بهترین هوش مصنوعی تبدیل صدا به متن
اگه حوصله تایپ کردن ندارید، میتونید از اپلیکیشنها یا سرویسهای هوش مصنوعی تبدیل صدا به متن استفاده کنید. این سرویسها، روی گوشی، کامپیوتر، لپتاپ و همه سیستمها نصب میشن و فقط کافیه یه میکروفن داشته باشید. اپلیکیشنهای مخصوصی برای تبدیل صدا به متن توسعه داده شده که افراد حتی در حین قدم زدن یا رانندگی کردن، به راحتی بتونن حرفی که میزنن رو به متن تبدیل کرده و بعدش برای مخاطبشون ارسال کنن. در ادامه قصد داریم چند نمونه از بهترین هوش مصنوعی تبدیل صدا به متن رو بهتون معرفی کنیم. همراه موبونیوز باشید.
1. اپلیکیشن ویرا (ایرانی)
اولین برنامهای که به شما معرفی میکنیم، یه برنامه ایرانیه. اپلیکیشن ویرا چند سالی میشه که توسط مهندسهای ایرانی توسعه داده شده و به طور ویژه روی هوش مصنوعی و تشخیص گفتار فارسی تمرکز داره. البته این اپلیکیشن از زبانهای دیگه هم پشتیبانی میکنه اما تمرکز اصلیش روی زبان فارسیه. ویرا با استفاده از هوش مصنوعی، حرفهایی که شما میزنید رو با دقت خیلی بالا به متن تبدیل میکنه. البته میتونید خطاهایی که به وجود میاد رو در آخر به صورت دستی اصلاح کنید.
اپلیکیشن ویرا علاوه بر اینکه قابلیت تبدیل صدا به متن رو داره، امکانات دیگهای هم در اختیار شما قرار میده. به عنوان مثال میتونید یه متن براش بنویسید و ازش بخواید که اونو تبدیل به فایل صوتی کنه. یا میتونید یه متنی رو بخونید و بعدش صدای شما رو به صدای افراد مشهور تغییر بده؛ افرادی مثل عادل فردوسی پور، جواد خیابانی، اکبر عبدی و … . ویرا یه دستیار صوتی هم داره که میتونید سوالاتی که دارید رو ازش بپرسید تا مثل ChatGPT در عرض چند ثانیه بهتون جواب بده.
2. کیبورد گوگل (Gboard)
یکی از سادهترین روشها برای تبدیل صدا به متن، استفاده از کیبورد گوگل روی گوشیتونه. کافیه این کیبورد رو دانلود کرده و به عنوان کیبورد اصلی گوشیتون معرفیش کنید تا قابلیت تبدیل صدا به متنش فعال بشه. این کیبورد هم روی گوشیهای اندرویدی و هم روی آیفونها قابل استفادهست و بخاطر اتصال با سرورهای گوگل و استفاده از هوش مصنوعی، دقت بالایی در تبدیل صدا به متن در اختیارتون قرار میده.
نکته مهمی که درباره این کیبورد وجود داره اینه که خوشبختانه از زبان فارسی هم پشتیبانی میکنه و میتونه صدای شما رو به متن فارسی تبدیل کنه. با نصب این کیبورد دیگه نیازی به اپلیکیشنهای ثانویه برای تبدیل صدا به متن ندارید و هربار که بخواید صداتونو به متن تبدیل کنید کافیه مرورگر یا صفحه چت پیامرسانتون رو باز کنید و کیبورد رو روی حالت زبان فارسی بذارید. حالا متنی که دوست دارید ارسال بشه رو کافیه که به زبون بیارید تا خیلی سریع به تکس تبدیل بشه. کیبورد گوگل که به جیبورد معروفه قابلیت شخصیسازی هم داره و میتونید تنظیمات زبان فارسی و ایموجیهای شخصی خودتون رو براش انتخاب کنید.
3. اپلیکیشن Live Transcribe
یکی دیگه از برنامههای تبدیل صدا به متن که توسط گوگل توسعه داده شده، اپلیکیشن Live Transcribe هست. این برنامه به طور خاص برای افراد ناشنوا و کمشنوا طراحی شده تا صداهای اطراف این افراد رو دریافت کرده و به صورت لحظهای روی صفحه نمایش گوشی نشون بده. این قابلیت به افراد کمک میکنه تا مکالمات بهتری داشته باشن و در تعاملهای اجتماعی شرکت کنن. Live Transcribe از هوش مصنوعی برای تشخیص صدا و تبدیلش به متن استفاده میکنه و دقت بالایی داره.
