مقایسه ایرپاد 3 با ایرپاد 4 اپل
چند ماه قبل که شرکت اپل (Apple) از ایرپاد 4 رونمایی کرد، شاید خیلیها فکر میکردن این ایرپاد از همه نظر بهتر از ایرپاد 3 عمل میکنه. اما به مرور زمان، با بررسیها و تجربههای کاربرها مشخص شد که این گزاره میتونه اشتباه باشه و Airpods 3 در بعضی از پارامترها بهتر از نسل جدید عمل میکنه! البته نمیشه پیشرفتهایی که در محصول جدید اپل به وجود اومده رو نادیده گرفت. سوال اساسی اینه که کدومو بخریم؟ ایرپاد 3 یا ایرپاد 4 که تقریباً توی یه محدوده قیمت هم هستن! با مقایسه ایرپاد 3 با ایرپاد 4 همراه موبونیوز باشید.
- فهرست مطالب
- مقایسه طراحی ایرپاد 3 با ایرپاد 4 اپل
- طراحی کیس
- استانداردهای محافظتی
- مقایسه پردازندههای ایرپاد 3 و ایرپاد 4
- مقایسه کیفیت صدا ایرپاد 3 و ایرپاد 4
- مقایسه میکروفن ایرپاد 3 و ایرپاد 4
- مقایسه قابلیت نویز کنسلینگ ایرپاد 4 و ایرپاد 3
- مقایسه باتری ایرپاد 3 و ایرپاد 4
- مقایسه قابلیتهای خاص ایرپاد 3 و ایرپاد 4
- کدامیک ارزش خرید دارد؟ ایرپاد 3 یا ایرپاد 4؟
مقایسه طراحی ایرپاد 3 با ایرپاد 4 اپل
طراحی ایرپاد 4 نسبت به ایرپاد 3 تغییر چشمگیری نداشته و به طور کلی خیلی شبیه به هم هستن. اما اگه کمی که ریزبین باشید میبینید که ایرپاد 4 از نظر اندازه، کمی کوچیکتر طراحی شده و حفرهای که صدا ازش خارج میشه، تغییر زاویه کمی داشته و بخشهایی که مربوط به نویز کنسلینگ میشه تغییر اندازه و تغییر مکان دادن. اگه بخوایم تفاوتهای ظاهری این دو ایرپاد که هر دو از نوع داخلی گوشی (In-Ear) هستن رو در چند جمله خلاصه کنیم باید بگیم که:
- ایرپاد 4 اندازه کوچیکتری نسبت به ایرپاد 3 داره.
- ساقه ایرپاد 4 کوتاهتر و باریکتره و کمی هم صیقلی (گرد) طراحی شده.
- محل قرارگیری سنسورهای حذف صدای مزاحم روی دو ایرپاد تغییر کرده
طراحی کیس
اما کیس ایرپاد 4 در مقابل کیس ایرپاد 36 تغییرات زیادی داشته. اول از همه اینکه اندازه کیس چند میلیمتری کوچیکتر شده که البته خیلی حس نمیشه. اما مهمتر از اون اینه که دیگه خبری از دکمهای که برای اتصال ایرپاد به گوشی بود، نیست و ایرپاد 4 این دکمه رو حذف کرده. به جاش، روی قاب جلوی کیس، روی نشانگر LED، دکمه لمسیای قرار داده که با دو بار اشاره کردن روی این دکمه، ایرپاد برای اتصال با گوشی توی حالت آمادهباش قرار میگیره.
زیر بدنه کیس هم به کلی عوض شده. زیر کیس ایرپاد 3 فقط پورت شارژ USB-C وجود داشت اما زیر کیس ایرپاد 4 علاوه بر این پورت، یه میکروفن و یه اسپیکر هم قرار داده شده. وقتی کیس شارژ ایرپاد 4 رو گم کردید، کافیه از قابلیت Find My استفاده کنی تا از اسپیکرهای کیس شارژ صدایی پخش بشه تا بتونید پیداش کنید.
استانداردهای محافظتی
ایرپاد 3 با استاندارد IPX4 و ایرپاد 4 با استاندارد IP54 ساخته شده. این دو تا با هم چه تفاوتی دارن؟ ایرپاد 3 در برابر پاشش قطرات آب و تماس با رطوبت و خیسی مقاومه و اون حرف X نشون میده که هیچ اطلاعاتی درباره مقاومت این ایرپاد در برابر گرد و غبار بدست نیومده. اما ایرپاد 4 هم در برابر پاشش قطرات آب مقاومه و هم توی شرایط گرد و غبار شدید میتونید ازش استفاده کنید. این یعنی ذرات ریز خاک نمیتونه وارد این ایرپاد بشه و بهش آسیب بزنه. بنابراین از نظر استانداردها، ایرپاد 4 بهتر از ایرپاد 3 عمل میکنه.
