گوشی بدی نیست
نقد و بررسی مشخصات گوشی A51 سامسونگ
بررسی گوشی گلکسی A51 سامسونگ
سلام! سامسونگ بعد از تجربه فوق العاده از فروش A50 تصمیم گرفت اعضای دیگه این خانواده رو بسازه و روونه بازار کنه. این گوشی اواسط دسامبر 2019 توسط سامسونگ معرفی شد و بعد از تقریبا یک هفته وارد بازار شد. اوایل که این گوشی وارد بازار ایران شد تقریبا 4 تا 5 میلیون قیمت داشت که میشد اون رو به عنوان یه گوشی اقتصادی در نظر گرفت اما بعد از مدت کوتاه و با توجه به نوسانات دلار این گوشی تا 8 میلیون تومان هم رسید. A51 توی سه مدل وارد بازار شد. A51 معمولی، A51 5G و A51 5G UW که توی این مطلب قصد دارم A51 رو به صورت کامل بررسی کنم و تجربه کار کردن با این گوشی رو در اختیار شما قرار بدم. زیاد منتظرتون نمیزارم بریم ببینیم سامسونگ چیکار کرده!
طراحی و کیفیت ساخت GALAXY A51
سامسونگ مثل تمام گوشی های سری A برای ساختن A51 هم از پلاستیک استفاده کرده. درسته که این گوشی توی بازه قیمتی گوشی های اقتصادی نیست اما از نظر طراحی با گوشی های اقتصادی و نزدیک به اقتصادی میتونه رقابت کنه. همونطور که گفتم این گوشی کاملا پلاستیکیه اما همین باعث شده که وزن این گوشی نسبت به رقبای خودش پایین تر باشه و فقط 172 گرم وزن داشته باشه که میتونه نکته مثبتی توی طراحی A51 باشه!قاب پشتی این گوشی رو میشه تنها تفاوتش با برادر بزرگتر خودش یعنی A50 در نظر گرفت. رنگ های متفاوته این گوشی به همراه طرح های چاپ شده روی قاب پشتی حس فانتزی بودن رو به کاربر القا میکنه. دوربین ها اون بالا سمت چپ توی قاب مستطیلی دیده میشه که توی فریم دوربین ها 4 تا دوربین به همراه فلش قرار دارن. به جز فریم دوربین ها هیچ چیز دیگه ای توی قاب گشتی وجود نداره.روی لبه پایینی فریم پلاستیکی A51 جک هندزفری، درگاه شارژ (Type-C)، میکروفون مکالمه به همراه اسپیکر قرار داره. روی لبه سمت راست دکمه پاور و دکمه های کنترل کننده صدا دور هم جمع شدن. سامسونگ لبه سمت چپ رو اختصاص داده به خشاب سیم کارت که دوتا سیم کارت به همراه حافظه خارجی رو پشتیبانی میکنه. بالای گوشی هم بهترین جا برای استراحته چون خبری از چیزی نیست!پنل جلویی A51 رو مثل تمام گوشی های میان رده سامسونگ نمایشگر کاملا تخت پوشش داده که تقریبا 88 درصد پنل جلویی نمایشگره! در نتیجه حاشیه های نمایشگر خیلی کمه و اگر سامسونگ یکم دیگه تلاش میکرد میتونست 90 درصد پنل جلویی رو به نمایشگر اختصاص بده. توی پنل جلویی خبری از ناچ قطره ای نیست و دوربین سلفی توی پانچ هول وسط قرار داره. در مجموع باید بگم توقع طراحی عجیب و غریب یا خاص رو از A51 نداشته باشید اما نکات مثبتی هم داره که باعث میشه از رقبای خودش متمایز بشه. اولین نکته مثبت یا شایدم منفی A51، بدنه کاملا پلاستیکیه که باعث شده وزن گوشی پایین ت بیاد و کاربر توی استفاده های طولانی خسته نشه. دومین نکته مثبت پنل جلویی این گوشیه که حاشیه های خیلی کمی داره و دوربین سلفی هم تا جایی که شده کوچک شده و این باعث میشه نمایشگر بزرگ تر به نظر برسه.
