راهنمای خرید بهترین تبلت برای مطالعه (تیر 1404)


دوران مدرسه و دانشگاه رو یادتونه؟ کوله‌پشتی‌هایی که از سنگینی کتاب و جزوه کمرمون رو خم می‌کردن، اتاق‌هایی که زیر بار برگه‌های پراکنده گم می‌شدن و آرزوی اینکه کاش می‌شد همه این‌ها رو توی یک دستگاه سبک و جمع‌ و جور جا داد. خب، این آرزو دیگه رویا نیست. تبلت‌ها از یک گجت صرفا برای فیلم دیدن و بازی کردن، به یک ابزار قدرتمند و همه‌کاره برای درس خوندن تبدیل شدن. امروزه تبلت‌ها دروازه‌ای به سمت کتابخونه‌های دیجیتال، کلاس‌های آنلاین، جزوه‌نویسی‌های تعاملی و حتی جایگزینی سبک و کارآمد برای لپ‌تاپ‌های سنگین هستن.

اما وقتی تصمیم به خرید می‌گیرید، با یک بازار شلوغ و گیج‌کننده روبرو می‌شید. از آیپدهای اپل گرفته تا کهکشانی‌های سامسونگ و مدل‌های خوش‌قیمت شیائومی، هرکدوم با کلی ویژگی و ادعا سعی دارن خودشون رو بهترین گزینه جا بزنن. هدف این مقاله در موبونیوز اینه که مثل یک رفیق کاربلد، دستتون رو بگیره و توی این بازار شلوغ، راه رو بهتون نشون بده. قراره با هم ببینیم که بهترین تبلت برای مطالعه یک جواب مشخص نداره؛ بهترین تبلت برای یک دانشجوی ادبیات که ساعت‌ها کتاب می‌خونه، با بهترین تبلت برای یک دانشجوی معماری که نیاز به طراحی دقیق با قلم داره، فرق می‌کنه. پس بیاید با هم سفری رو شروع کنیم برای پیدا کردن اون تبلتی که دقیقا برای نیازها و بودجه شما ساخته شده. برای راهنمای خرید بهترین تبلت برای مطالعه کتاب همراه موبونیوز باشید.

بهترین تبلت‌های بازار برای مطالعه؛ از اقتصادی تا همه‌کاره!

در این بخش، قراره چندتا از بهترین و محبوب‌ترین تبلت‌های موجود در بازار که برای درس و دانشگاه عالین رو زیر ذره‌بین ببریم. هرکدوم رو با جزئیات کامل بررسی می‌کنیم تا بتونید راحت‌تر تصمیم بگیرید تا ببینید بودجه ای که میخواید هزینه کنید ارزشش رو داره یا نه.

تبلت Xiaomi Redmi Pad SE؛ قهرمان اقتصادی برای کتاب‌خون‌ها

اگه دانشجو یا دانش‌آموزی هستید که بودجه محدودی داره و کار اصلی‌تون با تبلت، خوندن فایل‌های PDF، کتاب‌های الکترونیکی و دیدن ویدیوهای آموزشیه، شیائومی ردمی پد SE با قیمت حدودی 9.5 میلیون تومان برای نسخه پایه با 4 گیگ رم و 64 گیگ حافظه می‌تونه بهترین دوست شما باشه. این تبلت با قیمت فوق‌العاده رقابتی، امکاناتی رو ارائه می‌ده که توی این بازه قیمتی کمتر پیدا می‌شه.

اولین چیزی که در ردمی پد SE توجه رو جلب می‌کنه، نمایشگر بزرگ 11 اینچی اونه. این اندازه برای خوندن کتاب‌ها و جزوه‌هایی که در قالب PDF هستن عالیه چون دیگه لازم نیست مدام روی صفحه زوم کنید. پنل نمایشگر از نوع IPS LCD هست و با اینکه به کیفیت و کنتراست پنل‌های OLED نمی‌رسه، اما رنگ‌ها رو زنده و دقیق نشون می‌ده. مهم‌تر از اون، نرخ نوسازی 90 هرتزی این نمایشگره. این یعنی ورق زدن جزوه‌ها و اسکرول کردن توی صفحات وب، خیلی نرم و روون انجام می‌شه و حس خوبی بهتون می‌ده. شیائومی برای دانشجوهایی که تا دیروقت بیدار می‌مونن و درس می‌خونن هم فکر کرده و با قرار دادن گواهی TÜV Rheinland، میزان نور آبی مضر رو کاهش داده تا چشم‌ها کمتر خسته بشن؛ یک ویژگی کلیدی که اهمیتش در ساعت‌های طولانی مطالعه مشخص می‌شه.

