مقایسه ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

ایرپادهای اپل اولین بار در سال 2016 معرفی شدن و به دلیل کیفیت بالا، شکل ظاهری و امکاناتی که داشتند، خیلی زود مورد توجه قرار گرفتن. در سپتامبر 2024 کمپانی اپل از دو مدل ایرپاد جدید رونمایی کرد؛ ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2 نسل جدید با درگاه USB-C. این دو مدل ایرپاد هم از نظر طراحی ظاهری و هم ویژگی‌هایی مانند کیفیت و حجم صدا، حذف نویز فعال و طول عمر باتری با هم تفاوت‌هایی دارن که باعث شدن قیمت ایرپاد پرو 2 بیشتر از ایرپاد 4 باشه. حالا با این مقدمه، کدوم ایرپاد ارزش خرید بالاتری داره؟ با مقایسه ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2 همراه ما باشید تا زیر و بم این دو محصول اپل رو در بیاریم.

 

مقایسه طراحی ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

قبل از هرچیز باید اشاره کنیم که ایرپاد 4 در دو نسخه با قابلیت حذف نویز فعال (ANC) و بدون این قابلیت عرضه شده که تفاوت قیمتی در حدود 50 دلار با هم دارن. اما ایرپاد پرو 2 به این قابلیت مجهز شده و نسخه معمولی نداره. شاید مهم‌ترین تفاوت این دو ایرپاد در وجود سری سیلیکونی با ابعاد مختلف در ایرپاد پرو 2 باشه که این موضوع در ایرپاد 4 وجود نداره. این سری‌های سیلیکونی اندازه‌های مختلفی دارن که می‌تونید برای ایزوله کردن بهتر، از هر کدوم که خواستید استفاده کنید.

مقایسه طراحی ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

وزن گوشی این ایرپادها با هم فرق می‌کنه. وزن گوشی‌های ایرپاد 4 حدود 4.3 گرم و وزن گوشی‌های ایرپاد پرو 2 حدود 5.3 گرمه که خب خیلی با هم تفاوت زیادی نداره. موضوع دیگه، تفاوت ساقه‌های این دو ایرپاده. ایرپاد 4 ساقه‌ای کوتاه‌تر و طراحی گردتری نسبت به نسل‌های قبلی خودش داره و از ساقه ایرپاد پرو 2 هم کوتاه‌تره. حسگرهای روی ساقه‌های هر دو ایرپاد فعال هستن با این تفاوت که می‌تونید با حسگر لمسی روی ایرپاد پرو 2، ولوم صدای موسیقی رو هم کم و زیاد کنید که در ایرپاد 4 چنین قابلیت وجود نداره.

به طور کلی، برای کسایی که به سری‌های سیلیکونی حساسیت دارن و دوست دارن همون سبک قدیمی ایرپادها رو تجربه کنن، ایرپاد 4 انتخاب بهتریه اما اگه دوست دارید ایرپاد کامل توی گوشی شما قرار بگیره و صداهای بیرون به گوش نرسه، ایرپاد پرو 2 با سری‌های سیلیکونی و طراحی ارگونومیک، این ایزوله‌سازی رو به بهترین شکل انجام داده.

طراحی کیس

کیس شارژ این دو ایرپاد از نظر طراحی و امکانات با هم تفاوت‌هایی داره. اولین تفاوتی که به راحتی متوجه میشید، اندازه و شکل ظاهری کیس‌هاست. کیس ایرپاد پرو 2 یه کم بزرگ‌تره ولی ایرپاد 4 کیس جمع‌وجورتری داره. تفاوت اندازه اونقدری نیست که اذیتتون بکنه و هر دو خیلی راحت توی جیب جا می‌گیرن. هر دو کیس از شارژ بی‌سیم Qi پشتیبانی می‌کنن با این تفاوت که کیس ایرپاد پرو 2 از شارژ MagSafe هم پشتیبانی می‌کنه که اتصال مغناطیسی قوی‌تری و سرعت شارژ بالاتری داره.

مقایسه طراحی ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

روی کیس ایرپاد پرو 2 یه اسپیکر قرار داده شده که این اسپیکرها روی کیس ایرپاد 4 بدون ANC وجود نداره. این اسپیکر برای پیدا کردن کیس یا اعلان‌ها به دردتون می‌خوره و با تولید صدا، می‌تونه مشکلتونو حل کنه. یکی دیگه از تفاوت‌های طراحی کیس‌ها، وجود حلقه آویز روی بدنه کیس ایرپاد پرو 2 هست که برای اتصال بند یا آویز طراحی شده و می‌تونید این بند رو بهش وصل کنید و به راحتی کیس رو به دسته کلید یا کوله‌پشتی‌تون متصل کنید تا گم نشه.

استانداردهای محافظتی

هر دو ایرپاد تونستن گواهینامه IP54 رو دریافت کنن و در برابر گرد و غبار، عرق، آب و رطوبت بسیار مقاوم هستن. توجه داشته باشید که غوطه‌ور شدن این ایرپادها در آب مساویه با خراب شدن اونها و این استاندارد محافظتی نشون میده که می‌تونید توی روزهای بارونی به شکل محدود از این ایرپادها استفاده کنید و خراب نمیشن ولی بهتره بازم ریسک نکنید. در ضمن، وقتی گوشی‌ها خیس یا مرطوب هستن، به هیچ وجه اونها رو داخل کیس شارژ قرار ندید چون ممکنه خراب بشن.

مقایسه پردازنده‌های ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

هر دو ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2 از تراشه H2 استفاده می‌کنن. تفاوت در جزئیاته! مثلاً نسخه معمولی ایرپاد 4 با اینکه از همون تراشه H2 استفاده می‌کنه ولی قابلیت نویز کنسلینگ نداره. یا ایرپاد 4 مجهز به ANC با اینکه به قابلیت حذف نویز فعال و حالت Transparency و Adaptive Audio مجهز شده اما ایرپاد پرو 2 تا دو برابر کیفیت بالاتری نسبت به ایرپاد 4 برای حذف نویز در اختیار کاربرهاش قرار میده. اما به طور کلی، هر دور ایرپاد چیپست یکسانی دارن.

مقایسه کیفیت صدا ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

برای بررسی کیفیت صدای این ایرپادها بهتره هرکدومو جداگانه ارزیابی کنیم. ایرپاد پرو 2 صدایی پرحجم با وضوح بالا و تعادل فرکانسی خوب ارائه میده. تقویت کننده‌های جدید اپل که روی تراشه H2 قرار داده شده، به طور مستقیم روی حجم و کیفیت صدای این ایرپاد تاثیر گذاشته و صدایی شفاف و با توجه به جزئیات رو به گوش شما می‌رسونه. به طور کلی، صدایی که با ایرپاد پرو 2 می‌شنوید به لطف ایزوله کردن از طریق سری‌های سیلیکونی و تقویت کننده‌ها، بسیار پرحجم و باکیفیته.

مقایسه کیفیت صدا ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

ایرپاد 4 معماری آکوستیک داخلی جدید داره که بخاطر درایورهای جدیدش، اعوجاج‌های صدایی رو کم‌تر می‌کنه. همچنین تقویت‌کننده‌هایی برای بلندتر کردن ولوم صدا در این ایرپاد استفاده شده. باید اشاره کنیم که به دلیل استفاده از قابلیت اکولایزر تطبیقی (Adaptive EQ) در هر دو ایرپاد، صداها به طور خودکار با شکل گوش شما تطبیق داده میشه اما به خاطر عایق‌بندی بهتر ایرپاد پرو 2، کیفیت صداهایی که می‌شنوید، بیشتره.

مقایسه میکروفن ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

هر دو ایرپاد به دو میکروفن مجهز شدن که صدای شما رو با کیفیت و وضوح بالاتری دریافت کرده و منتقل کنن. یه تکنولوژی مخصوصی که در میکروفن‌ها دیده میشه، تکنولوژی Beamforming هست که روی افزایش کیفیت میکروفن اثرگذاره. این فناوری به میکروفن‌ها کمک می‌کنه تا روی صدای کاربر تمرکز بیشتری داشته باشه و نویزهای محیطی رو کمتر کنه. به عبارت دیگه، میکروفن‌ها به صورت هوشمند، جهتی رو انتخاب می‌کنن که صدای کاربر از اون طرف میاد و صداهای دیگه رو کمتر دریافت می‌کنن.

اما به طور کلی، به دلیل الگوریتم‌های به کار رفته در نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای دقیق ایرپاد پرو 2، کیفیت مکالمه و استفاده از میکروفن این ایرپاد بهتر از ایرپاد 4 هست و اگه براتون کیفیت میکروفن خیلی اهمیت داره، بهتره ایرپاد پرو 2 رو انتخاب کنید.

مقایسه قابلیت نویز کنسلینگ ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

همونطور که پیش از این گفتیم، ایرپاد 4 در دو نسخه با قابلیت نویز کنسلینگ و بدون این قابلیت تولید شده که قیمت‌هاشون با هم متفاوته. ولی برای ایرپاد پرو 2 این قابلیت به صورت پیش‌فرض وجود داره. علاوه بر حذف نویز فعال، ایرپاد پرو 2 ویژگی خاصی داره که می‌تونید در حین گوش دادن به موسیقی، صدای محیط اطراف رو به صورت کنترل شده بشنوید. این حالت به صورت هوشمند صداهای بلند و ناگهانی اطراف، مثل صدای آژیر پلیس رو کاهش میده. به طور کلی اگه حذف نویز براتون خیلی مهمه، قطعاً ایرپاد پرو 2 در این زمینه دست بالاتر رو نسبت به ایرپاد 4 داره.

مقایسه باتری ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

مقایسه باتری ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

وضعیت باتری و شارژدهی این دو ایرپاد تقریباً در یک سطحه و نمیشه گفت که خیلی تفاوت چشمگیری با هم دارن. گوشی‌های ایرپاد 4 با یه بار شارژ کامل تا 5 ساعت شارژدهی می‌کنن این در حالیه که گوشی‌های ایرپاد پرو 2 تا 6 ساعت می‌تونن شارژدهی کنن. همینطور که می‌بینید خیلی با هم فرق نمی‌کنن. کیس شارژ این دو مدل ایرپاد هم تا 30 ساعت می‌تونه شارژدهی داشته باشه.

مقایسه قابلیت‌های خاص ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2

هرکدوم از این ایرپادها، ویژگی‌های خاص خودشونو دارن؛ مثلاً ایرپاد 4 بعد از اینکه داخل گوش قرار گرفت، حالت گوش رو متوجه میشه و صدایی که تولید می‌کنه بهینه‌ترین حالت ممکنه. پشتیبانی از حالت‌های تولید صدای فراگیر رو هم که هردوی این ایرپادها دارن. اما دو تا موضوع خاص که روی ایرپاد پرو 2 وجود داره و برای ایرپاد 4 دیده نمیشه رو در ادامه معرفی می‌کنیم.

اول از همه اینکه ایرپاد پرو 2 طوری طراحی شده که می‌تونید با کشیدن انگشت روی ساقه ایرپاد، ولوم صدا رو کنترل کنید. این قابلیت به شما اجازه میده بدون نیاز به خود گوشی، تنها با کشیدن انگشت روی ایرپاد، صدا رو توی محیط‌های مختلف، کم و زیاد کنید.

مورد دوم اینه که ایرپاد پرو 2 می‌تونه به عنوان سمعک طبی برای کسایی که مشکل شنوایی دارن هم مورد استفاده قرار بگیره. شرکت اپل تونسته مجوزهای لازم برای این موضوع رو دریافت کنه و صدای محیط با تقوی کننده‌های ایرپاد با حجم بیشتری به گوش افرادی که مشکل شنوایی دارن می‌رسه.

کدامیک ارزش خرید دارد؟ ایرپاد 4 و ایرپاد پرو 2؟

ایرپاد 4 در بازار ایران با قیمت حدود 11 تا 13 میلیون تومان و ایرپاد پرو 2 سال 2023 با قیمت حدود 14 تا 16 میلیون تومان فروخته میشه. البته نسخه بدون ANC ایرپاد 4 حدود یک میلیون ارزون‌تره. اگه دنبال ایرپاد کلاسیک با سری پلاستیکی هستید و خیلی هم نمیخواید هزینه کنید، ایرپاد 4 رو بخرید. اما اگه دنبال آخرین تکنولوژی‌های اپل هستید، ایرپاد پرو 2 امسال که به ورودی شارژ USB-C مجهز شده، انتخاب بهتریه. این ایرپاد، سری‌های سیلیکونی با اندازه‌های مختلف داره و از نظر ایزوله کردن گوش برای شنیدن صدا عملکرد بهتری ارائه میده.

قیمت هندزفری بلوتوث اپل AirPods 4

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
پلازا دیجیتال
هزینه ارسال: 80 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان
نیک دیجی
ارسال با هماهنگی
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
تکنولایف
هزینه ارسال: 65 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان

قیمت هندزفری بلوتوثی اپل مدل AirPods 4 ANC

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
پلازا دیجیتال
هزینه ارسال: 80 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان
نیک دیجی
ارسال با هماهنگی
تکنولایف
هزینه ارسال: 65 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان

قیمت هندزفری بلوتوث اپل AirPods Pro 2nd Generation 2023

فروشنده توضیحات شرایط ارسال قیمت و خرید
نیک دیجی
ارسال با هماهنگی
دیجی کالا
هزینه ارسال: 59 هزار تومان
تکنولایف
هزینه ارسال: 65 هزار تومان | تحویل حضوری تهران رایگان
نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 14 ساعت پیش
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید