تلویزیون هوشمند یا اندروید باکس؟ کدام یک را خریداری کنیم؟


تماشای فیلم و سریال‌هایی که توسط شبکه نمایش خانگی (مثل فیلیمو، فیلم نت، نماوا و …) پخش میشه روی تلویزیون فقط به روش امکان‌پذیره؛ یا باید تلویزیون هوشمند داشته باشید یا از اندروید باکس در کنار تلویزیون غیر هوشمند استفاده کنید. حالا سوالی که پیش میاد اینه که کدوم روش بهتر و به صرفه‌تره؟‌ خرید تلوزیون هوشمند یا اندروید باکس؟‌ اسمارت تی وی بخریم یا در کنار تلویزیونی قدیمی از یه اندروید باکس برای دسترسی به اینترنت استفاده کنیم؟ برای پاسخ به این سوال خوبه با مزایا و معایب هر دو روش آشنا بشیم. همراه موبونیوز باشید.

 

تلویزیون هوشمند چیست؟

تلویزیون‌های هوشمند (Smart TV) به تلویزیونی گفته میشه که علاوه بر دریافت و پخش سیگنال‌های تلویزیونی، قابلیت اتصال به اینترنت و اجرای اپلیکیشن‌های اندرویدی و غیر اندرویدی رو هم داره. تاریخچه ساخت تلویزیون‌های هوشمند به اوایل دهه 2000 میلادی بر می‌گرده و مربوط به زمانیه که شرکت‌های تولیدکننده تلویزیون مل LG و Sony شروع به اضافه کردن قابلیت‌های اینترنتی به تلویزیون کردن. البته در اون دوره، امکانات تلویزیون‌های هوشمند محدود به نمایش محتوای ساده مثل هواشناسی و خبرهای متنی بود.

تلویزیون هوشمند چیست؟

با پیشرفت سرعت اینترنت و ارائه نسخه‌های مختلفی از سیستم عامل اندروید، شرکت‌های تولیدکننده تلویزیون، نسخه‌های مخصوص TV اندروید رو دریافت کردن و این زمینه‌ای شد برای اجرای اپلیکیشن‌های اندرویدی روی تلویزیون. بنابراین به سرعت اپ‌های پخش محتواهای صوتی و تصویری مخصوص تلویزیون‌های هوشمند توسعه داده شد و حالا اسمارت TVها به یکی از جذاب‌ترین لوازم خانگی تبدیل شدن.

اگه بخوایم تعریف ساده‌ای از تلویزیون هوشمند داشته باشیم باید بگیم که این تلویزیون‌ها مثل یه گوشی اندرویدی بزرگ هستن که می‌تونید اپلیکیشن‌های مختلف رو روی اون نصب کرده و با اتصال به اینترنت از این اپ‌ها استفاده کنید.

مزایای تلویزیون هوشمند

تلویزیون‌های هوشمند مزایایی دارند که عبارت است از:

  • دسترسی بی‌واسطه به سایت‌های پخش فیلم و سریال: با اسمارت تی وی‌ها می‌تونید به راحتی به سایت‌های پخش فیلم دسترسی داشته و محتواهایی که دوست دارید رو تماشا کنید. سایت‌های فیلیمو، نماوا، فیلم‌نت و تلوبیون از محبوب‌ترین سرویس‌های پخش فیلم و سریال برای اسمارت تی وی‌ها هستن.
  • دسترسی ساده به اینترنت: این تلویزیون‌ها مانند یه گوشی هوشمند عمل می‌کنن و به راحتی می‌تونید اونها رو از طریق وای فای به اینترنت متصل کرد. بعد از اتصال به اینترنت می‌تونید مرورگرهایی مثل Chrome روی تلویزیون نصب کنید و به سایت‌های خبری و ورزشی هم سری بزنید.
  • دارای اپلیکیشن‌های مخصوص: اکثر تلویزیون‌های هوشمند، اپ استور مخصوص به خود را دارند که می‌توانید از آن، اپ‌های قابل استفاده روی تلویزیون را نصب کرده و استفاده کنید.
  • امکان اتصال موبایل و تبلت به تلویزیون: شما می‌تونید از طریق بلوتوث، گوشی یا تبلت‌تون رو به تلویزیون هوشمند متصل کرده و به راحتی از این قابلیت اشتراک‌گذاری محتوا روی نمایشگر بزرگ تلویزیون استفاده کنید.
  • امکان کنترل صوتی: برخی از تلویزیون‌های هوشمند قابلیت کنترل صوتی دارن و می‌تونید دستوراتی رو بلند بهش بدید و بدون نیاز به کنترل‌های فیزیکی، اون دستورات رو اجرا می‌کنن.
  • قابلیت اتصال موس و کیبورد: برای استفاده بهتر از برنامه‌های اسمارت TV می‌تونید موس و کیبوردی بهش معرفی کنید که کار تایپ کردن و جستجو در اینترنت رو خیلی راحت می‌کنه.