قلب تپنده این تبلت، پردازنده اسنپدراگون 680 هست. باید انتظارات واقع‌بینانه‌ای از این پردازنده داشته باشید. برای کارهای روزمره مثل وب‌گردی، باز کردن چندتا PDF، استفاده از اپلیکیشن‌های کتاب‌خوان مثل طاقچه و فیدیبو و حتی اجرای بازی‌های سبک، کاملا کارتون رو راه میندازه. اما اگه قصد دارید چندتا برنامه سنگین رو همزمان باز کنید یا بازی‌های گرافیکی سنگین اجرا کنید، ممکنه با کمی لگ و کندی مواجه بشید. از کارت حافظه جانبی (microSD) هم پشتیبانی می‌کنه. این یعنی می‌تونید با خیال راحت یک کتابخونه کامل از جزوه‌ها و کتاب‌هاتون رو همیشه همراه داشته باشید.

تبلت Xiaomi Redmi Pad SE

یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت ردمی پد SE، باتری غول‌پیکر 8000 میلی‌آمپر ساعتی اونه. این باتری به راحتی یک روز کامل استفاده سنگین رو دووم میاره و اگه استفاده‌تون معمولی باشه، حتی تا دو روز هم نیاز به شارژر پیدا نمی‌کنید. البته نقطه ضعفش، سرعت شارژ پایین 18 واتیه که برای پر شدن کامل باتری باید کمی صبور باشید. در بخش صدا، شیائومی با چهار اسپیکر استریو که از فناوری Dolby Atmos هم پشتیبانی می‌کنن، سنگ تموم گذاشته. این اسپیکرها صدای بلند، شفاف و فراگیری تولید می‌کنن که برای شرکت در کلاس‌های آنلاین یا دیدن ویدیوهای آموزشی یک مزیت بزرگ محسوب می‌شه.

بزرگ‌ترین نقطه ضعف این تبلت برای بعضی از دانشجوها، عدم پشتیبانی رسمی از قلم و کیبورده. پس اگه جزوه‌نویسی و یادداشت‌برداری زیاد جزو کارهای اصلی شماست، این تبلت گزینه مناسبی نیست. همچنین اکثر مدل‌های موجود در بازار ایران از سیم‌کارت پشتیبانی نمی‌کنن و برای اتصال به اینترنت باید به وای‌فای متصل باشید.

قیمت تبلت 10 اینچ Xiaomi Redmi Pad SE

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید

قیمت تبلت 10 اینچ Xiaomi Redmi Pad SE

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید

قیمت تبلت 10 اینچ Xiaomi Redmi Pad SE

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان

قیمت تبلت 10 اینچ Xiaomi Redmi Pad SE

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
پلازا دیجیتال
هزینه ارسال: 80 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان

تبلت Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022؛ نوت برداری با قلم!

سامسونگ گلکسی تب S6 لایت، قهرمان بی‌چون‌ و چرای دانشجوهایی هست که زندگی‌شون با نوت برداری، حاشیه‌نویسی روی اسلایدها و حل تمرین گره خورده. این تبلت با داشتن قلم S Pen در جعبه، تعادل بی‌نظیری بین قیمت و کارایی برای این دسته از کاربران ایجاد کرده و یک ابزار تخصصی برای مطالعه محسوب می‌شه. قیمت این تبلت برای نسخه پایه حدود 25 26 میلیون تومنه.

مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلیل برای خرید این تبلت، قلم S Pen هست. این قلم برخلاف رقیبش یعنی اپل پنسل، نیازی به شارژ شدن نداره، تأخیر بسیار کمی داره و به فشار دست حساسه. اما برگ برنده اصلی اینه که سامسونگ این قلم رو داخل جعبه تبلت قرار داده و شما رو از پرداخت هزینه اضافی چند میلیون تومانی بی‌نیاز می‌کنه.

