بهترین مترجم آنلاین


با روی کاری اومدن هوش مصنوعی، کار ترجمه متون مختلف راحت‌تر شده و حالا به راحتی می‌تونید با چند دستور ساده، متن فارسی، انگلیسی، چینی و … رو به هر زبانی که دوست دارید تبدیل کنید. سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مترجم آنلاین، این کار رو برای شما راحت می‌کنن و حتی می‌تونن عکس‌ها و صداهای مختلف رو به زبانی که شما دوست دارید، ترجمه کنن. اما انتخاب بهترین مترجم آنلاین شاید به کمی تجربه نیاز داشته باشه. در ادامه علاوه بر سایت‌های خیلی معروف برای ترجمه، مثل گوگل ترنسلیت، سایت‌هایی که می‌تونید باهاشون متون تخصصی علمی رو ترجمه کنید هم بهتون معرفی می‌کنید. بنابراین با معرفی چند نمونه از بهترین مترجم آنلاین رایگان دنیا همراه ما باشید.

معرفی بهترین مترجم‌های آنلاین

در این بخش با معرفی سایت‌های معروف آغاز کرده و در ادامه سایت‌های کمتر شناخته شده ترجمه آنلاین ولی حرفه‌ای رو بهتون معرفی می‌کنیم.

1. گوگل ترانسلیت (Google Translate)

گوگل ترانسلیت معروف‌ترین وبسایت ترجمه آنلاین در دنیاست. این اپلیکیشن روی خیلی از گوشی‌های اندرویدی به صورت پیش‌فرض نصب شده و به راحتی می‌تونید متن‌های ساده و تخصصی رو در اون در لحظه ترجمه کنید. حتماً می‌دونید که سایت‌های ترجمه آنلاین باید به اینترنت متصل باشن بنابراین اگه اینترنت ندارید، کلاً بیخیال آشنایی با بهترین مترجم‌های آنلاین بشید و برید دنیال اپلیکیشن‌های آفلاین ترجمه برای گوشی و کامپیوتر.

گوگل ترانسلیت (Google Translate)

مزایای گوگل ترنسلیت:

  • دارای نسخه‌های موبایل و وب:‌ سرویس ترجمه گوگل هم روی مرورگرهای کامپیوتری و هم روی گوشی‌های اندروید و iOS به خوبی کار کرده و میشه ازش استفاده کرد.
  • پشتیبانی از طیف گسترده‌ای از زبان‌ها:‌ گوگل ترنسلیت از بیش از 100 زبان زنده دنیا پشتیبانی می‌کنه و یکی از بهترین ابزارها برای ارتباط بین افراد مختلف در دنیاست.
  • قابلیت ترجمه عکس: می‌تونید از روی متن یا تابلوها یا برگه‌هایی که به زبان‌های دیگه هست عکس بگیرید و گوگل ترانسلیت در کسری از ثانیه اون رو به فارسی ترجمه می‌کنه.
  • سرعت بالا: سرعت ترجمه گوگل خیلی بالاست و خیلی سریع می‌تونه متن شما رو تجمه کنه.
  • تشخیص خودکار زبان: یکی از ویژگی‌های جذاب سرویس ترجمه گوگل اینه که وقتی متنی رو داخل می‌نویسید به سرعت زبان اصلی رو تشخیص میده و نیازی نیست به صورت دستی انتخاب کنید.

معایب گوگل ترنسلیت:

  • دقت پایین: در بعضی از مواقع مشاهده می‌کنید که ترجمه تحت اللفظی گوگل ترنسلیت شما رو به دردسر میندازه و متنی منسجم و دقیق در اختیار شما قرار نمیده.
  • مشکلات گرامری: یه وقتایی می‌بینید که فعل و فاعل به خوبی انتخاب نشده و ترجمه از نظر گرامری مشکل داره.

 

2. مایکروسافت ترانسلیتور (Microsoft Translator)

دومین مترجم آنلاینی که به شما معرفی می‌کنیم سرویس مایکروسافت ترنسلیتور (Microsoft Translator) است که برای ترجمه توسعه داده شده. این سرویس مایکروسافت می‌تونه به صورت آنلاین متن، صدا، مکالمه، تصویر و حتی صفحات وب رو به زبانی که شما می‌خواید ترجمه کنه. مایکروسافت ترانسلیتور به صورت رایگان در اختیار کاربرها قرار داده شده و شما می‌تونید نسخه‌های مختلف وب، اپلیکیشن موبایلی و حتی افزونه‌هایی برای مرورگرش رو دانلود و استفاده کنید.

