
گوشی ریلمی ساخت کجاست؟
این روزا اگه یه چرخی تو بازار موبایل بزنین یا دست رفقا رو نگاه کنین، حتما یه اسم جدید بیشتر به چشمتون میخوره که داره حسابی سر و صدا میکنه؛ گوشیهای برند ریلمی (Realme). شاید تا همین چند وقت پیش کمتر اسمشو شنیده بودیم، ولی انصافا این تازهواردهای چینی دارن همونجوری که تو بازار جهانی سهم گرفتن، با سرعت نور خودشون رو تو دل بازار ایران هم دارن جا میکنن! گوشیهاشون هم انصافا خوشدست و کاردرستن، مخصوصا با اون قیمتهای رقابتی و امکاناتی که رو میکنن. این گوشیای ریلمی که یهو اینجوری تو بازار ایران قد علم کردن و دارن خودشونو نشون میدن، اصلا داستانشون چیه؟ کجا ساخته میشن؟ چینیان که خب تقریبا مشخصه، ولی آیا قضیه به همین سادگیه یا پیچیدهتر از این حرفاست؟ اگه این سوالا گوشه ذهن شما هم وول میخوره و کنجکاوین بدونین این برند نوظهور از کجا اومده و حرف حسابش چیه، خوب جایی اومدین! قراره با هم یه شیرجه کوتاه به دنیای ریلمی بزنیم و از سیر تا پیازشو براتون تعریف کنیم.
- فهرست مطالب
- داستان ریلمی؛ از یه جرقه تا یه برند جهانی
- کارخونههای ریلمی کجان؟
- چین: قلب تپنده تولید ریلمی
- هند: فقط بازار فروش نیست، خط تولید هم داره!
- برزیل و فراتر از اون: ریلمی داره جهانی میشه!
- ویتنام و بقیه جاها چطور؟
- قطعات گوشی از کجا میان؟ آیا همهچیز ساخت خود ریلمیه؟
- گوشیهای ریلمی؛ یه نگاه کلی به مدلها و سریهای مختلف
- سری GT؛ غولهای پرچمدار و گیمینگ
- سری عددی؛ همهکارههای خوش قیمت
- سری Narzo؛ مخصوص گیمرهای جوون و اونایی که دنبال سرعتن
- سری C و سری Note؛ اقتصادیهای کارراهانداز
- ویژگی های رابط کاربری ریلمی
- سخن پایانی
داستان ریلمی؛ از یه جرقه تا یه برند جهانی
خب، اول از همه بریم سراغ اینکه این ریلمی اصلا از کجا پیداش شد و قصهاش چیه. ریلمی یه برند نسبتا جوون و خیلی پرانرژیه که کارش رو به طور رسمی تو سال ۲۰۱۸ میلادی تو کشور چین شروع کرد. فکرشو بکنین، تو همین چند سال کوتاه تونسته این همه سر و صدا کنه و کلی طرفدار پیدا کنه! موسس این شرکت یه آقای کاربلد به اسم “اسکای لی” (Sky Li) هست که قبلا از مدیرای رده بالای شرکت معروف اوپو (Oppo) بوده. اولش، ریلمی مثل یه جور زیرمجموعه یا یه خط تولید خاص از خود اوپو بود و با اسم Oppo Real تو سال ۲۰۱۰ یه کارایی میکرد. اما آقای اسکای لی یه فکر بزرگتر تو سرش داشت؛ اون از اوپو جدا شد تا ریلمی رو به عنوان یه برند مستقل و با هویت خودش وارد بازار کنه و تمرکزش رو بذاره روی تولید گوشیهای باحال و قدرتمند برای نسل جوون، اونم با قیمت مناسب. هدفش این بود که جوونها بتونن با یه هزینه معقول، از تکنولوژی و زیبایی لذت ببرن.
پشت پرده کیه؟ غول بزرگ BBK Electronics!
اینجا داستان یه کم پیچیده و البته جالبتر میشه! شاید اسم شرکت بیبیکی الکترونیکس (BBK Electronics) به گوشتون خورده باشه. این یه هلدینگ یا شرکت مادر خیلی خیلی بزرگه تو چین که صاحب چندین برند معروف موبایله. ریلمی، اوپو (Oppo)، ویوو (Vivo)، و حتی وانپلاس (OnePlus) و آیکو (iQOO)، همشون مثل بچههای یه خانواده بزرگ، زیر چتر همین BBK Electronics فعالیت میکنن.