گلکسی تب S6 لایت یک نمایشگر 10.4 اینچی از نوع TFT LCD با رزولوشن 2000 × 1200 پیکسل داره. صادقانه بگیم، این نمایشگر به شادابی و جذابیت پنل‌های OLED نیست، اما برای مطالعه و نوشتن کاملا مناسب و شفافه و جزئیات رو به خوبی نشون می‌ده. بدنه تبلت از آلومینیوم ساخته شده و با وزن حدود 467 گرم، بسیار سبک و خوش‌دسته که حمل کردنش در طول روز رو راحت می‌کنه.

تبلت Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022

مدل 2022 این تبلت از پردازنده اسنپدراگون 720G استفاده می‌کنه. این پردازنده یک غول پردازشی نیست، اما برای اجرای روان برنامه‌های یادداشت‌برداری، وب‌گردی، استفاده همزمان از دو برنامه در حالت Split-Screen (یک قابلیت حیاتی برای دانشجوها) و تماشای ویدیو کاملا قدرتمنده. البته باید اشاره کرد که رم 4 گیگابایتی این تبلت گاهی اوقات برای اجرای همزمان چند برنامه سنگین، کمی محدودکننده به نظر می‌رسه و ممکنه باعث بارگذاری مجدد اپ‌ها بشه. باتری 7040 میلی‌آمپر ساعتی هم عملکرد خوبی داره و برای یک روز کامل کلاس و مطالعه کافیه.

قیمت تبلت 10.2 اینچ Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
دیجی کالا
به همراه قلم
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
دیجی کالا
به همراه شارژر
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
پلازا دیجیتال
هزینه ارسال: 80 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان

قیمت تبلت 10.2 اینچ Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
دیجی کالا
WiFi
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
دیجی کالا
به همراه قلم
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان

تبلت Xiaomi Pad 6؛ همه‌فن‌حریف خوش‌قیمت

شیائومی پد 6 انتخاب اون دسته از دانشجوهاییه که فقط به درس فکر نمی‌کنن! این تبلت برای کسی ساخته شده که می‌خواد بعد از ساعت‌ها کلاس و مطالعه، یک تجربه بی‌نظیر از بازی و فیلم دیدن هم داشته باشه. پد 6 یک دستگاه همه‌فن‌حریفه که با داشتن قیمت حدود 31 32 میلیون تومنی، امکانات یک پرچمدار رو ارائه می‌ده.

ستاره اصلی این تبلت، نمایشگر فوق‌العاده اونه. یک پنل 11 اینچی با رزولوشن 2.8K (1800 × 2880 پیکسل) و نرخ نوسازی 144 هرتز! این مشخصات یعنی همه چیز، از ورق زدن کتاب‌های دیجیتال گرفته تا صحنه‌های اکشن بازی‌ها، به شکل باورنکردنی نرم و روان اجرا می‌شه. این نمایشگر از یک میلیارد رنگ، HDR10 و Dolby Vision هم پشتیبانی می‌کنه که اون رو به یک سینمای همراه برای تماشای فیلم و سریال تبدیل کرده. تراکم پیکسلی بالای 309 پیکسل در هر اینچ هم باعث شده متون فوق‌العاده واضح و خوانا باشن.

شیائومی در این تبلت از پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 870 استفاده کرده. این تراشه که زمانی در گوشی‌های پرچمدار استفاده می‌شد، قدرت پردازشی فوق‌العاده‌ای داره و به راحتی از پس اجرای برنامه‌های سنگین مهندسی، محیط‌های کدنویسی و بازی‌های گرافیکی روز برمیاد. حافظه داخلی از نوع سریع UFS 3.1 و رم 8 گیگابایتی هم تضمین می‌کنه که در کار با تبلت با هیچ کندی و لگی مواجه نشید.

تبلت Xiaomi Redmi Pad 6

باتری 8840 میلی‌آمپر ساعتی این تبلت دوام خوبی داره و با پشتیبانی از شارژ سریع 33 واتی، در زمان معقولی شارژ می‌شه. اما نکته مهم اینجاست که قلم هوشمند شیائومی (نسل دوم) و کیبورد مخصوص این تبلت باید جداگانه خریداری بشن. با اینکه تجربه کار با این لوازم جانبی خیلی خوبه، اما خریدشون هزینه نهایی تبلت رو بالا می‌بره و اون رو به رقباش نزدیک‌تر می‌کنه.