مایکروسافت ترانسلیتور (Microsoft Translator)

مزایای مایکروسافت ترنسلیتور:

  • پشتیبانی از بیش از 100 زبان دنیا: این سرویس مایکروسافت می‌تونه بیش از 100 زبان دنیا رو به هم ترجمه کنه و خوشبختانه زبان فارسی هم جزو اونهاست.
  • ترجمه مکالمه به صورت همزمان:‌ اگه به اینترنت متصل باشید، می‌تونید قابلیت ترجمه مکالمه رو فعال کنید و به سرعت، حرفی که طرف مقابل می‌زنه براتون ترجمه میشه.
  • ترجمه تصویر و فایل: می‌تونید فایل‌های PDF‌ یا فایل‌های متنی دیگه یا حتی عکس رو در این مترجم آنلاین آپلود کنید و ازش بخواید که براتون ترجمه انجام بده.

معایب مایکروسافت ترنسلیتور:

  • مشکل در ترجمه متون تخصصی: این سرویس هم مثل سرویس گوگل ترنسلیت برای ترجمه متون تخصصی مشکلاتی داره و نمی‌تونه ترجمه دقیقی در اختیار شما قرار بده.
  • مشکلات گرامری: برای زبان‌هایی مثل زبان فارسی، این سرویس هنوز اونقدر پیشرفت نکرده و گاهی اوفات مشکلات گرامری در متن‌هاش دیده میشه.

 

3. مترجم DeepL Translator

دیپ‌ال ترنسلیتور (DeepL Translator) برای کسایی مناسبه که دنبال ترجمه متون تخصصی و حرفه‌ای هستن. البته این مترجم آنلاین می‌تونه متن‌های ساده رو هم به راحتی و به سرعت ترجمه کنه ولی بیشتر بخاطر دقت بالایی که در ترجمه متون تخصصی داره شناخته میشه. خیلی از شرکت‌های بین‌المللی برای ترجمه مقالات تخصصی از دیپ‌ال ترنسلیتور استفاده می‌کنن تا ترجمه روان و قابل فهمی برای کاربرهای سراسر دنیا در اختیارشون قرار بده. البته این مترجم آنلاین، محدودیت‌هایی در تعداد زبان‌های پشتیبانی شده داره ولی بخاطر کیفیت بالای ترجمه‌هاش، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای حرفه‌ای‌ها به شمار میره.

مترجم DeepL Translator

مزایای دیپ‌ال ترنسلیتور:

  • دقت و کیفیت بالا: دیپ‌ال ترنسلیتور بخاطر استفاده از AI، ترجمه‌هایی روان‌تر و طبیعی‌تر ارائه میده و دقت بالاتری نسبت به سایر ابزارهای ترجمه ماشینی داره.
  • قابلیت ترجمه متون تخصصی و ادبی: این ابزار برای ترجمه متون پیچیده، تخصصی، ادبی و علمی عملکرد فوق‌العاده‌ای داره. و می‌تونه ظرافت‌های زبانی و بافت متن رو به درستی درک کنه.
  • امکان ترجمه فایل‌های متنی: می‌تونید فایل‌هایی مثل PDF رو به این سایت بدید و ازش بخواید که به زبان مدنظرتون ترجمه کنه.

معایب دیپ‌ال ترنسلیتور:

  • عدم پشتیبانی از زبان فارسی: این سرویس به نسبت گوگل و مایکروسافت از زبان‌های کمتری پشتیبانی می‌کنه و خبری از زبان فارسی هم نیست.
  • نیاز به اشتراک پولی: خیلی از امکانات و قابلیت‌های این سرویس به خرید اشتراک ماهانه نیاز داره و در غیر اینصورت فقط به ابزارهای ترجمه ساده‌ش دسترسی دارید.

 

4. یاندکس ترنسلیت (Yandex Translate)

اگه دنبال مترجم آنلاینی هستید که سازنده‌ش یه شرکت روس باشه، باید یاندکس ترنسلیت (Yandex Translate) رو بهتون معرفی کنیم. یاندکس یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری اطلاعات در کشور روسیه‌ست که سرویس مترجم آنلاین اختصاصی با استفاده از سیستم‌های پیشرفته یادگیری ماشین و شبکه‌های عصبی عمیق توسعه داده. این مترجم آنلاین می‌تونه متن، تصویر و حتی صدا رو به بیش از 90 زبان زنده دنیا ترجمه کنه و بخاطر دقت و سرعت بالایی که داره، خیلیا ازش استفاده می‌کنن. یادنکس از زبان فارسی پشتیبانی کرده و به صورت پیشفرض، همه متون رو به روسی ترجمه می‌کنه.

