کنترل تلویزون هم انقدر دراز نیست
نقد و بررسی مشخصات گوشی Moto G 5G Plus موتورولا
- فهرست مطالب
- بررسی گوشی Moto G 5G Plus موتورولا
- طراحی و کیفیت ساخت Moto G 5G Plus
- صفحه نمایش Moto G 5G Plus
- باتری و شارژدهی Moto G 5G Plus
- امنیت Moto G 5G Plus
- دوربین Moto G 5G Plus
- سنسور اصلی
- سنسور اولترا واید
- فیلمبرداری
- سخت افزار و پردازنده Moto G 5G Plus
- نرم افزار و رابط کاربری Moto G 5G Plus
- عملکرد اسپیکر Moto G 5G Plus
- جمع بندی
بررسی گوشی Moto G 5G Plus موتورولا
چند وقتی هست که موتورولا هم وارد بازی گوشی های اقتصادی و میان رده شده و داره تو بازه های قیمتی مختلف گوشی تولید میکنه، گوشی که در این مطلب قصد دارید به بررسی گوشی Moto G 5G Plus موتورولا بپردازیم. با توجه به اینکه این گوشی از نسل پنجم شبکه های تلفن همراه یعنی 5G پشتیبانی میکنه، قطعا میتونه نظر خیلی هارو به خودش جلب کنه، اما توی رنج قیمتی که این گوشی حضور داره رقیب های متنوعی از برند های سامسونگ و شیائومی هستن که باید دید کدومشون ارزش خرید بیشتری داره، پس با ما در ادامه همراه باشید تا این گوشی رو کامل مورد بررسی قرار بدیم.
طراحی و کیفیت ساخت Moto G 5G Plus
تو بخش طراحی Moto G 5G Plus موتورولا، از لحاظ ابعادی این گوشی یکم دراز تر از رقیب هاش به نظر میرسه، بدنه گوشی کاملا پلاستیکه، یعنی هم پشتش هم فریم دور گوشی از پلاستیک تشکیل شده. 4 تا دوربین توی قاب مربعی شکل بالا سمت چپ گوشی حضور دارن، کنارش یه دوال فلش یا همون فلش دوگانست که به صورت عمودی سمت راست دوربین قرار گرفته، لوگوی برند موتورولا هم وسط گوشی حضور داره. رنگی که در دست ما بود برای بررسی، یک رنگ آبی خاص بود که با وجود تکسچر های باحالی که روی قاب پشتیش داشت جالبش کرده بود، جای اثرانگشت خیلی روی این گوشی میمونه طبق معمول. لبهی پایین گوشی میزبان درگاه Type C، جک 3.5 میلیمتری هنذفری، یک میکروفون و اسپیکره این گوشیه، لبهی سمت راست گوشی دکمه پاور و کم و زیاد کردن صداست، که حسگر اثرانگشت با همین دکمه پاور ادقام شده، بالای گوشی یک میکروفون دیگست، لبهی چپی گوشی هم یه دکمه دستیار صوتی گوگل تعبیه شده و کنارش هم خشاب سیم کارت حضور داره. پنل جلویی تقریبا فلته که 84 درصد رو نمایشگر به خودش اختصاص داده، 2 تا دوربین سلفی واید و الترا واید به صورت پانچ هول اون بالا سمت چپ قرار دارن و اسپیکر مکالمه هم بالا وسط قرار داره. مجموعا درمورد طراحی این گوشی میشه گفت که با توجه به وزن 207 گرمیش یه گوشی نسبتا سنگینه توی این رده قیمتی، اما بخاطر طراحی خوبش سنگینش زیاد احساس نمیشه، اما نسبت تصویر 21:9، باعث شده که این گوشی یکم دراز باشه، این قضیه کار کردن و تایپ کردن یک دستی رو خیلی راحت میکنه، اما از اون طرف رسیدن با یه دست به بالای گوشی براتون سخت میشه.Moto G 5G Plus کیفیت ساخت مطلوبی داره، اما رقبایی داره که حداقل از فریم آلومینیومی استفاده کردن و از این نظر بهترن. نکتهی دیگه ای که راجع به طراحی این گوشی باید بدونید اینکه ضد پاشش آبه ولی گواهی خاصی نداره، صرفا اگه مایعی بهش برخورد کنه خیالتون راحته که اتفاقی برای گوشیتون نمییوفته. تنها ایراد بزرگی که میتونم به طراحیش بگیریم اینه که با توجه به دراز بودن گوشی جای دکمه پاور که اثرانگشت هم هست یکم بالاست و این باعث میشه اگه دستتون کوچیک باشه سخت تر بتونید بهش برسید و براتون یه چالش باشه، حداقل میتونستن این دکمه رو پایین تر بزنن.
صفحه نمایش Moto G 5G Plus
توی این بخش از بررسی Moto G 5G Plus موتورولا باید بگیم این تنها گوشی ایه که با این قیمت از صفحه نمایش IPS استفاده میکنه، یه پنل IPS با رزولیشن 1080 در 2520 پیکسل، که واقعا رزولیشن فوق العاده ایه و اینکه هم نرخ نوسازی تصویر 90 هرتزی رو پشتیبانی میکنه و هم HDR10. مجموعا در مورد نمایشگرش میتونیم بگیم که خوبه اما بعضا توی نمایش رنگ ها خطا داره و شاید رنگ های مشکی و سفید رو خیلی نتونه خوب و جون دار با عمق زیاد بهتون نشون بده، به نسبت رقبای خودش که پنلای امولد دارن. نکته منفی دیگه ای که خیلی توی نمایشگر این گوشی به چشم میخوره اینه که نسبت به رقباش حاشیه بیشتری داره، شاید میتونست حاشیش کمتر باشه و پنل جذاب تر و بهتری رو ببینیم، یه نکتهی دیگه ای که میمونه اینکه نسبتا روشنایی کمتری هم داره. این نقص هایی بود که داشت به ویژگی های مثبتش هم اشاره کردیم در اول بخش، در کل نمیشه گفت نمایشگر خیلی خوبه یا خیلی بد دقیقا یه چیز متوسطه.
باتری و شارژدهی Moto G 5G Plus
باتری 5000 میلیآمپر ساعتی این گوشی تقریبا 1 روز کامل به شما قابلیت اینو میده که بتونید با گوشی کار کنید و توی بازی کالاف دیوتی تقریبا 1 ساعت بازی کردن 17 درصد از باتری این گوشی رو کم میکنه. توی جعبه این گوشی یک اداپتور 20 واتی وجود داره که تقریبا شارژ شدنشو تقریبا 2 ساعت طول میده، که عملکرد خوبی نیست نسبت به رقبایی که فست شارژ دارن و دیگه حداکثر گوشی رو توی 1 ساعتو نیم فول شارژ میکنن.
امنیت Moto G 5G Plus
همونطور که توی بخش طراحی گفتیم اثرانگشت این گوشی روی دکمه پاوره که سرعت قابل قبولی هم داره، نکته ای که حائز اهمیته در این بخش اینه که چون جای این حسگر یکم بالاعه شاید شما فکر کنید سرعت سنسور یکم پایینه، در صورتی که اینطور نیست و سرعت خوبی داره ولی باید حتما انگشتتون رو درست بزارید روش و با توجه به بالا بودن جای این حسگر خب یکم سختش کرده. خوبیش اینکه موقع آنلاک شدن با اثرانگشت یه ویبره ریزی هم میزنه که شما به راحتی متوجه درست باز شدنش میشید. این گوشی سیستم تشخیص چهره هم داره که عملکردش کاملا معمولیه و رقباش توی این بخش تونستن بهتر عمل بکنن.
دوربین Moto G 5G Plus
دوربین این گوشی تشکیل شده از 4 تا لنز، سنسور اصلیش 48 مگاپیکسله با دیافراگم f1.7، یک سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید، یک سنسور 5 مگاپیکسلی ماکرو و یک سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق از دیگر سنسور های دوربین موتو جی فایو جی پلاس هستند.
-
سنسور اصلی
عکس های ثبت شده با سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی دارای رزولیشن 12 مگاپیکسلی هستن و توی تنظیماتش جایی وجود نداره که شما بتونید 48 مگاپیکسلی خالص بگیرید! یکم نسبت تصویر عکس هارو عوض بکنید 16 مگاپیکسلی هم میگیره که در ادامه راجع به کیفیتش صحبت میکنیم. اگر شرایط نوری مناسبی داشته باشید، کیفیت عکس ها خوبن، شارپنس قابل قبولی داره، روشنایی خوبی داره، داینامیک رنجش هم مناسبه، اما وایت بالانسش مشکل داره، یعنی مثلا یه جسمی که رنگش سبزه، به شما ترکیب سبز و آبی نشون میده، یا مثلا جسمی که قرمزه به شما نارنجی طور نشون میده و توی اینجور رنگ ها مشکل داره و میشه به عنوان یکی از ایراد های بزرگ دوربین این گوشی بهش اشاره کرد.این گوشی حالت شب یا night vision هم داره که زور میزنه نویز های تصویر رو بگیره و اکسپوژر رو زیاد بکنه، اما همچنان نویز وجود داره و روی عکاسی تو حالت شبش خیلی نمیشه حساب کرد. توی حالت پرتره هم تشخیص سوژه از بکگراند به خوبی اتفاق میوفته، اما اون شارپنسی که باید سوژه اصلی داشته باشه بهم میریزه توی عکس های پرتره، ولی میشه عکس های قابل قبولی رو باهاش گرفت.
