سلام
ببخشید یسوال
نظر شما درباره اپ استور های فارسی ios چیه
نصب کنیم؟ نکنیم؟ آسیب میرسه به گوشی یا خیر؟
سردوراهی گیر کردیم …
علت هنگ کردن گوشی آیفون + راه حل
هنگ کردن گوشی آیفون کم پیش میاد اما وقتی اولین بار باهاش مواجه میشید، خودتونم هنگ میکنید! گوشیهای آیفون بخاطر یکپارچه بودن پردازنده و سیستم عامل، خیلی به ندرت هنگ میکنن اما مواردی از هنگ کردن این گوشیها به دلایل مختلف دیده شده که خوبه باهاش آشنا باشید. دلایلی مثل پر بودن حافظه، قدیمی بودن سیستم عامل، خراب شدن باتری یا ویروسی شدن گوشی میتونه باعث هنگ کردن آیفون بشه. اما دلایل دیگهای هم وجود داره. در ادامه علت هنگ کردن گوشی آیفون رو بهتون میگیم و در نهایت روشهای برطرف کردن این مشکل رو هم بیان میکنیم. همراه موبونیوز باشید.
- فهرست مطالب
- دلایل هنگ کردن گوشی آیفون
- پر شدن حافظه گوشی
- وجود اپلیکیشنهای قدیمی
- وجود سیستم عامل قدیمی
- استفاده همزمان از چند برنامه
- وجود ویروس و بدافزار
- مشکلات مربوط به باتری
- گرم شدن بیش از حد گوشی
- راه حل مشکل هنگ کردن آیفون
- خاموش و روشن کردن گوشی
- حذف برنامههای قدیمی و مشکلساز
- به روزرسانی برنامهها
- آپدیت کردن سیستم عامل
- پاک کردن حافظه پنهان (کش) برنامهها
- تعویض باتری
- برگشت به تنظیمات کارخانه (ریست فکتوری)
- تعویض قطعات سختافزاری معیوب
- جمعبندی
دلایل هنگ کردن گوشی آیفون
در این بخش همه دلایل مربوط به هنگ کردن گوشیهای آیفون رو آوردیم. شاید یکی از این دلایل، مربوط به گوشی شما باشه.
پر شدن حافظه گوشی
آیفونها همیشه با مشکل کمبود حافظه مواجه هستن. البته چند سال اخیر نسخههای با حافظههای 1 ترابایت عرضه شده که خیال خیلیها رو راحت کرده اما مدلهای قدیمیتر آیفون، همیشه مشکل کمبود حافظه رو داشتن. وقتی حافظه گوشی در حال پر شدن باشه، علائمی رو میبینید که تا قبل از اون ندیده بودید. مثل موارد زیر:
- سرعت اجرای برنامهها کم میشه.
- سرعت اجرای دستورات شما روی گوشی کاهش پیدا میکنه.
- گوشی یهو خاموش و روشن میشه.
- گوشی اجازه نصب برنامه جدید بهتون نمیده.
متاسفانه برنامههای مربوط به سیستم عامل و نرمافزارهای خود آیفون، فضای زیادی رو در گوشی اشغال میکنه و همین موضوع ممکنه آزاردهنده باشه و شما میبینید برنامههای زیادی روی گوشی نصب نکردید، اما حافظه گوشیتون پره. وقتی حافظه گوشی پر باشه حتی نمیتونید سیستم عامل رو آپدیت کنید و هر بار تصمیم میگیرید مثلا گوشی رو به iOS 18.1 آپدیت کنید، با یه پیام خطا مواجه میشید که فضای مورد نیاز وجود نداره.
وجود اپلیکیشنهای قدیمی
یکی دیگه از دلایلی که باعث هنگ کردن آیفون میشه، وجود اپلیکیشنهای قدیمیه. این برنامهها در صورتی که آپدیت نشن، ممکنه مشکلات زیادی برای آیفون به وجود بیارن. تصور کنید یه اپلیکیشن ادیت فیلم یا عکس روی آیفون دارید و این برنامه رو سال 2020 روی گوشیتون نصب کردید. حالا که 4 سال از اون زمان گذشته و سیستم عامل آیفون رو آپدیت کردید، احتمال اینکه این برنامه با iOS جدید سازگاری نداشته باشه خیلی زیاده.
اپلیکیشنهای قدیمی علاوه بر ناسازگاری با سیستم عامل جدید، باگها و خطاهای نرمافزاری زیادی دارن که توسعه دهندههای اونها هر سال چندین آپدیت برای حل این مشکل ارائه میدن. اما وقتی آپدیتهای اون برنامه رو انجام نمیدید، این مشکلات روی عملکرد گوشی شما تاثیر منفی میذاره. چطور؟ وجود اپلیکیشن قدیمی روی گوشی، باعث میشه مصرف باتری بیشتر بشه یا باتری داغ کنه یا از اینترنت شما بیش از حد مصرف بشه.