شیائومی پد 6 یک هیولای به تمام معنا در بازه قیمتی خودشه. اگه دنبال تبلتی هستید که هم بتونه از پس کارهای سنگین درسی بربیاد و هم بعد از دانشگاه، بهترین همراه شما برای بازی و سرگرمی باشه، پد 6 یک انتخاب بی‌نظیره؛ البته به شرطی که هزینه خرید لوازم جانبی رو هم در بودجه‌تون در نظر بگیرید.

قیمت تبلت 11 اینچ شیائومی Pad 6

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
پلازا دیجیتال
هزینه ارسال: 80 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان

تبلت Apple iPad Air (5th Gen, 2022)؛ سرمایه‌گذاری بلندمدت برای حرفه‌ای‌ها

آیپد ایر نسل ۵ اپل، نقطه طلایی در بین تبلت‌های این شرکته؛ مخصوصا برای دانشجوهای جدی که تبلت رو یک سرمایه‌گذاری بلندمدت می‌بینن. این مدل به گرونی آیپد پرو نیست، اما از نظر قدرت و کارایی یک جهش بزرگ نسبت به آیپد معمولی به حساب میاد.

اصلی‌ترین دلیل برای انتخاب آیپد ایر، تراشه فوق‌العاده قدرتمند M1 هست. این همون تراشه‌ایه که اپل در مک‌بوک‌های خودش استفاده می‌کرد و این یعنی قدرت پردازشی این تبلت در حد یک لپ‌تاپه. برای همین خیالتون از بابت اجرای هر برنامه سنگینی، از ویرایش ویدیو و طراحی گرافیک گرفته تا کامپایل کردن کد و اجرای نرم‌افزارهای تخصصی، کاملا راحته. این قدرت برای یک دانشجوی رشته‌های هنر، معماری یا کامپیوتر یک مزیت فوق‌العاده است.

آیپد ایر یک نمایشگر 10.9 اینچی Liquid Retina داره. درسته که نرخ نوسازی اون 60 هرتزه، اما کیفیت، دقت رنگ، روشنایی 500 نیتی و لایه لمینت شده اون باعث شده تا برای کارهای خلاقانه و طراحی یک گزینه عالی باشه. اما قدرت واقعی آیپد در اکوسیستم و سیستم‌عامل iPadOS نهفته است. هماهنگی بی‌نظیر با آیفون و مک، و دسترسی به بهترین و بهینه‌ترین اپلیکیشن‌های طراحی و یادداشت‌برداری مثل Procreate و GoodNotes، تجربه‌ای رو فراهم می‌کنه که در دنیای اندروید کمتر پیدا می‌شه.

تبلت Apple iPad Air 5th Generation 2022

این تبلت از نسل دوم اپل پنسل پشتیبانی می‌کنه که به صورت مغناطیسی به لبه آیپد می‌چسبه و شارژ می‌شه؛ تجربه‌ای بسیار بهتر و راحت‌تر از نسل اول قلم اپل. اما اینجا به بزرگ‌ترین نقطه ضعف آیپدها می‌رسیم: قیمت بسیار بالای لوازم جانبی. اپل پنسل 2 و کیبورد جادویی (Magic Keyboard) باید جداگانه و با هزینه زیادی خریداری بشن. این موضوع هزینه نهایی برای داشتن یک پکیج کامل رو به شدت بالا می‌بره.

قیمت اپل آیپد 10.9 اینچ Air 5th Generation 2022

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
پلازا دیجیتال
هزینه ارسال: 80 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان

قیمت اپل آیپد 10.9 اینچ Air 5th Generation 2022

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
پلازا دیجیتال
هزینه ارسال: 80 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان

تبلت Samsung Galaxy Tab S9 FE؛ تجربه پرچمدار با قیمت منطقی

گلکسی تب S9 FE جواب سامسونگ به آیپد ایر اپله که با توجه به نسخه رم و حافظه بین 33 تا 39 میلیون تومان قیمت داره. این تبلت ویژگی‌های پریمیوم و دوست‌داشتنی سری پرچمدار S9، مثل قلم S Pen و مقاومت در برابر آب رو با یک قیمت منطقی‌تر ارائه می‌ده و یک پکیج کامل و وسوسه‌انگیز برای دانشجوهاست.