-
سنسور اولترا واید
بریم سراغ دوربین اولترا واید، جایی که شارپنس بنظرم معمولی و رو به خوبه، وایت بالانسش به نسبته لنز اصلی بهتره، اما روشناییش به اون نمیرسه. رنگ ها توی این لنز به واقعیت نزدیک ترن اما کم نور ترن. سنسور 5 مگاپیکسلی ماکرو هم عکس های خوبی میتونه ثبت کنه، قابلیت اتو فوکوس هم داره اما خب باید ببینید که اصلا لنز ماکرو به کارتون میاد یا نه. در کل اگه راجع به دوربین عکاسی موتو جی فایو جی موتورولا بخوایم نظر بدیم، دوربین رقیب شیائومی این گوشی عملکرد بهتری داره و در مقایسه با رقیب هاش از برند سامسونگ تقریبا یکین، بازم باید در نظر داشته باشید که از یک گوشی انتظار چه دوربینی دارید و عملا به کارتون میاد امکاناتش یا خیر.
-
فیلمبرداری
بریم سراغ بخش فیلمبرداری، جایی موتو جی فایو جی پلاس میتونه فیلم های 4K 30 فریم بگیره و فول اچ دی 60 فریم، تو حالت 4K ویدیو ها قابل قبولن، خیلی خفن نیستن، خیلی هم فاجعه نیستن، اما تو حالت فول اچ دی، اونجوری که باید ویدیو هاش به دلمون نشست و خب ادم توقع بیشتری ازش داره. لرزشگیر یا همون استبلایزر خوبی داره، اما در کل ویدیو هاش یه جوریه و خیلی شفاف نیست و انگار واقعی نیستن. اما یه نکته خاصی که این گوشی داره دوربین های سلفیشه، یک سنسور اصلی 16 مگاپیکسلی به همراه یک سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید، که توی اون حالت 16 مگاپیکسلی اصلی عکس ها واقعا خوبن، شارپنس عالیه، جزئیات رو خوب نشون میدن اگر خیلی زوم نکنید روی تصاویر، روشناییشون خوبه، باز هم وایت بالانسش یه مقدار میلنگه ولی در مجموع عکس های سلفی خوبی باهاش میتونید ثبت بکنید.ولی وقتی میرید روی دوربین اولترا وایدش، کلا همه چی یه مقدار میاد پایین، علاوه بر افت کیفیت یک نکته دیگه ای هم که وجود داره اینکه گوشه های تصویر خیلی اعوجاج و کشیدگی داره و بنظر من اگه دوریبن سلفیش همون یدونه میبود و به صورت نرم افزاری مثل بقیه گوشی های سامسونگ، اپل و… عکس های واید میگرفت بهتر بود و حداقل ما سوراخ های کمتری رو روی نمایشگر این گوشی میدیدیم و کمتر اذیت میشدیم.در مجموع دوربین سلفی گوشی های سامسونگ و شیائومی بهتر عمل کردن و کیفیت مناسب تری دارن، موتو جی فایو جی پلاس در مقایسه با اونا یک مقدار پایین تر قرار میگیره.
سخت افزار و پردازنده Moto G 5G Plus
این بخش جزو نقطه قوت های این گوشی به حساب میاد، جایی که پردازنده اسنپدراگون 765 هفت نانو متری قلب تپنده این گوشیو تشکیل داده، در صورتی که رقیب هاش پردازندشون 8 نانومتریه، این باعث میشه که مصرف انرژیشون بیشتر باشه و سرعتشون هم یک مقدار پایین تر باشه، نسل استفاده شده در CPU این گوشی هم از رقیب هاش بالاتره که در کل توی بخش عملکرد بهتری نسبت به رقیب هاش داره.کارکردن با این گوشی فوق العاده روونه و اکثر بازی هارو بدون هیچ لگی اجرا میکنه. اما نکته منفی که خب ادم توقع نداره از پردازنده 7 نانومتری اینه که خیلی داغ میکنه! موقعی که شما بازی میکنید دماش از 32 درجه میره روی 44 و روی همین 44 میمونه و این نیستش که هی بالا پایین بشه، مثلا توی همون 1 ساعت کالافی که بهتون گفتم این قضیه به راحتی اتفاق میوفته. مجموعا در بخش سخت افزار میشه گفت که این گوشی خیال شمارو راحت میکنه و با توجه به نسخه های 4، 6 و 8 گیگابایت رمی که عرضه میشه مشکلی توی اجرا برنامه های سنگین و بازی ها نداره و یکی از بهترین انتخاب ها از نظر سخت افزار توی این بازه قیمتیه.
نرم افزار و رابط کاربری Moto G 5G Plus
Motorola Moto G 5G Plus با اندروید 10 عرضه شده که رابط کاربری خام گوگله و محیط خیلی روون و خوبی داره اما خب خیلی هم امکانات شخصی سازی نداره و در کل سادست . البته یدونه نرم افزار moto هم روی این گوشی نصبه که تا حدودی میتونید انداره و نوع ایکون ها، رنگ نوشته ها، ایموجی ها و … رو عوض بکنید. اما خوبیش هم اینکه راحت تا 3 سال اپدیت های اندرویدو دریافت میکنه. یه سری ایرادات جزئی و باگ هایی روی رابط کاربری این گوشی وجود داره که احتمالا توی اپدیت های بعدی برطرف میشن، امکانات جالب دیگه ای هم که این گوشی داره اینکه وقتی 2 بار روی دکمه پاور که همون حسگر اثرانگشتش هم هست بزنید یه منوی ریزی براتون باز میشه که داخل میتونید یک سری شورتکات اضافه کنید برای دسترسی راحت به برنامه های منتخبتون. یا مثلا اگه گوشی رو افقی تکونش بدید فلشش روشن میشه، یا اگه به صورت دایره ای دور خودش تکونش بدید دوربینش باز میشه و …
عملکرد اسپیکر Moto G 5G Plus
این گوشی اسپیکر مونو داره مثل 2 تا رقیب دیگش که بلندی صداش خیلی خوبه، اما توی اوج موسیقی تفکیکش به هم میریزه، صدا ها با هم قاطی میشن و کیفیتش هم یه مقدار میاد پایین ولی در کل عملکرد اسپیکرش بنظر من راضی کنندست و انتظار بیشتری از این رنج قیمت گوشی نمیره.
جمع بندی
خب بریم سراغ جمع بندی کلی بررسی Moto G 5G Plus موتورولا، اگه براتون طراحی و کیفیت ساخت گوشی مهمه بنظر رقیب این گوشی از برند شیائومی میتونه بهتر باشه، در مورد صفحه نمایش هم خب گفتم چه ایراد هایی داره و رقیب هاش از پنل اولد استفاده کردن که کیفیت بهتری دارن و توی به نمایش گذاشتن رنگ ها بهتر عمل میکنن، اما خب این گوشی هم 90 هرتز داره و یه جورایی آداپتیو عمل میکنه، مثلا موقع پخش کردن فیلم روی 60 هرتز قرار میگیره و جا های مورد نیاز تا 90 میره. باتریش هم قابل قبول و خوبه، حداقلش از سامسونگ بهتره و زیاد با رقیبش از شیائومی اختلافی نداره، توی بخش دوربین هم کیفیت دوربین شیائومی بهتر از این گوشیه ولی خب بین سامسونگ و موتورولا زیاد تفاوتی نیست و رقابتشون پایاپایه.در مورد سخت افزارش هم که میتونیم به جرعت بگیم از رقیب هاش خیلی بهتره بدون هیچ حرف اضافی ای، ولی توی رابط کاربری و نرم افزارش که مکمل سخت افزاره باید بگم که کاملا سلیقه ایه و نمیشه گفت کدوم گوشی بهتره، محیط این گوشی خیلی ساده تره نسبت به وان یو آی سامسونگ و می یو آی شیائومی و آپشن های کمتری داره، اما از اون طرف اپدیت های نرم افزاری بیشتری هم میگیره و خیالتون میتونه از این بابت راحت باشه.مجموعا ایراد های خیلی تومخی که از این گوشی میتونیم بگیریم یکیش توی بخش طراحی این دراز بودنش شاید اذیت کننده باشه، کیفیت صفحه نمایشش برای نشون دادن نور های سیاه و سفید اونقدر خوب نیست، دوربینش وایت بالانس خوبی نداره، باتریش هم دیر شارژ میشه و همین. نقاط قوتش هم بخوام بگم، بنظرم کیفیت ساختِ جون دار و خوبی داره، وجود صفحه نمایش 90 هرتزی توی این بازه قیمت، شارژ دهی خیلی خوبه باتریش و سخت افزار خیلی خوب هم میتونه از دیگر نقاط قوت این گوشی باشه.
سخت افزار خیلی خوب، شارژدهی خوب باتری و صفحه نمایش 90 هرتزی از جمله مزایای Moto G 5G Plus موتورولا بشمار میان.
مواردی مثل صفحه نمایش، دوربین، زمان شارژ باتری و طراحی در رقبای این گوشی عملکرد بهتری دارن و اگر جز اولویت های شما به حساب میان خرید این گوشی شاید براتون منطقی نباشه.
بله، Moto G 5G Plus قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت به صورت همزمان یا یک سیم کارت و کارت حافظه جانبی رو داره.
آخرین مقالات
با این ساعتها برای پاسخ دادن به تماس گوشیت رو در نیار!
برای خاص پسندها!
چجوری تو اینستاگرام پست ها رو پین کنیم؟
گزارش مراسم Galaxy Unpacked 2025
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.