نمایشگر GALAXY A51
سامسونگ مثل تمام میان رده های از نمایشگر سوپر امولد (Super AMOLED) با اندازه 6.5 اینچ برای این گوشی استفاده کرده. رزولوشن این نمایشگر 1080 در 2400 هستش که باعث شده این نمایشگر نسبت تصویر 20:9 رو داشته باشه. سامسونگ با توجه به میان رده بودن A51 برای محافظت از این نمایشگر گوریلا گلس 3 (gorilla glass 3) رو در نظر گرفته که اگر میخواید نمایشگر گوشی موقع ضربه خوردن آسیب جدی نبینه باید از گلس محافظ استفاده کنید. روشنایی این نمایشگره به شدت قابل قبوله و کیفیت این نمایشگر شما رو به وجد میاره. A51 کیفیت بالای نمایشگر خودش رو مدیون سوپر امولد بودن نمایشگرشه که اگر میخواید تفاوت انواع نمایشگر رو بدونید حتما یه سری به مطلب همه چیز در مورد صفحه نمایش بزنید.در مجموع باید بگم گوشی های سامسونگ توی این بازه قیمتی به راحتی تمام رقبای خودشون رو توی بخش نمایشگر پشت سر میزارن و بهترین حس رو به کاربر خودشون منتقل می کنن. این نمایشگر کنتراست به شدت خوبی داره و رنگ مشکی رو به عمیق ترین حالت ممکن به شما نمایش میده. نکته جذاب این نمایشگر نسبت به رقبای هم قیمت خودش اینه که خبری از ناچ بزرگ یا حتی ناچ قطره ای توی این نمایشگر نیست و سامسونگ با یه پانچ هول جمع و جور تونسته این مشکل رو به خوبی حل کنه و باعث بشه نمایشگر A51 یک دست و بدون نقص به نظر برسه!
باتری و شارژدهی GALAXY A51
سامسونگ توی بخش باتری تمرکز نداشته و ظرفیت باتری A51 مثل برادر های بزرگتر خودشه. باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپر توی دل این گوشی قرار داره که نسبت به گوشی های شیائومی توی این بازه قیمت باتری کم ظرفیت تری داره. باتری این گوشی توی استفاده های معمولی تا یک روز رو برای شما شارژدهی میکنه اما اگر اهل بازی کردن هستید تقریبا بعد از 12 ساعت باید گوشی خودتون رو به نزدیک ترین پریز برق برسونید. همونطور که توی بخش طراحی اشاره کردم، درگاه شارژ این گوشی (Type-C) هست و در نتیجه از شارژ سریع پشتیبانی میکنه اما فقط 15W! توی جعبه این گوشی هم آداپتور 15W قرار داره که برای شارژ شدن به صورت کامل تقریبا 75 دقیقه زمان لازم داره و میشه گفت این مدت قابل قبوله!در مورد باتری این گوشی باید گفت نه خیلی خوبه و رقیبی نداره نه میشه گفت توی بخش باتری بازی رو به رقبای هم قیمت خودش باخته. کاش سامسونگ هم مثل شیائومی برای گوشی های میان رده خودش ز باتری هایی با ظرفیت بیشتر استفاده کنه. در مجموع باید بگم A51 توی بخش باتری عملکرد کاملا معمولی داره و توقع اتفاق عجیب غریب توی این بخش رو نباید ازش داشته باشید.
امنیت GALAXY A51
اگر یادتون باشه توی بخش طراحی حرفی از حسگر اثر انگشت نزدم این یعنی A51 از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده میکنه. سامسونگ برای تمام میان رده های خودش از حسگر زیر نمایشگر اپتیکال استفاده میکنه چون هزینه کمتری نسبت به حسگر اولتراسونیک براش داره. اگر در مورد تفاوت های انواع حسگر اثر انگشت اطلاع ندارید پیشنهاد میکنم برید سراغ مطلب انواع حسگر اثر انگشت و دقیق اون مطلب رو مطالعه کنید تا تمام نکات مثبت و منفی انواع حسگر های اثر انگشت رو متوجه بشید. سرعت این حسگر زیاد قابل توجه نیست و اگر گلس روی گوشی باشه شاید شما رو به زحمت بندازه.A51 سیستم تشخیص چهره دو بعدی هم داره که زیاد روی امنیت این سیستم نمیشه حساب کرد چون با استفاده از دوربین سلفی از شما یه عکس دو بعدی میگیره و با ترفند های ساده میشه این سیستم رو گول زد. درسته که سیستم تشخیص دو بعدی امنیت بالایی نداره اما توی این گوشی سرعت به شدت خوبی داره و نسبت به رقبای هم قیمت خودش عملکرد سریع تری داره.
دوربین GALAXY A51
A51 اولین گوشی سری A سامسونگه که با 4 تا دوربین وارد بازار شده و این یعنی از این به بعد توی گوشی های میان رده سامسونگ باید منتظر 4 تا دوربین باشیم. سنسور اصلی 48 مگاپیکسل، سنسور اولترا واید 12 مگاپیکسل، سنسور ماکرو 5 مگاپیکسل و در نهایت سنسور تشخیص عمق میدان 5 مگاپیکسل که دور همدیگه جمع شدن و خانواده چهارتایی دوربین های A51 رو تشکیل دادن.
-
سنسور اصلی:
درسته که سنسور اصلی 48 مگاپیکسل کیفیت داره اما عکس ها به صورت پیش فرض با کیفیت 12 مگاپیکسل ثبت میشن که میتونید با استفاده از تنظیمات دوربین عکس های 48 مگاپیکسلی هم ثبت کنید که فرق آنچنانی با 12 مگاپیکسلی ندارن و تفاوتشون زمانی مشخص میشه که عکس ها رو وارد نرم افزار های حرفه ای ادیت عکس کنید یا قصد چاپ کردن اونا رو توی اندازه های بزرگ داشته باشید. عکس های ثبت شده با سنسور اصلی روشنایی، کنتراست و ثبت جزئیات به شدت خوبی داره و بین رقبای خودش حرفی برای گفتن داره.
-
سنسور اولترا واید:
این گوشی سنسور اولترا واید 12 مگاپیکسلی با زاویه دید 123 در جه داره که معنای واقعی عکاسی توی حالت اولترا واید رو به کاربر خودش میده.درسته که عکس های ثبت شده با این سنسور اولترا واید نسبت به سنسور اصلی کیفیت پایین تری داره اما دلیل نمیشه عکس های بدی رو ثبت کنه. عکس های اولترا واید روشنایی، زاویه دید زیاد، کنتراست و ثبت جزئیات خوبی داره و حواشی عکس ها رو از فرم اصلی خارج نمیکنه. در مورد سنسور اولترا واید A51 باید بگم عملکرد کاملا قابل قبولی داره.
-
سنسور ماکرو:
سنسور ماکرو عضو تازه وارده خانواده دوربین های سری A سامسونگه که برای اولین بار توی این سری استفاده شده و باعث شده گوشی های میان رده سامسونگ هم از دوربین چهارگانه برای بخش دوربین استفاده کنن. با توجه به اینکه سنسور ماکرو 5 مگاپیکسل کیفیت داره اما شما رو شگفت زده نمیکنه! کیفیت عکس های ثبت شده خیلی خوب نیست و وجود لنز ماکرو کاملا جنبه تفریحی داره! البته همین که گوشی توی این بازه قیمتی سنسور ماکرو داره خوبه و امیدوارم یه روزی سنسور ماکرو واقعا کاربردی بشه و از حالت فانتزی خارج بشه.
-
سنسور تشخیص عمق میدان:
این سنسور 5 مگاپیکسلی وظیفه داره توی حالت پرتره سوژه رو از بکگراند تشخیص بده و بک گراند رو نسبت به سوژه اصلی تار کنه که باید بگم سنسور تشخیص عمق میدان وطیفه خودش رو به خوبی انجام میده. عکس های پرتره ثبت شده با این سنسور کیفیت خوبی داره و سوژه اصلی به خوبی از بک گراند جدا شده و بک گراند عکس به صورت طبیعی تار شده و باعث شده حس عکاسی با دوربین حرفه ای عکاسی رو به کاربر خودش منتقل کنه.
-
فیلم برداری:
این گوشی قابلیت فیلمبرداری 4K با 30 فریم بر ثانیه رو پشتیبانی میکنه. کیفیت فیلم ها قابل قبوله و سرعت تغییر فوکوس معمولی و همچنین لرزشگیر دوربین فیلمبرداری عملکرد قابل قبولی داره. تمام رقبای هم قیمت A51 توی بخش فیلمبرداری عملکرد مشابه به هم دارن و رتبه بندی کردن اون ها کار سختیه چون رقابتشون برای این بخش خیلی نزدیکه و عملکرد قابل قبولی دارن.
-
دوربین سلفی:
سامسونگ برای دوربین سلفی از سنسور 32 مگاپیکسلی استفاده کرده. عکس های سلفی قابل قبولی رو ثبت میکنه که روشنایی و جزئیات ثبت شده عکس ها کاملا قابل قبوله البته اگر شرایط نوری مناسبی رو فراهم کنید میتونید عکس های سلفی به شدت جذاب تری رو ثبت کنید. اگر اهل سلفی گرفتن هستید میتونید روی دوربین سلفی A51 حساب کنید.