فکرشو بکنین، این یعنی یه شبکه عظیم از دانش، تکنولوژی، و خطوط تولید! با اینکه هر کدوم از این برندها (ریلمی، اوپو، ویوو، وانپلاس) سعی میکنن استراتژی و بازار هدف خودشون رو داشته باشن و مستقل به نظر برسن، اما در نهایت همشون از منابع و امکانات مشترک این گروه بزرگ بهره میبرن. مثلا ممکنه از یه تکنولوژی دوربین یا شارژ سریع که تو آزمایشگاههای BBK توسعه داده شده، تو گوشیهای چندتا از این برندها استفاده بشه. این ساختار به BBK اجازه میده تا با برندهای مختلفش، سلیقهها و بودجههای متفاوتی رو هدف قرار بده؛ مثلا ریلمی بیشتر روی جوونها و بازار گوشیهای اقتصادی و میانرده با ارزش خرید بالا تمرکز داره و شعارش هم Dare to Leap یا جرئت پرواز (یا جهش) هست که نشوندهنده همین روحیه نوآور و جوانپسندشه. در حالی که برند دیگهای مثل وانپلاس شاید بیشتر روی بازار گوشیهای ردهبالاتر و خاصتر تمرکز کنه. این استراتژی بهشون کمک میکنه تا با غولهای بزرگتری مثل سامسونگ و اپل رقابت کنن، در حالی که از قدرت خرید انبوه قطعات و هزینههای تحقیق و توسعه مشترک سود میبرن.
این ارتباط با BBK یکی از دلایل اصلی رشد برقآسای ریلمی هم هست. یه شرکت نوپا معمولا برای تحقیق و توسعه، راهاندازی خط تولید، و ایجاد زنجیره تامین قطعات کلی چالش داره. اما ریلمی از همون اول به تجربه و زیرساختهای عظیم اوپو و کل گروه BBK دسترسی داشت. این یعنی لازم نبود خیلی از چرخها رو دوباره اختراع کنه و تونست با سرعت خیلی بیشتری گوشیهای جدید بده بیرون، وارد بازارهای مختلف بشه (مثلا خیلی زود تو هند ترکوند و بعدش هم اروپا و بقیه جاها) و به فروش فوقالعادهای برسه. مثلا فقط تو دو سال اول تونست حدود ۵۰ میلیون گوشی تو ۶۱ کشور دنیا بفروشه که برای یه برند تازه نفس واقعا آمار خیرهکنندهایه. این دسترسی به منابع عظیم، بهشون اجازه میده گوشیهایی با امکانات خوب و بهروز رو با قیمتهای خیلی رقابتی عرضه کنن، چیزی که یکی از مهرههای اصلی موفقیتشون بوده.
کارخونههای ریلمی کجان؟
خب، حالا بریم سراغ سوال اصلی که اصلا این گوشیهای ریلمی کجا ساخته میشن؟ آیا فقط یه کشور خاصه یا داستان فرق میکنه؟
اگه بخوایم به صورت خلاصه بگیم:
گوشی ریلمی ساخت کجاست؟
در جواب باید بگیم که ریلمی یه برند چینی محسوب میشه که قلب تپنده تولید گوشی هاش تو کشور چین قرار داره ولی تو هند، برزیل، ویتنام و کشورهای دیگه هم کارخانه تولید گوشی داره.
در ادامه در خصوص این موضوع بیشتر توضیح میدیم.
چین: قلب تپنده تولید ریلمی
همونطور که گفتیم، ریلمی یه برند چینیه و طبیعتا ریشه و مرکز اصلی تولیدش هم تو خود چینه. دفتر مرکزی این شرکت و بخش قابل توجهی از کارخونههای اصلیش تو شهر شنزن (Shenzhen) چین قرار داره. شنزن رو به نوعی میشه پایتخت الکترونیک دنیا دونست؛ یه شهر فوقالعاده پیشرفته که خیلی از غولهای تکنولوژی و برندهای بزرگ موبایل، مرکز فعالیتشون اونجاست. پس کاملا طبیعیه که ریلمی هم اونجا مستقر باشه و بخش عمدهای از تحقیق و توسعه، طراحی، و تولید انبوه اولیهاش تو همین منطقه انجام بشه. حتی شرکت مادر، یعنی BBK Electronics هم پایگاه اصلی تولیدش تو استان گوانگدونگ و نزدیک به شنزنه.
هند: فقط بازار فروش نیست، خط تولید هم داره!
ریلمی از همون اول نگاه ویژهای به بازار هند داشت و خیلی زود تونست اونجا به یکی از محبوبترین برندها تبدیل بشه. هند یه بازار فوقالعاده بزرگه و ریلمی هم فقط به فروش محصولاتش تو این کشور بسنده نکرده. اونها برای اینکه هم هزینههای تولید و رسوندن گوشی به دست مشتریهای هندی رو کمتر کنن و هم از سیاستهای تشویقی دولت هند مثل طرح Make in India (ساخت هند) بهره ببرن، تو خود هند هم کارخونه و خط تولید راه انداختن. جالبه بدونین که حتی یه مرکز تحقیق و توسعه (R&D) هم تو هند تاسیس کردن تا گوشیها رو بیشتر با سلیقه و نیاز مشتریهای هندی هماهنگ کنن.