مقایسه پردازندههای ایرپاد 3 و ایرپاد 4
ایرپاد 3 اپل از تراشه H1 استفاده میکنه که نسل قبلی تراشههای مخصوص ایرپادها محسوب میشه. این تراشه سرعت اتصال بالایی برای ایرپاد 3 به وجود آورده و از نظر پایداری و کیفیت هم در حد عالیه. صداهایی که توسط این تراشه پردازش و تولید میشه، کیفیت بالایی دارن و دستیار صوتی Siri برای این ایرپاد همیشه آمادهست و با گفتن Hey Siri به سرعت فعال میشه.
برای ایرپاد 4 از تراشه H2 استفاده شده که در زمینه حذف نویز و کاهش صدای محیط اطراف، عملکرد خوبی داره. کیفیت صدا با این تراشه بهبود پیدا کرده، امکان دسترسی به Siri بهتر شده و مصرف باتری ایرپاد هم کاهش پیدا کرده. بنابراین در زمینه پردازنده، ایرپاد 4 یه قدم جلوتر از ایرپاد 3 گام بر میداره.
مقایسه کیفیت صدا ایرپاد 3 و ایرپاد 4
کیفیت صدایی که ایرپاد 3 و 4 دارن، خیلی شبیه به همدیگهس اما پاسخ فرکانسی اونها با هم متفاوته. این یعنی چی؟ یعنی اگه خیلی گوش دقیقی داشته باشید متوجه میشید که صدای زیر، معمولی و بم این ایرپادها با هم فرق میکنه. اینو زمانی بهتر متوجه میشید که یه آهنگ خاص رو با هر دو ایرپاد تست کنید. هر دو ایرپاد فرکانسهای پایین (بم) زیر 100 هرتز رو پخش نمیکنن و صدای بم اون طوری که در هدفونهای حرفهای تولید میشه، در این ایرپادها وجود نداره که خب طبیعی هم هست.
تمرکز اصلی صدایی این ایرپادها، بیشتر روی تولید صداهای میانه (mid-range) و صداهای زیره که در این زمینه کاملاً موفق هستن. وقتی هر دو ایرپاد رو با الگوریتم MDAQS آزمایش کردن متوجه شدن که امتیازهایی که ایرپاد 3 در زمینه کیفیت صدا میگیره بالاتر از ایرپاد 4 هست. ایرپاد 3 در تستهای MDAQS تونست امتیاز 4.5 از 5 رو دریافت کنه این در حالیه که ایرپاد 4 امتیاز 3.6 رو کسب کرد.
مقایسه میکروفن ایرپاد 3 و ایرپاد 4
هر دو ایرپاد میتونن بدون مشکل، تماسهای تلفنی یا جلسات و تماسهای تصویری شما رو با میکروفنهای قدرتمندی که دارن پوشش بدن. ایرپاد 4 از کدک صدای AAC-ELD برای بهتر کردن کیفیت تماسهای استفاده کرده اما این موضوع خیلی روی کیفیت صدای میکروفن تاثیری نداره. وقتی در محیطهای مثل خونه یا محیط کار با ایرپاد صحبت میکنید، صدایی که به مخاطب شما میرسه کاملاً شفاف و صافه.
این موضوع زمانی که در فضای باز، در حال دویدن یا توی محیطهایی که پر از باده قرار دارید کمی فرق میکنه. در تستهایی که انجام شده، ایرپاد 3 کیفیت میکروفن بهتری در این موقعیتها ارائه میده و به نظر میاد که ایرپاد 4 تلاش زیادی برای حذف صداهای محیط داره میکنه که این روی کیفیت صدای میکروفن هم اثرگذار بوده. اما به طور کلی، خیلی تفاوت فاحشی بین میروفن این دو ایرپاد نمیشه پیدا کرد.
مقایسه قابلیت نویز کنسلینگ ایرپاد 4 و ایرپاد 3
اگرچه هر دو ایرپاد از قابلیت حذف نویز یا همون نویز کنسلینگ پشتیبانی میکنن اما ایرپاد 4 در این زمینه دست بالاتر رو داره. ایرپاد 4 در دو نسخه با قابلیت حذف نویز (ANC) و بدون این قابلیت تولید شده تا قیمتهای متفاوتی داشته باشه. اما ایرپاد 3 این قابلیت رو داره. به لطف قابلیتهایی که تراشه H2 داره، حذف نویز فعال محیط در ایرپاد 4 بهتر از ایرپاد 3 عمل میکنه. میکروفنهایی برای شنیدن صدای محیط روی بدنه هر دو ایرپاد قرار داده شده تا سر و صدای اطراف را ضبط کرده و برای حذف این صداها، فرکانس معکوس رو تولید کنه.
نکته که شاید براتون جالب باشه اینه که پردازنده H2 ایرپاد 4 اپل قابلیت شخصیسازی نویز کنسلینگ داره و با استفاده از الگوریتمهای خاصی که براش در نظر گرفته شده، هم به طور خودکار میتونه، بهترین حالت نویز کنسلینگ رو براتون انتخاب کنه و هم شما میتونید به صورت دستی، این حالت رو تغییر بدید و اونطور که دلخواهتونه تنظیمش کنید.
مقایسه باتری ایرپاد 3 و ایرپاد 4
کیس شارژ هر دو ایرپاد تقریباً ظرفیت شارژ یکسانی دارن و گفته شده که تا 30 ساعت میتونن به شارژ ایرپادها کمک کنن. خود ایرپادها طبق تبلیغات اپل چیزی حدود 4.5 تا 5 ساعت عمر باتری دارن و بعدش برای شارژ باید داخل کیس شارژ قرار داده بشن. طبق آزمایشی که سایت soundguys روی ماندگاری شارژ این دو ایرپاد انجام داده، نتیجه واقعاً عجیب بود. هم ایرپاد 3 و هم ایرپاد 4 هر دو 6 ساعت و 21 دقیقه برای پخش مدام موسیقی شارژدهی داشتن. این میزان بیشتر از تبلیغاتیه که خود اپل کرده.
ماندگاری باتری این ایرپادها کاملاً یکسانه و تبلیغاتی که برای پرازنده جدید ایرپاد 4 انجام شده بود و میگفتن که مصرف باتری کمتری داره، اصلاً محسوس نیست و از نظر باتری، این دو گوشی خیلی شبیه به هم عمل میکنن.
مقایسه قابلیتهای خاص ایرپاد 3 و ایرپاد 4
ایرپاد 3 به بلوتوث نسخه 5.0 مجهز شده در حالی که ایرپاد 4 بلوتوث 5.3 داره. پایداری و کیفیت اتصال نسخه جدیدتر بلوتوث بهتره و از این نظر ایرپاد 4 وضعیت بهتری داره. هر دو ایرپاد از قابلیتهای اتصال به دستیار صوتی Siri مجهز هستن اما وقتی ایرپاد 4 رو استفاده میکنید، فقط با تکون دادن سر میتونید Siri رو فعال کنید. عملکرد صدای فراگیر spatial که اپل خیلی روش مانور میده در ایرپاد 4 حتی در حالت تماسهای تصویری وجود داره.
کدامیک ارزش خرید دارد؟ ایرپاد 3 یا ایرپاد 4؟
ایرپاد 3 اپل همین الان توی بازار ایران قیمتی حدود 7.5 میلیون تومان داره و ایرپاد 4 با قیمت 8 تا 8.5 میلیون فروخته میشه. همینطور که میبینید، تفاوت قیمت زیادی بین این دو ایرپاد وجود نداره. از نظر سختافزاری، ایرپاد 4 جدیدتره و بجز پردازنده جدید H2 از بلوتوث جدیدتر براش استفاده شده. از نظر قابلیتهای نرمافزاری هم یه سری امکانات خاص مثل شخصیسازی نویز کنسلینگ یا حالت صدای فراگیر یا فعال کردن سیری با تکون دادن سر داره. اگه بودجهای در حد 8 میلیون تومان دارید، قطعاً خرید ایرپاد 4 رو پیشنهاد میکنیم چون جدیدتره و از نظر امکانات هم تا حدودی بهتره. اما توقع کیفیت صدای خیلی فوقالعادهای نداشته باشید. اما ایرپاد 3 هم از نظر کیفیت صدا و میکروفن چیزی کمتر از ایرپاد 4 نداره و تفاوتشون فقط در جزئیات نسبتاً کم اهمیته. پس اگه میخواین ایرپاد بخرید برید سراغ ایرپاد 4 و اگه الان ایرپاد 3 دارید، ارزش نداره دنبال ارتقا باشید.
آخرین مقالات
همیشه نسل جدید بهتر نیست؟!
بهترین گوشی 2024 اوپو از نظر موبونیوز
جذاب و خواستنی مثل همیشه!
برای آیفون 16 پرو مکس، لوازم جانبی چی بگیریم؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.