یکی از خاص‌ترین و کاربردی‌ترین ویژگی‌های این تبلت، گواهی IP68 برای مقاومت در برابر آب و گرد و غباره. این یعنی اگه در کتابخونه یا کافه ناخواسته لیوان چای روی تبلت‌تون ریخت، لازم نیست نگران باشید! این یک مزیت فوق‌العاده کاربردیه که در هیچ تبلت دیگه‌ای در این کلاس قیمتی پیدا نمی‌شه و سامسونگ با این ویژگی، خودش رو از رقبا متمایز کرده. نمایشگر این تبلت در نسخه معمولی 10.9 اینچ و در نسخه پلاس 12.4 اینچه و از نوع IPS LCD با نرخ نوسازی 90 هرتزه. با اینکه مثل سری S9 اصلی، پنل AMOLED نداره، اما کیفیت بسیار بالایی داره و تجربه کاربری نرم و روانی رو فراهم می‌کنه.

قلب تپنده این تبلت، پردازنده اگزینوس 1380 سامسونگه. این یک تراشه میان‌رده قدرتمنده که به راحتی از پس تمام کارهای دانشجویی، وب‌گردی، اجرای همزمان چند برنامه و بازی‌های نیمه‌سنگین برمیاد، هرچند به قدرت M1 اپل یا اسنپدراگون 870 شیائومی نمی‌رسه. و البته، دوباره باید به ارزش فوق‌العاده قلم S Pen که داخل جعبه قرار داره اشاره کنیم. قابلیت Samsung DeX هم به شما اجازه می‌ده با اتصال تبلت به یک مانیتور، یک محیط کاری شبیه به دسکتاپ کامپیوتر داشته باشید که بهره‌وری شما رو چند برابر می‌کنه.

تبلت Samsung Galaxy Tab S9 FE؛ تجربه پرچمدار با قیمت منطقی

سامسونگ برای این تبلت یک باتری بزرگ 8000 میلی‌آمپر ساعتی (و 10090 میلی‌آمپر ساعتی برای مدل پلاس) در نظر گرفته که شارژدهی عالی رو تضمین می‌کنه. کیفیت اسپیکرهای استریو و حس کلی پریمیوم بودن دستگاه هم از دیگر نقاط قوت اونه.

گلکسی تب S9 FE برای دانشجوییه که یک تجربه اندرویدی سطح بالا با یک قلم فوق‌العاده و ویژگی‌های منحصربه‌فرد مثل مقاومت در برابر آب می‌خواد و قصد نداره هزینه یک تبلت پرچمدار رو بپردازه. این تبلت در سمت اندروید، کامل‌ترین پکیج ممکن در این بازه قیمتیه.

قیمت تبلت 10.9 اینچی سامسونگ گلکسی مدل Tab S9 FE

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید

قیمت تبلت 10.9 اینچی سامسونگ گلکسی مدل Tab S9 FE

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید

چطور تبلت مناسب مطالعه خودت رو انتخاب کنی؟

خب، حالا که با بهترین‌های بازار آشنا شدیم، وقتشه که ببینیم چطور باید از بین این گزینه‌ها، اون یکی که دقیقا به درد ما می‌خوره رو انتخاب کنیم. یادتون باشه، بهترین تبلت وجود نداره، اما “مناسب‌ترین” تبلت چرا! کافیه این چندتا سوال رو از خودتون بپرسید.

۱. نمایشگر: چشم‌هاتون رو دریابید!