طبق گفتههای خود شرکت، الان تمام گوشیهای هوشمند و حتی تلویزیونهای هوشمند ریلمی که تو بازار هند فروخته میشن، کاملا ساخت هند هستن و بخش قابل توجهی، یعنی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد قطعات مورد نیازشون هم از داخل خود هند تامین میشه. این نشون میده که هند برای ریلمی فقط یه بازار مصرفی نیست، بلکه یه پایگاه مهم تولیدی و تحقیقاتی هم به حساب میاد. کارخونه بزرگشون تو منطقه گریتر نویدا (Greater Noida) هند یکی از همین مراکزه که روزانه تعداد زیادی گوشی تولید میکنه. حتی گروه BBK (که ریلمی هم جزوشه) با شرکتهای تولیدکننده هندی مثل دیکسون تکنالوجیز (Dixon Technologies) برای تولید گوشیهای اوپو، ویوو و ریلمی همکاری میکنه.
برزیل و فراتر از اون: ریلمی داره جهانی میشه!
جاهطلبی ریلمی فقط به چین و هند محدود نمیشه. این شرکت داره نگاهش رو به بازارهای جهانی گسترش میده و برای همین تو کشورهای دیگه هم داره خطوط تولیدش رو راهاندازی میکنه. یه نمونه بارزش، افتتاح یه کارخونه جدید تو شهر مانائوس (Manaus) برزیله. این کارخونه قراره گوشیهای مورد نیاز بازار بزرگ آمریکای لاتین رو تامین کنه و ظرفیت تولید روزانه تا ۲۰ هزار گوشی رو داره! این حرکت استراتژیک به ریلمی کمک میکنه تا هزینههای عملیاتی رو تو اون منطقه کاهش بده، محصولات بیشتری عرضه کنه و با غولهایی مثل سامسونگ و اپل تو بازار آمریکای لاتین رقابت جدیتری داشته باشه. این نشون میده که ریلمی واقعا یه برند جهانیه و گوشیهاش تو بیش از ۶۰ کشور دنیا به فروش میرسه و داره پایگاههای تولیدش رو هم گسترش میده تا بتونه به مشتریهای بیشتری تو سراسر دنیا خدمترسانی کنه.
ویتنام و بقیه جاها چطور؟
گاهی وقتا ممکنه روی جعبه گوشی ریلمی که خریدین یا تو اطلاعاتی که در موردش میخونین، اسم کشورهای دیگهای مثل ویتنام هم به چشمتون بخوره. این موضوع کاملا طبیعیه و نباید باعث تعجبتون بشه. تو دنیای امروز، خیلی از شرکتهای بزرگ الکترونیکی، قطعات مختلف محصولاتشون رو از جاهای مختلف دنیا تامین میکنن و ممکنه مونتاژ نهایی محصول تو کشورهای متفاوتی انجام بشه. این کار دلایل مختلفی داره؛ مثلا ممکنه بخوان به بازار اون منطقه نزدیکتر باشن، هزینههای حمل و نقل رو کم کنن، یا از نظر تعرفههای گمرکی و هزینههای نیروی کار براشون بهصرفهتر باشه. پس دیدن اسم ویتنام یا کشورهای دیگه به این معنیه که اون گوشی خاص، احتمالا با همکاری شرکای محلی، تو اون کشور مونتاژ شده.
اینکه ریلمی کارخونههای متعددی تو کشورهای مختلف داره، یه چالش هم ایجاد میکنه؛ چطور میشه مطمئن شد کیفیت یه گوشی ساخت هند با یه گوشی ساخت چین یکی باشه؟ خود ریلمی تاکید داره که کیفیت گوشیهاش تحت استانداردهای یکسانی تولید و کنترل میشه و فرقی نمیکنه گوشی تو کدوم کشور مونتاژ شده باشه، چون فرایند تولید و کنترل کیفیت محصولاتشون یکسانه. این یه نکته مهمه که خیال مشتریها رو از بابت کیفیت یکسان راحت میکنه.