مقایسه تلویزیون هوشمند با اندروید باکس

معایب تلویزیون هوشمند

این تلویزیون‌ها نقاط ضعفی هم دارن که عبارته از:

  • قیمت بالاتر:‌ طبیعتاً قیمت تلویزیون‌هایی که هوشمند هستن نسبت به تلویزیون‌های معمولی بالاتره و این مورد رو نمیشه خیلی جزو معایب این تلویزیون‌ها به شمار آورد.
  • پیچیدگی بیشتر: اگه اطلاعاتی برای کار با این تلویزیون‌ها نداشته باشید، کار کردن باهاش براتون سخته. پیچیدگی‌های موجود در این تلویزیون‌ها طوریه که ممکنه افراد سن بالا برای کار کردن باهاش به مشکل بر بخورن.
  • نیاز به اینترنت پرسرعت:‌ برای استفاده از همه امکانات تلویزیون هوشمند به اینترنت پرسرعت نیاز دارید. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که سرعت اینترنت خیلی بالا نیست احتمالاً با خرید تلویزیون هوشمند، نمی‌تونید از همه قابلیت‌ها و امکاناتش به درستی استفاده کنید.
  • نگرانی‌های امنیتی: از اونجایی که تلویزیون‌های هوشمند همواره به اینترنت متصل هستن، یکی از نگرانی‌هایی که وجود داره اینه که نکنه اطلاعات ما هک بشه. این تلویزیون‌ها از نظر سپر امنیتی هنوز اونقدر پیشرفت نکردن و ممکنه به عنوان دروازه‌ای برای ورود به شبکه وای فای خونه شما باشن و هکرها ازش سواستفاده کنن.
  • مشکلات مربوط به آپدیت: سیستم عامل اندروید هر ساله نسخه‌های جدیدی عرضه می‌کنه که این موضوع برای تلویزیون‌ها هنوز آنچنان جا افتاده نیست. آپدیت خاصی برای تلویزیون‌ها عرضه نمیشه و اگه بشه ممکنه با تلویزیون‌های مختلف سازگاری نداشته باشه و مشکلاتی به وجود بیاد.
  • عملکرد کند: بعضی از تلویزیون‌های هوشمند بی‌کیفیت، پردازنده به شدت ضعیفی دارن و مثل گوشی‌های اقتصادی که سرعت اجرای برنامه‌هاشون خیلی پایینه، این تلویزیون‌ها هم بسیار کند هستن و ممکنه این موضوع برای خیلی‌ها آزاردهنده باشه.

 

کاربرد اندروید باکس چیست؟

اندروید باکس، که بهش تی‌وی باکس (TV Box) هم گفته میشه، دستگاهی الکترونیکی شبیه آنتن‌های دیجیتال یا رسیور ماهواره‌ست که با اتصال به تلویزیون‌های معمولی از طریق کابل HDMI می‌تونه دسترسی تلویزیون به اینترنت رو امکان‌پذیر کنه و به راحتی روی تلویزیون اپلیکیشن‌های اندرویدی مختلف نصب و اجرا کنید. اندروید باکس‌ها دارای پردازنده، حافظه RAM، حافظه داخلی و کارت گرافیک هستن و به نوعی یک کامپیوتر کوچیک مبتنی بر سیستم عامل اندروید محسوب میشه.

مقایسه تلویزیون هوشمند و اندروید باکس

گرچه از سال 2015 خیلی از شرکت‌ها اقدام به ساخت و تولید اندروید باکس برای تلویزیون کردن اما فقط زمانی مقبولیت عام پیدا کرد که شرکت‌های مثل سامسونگ، ال جی و شیائومی وارد این عرصه شدن و به طور رسمی، تی وی باکس‌های اختصاصی خودشونو وارد بازار کرد. این دستگاه‌های الکترونیکی از طریف وای فای یا کابل شبکه به اینترنت (مودم) متصل میشن و به همین دلیل به راحتی می‌تونن به محتواهای صوتی و تصویری و شبکه‌های نمایش خانگی دسترسی داشته باشن.

