بررسی گوشی Realme C61

گوشی‌های ارزون‌قیمت، باکیفیت و خوش‌ساخت کمپانی ریلمی (Realme) تمومی ندارن! این شرکت، گوشی‌هایی با سخت‌افزارهای نسبتاً قدرتمند ولی با قیمت ارزون تولید می‌کنه که خوره بازار کشورهایی مثل ایران و هنده. گوشی Realme C61 نمونه‌ای از این گوشی‌هاست که با نمایشگر بزرگ 6.74 اینچی، دوربین 50 مگاپیکسلی و باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی، برای کسایی که دنبال یه گوشی اقتصادی هستن خیلی مناسبه. اما خب این گوشی بدون ایراد هم نیست. با بررسی گوشی Realme C61 همراه موبونیوز باشید تا ببینیم چقدر ارزش خرید داره؟‌

 

بررسی طراحی گوشی Realme C61

کمپانی ریلمی (Realme) رو شاید بشه یکی از پرکارترین برندهای تولیدکننده گوشی در دنیا به حساب آورد. این شرکت فقط در سال 2024 (تا این لحظه) بیش از 40 مدل گوشی ریلمی مختلف رونمایی کرده و این واقعاً یه رکورد محسوب میشه. این شرکت، طراحی گوشی‌هاش رو به مدل‌های مختلفی انجام میده و از چیدمان دایره‌ای دوربین‌ها گرفته تا چیدمان خطی و مستطیلی و مثلثی رو می‌تونید در تولیدات این شرکت ببینید.

اما گوشی C61 ریلمی، با چیدمان دوربینی شبیه گوشی‌های آیفون طراحی شده. بدنه و صفحه تخت این گوشی، حس خوبی بهتون میده. به طور کلی، طراحی گوشی، طبق ترندهای روز دنیا انجام شده و ریلمی سعی کرده حتی لبه‌های گوشی رو به شکل تخت در بیاره تا حس و حال گوشی‌های جدید به C61 داده بشه. گوشی realme c61 فقط در دو رنگ زیر تولید شده:

  • طلایی (Sparkle Gold)
  • سبز (Dark Green)

بررسی طراحی گوشی Realme C61

رنگ سبز این گوشی،‌خیلیم سبز نیست و بیشتر رنگ مشکی با راه‌راه سفید به چشم می‌خوره که بافتی شبیه پارچه داره. در هر صورت، این رنگ‌ها تا حدودی خاص هستن و شاید روی تصمیم نهایی مشتری تاثیر بذارن.

کیفیت بدنه

گوشی‌های اقتصادی اغلب با بدنه پلاستیکی ساخته میشن ولی ریلمی C61 هم از این قاعده مستثنی نیست. این رو هم در نظر بگیرید که کمپانی ریلمی به طور ویژه روی ساخت گوشی‌های ارزون‌قیمت تمرکز کرده و کیفیت پلاستیک به کار رفته در گوشی‌های این شرکت، واقعاً خوبه. هرچند شما بعد از خرید C61 ریلمی، در اولین فرصت، یه کاور کت و کلفت براش می‌خرید، اما باید بدونید که بدنه خود گوشی هم مقاومت بالایی داره تا جایی که تونسته چندتا استاندارد مقاومتی بگیره.

بررسی طراحی گوشی Realme C61

این گوشی 167mm‌ طول و 76mm عرض داره و مهم‌تر از این، ضخامت 7.8 میلی‌متریه. بنابراین با یه گوشی باریک طرف هستیم که جای زیادی رو اشغال نمی‌کنه و بخاطر وزن 188 گرمی، به راحتی می‌تونید با یه دست باهاش کار کنید. پس از نظر کیفیت بدنه و ابعاد، امتیاز خوبی میشه به این گوشی داد.

