اگه یه کم باتریش بهتر بود گزینه ی خوب تری بود
نقد و بررسی مشخصات گوشی iPhone 12 Pro Max اپل
اپل این سری آیفون 12 خودشو اواسط اکتبر 2020 معرفی کرد و بعد از تقریبا یک ماه راهی بازار کرد. آیفون 12Pro Max بزرگترین عضو خانواده 12 آیفون محسوب میشه و اپل تمام تلاششو کرده تا بهترین آیفونو بسازه! آیا موفق شده به این هدف برسه یا نه؟ جواب این سوالو تو بررسی آیفون 12 پرو مکس پیدا میکنیم.
طراحی و کیفیت ساخت iPhone 12 Pro Max
اولین بخش بررسی گوشی آیفون 12 پرو مکس طراحیه. قبل از اینکه بررسی این بخشو شروع کنیم باید گفت بالاخره اپل تصمیم گرفته عقب گرد کنه و برگرد به دوران طلایی خودش. طراحی 12Pro Max کاملا شبیه آیفون های سری 4 و 5 شده و این اتفاق هم میتونه برای آیفون بازا نوستالژی باشه هم یک تغییر برای ظاهر سری جدید آیفون ها. اپل توی بخش طراحی آیفون های سری 12 از طراحی تخت استفاده کرده البته اپل بین اعضای خانواده سری 12 تفاوت هایی هم قائل شده که در ادامه بررسیش میکنیم.
قاب پشتیو یک صفحه کاملا تخت شیشه ای پوشونده که با یک لایه از سرامیک محافظت میشه. همین جا اولین تفاوت 12Pro Max با بقیه اعضای خانواده معلوم میشه! این صفحه تخت شیشه کاملا ماته و همین ماتی باعث شده که جای اثر انگشت خیلی کم روی قاب پشتی معلوم شه! قاب مربعی دوربین ها بالا سمت چپ قرار گرفته. داخل این قاب سه تا دوربین، سنسور تشخیص عمق، فلش دوربین و میکروفون به صورت جمع و جور دور هم جمع شدن. مثل همیشه وسط قاب پشتی سیب گاز زده اپل خودنمایی میکنه. فریم میانی این گوشی از فولاد ضد زنگ ساخته شده که این فریم میانی برخلاف قاب پشتی سطح براقی داره و جای اثر انگشت به شدت روی فریم میانی معلوم میشه. توی قسمت پایینی این گوشی مثل چند سال اخیر خبری از جک هندزفری نیست و فقط درگاه شارژ lightning به همراه اسپیکر و میکروفون قرار داره. لبه سمت راست فقط و فقط دکمه پاوره و دیگه خبری از خشاب سیم کارت روی لبه سمت راست نیست. نگران نباشید خشاب سیم کارت حذف نشده و به جای لبه سمت راست رفته روی لبه سمت چپ به همراه دکمه های کنترل صدا و دکمه اختصاصی silent نشستن کنار هم. لبه بالایی هم بهترین مکان برای استراحت کردنه چون هیچ خبری اون بالا نیست. قبل از اینکه بریم سراغ بخش دوم باید در مورد طراحی و حرف و حدیث ها و حواشی 12Pro Max چند تا نکته بگیم. طراحی تخت برای پسر بزرگ خانواده همچین بی نقص نیست. این مدل طراحی باعث میشه وقتی گوشیو به مدت زیاد توی دستتون نگه دارید و باهاش کار کنید اذیت شید. در نتیجه طراحی تخت با توجه به ابعاد بزرگ 12 Pro Max ایده خوبی نبوده! نکته آخر که باید بهش اشاره شه قاب مربعی دوربین هاست. بیرون زدگی دوربین ها نسبت 11Pro Max بیشتر شده و اندازه فریم دایره ای لنز ها هم بزرگتر شده که زیاد از نظر بصری جذاب نیست.