یاندکس ترنسلیت (Yandex Translate)

مزایای Yandex Translate:

  • شباهت زیاد به گوگل ترنسلیت: کسایی که با سرویس ترجمه گوگل کار کرده باشن به راحتی می‌تونن از این سایت ترجمه آنلاین رایگان استفاده کنن.
  • خوانش ترجمه: دقیقاً مثل گوگل ترنسلیت، شما می‌تونید متن‌هایی که ترجمه میشن رو با صدای یه زن یا مرد، بشنوید تا شیوه خوانش اونها رو هم یاد بگیرید. البته از خوانش به زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کنه.
  • امکان ترجمه عکس و صدا:‌ شما می‌تونید فایل‌هایی به صورت عکس یا صدا رو به یاندکس بدید تا به سرعت ترجمه کنه.

معایب Yandex Translate:

  • دقت کم در ترجمه متون تخصصی: این سرویس ترجمه دقت و کیفیت بالایی برای ترجمه متون تخصصی و علمی یا ادبی در اختیار شما قرار نمیده.
  • مشکلات گرامری: در بعضی از زبان‌ها مثل زبان فارسی، ترجمه نهایی همراه با مشکلات گرامری هست.

 

5. بهترین مترجم آنلاین هوش مصنوعی ChatGPT

یکی از معروف‌ترین ابزارهای هوش مصنوعی در این روزها، ChatGPT هست که توسط شرکت OpenAI توسعه داده شده. شما می‌تونید با استفاده از این وبسایت ترجمه کلمات و متون رو به راحتی انجام بدید و خوشبختانه برای ترجمه به زبان فارسی هم محدودیتی وجود نداره. یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های استفاده از ChatGPT برای ترجمه اینه که می‌تونید متن‌های طولانی رو بهش بدید و ازش بخواید که ترجمه روان بهتون تحویل بده.

مزایای ChatGPT:

  • توانایی ترجمه متون پیچیده: این سرویس AI علاوه بر ترجمه متون ساده، قابلیت ترجمه متون پیچیده و تخصصی رو هم داره. این مدل می‌تونه اصطلاحات، عبارات و جملات رو با توجه به بافت متن به درستی ترجمه کنه.
  • ترجمه روان و طبیعی: یکی از مهم‌ترین برتری‌های ChatGPT در مقایسه با رقبا اینه که می‌تونه ترجمه‌ای روان و طبیعی در اختیار شما قرار بده.
  • قابلیت یادگیری: یکی دیگه از جذابیت‌های ChatGPT اینه که عملکرد و رفتارهای شما رو زیر نظر می‌گیره و به مرور می‌فهمه که شما دقیقاً چه نوع ترجمه‌ای رو مد نظر دارید.

معایب ChatGPT:

  • فیلتر بودن در ایران: این سرویس در ایران فیلتره و امکان دسترسی بهش برای ترجمه متن با محدودیت‌هایی مواجه شده.
  • امکانات رایگان محدود: سرویس ChatGPT تا چند سوال اول رو به صورت رایگان به شما پاسخ میده ولی بعد از چند سوال، محدودیت‌هایی برای سوال پرسیدن داره که ممکنه نتونید متن‌های زیاد رو ترجمه کنید.

 

6. بهترین مترجم آنلاین هوش مصنوعی Google Gemini

دقیقاً مثل ChatGPT شما می‌تونید از هوش مصنوعی اختصاصی گوگل که به Gemini معروفه، برای ترجمه متن و کلمات و اصطلاحات استفاده کنید. خوشبختانه این هوش مصنوعی به سرویس مترجم گوگل متصل شده و درصد خطای بسیار کمی داره و برای ترجمه متن‌های طولانی، در خیلی از مواقع، بهتر از گوگل ترنسلیت عمل می‌کنه. مهم‌ترین تفاوت گوگل Gemini و گوگل Translate در اینه که شما می‌تونید متن‌ها طولانی رو به Gemini بدید و ازش بخواید به شکل‌های مختلف ترجمه و خلاصه‌ش کنه.

مزایای Google Gemini:

  • قابلیت ترجمه روان و خلاصه‌سازی: سرویس گوگل جمنای می‌تونه متن‌های پیچیده و طولانی رو به راحتی ترجمه کرده و حتی متن نهایی رو خلاصه کنه.
  • قابلیت تغییر ترجمه: اگه از ترجمه‌ای که انجام شده راضی نباشید می‌تونید ازش بخواید که جور دیگه‌ای براتون ترجمه کنه.
  • یادگیری: این سرویس هم مثل ChatGPT می‌تونه عملکرد و رفتارهای شما رو بررسی کنه و دقیقاً اون چیزی که می‌خواید رو بهتون نشون بده.

معایب Google Gemini:

  • فیلتر بودن در ایران: گوگل جمنای در ایران فیلتره و به راحتی نمی‌تونید بهش دسترسی داشته باشید.

 

7. مترجم ریورسو (Reverso)

ریورسو (Reverso) یه سرویس ترجمه آنلاینه که به خاطر ارائه ترجمه‌های دقیق و بافت‌محور، به ویژه برای زبان‌های اروپایی، شناخته میشه. ریورسو علاوه بر ترجمه متن، قابلیت‌های دیگه‌ای مثل ترجمه اصطلاحات، کلمات، تصحیح گرامر و املای متن و صرف افعال رو هم ارائه میده. این مترجم آنلاین با در نظر گرفتن بافت متن، ترجمه‌هایی روان و طبیعی تولید می‌کنه که به ویزه برای مترجمان حرفه‌ای و زبان آموزها قابل استفاده‌ست.

مترجم ریورسو (Reverso)

مزایای ریورسو:

  • دقت و کیفیت بالا:‌ ریورسو بخاطر استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته و با در نظر گرفتن بافت متن، ترجمه‌هایی روان‌ و طبیعی ارائه میده.
  • ارائه مثال: وقتی بخواید کلمه‌ای رو ترجمه کنید، بجز توضیحاتی که برای ترجمه در اختیار شما قرار میده، مثال‌هایی می‌زنه تا اون کلمه رو بهتر درک کنید.
  • قابلیت تصحیح گرامر و املا: ریورسو با ارائه قابلیت تصحیح گرامر و املا، به شما کمک می‌کنه تا متون بدون اشکال نگارشی تولید کنید.
  • قابلیت صرف افعال:‌ این مترجم آنلاین قابلیت صرف افعال را در زبان‌های مختلف ارائه میده که برای زبان‌آموزها بسیار مفیده.

معایب ریورسو:

  • محدودیت در تعداد زبان‌ها:‌ ریورسو تعداد زبان‌های کمتری رو نسبت به سرویس‌های ترجمه انلاین دیگه پشتیبانی می‌کنه. از زبان فارسی هم پشتیبانی نمی‌کنه.
  • محدودیت در نسخه رایگان: ابزارهای پیشرفته این سایت رایگان نیست و برای استفاده از اونها باید نسخه پولی رو خریداری کنید.

 

8. مایکروسافت بینگ ترنسلیتر (Microsoft Bing Translator)

یکی دیگه از محصولات مایکروسافت که زیرمجموعه سایت Bing طراحی شده، مترجم آنلاین بینگ هست. این مترجم خوشبختانه از زبان فارسی پشتیبانی می‌کنه و حتی می‌تونید متن‌های فارسی و ترجمه‌شون به بیش از 100 زبان مختلف دنیا رو به شکل صوتی، با خوانش بشنوید. این سرویس ترجمه مایکروسافت کاملاً رایگانه و مثل گوگل ترنسلیت مشکلاتی در زمینه دقت و روان بودن ترجمه داره. البته برای ترجمه‌های سریع، ترجمه تصاویر و حتی فایل‌های PDF می‌تونید روی این سرویس حساب کنید.

مزایای بینگ ترنسلیتر

  • پشتیبانی از زبان‌های مختلف: این مترجم آنلاین می‌تونه متن‌هایی از بیش از 100 زبان مختلف دنیا رو ترجمه کنه و از خوشبختانه از زبان فارسی هم پشتیبانی می‌کنه.
  • ترجمه مکالمه به صورت همزمان: یکی از ویژگی‌های برجسته این سرویس، قابلیت ترجمه مکالمه به صورت همزمانه که برای ارتباط با افراد مختلف سراسر جهان کاربرد داره.
  • ترجمه تصاویر: می‌تونید وقتی که به سفر رفتید، از تابلوها و نوشته‌ها عکس بگیرید و از این سرویس بخواید که براتون ترجمه‌ش کنه.

