آیفون دست دوم بگیرم یا اندروید نو کدوم
یک ویدیو لستز
بررسی بلند مدت گوشی A55 سامسونگ
گوشی گلکسی A55، میانرده قدرتمند سامسونگ که قیمتش از 15 میلیون تومان شروع شد و همینطور رفت بالا تاجایی که الان نسخههای 30 میلیونیش هم در بازار وجود داره. این گوشی اواخر اسفند 1402 معرفی شد و خیلی زود بخاطر امکانات و قیمتی که داشت، محبوبیت بالایی پیدا کرد. بدنه ضدآب، نمایشگر 6.6 اینچی Super AMOLED، تراشه Exynos 1480، دوربین سهگانه و باتری 5000mAh این گوشی باعث شده، خیلیا به عنوان یه گوشی استاندارد میانرده بهش جذب بشن. اما سوالی که مطرحه اینه که این گوشی در بلندمدت چه عملکردی داشته؟ هنوزم ارزش خرید داره یا نه؟ با بررسی بلند مدت گوشی A55 سامسونگ همراه ما باشید.
بررسی طراحی گوشی A55
در بخش طراحی باید گفت که A55 از نظر طراحی و متریال عالیه. برای ساخت بدنهش از شیشه استفاده شده و فریم رو با آلومینیوم ساختن که مقاومتر باشه. اما چندتا مشکل اساسی وجود داره؛ این گوشی یغور، سنگین و تیزه. این یعنی چی؟ یعنی ضخامت 8.2 میلیمتری گوشی رو وقتی کنار گرد نبودن لبهها قرار میدید، با وزن 213 گرمی که داره، واقعاً دستو خسته میکنه.
طراحی گوشی A55 بخاطر تخت بودن صفحه نمایش و تیز بودن لبهها، شاید در نگاه اول خیلی جذاب به نظر بیاد اما وقتی این گوشی رو توی دست میگیرید و طولانی مدت باهاش کار میکنید میبینید که گوشههای تیزش، فشار زیادی به کف دستتون میاره و این موضوع ممکنه برای کسایی که ساعتهای زیادی از گوشی استفاده میکنن آزاردهنده باشه.
برای اینکه جلوی برخورد دست با تیزی لبههای A55 رو بگیرید، ناچارید برای گوشی قاب بخرید که وقتی قاب رو به گوشی میندازید، گوشی یغورتر و سنگینتر میشه. به طور کلی اگه دست کوچیک و حساسی دارید، بزرگ و سنگین بودن این گوشی ممکنه خیلی اذیتتون کنه.
بررسی صفحه نمایش A55
سامسونگ برای این گوشی از نمایشگر بزرگ 6.6 اینچی Super AMOLED استفاده کرده که از نظر روشنایی، رفرش ریت، رنگ و رزولوشن واقعاً نمایشگر خوبیه و هیچ ایرادی بهش نمیشه گرفت. در استفاده بلندمدت از این گوشی هم مشکلی در زمینه کیفیت نمایشگر مشاهده نشده و خیلی راحت میتونید بازیهای سنگین و ویدیوهای باکیفیت بالا رو با این گوشی اجرا کنید.
تنها مشکلی که صفحه نمایش A55 داره اینه که حاشیههای اطرافش خیلی زیاده. نسبت نمایشگر به بدنه این گوشی 85 درصده و این عدد نشون میده که دور تا دور نمایشگر یه نوار مشکی بزرگ از حاشیه رو میبینید. البته بعد از یه مدت، بهش عادت میکنید ولی خب این حاشیههای زیاد باعث شده گوشی بزرگتر باشه.
وقتی گوشی A55 رو کنار آیفون 16 پرو مکس که نمایشگر 6.9 داره قرار میدید، میبینید که سایز هر دو گوشی یه اندازهست اما A55 بخاطر حاشیههای زیادی که داره، تصویر کوچیکتری بهتون نشون میده. در واقع سامسونگ میتونست با کاهش این حاشیهها، نمایشگر رو تا 6.9 هم برسونه که خب احتمالاً بخاطر کاهش قیمت، این کارو نکرده.
