گوشی های هوآوی عمر میکنن و متریالی که به کار میره
من داشتم واقعا خیلی خوبه اینم چیزی کم نداره میخرمش برا گوشی دوم خوبه مخصوصا صحفه نمایشش و باتری هاش کمترین آمار خرابی داشتن
نقد و بررسی مشخصات گوشی Nova 8i هواوی
- فهرست مطالب
- نقد و بررسی گوشی نوا 8 آی هواوی
- طراحی و کیفیت ساخت Nova 8i
- کیفیت نمایشگر نوا 8i
- باتری و شارژدهی Nova 8i
- امنیت هواوی Nova 8i
- عملکرد دوربین Nova 8i
- سنسور اصلی:
- سنسور اولترا واید:
- سنسور ماکرو:
- فیلم برداری:
- دوربین سلفی:
- سخت افزار و پردازنده Nova 8i
- نرم افزار و رابط کاربری Nova 8i
- عملکرد اسپیکر Nova 8i
- جمع بندی
نقد و بررسی گوشی نوا 8 آی هواوی
اگر یادتون باشه یه زمانی هواوی بازار گوشی های هوشمند رو مال خودش کرده بود اما بعد از تحریم های گوگل روند رشد هواوی کند شد! به همین دلیل خیلی ها فکر میکردن هواوی هم مثل برند های بزرگ قراره بیخیال تولید گوشی هوشمند بشه، اما هواوی خیلی محکم به راه خودش ادامه داد و سعی کرد با این مشکل کنار بیاد. یکی از جدید ترین محصولات هواوی یعنی Nova 8i رونمایی شده که قراره توی این مطلب به بررسی نوا 8 ای بپردازیم و این گوشی رو با رقبای هم قیمت خودش مقایسه کنیم. اگر طرفدار هواوی هستید حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید!
طراحی و کیفیت ساخت Nova 8i
هواوی کاری کرده که هر کاربری توی نگاه اول مجذوب طراحی جذاب و خاص Nova 8i میشه! طراحی به شدت جذاب با رنگ بندی های جذاب باعث میشه شما به سادگی از این گوشی نگذرید! کیفیت ساخت بالای نوا 8 آی میتونه توی نگاه اولیه شما رو به وجد بیاره! به زبون ساده باید بگیم یکی از بهترین طراحی ها توی این بازه قیمتی همین Nova 8i هواویه!قاب پشتی از پلاستیک براق ساخته شده که واقعا حس شیشه ای بودن رو به کاربر منقل میکنه. لبه های قاب پشتی به صورت خمیده طراحی شده و همین باعث میشه فرم قرار گرفتن این گوشی توی دست عالی باشه و یکی از خوش دست ترین میان رده های موجود توی بازار به حساب بیاد! فریم دوربین ها به صورت دایره ای بالای قاب پشتی دیده میشه که هر چهار تا سنسور دوربین این گوشی رو توی خودش جا داده! قاب پشتی به دلیل براق بودن به شدت اثر انگشت رو به خودش جذب میکنه که نمیتونیم به عنوان نقطه ضعف به این موضوع اشاره کنیم چون به راحتی میتونید با انداختن قاب این مشکل رو حل کنید. فریم میانی هم از جنس پلاستیک براق ساخته که هواوی توی این بخش هم با طراحی خاص سعی کرده حس آلومینیومی بودن فریم میانی رو به کاربر منتقل کنه! زیر گوشی درگاه شارژ Type-C، اسپیکر، میکروفون مکالمه و خشاب سیم کارت دیده میشه. خشاب سیم کارت نوا 8 آی قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت به صورت همزمان رو داره و خبری از حافظه خارجی توی این گوشی نیست! بالای گوشی میکروفون مکالمه، جک هندزفری و اسپیکر مکالمه قرار گرفته! هواوی خلاقیت به خرج داده و برای بزرگتر کردن پنل جلویی اسپیکر مکالمه رو به فریم میانی منتقل کرده! سمت راست فریم میانی دکمه پاور که با حسگر اثر انگشت ادغام شده و دکمه های کنترل کننده صدا قرار دارن و سمت چپ فریم میانی هم هیچ خبری نیست!پنل جلویی Nova 8i هم به جذاب ترین حالت ممکن طراحی شده. با اینکه هواوی پنل جلویی به صورت کامل تخت طراحی کرده اما حاشیه های نمایشگر به شدت کم هستش و همین باعث شده تقریبا 90 درصد از پنل جلویی به نمایشگر اختصاص پیدا کنه. همونطور که اشاره کردیم اسپیکر مکالمه به لبه بالایی فریم میانی منتقل شده و دوربین های سلفی توی یه پانچ هول بیضی شکل بالا سمت چپ پنل جلویی دیده میشه!در مجموع باید بگیم هواوی توی بخش طراحی و کیفیت ساخت با قدرت وارد شه و برای تمام رقبا توی این بازه قیمتی خط و نشون جدی کشیده. Nova 8i توی مقایسه با رقبای سامسونگی و شیائومی خودش طراحی جذاب و کیفیت ساخت به مراتب بالاتری داره واگر طراحی و کیفیت ساخت گوشی جز اولویت های اصلیتون برای خرید گوشی توی این بازه قیمتی هستش، حتما یه نگاه جدی به نوا 8 آی هواوی داشته باشید!
کیفیت نمایشگر نوا 8i
هواوی تصمیم گرفته از پنل نمایشگر IPS برای Nova 8i استفاده کنه. درسته که نمایشگر این گوشی IPS هستش اما کیفیت به شدت بالایی داره و علاوه بر رزولوشن 1080 در 2376 پیکسلی تونسته کیفیت و کنتراست رنگی به شدت خوبی رو در اختیار کاربر قرار بده. همچنین روشنایی این نمایشگ واقعا رضایت بخشه اما همونطور که میدونید نمایشگر های IPS زیر نور مستقیم عملکرد روشنایی زیاد خوبی ندارن و نمایشگر این گوشی هم همین مشکل رو همراه خودش داره! در ضمن نرخ تازه سازی تصویر نمایشگر نوا 8 آی نسبت به رقبای هم قیمت خودش پایینه و از نرخ تازه سازی تصویر 60 هرتزی استفاده میکنه. در نهایت میتونیم بگیم هواوی سعی کرده نمایشگر IPS این گوشی رو به بهترین شکل ممکن بهینه کنه اما نرخ تازه سازی کمتر نسبت به رقبای شیائومی و استفاده از پنل IPS در مقایسه با نمایشگرهای سوپر امولد سامسونگ باعث توی بخش نمایشگر عملکرد معمولی رو به خوبی داشته باشه! اگر نمایشگر اولویت دوم شما برای خرید گوشی هستش میتونید یه نیم نگاه به Nova 8i هواوی داشته باشید!
باتری و شارژدهی Nova 8i
Nova 8i باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4300 میلی آمپر ساعت رو همراه خودش داره. اگر بخوایم با توجه به ظرفیت باتری این گوشی رو با رقبا مقایسه کنیم باید بگیم تقریبا کم ظرفیت ترین باتری توی این بازه قیمتی رو داره اما ظرفیت پایین روی عملکرد شارژدهی این گوشی تاثیر نذاشته و برعکس توی بخش شارژ دهی عملکرد به شدت خوبی رو از این گوشی شاهد هستیم. یک ساعت بازی کالاف دیوتی فقط 15 درصد از شارژ رو کم میکنه و توی استفاده های معمولی رو به زیاد میتونه تا یک روز کامل شما رو همراهی کنه!نکته جذاب در مورد بخش باتری این گوشی، سرعت شارژ فوق العاده اونه! هواوی برای این گوشی از تکنولوژی شارژ سریع 66 واتی استفاده کرده و داخل جعبه هم آداپتور 66 واتی قرار داده! همین سرعت شارژ به شدت بالا باعث میشه تقریبا 45 دقیقه زمان ببره تا این گوشی به صورت کامل شارژ بشه! سرعت شارژ بالا و شارژ دهی به شدت خوب باعث شده این گوشی توی بخش باتری و شارژدهی یکی از بهترین گوشی های موجود توی بازار باشه!
امنیت هواوی Nova 8i
هواوی مثل تمام برند های بزرگ به این نتیجه رسیده که بهترین جا برای قرار دادن حسگر اثر انگشت روی دکمه پاوره! حسگر اثر انگشت Nova 8i هم روی دکمه پاور قرار گرفته که سرعت قابل قبولی داره و زیاد شما رو اذیت نمیکنه! البته بعضی اوقات با باگ و اختلال همراه میشه که احتمالا در آینده با آپدیت های نرم افزاری این مشکل هم برطرف میشه.علاوه بر حسگر اثر انگشت این گوشی از سیستم تشخیص چهره دو بعدی هم استفاده میکنه که سرعت و دقت زیاد خوبی نداره! سیستم تشخیص چهره این گوشی نسبت به رقبای هم قیمت خودش یه مقداری کندتر عمل میکنه که شما میتونید باری امنیت فقط از همون حسگر اثر انگشت استفاده کنید!
عملکرد دوربین Nova 8i
هواوی از چهارتا سنسور برای بخش دوربین نوا 8 آی استفاده کرده! سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی، سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی، سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق میدان 2 مگاپیکسلی که پکیج دوربین های Nova 8i رو تشکیل میدن.