بررسی فریم

از پلاستیک به عنوان فریم این گوشی استفاده شده که خب قابل پیش‌بینی هم بود. سمت راست گوشی کلیدهای ولوم و پاور رو می‌بینید که حسگر اثر انگشت روی این دکمه پاور قرار داده شده. البته گوشی به قابلیت تشخیص چهره هم مجهزه و از این طریق هم می‌تونه قفلش باز بشه. سمت چپ، شیار سیم کارت رو می‌بینید. این گوشی دو سیم‌کارته‌ست و می‌تونید از کارت حافظه جانبی به جای سیم کارت دوم استفاده کنید. پایین گوشی پورت شارژ، میکروفن، اسپیکر و ورودی جک 3.5 میلی‌متری دیده میشه و بالای گوشی چیزی نیست.

بررسی طراحی گوشی Realme C61

چیدمان دوربین‌ها

همونطور که گفتیم، شرکت ریلمی با الگوبرداری از آیفون، چیدمان دوربین‌های قاب پشت رو به صورت مثلثی انتخاب کرده. نکته مهم اینجاست که این گوشی دو دوربین در پشت داره ولی سه حفره برای لنزها در نظر گرفته و حفره‌ای که لنز دوربین نداره رو با فلش پر کرده. کاملاً مشخصه که ریلمی خواسته از آیفون الگوبرداری کنه چون حتی محل قرارگیری فلاش آیفون رو هم با یه قطعه دایره‌ای فلزی پر کرده تا شباهتش بیشتر بشه.

پنل جلو

خب از یه گوشی اقتصادی نمیشه انتظار حاشیه‌های کم داشت. C61 ریلمی هم با اینکه نمایشگر بزرگی براش انتخاب شده ولی اطراف نمایشگر پر از حاشیه‌ست. نسبت نمایشگر به بدنه این گوشی چیزی حدود 85 درصده و 15 درصد از طرفین نمایشگر رو حاشیه‌ها پر کردن. اگه خیلی گیم‌باز نیستید و براتون این حاشیه‌ها مهم نیست، قطعاً این موضوع خیلیم اذیتتون نمی‌کنه. بالای نمایشگر هم ناچ قطره‌ای دیده میشه که دوربین سلفی در اون جای داده شده.

استانداردهای مقاومتی

این گوشی در کمال تعجب تونسته گواهینامه IP54 رو دریافت کنه. تست‌های زیادی روی مقاومت بدنه C61 انجام شده که نشون میده واقعاً بدنه مقاومی داره اما گواهی IP54 میگه که این گوشی در برابر گرد و غبار ریز و قطرات آب مقاومه. این یعنی اگه زیر بارون گوشی رو دستت‌تون بگیرید، آسیبی بهش وارد نمیشه. یا می‌تونید ازش توی محیط‌های کاری که ذرات گرد و غبار ریز وجود دارن، استفاده کنید.

یه سری تست هم خود شرکت روی این گوشی انجام داده که شاید براتون جالب باشه؛ مثلاً میگه که تا 14 روز توی دمای 64 درجه سانتی‌گراد سالم مونده، یا پورت شارژش تا 20 هزار بار قابل استفاده‌ست یا دکمه پاورش تا 500 هزار بار سالمه و کار می‌کنه. البته خب اینا جنبه تبلیغاتی هم داره. نظر ما رو میخواین، خیلی روی مقاومت چنین گوشی‌هایی حساب باز نکنید.

بررسی صفحه نمایش گوشی C61 ریلمی

از یه نمایشگر IPS LCD برای گوشی C61 ریلمی استفاده شده. این نمایشگر 6.74 اینچی، اندازه مناسبی داره و به راحتی می‌تونید باهاش بازی کنید یا فیلم ببینید. نمایشگر گوشی تونسته تا 90 هرتز رفرش ریت رو پشتیبانی کنه. حداکثر روشنایی این نمایشگر به عدد 560 نیت می‌رسه که خب در عمل، پایین‌تر از این عدده و این یعنی زیر نور مستقیم خورشید، کار کردن با این گوشی خیلی راحت نیست.

بررسی صفحه نمایش گوشی C61 ریلمی

نکته جالبی که درباره صفحه نمایش C61 میشه گفت اینه که از هوش مصنوعی (AI) برای بهبود عملکرد نمایشگرش استفاده کرده. شرکت ریلمی ادعا کرده که می‌تونید وارد تنظیمات نمایشگر بشید و در بخش AI Boost حالت‌های مختلف Smoot Boost‌ یا Game Boost‌ رو انتخاب کنید تا قدرت CPU به طور ویژه روی نمایشگر باشه. این نمایشگر با استفاده از سنسوری که روی گوشی نصب شده به طور هوشمند، روشنایی صفحه رو کم و زیاد می‌کنه تا آسیب کمتری به چشم کاربرها وارد بشه.

به طور کلی، نمایشگر این گوشی بخاطر بزرگ بودن ابعادش، قطعاً نظر شما رو به خودش جلب می‌کنه اما رزولوشن 720 در 1600 پیکسلی با تراکم 260ppi و روشنایی کم نمایشگر، برای کاربرهای حرفه‌ای ممکنه خیلی جذاب نباشه.

بررسی باتری C61 ریلمی

مثل تموم عالم (!) که از باتری 5 هزار میلی‌آمپر ساعتی برای گوشی‌هاشون استفاده می‌کنن، ریلمی هم برای C61 از این باتری استفاده کرده. خب ظرفیت معقول و مناسبیه و با یکبار شارژ کامل، اگه خیلی به گوشی فشار نیارید و دائم توی اینستاگرام نچرخید، شاید بیشتر از یک روز هم شارژدهی کنه. طبق ادعای شرکت ریلمی با یکبار شارژ کردن این باتری می‌تونید تا 34 ساعت مکالمه داشته باشید، تا 16 ساعت فیلم تماشا کنید، تا 19 ساعت توی پیام‌رسان‌ها فعال باشید و تا 97 ساعت موسیقی گوش بدید.

شما به این ادعاها خیلی توجه نکنید. ولی خب شارژدهی این گوشی خیلیم بد نیست. از طرف دیگه از فابلیت فست شارژ هم پشتیبانی می‌کنه و می‌تونید از شارژر 50 واتی برای شارژ کردنش استفاده کنید که در عرض 1 ساعت و 15 دقیقه می‌تونه باتری رو به طور کامل شارژ کنه. شرکت ریلمی برای باتری این گوشی تا 4 سال گارانتی در نظر گرفته که خب توی ایران خیلی نمیشه از اینجور خدمات استفاده کرد.

بررسی دوربین‌های گوشی C61 ریلمی

این گوشی یه دوربین 50 مگاپیکسلی داره، یه لنز کمکی برای فوکوس بهتر، زیرش قرار داده شده و روی پنل جلو هم دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی دیده میشه. بنابراین همین اول باید بگیم که اگه دنبال یه گوشی با امکانات و قابلیت‌های دوربین خیلی زیاد هستید، آدرس رو اشتباه اومدید.

دوربین اصلی

سنسور دوربین اصلی این گوشی کیفیت 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.8 داره. شرکت ریلمی به طور جدی روی استفاده از هوش مصنوعی برای دوربینش مانور داده و حتی روی قاب پشتی در کنار عدد 50MP عبارت AI Camera‌ رو هم نوشته. حتماً می‌دونید که الان کلمه AI رو روی سنگ هم بذارید، آب میشه و ارزششو می‌بره بالا. تمام شرکت‌های حوزه فناوی هم از این کلمه برای اعتبار دادن به محصولاتشون استفاده می‌کنن.

بررسی دوربین‌های گوشی C61 ریلمی

اما در عمل چی داریم؟ دوربین اصلی گوشی C61 ریلمی چیزی در حد یه دوربین معمولی رو به پایینه. توی روشنایی روز می‌تونید عکس‌های نسبتاً خوبی باهاش ثبت کنید اما خب رنگ‌ها خیلی شفاف نیست، کنتراست به خوبی رعایت نمیشه و داینامیک رنج خوبی ندارن. با این حال، برای کسایی که استفاده زیادی از دوربین نمی‌کنن (افراد میانسال یا بچه‌های کوچیک) دوربین این گوشی می‌تونه به درد بخوره.

حالت‌های عکاسی مختلفی هم داره اما خبری از فیلمبرداری اسلوموشن یا تایم‌لپس نیست. نهایت کیفیت فیلمبرداری این دوربین به 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه می‌رسه و چون حالت ضدلرزش یا فوکوس خودکار نداره، فیلم‌هایی که می‌گیرید خیلی مبتدیانه به نظر می‌رسه. سنسور کمکی 0.08 مگاپیکسلی که کنار این دوربین قرار داده شده، برای عکاسی پرتره کاربرد داره و البته پس‌زمینه رو یه کم مصنوعی تار (بوکه) می‌کنه.

به طور کلی، دوربین 50 مگاپیکسلی گوشی C61 Realme برای کسایی خوبه که خیلی به صورت تخصصی و حرفه‌ای از لنز گوشی استفاده نمی‌کنن و گاه گداری در موقعیت‌های خاص باهاش عکاسی می‌کنن.

دوربین سلفی

بررسی دوربین‌های گوشی C61 ریلمی

گل بود و به سبزه نیز آراسته شد. یعنی هرچقدر که دوربین اصلی گوشی C61 ریلمی خوب نبود، دوربین سلفیش هم از اون بدتره! خیلی قصد سیاه‌نمایی نداریم اما عکس‌هایی که با این دوربین سلفی می‌گیرید، در حد بچه‌های دبستانی و برنامه شاد و اینجور جاهاست. عکس‌های سلفی‌ای که با دوربین 5 مگاپیکسلی این گوشی می‌گیرید، کیفیت بالایی ندارن، کمی تیره به نظر می‌رسن و رنگ‌ها اونطور که در دنیای واقعی هستن، ثبت نمیشن. کیفیت فیلمبرداری این دوربین هم 720p با نرخ 30 فریم بر ثانیه‌ست که خب بازم تعریفی نداره.

بررسی سخت‌افزاری گوشی C61 ریلمی

از پردازنده هشت هسته‌ای UNISOC Tiger T612 برای این گوشی استفاده شده. این پردازنده سال 2022 معرفی شده و برجسته‌ترین ویژگیش اینه که می‌تونه باتری گوشی رو مدت‌زمان بیشتری نگه داره. این پردازنده با لیتوگرافی 12 نانومتری تولید میشه و تقریباً برای بیشتر گوشی‌های ریلمی از این پردازنده استفاده شده. نکته مثبتش اینه که از قابلیت‌های AI پشتیبانی می‌کنه و در کنارش پردازنده گرافیکی Mali-G57 قرار داده شده که برای اجرای بازی‌های نسبتاً سنگین مناسبه. البته که انتظارتون باید در حد همین بازه قیمتی باشه!

بررسی سخت‌افزاری گوشی C61 ریلمی

در کنار این پردازنده، گوشی C61 ریلمی با رم‌های 6 و 8 گیگابایتی هم عرضه شده که می‌تونه از فضای حافظه داخلی هم به عنوان رم مجازی استفاده کنه تا سرعت پردازش برنامه و بازی‌ها بیشتر بشه. حافظه‌های 128 و 256 گیگابایتی برای این گوشی در نظر گرفته شده که می‌تونید با کارت حافظه جانبی، افزایشش بدید. از نظر قطعات سخت‌افزاری، این گوشی خیلی حرفه‌ای عمل نکرده و مثلاً بلوتوث نسخه 5.0 یا USB 2.0 براش انتخاب شده که خب خیلی قدیمی هستن.

نرم‌افزارها و سیستم عامل

اندروید 14 با پوسته اختصاصی Realme UI برای گوشی C61 انتخاب شده. همه‌چیز شبیه گوشی‌های شیائومیه و اگه قبلاً یه گوشی شیائومی داشتید می‌تونید خیلی سریع با محیط کاربری این گوشی ارتباط برقرار کنید. اما در کنار این سیستم عامل، نرم‌افزارها و قابلیت‌های نرم‌افزاری جالبی برای C61 ریلمی قرار داده شده که عبارته از:

  • قابلیت mini Capsule 2.0: این قابلیت که روی پنل جلوی گوشی و کنار دوربین سلفی قرار داده شده به شما کمک می‌کنه تا نوتیفیکیشن‌ها و برنامه‌های در حال اجرا رو بالای نمایشگر ببینید. کافیه به صورت دستی فعالش کنید و ازش بخواید که موارد مختلفی که دوست دارید رو بهتون نشون بده.
  • حالت رانندگی: یه حالت خاص به اسم Ridnig Mode برای این گوشی در نظر گرفته شده که افراد در حین رانندگی به راحتی به گوگل مپ و امکانات دیگه دسترسی داشته باشن بدون اینکه نیاز باشه گوشی رو در دست‌شون بگیرن.
  • کاهش هوشمند نویز صدای محیط: گوشی Realme C61 از قابلیت کاهش هوشمند نویز در حین مکالمه پشتیبانی می‌کنه و حتی در شلوغ‌ترین محیط‌ها می‌تونید با کیفیت بالایی با دیگران مکالمه داشته باشید.
  • جسچرهای متنوع: با استفاده از جسچر یا حرکات دست مختلف می‌تونید عکاسی کنید، به تماس پاسخ بدید. احتمالاً نمونه‌ این جسچرها رو در نشون دادن هر 5 انگشت جلوی دوربین سلفی تجربه کردید که وقتی این کار رو می‌کنید، دوربین بعد از تشخیص دست شما و بعد از چند ثانیه، ازتون عکس می‌گیره.

اسپیکر

این گوشی به یه اسپیکر مجهز شده که زیر بدنه قرار داره. حجم و کیفیت صدای اسپیکر در حد معمولیه و صداهای زیر بیشتر از صداهای بم به گوش می‌رسن. این موضوع، وقتی ولوم رو روی حداکثر قرار بدید، بیشتر هم حس میشه. اما خبر خوب اینه که گوشی C61 ریلمی ورودی جک 3.5 میلی‌متری داره و می‌تونید از هندزفری‌های سیمی ارزون‌قیمت برای گوشی دادن به موسیقی استفاده کنید.

آیا گوشی C61 ریلمی ارزش خرید داره؟

گوشی ریلمی سی 61 همین الان در بازار ایران با رم 8 و حافظه داخلی 256 گیگابایت، با قیمت حدود 8 میلیون تومان داره به فروش می‌رسه. برای بررسی ارزش خرید realme c61 باید دید توی این محدوده قیمت و حتی پایین‌تر، چه رقبایی براش وجود داره؟

گوشی A15 سامسونگ با رم 4 و حافظه 128GB در همین محدوده قیمته ما دوربین اولترا واید داره، پردازنده‌ش قوی‌تره، سخت‌افزارهای جدیدی براش انتخاب شده و نمایشگر Super AMOLED داره ولی خب سنگین‌تره، رم و حافظه‌ش کمتره و ضخامت بیشتری هم داره. رقیب دوم گوشی Poco M5s هست دوربین اصلی 64MP و دوربین اولترا واید 8MP داره و سرعت شارژ شدنش خیلی سریعتره اما سال 2022 معرفی شده، نمایشگرش کوچیک‌تره و ضخامتش هم زیاده.

پس نه میتونیم بگیم این گوشی بهترین انتخابه نه اونجوریه که ارزش خرید نداشته باشه. بنابراین، اگه دنبال یه گوشی از برند ریلمی و محصول سال 2024 هستید که طراحی شبیه آیفون داشته باشه، باریک و سبک باشه و باتریش مدت زمان بیشتری براتون بمونه و دائم دنبال شارژ کردن گوشی نباشید، گوشی C61 ریلمی انتخاب خوبیه.

نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 1 هفته پیش
تعداد نظرات : 1
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید
Shahinflormar

وقتی هنوز سواد اینو ندارن گوشی ریلمی رو به جای ردمی اشتباه میگیرن و زیر مجموعه شیاومی معرفی میکنید بنظرتون ارزش اینو داره نقد و بررسی رو بخونی؟
بیشتر دقت بفرمایید لطفا

۲۱ آبان ۱۴۰۳