این برنامه از زبان فارسی پشتیبانی میکنه و قابلیتهایی مثل تغییر اندازه فونت، تنظیم رنگ پسزمینه و انتخاب زبانهای مختلف رو ارائه میده. Live Transcribe حتی میتونه نویزهای محیط رو تشخیص بده و فقط روی صدای انسان متمرکز بشه. الگوریتمهای هوش مصنوعی به کار رفته در این برنامه، دقت بالایی در تبدیل صدا به متن دارن. اما مشکلی که داره اینه که برای کار کردن به اتصال اینترنت نیاز داره و همیشه باید متصل باشه. مشکل دیگه این برنامه مربوط به سختافزار میشه و اگه میکروفن گوشیتون قوی نباشه، دقتش خیلی افت میکنه.
4. اپلیکیشن SpeechTexter
یکی دیگه از معروفترین برنامههای تبدیل گفتار به متن، اپلیکیشن ٰSpeechTexter هست. این برنامه بیش از 1 میلیون کاربر فعال در گوگل پلی استور داره و تونسته امتیاز 4 از 5 رو دریافت کنه. با نصب این برنامه روی گوشی، به راحتی میتونید صدای خودتون یا صدایی که در محیطهایی مثل جلسههای کاری یا کلاس درس پخش میشه رو به متن تبدیل کنید. سرعت و دقت این اپلیکیشن واقعا خوبه و حتی صدای کسایی که تند صحبت میکنن رو هم میتونه به راحتی به متن تبدیل کنه.
این اپلیکیشن قابلیتهای متنوعی مثل پشتیبانی از زبانهای مختلف، تنظیم سرعت گفتا و امکان ویرایش متنرو داره. همچنین، SpeechTexter به شما اجازه میده تا از فرمانهای صوتی برای انجام کارهای مختلف مانند ایجاد پاراگراف جدید، لغو و بازگرداندن تغییرات استفاده کنید. مثلاً میتونید برای باز کردن پرانتز بهش دستور صوتی بدید یا مشخص کنید که کدوم بخش از متن به ویرگول یا نقطه نیاز داره. برنامه SpeechTexter از بیش از 70 زبان دنیا پشتیبانی میکنه و خوشبختانه زبان فارسی هم در فهرستش دیده میشه.
5. اپلیکیشن Voice Notes
اگه دنبال محبوبترین اپلکیشن تبدیل صدا به متن گوگل پلی استور هستید، باید Voice Notes رو بهتون معرفی کنیم. این اپلیکیشن تونسته امتیاز 4.6 از 5 رو دریافت کنه. نکته مهم درباره این برنامه اینه که از زبان فارسی پشتیبانی میکنه و توی تستهایی که انجام دادیم دقتش بالای 90 درصده و به سرعت میتونه صدای شما رو به متن تبدیل کنه. Voice Notes در واقع یه اپلیکیشن یادداشت برداریه و خیلی شبیه Note خود گوشیه با این تفاوت که میتونید یادداشتهاتون رو بهش بگید تا به متن تبدیل کنه.
تنها مشکل این اپلیکیشن اینه که باید حتماً به اینترنت متصل باشه تا بتونه صدای شما رو به متن تبدیل کنه. در واقع سرور اصلی این برنامه در فضای ابری قرار داره. محیط کاربری این برنامه خیلی سادهست و تنها با چند اشاره میتونید زبان فارسی رو از فهرست انتخاب کرده و فعالش کنید. همچنین میتونید یادداشتهاتون رو کپی کنید یا به طور مستقیم توی پیامرسانها به اشتراک بذارید. این اپلیکیشن قابلیت ویرایش متن رو هم بهتون میده ولی دقتش اونقدر بالاست که خیلی نیازی به ویرایش پیدا نمیکنید.
6. اپلیکیشن OtterAI Transcribe Voice Notes
یکی دیگه از اپلیکیشنهای تبدیل صدا به متن که بیش از 1 میلیون کاربر در گوگل پلی استور داره، سرویس OtterAI هست که خیلیم معروفه. این برنامه با استفاده از هوش مصنوعی به شما کمک میکنه تا جلسهها، مصاحبهها و سخترانیها رو به طور کامل ضبط کنید و در نهایت به فایل متنی تبدیلش کنید. OtterAI با استفاده از فناوری تشخیص دا، کلمات رو تشخیص داده و به صورت بلادرنگ به متن تبدیلشون میکنه.
این برنامه فوقحرفهای میتونه صداها رو به متن تبدیل کنه و بعدش متن رو به صورت خلاصه دربیاره تا سریعتر بتونید بخونیدش. همچنین به سرویسهای مختلف گوگل و مایکرسافت متصل میشه و میتونید از اتصال این برنامه به اونها استفاده کنید. اما دو مشکل بزرگ داره؛ اول اینکه از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنه و مشکل دوم اینه که محیط کاربری به شدت پیچیدهای داره که برای کار کردن باهاش حتماً باید چندین ساعت وقت بذارید تا متوجه بشید.
7. اپلیکیشن Transcribe Meeting
اگه دوست دارید از کلاس درس یا جلساتی که شرکت میکنید، صدا ضبط کنید و علاوه بر صدا، متنش رو هم داشته باشید، اپلیکیشن Transcribe Meeting انتخاب مناسبیه. این برنامه تونسته امتیاز 4.8 از 5 رو در گوگل پلی ثبت کنه و بیش از 500 هزار کاربر فعال داره. ساختار Transcribe Meeting به این شکله که مثل یه ویس رکوردر عمل میکنه و میتونه صداهای محیط رو براتون ضبط کنه.
اما در مرحله بعد میتونید اون صداها رو به متن تبدیل کنید که این قابلیت فوقالعادهایه. حجم این برنامه نسبتاً زیاده و دلیلش امکانات متعددیه که داره. به عنوان مثال میتونید صدایی که ضبط کردید رو با حذف نویز محیط، باکیفیتتر کنید یا با استفاده از گوگل Gemini متن نهایی رو خلاصه کنید تا راحتتر خونده بشه. در این برنامه یه ربات هوشمند هم قرار داده شده که دستورات و سوالات شما رو پاسخ میده و عملاً از دستیار گوگل برای پاسخ دادن به سوالای شما استفاده میکنه. باید اشاره کنیم که این برنامه از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنه.
8. برنامه Notta
یکی از معروفترین برنامههای تبدیل صدا به متن، اپلیکیشن Notta هست. این برنامه بیش از 1 میلیون کاربر فعال اندرویدی داره و تونسته امتیاز 4 از 5 رو دریافت کنه. به طور کلی، برنامه پیچیده و سنگینی محسوب میشه ولی میتونید از امکانات خیلی زیادی که داره استفاده کنید. این برنامه حدود 60 زبان رو پشتیبانی میکنه که خبری از زبان فارسی نیست. اما امکاناتی مثل تبدیل صدا به متن به صورت بلادرنگ، تبدیل صدای ویدیو به متن، تبدیل صداهای تماس تصویری به متن و خروجی گرفتن از صدا و متن رو در اختیار شما قرار میده.
دقت این برنامه تا 98 درصد ارزیابی شده و به لطف پشتیبانی از هوش مصنوعی و فناوریهای تشخیص صدا، میتونه صداها رو در کسری از ثانیه به متن تبدیل کنه. بعد از تبدیل صدا به متن به راحتی میتونید با گزینههایی که داخل این برنامه قرار داده شده، اون متن رو در شبکههای اجتماعی یا برنامههای دیگه با دیگران به اشتراک بذارید. برنامه Notta انتخاب خوبی برای کساییه که میخوان ویدیوها رو زیرنویس کنن.
جمع بندی
برای افراد کمحوصله و تنبل که برای تایپ کردن پیامهای طولانی، نمیخوان وقت و انرژی بذارن، وجود یه ابزار هوش مصنوعی که صدا رو به متن تبدیل میکنه خیلی به درد بخوره. حتی دانشجوها و کسایی که دائم توی کلاس یا جلسات کاری هستن هم میتونن از این ابزارها برای مستندسازی یا یادداشت برداری استفاده کنن. ما در این مقاله چند نمونه بهترین هوش مصنوعی تبدیل صدا به متن رو بهتون معرفی کردیم. خیلی از این ابزارها از زبان فارسی پشتیبانی میکنن و برخی هم نمیکنن. شما هم میتونید اپلیکیشنهایی که استفاده میکنید رو در بخش دیدگاهها برامون بنویسید تا این فهرست کاملتر بشه.
آخرین مقالات
بهترین هندزفری شیائومی در هر بازه قیمتی
بهترین ابزارهای تبدیل گفتار به متن
از a56 سامسونگ تا حالا چی میدونیم؟
توضیح کامل هوش مصنوعی سامسونگ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.