کیفیت نمایشگر iPhone 12 Pro Max
پنل جلویی 12Pro Max مثل تمام گوشی ها اختصاص داره به صفحه نمایش. قبل از اینکه بریم برای بررسی و مشخصات فنی صفحه نمایش اولین چیزی که جلب توجه میکنه قسمت بالای صفحه نمایشه که هیچ تغییری نسبت به 11Pro Max اتفاق نیفتاده و همونجوری بزرگ و بدقواره اون بالا جا خوش کرده. آیفون بهترین صفحه نمایش ممکن رو برای این گوشی در نظر گرفته. صفحه نمایش 6.7 اینچ به اسم Super Retina XDR OLED. رزولوشن این صفحه نمایشگر 1287 در 2778 پیکسله که قابلیت پشتیبانی از HDR10 و Dolby Vision داره. این نمایشگر بیش از 87 درصد از پنل جلوییو به خودش اختصاص داده. راستی نمایشگر این گوشی مثل قاب پشتی به وسیله یک لایه سرامیکی محافظت میشه. اپل ادعا کرده که این لایه سرامیک، مقاومت 12Pro Max رو نسبت به سری 11 مقاوم تر کرده که همچین ادعای بی راهی هم نیست.در مورد این نمایشگر باید گفت که رنگ به بهترین شکل ممکن به شما نمایش داده میشه. کنتراست بی نظیر، عمق رنگ مشکی و کلی مزیت دیگه که باعث شده نمایشگر 12Pro Max یکی از بهترین نمایشگر های موجود باشه. تنها نکته منفی این نمایشگر نرخ تازه سازی تصویره که ظاهرا اپل قصد نداره بیشتر از 60Hz برای نمایشگر گوشی های خودش اختصاص بده!!! البته این 60Hz شما رو اصلا اذیت نمیکنه و حسابی از نگاه کردن به این نمایشگر لذت خواهید برد. در کل باید بگم که این نمایشگر معرکس.
باتری و شارژدهی iPhone 12 Pro Max
اپل بازم بر خلاف تمام کمپانی ها عمل کرده و از باتری عجیب غریبی برای این گوشی استفاده نکرده. باتری با ظرفیت تقریبی 3650 میلی آمپر داخل این گوشی قرار داره که نسبت به 11Pro Max حدود 300 میلی آمپر ظرفیت کمتری داره. نکته جالب اینجاست که این گوشی شارژدهی بهتری نسبت به 11Pro Max داره و تقریبا یک روز کامل به شما شارژدهی میکنه. پس ظرفیت پایین باتری باعث نشده عملکرد شارژدهی این گوشی دچار مشکل بشه.همونطور که میدونید اپل طی یک اقدام عجیب و برای محافظت از محیط زیست آداپتور شارژ رو از داخل جعبه آیفون های سری 12 حذف کرد! در نتیجه این گوشی آداپتور نداره برای اینکه این گوشی رو شارژ کنید یا باید از قبل آیفون داشته باشید که از آداپتور گوشی قبلی استفاده کنید و یا اینکه برای این گوشی به توصیه خود اپل، آداپتور 20W بخرید. با این توضیحات شارژ شدن کامل این گوشی تقریبا 75 دقیقه طول میکشه که عملکرد خوب و قابل قبولی داره. مورد باتری و شارژدهی این گوشی اصلا برای بازی کردن خوب نیست و تقریبا به صورت 3 ساعت مداوم میتونید با این گوشی بازی کنید که این اصلا خبر خوبی برای گیمر ها نیست. نکته آخر در مورد باتری و شارژدهی 12Pro Max استفاده از تکنولوژی جدیدیه که اپل معرفی کرده. اسم این تکنولوژی جدید مگ سیفه (MagSafe) که سخت افزار این قابلیت زیر قاب پشتی قرار داره و کلی امکانات به شما میده که یکی از اون امکانات شارژ کردن گوشی به کمک این تکنولوژیه. اگر MagSafe رو به آداپتور 20W وصل کنید، 15W خروجی به شما میده و مدت زمانی که طول میکشه تا گوشی شما با این روش به صورت کامل شارژ بشه احتمالا به 3 ساعت هم برسه. در نتیجه این تکنولوژی هنوز نتونسته اونجوری که باید باشه!
امنیت iPhone 12 Pro Max
اپل برای بخش امنیت 12Pro Max عملا هیچ تلاشی نکرده. برای بخش امنیت دقیقا شبیه 11Pro Max سیستم تشخیص چهره یا همون Face ID به همراه حسگر اثر انگشت که زیر نمایشگر قرار داره. البته باید گفت که در هر دو بخش بهترین عملکرد رو داره و کاملا شما رو راضی نگه میداره.
عملکرد دوربین iPhone 12 Pro Max
بخش دوربین 12Pro Max از سه تا سنسور تصویر و یک سنسور LiDAR تشکیل شده. سنسور اصلی 12 مگاپیکسل که به صورت Wide تصویر برداری میکنه، سنسور تله فوتو 12 مگاپیکسلی، سنسور 12 مگاپیکسلی Ultra Wide و یک سنسور LiDAR برای تشخیص عمق میدان. به دلیل اینکه بخش دوربین 12Pro Max به شدت دنیای وسیعی داره پس بهتره بررسی دوربین رو داخل یک پست به صورت اختصاصی بررسی کنیم. در نتیجه برای بررسی دوربین 12Pro Max منتظر ویدئو بررسی این بخش باشید.
سخت افزار و پردازنده iPhone 12 Pro Max
اپل تو بخش پردازنده و سخت افزار هم برای مخاطبش سورپرایز داشته و اولین پردازنده 5 نانومتری خودش به عنوان قلب تپنده داخل 12Pro Max قرار داده. پردازنده این گوشی A14 Bionic همونطور که گفته شد آخرین مدل پردازنده های اختصاصی اپله. گوشی های اپل یکی از بهترین سخت افزار های ممکنو داشته و داره. پس در مورد پردازنده این گوشی اصلا جای هیچ نگرانی نیست. هیچ لگ و باگی زمان بازی وجود نداره و تمام بازی های گرافیکی سنگین موجود رو با بهترین کیفیت ممکن اجرا میکنه. تنها نکته منفی که وجود داره داغ کردن گوشی زمان بازی کردن و یا استفاده طولانی مدت از دوربینه که با توجه به پردازنده 5 نانومتری انتظار این اتفاقو نداشتیم.
نرم افزار و رابط کاربری iPhone 12 Pro Max
بعد از بخش سخت افزار تو بررسی آیفون 12Pro max نوبت بخش نرم افزار و رابط کاربریه. این گوشی با رابط کاربری اختصاصی اپل به نام IOS عرضه شده که ورژن 14 این رابط کاربریه. رابط کاربری اپل به شدت عملکرد خوبی داره و حس خیلی خوبی به شما میده. اما یک نکته منفی برای رابط کاربری وجود داره که همون باگ های همیشگی بعد از انتشار ورژن های ابتدایی هر آی او اسه. که قطعا با آپدیت شدن ورژن رابط کاربری این باگ ها به صفر میرسه.
عملکرد اسپیکر iPhone 12 Pro Max
اسپیکر این گوشی همونطور که از یک گوشی پرچم داره انتظار میره به صورت استریو هستش. اسپیکر این گوشی به شدت عملکرد خوبی داره. حجم صدای بالا، تفکیک صدا، کیفیت صدای خروجی و کلی اتفاقای خوب دیگه که میشه به راحتی اسپیکر این گوشیو بهترین اسپیکر موجود در بازار دونست.
جمع بندی
رسیدیم به بخش جمع بندی، تو بررسی آیفون 12Pro Max به همه نقاط گوشی اشاره کردیم به جز دوربین که قرار شد به صورت جداگانه و مفصل مورد بررسی قرار بگیره. در مجموع باید گفت اپل تونسته بهترین گوشی خودشو برای سال 2020 معرفی کنه. طراحی جذاب، سخت افزار قوی، صفحه نمایش بی نظیر و دوربین عالی. 12Pro Max امتیاز تقریبا کامل رو برای بهترین گوشی سال میتونه بگیره.
کیفیت عالی دوربین، عملکرد فوق العاده سخت افزار در کنار طراحی بسیار با کیفیت و رابط کاربری بی نظیری که به خوبی با سخت افزار این گوشی هماهنگ شده باعث میشن آیفون 12 پرو مکس یکی از بهترین ها در این بازه ی باشه.
داغ شدن گوشی و عملکرد نامناسب باتری در حال بازی کردن و همچنین قسمت بالای صفحه نمایش که بزرگ و بدقوارس از نکات منفی آیفون 12 پرو مکس بشمار میرن.
بله، آیفون 12 پرو مکس با پارت نامبر ZA/A و چین از دو سیم کارت فیزیکی پشتیبانی میکنه. اما نسخه های دیگه در ایران فقط یک سیمکارت فیزیکی رو پشتیبانی میکنن.
آخرین مقالات
فقط برای عاشقان وان پلاس!
بهترین برنامه زیرنویس در iOS
تجربه استفاده 6 ماهه!
تو هر بازه قیمتی کدوم گوشی ارزش خرید بیشتری داره؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.