بررسی گوشی Motorola Moto G54

در حالی که گوشی قبلی موتورولا یعنی موتو G53 با بازخوردهای خیلی بدی توسط کاربرا روبه‌رو شد، Moto G54 5G در کمال تعجب تونسته به عنوان یه میان‌رده اقتصادی توجه زیادی رو به خودش جلب کنه. این گوشی با قیمتی حتی پایین‌تر از مدل قبلی عرضه شده ولی دارای ویژگی‌های خیلی بهتریه که مهم‌ترینش نمایشگر حرفه‌ای و جذابشه. دوربین این گوشی هنوز هم به اندازه کافی پیشرفت نکرده اما عملکردش در بخش‌های نرم‌‌افزاری بهبود زیادی داشته و می‌شه برای گیم روش حساب کرد. برای اینکه بیشتر در مورد این گوشی بدونید، با بررسی گوشی Motorola Moto G54 همراه موبونیوز باشین تا ببینیم نقاط قوت و ضعف این گوشی میان رده اقتصادی چیا هستن.

 

بررسی طراحی و کیفیت ساخت گوشی Motorola Moto G54

این روزها بیشتر گوشی‌های اقتصادی چند امضای مشخص تو طراحی‌شون دارن که با یه نگاه گذرا هم می‌شه تشخص‌شون داد. مثلاً بدنه پلاستیکی، حاشیه صفحه محسوس، سبک‌وزن بودن و رنگ‌بندی‌های تکراری جزو اولین فاکتورهای ظاهری قابل تشخیص توی گوشی‌های میان‌رده هستن. در مورد Moto G54 هم اکثر این ویژگی‌ها کاملاً توی ذوق می‌زنن، اما با این حال موتورولا تونسته کاری کنه که گوشیش جنبه‌های جذاب‌تری داشته باشه و خیلی معمولی به نظر نیاد. این گوشی از یک بدنه چرم وگان برخوردار شده که ظاهر شیک و خوش‌دستی بهش داده. این متریال معمولاً تو ساخت گوشی‌های بالارده به کار میره و به نظر میاد موتورولا قصد داشته با اضافه کردن این گزینه موتو جی ۵۴ رو برجسته‌تر از یک گوشی اقتصادی نشون بده.

بررسی طراحی و کیفیت ساخت گوشی Motorola Moto G54

نمایشگر ۶.۵ اینچی Moto G54 بخش زیادی از بدنه ۷۳.۸ × ۱۶۱.۶ میلی‌متری گوشی رو در برمی‌گیره و پشت موبایل هم با دو لنز اصلی و یک فلش پوشیده شده که برجستگی خیلی کمی دارن. این برجستگی انقدر کمه که وقتی گوشی رو روی زمین می‌ذارین کاملا فلت می‌شه و هیچ اختلاف سطحی نداره. البته با اینکه این ویژگی از دید طراحی بدنه خیلی ارگونومیک و جذاب به نظر میاد ولی در عمل به معنای ضعیف بودن دوربین‌هاست که تو بخش‌های بعدی بهش می‌پردازیم.

سمت راست بدنه گوشی محل قرارگیری کلید پاوره که سنسور اثرانگشت هم روش تعبیه شده. با اینکه نمی‌شه از گوشی‌های میان‌رده انتظار طراحی‌های حرفه‌ای داشت اما شاید یکی از ایرادات این گوشی تو طراحی کلیدهاش باشه. این موبایل طول زیادی داره و فاصله کلیدهای صدا از دکمه پاور، کار کردن با گوشی رو دچار مشکل می‌کنه. مخصوصاً اگه بخواین یه دستی باهاش کار کنین، احتمال خیلی زیادی وجود داره که انگشت‌هاتون به کلیدهای ولوم نرسن و مجبور شین از دست دیگه‌تون استفاده کنین. لبه سمت چپ موتو جی ۵۴ محل نصب سیم‌کارت و MicroSD هستش و جالبه که بدونین این گوشی تا ۱ ترابایت کارت حافظه رو ساپورت می‌کنه تا هرچقدر خواستین توش فیلم و موزیک بریزین.
در مجموع داشتن بدنه ای از جنس چرم مصنوعی و همچنین باریک و سبک بودن گوشی (وزن 177 گرمی) باعث میشه با یه گوشی زیبا و خوش دست طرف باشیم تا بتونید ساعت ها از این گوشی به راحتی استفاده کنید اما عدم برخورداری از گواهی IP (مقداری در مقابل پاشیدن آب مقاومه) و همچنین عدم استفاده از گوریلا گلس بر روی نمایشگر باعث میشه کیفیت ساخت گوشی خیلی خوب نباشه و در این مورد به رقبای دیگه اش تا حدودی ببازه.

 

بررسی نمایشگر گوشی Motorola Moto G54

نمایشگر این گوشی از پنل IPS LCD ساخته شده و ۶.۵ اینچه. این صفحه رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتزی داره که تو گوشی‌های اقتصادی معمولا نیست و یکی از نقاط قوت Moto G54 نسبت به هم‌رده‌هاش تلقی میشه. البته این امکان رو دارین که نرخ‌تازه‌سازی رو به‌صورت دستی یا اتوماتیک روی ۶۰ هرتز بذارین تا مصرف باتری پایین‌تر بیاد. رزولوشن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسلی این گوشی با تراکم پیکسلی ۴۰۵ PPI تونسته یه نمایشگر FHD+ با رنگ‌های شارپ‌تر و حرفه‌ای‌تر رو در اختیار کاربر بذاره. شاید رنگ‌های مشکی توی این نمایشگر به اندازه نمایشگر‌های OLED عمیق و سیاه نباشن اما خیلی هم دست کمی ازش ندارن.
روشنایی صفحه نهایتاً ۵۰۰ نیته که چندان زیاد نیست و احتمالاً تو محیط‌های خیلی روشن براتون مشکل‌ساز بشه. البته شما می‌تونین نور صفحه رو بین دو حالت Natural و Saturated تنظیم کنین که طبق تست‌های انجام‌شده حالت دوم عملکرد بهتری براتون داره. از لحاظ ظاهری طراحی قابل قبولی داره و حدود 85.5 درصد از پنل جلویی رو نمایشگر به خودش تخصیص داده.
در مجموع رفرش ریت 120 هرتزی و همچنین پنل با کیفیت و نور مناسب میتونه تجربه قابل قبولی در زمان کار با گوشی به شما بده اما IPS بودن پنل که روشنایی کم و بازتاب نور نسبتا زیادی داره باعث میشه کمی در محیط های با نور زیاد استفاده از گوشی سخت بشه و چندان تجربه لذت بخشی رو برای شما ایجاد نکنه.

بررسی نمایشگر گوشی Motorola Moto G54 

 

عملکرد دوربین گوشی Motorola Moto G54

موتورولا همون سیستم دوربین‌های دوگانه‌ای که توی گوشی موتورولا G53 استفاده کرده بود رو دوباره روی موتو G54 پیاده‌سازی کرده. البته این بار با این تفاوت که اینجا سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسل و سنسور ماکرو ۲ مگاپیکسله. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم انتظارات‌تون رو از دوربین این گوشی خیلی بالا نبرین چون قطعاً این بخش جزو نقاط قوت گوشی محسوب نمی‌شه! سنسور اصلی از نوع واید با سنسور استبلایزر OIS هستش و سنسور ماکرو هم در بهترین حالت می‌تونه عکس های ماکرو با جزئیات کم و نور نه چندان جالبی ثبت کنه. در نور محیط زیاد، تصاویر این گوشی به نظر خوب و باکیفیت میان ولی تو روزهای ابری یا محیط‌های کم‌نور و داخلی وضوح تصاویر به شدت افت می‌کنه و دچار نویزهای زیادی می‌شه.

عملکرد دوربین گوشی Motorola Moto G54 

دوربین سلفی هم ۱۶ مگاپیکسله که در حد یک گوشی اقتصادی عملکرد نسبتاً خوبی داره. کیفیت فیلم‌برداری دوربین‌ها ۱۰۸۰ مگاپیکسل با فریم‌ریت ۳۰fps هستش که در دوربین اصلی تا ۶۰ فریم در ثانیه هم بالا میره. کیفیت فیلم های سنسور اصلی تقریبا خوبه و با داشتن لرزشگیر اپتیکال میشه تا حدودی برای ویدیوهای در حال حرکت هم ازش استفاده کرد. به عنوان یه گوشی میان رده اقتصادی میشه روی دوربین های این گوشی حساب کرد، البته اگه نور مناسبی داشته باشید و همه چیز اکی باشه.

 

عملکرد سخت افزاری و نرم افزاری گوشی Motorola Moto G54

چیپست به کار رفته روی این گوشی تراشه Mediatek Dimensity 7020 هستش که عملکرد بهتری با رم ۸ گیگ داره و کار با گوشی رو روان‌تر کرده. پردازنده گرافیکی هم تو تست‌های انجام‌شده از ۵۶ درصد گوشی‌های دیگه بهتر بوده که نمی‌تونه معیار دقیقی برای کیفیت پردازنده باشه. اما می‌شه با قطعیت گفت که موتو جی ۵۴ با آسفالت ۹ هماهنگه و می‌تونه بازی رو بدون لگ اجرا کنه. بنابراین از لحاظ گیمینگ قرار نیست مشکلی با این گوشی داشته باشین، فقط خیلی ازش کار نکشین چون بازی‌های سنگین‌تر ممکنه باعث داغ شدن پنل پشتی گوشی بشن.

عملکرد سخت افزاری و نرم افزاری گوشی Motorola Moto G54

موتورولا Moto G54 با اندروید ۱۳ عرضه شده و قراره به اندروید ۱۴ هم ارتقا پیدا کنه. رابط کاربری این گوشی مثل پوسته‌های اختصاصی شیائومی و آنر نیست که پر از برنامه‌های اضافی و سنگین باشه و گوشی رو کند کنه. طراحی این رابط خیلی شبیه به اندروید خامه و فقط چندتا از برنامه‌های پیش‌فرض موتورولا روش نصبه که برای تغییر تم و اینجور تنظیمات جزئی به کار میان و حجم زیادی ندارن. موتورولا جی‌ ۵۴ دو نسخه ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی داره که با رم ۴ و ۸ گیگ در دسترسن و این یعنی می‌تونین کلی بازی روش نصب کنین و به این زودی‌ها جا کم نیارین.
در مجموع گوشی موتو G54 با داشتن یه رابط کاربری سبک و به روز در کنار سخت افزار نه چندان قدرتمند اما مناسب برای استفاده روزمره و همچنین کمی بازی نسبتا سبک میتونه به عنوان یه میان رده اقتصادی عملکرد قابل قبولی در این بخش داشته باشه. داشتن 256 گیگ حافظه و همچنین 8 گیگ رم هم باعث میشه در اجرای برنامه های مختلف و نصب و اجرای بازی های مختلف مشکل خاصی نداشته باشید.

 

عملکرد باتری گوشی Motorola Moto G54

موتو جی ۵۴ موتورولا هم مثل همه گوشی‌های قبلی موتورولا باتری قوی‌ای داره. این باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت می‌تونه کارای روزمره شما رو راه‌ بنداره و تازه تا فرداش هم نیاز به شارژ شدن نداشته باشه. البته اگه بخواین کارای سنگین‌تری ازش بکشین قطعاً زمان شارژدهیش از این کوتاه‌تر میشه. مثلاً نیم ساعت بازی آسفالت ۹ خیلی سریع ۱۰ درصد از شارژ باتری رو مصرف میکنه و این یعنی تماشای ویدیو و بازی کردن قراره مصرف باتری رو خیلی سریع‌تر کنه. اینم یادتون باشه که رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز مصرف باتری رو زیاد می‌کنه و شاید بهتر باشه جز مواقع ضروری رو حالت ۶۰ هرتز نگهش دارین.

عملکرد باتری گوشی Motorola Moto G54 

با اینکه توان شارژ باتری این گوشی نسبت به موتو جی ۵۳ بیشتر شده ولی هنوز نسبت به خیلی از گوشی‌های میان‌رده اقتصادی پایین‌تره و فقط ۱۵ واته! البته این گوشی از قابلیت توربو شارژ پشتیبانی می‌کنه که نیاز به یه آداپتور 20 واتی داره که این روزها خبری ازش نیست! موتو جی ۵۴ از قابلیت شارژ معکوس برخورداره و به شما اجازه می‌ده تا دستگاه‌های دیگه رو با باتریش شارژ کنین. برای این کار کافیه Moto G54 رو با کابل به گوشی مورد نظر وصل کنین تا شارژ باتریش به اون منتقل بشه. در مجموع گوشی G54 موتورولا شارژدهی مناسب داره که میتونه در حدود یک روز به راحتی شما رو همراهی کنه اما سرعت شارژ پایین به نسبت قیمت خیلی جالب نیست و تا حدودی جزو نکات منفی این گوشی به شمار میره.

 

بررسی اسپیکر گوشی Motorola Moto G54

اسپیکرهای استریو این گوشی یکی دیگه از نقاط مثبتش هستن که از صدای Dolby Atmos پشتیبانی می‌کنن و کیفیت فوق‌العاده‌ و با صدای بلندی در اختیارتون می‌ذارن. این ویژگی به صورت پیش‌فرض روی گوشی فعاله و راهی برای خاموش کردنش ندارین، اما می‌تونین تو قسمت Smart Audio صدای خروجی روی براساس محتوای موردنظرتون تغییر بدین.

 

آیا گوشی Motorola Moto G54 ارزش خرید داره؟

در بخش‌های قبلی همه نقاط قوت و ضعف این گوشی رو درآوردیم تا ببینیم تو کدوم بخش‌ها نیازهای مارو تأمین می‌کنه و تو کدوم بخش‌ها از خواسته‌هامون جا می‌مونه. بنابراین قبل از اینکه این گوشی رو انتخاب یا رد کنین باید ببینین که دقیقاً چه نیازی بهش دارین. چون Moto G54 با وجود تمام ضعف‌هاش تو چند مورد ارزش خرید بالایی داره که لازمه بهش توجه بشه. به‌طور مثال اگه دنبال یه موبایل اقتصادی می‌گردین که طراحی خوب و زیبایی داشته باشه و سبک و خوش دست هم باشه، موتو جی ۵۴ بهترین گزینه براتونه. این موبایل نسبت به قیمتش عملکرد سخت افزاری بسیار خوبی داره و با داشتن یه نرم افزار سبک و بدون امکانات اضافی میتونه تجربه خوبی چه در استفاده روزمره و چه در هنگام بازی با توجه به قیمت در اختیار شما قرار بده.
اگه هم به دنبال یه گوشی با شارژدهی خوب هستین، باز موتو جی۵۴ می‌تونه از سطح انتظارات یه میان‌رده اقتصادی فراتر بره و تا یک روز براتون شارژدهی کنه. البته سرعت شارژ خیلی خوب و بالایی نداره و برای شارژ شدن سریعتر باید سراغ خرید آداپتور با توان بالاتر به صورت جداگانه برید. از طرفی اگه عاشق عکاسی هستین و یه گوشی با قابلیت فیلم و عکس‌برداری خوب می‌خواین، Moto G54 به احتمال خیلی زیاد ناامیدتون می‌کنه؛ چون سنسورهاش تو نور کم عملکرد خوبی ندارن و تصاویرتون رو پر از نویز می‌کنن. نمایشگر LCD گوشی هم با توجه به رقبا خیلی جذاب نیست و شما رو شگفت زده نمیکنه. با این حال قیمت پایین با توجه به مشخصات سخت افزاری، برخورداری از فناوری 5G، رم ۸ گیگ و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی این گوشی باعث میشه به نسبت گوشی های هم رده خوش گزینه جذابی باشه. در حال حاضر (بهمن 1402) این گوشی به صورت محدود در بازار موجوده و در بازه قیمتی بین 7 تا 8 میلیون تومان قرار میگیره و اگه قصد خرید این گوشیو دارید بد نیست یه نیم نگاهی به گوشی A24 سامسونگ و گوشی redmi Note 12 4G شیائومی بندازید، که هر دو گوشی نمایشگر بهتری از این گوشی دارند.

نویسنده : نازنین شفایی
تاریخ انتشار 10 ماه پیش
تعداد نظرات : 19
5/ 3.9

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید
Monomo

پردازنده این گوشی (دامنستی ۷۰۲۰)بهترین پردازنده این رنج قیمت و حتی تا ده میلیون تومان که از اسنپدراگون 695 هم بهتره نزدیک به عملکرد داینمستی 1080 و 7050 داره

۲۲ بهمن ۱۴۰۲
Amir ali namaei

موتورولا مخصوصا گوشی g75 خیلی خوب هستن

۱۱ بهمن ۱۴۰۲
Amir ali namaei

گوشی های موتورولا مخصوصا گوشی g75 خیلی خوب

۱۱ بهمن ۱۴۰۲
Mojtaba2083

چقدر طراحی مضخرفی داره

۱۱ بهمن ۱۴۰۲
EminEm 19

خوشم نمیاد

۱۱ بهمن ۱۴۰۲
Nurse

جالب نیست

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
mehdi1234

گوشی های موتورولا دیگه محبوبیت ندارند

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
Mhch8877

بد نیست

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
!Just trust me

حیف ۷ تومن

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
    Alirezarabi1357

    سلام بنده یک هفته هستش g54 رو گرفتم ولی متاسفانه باطری ضعیفی داره و طی روز دو مرحله شارژ میزنم رو ۶۰ هرتز هم تست کردم ولی همون‌جوری دوما ایرادی که رو مخه نداشته عدد روی نوتیفکشن هستش ولی بقیه. موارد اوکی هستش .

    ۲۰ بهمن ۱۴۰۲
SinaRe8596

اینکه بعضی شکرتا با چه امیدی هنوز گوشی تولید میکنن واقعا منو شگفت زده میکنه

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
ali.sh2004

به نسبت قیمتش خوبه اما طراحیش زیاد قشنگ نی

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
Ali4781

نسبت به قیمتش خوبه

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
the.mehdi

موتورولا یطوری طراحی میکنه انگار میگه نخر😂

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
Limb0onTop

خوبه خوش ساخته

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
Mahayd24

رقیبی خوب برای ای ۲۴ و نوت ۱۲

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
    Alirezarabi1357

    سلام بنده یک هفته هستش g54 رو گرفتم ولی متاسفانه باطری ضعیفی داره و طی روز دو مرحله شارژ میزنم رو ۶۰ هرتز هم تست کردم ولی همون‌جوری دوما ایرادی که رو مخه نداشته عدد روی نوتیفکشن هستش ولی بقیه. موارد اوکی هستش .

    ۲۰ بهمن ۱۴۰۲
asa mo

خوب

۱۰ بهمن ۱۴۰۲
™Pentagon

ولد

۱۰ بهمن ۱۴۰۲