قطعات گوشی از کجا میان؟ آیا همهچیز ساخت خود ریلمیه؟
خب، حالا که فهمیدیم کارخونههای مونتاژ ریلمی کجان، یه سوال مهم دیگه پیش میاد: آیا خود ریلمی تمام قطعات داخل گوشیهاش رو هم خودش میسازه؟ از اون پیچ کوچولو گرفته تا پردازنده و دوربین؟
باید بدونین که تو دنیای پیچیده امروز، تقریبا هیچ شرکت موبایلی نمیاد از صفر تا صد همه قطعات گوشی رو خودش تولید کنه. این کار نه منطقیه و نه بهصرفه. شرکتهای سازنده گوشی مثل ریلمی، بیشتر شبیه به یه رهبر ارکستر خیلی ماهر عمل میکنن. اونها میان ایده و طراحی کلی گوشی رو انجام میدن، نرمافزار اختصاصی خودشون (مثل Realme UI که بر پایه اندرویده) رو توسعه میدن، و بعدش قطعات مختلف و حیاتی مثل پردازنده (CPU)، صفحه نمایش، سنسورهای دوربین، حافظه رم و داخلی، باتری و کلی چیز دیگه رو از بهترین و متخصصترین شرکتهای دنیا تو اون زمینه خاص تهیه میکنن.
مثلا پردازندهها، که مغز متفکر گوشی هستن، معمولا از شرکتهای غولی مثل کوالکام (Qualcomm) با سری اسنپدراگون (Snapdragon) یا مدیاتک (MediaTek) با سری دایمنسیتی (Dimensity) یا هلیو (Helio) تامین میشن. ریلمی هم از پردازندههای هر دو شرکت تو گوشیهاش استفاده میکنه. سنسورهای دوربین هم داستان مشابهی دارن؛ این قطعات حساس و مهم از شرکتهای بزرگی مثل سونی (Sony) که سنسورهای IMX اون خیلی معروفن، یا سامسونگ (Samsung) با سنسورهای ISOCELL، یا حتی شرکتهایی مثل اُمنیویژن (OmniVision) تهیه میشن. مثلا تو گوشی Realme 12 Pro+ از سنسور OmniVision OV64B برای دوربین پریسکوپ و از سنسور Sony IMX890 برای دوربین اصلی استفاده شده. حتی صفحه نمایشها هم از تولیدکنندههای مختلفی مثل تیانما (Tianma) یا BOE (که یه شرکت چینی بزرگه) یا حتی خود سامسونگ دیسپلی (Samsung Display) میان. این موضوع با توجه به اینکه ریلمی و سامسونگ دیسپلی (از طریق شرکت مادرش) هر دو تو اکوسیستم بزرگتری فعالیت میکنن و BBK هم روابط گستردهای تو زنجیره تامین داره، کاملا منطقیه.
هنر ریلمی: جمع کردن بهترینها کنار هم
پس هنر اصلی ریلمی و شرکتهای مشابهش اینه که بتونن این قطعات باکیفیت رو از گوشه و کنار دنیا جمعآوری کنن، با یه طراحی خوب و جذاب و یه نرمافزار بهینه و روون، یه محصول نهایی کاردرست، هماهنگ و خوش قیمت رو تحویل مشتری بدن. اونها در واقع نقش یکپارچهکننده (Integrator) رو دارن. این مدل بهشون اجازه میده تا به جای سرمایهگذاریهای فوقالعاده سنگین برای ساخت مثلا کارخونه تولید چیپست (که فقط چندتا شرکت تو دنیا تواناییش رو دارن)، تمرکزشون رو بذارن روی نوآوری تو طراحی، تجربه کاربری، و بازاریابی تا بتونن گوشیهایی تولید کنن که دقیقا باب میل بازار هدفشون، یعنی جوونها و کاربرای آگاه به قیمت باشه.
عضویت تو خانواده بزرگ BBK اینجا هم به کمک ریلمی میاد. وقتی گروهی مثل BBK که مجموع فروش برندهاش (اوپو، ویوو، ریلمی، وانپلاس) به میلیونها دستگاه در سال میرسه، میره سراغ یه تامینکننده قطعه مثل کوالکام یا سونی، قدرت چانهزنی خیلی بیشتری داره. اونها میتونن قطعات رو با قیمت بهتر و شرایط مناسبتری تهیه کنن و حتی به جدیدترین تکنولوژیها زودتر از رقبای کوچیکتر دسترسی پیدا کنن. این مزیت مقیاس، مستقیما به ریلمی کمک میکنه تا بتونه گوشیهایی با مشخصات فنی بالا رو با قیمتهای وسوسهانگیز وارد بازار کنه و این یکی از دلایل اصلی موفقیت و ارزش خرید بالای محصولاتشه.
گوشیهای ریلمی؛ یه نگاه کلی به مدلها و سریهای مختلف
حالا که با داستان ریلمی و کیفیت ساختش آشنا شدیم، وقتشه یه نگاه دقیقتر به خود گوشیها بندازیم. ریلمی برای اینکه دل همه جور مشتری با هر سلیقه و بودجهای رو به دست بیاره، گوشیهاشو تو چندتا سری مختلف تولید میکنه. هر کدوم از این سریها یه جورایی برای یه گروه خاص از کاربرا ساخته شدن. بیاین با هم ببینیم هر سری به درد کی میخوره و چه ویژگیهایی داره.
ریلمی گوشیهاشو تو چندتا خانواده یا سری اصلی دستهبندی کرده. هر کدوم از این سریها یه هدف خاصی دارن و برای یه جور کاربری مناسبترن. اینجوری میتونه هم به اونایی که دنبال یه گوشی خیلی خفن و پرچمدارن سرویس بده، هم به اونایی که یه گوشی کار راهانداز و اقتصادی میخوان.
اسم سری | به درد کی میخوره؟ | ویژگی های اصلیش چیه؟ | چندتا مدل جدیدش |
---|---|---|---|
سری GT | خورههای تکنولوژی، گیمرهای حرفهای / قدرت و امکانات نوآورانه | قویترین پردازندهها، شارژ برقآسا، صفحه نمایشهای فوقالعاده، طراحیهای خاص و خفن | GT 7 Pro, GT 6 |
سری عددی | کاربرای معمولی که یه گوشی همهفنحریف میخوان / تعادل بین امکانات و قیمت | دوربینهای باکیفیت، طراحی شیک و جذاب، باتری خوب، عملکرد روان و متعادل | 13 Pro+, 12 Pro |
سری Narzo | گیمرها و جوونایی که دنبال گوشی اقتصادی برای بازی هستن / گیمینگ و جوونپسند | پردازنده مخصوص بازی، صفحه نمایش با رفرشریت بالا، باتری بزرگ، قیمت مناسب | Narzo 70 Pro 5G |
سری C | اونایی که بودجهشون محدوده یا اولین گوشیشونه / اقتصادی و کارراهانداز | قیمت خیلی پایین، باتری خیلی بزرگ، صفحه نمایش بزرگ، امکانات اولیه و ضروری | C67, C75 |
سری Note | اونایی که دنبال ارزونترین گوشی ممکن هستن یا یه گوشی دوم میخوان / فوق اقتصادی | کمترین قیمت ممکن، جوابگوی نیازهای اولیه، مناسب برای کارای سبک روزمره | Note 50 |
اینکه ریلمی این همه مدل گوشی با اسمهای مختلف داره، نشون میده که حسابی حواسش به همه جور سلیقهای هست. از اون کسی که تازه میخواد اولین گوشی هوشمندشو بخره و دنبال یه چیز ارزون و کارراهاندازه، تا اون گیمر حرفهای که میخواد با بالاترین گرافیک بازی کنه، ریلمی سعی کرده برای همشون یه گزینه داشته باشه.
یه چیز جالب دیگه هم اینه که معمولا امکانات خفنی که اول تو گوشیهای گرونتر سری GT یا مدلهای پرو سری عددی میاد (مثل شارژ خیلی سریع یا دوربینهای پیشرفته)، بعد یه مدت سر از گوشیهای ارزونتر مثل Narzo و حتی C هم درمیاره. اینجوری هم تکنولوژیهای جدید زودتر به دست همه میرسه، هم ریلمی حتی با گوشیهای اقتصادیش هم یه برند باحال و نوآور به نظر میاد.
سری GT؛ غولهای پرچمدار و گیمینگ
سری GT ریلمی، حکم همون ماشینهای اسپرت و پرقدرت رو تو دنیای گوشیها داره. این سری برای اونایی ساخته شده که دنبال نهایت قدرت و جدیدترین تکنولوژیها هستن و خیلیها بهشون میگن قاتل پرچمدار چون امکانات گوشیهای خیلی گرون رو با قیمت مناسبتری ارائه میدن. قلب تپنده این گوشیها معمولا خفنترین پردازندههای بازار مثل اسنپدراگونهای سری ۸ (مثلا Snapdragon 8 Gen 2 یا 8s Gen 3) هستن. صفحهنمایشهاشون هم از نوع LTPO AMOLED با کیفیت فوقالعاده و سرعت ۱۲۰ هرتزه که همه چیز رو خیلی نرم و روان نشون میده. یکی از چیزای خیلی خفن سری GT، سرعت شارژ وحشتناک بالاشونه؛ مثلا شارژ ۱۲۰ واتی یا حتی ۲۴۰ واتی که گوشی رو تو چشم به هم زدنی شارژ میکنه! طراحیشونم همیشه خاص و مدرنه و گاهی با طراحهای معروف همکاری میکنن یا از مواد اولیه باحال استفاده میکنن. دوربینهاشونم حرف نداره و معمولا سنسورهای بزرگ و لنزای خفنی مثل تلهفوتو پریسکوپ برای زوم اپتیکال قوی دارن.
به درد کی میخوره؟ کاربرای حرفهای که با گوشی کارای سنگین میکنن، گیمرهای خوره که بهترین گرافیک و سرعت رو میخوان، و اونایی که عشق تکنولوژیان و همیشه دنبال جدیدترینها هستن.
مدلهای معروف جدید: Realme GT 7 Pro (با پردازنده اسنپدراگون ۸ الیت و باتری ۶۵۰۰ میلیآمپری)، Realme GT 6 (با اسنپدراگون ۸s نسل ۳ و شارژ ۱۲۰ واتی). تازه، Realme GT 2 Pro هم اولین پرچمدار واقعی این سری بود که خیلی سروصدا کرد.
سری عددی؛ همهکارههای خوش قیمت
سری عددی ریلمی، مثل یه آچار فرانسه میمونه؛ همهکاره و به درد بخور، با یه قیمت مناسب. این گوشیها معمولا تو دسته میانردههای قوی قرار میگیرن و سعی میکنن از هر چیزی بهترینشو تو رنج قیمتی خودشون ارائه بدن. یکی از چیزایی که سری عددی ریلمی باهاش معروفه، دوربینهای باکیفیتشه. معمولا سنسورهایی با مگاپیکسل بالا (مثلا ۱۰۸ یا حتی ۲۰۰ مگاپیکسل تو مدلای پرو) و لرزشگیر اپتیکال (OIS) دارن که باعث میشه عکساتون حتی تو نور کم هم تار نشن و واضح بیفتن. طراحیشونم خیلی شیک و جوونپسنده و گاهی از مواد خاصی مثل چرم گیاهی (مثلا تو Realme 11 Pro) استفاده میکنن که حس یه گوشی گرونقیمت رو بهتون میده. باتریهاشونم خوب شارژ نگه میدارن و سریع هم شارژ میشن (مثلا با شارژر ۶۷ واتی).
به درد کی میخوره؟ کاربرای معمولی که یه گوشی خوشگل و همهکاره برای عکس گرفتن، وبگردی، چرخیدن تو شبکههای اجتماعی و بازیهای معمولی میخوان.
مدلهای معروف جدید: Realme 13 Pro+ (با اسنپدراگون ۷s نسل ۲ و دوربین سهگانه خفن)، سری Realme 12 Pro و 12 Pro+ (که خیلی روی دوربین تلهفوتو و طراحی شبیه ساعتهای لوکس مانور دادن). مدلهای قدیمیتر مثل Realme 11 Pro و Pro+ هم هنوز گزینههای خوبی هستن.
سری Narzo؛ مخصوص گیمرهای جوون و اونایی که دنبال سرعتن
سری Narzo ریلمی، مخصوص اوناییه که عشق بازی با موبایلن ولی نمیخوان خیلی هم پول خرج کنن. این گوشیها معمولا پردازندههایی دارن که برای بازی بهینه شدن، مثل مدیاتکهای سری Helio G یا دایمنسیتیهای قوی. صفحه نمایشهاشون هم سرعت بالایی داره (تا ۱۲۰ هرتز) که باعث میشه بازیها خیلی روون اجرا بشن و موقع اسکرول کردن همهچی نرم باشه. باتریهاشونم گندهس و زود شارژ میشه که بتونین ساعتها بدون نگرانی بازی کنین.
به درد کی میخوره؟ گیمرهایی که بودجهشون محدوده ولی دنبال یه گوشی خوب برای بازی هستن. جوونایی هم که یه گوشی سریع برای شبکههای اجتماعی و فیلم دیدن میخوان، از این سری خوششون میاد.
مدلهای معروف جدید: Realme Narzo 70 Pro 5G. مدلهای قدیمیتر مثل گوشیهای خانواده Narzo 50 هم هنوز خیلی پرطرفدارن.
سری C و سری Note؛ اقتصادیهای کارراهانداز
سری C و سری Note ریلمی، برای اونایی ساخته شدن که دنبال یه گوشی خیلی ارزون ولی کار راهانداز میگردن. مهمترین ویژگی این گوشیها، باتریهای فوقالعاده بزرگشونه (گاهی تا ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعت!) که راحت دو سه روز شارژ نگه میدارن. صفحهنمایشهاشونم بزرگه که برای فیلم دیدن و وبگردی خوبه. خیلی از این مدلا دو تا جای سیمکارت و جای کارت حافظه مجزا دارن که خیلی کاربردیه. دوربیناشون برای عکسای معمولی تو روز خوبه و سختافزارشونم برای کارای روزمره مثل زنگ زدن، پیام دادن و چرخیدن تو اینترنت کاملا جواب میده. سری Note هم که دیگه آخر ارزونیاست و برای کارای خیلی سبک یا گوشی دوم عالیه.
به درد کی میخوره؟ اونایی که تازه میخوان گوشی هوشمند بخرن، اونایی که یه گوشی دوم با باتری خیلی قوی و قیمت کم میخوان، یا کلا بودجهشون خیلی محدوده.
مدلهای معروف جدید: Realme C67 4G (که با اینکه ارزونه، دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی داره!)، Realme C75 (با باتری غولپیکر ۶۰۰۰ میلیآمپری و بدنه مقاوم)، و Realme Note 50 (یه گزینه فوق اقتصادی و کار راهانداز).
ویژگی های رابط کاربری ریلمی
خب، حالا که با انواع گوشیهای ریلمی آشنا شدیم، بریم سراغ نرمافزارشون و ببینیم ریلمی تو این بخش چی تو چنته داره. هر گوشی یه سیستمعامل و یه ظاهر نرمافزاری داره که بهش میگن رابط کاربری. مال ریلمی اسمش Realme UI هست. بیاین ببینیم این Realme UI چی هست و چه شکلیه.
ریلمی یوآی رو با این فکر ساختن که یه محیط نرمافزاری روون، ساده و خوشگل، مخصوصا برای دل جوونها و اونایی که دنبال هیجانن، درست کنن. هدفشون این بوده که هم امکانات خفنی داشته باشه، هم کار کردن باهاش راحت و باحال باشه و گیجکننده نباشه. این فلسفه با همون شعار Dare to Leap ریلمی هم جوره و سعی میکنه یه تجربه مدرن و کارآمد بهتون بده.
Realme UI روی اندروید ساخته شده و هی ورژنهای جدیدترش با کلی امکانات و بهبودهای باحال اومده. مثلا Realme UI 2.0 که روی اندروید ۱۱ بود، کلی امکانات شخصیسازی داشت. بعدش Realme UI 3.0 اومد و الانم جدیدترین و خفنترین ورژنش Realme UI 5.0 هست که روی اندروید ۱۴ ساخته شده و کلی چیزای جدید و بهتر شده داره. این نشون میده ریلمی حواسش هست که نرمافزار گوشیهاش همیشه بهروز باشه و چیزای جدید خودشم بهش اضافه کنه.
ویژگیهای کلیدی Realme UI 5.0
رابط کاربری ریلمی، مخصوصا تو نسخه ۵.۰، یه عالمه امکانات باحال داره که کار کردن با گوشی رو لذتبخشتر میکنه:
- هر جور دوست داری بچینش! (شخصیسازی گسترده): یکی از باحالترین چیزای Realme UI اینه که میتونی همهچیزشو اونجوری که دوست داری تغییر بدی. از تم و عکس پسزمینه گرفته تا شکل آیکونها، فونت نوشتهها، انیمیشنها و حتی صفحه همیشهروشن (Always-On Display) که میتونی ساعتشو و رنگشو و طرحشو عوض کنی.
- هوشمنده و کارتو راحت میکنه (قابلیتهای هوشمند و مبتنی بر AI): نسخه ۵.۰ کلی قابلیت هوشمند داره. مثلا Smart Touch که میتونه از اسکرینشاتهات عکس و متن رو جدا کنه. یا Smart Suggestions که مثل یه دستیار کوچولو، اطلاعات مهم مثل رسیدن تاکسی یا غذاتو بهت نشون میده. حتی یه قابلیتی به اسم AI Screen Recognition داره که میتونه خلاصهی صفحههای وب رو برات دربیاره.
- چندتا کار با هم، بدون هنگ! (مولتی تسک و ابزارهای کاربردی): اگه از اونایی هستی که دوست داری چندتا کارو با هم انجام بدی، Realme UI هواتو داره. با Split View میتونی صفحه رو نصف کنی و دوتا برنامه رو کنار هم باز کنی. Flexible Window هم پنجره برنامهها رو شناور میکنه که بتونی اندازهشو تغییر بدی و جابهجاش کنی. Smart Sidebar هم یه نوار ابزار دم دسته که از کنار صفحه میاد بیرون و برنامهها و ابزارهای پرکاربردتو سریع در اختیارت میذاره. کلی هم جسچر حرکتی داره؛ مثلا میتونی با کشیدن یه حرف خاص رو صفحه خاموش، دوربین رو باز کنی یا چراغ قوه رو روشن کنی. بعضی مدلای خفنترش حتی Air gestures دارن که میتونی بدون دست زدن به گوشی، تماس جواب بدی یا صفحه رو بالا پایین کنی!
- به امنیت و حریم خصوصی هم حواسش هست: ریلمی به امنیت اطلاعاتت هم اهمیت میده. مثلا قابلیت Smart Notification Hiding داره که اگه فعالش کنی، محتوای پیامهات فقط وقتی نشون داده میشه که خودت به صفحه نگاه کنی و گوشیت چهرهتو تشخیص بده. اینجوری تو جاهای شلوغ خیالت راحته. امکان بلاک کردن شمارههای مزاحم و مدیریت دسترسی برنامهها به اطلاعاتت هم هست.
- حالت شب خفن (Dark Mode پیشرفته): حالت شب یا همون دارک مودش هم خیلی خوبه و چند مدل تیرگی داره که هم چشمت کمتر اذیت بشه، هم اگه صفحهنمایشت AMOLED باشه، باتری کمتری مصرف کنه.
- مخصوص بازی (Game Space / Pro Gamer Mode): چون ریلمی خیلی هوای گیمرها رو داره، یه بخش مخصوص بازی هم تو نرمافزارش گذاشته به اسم Game Space یا Pro Gamer Mode. این بخش پیامهای مزاحم رو موقع بازی قطع میکنه، تمام قدرت گوشی رو میده به بازی، و ابزارهایی هم برای ضبط بازی و تنظیمات سریع داره. گوشیهای سری GT یه حالت خفنتر به اسم GT Mode هم دارن که دیگه بازیها رو با نهایت قدرت اجرا میکنه.
- باتری رو هم هوشمند مدیریت میکنه: Realme UI ابزارهایی داره که نشون میده کدوم برنامهها دارن باتریتو قورت میدن! حالتهای ذخیره انرژی هوشمند مثل AI Power Saving و Super Power Saving هم داره که تو مواقع ضروری، تنظیمات گوشی رو جوری تغییر میدن که باتری بیشتر دووم بیاره.
- فایل بفرست راحت! (Realme Share): با این قابلیت میتونی خیلی راحت و سریع، عکس و فیلم و فایلهاتو بین گوشیهای ریلمی و حتی بعضی برندهای دیگه بفرستی.
سخن پایانی
خب به آخر داستانمون رسیدیم. بعد از این همه صحبت، فکر کنم حالا دیگه تصویر خیلی روشنتری از اینکه گوشی ریلمی ساخت کجاست و چطور ساخته میشن، تو ذهنتون شکل گرفته باشه. دیدیم که جواب این سوال، یه کلمه ساده مثل چینیه یا هندیه نیست و داستان یه کم پیچیدهتر و البته جالبتر از این حرفاست.
پس اگه روی جعبه گوشی ریلمی شما نوشته شده Made in India (ساخت هند)، Made in China (ساخت چین)، یا حتی اسم کشور دیگهای، اصلا تعجب نکنین. این برچسب معمولا به کشور مونتاژ نهایی اون دستگاه خاص اشاره داره. یعنی اون گوشی تو کارخونههای همون کشور سرهمبندی شده. اما این به معنی این نیست که ریلمی یه برند هندی یا برزیلیه. هویت اصلی برند، تکنولوژیهای کلیدی، و مالکیتش همچنان چینی و متعلق به گروه BBK هست. این یه مدل رایج تو دنیای تکنولوژی امروزه؛ یه محصول جهانی که قطعاتش از یه جا میاد، طراحیش جای دیگه انجام میشه، و مونتاژ نهاییش هم ممکنه تو یه کشور سوم باشه!
آخرش اینکه، فارغ از اینکه گوشی شما دقیقا تو کدوم کارخونه و تو کدوم کشور پیچهاش سفت شده، چیزی که واقعا مهمه اینه که یه گوشی باکیفیت، با امکانات خوب، طراحی دلنشین و قیمت مناسب دستتون باشه که از کار کردن باهاش لذت ببرین و کارتون رو راه بندازه. ریلمی هم با تمام فراز و نشیبهاش و با استراتژی خاص خودش، سعی کرده تو این مسیر حرکت کنه و محصولاتی رو به بازار عرضه کنه که برای خیلی از کاربرا، مخصوصا جوونها، جذاب و راضیکننده باشه.
اگه میخواین از قیمت روز گوشی های Realme تو بازار ایران هم با خبر باشید کافیه به لیست قیمت گوشی ریلمی موبونیوز سر بزنید.
تجربه شما از گوشیهای ریلمی چی بوده؟ آیا از کیفیت و امکاناتشون راضی بودین؟ گوشی شما ساخت کجا بوده و آیا اصلا به این موضوع اهمیت میدین؟ خیلی خوشحال میشیم نظرات و تجربیاتتون رو تو قسمت کامنتها با ما و بقیه دوستان در میون بذارین.
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.