بررسی گوشی وان پلاس 13
پرچمدار گوشیهای وان پلاس (OnePlus)، اواخر سال 2024 معرفی شد: وان پلاس 13 که به جرات میشه گفت یکی از قدرتمندترین و بهترین گوشیهای این ساله؛ این گوشی به تراشه کوالکام Snapdragon 8 Elite مجهز شده که پرچمدار پردازندههای گوشیهای اندرویدیه، یه نمایشگر بزرگ 6.82 اینچی خمیده با حداکثر روشنایی 4500 نیت داره، بدنهش ضدآبه، سه تا دوربین 50 مگاپیکسلی روی قاب پشتش دیده میشه، رم 24 گیگابایتی داره و در نهایت باتری 6000 میلیآمپر ساعتی براش انتخاب شده که در عرض 36 دقیقه به طور کامل شارژ میشه. مشخصات عجیبی داره نه؟ با بررسی گوشی وان پلاس 13 همراه ما باشید ببینیم این گوشی چقدر ارزش خرید داره؟
- فهرست مطالب
- بررسی طراحی گوشی OnePlus 13
- کیفیت بدنه
- بررسی فریم
- بررسی پنل جلو
- چیدمان دوربینها
- بررسی استاندارد محافظتی
- بررسی صفحه نمایش گوشی OnePlus 13
- بررسی باتری گوشی OnePlus 13
- بررسی دوربین گوشی OnePlus 13
- دوربین اصلی
- دوربین تله فوتو
- دوربین اولترا واید
- دوربین سلفی
- بررسی سخت افزار گوشی OnePlus 13
- سیستم عامل و رابط کاربری
- اسپیکر
- آیا گوشی OnePlus 13 ارزش خرید داره؟
بررسی طراحی گوشی OnePlus 13
طراحی بدنه و قاب این گوشی، طبق اصول اولیه وان پلاس انجام شده و وقتی این گوشی رو پشت ویترین فروشگاه یا توی سایتها میبینید، خیلی راحت میتونید تشخیص بدید که ساخته این برند چینیه. چیدمان دایرهای دوربینها روی قاب پشت و خط و خطوطی که در این قسمت قرار داده شده با لوگوی مخصوص وانپلاس، نشونههایی از این برنده. این گوشی در سه رنگ آبی، مشکی و سفید تولید شده؛ رنگ آبی (سرمهای) روکشی از جنس چرم مصنوعی داره ولی نسخههای سفید و مشکی، قاب پشت شیشهای دارن.
کیفیت بدنه
گوشی وان پلاس 13 در دسته گوشیهای بزرگ و نسبتاً سنگین قرار میگیره. این گوشی بخاطر نمایشگر بزرگ 6.82 اینچی، بدنه بزرگی داره و وزنش به حدود 210 گرم هم میرسه. اگرچه هنوزم خیلی راحت با یه دست میتونید با گوشی کار کنید و مشکلی از این بابت نداره. بدنه گوشی از شیشه ساخته شده و رنگ بدنه به شکل مات انتخاب شده. شاید بزرگترین مشکل ظاهری این گوشی رو باید ضخامت خیلی زیادش بدونیم که حدود 8.9 میلیمتره. این ضخامت ممکنه برای کسایی که دستای کوچیکی دارن، آزاردهنده باشه.
بررسی فریم
دور تا دور گوشی وان پلاس 13 با فریم آلومینیومی پوشونده شده. این فریم حالت براق داره و در لبهها میتونید حالت خمیده رو کاملاً حس کنید. بنابراین کمپانی وان پلاس از ترند روز طراحی گوشیهای هوشمند استفاده نکرده و به جای کم کردن انحنای گوشهها، این خمیدگی رو نگه داشته. سمت راست گوشی کلیدهای پاور و ولوم، سمت چپ کلید خاص وان پلاس برای سایلنت کردن، پایین گوشی پورت شارژ، میکروفن، اسپیکر و شیار سیم کارت و بالای گوشی میکروفن دوم و سنسور مادون قرمز رو میتونید ببینید.
بررسی پنل جلو
در پنل جلو یه نمایشگر خمیده میبینیم و از خودمون میپرسیم که آخه چرا؟! این روزها که همه سازندههای گوشی، پنل تخت رو برای گوشیهاشون انتخاب میکنن، وان پلاس از اون ترند قدیمی که نمایشگر خمیده بوده استفاده کرده. البته این موضوع سلیقهایه و ممکنه شما خوشتون بیاد اما نگرانی ما بابت اینه که اگه صفحه نمایش آسیب ببینیه، برای تعمیرش احتمالاً با مشکلات خیلی زیادی روبهرو میشید. باید اشاره کنیم که دوربین سلفی این گوشی در پانچ هول بالای نمایشگر به صورت خیلی کوچیک قرار داده شده.
چیدمان دوربینها
وان پلاس از چیدمان دایرهای برای لنزهای پشت گوشی استفاده کرده ولی نکته عجیب اینه که خب چرا این جزیره دایرهای رو وسط در وسط قرار نداده؟! وقتی به پشت گوشی نگاه میکنید، جزیره دایرهای دوربینها رو میبینید که به سمت چپ تمایل داره و وسط نیست. سه دوربین 50 مگاپیکسلی به همراه فلاش، در 4 حفره از این جزیره دایرهای قرار داده شدن و میتونید لوگوی Hasselblad رو به شکل حرف H میتونید کنار دوربینها ببینید که نشون میده وان پلاس برای بهبود کیفیت دوربینهاش از این شرکت سوئدی کمک گرفته.
بررسی استاندارد محافظتی
این گوشی کاملاً ضدآب و ضد گرد و غباره. برخلاف گوشی وان پلاس 12 که گواهی IP65 داشته، حالا این کمپانی تونسته برای گوشی 2024 گواهی IP68/IP69 رو دریافت کنه که در یعنی تا نیم ساعت توی عمق 1.5 متری آب دوام میاره و خراب نمیشه. نکته دیگه اینه که روی نمایشگر این گوشی هم گلس مخصوص سرامیکی کشیده شده که از ایجاد خط و خش و شکستگی جلوگیری میکنه.
بررسی صفحه نمایش گوشی OnePlus 13
یه صفحه نمایش 6.82 اینچی از نوع LTPO AMOLED برای گوشی وان پلاس 13 انتخاب شده که رزولوشن 1440 در 3168 پیکسلی ارائه میده. این نمایشگر خمیده، از حالت Always-on display پشتیبانی میکنه و میتونید ساعت و ویجتهای خاصی رو همیشه روی نمایشگر ببینید. یکی از مهمترین خصوصیات این نمایشگر اینه که رفرش ریت 120 هرتزی داره و برای کسایی که با گوشی بازی میکنن، این یه قابلیت ویژه به حساب میاد. باید اشاره کنیم که این نمایشگر از قابلیتهای Dolby Vision و HDR10+ هم پشتیبانی میکنه تا فیلمها رو با کیفیت بالاتری نشون بده.
این صفحه نمایش میتونه تا 4500 نیت روشنایی در حالت تئوریک تولید کنه که احتمالاً در حالت تنظیم خودکار به صورت عملی به بالای 1200 نیت روشنایی میرسه. این میزان روشنایی کاری میکنه که بتونید از گوشی زیر نور مستقیم خورشید هم استفاده کنید و مشکلی از این بابت نداشته باشید. باید اشاره کنیم که تراکم پیکسلی این صفحه نمایش 510ppi در نظر گرفته شده که واقعاً تراکم بالاییه و نشون میده که وان پلاس به طور جدی روی کیفیت تصویر این گوشی سرمایهگذاری کرده.
بررسی باتری گوشی OnePlus 13
برای این گوشی از باتری 6000 میلیآمپر ساعت استفاده شده که با یه بار شارژ، تا یک روز و نیم (در استفادههای معمولی) بهتون شارژ میده. واقعاً همین که وان پلاس اومده و کلیشه تکراری و کسل کننده باتریهای 5000 میلیآمپر ساعتی رو بهم زده جای تبریک داره. نکته جالبتر اینه که توی جعبه گوشی، یه آداپتور 100 واتی داری؛ چیزی که اپل و سامسونگ و تازگیا شیائومی از کاربرهاشون دریغ کردن رو وان پلاس به صورت رایگان توی جعبه قرار داده.
با این شارژر 100 واتی میتونید در عرض 13 دقیقه تا 50 درصد و در عرض 36 دقیقه تا 100 درصد از ظرفیت باتری رو شارژ کنی؛ این شگفت انگیز نیست؟ یه باتری 6 هزاری حدود نیم ساعت شارژ بشه فوقالعادهست. در ضمن این گوشی قابلیت شارژ وایرلس با توان 50 وات و شارژ وایرلس معکوس 10 واتی هم داره. یعنی وان پلاس هر کاری دوست داشته با باتری این گوشی کرده و حسابی به کاربرها حال داده.