بخاطر جذابیت بالای اندروید باکس‌ها، حتی شرکت‌های تولید و پخش نمایش خانگی، اندروید باکس‌های اختصاصی خودشونو تولید کردن تا کاربرها با خرید اونها، علاوه بر دسترسی به فیلم و سریال‌های اون پلتفرم، از اشتراک همون کمپانی استفاده کنن. اندروید باکس این شرکت‌ها قیمتی حدود 3.5 تا 4 میلیون تومان داره و به همراه خرید این دستگاه، اشتراک چند ماهه رایگان همون شرکت هم به کاربرها داده میشه.

مزایای اندروید باکس

از جمله مزایای این دستگاه الکترونیکی میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • تبدیل تلویزیون‌های معمولی به هوشمند: یکی از مهم‌ترین مزایای اندروید باکس، امکان تبدیل تلویزیون‌های قدیمی و غیرهوشمند به تلویزیون‌های هوشمنده. در واقع شما با این دستگاه شما به راحتی و بدون نیاز به خرید تلویزیون جدید، از امکانات یه تلویزیون هوشمند استفاده می‌کنید.
  • دسترسی به برنامه‌های اندرویدی: اندروید باکس‌ها به شما امکان نصب و اجرای طیف گسترده‌ای از برنامه‌های اندرویدی رو میدن. این برنامه‌ها شامل سرویس‌های پخش فیلم و سریال (مانند فیلیمو و نماوا)، شبکه‌های اجتماعی، بازی‌ها و سایر اپلکیشن‌های اندرویدی میشه.
  • هزینه مقرون‌به‌صرفه: اگه بخواید یه تلویزیون هوشمند بخرید باید هزینه بالایی پرداخت کنید در حالی که با حدود 3-4 میلیون تومان می‌تونید همون تلویزیون قدیمی‌تون رو به اینترنت متصل کرده و از امکاناتش استفاده کنید.
  • قابلیت حمل و نقل: یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های اندروید باکس‌ها اینه که می‌تونید توی کیف قرار بدید و جابه‌جا کنید. این قابلیت برای کسایی که تعطیلات رو در ویلا یا مسافرت‌های طولانی‌مدت هستن خیلی مناسبه و می‌تونن همیشه به محتواهای آنلاین در هر جایی دسترسی داشته باشن.
  • اجرای بازی‌های اندرویدی: بیشتر اندروید باکس‌ها امکان اجرای بازی‌های اندرویدی رو هم فراهم می‌کنن. بنابراین می‌تونید تلویزیون معمولی‌تون رو با استفاده از این دستگاه به یه کنسول بازی تبدیل کرده و بازی کنید. البته که کیفیت اجرای بازی‌های سنگین روی این دستگاه واقعاً به گرد پای کنسول‌ها هم نمی‌رسه.

تلویزیون هوشمند یا اندروید باکس

معایب اندروید باکس

اندروید باکس چند نقطه ضعف هم داره که عبارته از:

  • تنوع بالا و کیفیت پایین:‌ تنوع شرکت‌های تولیدکننده اندروید باکس و مدل‌هایی که در بازار ایران وجود داره خیلی بالاست. همین موضوع می‌تونه باعث سردرگمی خریداران بشه و از سوی دیگه ممکنه مدل‌هایی با کیفیت پایین رو خریداری کنن که از نظر پردازش برنامه‌ها و سرعت عملکرد اصلاً دستگاه خوبی نباشه.
  • مشکلات نرم‌افزاری: بعضی از اندروید باکس‌ها ممکنه با مشکلات نرم‌افزاری مثل باگ، کندی و عدم سازگاری با برخی برنامه‌ها مواجه بشن. همچنین، ممکنه به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری به‌موقع و منظم برای همه دستگاه‌ها ارائه نشه و حتی بعد از آپدیت کردن این دستگاه‌ها، برخی از قابلیت‌هاش از کار بیوفته.
  • محدودیت‌های سخت‌افزاری: اندروید باکس‌ها معمولاً سخت‌افزارهای خیلی قدرتمند و پایداری ندارن و همین موضوع ممکنه باعث کندی در عملکرد و اجرای برنامه‌های این دستگاه‌ها بشه.
  • احتمال آسیب دیدن: این دستگاه‌ها به دلیل اینکه روی میز تلویزیون قرار می‌گیرن یا به راحتی جابه‌جا میشن، همیشه در معرض ضربه و آسیب هستن. وارد شدن ضربه با بدنه این دستگاه‌ها ممکنه بعضی از قطعات داخلی اونها رو ناقص کرده و از کار بندازه.
  • امنیت پایین: با توجه به اینکه شرکت‌های گمنام زیادی اقدام به تولید اندروید باکس کردن، خیلی از این دستگاه‌ها از نظر امنیت تائید شده نیستن و هیچ استانداردی رو پوشش نمیدن. به همین دلیل ممکنه اطلاعات شما از طریق این دستگاه‌ها توسط هکرها مورد سو استفاده قرار بگیره.
  • پیچیدگی: برای کار با اندروید باکس‌ها باید از کنترل مخصوص استفاده کنید. تا همینجای کار نیاز به دو کنترل مختلفه. اما بعد از ورود به محیط کاربری اندروید باکس‌های مختلف، پیچیدگی‌هایی وجود داره که ممکنه افراد با سنین بالاتر نتونن از پس کار کردن باهاش بر بیان.

 

کدامیک را بخریم؟‌ تلویزیون هوشمند یا اندروید باکس؟

تمام مزایا و معایب مربوط به تلویزیون هوشمند و اندروید باکس رو تا پیش از این بیان کردیم. اما برای پاسخ دقیق‌تر به این سوال که تلویزیون هوشمند یا اندروید باکس بخریم خیلی ساده بهتون می‌گیم که:

تلویزیون هوشمند بخرید:

  • اگه یکپارچه بودن سیستم عامل و تلویزیون براتون مهمه و دوست دارید با یه کنترل هم به برنامه‌های تلویزیون و هم به برنامه‌های اینترنتی دسترسی داشته باشید.
  • اگه کیفیت اتصال به اینترنت و اجرای برنامه‌های اندرویدی براتون مهمه و می‌خواید به آخرین و جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا در این زمینه دسترسی داشته باشید و نسخه‌های بالاتری از اندروید مخصوص تلویزیون رو تجربه کند.
  • اگه نمی‌خواید میز تلویزیون‌تونو خیلی شلوغ کنید و دوست دارید همه‌چیز توی خود تلویزیون وجود داشته باشه.
  • اگه بودجه کافی برای خرید تلویزیون جدید دارید و قصد دارید تلویزیون قدیمی رو به کلی کنار بذارید. البته خرید تلویزیون های هوشمند ارزون قیمت رو هم به صورت کلی توصیه نمیکنیم چون ضعف سخت افزار باعث میشه تجربه کاربری بدی در هنگام کار با اپلیکیشن ها داشته باشید.

اندروید باکس بخرید:

  • اگه بودجه کافی برای خرید تلویزیون هوشمند ندارید و می‌خواید از همون تلویزیون قدیمی ولی باکیفیت و سالمی که دارید برای دسترسی به اینترنت استفاده کنید.
  • اگه سفر زیاد میرید یا تعطیلات رو به ویلاتون سفر می‌کنید و می‌خواید به فیلم و سریال‌های شبکه نمایش خانگی همیشه و همه‌جا دسترسی داشته باشید.
  • اگه استفاده از دو کنترل مختلف برای تلویزیون براتون خیلی مهم نیست و فقط می‌خواید با استفاده از دستگاهی، تلویزیون غیرهوشمندتون رو به اینترنت متصل کرده و فیلم و سریال ببینید.

 

سخن پایانی

در نهایت انتخاب بین خرید تلویزیون هوشمند یا اندروید باکس به بودجه، نیازها و اولویت‌های شما بستگی داره. خیلی وقتا شما تلویزیون بزرگ، باکیفیت و خوبی دارید که نیازی به خرید تلویزیون جدید نیست و فقط با خرید یه اندروید باکس می‌تونید به راحتی به سایت‌های پخش فیلم و سریال متصل بشید. اما اگه یکپارچگی تلویزیون براتون مهمه و در ضمن بودجه کافی هم دارید، شاید خرید تلویزیون هوشمند انتخاب بهتری برای شما باشه. نظرات‌تون رو برای انتخاب بین تلویزیون هوشمند یا اندروید باکس با ما در میان بذارید.


نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 2 هفته پیش
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید