بررسی گوشی Honor X7c

برند آنر (Honor) از اون دست برندهاییه که طرفدارهای مخصوص به خودشو داره. گوشی‌های آنر بخاطر قیمت اقتصادی و گارانتی قابل اعتمادی که دارن، خیلی محبوب و پرفروش هستن و یکی از جدیدترین گوشی‌های نسبتاً اقتصادی این شرکت که اواسط پاییز 1403 معرفی شده، گوشی Honor X7c هست. این گوشی با دوربین 108 مگاپیکسلی، باتری 6 هزار میلی آمپر ساعتی، نمایشگر 6.77 اینچی و پردازنده 6 نانومتری تولید شده و قیمتی در حدود 11-12 میلیون تومان داره. البته این گوشی ماه‌های اولی که وارد ایران شده بود قیمتی حدود 13.5 میلیون داشت اما به مرور زمان قیمتش افت کرد. در ادامه با بررسی گوشی Honor X7c همراه موبونیوز باشید تا ببینیم این گوشی چقدر ارزش خرید داره.

طراحی گوشی Honor X7c

با یه گوشی با نمایشگر تخت و لبه‌های نسبتاً صیقلی طرف هستیم. آنر X7c از نظر طراحی سعی کرده استانداردها و ترندها رو رعایت کنه و به همین خاطر می‌بینید که علاوه بر بدنه و فریم، طراحی دوربین‌ها هم شبیه پرچمدارها انجام شده. این گوشی در سه رنگ مشکی، سبز و سفید تولید شده. نسخه سفید رنگ بافت مواج و پولکی شکلی داره و نسخه سبز رنگ، بافت چهار خونه‌ای داره که با رنگ‌های مات و براق سعی کردن جذاب‌ترش کنن.

طراحی گوشی Honor X7c

کیفیت بدنه

بدنه این گوشی از پلاستیک ساخته شده و با اینکه یه نمایشگر بزرگ روی گوشی می‌بینید اما وزنش زیر 200 گرمه. از نظر ضخامت هم واقعاً اندازه خوبی داره و 8.1 میلی‌متر ضخامت این گوشیه. بنابراین بخاطر وزن و ضخامتش خیلی راحت می‌تونید توی دست بگیرید و خسته‌تون نمی‌کنه.

بررسی فریم

دور تا دور آنر X7c با فریم پلاستیکی پوشیده شده و کیفیتش هم بدک نیست. سمت راست گوشی می‌تونید کلیدهای ولوم و پاور رو ببینید که حسگر اثر انگشت همینجا روی پاور قرار داده شده. سمت چپ، شیار سیم کارت دیده میشه (دو سیم کارته‌ست). پایین گوشی پورت شارژ، میکروفن و اسپیکر وجود داره و بالای گوشی سنسور مادون قرمز و میکروفن دوم به همراه اسپیکر دوم که روی لبه فریم و نمایشگر تعبیه شده.

طراحی گوشی Honor X7c

بررسی پنل جلو

پلن جلوی این گوشی یه نمایشگر 6.77 اینچی دیده میشه که حاشیه‌های نسبتاً زیادی هم داره. نسبت نمایشگر به بدنه این گوشی 86 درصده و قسمت پایین پنل جلو حاشیه‌های بیشتری نسبت به بخش‌های دیگه دیده میشه. بالای نمایشگر، لنز دوربین سلفی در پانچ هول قرار داده شده که اندازه‌ش خیلیم کوچیک نیست.

طراحی گوشی Honor X7c

نکته جالبی که خوبه همینجا بهش اشاره کنیم اینه که کمپانی آنر از یه قابلیت مثل آیفون، در این گوشی استفاده کرده که در کنار پانچ هول دوربین سلفی، اطلاعات مربوط به آهنگی که داره پخش میشه نشون داده میشه و می‌تونید شخصی‌سازیش کنید. چیزی شبیه داینامیک آیلد اپل!

چیدمان دوربین‌ها

اجاق گاز! وقتی به قاب پشت این گوشی و چیدمان دوربین‌ها نگاه می‌کنید چیزی شبیه اجاق گاز چهار شعله می‌بینید. این در حالیه که آنر X7c عملاً فقط یه دوربین داره و دوربین دوم برای تشخیص عمق قرار داده شده. اما چهار حفره روی جزیره مربعی قاب پشت می‌بینید که یکیش خالیه، یکیش فلاشه و دو تای دیگه‌ش برای دوربین در نظر گرفته شده.