  • اندازه: اگه تبلت رو زیاد با خودتون این‌ور و اون‌ور می‌برید و قابل حمل بودن براتون مهمه، مدل‌های 8 تا 9 اینچی مثل آیپد مینی گزینه‌های خوبین. اما برای مطالعه راحت‌تر و انجام چندکار همزمان (مولتی‌تسکینگ)، نمایشگرهای 10 تا 12 اینچی بهترین انتخاب هستن.
  • کیفیت (تراکم پیکسلی): دنبال عددی به اسم PPI یا “پیکسل در هر اینچ” بگردید. هرچی این عدد بالاتر باشه، متون و تصاویر واضح‌تر و شارپ‌تر دیده می‌شن. برای مثال، شیائومی پد 6 با تراکم پیکسلی حدود 309، متون رو کمی واضح‌تر از آیپد ایر با تراکم 264 نشون می‌ده.
  • تکنولوژی: اکثر تبلت‌های این لیست پنل IPS LCD دارن که کیفیت و رنگ‌های خیلی خوبی داره. پنل‌های OLED (مثل سری گلکسی تب S9 اولترا) کنتراست بی‌نهایت و رنگ مشکی عمیق‌تری دارن اما معمولا گرون‌ترن.
  • نرخ نوسازی (Refresh Rate): نرخ 60 هرتز برای مطالعه کاملا کافیه. اما نرخ‌های بالاتر مثل 90 یا 120 هرتز، تجربه کاربری رو موقع اسکرول کردن و گشت‌وگذار در منوها خیلی نرم‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کنن، اما یک ضرورت برای مطالعه نیستن.

۲. قلم و کیبورد: فقط برای کلاس گذاشتن نیست!

اگه رشته‌تون طوریه که باید روی جزوه‌ها یادداشت بردارید، مسائل ریاضی حل کنید یا نمودار بکشید، تبلت قلم‌دار یک نعمت بزرگه. اینجا یک دوراهی بزرگ وجود داره:

  • قلم S Pen سامسونگ: همراه سری S تبلت‌های سامسونگ (مثل S6 لایت و S9 FE) به صورت رایگان در جعبه قرار داره و نیازی به شارژ نداره.
  • قلم Apple Pencil: باید با هزینه زیاد و به صورت جداگانه خریداری بشه. حواستون باشه که مدل آیپدتون با کدوم نسل از قلم (نسل ۱ یا ۲) سازگاره، چون تجربه‌شون خیلی متفاوته.

کیبورد هم می‌تونه تبلت شما رو به یک جایگزین سبک برای لپ‌تاپ تبدیل کنه، مخصوصا برای تایپ کردن تکالیف و ایمیل زدن.

۳. باتری: همراه شما تا آخر کلاس!

دنبال تبلتی باشید که حداقل یک روز کامل کلاس و مطالعه رو دووم بیاره. ظرفیت باتری که با واحد میلی‌آمپر ساعت (mAh) مشخص می‌شه، یک معیار خوبه. به طور کلی، دنبال تبلت‌هایی با ظرفیت بالای 7000 میلی‌آمپر ساعت بگردید تا خیالتون از بابت شارژدهی راحت باشه. البته عمر باتری به بهینه‌سازی پردازنده و روشنایی صفحه هم بستگی داره.

۴. اکوسیستم و سیستم‌عامل: جنگ ابدی اندروید و iPadOS

این یکی از مهم‌ترین تصمیم‌هاست:

  • iPadOS (اپل): اگه آیفون یا مک‌بوک دارید، هماهنگی آیپد با اون‌ها بی‌نظیره. اپ استور پر از اپلیکیشن‌های باکیفیت و بهینه‌شده برای طراحی و یادداشت‌برداریه و اپل تا سال‌ها آپدیت نرم‌افزاری ارائه می‌ده. اما در مقابل، محدودیت‌های بیشتری در مدیریت فایل‌ها دارید و برنامه‌ها معمولا پولی و گرون‌ترن.
  • Android (سامسونگ، شیائومی و…): انعطاف‌پذیری خیلی بیشتری داره. به راحتی می‌تونید فایل‌ها رو با کشیدن و رها کردن منتقل کنید و به دنیایی از اپلیکیشن‌های رایگان دسترسی دارید. اما مشکل اینجاست که همه اپلیکیشن‌ها برای صفحه بزرگ تبلت بهینه نشدن. البته سامسونگ با رابط کاربری One UI و قابلیت DeX سعی کرده این مشکل رو حل کنه و یک تجربه کاری شبیه به دسکتاپ ارائه بده.