بررسی باتری گوشی A55
یه باتری 5000 میلیآمپر ساعتی استاندارد برای گوشی A55 انتخاب شده که خب روی خیلی از گوشیهای این یکی دو ساله بوده. قدرت شارژدهی گوشی در حد قابل قبولیه و اگه حتی استفادههای طولانی مدت ازش بکنید تا یک روز رو به طور کامل بهتون شارژدهی میکنه و حتی تا یک روز و نیم هم میتونه ماندگاری داشته باشه.
از طرف دیگه باید اشاره کنیم که آداپتور شاٰرژ داخل جعبه A55 وجود نداره و باید زحمت بکشید بخرید. ما با یه آداپتور 35 وات موبوادیشن این گوشی رو شارژ کردیم و چیزی حدود 1 ساعت و ربع تا یک ساعت و نیم طول کشید تا شارژ بشه. این زمان زیادی که طول میکشه تا گوشی شارژ بشه، ممکنه آزار دهنده باشه اما اگه زمانو مدیریت کنید و شبها گوشی رو بزنید به شارژ همه مشکلات برطرف میشه.
به طور کلی، ظرفیت شارژ A55 در حد قابل قبولیه و ماندگاری شارژش هم واقعاً خوبه اما سرعت کم شارژ گوشی ممکنه اذیتتون کنه که خب کسایی که گوشیهای آیفون و سامسونگ میخرن عادت کردن به این موضوع.
بررسی دوربینهای گوشی A55
گوشی A55 در پکیج دوربینش نسبت به همردههاش واقعاً خوبه؛ دوربین اصلی این گوشی 50 مگاپیکسلی، دوربین اولترا واید 12 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 32 مگاپیکسلیه که برای تولید محتوای تصویری برای شبکههای اجتماعی، کاملاً میتونه راضیتون کنه.
عکسهایی که با دوربین اصلی این گوشی میگیرید از نظر رنگ، روشنایی و داینامیک رنج در حد قابل قبولی هستن و حتی شاید بشه گفت نسبت به رقبای این قیمتی، یه سر گردن بالاترن. دوربین اصلی در حالت پیشفرض عکسها رو با کیفیت 12.5 مگاپیکسل میگیره اما اگه روی 50MP قرار بدید، کیفیت بیشتر عکسها رو میتونید ببینید. البته این در صورتیه که قبل از عکس گرفتن با A55 لنزش رو درست و حسابی تمیز کنید!
از طرف دیگه باید به کیفیت بالای فیلمبرداری با این گوشی هم اشاره کرد. اگرچه نهایت کیفیتی که بهتون میده 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیهست اما کیفیت فیلمهایی که باهاش میگیرید واقعاً خوبه و نمیشه ایراد خیلی زیادی بهش گرفت.
تنها نقطه ضعفی که A55 در زمینه دوربین داره، دوربین سلفیه؛ البته تقریباً همه گوشیهای سامسونگ، حتی گوشیهای پرچمدارش با این مشکل دست به گریبان هستن و تا حالا نتونستن حلش کنن. عکسهایی که با دوربین سلفی میگیرید خیلی کیفیت خوبی نداره، پسزمینه به صورت مصنوعی از سوژه جدا شده و کیفیت رنگها به طرز خندهداری، افتضاحه. اگه سلفیباز هستید شاید گوشی شیائومی 14T که همقیمته با A55 هست گزینه بهتری باشه.
بررسی سختافزار گوشی A55
اون روزهای اولی که A55 وارد بازار شده بود، تعریفهای زیادی از عملکرد پردازشیش میشد اما این موضوع رو فقط زمانی میشه بهتر فهمید که در بلندمدت از گوشی استفاده کنید. تراشه 4 نانومتری Exynos 1480 برای این گوشی انتخاب شده که توی محیط کاربری واقعاً روانه و هیچ لگ و باگ و کندیای مشاهده نمیکنید. ولی یه وقتایی که برنامهای باز میکنید، ممکنه باگ ببینید.