طراحی گوشی Honor X7c

طراحی و چیدمان دوربین‌های این گوشی سعی شده که با توجه به ترندهای روز دنیا انجام بشه و به همین خاطر چهار حفره روی قاب پشت می‌بینیم. با این حال اصلاً منطقی نیست گوشی‌ای که فقط یه دوربین اصلی داره، چهارتا حفره لنز داشته باشه.

استانداردهای محافظتی

این گوشی آنر تونسته گواهینامه IP64 رو دریافت کنه و این یعنی در برابر پاشش آب مقاومت داره. پس حواستون باشه، این گوشی ضدآب نیست و فقط اگه چند قطره بارون بهش برخورده کنه، آسیب نمی‌بینه. اما در برابر ذرات ریز گرد و غبار مقاومت خیلی خوبی داره و می‌تونید توی محیط های کارگاهی هم ازش استفاده کنید. از طرف دیگه، این گوشی تونسته گواهی 5 ستاره مقاومت در برابر سقوط از ارتفاع رو هم دریافت کنه و اگه از ارتفاع 1.5 متری از دستتون روی زمین بیوفته، آسیبی نمی‌بینیه. البته شما امتحانش نکنید!

بررسی صفحه نمایش Honor X7c

یه نمایشگر 6.77 اینچی از نوع IPS LCD برای گوشی Honor X7c انتخاب شده که از رفرش ریت 120 هرتزی پشتیبانی می‌کنه. گرچه کیفیت این نمایشگر به پنل‌های AMOLED نمی‌رسه اما از نظر کنتراست رنگی واقعاً در حد قابل قبولی قرار داره. به لطف رفرش ریت 120 هرتزی می‌تونید بازی‌های مختلف رو با این گوشی تجربه کنید و مشکلات تصویری کمتری داشته باشید. رزولوشن 1080p با تراکم 261ppi براش انتخاب شده که واقعاً تراکم پیکسلی پایینیه و این موضوع روی کیفیت نمایشگر اثر منفی گذاشته.

بررسی صفحه نمایش Honor X7c

از نظر روشنایی نمایشگر باید گفت که حد قابل قبولیه اما خب زیر نور مستقیم خورشید ممکنه خیلی راحت نتونید آیکن‌ها نمایشگر رو ببینید. یه محافظ Tempered glass هم روی نمایشگر کشیده شده تا جلوی خط و خش و شکستگی رو بگیره. به طور کلی، نمایشگر Honor X7c به نسبت قیمتی که این گوشی داره، بدک نیست و می‌تونه کار راه‌انداز باشه.

بررسی باتری Honor X7c

برای این گوشی از باتری 6000 میلی‌آمپر ساعتی استفاده شد تا مرهمی باشه بر نقص‌های گوشی! در واقع آنر با این باتری سعی کرده یه تبلیغ اساسی برای X7c کنه و نظر کاربرها رو بهش جلب کنه. به یک بار شارژ کردن این باتری اگه استفاده معمولی از گوشی داشته باشید تا 2 روز هم بهتون شارژدهی می‌کنه اما اگه استفاده‌تون بیشتر باشه همون یک روز کامل شارژ رو نگه می‌داره.

بررسی باتری Honor X7c

یه شارژر 35 واتی توی جعبه این گوشی دیده میشه که برای شارژ کامل باتری آنر X7c چیزی حدود یک ساعت زمان نیاز داره. خبری از شارژ بی‌سیم یا شارژ معکوس نیست و خیلیم نباید از گوشی اقتصادی چنین انتظاراتی داشت. به طور کلی، باتری این گوشی از نظر ظرفیت و ماندگاری عملکرد خیلی خوبی داره و سرعت شارژش هم خیلی زیاد نیست.

بررسی دوربین گوشی Honor X7c

همونطور که پیش از این هم گفتیم، گوشی Honor X7c عملاً یه دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی داره و دوربین دوم در واقع یه لنز تشخیص عمقه که برای عکاسی پرتره ازش استفاده میشه. در جلوی گوشی هم یه لنز 8 مگاپیکسلی برای عکاسی سلفی دیده میشه. در ادامه هرکدوم از این لنزها رو بررسی می‌کنیم.

دوربین اصلی

لنز 108 مگاپیکسلی این گوشی چیزی در حد یه دوربین معمولیه. این لنز با دریچه دیافراگم F/1.8 ساخته شده و از قابلیت PDAF برای فوکوس خودکار روی سوژه پشتیبانی می‌کنه. عکس‌هایی که با این دوربین می‌گیرید کنتراست بالایی دارن؛ یعنی غلظت رنگ عکس‌ها خیلی بالاست و فکر می‌کنید که یه فیلتری چیزی روی عکس کشیده شده که از عمد داره همه‌چیزو رنگی‌تر می‌کنه.

بررسی دوربین گوشی Honor X7c

از نظر نمایش جزئیات، عکس‌ها با دیتیل خوبی ثبت میشن ولی یه مقدار مشکل نورسنجی داره که قابل چشم‌پوشیه. داینامیک رنج دوربین، خوبه ولی اگه توی محیطهای با نور کم عکاسی کنید، احتمالاً یه سری از جزئیات از دست میره و نویز می‌بینید. جنس تصویر این دوربین 108 مگاپیکسلی شما رو یاد گوشی‌های 7-8 سال پیش هواوی میندازه و امضای خاص این کمپانی رو داره که یه زردی و کنتراست ویژه‌ای به عکس‌ها میده.

بررسی دوربین گوشی Honor X7c

عکس‌های پرتره‌ای که با این دوربین می‌گیرید، حالت آبرنگی داره ولی فوکوس روی سوژه و مات کردن پس‌زمینه بخاطر وجود دوربین دوم، خیلی خوب انجام میشه و خیلیم مصنوعی نیست. اگه نور خوبی توی محیط داشته باشید، احتمالاً بتونید عکس‌های پرتره خوبی باهاش ثبت کنید. ضمن اینکه حالت‌های عکاسی دیگه‌ای هم داره که خب خیلی کاربردی نیست.

بررسی دوربین گوشی Honor X7c

این دوربین می‌تونه فیلم‌های 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنه که در حد یه گوشی به شدت ارزون قیمت برندهای دیگه‌ست. فیلم‌هایی که می‌گیرید از نظر رنگ و کیفیت بدک نیستن اما لرزش دست خیلی می‌تونه روی کیفیت فیلم‌هایی که می‌گیرید تاثیر منفی بذاره.

دوربین سلفی

بررسی دوربین گوشی Honor X7c

دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی به طرز شگفت‌انگیزی خوبه! این دوربین واید، خیلی خوب تونسته سوژه رو از پس‌زمینه جدا کنه و جزئیات رو حفظ کنه. حتی اگه توی محیط‌های کم‌نور باهاش عکس سلفی بگیرید، احتمالاً رضایت شما رو جلب می‌کنه. با این دوربین هم می‌تونید فیلم‌های 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنید که خب همون مشکل لرزش و نویزهای زیاد رو داره.

بررسی سخت افزار گوشی Honor X7c

شرکت آنر برای این گوشی از پردازنده 6 نانومتری کوالکام Snapdragon 685 استفاده کرده که یه پردازنده میانرده محسوب میشه. این چیپست که اوایل فروردین 1403 به طور رسمی معرفی شده از نظر ماندگاری باتری واقعاً وضعیت خوبی داره و امتیازهای بالایی بدست آورده اما از نظر گیمینگ و پردازش خیلی تعریفی نیست. با این حال وقتی بازی‌های سنگین رو باهاش اجرا می‌کنید، لگ و باگ خیلی زیادی حس نمی‌کنید. همین پردازنده روی گوشی‌های دیگه‌ای مثل شیائومی ردمی نوت 13 و Oppo Reno 12 هم دیده میشه که اونا هم گوشی‌های اقتصادی‌ای هستن.

بررسی سخت افزار گوشی Honor X7c

در کنار پردازنده 8 هسته‌ای از رم6 و 8 گیگابایتی هم استفاده شده تا کار اجرای برنامه‌ها رو روان‌تر انجام بده. دو نسخه با حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایتی از این گوشی عرضه شده که خب مستقیماً روی قیمتش تاثیرگذاره. اگه بخوایم به سخت‌افزارهای دیگه‌ش اشاره کنیم باید بگیم که به بلوتوث نسخه 5.0 که خیلی قدیمیه مجهز شده و USB Type-C 2.0 داره که قابلیت OTG داره. مشخصه که آنر برای پایین نگه داشتن قیمت گوشی، از سخت‌افزارهای ارزون‌تر و قدیمی‌تر استفاده کرده.

سیستم عامل و رابط کاربری

این گوشی با سیستم عامل اندروید 14 و رابط کاربری MagicOS 8 که اختصاصی شرکت آنره تولید شده. محیط کاربری خیلی ساده و روانه و به سرعت می‌تونید باهاش ارتباط برقرار کنید.گفته میشه که تا 3 سال آپدیت‌های نرم‌افزاری برای این گوشی عرضه میشه و خوشبختانه توی ایران هم گارانتی‌های خوبی براش عرضه شده که خیال کاربرها رو راحت می‌کنه. چون آنر دیگه چند سالیه که زیرمجموعه هواوی نیست تونسته تحریم‌های آمریکا رو دور بزنه و می‌بینید که در این گوشی گوگل پلی استور وجود داره و می‌تونید از همه سرویس‌های گوگل بدون هیچ مشکلی استفاده کنید.

اپلیکیشن‌های خاصی روی این گوشی قرار داده شده و حالت‌های شخصی‌سازی جالبی داره که احتمالاً توی گوشی‌های دیگه کمتر دیده باشید. طراحی آیکن برنامه‌هاش هم خیلی متفاوته از چیزی که توی گوشی‌های دیگه دیدید. به طور کلی، سیستم عامل و رابط کاربری جذابی داره و سرگرمتون می‌کنه.

اسپیکر

دو اسپیکری که بالا و پایین این گوشی قرار داده شده، صدا رو به صورت استریو پخش می‌کنن. کیفیت و حجم صدای اسپیکرها واقعاً خوبه و تفکیک صداهای زیر و بم به درستی انجام شده. وقتی ولوم صدا رو روی حداکثر قرار میدید، کیفیت خیلی کم افت می‌کنه ولی هنوزم کیفیت خوبی داره. خوشبختانه زیر بدنه گوشی ورودی جک 3.5 میلی‌متری وجود داره و این یعنی خیلی راحت می‌تونید هندزفری‌های سیمی رو بهش متصل کرده و موسیقی بشنوید.

آیا گوشی Honor X7c ارزش خرید داره؟

در بازه قیمتی 11-12 میلیون تومان، در بازار ایران، گوشی آنر X7c واقعاً گوشی خوبیه. از نظر طراحی ظاهری میشه بهش امتیاز بالایی داد، از نظر نمایشگر بدک نیست چون از رفرش ریت 120 هرتزی پشتیبانی می‌کنه ولی روشنایی و کیفیت خیلی بالا نیست، باتریش فوق‌العاده‌ست و ماندگاری بالایی داره، دوربین‌هاش در حد معمولی هستن و جنس عکس‌هاش خاص خودشه و یه پردازنده کوالکام نسبتاً خوب براش انتخاب شده که کارو در میاره.

در این محدوده قیمتی گوشی ردمی نوت 13 شیائومی قرار داره که نمایشگرش کوچیک‌تره، باتریش 5 هزار میلی‌آمپر ساعته و اندروید 13 روش نصبه. همچنین گوشی A16 سامسونگ هم در همین رنج قیمتی قرار داره که از نظر ظرفیت باتری ضعیف‌تر از آنر X7c هست ولی نمایشگر و دوربین‌های بهتری داره. به طور کلی، گوشی Honor X7c برای طرفدارهای وفادر آنر و کسایی که دنبال گوشی اقتصادی با باتری قدرتمند و نمایشگر بزرگ هستن، مناسبه.

نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 3 ساعت پیش
تعداد نظرات : 1
5/ 3

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید
Ehsan2005

برای گوشی دوم خوبه

۰۲ بهمن ۱۴۰۳