وجود سیستم عامل قدیمی
هر سال کمپانی اپل، نسخه جدیدی از iOS رو برای گوشیهای آیفون ارائه میده. علاوه بر سیستم عامل اولیه، در طول سال، نسخههای دیگهای از همون سیستم عامل رو که باگهای کمتری دارن عرضه میکنه تا کمترین خطا در اجرای برنامهها رو شاهد باشید. وقتی سیستم عامل گوشیتونو هر سال آپدیت نمیکنید، این مشکلات ممکنه روی هم انباشته بشه و بعد از چند سال با مشکل هنگ کردن گوشی مواجه بشید.
اپل بهتر از هر کسی باگهای مربوط به هنگ کردن گوشیهاشو میدونه و اصلاً به همین خاطر هر سال آپدیتهای مختلفی برای سیستم عامل آیفون ارائه میده. اما خب بخاطر حجم بالای آپدیت و شاید سهلانگاری کاربرها، خیلیا دوست ندارن گوشیشونو به سیستم عامل جدید آپدیت کنن. همین موضوع باعث مشکلات مربوط به هنگ کردن آیفون میشه.
استفاده همزمان از چند برنامه
گرچه این مشکل به ندرت روی گوشیهای آیفون باعث هنگ کردن گوشی میشه اما ممکنه در آیفونهای قدیمیتر شاهدش باشید. وقتی عادت داشته باشید که چندین برنامه رو به طور همزمان باز کنید و در پسزمینه گوشی فعال باشن، ممکنه این موضوع روی کاهش سرعت عملکرد گوشی و هنگ کردنش اثرگذار باشه. خیلی از کاربرهای جدید آیفون نمیدونن اپلیکیشنهایی که باز میکنن در پسزمینه هنوز فعاله و برای بستن برنامه باید به صورت دستی اونو غیرفعال کنن.
وجود ویروس و بدافزار
گرچه گوشیهای آیفون به خاطر سیستم عامل بسته و کنترلهای امنیتی شدید اپل، نسبت به دستگاههای اندرویدی کمتر در معرض ویروس و بدافزار قرار داره اما هنوز آسیبپذیره. انتقال فایلهای آلوده به بدافزار یا دانلود اپلکیشن از سایتهایی بجز اپ استور احتمال ویروسی شدن آیفون رو بالا میبره. از نشونههای این موضوع میشه به همون هنگ کردن ناگهانی گوشی، بستن ناگهانی برنامههای در حال اجرا، خاموش و روشن شدن دستگاه، نمایش تبلیغات یا تغییر تنظیمات گوشی اشاره کرد.
مشکلات مربوط به باتری
باتری همیشه یکی از بزرگترین معضلات آیفون بوده و هست. این شرکت هنوز نتونسته در زمینه باتری خیال کاربرهاش رو راحت کنه. مصرف باتری گوشی خیلی زیاده و از اون بدتر برای شارژ کامل باتری به زمان زیادی نیازه. استفاده از شارژرهای تقلبی به طور مستقیم میتونه روی عملکرد باتری آیفون تاثیر بذاره. این تاثیر رو میتونید در خاموش شدنهای ناگهانی گوشی مشاهده کنید. مشکلات مربوط به باتری آیفون یکی از اصلیترین دلایل هنگ کردن این گوشیها به شمار میره.
گرم شدن بیش از حد گوشی
در حالت عادی و روزهای اولی که آیفون میخرید کمتر پیش میاد که شاهد داغ شدن گوشی باشید. اما بعد از چند سال، ممکنه این موضوع رو ببینید. از کار افتادن بعضی از قطعات سختافزاری، باز کردن برنامه یا بازیهای بیش از حد سنگین یا معیوب شدن باتری، همگی از دلایلی میتونن باشن که باعث داغ شدن بدنه گوشی بشن. با داغ شدن گوشی، احتمال هنگ کردنش هم بیشتر میشه. بنابراین هروقت گوشیتون هنگ کرد، به بدنهش دست بزنید و بررسی کنید که بدنه گوشی داغ بوده یا نه.
استفاده از کاورهای غیراستاندارد هم میتونه روی داغ شدن گوشی تاثیرگذار باشه. بعضی از کاورها جلوی خنکسازی گوشی رو میگیرن و داغ بودن مداوم گوشی باعث خرابی قطعات اصلی میشه. حتی ممکنه بخاطر یه ضربه ناخواسته یا سقوط گوشی روی زمین، یکی از قطعات دچار نقص بشه، گوشی داغ کنه و در نهایت ببینید که گوشیتون هنگ کرده.
راه حل مشکل هنگ کردن آیفون
حالا که با دلایل و علل هنگ کردن آیفون آشنا شدیم نوبتش رسیده که دست به کار بشیم و مشکلو تا جایی که میشه حل کنیم. قبل از هرچیز لازمه بگیم که بهتره در صورت مشاهده هنگ کردنهای مداوم آیفون، گوشیتونو به یه مرکز حرفهای و معتبر تعمیر آیفون نشون بدید. کسایی که کارشون تعمیر آیفون قطعاً بهتر از پس این کار بر میان و میتونن بهتر راهنماییتون کنن. اما اگه اطرافتون چنین مرکز مطمئنی وجود نداره، میتونید از روشهایی که ما در ادامه میگیم برای برطرف کردن مشکل هنگ آیفون استفاده کنید.
خاموش و روشن کردن گوشی
وقتی گوشی هنگ میکنه، احتمالاً دستوراتی که بهش میدید رو اجرا نمیکنه و اصطلاحاً فریز میشه. در صورت مشاهده این حالت، بهترین کار برای خروج از هنگ، خاموش و روشن کردن گوشیه. کافیه دکمه ولوم و پاور آیفون رو چند ثانیهای نگه دارید تا گوشی به اجبار ریست بشه.
این راهحلی برای برطرف کردن مشکل هنگ آیفون نیست صرفاً برای خارج شدن از حالت هنگه. باید دنبال دلیل اصلی هنگ کردن گوشی باشید وگرنه بازم با چنین مشکلی مواجه میشید. بعد از روشن شدن گوشی، برید دنبال پیدا کردن مشکل اصلی و اونو برطرف کنید.
حذف برنامههای قدیمی و مشکلساز
اگه گوشیتون زیاد هنگ میکنه، بد نیست توی منوی برنامههای نصب شده، یه نگاه دقیق بندازید. دنبال اپلیکیشنی باشید که خیلی قدیمیه و مدتهاست آپدیتش نکردید. حتی میتونید وارد تنظیمات آیفون شده و از بخش باتری یا دادههای اینترنت، اون برنامههایی که بیشترین مصرف باتری و اینترنت دارن رو به طور موقت غیرفعال یا حذف کنید و یه مدت با گوشی کار کنید. اگه مشکل هنگ کردن برطرف شد، پس ایراد اصلی رو کشف کردید.
بنابراین میتونید با حذف برنامههای قدیمی یا اونایی که خیلی از منابع باتری و اینترنت رو مصرف میکنن جلوی هنگ کردن گوشی رو بگیرید. این برنامهها ممکنه اینستاگرام یا برنامههای کاربردی شما باشن اما نترسید. شاید با حذف و نصب مجدد این برنامهها، مشکلات مربوط به نسخه قدیمی اونها برطرف بشه و دیگه گوشی هنگ نکنه.
به روزرسانی برنامهها
اگه همه برنامههاتونو از اپاستور دانلود کرده باشید، خود اپ استور بهتون میگه که کدوم برنامه به آپدیت نیاز داره. به این چیزا دقت کنید! میتونید وارد اپ استور بشید و روی بخش آپدیتها، برنامههایی که آپدیت جدیدی براشون اومده رو آپدیت کنید. خیلی از آپدیتها، فقط برای رفع باگها و خطاهای منجر به هنگ کردن گوشی ارائه میشن. بنابراین با آپدیت کردن، خیال خودتونو راحت کنید.
همچنین اگه دیدید چندین ساله برای یه برنامه پرکاربرد شما، آپدیتی عرضه نشده، یه کم مشکوک بشید. ممکنه شرکت توسعه دهنده دیگه از اون برنامه پشتیبانی نکنه و همین موضوع روی مشکلات مربوط به باگ برنامه و در نهایت هنگ کردن گوشی تاثیر بذاره.
آپدیت کردن سیستم عامل
این پیشنهاد در اکثر مواقع جواب میده! با آپدیت کردن آیفون میتونید بیشتر مشکلات نرمافزاری این گوشی رو برطرف کنید. هر سال iOS جدیدی عرضه میشه و در طول سال نسخههای مختلفی ازش عرضه شده که iOS 18.1 و iOS 18.2 نمونههایی از این آپدیتها محسوب میشن. اپل با عرضه نسخههای مختلف سیستم عامل، سعی کرده نظرات کاربرها رو دریافت کنه و مشکلات مربوط به هنگ کردن یا باگهای اساسی آیفون رو برطرف کنه.
بنابراین، در مقابل آپدیت کردن iOS گوشی به هیچ وجه گارد نداشته باشید. شاید با آپدیت کردن برنامه یا قابلیت جدیدی به گوشیتون اضافه نشه، اما باگهای سیستم عامل کمتر میشه که همین موضوع از هنگ کردنش جلوگیری میکنه.
پاک کردن حافظه پنهان (کش) برنامهها
خیلی از برنامهها مثل تلگرام، واتساپ و اینستاگرام، حافظه پنهان زیادی رو توی گوشی اشغال میکنن. کافیه وارد تنظیمات حافظه آیفون بشید تا ببینید که هرکدوم از این برنامهها چه میزان از حافظه گوشی رو پر کردن. خیلی وقتا، بخاطر سنگین شدن حافظه پنهان این برنامه، مشکل هنگ کردن در گوشی به وجود میاد. بعضی از این برنامهها مثل تلگرام بهتون اجازه میدن که حافظه پنهان رو به صورت دستی پاک کنید اما خیلیاشون این اجازه رو نمیدن.
برای پاک کردن حافظه پنهان بعضی از این برنامهها نیازه که اونها رو از گوشیتون حذف کرده و دوباره نصب کنید. اگه تصمیم به این کار گرفتید، حتماً حواستون باشه که رمز عبور و نام کاربریتونو داشته باشید چون برای ورود مجدد به برنامهها نیازه.
تعویض باتری
باتری از لوازم مصرفی گوشیها محسوب میشه. اگه آیفون قدیمی دارید، قطعاً عمر باتریش تموم شده و داره خیلی لطف میکنه که به گوشی شارژ میده. برای مطمئن شدن از سلامت باتری میتونید وارد تنظیمات گوشی بشید و طول عمر باتری رو مشاهده کنید.
خوشبختانه آیفون یه بخش مفصل برای بررسی سلامت و طول عمر باتری در نظر گرفته که خیال کاربرها راحت میشه. در صورتی که باتری گوشی شما زیر 70 درصد سالم بود و گوشی دائماً هنگ میکرد، با تعویض باتری احتمال زیاد مشکل هنگ کردن برطرف میشه.
برگشت به تنظیمات کارخانه (ریست فکتوری)
یکی از آخرین راههای نرمافزاری برای برطرف کردن هنگ آیفون اینه که گوشی رو به تنظیمات کارخانه برگردونید. خیلی وقتها متوجه نمیشید ولی با تغییر تنظیمات گوشی، عملکردش رو دچار نقص میکنید. این تنظیمات اشتباه ممکنه، تغییر در چیدمان کنترل سنتر یا تغییر در عملکرد باتری یا حتی روشنایی صفحه نمایش باشه. بنابراین اگه هیچکدوم از روشهایی که تا اینجا گفتیم بهتون جواب نداد، میتونید گوشی رو ریست فکتوری کنید تا به تنظیمات روز اولش برگرده. فقط باید یادتون باشه که اطلاعاتتون رو حتماً یه جایی ذخیره کنید.
تعویض قطعات سختافزاری معیوب
گوشیها مثل هر دستگاه الکترونیکی، از قطعات ریز و حساس تشکیل شدن. وقتی گوشی آیفون میخرید باید توجه داشته باشید که این، یه دستگاه ضدضربه و همیشگی نیست و ممکنه در اثر یه برخورد ساده با میز یا زمین، چندتا از قطعاتش معیوب بشن. در خیلی از مواقع، وقتی گوشی زمین میخوره، همه فقط به بدنه، نمایشگر و فریم گوشی نگاه میکنن که سالم باشه. اما قطعات سختافزاری ممکنه در اثر همین برخوردها، از کار بیوفتن و هیچ نشانهای جز هنگ کردن، نمیتونه این مشکل رو بهتون اعلام کنه.
بنابراین وقتی همه راهحلهای نرمافزاری رو پشت سر گذاشتید ولی به نتیجهای نرسیدید، ممکنه یکی از قطعات خراب شده باشه. برای اطمینان از این موضوع، باید گوشی رو به تعمیرگاههای مطمئن بسپارید و ازشون کمک بخواید.
جمعبندی
گوشیهای آیفون کمتر از گوشیهای اندرویدی هنگ میکنن اما هنوز هم مواردی از هنگ کردن این گوشیها دیده میشه. علتهای مختلفی از پر بودن حافظه، آلوده شدن گوشی به ویروس، آپدیت نکردن سیستم عامل و خراب شدن باتری وجود دارن که میتونن باعث هنگ کردن آیفون بشن. سعی کردیم تمام علتهای هنگ کردن گوشیهای آیفون رو بهتون معرفی کنیم و روشهای حل کردن این مشکل رو هم بیان کنیم. شما هم اگه روش دیگهای بلدید که در این مقاله وجود نداشت، لطفاً در بخش دیدگاهها اضافه کنید.
آخرین مقالات
تجربه استفاده 6 ماهه!
تو هر بازه قیمتی کدوم گوشی ارزش خرید بیشتری داره؟
آنالوگ دسته ات خود به خود حرکت میکنه؟
راه حل مشکل هنگ کردن آیفون
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.