-
سنسور اصلی:
-
سنسور اولترا واید:
عکس های اولترا واید علاوه بر افت کیفیتی که نسبت به عکس های سنسور اصلی دارن، بعضا نویزی میشن و در نتیجه کیفیت عکس های اولترا واید هم اصلا خوب نیست. در ضمن اعوجاج و بهم ریختگی حاشیه عکس های اولترا واید واقعا زیاد و حاشیه عکس ها کاملا دفرمه میشه البته بعد از پردازشی نرم افزاری این بهم ریختگی کم میشن که ظاهرا با استفاده از کراپ کردن این اتفاق برای عکس های اولترا واید پیش میاد!
-
سنسور ماکرو:
سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو کاملا جنبه فانتزی داره و شما اصلا نباید توقع عکس های ماکرو خیلی خوب رو از این گوشی داشته باشید. سنسور ماکرو قابلیت فوکوس اتوماتیک رو نداره و شما نمیتونید زیاد به سوژه اصلی نزدیک بشید. اگر بتونید دوربین رو ثابت کنید میتونید عکس های ماکرو نسبتا خوبی رو ثبت کنید.
-
فیلم برداری:
توی بخش فیلمبرداری هم Nova 8i حرف زیادی برای گفتن نداره! این گوشی به قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 1080p@30fps مجهز شده که نسبت به رقبای خودش ضعف داره. کیفیت ویدئو های گرفته شده هم کاملا معمولیه! سرعت تغییر فوکوس زیاد نیست اما عملکرد لرزشگیر قابل قبوله! در نهایت باید بگیم توی بخش فیلمبرداری هم نباید خیلی از این گوشی انتظار داشته باشید.
-
دوربین سلفی:
سنسور سلفی 16 مگاپیکسلی نسبت به سنسور های اصلی کیفیت بهتری داره! عکس های سلفی با اغراق رنگی همراه هستن اما کماکان شارپنس و جزئیات زیادی از سوژه اصلی با سنسور سلفی ثبت نمیشه! البته توی بخش دوربین سلفی نسبت به رقبای هم قیمت زیاد کم نمیاره و قابلیت رقابت رو داره!
در نهایت میتونیم بگیم بخش دوربین پاشنه آشیل Nova 8i محسوب میشه و اصلا عملکرد خوبی رو توی بخش دوربین از این گوشی شاهد نیستیم! اگر دوربین گوشی خیلی براتون اهمیت داره و یا اینکه از دوربین گوشی برای تولید محتوا استفاده می کنید، نوا 8 آی اصلا نمیتونه شما رو راضی کنه و بهتره برید سراغ رقبا توی همین بازه قیمتی!
سخت افزار و پردازنده Nova 8i
Nova 8i از تراشه اسنپدراگون 662 با معماری 11 نانومتری به عنوان پردازنده استفاده میکنه که پردازنده از پردازنده گرافیکی آدرنو 610 برای بهینه سازی و اجرای برنامه های گرافیکی و بازی ها استفاده میکنه. همچنین هواوی تصمیم گرفته این گوشی رو تو دو نسخه نرم افزاری 6 گیگابایتی و 8 گیگابایتی با حافظه داخلی 128 گیگابایت منتشر کنه. با توجه به اینکه این گوشی از حافظه خارجی پشتیبانی نمیکنه، ظرفیت پایین حافظه داخلی میتونه یکی از نقاط ضعف بخش سخت افزار نوا 8 آی به حساب بیاد!در مورد عملکرد پردازنده باید بگیم که عملکرد خوب و نسبتا روونی رو توی فضای نرم افزاری شاهد هستیم و توی بازی های سنگین گرافیکی مثل کالاف دیوتی هم عملکرد خوبی داره اما بعد از تقریبا 30 دقیقه دچار افت فریم میشه که این اتفاق با توجه به پردازنده سری 6 کاملا طبیعیه. اگر بخوایم توی بخش پردازنده این گوشی رو با رقبای شیائومی مقایسه کنیم باید بگیم گوشی های شیائومی توی این بازه قیمتی اکثرا از پردازنده های اسنپدراگون سری 7 استفاده میکنن که عملکرد بهتری نسبت به پردازنده های سری 6 دارن و رقبای سامسونگی هم از پردازنده اختصاصی سامسونگ استفاده میکنن که عملکرد مشابهی با Nova 8i رو ازشون شاهد هستیم.
نرم افزار و رابط کاربری Nova 8i
همونطور که میدونید هواوی به دلیل تحریم ها نمیتونه از سرویس های گوگل استفاده کنه و Nova 8i هم از این قاعده مستثنی نیست! هواوی از اندروید 10 برای سیستم عامل استفاده کرده که این سیستم عامل رو با رابط کاربری اختصاصی خودش یعنی EMUI 11 بهینه سازی کرده! رابط کاربری قابلیت ها جذابی رو در اختیار کاربر قرار میده و تجربه کاربری خوبی رو میتونید با رابط کاربری هواوی تجربه کنید. البته نکته ای که توی بخش نرم افزار وجود داره همون پشتیبانی نکردن از سرویس های گوگل هستش که اکثر نرم افزار ها به سرویس های گوگل وابسته هستن و برای استفاده از این نرم افزار ها باید از مرورگر و نسخه وب اون نرم افزار ها استفاده کنید. اگر بتونید با این شرایط کنار بیاید این گوشی توی بخش نرم افزار میتونه یکی از انتخاب های شما توی این بازه قیمتی باشه!
عملکرد اسپیکر Nova 8i
Nova 8i با توجه به اینکه اسپیکر مکالمه رو به بالای گوشی منتقل کرده اما باز هم از سیستم پخش صدای مونو استفاده میکنه و تمام صدا از اسپیکر پایین گوشی خارج میشه! بلندی صدا زیاد خوب نیست و چون تمام صدا از اسپیکر پایینی خارج میشه کیفیت و تفکیک صدا هم زیاد تعریفی نیست! در نهایت نمیتونیم نمره خوبی به عملکرد اسپیکر نوا 8 آی اختصاص بدیم!
جمع بندی
Nova 8i در حال حاضر توی بازار ایران بین 7 تا 7.5 میلیون تومن قیمت داره! از نقاط قوت این گوشی میتونیم به طراحی جذاب و کیفیت ساخت بالا، نمایشگر با کیفیت و سرعت شارژ 66 واتی نوا 8 آی اشاره کنیم. اصلی ترین نقطه ضعفی که میتونیم برای این گوشی بهش اشاره کنیم کیفیت و عملکرد ضعیف دوربین ها و عدم پشتیبانی از سرویس های گوگل اشاره کنیم. در مجموع باید بگیم اگر طراحی، نمایشگر و عملکرد باتری براتون اهمیت داره این گوشی میتونه بهترین انتخاب برای شما باشه! امیدواریم این مطلب موقع خرید گوشی توی این بازه قیمتی به کارتون بیاد. ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید!
طراحی جذاب، کیفیت ساخت عالی، نمایشگر با کیفیت و شارژ سریع 66 واتی که گوشی نوا 8 آی داره ارزش خریدشو نسبت به رقبای هم قیمتش بالا میبره.
عدم پشتیبانی از سرویس های گوگل، عملکرد ضعیف دوربین و پشتیبانی نکردن از حافظه جانبی میتونه شما رو از خرید گوشی Nova 8i منصرف کنه.
خیر، هواوی به دلیل تحریم ها نمیتونه از سرویس های گوگل استفاده کنه و گوشی نوا 8 آی هم از این قاعده مستثنی نیست.
خیر، از حافظه جانبی پشتیبانی نمیکنه اما خشاب سیم کارت نوا 8 آی قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت به صورت همزمان رو داره.
با توجه به اینکه Nova 8i اواسط سال 2021 و با اندروید 10 معرفی شده به احتمال زیاد اندروید 11 رو دریافت میکنه! البته احتمال این موضوع هم وجود داره که حتی اندروید 11 رو هم دریافت نکنه! باید منتظر باشید تا خود هواوی در این مورد به صورت رسمی خبری رو منتشر کنه!
برای استفاده از سرویس های گوگل و نرم افزار هایی که با استفاده از سرویس های گوگل کار میکنن، بهرتین کار استفاده از مرورگر یا نسخه تحت وب این نرم افزار ها هستش! البته هواوی فروشگاه اختصاصی برای نرم افزار هایی که به سرویس گوگل وابسته نیستن هم راه اندازی کرده که به خوبی روشگاه خود گوگل نیست!
Nova 8i قابلیت شارژ سریع تا 66 وات رو داره و شما میتونید با آداپتوری که داخل جعبه قرار داره این گو.شی رو شارژ کنید. البته استفاده از آداپتور هایی که توان کمتری دارن هیچ اشکالی نداره و به باتری گوشی آسیب نمیزنه و فقط مدت زمان شارژ رو بیشتر میکنه!
آخرین مقالات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
کیفیت عکس های ثبت شده با سنسور اصلی اصلا تعریفی نیست! شارپنس، جزئیات و روشنایی عکس ها اصلا برای این بازه قیمتی قابل قبول نیستن و عکس ها داینامیک رنج خیلی خوبی ندارن.