پردازنده و سخت افزار GALAXY A51
همونطور که میدونید سامسونگ توی گوشی های خودش از پردازنده اختصاصی سامسونگ استفاده میکنه. A51 هم از اگزینوس 9611 (Exynos 9611) برای بخش پردازشی استفاده میکنه. این پردازنده 10 نانومتری تونسته از پس کارهای پردازشی به خوبی بربیاد. عملکرد قابل قبول و بدون باگ این پردازنده توی بازی های سنگین مثل CALL OF DUTY و بقیه بازی ها نقطه قوتش نسبت به A50s که از همین پردازنده استفاده میکنه! سامسونگ تونسته پردازنده خودش رو به خوبی برای A51 بهینه سازی کنه. این گوشی توی 5 نسخه سخت افزاری وارد بازار شده. 64 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 4 گیگابایت رم،128 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 4 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 6 گیگابایت رم، 256 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 6 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 8 گیگابایت رم. که نسخه 6 گیگابایتی این گوشی عملکرد قابل قبولی داره.توی این بازه قیمتی A51 رقبایی داره که از اسنپدراگون ها برای پردازنده استفاده میکنن و همونطور که تجربه نشون داده اسنپدراگون عملکرد پایدار تر و بهتری نسبت به اگزینوس ها دارن. در نتیجه توی بخش پردازنده میشه گفت این گوشی بازی رو به رقبای هم قیمت خودش باخته. البته اگزینوس 9611 عملکرد قابل قبولی داره و شما رو با مشکل مواجه نمیکنه اما اگر اهل بازی و کار های سنگین با گوشی هستید برید سراغ رقبای هم قیمتش!
نرم افزار و رابط کاربری GALAXY A51
سامسونگ از اندروید 10 برای سیستم عامل این گوشی استفاده کرده و قول داده که اندروید 11 رو هم پشتیبانی کنه. این سیستم عامل به کمک رابط کاربری ONE UI 3 بهینه سازی شده. در مورد سیستم عامل باید بگم که مزیت A51 به رقبای هم قیمت خودش پشتیبانی از اندروید 11 هستش که این باعث میشه شما بتونید از نظر نرم افزاری گوشیتون رو به روز نگه دارید.رابط کاربری سامسونگ یکی از جذاب ترین و سریع ترین رابط های کاربری اندروید محسوب میشه و همین باعث میشه تجربه کاربری خوبی رو با این رابط کاربری تجربه کنید.
اسپیکر GALAXY A51
این گوشی هم مثل تمام گوشی میان رده سامسونگ برای پخش صدا از سیستم مونو استفاده میکنه و این یعنی تمام صدا از اسپیکر زیر گوشی پخش میشه. بلندی صدای قابل قبولی داره اما اگر صدا رو آخرین حدش قرار بدید کیفیت صدا پایین تر میاد. در نتیجه اگر میخواید صدای با کیفیتی داشته باشید سعی کنید روی آخرین حد صدا نباشه. قدرت تفکیک صدای مناسبی داره. در کل اسپیکر این گوشی عملکرد قابل قبولی داره و پا به پای رقبای خودش توی بخش اسپیکر پیش میره.
جمع بندی
در نهایت باید بگم اگر قصد خرید گوشی توی این بازه قیمتی رو دارید. A51 توی بخش طراحی به دلیل پلاستیکی بودن بدنه، نمیتونه نمره قابل قبولی بگیره چون توی این بازه قیمتی رقباش از برند شیائومی بدنه شیشه ای با فریم آلومینیومی دارن . برای بخش نمایشگر هم اگر به نمایشگر های یکدست علاقه دارید باز هم برند شیائومی رو پیشنهاد میکنم البته این گوشی نسبت به مدل های قبلی سری A بخاطر اینکه دوربین سلفی رو توی پانچ هول قرار داده و حاشیه های کم نمایشگر میتونه به شما این حس رو منتقل کنه که نمایشگر بزرگتری داره!باتری این گوشی طرفیت کمتری نسبت به رقبای خودش داره اما سرعت شارژ شدن قابل قبول اون باعث شده توی بخش باتری با رقبای خودش رقابت نزدیکی داشته باشه. A51 توی بخش سخت افزار بخاطر استفاده کردن از اگزینوس به جای اسنپدراگون تقریبا بازی رو به رقبای خودش باخته البته اگر شما طرفدار برند سامسونگ باشید میتونید با این پردازنده کنار بیاید. در مورد دوربین این گوشی باید بگم که رقابت خیلی نزدیکی با رقبای خودش داره و توی این بخش هیچ چیزی از رقبای هم قیمتش کم نداره و عملکرد به شدت خوبی داره و در نهایت با توجه به بازه قیمتی این گوشی و متناسب با نیازتون میتونید از این گوشی لذت ببرید!
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.