بررسی دوربین گوشی OnePlus 13
برخلاف سال قبل که برای وان پلاس 12 از دوربینهای مختلف استفاده شده بود، امسال برای وان پلاس 13 از 3 دوربین 50 مگاپیکسلی واید، اولترا واید و تلهفوتو استفاده شده که با کمک الگوریتمهای هوش مصنوعی Hasselblad تصاویری که با این گوشی میگیرید، کیفیتش بهتر میشه. برای دوربین سلفی هم از دوربین 32 مگاپیکسلی استفاده شده. در ادامه هرکدوم از این لنزها رو جداگانه بررسی میکنیم.
دوربین اصلی
دوربین اصلی این گوشی رو شرکت سونی ساخته و عکسهایی که باهاش میگیرید واقعاً کیفیت خوبی دارن. البته کیفیت و جنس عکسها کاملاً با عکسهای آیفون و سامسونگ فرق میکنه و به هیچ وجه نمیتونید با اون گوشیها مقایسهشون کنید. عکسها با کنتراست و شارپنس بالا ثبت میشن و کامل میتونید دستکاری AI رو توی تصاویر این گوشی ببینید. تنها ایرادی که میشه به این دوربین گرفت اینه که داینامیک رنج پایینی (نسبت به گوشیهای پرچمدار دیگه) داره و سایه روشنها رو به نسبت آیفون نمیتونه خوب در بیاره.
عکسهای پرتره این گوشی واقعاً خوبه و برای عکاسی در شب هم حالت مخصوصی در نظر گرفته که شاید خیلی خوب نباشه اما کارو در میاره. با این دوربین میتونید فیلمهای 4K با نرخ 60 قریم بر ثانیه بگیرید و به خاطر وجود سنسور ضدلرزش، فیلمهایی که باهاش میگیرید خیلی نرم و بدون لرزش ضبط میشن. کیفیت رنگها در حالت فیلمبرداری هم در سطح قابل قبولیه.
دوربین تله فوتو
دوربین 50 مگاپیکسلی تله فوتوی این گوشی تا 3x زوم بهتون میده که برای عکاسی از سوژهها دور بینقص عمل میکنه. میتونید تا 15x زوم نرمافزاری رو هم با این دوربین داشته باشید و افت کیفیت زیادی هم مشاهده نکنید. اما هرچقدر که زوم بیشتری بدید، نویزها بیشتر شده و کیفیت افت میکنه. اما برای عکاسی روی زوم تا 3x هیچ افت کیفیتی توی عکسها دیده نمیشه.
دوربین اولترا واید
دوربین فوق عریض این گوشی کیفیت 50 مگاپیکسلی داره و مثل همه گوشیها، کیفیت متوسطی برای عکاسی اولترا واید در اختیارتون قرار میده. این لنز قابلیت فوکوس خودکار داره و میتونید توی محیطهای بسته و کوچیک، عکسهای دورهمی خوبی باهاش ثبت کنید. در ضمن، میتونید از این لنز برای گرفتن عکسهای ماکرو هم استفاده کنید که خیلی کاربرد نداره.
دوربین سلفی
برای دوربین سلفی از لنز 32 مگاپیکسلی استفاده شده که میتونه عکسهای خوبی ثبت کنه اما بخاطر اینکه قابلیت OIS نداره، کافیه موقع گرفتن عکس یه کم دستت بلرزه تا عکسی که میگیری تار بشه! وایت بالانس و داینامیک رنج این دوربین هم میلنگه و نمیتونه رنگ پوست رو خیلی دقیق ثبت کنه. به طور کلی، با این لنز خیلی سخت میتونی عکسهای خوبی بگیری اما اگه بتونی واقعاً عکسهای خوبی تحویلتون میده.
بررسی سخت افزار گوشی OnePlus 13
آخرین پردازنده کوالکام رو برای وان پلاس 13 انتخاب کردن؛ تراشه 3 نانومتری کوالکام Snapdragon 8 Elite که ته پردازندههای این شرکته کنار رمهای 12، 16 و 24 گیگابایتی، مثل کره برنامهها و بازیهای سنگینو اجرا میکنه. تنها مشکلی که این تراشه داره اینه که خیلی زود داغ میکنه! به نظر میاد کوالکام هنوز نتونسته این پردازنده رو برای اجرای بازیهایی مثل Call Of Duty بهینه کنه و بعد از حدود نیم ساعت، داغ شدن بدنه گوشی رو کامل حس میکنید.
اما در حالت عادی و اجرای برنامههای معمولی، هیچ لگ و باگ و تاخیری نمیبینید، حرکت توی منوهای گوشی خیلی روان و سریع انجام میشه و خبری از هنگ کردن و تاخیرهای زیاد توی اجرای برنامهها نیست. برای این گوشی از حافظههای 256 گیگابایتی، 512 گیگابایتی و 1 ترابایتی استفاده شده که گرونترین مدل، همونیه که رم 24GB و حافظه 1TB داره.
اگه بخوایم یه اشاره ریزی به سختافزارهای دیگه وان پلاس 13 بکنیم باید بگیم که این گوشی به وای فای 7 مجهزه، بلوتوث نسخه 5.4 داره و USB Type-C 3.2 براش انتخاب شده که سرعت انتقال فایل بالایی داره و سنسورهای NFC و مادون قرمز هم براش در نظر گرفته شده که ممکنه به دردتون بخوره.
سیستم عامل و رابط کاربری
اندروید 15 که آخرین و جدیدترین نسخه از این سیستم عامله روی وان پلاس 13 قرار داده شده و رابط کاربری ColorOS 15 برای نسخه چین و OxygenOS 15 برای نسخههای جهانی در نظر گرفته شده. روان، سریع و راحت به معنای واقعی. از نظر سیستم عامل و نرمافزار، واقعاً نمیشه هیچ ایرادی به وان پلاس 13 گرفت چون همهچیز بهینه شدهست و اپلیکیشن آزاردهندهای هم نداره که بخواد اذیتتون کنه.
قابلیتهای شخصیسازی این گوشی هم فوقالعادهست و از شکل آیکونها گرفته تا نوع فونت و رنگ فونت و حالتهای صفحه نمایش همیشه روشن، همه قابل شخصیسازیه و میتونید یه گوشی با سلیقه خودتون داشته باشید.
اسپیکر
صدایی که وان پلاس 13 از اسپیکرهاش تولید میکنه، استریو هست. حجم صدا خوبه، ولی کیفیت و تفکیک صدای زیر و بم معمولیه. و حتی میشه گفت تفکیک صدای اسپیکرهای این گوشی خوب نیست و ممکنه اذیتکننده باشه. بنابراین خیلی روی اسپیکر این گوشی برنامهریزی نکنید چون تعریفی نداره. از ورودی جک 3.5 میلیمتری هم که خبری نیست و برای موسیقی گوش دادن باید هندزفری بیسیم براش بخرید.
آیا گوشی OnePlus 13 ارزش خرید داره؟
نسخههای مختلف وان پلاس 13 از 60 تا حدود 75 میلیون تومان فروخته میشه که با توجه به رم و حافظه داخلی، این قیمتها متفاوته. وان پلاس 13 از نظر طراحی ظاهری، پردازنده، باتری، سرعت شارژ شدن و قابلیتهای نرمافزاری و قطعات سختافزاری واقعاً گوشی خوبیه. اما برای دوربینها میشه گفت که عکسهاش به هیچ وجه به پای عکسهای آیفون و سامسونگ نمیرسه ولی در حد خودش عکسهای خوبی ثبت میکنه، اسپیکر خوبی نداره و پردازندهش برای استفادههای سنگین مثل اجرای بازی، بعد از نیم ساعت ممکنه کمکم داغ بشه.
به طور کلی، وان پلاس 13 برای کسایی که علاقه قلبی به این برند دارن، واقعاً گوشی فوقالعادهایه ولی حواستون باید باشه که مثل گوشی آیفون نیست که بعد از چند سال، هنوزم ارزششو داشته باشه و بتونید با قیمت بالا بفروشید. در واقع بعد از خرید این گوشی، خیلی نباید به این فکر کنید که 2-3 سال دیگه با قیمت خوبی بتونید بفروشیدش چون عملاً خیلی افت قیمت پیدا میکنه.
آخرین مقالات
کدوم ساعت های هوشمند ارزش خرید بیشتری دارند؟
تمام اخبار و شایعات درباره آیفون های جدید!
کدوم گوشی سامسونگ رو بخریم؟
فقط برای عاشقان وان پلاس!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.