ما در بررسی بلندمدت یه چند نمونه از این باگها رو دیدیم؛ مثلاً یکیش وقتی بود که یه برنامهای رو باز کردیم و برنامه به اینترنت نیاز داشت، تا اومدیم نویگشن بار بالای گوشی رو بکشیم پایین که اینترنت رو فعال کنیم، کلاً گوشی هنگ کرد و هیچ دسترسیای به این بخش به ما نمیداد. این موضوع رو در بخشهای دیگه گوشی هم میتونید ببینید که البته خب اونقدری هم زیاد نیست که اذیتکننده باشه. اینجور باگها رو توی گوشیهای آیفون هم میشه دید و طبیعیه.
برای اجرای بازی، گوشی A55 فریم ریت بالایی بهتون نمیده ولی میتونه بازی رو خیلی روان اجرا کنه. مثلاً وقتی بازی Call Of Duty رو باهاش اجرا میکنید، نرخ 60 فریم بر ثانیه رو بهتون میده و بدون لگ و باگ، بازی رو براتون اجرا میکنه. نکته مهمتر اینه که گوشی A55 بخاطر استفاده زیاد یا بازی کردن، داغ نمیکنه و کاملاً میتونید به عنوان یه گوشی گیمینگ روش حساب باز کنید.
سیستم عامل و رابط کاربری
روی این گوشی، رابط کاربری One UI 6.1 نصبه که به عنوان پوستهای روی اندروید 14 کشیده شده. رابط کاربری این گوشی واقعاً ساده و روانه و برعکس گوشیهای آیفون یا شیائومی که قابلیتهای شخصیسازی زیادی بهتون میدن، این رابط کاربری اونقدرا هم انعطافپذیر نیست. اما خوبیش اینه که آپدیتهای منظمی براش ارائه میشه و تکلیفش از این بابت روشنه. حداقل تا 4 سال آپدیتهایی برای سیستم عامل این گوشی میاد که جلوی هنگ کردنش رو میگیره.
آنتندهی گوشی
یکی از مشکلاتی که گوشی A55 داره اینه که قدرت آنتندهی خیلی کمی داره. یعنی وقتی کنار یه گوشی شیائومی قرار میدید، میبینید توی یه محیطهایی آنتن A55 کلاً دیگه نیست و باید اینقدر جا عوض کنید تا آنتن دوباره برگرده. این موضوع برای کسایی که دائما به آنتن نیاز دارن و توی موقعیتهای با آنتندهی بد هستن، خیلی ممکنه. اما از طرف دیگه، قدرت وای فای گوشی خوبه و میتونه اتصال پایداری با مودم داشته باشه و اینترنت خوبی تحویلتون بده.
اسپیکر
اسپیکر A55 خیلی نیاز به بررسی بلندمدت یا کوتاه مدت نداره چون کیفیتش از همون روز اولی که میخرید، خیلیم بالا نیست. اسپیکرهای این گوشی صدای استریو تولید میکنن اما تفکیک صدای زیر و بم خیلی خوب انجام نمیشه. این موضوع در بلندمدت هم وجود داره و مشکلش خوشبختانه بدتر نشده.
آیا گوشی A55 سامسونگ هنوز ارزش خرید داره؟
به جرات میشه گفت گوشی A55 سامسونگ یکی از با ارزشترین گوشیهای بازار ایرانه که از کاربرهای معمولی گرفته تا حرفهای میتونن ازش استفاده کنن و تقریباً میتونه همه مدل آدمی رو راضی نگه داره. بزرگترین ایراد این گوشی رو میشه مشکل طراحی یغور و تیزش دونست که در بلندمدت دست رو خیلی اذیت میکنه. اما ایرادهای دیگهای مثل کیفیت پایین دوربین سلفی، آنتندهی ضعیف و سرعت شارژ پایین هم داره. اما نقاط قوت گوشی بیشتره و بخاطر صفحه نمایش باکیفیت، باتری با ماندگاری بالا، پردازنده قدرتمند و دوربین اصلی خوبی که داره، قطعاً شما رو راضی میکنه.
آخرین مقالات
فقط برای عاشقان وان پلاس!
بهترین برنامه زیرنویس در iOS
تجربه استفاده 6 ماهه!
تو هر بازه قیمتی کدوم گوشی ارزش خرید بیشتری داره؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.