معایب بینگ ترنسلیتر

  • دقت پایین: بینگ ترانسلیتر برای ترجمه متون تخصصی و فنی توسعه داده نشده و به همین خاطر ممکنه مشکلاتی در گرامر و حتی ترجمه کلمات تخصصی داشته باشه.

 

9. مترجم آنلاین فرازین (ایرانی)

اگه دنبال سایت ایرانی ترجمه آنلاین هستید، سایت فرازین یکی از بهترین‌هاست. این سایت زمان زیادی نمیشه که راه‌اندازی شده اما می‌تونید به راحتی، متن‌های فارسی رو به زبان‌های مختلف ترجمه کرده و حتی خوانش به اون زبان رو هم بشنوید. فرازین برای ترجمه از فارسی به انگلیسی یکی از بهترین سایت‌های ایرانی محسوب میشه و ترجمه نسبتاً باکیفیت و روانی در اختیار شما قرار میده.

مترجم آنلاین فرازین (ایرانی)

مزایای فرازین:

  • رابط کاربری ایرانی: به دلیل ایرانی بودن این سایت، کار کردنش باهاش خیلی راحته و می‌تونید گزینه‌های مختلف رو برای ترجمه استفاده کنید.
  • قابلیت ترجمه فایل: شما می‌تونید فایل‌های PDF و حتی پاورپوینت رو به فرازین بدید تا براتون ترجمه کنه.
  • قابلیت ترجمه سایت: کافیه آدرس سایت رو به فرازین بدید تا ترجمه سایت رو براتون انجام بده.

معایب فرازین:

  • نیاز به حساب کاربری: شما برای استفاده از ابزارهای مختلف فرازین باید حساب کاربری ایجاد کنید که ممکنه زحمت‌تون رو زیاد کنه و برای استفاده از قابلیت‌های مختلفش باید اشتراک ماهانه خریداری کنید.
  • عدم وجود اپلیکیشن اختصاصی: این مترجم آنلاین اپلیکیشن مخصوص موبایل نداره و فقط از طریق وبسایت میشه ازش استفاده کرد.

 

10. ترجمه آنلاین ترگمان (ایرانی)

آخرین مترجم آنلاینی که بهتون معرفی می‌کنیم هم یکی دیگه از مترجم‌های ایرانیه که ترگمان نام داره. این وبسایت خیلی ساده‌تر از فرازین عمل می‌کنه و امکانات متعددی که فرازین داشت رو نداره اما می‌تونید برای ترجمه روان و دقیق به زبان‌های مختلف ازش استفاده کنید. البته باید اشاره کنیم که از زبان‌های خیلی زیادی هم پشتیبانی نمی‌کنه و هنوز در ابتدای راه قرار داره.

ترجمه آنلاین ترگمان (ایرانی)

مزایای ترگامان:

  • رابط کاربری فارسی: برای فارسی‌زبانانی که دنبال وبسایت ترجمه آنلاین ایرانی هستن، ترگمان انتخاب خوبی محسوب میشه و رابط کاربری ساده‌ای داره.
  • تشخیص خودکار زبان: کافیه متن رو در کادر مخصوص ترجمه قرار بدید تا ترگان زبان اون رو به صورت خودکار تشخیص بده.

معایب ترگمان:

  • پشتیبانی از زبان‌های کم: این مترجم آنلاین از زبان‌های خیلی کمی پشتیبانی می‌کنه.
  • امکانات کم: به نسبت سایر سرویس‌های ترجمه‌ای که تا اینجا معرفی کردیم، ترجمان امکانات خیلی کمی داره.

 

سخن پایانی

برای ترجمه آنلاین به زبان‌های دیگه باید به این نکته توجه داشته باشید که دقیقاً از اون سرویس ترجمه چه چیزی رو می‌خواید. اگه صرفاً دنبال ترجمه کلمات هستید، گوگل ترنسلیت و خیلی از سایت‌ها می‌تونن کار شما رو راه بندازن. اگه ترجمه متن عادی براتون مهمه می‌تونید از ابزارهای ترجمه هوش مصنوعی مثل ChatGPT یا گوگل Gemini استفاده کنید که ترجمه روانی در اختیار شما قرار میدن. و اگه قصد دارید متن‌های تخصصی رو ترجمه کنید، سایت‌هایی مثل DeepL انتخاب بهتری هستن.


نویسنده : محمدسالار نعمتی
تاریخ انتشار 7 روز پیش
برچسب ها
تعداد نظرات : 0
5/ 4

نوشتن دیدگاه جدید
نظر خود را بنویسید