۵. بودجه: چقدر می‌خواید هزینه کنید؟

در نهایت همه چیز به جیب شما بستگی داره. در بازار می‌تونیم این دسته‌بندی رو داشته باشیم:

  • زیر ۱۵ میلیون تومان: این تبلت‌ها (مثل ردمی پد SE) عمدتا برای مطالعه، کتاب‌خوانی و تماشای ویدیو مناسبن.
  • ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان: این بازه، نقطه طلایی بازاره. بهترین گزینه‌ها برای یادداشت‌برداری (تب S6 لایت) و مدل‌های همه‌فن‌حریف (پد 6 و آیپد 10) در این محدوده قرار دارن.
  • بالای ۳۰ میلیون تومان: اینجا وارد قلمرو سرمایه‌گذاری می‌شید. تبلت‌هایی مثل آیپد ایر و تب S9 FE برای کسایی مناسبن که دنبال بهترین عملکرد و یک اکوسیستم قدرتمند برای کارهای جدی هستن.

و نصیحت آخر، فقط به قیمت خود تبلت نگاه نکنید! هزینه لوازم جانبی ضروری مثل قلم و کیبورد رو هم حتما در نظر بگیرید تا در نهایت از خریدتون کاملا راضی باشید.

تبلت برای مطالعه چی بخرم؟

بعد از این همه بررسی، شاید هنوز سردرگم باشید که بالاخره کدوم تبلت رو انتخاب کنید. بیاید یه جمع‌بندی خیلی سریع داشته باشیم تا کارتون راحت بشه:

  • فقط برای کتاب و PDF می‌خوام و بودجه‌م محدوده: بدون شک سراغ Xiaomi Redmi Pad SE برو. نمایشگر بزرگ و ۹۰ هرتزی، باتری عالی و اسپیکرهای فوق‌العاده‌اش توی این قیمت بی‌رقیبه. فقط یادت باشه که خبری از قلم و جزوه‌نویسی حرفه‌ای نیست.
  • عاشق نوت برداری و هایلایت کردنم: Samsung Galaxy Tab S6 Lite برای تو ساخته شده. قلم S Pen رایگان و کارآمدش، این تبلت رو به بهترین ابزار برای دانشجوهای درس‌خون تبدیل کرده. لازم نیست پول اضافی برای قلم بدی و تجربه نوشتن باهاش عالیه.
  • هم درس می‌خونم، هم اهل فیلم و بازی‌ام: Xiaomi Pad 6 رو انتخاب کن. نمایشگر ۱۴۴ هرتزی و پردازنده قدرتمندش هم برای درس خوندن عالیه و هم برای سرگرمی و بازی‌های سنگین کم نمیاره. فقط حواست باشه که باید برای قلم و کیبوردش جداگانه هزینه کنی.
  • دنبال یه پکیج کامل و بی‌دردسر اندرویدی‌ام: Samsung Galaxy Tab S9 FE یه گزینه عالی و متعادله. قلم S Pen داخل جعبه‌شه، ضدآبه و کیفیت ساخت بالایی داره. شاید قوی‌ترین پردازنده رو نداشته باشه، اما یه تجربه کامل و مطمئن رو بهت می‌ده.
  • حرفه‌ای فکر می‌کنم و کاربر اپل هستم: اگه محدودیت بودجه نداری و تبلت رو یه سرمایه‌گذاری بلندمدت برای کارهای جدی مثل طراحی یا برنامه‌نویسی می‌بینی، Apple iPad Air (5th Gen) با تراشه M1 بهترین انتخابه. قدرت خالص در کنار اکوسیستم بی‌نظیر اپل، تجربه‌ای رو بهت می‌ده که جای دیگه‌ای پیدا نمی‌کنی. البته باید جیبت رو برای خرید قلم و کیبورد گرون‌قیمتش هم آماده کنی!

امیدواریم با این راهنمای خرید بهترین تبلت برای مطالعه، بتونید بهترین رفیق دیجیتالی کتابخوانی یا دوران تحصیلتون رو پیدا کنید.

برای مشاهده لیست قیمت روز انواع مدل های تبلت موجود در بازار از فروشندگان معتبر هم میتونید به لیست قیمت تبلت موبونیوز مراجعه کنید.


نویسنده : صابر گلشاهی
تاریخ انتشار 4 ساعت پیش
برچسب ها
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید