشه؛ دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، دوربین تله فوتو 50 مگاپیکسلی و دوربین اولترا واید 12 مگاپیکسلی. روی پنل جلو هم دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی وجود داره که هرکدومو در ادامه بررسی میکنیم.
دوربین اصلی
دوربین اصلی این گوشی واقعاً خوبه. دریجچه دیافراگم f/1.6 داره و از قابلیتهای OIS برای جلوگیری از تار شدن عکس بخاطر لرزش دست و PDAF برای فوکوس خودکار روی سوژه پشتیبانی میکنه. عکسهایی که با این دوربین توی روشنایی روز میگیرید، از نظر رنگها عالیان، داینامیک رنج خیلی خوبی داره، جزئیات عکس کاملاً حفظ شده و هیچ ایرادی به عکسهای دوربین اصلی گوشی نمیشه گرفت.
عکسهای این دوربین در حالت شب هم فوقالعادهست. میتونید دوربین رو روی Night Mode قرار بدید و ببینید که عکسهاتون چقدر کیفیت بالایی دارن. بجز حالت شب، حالتهای دیگهای هم برای عکاسی مثل پرتره یا پانورما برای این گوشی انتخاب شده.
در ضمن میتونید باهاش فیلمهای اسلوموشن با کیفیت 1080p@960fps ضبط کنید. حداکثر کیفیت فیلمبرداریش هم به 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه میرسه که خب خیلی کاربردی نیست و همون 4K با نرخ 60 فریم بهترین حالت فیلمبرداریشه.
دوربین تله فوتو
این دوربین 50 مگاپیکسلی خیلی تعریفی نداره و بهتره خیلی ازش توقع بالایی نداشته باشید. 50 مگاپیکسل بودن دوربین تله فوتو این حسو بهتون میده که باید عکسهاش فوقالعاده باشن، در حالی که خب اینطور نیست. تا زوم 2.6x کیفیت عکسها در حد قابل قبولیه اما بالاتر که میرید و زوم دیجیتال تا 10x رو تست میکنید میبینید کیفیت عکس به طور کامل از دست رفته. دوربین تله فوتوی S24 FE کیفیت بهتری نسبت به این گوشی شیائومی داره.
دوربین اولترا واید
از این دوربین 12 مگاپیکسلی هم توقع زیادی نداشته باشید. کیفیتش چندین لول پایینتر از دوربین اصلی گوشیه، رنگها کیفیت خوبی ندارن و نویزهایی روی تصویر دیده میشه. با این حال، میتونید برای عکس از منظره یا عکاسی دورهمی ازش استفاده کنید.
دوربین سلفی
اما دوربین سلفی 14T Pro واقعاً خوبه. عکسهایی که باهاش حتی توی محیطهای با نور کم میگیرید، کیفیت بالایی دارن، جزئیات به خوبی حفظ میشن و تفکیک سوژه از پسزمینه هم به بهترین شکل ممکن انجام میشه. دوربین سلفی این گوشی رو میشه یکی دیگه نقطه قوتهاش به حساب آورد. این دوربین میتونه فیلمهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنه.
بررسی سختافزاری گوشی Xiaomi 14T Pro
از تراشه هشت هستهای مدیاتک Dimensity 9300+ برای این گوشی استفاده شده که عملکردش بینظیره. میتونید سنگینترین بازیها رو باهاش انجام بدید و نگران لگ و باگ نباشید. این تراشه، پایداری خوبی داره ولی ممکنه بخاطر روشن بودن VPN حین بازی، بعد از نیم ساعت، یه مقدار کیفیت پردازش افت کنه که خب برای گوشی در این حد خیلیم دور از انتظار نیست. گوشی به هیچ وجه حین بازی داغ نمیکنه و از نظر پردازنده یه سر و گردن بالاتر از پردازنده گوشی سامسونگ S24 Fe قرار میگیره.
کنار این پردازنده از رمهای 12 و 16 گیگابایتی استفاده شده و شما میتونید حافظههای 256 گیگابایت تا 1 ترابایت رو انتخاب کنید. خوشبختانه استاندارد حافظه این گوشی UFS 4.0 هست و این یعنی دسترسی به حافظه با سرعت بالایی انجام میشه. بهترین سختافزارها برای 14T Pro انتخاب شده؛ مثلاً بلوتوث نسخه 5.4 و وای فای 7 داره و از NFC و مادون قرمز هم پشتیبانی میکنه.
سیستم عامل و رابط کاربری
اندروید 14 با رابط کاربری HyperOS شیائومی برای این گوشی انتخاب شده که از قابلیتهای هوش مصنوعی شیائومی پشتیبانی میکنن. کار کردن با این گوشی به راحتی هر گوشی دیگهایه و خیلی روان و سریع میتونید بین برنامهها جابهجا بشید و از عملکرد مالتی تسکینگ هم پشتیبانی میکنه. HyperOS به شما اجازه میده بخشهای مختلف گوشی رو شخصیسازی کنید، از قابلیت Always On Display با انیمیشنهای باحال استفاده کنی و آیکونهاشو به صورت سفارشی در بیاری.
تنها نقطه ضعف نرمافزاری این گوشی نسبت به گوشیهای سامسونگ اینه که 3 سال آپدیت نرمافزاری دریافت میکنه در حالی که گوشی S24 FE سامسونگ تا 7 سال آپدیت میشه. البته خب خیلی هم شاید مهم نباشه.
اسپیکر
دو تا اسپیکر بالا و پایین این گوشی دیده میشه که صدا رو به شکل استریو تولید میکنن. کیفیت صدا در حالت معمولی، خوبه ولی وقتی ولوم رو بالا میبرید، تفکیک بین صداهای زیر و بم خیلی خوب انجام نمیشه و به طور کلی میشه گفت اسپیکرش معمولیه. ورودی جک 3.5 میلیمتری هم که نداره و باید براش هندزفری وایرلس بخرید.
آیا گوشی Xiaomi 14T Pro ارزش خرید داره؟
گوشی شیائومی 14T Pro توی بازه 39-40 میلیون تومن قرار میگیره (آبان 1403). در این محدوده قیمت، طراحی خوبی داره، صفحه نمایشش عالیه، باتریش معمولیه، شارژرش فوقالعادهست، دوربینش معمولی رو به خوبه، سختافزارش عالیه، رابط کاربریش روان و راحته فقط آپدیتش 3 سالهست و اسپیکرش معمولی رو به پایینه. این گوشی به نسبت S24 FE واقعاً ارزش خرید بالاتری داره. این گوشی شیائومی توی صفحه نمایش، شارژر و آداپتور و سختافزار بهتر از گوشی سامسونگه. اگه گیمر هستید، 14T Pro یکی از بهترین گزینههاست چون تموم چیزی که نیاز دارید رو در اختیارتون قرار میده. البته اگه کاربر حرفهای نیستید، میتونید Xiaomi 14T معمولی رو هم بخرید که 8-9 میلیون ارزونتر از 14T Pro هست ولی خب عملکرد ضعیفتری نسبت به این گوشی داره.
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.